{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.707 visninger | Oprettet:

Jeg tror min hest er blind {{forumTopicSubject}}

Eller ihvertfald svagtseende på ihvertfald det ene øje..

Det ville ihvertfald få en masse brikker til at falde på plads for mig, hvis han er.

Joke, som er en hvidfødt knabstruppervallak på 6 år, har alle dage haft nerver som en klippe - intet har kunnet skræmme ham, og han har aldrig haft været utilrengelig - jeg har altid kunnet ride ham selvom han har stået stille i ugevis og han har altid været stille og rolig..

Han har nu flere gange til undervisning haft sådan nogle "ture" hvor han er blevet nærmest panisk angst for noget, specielt hvis han har det ene øje til "det farlige"..

I torsdags da jeg red undervisning stod min venindes kæreste på den anden side af hækken og rodede med nogle grene, Joke blev forskrækket og løb afsted, og skønt min venindes kæreste gik helt ud på banen til ham og snakkede blev Joke mere og mere panisk, først da han ligesom fik tid til at kigge ordentligt på ham, dyssede han ned og gik stille og fredeligt.

Jeg har også problemer når han skal longeres og er på den ene volte, så bliver han anspændt og usikker og vender konsekvent omkring så han har det andet øje ind mod mig..

Jeg har i årevis haft en fornemmelse af at han var ihvertfald natteblind, da han blir usikker når det er mørkt og har lidt en tendens til at vade ind i ting (hvilket han faktisk også gør en gang i mellem i dagtimerne - banker hovedet ind i ting) og ikke rigtigt kan finde leddet i mørke osv, men han har alle dage været meget "fysisk" og har gerne villet være nærmest helt oppe i nakken af een når han har gået efter en - jeg har egentlig set ham som værende ret anmasende, men jeg begynder nu at tænke over om det er for at føle sig tryg, hvis han er svagtseende??

Jeg ved ikke om han er svagtseende, og planen er selfølgeligt at få dyrlægen ud og tjekke ham, men er der nogle der har erfaringer med evt. svagtseende heste og ridning? Er der andre ting der kan tyde på blindhed??

På forhånd tak..
Kommentarer på:  Jeg tror min hest er blind
 • #2   30. maj 2009 Det lyder oplagt med en synsnedsættelse. Snak med din dyrlæge og forklar ham symptmerne.

 • #3   30. maj 2009 hvordan ser øjet ud??? er der små hvide flager der svømmerrundt der inde?

 • #4   31. maj 2009 Man behøver ikke at kunne se, at hesten er blind på øjet, men man kan ofte se det på hestens generelle reaktioner på den påvirkede side, ligesom pupillernes evne til at trække sig sammen/udvide sig kan ændres.

 • #5   1. jun 2009 Hejsa,

  Tak for jeres svar smiley Øjet ser helt normalt ud, eller dvs. han har typisk knabstrupper øjne, og man kan se det hvide omkring øjet, så hans øjne minder faktisk mest om menneskeøjne..

  Jeg har bare bemærket nogle adfærdsændringer og han har flere gange panikket når jeg har redet på ham, hvilket aldrig hvar været et problem før - selv ikke da vi tilred ham i sin tid har han været bange for noget, så min første tanke er jo at det er synet..

  Jeg vil snakke med dyrlægen om det, og få dem til at kigge på ham - om ikke andet for at få vished omkring det..

  Mange tak smiley


 • #6   1. jun 2009 Hvis det er synet, som det lyder som, så må du simpelthen igang med træningen. Det er jo klart at hesten bliver forskrækket, når der pludselig dukker noget op fra den blinde side, men man kan sagtens vænne hesten til kun at have synet på det ene øje.
  Du kan eksempelvis arbejde med plastikposer på en pind, på begge sider eller lignende. Håber alt går godt og i får klarlagt, hvad der er galt:)


 • #7   1. jun 2009 Siri - mange tak for råddet - det var da en god idé smiley Jeg håber også det går godt - jeg elsker jo den hest smiley

 • #8   2. jun 2009 Det lyder lidt som om han har lidt syns problemer. Få evt dyrelægen
  ud og lave et ''øje-tjek'' på ham.


Kommentér på:
Jeg tror min hest er blind

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside