Minibull

Minibull

Medlemmer: 40
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
1.116 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 20 Svar

Julie
Julie
Tilmeldt:
24. aug 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 10 Svar: 359

Goddaw' Goddaw'

Hej med jer.
Tak fordi jeg må være med i jeres lille gruppe herinde. smiley

Jeg hedder Julie, jeg er 20 år, hjemmeboende i Århus, arbejder pt., men regner med at begynde at studere bioteknologi i sensommeren. Jeg går og venter på min egen lejlighed hvor jeg kan have dyr - jeg har 3 ildere jeg skal have med mig. Siden sidste sommer har jeg spekuleret i, at når jeg fik mit eget sted og kom i gang med studierne igen, ville jeg gerne have min egen hund, såfremt tiden var til det. Jeg planlægger tidligst at skulle have hund om 1 års tid, da jeg vil være sikker på at uddannelsen er noget for mig og at hund og studier kan gå hånd i hånd.
Herhjemme har vi en eurasier der er fræk som bare fanden og har sin egen mening om tingene, hvilket jeg finder rigtig charmerende hos en hund. Inden vi fik ham, havde vi en Löwchen, som vi desværre måtte lade aflive grundet sygdom. Begge hunde har jeg stået for at træne, og jeg har gået til hundetræning i nogle år, men efter det sidste hold sluttede, har vi holdt pause i det fra holdtræningen og træner selv - Bacchus skal nemlig nok selv bestemme om han vil træne eller ej og hvornår det lige skal være. Han står i mine forældres navne, og de er også så glade for ham, at de ville være kede af hvis jeg tog ham med :o) Jeg er faldet pladask for de her små bulldozere og efter endelig at have mødt et par stykker for nylig, er jeg overbevist om at bullterrieren må være den ultimative sjoveste hund jeg nogensinde har oplevet. Ikke nok med at de har et skønt udseende, så tiltaler deres personlighed mig rigtig meget.
Noget helt andet er, at nu har jeg været på HG et stykke tid og følger med i forummet. Ofte støder jeg på diskussioner om hvorvidt unge kan tage vare på en hund eller ej, når de flytter hjemmefra. Jeg kan også læse i nogle tråde, at der er mange opdrættere der ikke sælger til unge under nogle-og-tyve-år. Jeg forstår udmærket opdrættere der har denne politik, men hvordan dælen kan man skille sig ud fra mængden, for jeg kan ikke forestille mig at det bare gælder om at råbe højst. Da bullterrieren er en meget krævende race, kunne jeg forestille mig at opdrættere af racen er ekstra opmærksomme på, hvem de sælger til, hvilket er forståeligt.

Det jeg egentlig vil frem til er, hvad kan jeg gøre for at vise at jeg tager dét at have dyr seriøst og at jeg virkelig vil det her?

Det blev lidt langt, undskyld


Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Samle IKEA-møbler 800 kr.
  • Hækklipning 1.500 kr.
  • Stoppet handvask på badeværelse 900 kr.
  • Rensning af sofa 475 kr.
  • Skal have hængt tre egetræsrundstokke (trærør) op. De skal monteres fra en væg til en anden samt en hylde. 1.400 kr.
  • Jeg har brug for hjælp til 3 forskellige ting. 1.300 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Goddaw'
  • #1   11. maj 2012 Hej Julie

    Jeg fik min første egen hund som 19-årig, og har siden dag anskaffet 3 mere - når jeg har fundet en opdrætter som matcher mine krav, så plejer jeg at sende en mail med info om os, vores erfaring med hunde, hvorfor vi er interesseret i netop deres race og evt hvorfor valget er faldet på deres opdræt....

    Min erfaring er at det signalere seriøsitet, at man ikke bare spørger efter en hvalp, men fra start fortæller om sig selv... Jeg har endnu tilgode at blive dømt på min alder iforbindelse med køb af hvalp...

    Det er ik mit indtryk at største delen af opdrættere kun vil sælge til folk over en vis alder; jeg tror de fleste er klar over at gode hundeejere ik har nogen alder..


  • #2   11. maj 2012 Når talen falder på unge hundeejere, så kender 'alle' tilfælde, hvor hunden hurtigt kommer til besvær og står i vejen for det muntre ungdomsliv, når den føste nyhedens interesse er blegnet.

    Så det kunne være ærlighed, ansvarlighed og modenhed, der ville skille en god ung hundeejer ud fra de 'andre'.

    Selvfølgelig er der også eksempler på, at hund og ung hundeejer er hinandens bedste venner - og på den led er det jo så et lykkeligt hundehold.

    Desværre kan vi jo ikke se folk længere end til tænderne - og det gælder uanset alder - men det er jo først og frememst hundens tarv vi skal varetage bedst muligt, så forsigtighed er i sådan en situation en dyd.

    Det kan godt være uretfærdigt, desværre, men hellere et nej for meget end et forfejlet ja.

    Helt personligt vil jeg så her sige, at jeg har et rigtig godt indtryk af dig, Julie, så fortsæt du bare i samme stil, så skal det nok lykkes :-))


  • #3   12. maj 2012 Tusind tak for svar I to. smiley
    Ville det være for underligt hvis jeg så småt begyndte at skrive til opdrættere, selvom jeg ikke har planer om en hvalp lige foreløbig? Jeg venter gerne på den rigtige hvalp, og det kan være der går 2 år inden jeg finder den. Jeg vil gerne have en hund hvor forældredyrene er testet i hoved og røv (hvilket lader til at være lidt svært at finde i DK) - jeg vil jo gerne have min hund i mange år :o)

    Jeg kan sagtens forestille mig at nogle går af med hunden når den ikke er interessant mere eller den er mere krævende end man regnede med, men jeg har endnu til gode at forstå, hvorfor de mennesker ikke havde tænkt sig godt om, inden de anskaffede sig hunden. Det gælder sådan set med alle dyr. Man må forberede sig på at der altid vil komme dårlige perioder der kan være rigtig hårde, men så må man forsøge bedst muligt at komme godt igennem det.

    Men jeg er da glad for at høre, at det ikke er så mange opdrættere som jeg troede, der ikke sælger til unge. smiley

    Jeg ved ikke om jeg synes det er uretfærdigt at nogle opdrættere vælger unge fra, for jeg forstår dem godt. Det er jo immervæk deres små hjertebørn de skal af med, og de vil jo gerne være sikre på at de kommer i gode, blivende hjem. Men tak Zøss - jeg er glad for at du har det indtryk af mig. Det varmer alt sammen smiley


  • #4   12. maj 2012 Ja du kan sagtens begynde at tage kontakt til interessante opdrætter-emner allerede nu :0)

    Jeg ved ik hvornår vores flok skal udvides; jeg ved kun at det SKAL den en dag ;0) og jeg følger med på det internationale forum, på facebook og har da også haft mailet med en enkelt - jeg synes det er enormt svært at finde den kommende opdrætter, så udnytter ventetiden smiley

    Jeg kan absolut heller ikke se det uretfærdige i at nogle opdrættere vælger unge købere fra; de har uden tvivl deres årsager, og de er i deres gode ret til at vælge de hjem de finder bedst egnet til at passe på deres babyer i fremtiden smiley


  • #5   12. maj 2012 Det uretfærdige ligger i, at vi uvilkårligt også kommer til at udelukke nogle, der ellers er egnede til at have hund.

    Tjuhej. Zøss.


  • #6   16. maj 2012 For vores vedkommen kommer det ikke kun an på alder, men hvor personen er i sit liv, såsom uddannelse , job og bopæl, som er de 3 ting vi ofte ser er "skylden" for omplacering af hund....

    Vi har fået flere mails fra folk der giver en beskrivelse af sig selv, og det giver unægtelig et godt førstehånds indtryk, når det ikke bare er en mail : "Hvornår får i hvalpe, og hvad koster de"

    Må ærligt indrømme at de mails ryger lige fluks i slette kassen...

    Når du skriver testet i hoved og røv, hvad mener du så helt nødagtigt ?

    Ser ingen grund til at tjekke racen for noget den ikke er kendt for at lide af...

    Men de vigtige ting såsom:
    PLL
    Patella
    Hjerte
    Nyre


  • #7   16. maj 2012 Jamen det er netop de ting jeg gerne vil have der er testet for.. BAER-test ville også være godt hvis hvalpene er hvide

  • #8   16. maj 2012 Oki, så taler vi samme sprog :o))

  • Hanne W
    Hanne W Tilmeldt:
    jul 2011

    Følger: 3 Følgere: 2 Svar: 11
    #9   20. maj 2012 Varför skulle du bara vilja ha dem BAER-testade om de var vita? Det finns inte fler vita som är unilaterala eller helt döva än det finns färgade.

    En miniatyr bullterrier i Sverige ska ha genomgått följande tester för att få raceklubbens godkännande:

    1. PLL (och om den är Carrier så bör den förstås ögonlysas)
    2. Patella
    3. Hjärta (auskultation)
    4. Njurar (UPC)
    5. Hud

    Ingen uppfödare kan garantera dig en frisk valp, men om du kräver att få se resultat på dessa tester hos en svensk uppfödare så får du snabbt veta om uppfödaren gjort testerna. Själv BAER-testar jag mina avelstikar och jag planerar att BAER-testa alla mina valpar också.


  • #10   20. maj 2012 Hanne - der burde ellers være flere døve hvide end døve farvede, da døvhed ofte ses i forbindese med manglende pigment..

    Hvide bull terrier er da ikke genetisk hvide, er de? Jeg mener da bestemt at det er manglende pigment der gør dem hvide...

    Jeg synes dog man som opdrætter burde gør racen den tjeneste at BAER-teste alle avlshunde og hvalpe - uanset farve!


  • #11   20. maj 2012 Jeg vidste ikke at de farvede også kunne ske at være døve. Jeg har kun læst mig til at sådan en test er god til hvide forældrehunde og hvalpe. Fortæl gerne mere smiley
    Jeg har før siddet og læst om de svensk testkrav, og jeg synes det er skønt med de krav der er.
    Selvfølgelig kan opdrættere ikke garantere noget, men jeg ville dælme være træt af at få en hund med diverse arvelige sygdomme fordi forældredyrene ikke var testet.. Men når avlsdyrene testes, burde man kunne undgå en god del 'skidt' smiley


  • #12   20. maj 2012 Julie - Nej, der er ingen garantier, men man ved i hvert fald at opdrætter har gjort sit for at avle sunde hunde smiley

  • #13   20. maj 2012 My point exactly smiley

  • Hanne W
    Hanne W Tilmeldt:
    jul 2011

    Følger: 3 Følgere: 2 Svar: 11
    #14   20. maj 2012 Vita bullterriers är inte vita nej, de har täckande vita tecken, Så vi har lika många döva vita som färgade.

  • #15   20. maj 2012 Tja, hvis man regner hvide bull terriere for farvede, så er det da rigtig nok, at vi har lige mange døve hvide og farvede .... men det er altså sjældent forekommet, at farvede bull terriere er døve. Men selvfølgelig KAN det ske.



  • #16   20. maj 2012 Zøss - det giver mere mening at det skulle være hyppigst forekommende hos de hvide.. Det er nemlig ikke kun gældende for bull terrier, men også alle tre bulldogracer, boxer, dogo argentino og sikkert flere...
    Dette fordi det er samme stof (melanin) der danner pigment som danner det indre øre..

    Jeg har hørt at risikoen er størst hvis også ørerne er hvide... Men ved ik om der er hold i det smiley


  • #17   22. maj 2012 Ja, Michélle, døvhed er (naturligvis) mest forekommende hos hvide Bull terriere :-))

  • #18   22. maj 2012 Det giver god mening hvis det mest skulle være de hvide der var udsat.
    Ildere der er hvide mellem ørerne (aftegn) lider ofte af Wardenburg-syndrom (hvilket forårsager døvhed), der kommer af en mutation i et gen der kaldes KIT. Så i ilderverden anses det for værende korrekt, at ilderen har større sandsynlighed for at være døv, hvis den har aftegn mellem ørerne. Ikke at sammenligne med hundeverden, men jeg ville bare lige nævne det smiley

    Så vidt jeg kan forstå, så er 'piebald'-genet(kender ikke det danske navn) hos nogle hunde (bullterrier, dalmatinere, boxere osv - hunde der er helt eller delvist hvide) forbundet med tab af pigment, hvilket kan føre til døvhed - præcis som Michelle fortæller. Hvis huden i det indre øre ikke er pigmenteret, 'skrumper' nerveenderne og dør til sidst, hvilket resulterer i en døv hund. Genet skjuler den 'rigtige' pelsfarve, så hunden kan godt ske at være genetisk sort (hvilket vil ses hvis hunden f.eks. har sorte pletter).

    Er jeg helt forkert på den?


  • #19   22. maj 2012 Der er flere informationer om døvhed hos Bull Terrier (standard) på racens avls strategi (RAS) jf. http://www.engelskbullterrier.dk/materiale/ras/RAS.pdf eks. side 43

  • Hanne W
    Hanne W Tilmeldt:
    jul 2011

    Følger: 3 Følgere: 2 Svar: 11
    #20   17. jun 2012 http://www.lsu.edu/deafness/baerexpl.htm

    Jag citerar ett inlägg gjort av Jessica Snäcka (mångårig uppfödare av dogo argentino)

    Jessica Snäcka: " Jag och en uppfödarkollega har lagt mycket tid på detta tillsammans med en veterinär ang BAER test. Dogo Argentino är rasen vi hörseltestat och fört anteckningar för nu i 10 år. Vi har haft alla olika typer av kombinationer. För att ge en förklaring på vad vi tittat på för olika varianter kommer jag att lista dem nedan. Alla kombinationerna är olik den andra, dvs samma valesdjur har inte använts. Detta är baserat på många uppfödare över världen som ville dela med sig sina resultat till oss.
    1. Ej BAER testad x EJ BAER testad = 5 kullar med helt olika utslag på valpar som BAER testats från fullt hörande halv hörande och döva.
    2. Fullt hörande x fullt hörande = 8 kullar här där 2 st kullar upp om 4 resp 7 valpar med helt döva kullar. De resterande hade varierande resultat, förutom 3 st kullar som var fullt hörande.
    3. Halv hörande x Fullt hörande = 3 kullar har gett 2 fullt hörande kullar, där efter blandade kullar med fullt hörande, halvt hörande samt döva valpar.
    4. Halvt hörande x halv hörande = 2 kullar med utslag på 9 valpar samt 13 valpar, i kullen med 9 valpar 4 halvt hörande resten fullt hörande. Kullen med 13 valpar 6 döva 2 halvt hörande och 5 st fullt hörande.
    5. Sista är där vi haft fullt hörande föräldrar samt historik på fullt hörande 3 generationer bakåt. Här har vi 3 st kullar, 2 st av dem med resp 10 valpar samt 13 valpar alla fullt hörande. Den sista var på 11 valpar 8 fullt hörande, 2 halvt hörande samt 1 döv.

    Vad jag har lärt mig är att detta kan komma in när som med dövheten. Det finns inget som vetenskapligt kan peka på hur det nedärvs. Några av dessa kombinationer är mina där jag mera kan skriva hur jag skiljt mig från de andra kombinationerna, jag har BAER testat mina valpare senare dvs vid 9-10 veckor, Jag har bara fått fullt hörande valpar i de 3 kombinationerna som är med. De som har haft många döva valpar har BAER testat mycket tidigt vid 7 veckor, dock så ska man kunna göra det från 7 veckor men det finns även de vetrinärer som säger att vissa utvecklar hörseln senare.

    Så om man nu vill eller önskar avla på en halvt hörande hund så skulle jag åtminstone försöka hitta en match med så mycket fullt hörande bakåt i generationerna, samt titta på vad avkommor som ev gått avel gett. Det finns inga pekpinnar här oavsett vad man väljer kan dövheten alltid komma in, finns alltså inga garantier, eftersom även två stycken fullt hörande avlesdjur kan ge helt döva kullar.

    Hoppas att jag har uttryckt mig så att det går att förstå smiley Om inte så fråga mig bara....det kan lätt bli rörigt när man ska försöka kortfattat få ihop en förklaring på detta." Slut citat.

    Det finns till min kännedom inget som visar att det finns fler döva vita bullterrier än färgade om man ser till antalet färgade i förhållande till vita. Då antalet färgade bullterrier är färre i sig, så finns det förstås färre döva färgade än vita. Jag kan heller inte hitta någon vetenskaplig/klinisk artikel som bekräftar att det är avsaknad av melanin som orsakar dövhet. Så har någon en sådan artikel tar jag gärna emot den. I övrigt anser jag att man ska vara försiktig med att uttala sig generellt i komplexa frågor om man inte har vetenskapligt underlag att luta sig mot.


Kommentér på:
Goddaw'

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce