{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.990 visninger | Oprettet:

Usikker hvalp {{forumTopicSubject}}

Jeg blev i torsdags "mor" til den dejligste cavalier tæve på 9 uger. Hun er rigtig dejlig, fræk og fuld af energi herhjemme, men hun er ikke ret glad/tryg ved at gå tur. Hun piver, sidder stille og vil ikke gå eller forsøger at hoppe op til os. Det er dog blevet lidt bedre og vi kan nu gå omkring 100 m smiley Afhængig af vejret altså. Hun er ikke meget for det våde vejr hihi. Men det der bekymre mig mest er at hun virker rigtig bange for andre hunde. Gemmer sig bag mig og ryster.
Hun var alfa tævehvalpen oppe ved opdrætteren så det undre mig lidt. Selvfølgelig er jeg optimistisk og tror det nok skal komme, men ville bare gerne høre jer andre cavalier ejere om de godt kan være nogle pyldre hoveder, og om i har nogle ideer til hvad jeg kan gøre for at hjælpe hende? selvfølgelig er hun jo også kun 9 uger og en lille baby, men har bare hørt at den første periode er så vigtig for deres sociale evner..
Har arrangeret at mødes med en lille chihuahua hvalp i morgen som størrelsesmæssigt vil være mindre end hende. Hvalpetræning kan vi først starte til om et par uger, før er der ingen hold..

Nogen råd råde jeg kan fortælle den lille pivskid hihi ;o)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Usikker hvalp
 • #1   27. aug 2008 Og skulle jeg være så heldig at nogen af jer kommer fra Odense ville det være super! smiley

 • #3   27. aug 2008 Hej
  Vi har to Cavalier og de har begge været meget bange/utryk når vi var ude blandt andre hvalpe det varede ca et halvt år før nogle af mine gad og lege med med andre hunde. men her hjemme leger de allesammen fint.Jeg har hørt et sted at cavalieren godt kan virke lidt sky over for andre hunde til at begynde med. Så jeg tror ikke du er alene om en cavalier som ikke er tryg den første tid uden for den hjem. Vi har ikke fået vores hunde den samme sted fra, og det var het det sammen med dem begge da de var hvalp.
  mange hunde hilsner winnie


 • #4   27. aug 2008 Malene - vi bor i et stort hus med en kæmpe have så der er masser plads til at gøre hvad hun nu engang skal smiley Hun er vacc første gang, også mod kennelhoste så hun er dækket ind. Mangler så kun den 2 omkring den 14 sep. Jeg synes bare jeg har hørt så mange steder at det er vigtigt at de kommer ud og ser verden og andre hunde??
  Men hun skal i hvert fald ikke presses ud i noget hun ikke magter..


 • #5   27. aug 2008 Winnie - dejligt at høre at jeg ikke er ene om det så smiley Min tidligere hund var halv slædehund og selvstændig fra starten så derfor er jeg lidt i tvivl om hvordan jeg skal håndtere det smiley Men vi har jo ingen hun herhjemme som hun kan lege med. Det betyder ikke noget?

 • #6   27. aug 2008 Og tillykke med hvalpene Winnie smiley

 • #8   27. aug 2008 Tak tak... :*)

 • #9   27. aug 2008 Malene - nej du har nok ret smiley Man vil bare så gerne vise hende hele den dejlige verden der venter hende uden for vores hus. Den dejlige skov, åen og de mange søde hunde smiley Men hun lever jo i mange år så der er selvfølgelig tid nok hihi. Jeg er nok bare bange for at ende med en hund der ikke kan sammen med andre hunde, for det havde min Mollie svært ved. Men nu er cavalieren jo en social og venlig race så det kommer nok af sig selv...når tiden kommer smiley

 • #10   27. aug 2008 Når hun er blevet tryg ved jeres have, kan du evt. lade møde mellem andre hunde ske der - for så er hun på hjemmebane og skal ikke forholde sig til nye omgivelser samtidigt.

 • #12   27. aug 2008 Hvis det var min hvalp ville jeg lade den hilse på alle de hunde den vil. Hvis hun ikke kan lokkes med evt gobidder og ros, så prøv igen ved næste tur.
  Det er enormt vigtigt at du ikke tager hvalpen op, selv om du synes det er synd for hende. Hvis du gør det bare en gang bekræfter du hende i, at det er noget farligt noget hun møder.

  Cavaliere er oftes utrygge ved nye hunde. De skal nogen gange have en lang tilvænningsperiode for at føle sig trygge ved fremmede hunde. Så jo mere de møder dem, jo hurtigere går det.

  Dog skal det siges, at Cavaliere har det meget bedre med deres egen race. Derfor kan det være ganske fornuftigt at lade hende være sammen med andre Cavaliere så meget som muligt. Find gerne nogen med unghunde, som gider at lege.

  Mine tre har fra hvalp mødt andre hunde fra første dag jeg havde dem. Dette har jeg gjort fordi jeg netop vidste, at de kunne have det svært ved fremmede hunde.
  Snuggi som bliver tre til november har stadig svært ved at tilvænne sig til fremmede hunde. Der kan gå op til et år før hun er tryg ved dem. Men når hun så er det, er hun helt vild, når hun ser dem.
  Perle gik til hvalpetræning i et helt år uden at lege med de andre hunde.

  En hundehvalp skal socialiseres fra den er lille hvalp, da det er de første 4 uger man har den, at den skal lære disse ting.

  Og det med vaccinen er vist noget nogen dyrlæger dyrker pga, ja jeg er blank.

  Mine 2 første hunde blev først vaccineret første gang som 12 uger. Jeg ringede rundt til mange dyrlæger for at høre deres meninger, men fik det samme svar. Ens lille hvalp har moderens antistoffer i blodet og er derfor beskyttet i den første tid. Derfor kan de godt vente med den første vaccination.

  Hvis du stadig har spørgsmål vil jeg helt klart anbefale dig at ringe til Etologisk institut. De er bare fantastiske. Jeg har selv brugt dem flere gange, når jeg har været i tvivl.
  :(link fjernet)

  Hvor er det ærgeligt at I bor på Fyn. Ellers var I nemlig meget velkomne her.
  Held og lykke med den lille tut. :o)


 • #13   27. aug 2008 Vil give Iben helt ret i de ting, hun skriver. En hvalp skal socialiseres og man skal selvfølgelig tage hensyn, men aldrig pylre! Hvis hvalpen er utryg, skal den have lov at søge sikkerhed bag dig, men lad være med at vise den, at den har ret i, at ting er farlige. Ignorer de, mne sørg for, at den får fred for de andre, når den gemmer sig hos dig.

  Jeg anbefaler, at hvalpene bliver vaccinerede ved 8 uger. Ja, langt de fleste har antistoffer, men enkelte kan falde igennem. Risikoen ved at vaccinere en 8 ugers hvalp er ekstremt lille og jeg ville aldrig lade være (hvis hvalpen ellers er sund og rask).
  Det er vigtigt, at hvalpen kommer ud i verden tidligt, da det er i denne periode den er mest frygtløs. Hvis man isolerer den, bliver det endnu værre for den at skulle lære det hele at kende.

  Jeg får jo min lille cavalierpige hjem i slutningen af denne måned og bor i Odense (Søhus). Måske vi skulle finde ud af noget??


 • #15   27. aug 2008 Malene: Ja jeg mener det helt oprigtigt.
  En hvalp skal ikke lukkes inde for omverden. Den skal ud og opleve den og vænne sig til alle de indtryg den skal leve med resten af sit liv.

  Hvis du læser diverse bøger står det også beskrevet meget udførligt. Nu er jeg selv den lykkelige ejer af bogen: Cavalieren. En rigtig god bog til Cavalierejere.

  Men hvis du læser længst nede vil du også se at jeg anbefaler Etologisk institut. Der kan alle dyreejere får nogen rigtige gode svar. :o)


 • #16   27. aug 2008 Malene: Hvalpen er i dette tilfælde allerede vaccineret første gang og ja, det mener jeg (eller skriver jeg det jo ikke :o) ). Jeg mener dog, som jeg skriver, at man skal tage hensyn til sin hvalp og tage det i det tempo den enkelte hvalp er klar til. Men at lukke den inde i en have flere uger, er SLET ikke løsningen! Positiv tilvænning og en rolig leder at følges med er vejen frem for mig. Hvalpe der er så små skal ikke gå lange ture - det har de slet ikke energi til - og de skal lege med nogle få hunde man kender. Det giver sig selv, at de ikke skal slæbes rundt i flere timer og møde alt, hvad der kan kravle og gå.

  Jeg er uddannet hvalpetræner i DKK og om lidt også dyrlæge, så jeg taler ikke ud fra mine egne gode idéer og erfaring fra en enkelt hund eller 3.


 • #17   27. aug 2008 Michelle det lyder fuldstændig som Gizmo da han var hvalp...

 • #18   27. aug 2008 Hmm synes også lige jeg vil sige noget til indlæget.... Chilli er vaccineret første gang fuld skrue og mod bordentella (staves?) og er blevet socialiseret med hele familien, mor, far, mormor, os og vores børn.
  Har lige læst fornyligt, kan bare ikke huske hvor, at man også skal passe på med at presse hunden til at møde andre hunde for tidligt, da andre hunde jo gerne skal være en positiv oplevelse.....
  Hunden har trods alt ikke engang været i nyt hjem i en uge endnu..... Der er mange oplevelser i et nyt hjem for en lille dame... Men ok en meget modig pige i sit gamle hjem. Men synes hun skal have lov til at falde til før man presser hende til alt for mange nye oplevelser inden for under en uge........ ;o)


 • #19   27. aug 2008 Mange tak for svar allesammen, selvom der er lidt delte meninger kan jeg se hihi. Men som jeg kan konkludere og som min sunde fornuft også siger mig giver jeg hende den tid hun har brug for, kigger på hende og lader hende få tingene i hendes tempo smiley

  Maj-brit - i slutningen af august eller sep? smiley

  Gitte- Lige præcis. Hun var en rigtig modig pige oppe hos jer, og det er jeg sikker på hun også nok skal blive herhjemme. Hun skal bare lige have lidt tid til at huske hvordan det nu var hun styrede de to andre sammen med Rico hihi


 • #20   27. aug 2008 Michelle: I september først. Der var jeg lige et par dage for langt fremme :o)

 • #21   27. aug 2008 ja Michelle, har lige hørt at Ricco er næsten alt for modig og er nærmest bange for han får en over snuden, han har været til hvalpe træning og ville efter de helt store hunde, sjovt nok som de alligevel kan ændre sig forskelligt......


 • #22   27. aug 2008 MIchelle - jeg vil meget gerne komme hjem til dig med den ene af mine tæver som er meget rolig, således at Chilli er på hjemmebane.
  Men ellers har jeg også en unghund/stor hvalp på 8 mdr, når Chilli først er blevet mere modig.

  Jeg bor ikke så langt fra Dalumcenteret, så vi kan evt aftale noget via pb hvis det har interesse?


 • #23   27. aug 2008 Michelle vil nu ikke sige, at i ikke kan socialisere hende , hvis du føler at hun er med på den..... se på hendes reaktion, alting med måde....ss

  Men obseverer hende godt og grundigt om hun har lyst eller ej... Hmmm har nok gjort det for meget selv gennem min uddannelse og arbejde, så gør det nærmest altid og hele tiden....


 • #24   27. aug 2008 Susanne synes det lyder rigtigt godt........et godt tilbud...

 • #25   27. aug 2008 Susanne - det ville jeg meget gerne smiley Rigtig sødt af dig! Er der nogen dage i den nærmeste fremtid der passer dig bedst? evt starten af næste uge?

 • #26   27. aug 2008 Michelle - jeg vil bare sige - ud - ud og ud med hende - ud og møde en masse søde hunde - selvom hun er utryg - det er så vigtigt her i den første tid!

  Specielt når hun har været vant til at bestemme og være den store - så bliver de nogle gange endnu mere chokrede når de kommer ud i den virkelige verden..

  Så derfor er det så vigtigt at de kommer meget ud - her i starten - og virkelig ikke pylre - Cavalieren lurer det så meget og så har man en pjevse hund resten af livet - tro mig, taler af botter erfaring med Murphy...

  Tag i parken og find nogle søde små hunde i starten - som hun kan lege med - andre hvalpe osv...

  Hvalpetræning er også super godt - ned u byen, ud i tog osv...

  Held og lykke med det!


 • #27   27. aug 2008 Michelle - det kan vi sagtens finde ud af, jeg kan også på lørdag?

 • #28   28. aug 2008 Her står der lidt om, hvor vigtig socialiseringsfasen er for resten af hundens levetid: (link fjernet)


 • #29   28. aug 2008 Nicola - det er lidt svært når hun hverken vil det ene eller andet på en gåtur smiley Hun smider rumpen i jorden og kommer hun videre hvis du lokker med en guf. Så kommer hun hen, sætter sig igen osv smiley Og går du videre med opmuntrende stemme piver hun bare og forsøger at hoppe op..det er sgu længe siden jeg har haft hvalp smiley

 • #30   28. aug 2008 Her er også et godt link: http://www.dyrlaegevagten.dk/frame.cfm/cms/id=831/sprog=1/grp=3/menu=2/


 • #31   28. aug 2008 Michelle jeg prøvede det selv med Gizmo da jeg fik ham, han ville ikke ud og regnede det holdte han sig til vi kom ind igen osv, fik han halsbånd på gik han i panik og mødte han en anden hund sprang han og håbede jeg greb ham!!! Hvalpetræning ver ikke nogen fornøjelse for os for nærmede de andre hvalpe sig så skreg han og enten sprang eller løb.. Men jeg begyndte at gå ud med ham blandt andre hunde hver dag og sørgede for han blev på jorden og i løbet af kort tid gik det over.

  Vi brugte også Gizmo da Nicola fik Murphy netop fordi han i dag er en super hund med de forsigtige hvalpe/hunde og det gik faktisk godt, så tag endelig imod Susannes tilbud.


 • #32   29. aug 2008 Nadja - Chilli minder utrolig meget om Gizmo på de punkter, dog reagere hun ikke lige så slemt. Hun har ingen problemer med at få halsbånd på (det er også trænet godt hos Gitte smiley ) Snoren synes hun er lidt træls, men acceptere den. Hun mødte 2 cavaliere igår, begge tæver på henholdsvis 11 uger og 1 år. Hun var meget nervøs i starten og gemte sig og forsøgte at hoppe op til mig. Men som tiden gik tøede hun lidt og og begyndte også at kigge lidt efter dem for at se hvad de lavede. Men hun blev mellem benene på mig. Det positive var dog at hun hverken skreg eller rystede. Så det bliver helt godt for hende når susanne kommer på besøg på mandag smiley

 • #33   29. aug 2008 Ja det skal nok blive godt bare sørg for at lade hende møde hunde du ved er god til usikre hunde.

Kommentér på:
Usikker hvalp

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
Annonce