{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.167 visninger | Oprettet:

Opfedning af kræsen ældre GD {{forumTopicSubject}}

Jeg har brug for noget vejledning fra GD folket herinde. Jeg kunne selvfølgelig godt spørge ovre i dyrehandlen hvad de mener, men nogle af de ansatte er unge mennesker som ved mere om krybdyr end hunde......

Min knap 8 år gamle GD, Dino, er i hvad jeg ville kalde en sørgelig stand.
Han har siden sidste sommer boet hos mine børns far, indtil denne ringede for 3 uger siden og meddelte mig at hunden måtte være syg og skulle til dyrlægen.
Jeg har så haft ham her lige siden det opkald, og han har været ved dyrlægen og få det store tjek.
Flotte lever og nyreværdier, ingen sukkersyge, ingen knuder o.lign at finde, flotte tænder osv.
Dyrlægen kunne så konkludere, at hans tilstand skyldes manglende fodring.

Jeg har de sidste 3 uger fodret ham med IAMS Senior 7+, hvilket han faktisk ikke gider æde. Nogle gange kan jeg snyde ham ved at blande det op med vådfoder, men de fleste gange kan jeg bare smide det ud igen.
Hans vægt efter 3 uger her og ordentligt foder er nu OPPE på 53 kg. Hvilket er skræmmende lidt. Til trods herfor mener dyrlægen kun at han er 1-2 kg undervægtig

Hvad ville I foreslå jeg fodrer ham med af tørfoder? Dyrlægen snakkede om foder til små racer da det er mere energirigt, men jeg har brug for noget mere specifikt end bare det.

Hilsen Bonnie


Kommentarer på:  Opfedning af kræsen ældre GD
 • #1   12. maj 2011 Århhh, det lille pus!

  Med hensyn til mærker på hundefoder er du nok nødt til at prøve dig frem: jeg synes at GD'eren generelt er en kræsen hund, og hvad den ene gider spise, gider den anden ikke osv.

  MEN hvis jeg var dig ville jeg gå efter et foder (i hvert fald til at starte med) med en høj fedtprocent. Gerne 18-20 stykker.

  Del måltidet op i 2-3- gange om dagen, og 'boost' det med lidt lakseolie på toppen (det gør pelsen godt, øger indtaget af de sunde kalorier, og gør tørkosten mere spiselig).

  Og så må jeg sige at jeg ikke er enig med dyrlægen: 55 kg for en fuldvoksen han GD er i underkanten. Naturligvis alt afhængigt af han generelle bygning og højde.


 • #2   12. maj 2011 Jeg har været ovre i dyrehandlen nu og købe ham et nyt foder. Jeg købte kun en 3 kg pose, hvilket nok er meget fint - for den gider han heller ikke æde. Ikke endnu. Lakseolie havde hun desværre ikke mere af. Men jeg render derover igen om nogle dage for at se om det skulle være kommet hjem.


 • #3   12. maj 2011 Det lyder som en god idé at nøjes med 3 kg. til at starte med :o)

  Hvad for et foder købte du?

  Som alternativ til lakseolie, har jeg hørt at man kan bruge hørfrø-, tidsel- og rapsolie. Ved ikke om det fungerer lige så godt, men du kan også bare give ham en fed fisk en gang eller 2 om ugen smiley


 • #4   12. maj 2011 Jeg købte noget som hedder Brit Care Adult, det havde det højeste fedtinhold på 17 %, og herlige 3 kg kostede 129 kr.
  Vi flytter i hus om 3 uger, og så overvejer jeg at begynde at råfodre ham.


 • #5   12. maj 2011 Det kender jeg slet ikke.

  Nå men pøj-pøj med det - glæder mig til en up-date :o)


 • #6   12. maj 2011 Du kan prøve med Kronch Pemmikan består for det meste af fedt, protein og sukker. Med Kronch Pemmikan kan man give hunden store mængder letoptagelig energi i et lille rumfang foder, hundens mave- tarmsystem overfyldes derfor ikke. Kronch Pemmikan kan også anvendes til opfodring af afmagrede hunde. Jeg har brugt denne til ældre hunde og til nybagte GD mødre der ikke har spiselysten. Virker rigtig godt. Læs mere på dette link

  http://kronch.dk/default.asp?Action=Details&Item=391

  Hans spiselyst daler jo drastisk, når han er i den alder. Har selv GD på 9 år og der ofte får meget nedsat spiselyst. Og når de ikke har indtaget større mængder føde i længere tid, mener maven så heller ikke længere at der skal mad til.


 • #8   12. maj 2011 Jeg har gode erfaringer med Royal Canin GD foder og Royal Canin 4800 (højenergifoder) til en hund, der er undervægtig.

  Vil hunden ikke spise, så prøv at give fløde på. Put hurtige hulhydrater i foderet for at få hunden til at tage på i vægt, f.eks. toastbrød.
  Du kan også lave hjerter i flødesovs og putte henover foderet.

  Hvis intet at dette virker og hunden stadig ikke spiser, så ville jeg ty til andre metoder, nemlig at tvinge mad i hunden.
  Problemet med en spisevægrende hund er at jo mindre mad den får i maven, jo mindre sult føler den, så det bliver en ond cirkel af manglende spiselyst.

  Jeg har en enkelt gang måttet håndfodre en af mine hunde. Han ville ikke spise og tabte sig selvklart.
  3 gange om dagen opblødte jeg hans foder i vand, tilsatte fløde, toastbrød og fed A38 og lavede en gang mos, som jeg håndfodrede ham med. Det tog ikke lang tid før han både tog på og fik appetitten tilbage. Han spiser alt jeg serverer idag.

  Jeg håber at I finder en hurtig løsning, så hunden kan komme op på den vægt han skal være på!


 • #9   12. maj 2011 Vi har før prøvet Royal canin Great Dane - det fik han tynd mave af. I mange år har vi kørt ham fast på Royal Canin Giant breed, men det gider han ikke længere.

  Lige nu har jeg 1 stor sæk og 1 lille pose foder stående, begge har været dyre - så nu kommer han skisme til at æde det. Det er fint nok, hvis jeg skal tilsætte diverse ting før han gider kendes ved det, men æde skal han smiley

  Jeg tror at den næste sæk jeg prøver med vil være den 4800 der bliver talt om.
  Han har energi nok, er super glad og aktiv på vores gåture, og stadig meget social når vi har gæster etc, han har fin fast afføring mindst 1 gang dagligt.
  Jeg må prøve mig frem og så ellers få ham vejet igen om 14 dage.

  Tak for alles jeres svar - jeg er sikker på at jeg nok skal få vendt hans spiselyst


Kommentér på:
Opfedning af kræsen ældre GD

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
x