{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.802 visninger | Oprettet:

Øv øv og atter øv {{forumTopicSubject}}

Godaften alle sammen.
Jeg står i en rigtig træls situation lige nu. For ca 2 mdr solgte jeg en 1 år gammel tæve som familiehund. Damen startede med at ringe efter 3 dage og ville ha pengene tilbage da det ikke var den hund de havde købt fordi hun ikke vil gå med ud i stalden kl 11 om aftenen. Skal lige sige at det er en stald med over 100 køer og nej det har jeg da ikke lige trænet hende til. vi foreslog dem at de tog det stille og roligt og trænede det med hende ellers ville vi rigtig gerne køre 2 timer for at komme og vejlede dem. De ville gi det en chance og vi behøvede ikke at komme. Derefter hørte vi intet før over en uge senere. Det var stadig træls og hun ville ikke snakke med manden men var rigtig glad for børn og konen. Vi sagde til dem at vi kom ned og snakkede med dem og så hunden og vi så fandt ud af hvad der skulle ske. Vi ankom dagen efter og fandt en dejlig hund i køkkenet. Hun kunne genkende og og det var bare dejligt. Ungerne, 4 stks. rendte rundt over det hele og kastede med alt muligt og hun var ikke mærket af det. Vi snakkede med hende og manden og kunne se at hun ikke havde knyttet sig til manden men han sagde så også at han altid var i stalden og om aftenen i stuen og soveværelset hvor hun ikke må være pga allergi. Konen mente også at hun var utrolig anspændt da hun lå ved mig på gulvet hvorpå jeg tog hendes ene ben og lod det falde meget slapt ned. En i mine øjne meget afslappet hund. Jeg tog hende med i stalden for at se problematikken og nej hun var ikke meget begejstret for over 100 køer der stod på begge sider af en 1 meter bred staldgang men med en god boldt gik vi 4 gange frem og tilbage og holdte stop derinde. Det vil jeg jo mene er flot når hun aldrig har prøvet det før. Hun rendte ellers bare rundt og spillede boldt med ungerne og nød det. De har staldkarle som hun dog ikke var ret glade for men det virkede ikke som om de var interesseret i hende. Vi tog derfra hvor hun stod og nussede med manden og følte at vi med viden rette instruktion vi havde givet dem at det nok skulle gå godt.
Men nej. Der gik over 3 uger før vi hørte fra dem igen. Det gik meget værrer og nu vil de komme med hunden og den havde også bidt manden. Vi aftalte at de skulle komme med den igen 5 dage efter hvorefter de udeblev. Vi har i kontrakten skrevet at der er tilbagekøbspris på 500 kr og vi har forkøbsret og det har de skrevet under på. Nu her efter 3 uger har jeg så snakket med dem for at høre hvor de blev af og hvordan det gik med hunden. Hendes svigerfar var blevet indlagt og derfor kom de ikke og så havde de desuden undersøgt via dkk og en advokat at hunden jo ikke levede op til deres krav og de skulle ha alle pengene tilbage. Men der står jo ikke i kontrakten at hun skal være i stalden med køerne og de blev gjort opmærksom på at det jo nok krævede noget arbejde med hende før hun blev tryg ved det og jeg kan jo ikke socialisere mine hunde til alt.
Men hvordan står jeg så nu som opdrætter??? Jeg vil jo gerne ha min hund hjem igen men synes omvendt også det er træls at gi dem 6000 kr for en hund som måske er ødelagt mentalt og jeg skal bruge meget tid på at få god igen hvis det overhovedet er muligt.
Ringer selvfølgelig til dkk i morgen men håber der er nogen der kan hjælpe mig lidt nu.

Hilsen en meget bekymret hundemor


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Øv øv og atter øv
  • #1   2. apr 2012 Argh kom nu. Bare et eller andet???


  • #2   2. apr 2012 Tja jeg vil jo så absolut mene at kontrakten er bindene....

  • #3   2. apr 2012 Jeg mener jo heller ikke at jeg kan gøres ansvarlig for at deres hund ikke vil gå i stalden eller har bidt manden selvom jeg virkelig tvivler på det sidste. Tror det er deres udvej for at få pengene tilbage.

  • #4   2. apr 2012 Hmmm

    Nu har de jo skrevet under på den kontrakt, og jeg ville da hvis jeg var dig, benytte mig af samme mulighed som de har gjort, og lige give DKK et kald, for at høre om det kan være rigtigt at de har udtalt sig om denne sag og sådan som køber siger...

    Dernæst syntes jeg måske at der fra 6000kr til 500 er et meget stort spring, når de ikke har haft den længere tid, jeg ved godt hunden kan være "medtaget" i en eller anden form, men sidst du så den virkede den jo ikke just skadet, vel?
    Jeg syntes måske kontrakten havde været mere fair, hvis du skulle give halvdelen af købsprisen tilbage indenfor de første 2-3måneder,, derefter skulle prisen fror din betaling falde pr måned

    Men det er så bare min mening


  • #5   2. apr 2012 Har selv tænkt lidt i de baner og tilbyde dem 3000 kr men vil lige snakke med dkk først. Jeg frygter bare det værste må jeg indrømme og jeg tror heller ikke de er helt ærlige om situationen. Det er så også ved at være 5-6 uger siden jeg så hende sidst.

  • #6   2. apr 2012 Jeg tænker også at I skal holde fast i kontrakten. ØV situation at stå i. Giv meget gerne updates.

  • #7   2. apr 2012 Ville nu også forslå at du skulle give dem 3000 kr.. bare for at få hunden hjem, hurtigst muligt.. det er træls at opleve, men du vil blive mere træt af, ikke at vide hvordan hun bliver behandlet, om hun har det godt osv, osv.. hun skal bare hjem til dig igen...

  • #8   2. apr 2012 Nå vil prøve at snakke med dkk i morgen hvis de da ikke holder påskelukket. Tak for svar og flere modtages gerne. Også hvis nogle har oplevet noget lign. evt ved tilbagekøb af hund hvor der som sådan ikke er nogle fejl og mangler.

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #10   2. apr 2012 Jeg ville hente den med det samme koste hvad det vil.Rimelig eller ej.

  • #11   2. apr 2012 Hvis det var min hund, der ikke trivedes og også var uønsket, hentede jeg den omgående hjem, om jeg så skulle "låne" pengene af terminskontoen.

    Men prøv at tilbyde hende 3.000 kr. - 500 kr. er for lidt, kontrakt eller ej, mangler eller ej.

    For øvrigt: Hvad er grunden til, at hunden partout skal kunne gå med i stalden?


  • #12   2. apr 2012 jeg synes også at du skal prøve at tilbyde et lidt større beløb og så få hunden derfra hurtigst muligt.... det må være forfærdeligt at være hund og uønsket.... og jo længere der går jo værre kan det blive.... mon ikke du kan rette det op der evt er sket....

  • #13   3. apr 2012 Når de nu ikke har haft hunden længere tid så havde jeg altså givet dem alle pengene tilbage og droppet alt kontakt med dem, det vigtiste må vel være at få hunden hjem igen og væk fra dem???

  • Rollo
    Rollo Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 9 Følgere: 13 Svar: 925
    #14   3. apr 2012 Det er jo lidt alt dét der, der gør at det med kontrakt på tilbagekøb, pris m.v. ikke er brugbare til en dyt i princippet - for man står i den klemme at hunden er i midten af det hele og på den ene side vil man bare ha' hunden hjem og på den anden side har man måske ikke lyst til at give folk 6.000kr tilbage for en hund man risikerer har lidt skade på den ene eller den anden måde.

    Jeg kan godt forstå det er træls - hvad der er rigtig eller forkert at gøre i situationen synes jeg er svært at vurdere, men jeg er nok tilbøjelig til at give de andre ret - ville tilbyde dem et højere beløb og sige at du kommer og henter hunden asap så de ikke skal tænke mere over dét.
    - Ellers risikerer man at pengene får dem til at fravælge returnering af hunden og så er man jo lige vidt, samtidig så risikerer man måske de sælger hunden til anden side og hvis der ikke står noget i kontrakten om hvad konsekvensen for at bryde det er, ja så er kontrakten ikke særlig brugbar.

    At det er superærgerligt og at de ikke virker som nogle særlige rare hundeejere, det er bare rigtig ærgerligt - nogle gange synes man at man har vurderet folk godt og så bliver man skuffet.

    Vi prøvede at få en hvalp retur, to uger efter vi havde sendt den afsted - alle de ting de klagede over var ting som en hvalp ikke kan men først skal lære!
    - De fik ikke det fulde beløb retur, de fik 2/3 af prisen igen og kom selv med hvalpen.


  • #15   3. apr 2012 Er enig i at springet mellem 500 og 6000 er meget stort - og synes også du skulle tilbyde en højere pris, da det er så "kort" tid siden...
    Samtidig synes jeg bestemt det er ris til egen røv til ejerne, de har jo selv læst kontakten igennem og vidste at hvis det ikke fungerede ville de "spilde" 5500 kr. - dette underskrev de jo...

    Under alle omstændigheder så ring til DKK, men jeg tror bare det bliver en lang og smertefuld sag hvis du kører igennem med de 500 kr. og holder på din ret!
    Hunden er jo direkte uønsket som nogle skriver og det må ikke være sjovt hverken for den eller dig, så jeg havde tilbudt en højere pris..

    Kom gerne med opdatering og al held og lykke :o)


  • #16   3. apr 2012 Bare lige min første tanke, fordi de prøver at få pengene retur uden om kontrakten er måske som andre nævner springet er for stort.

    Ved godt de skrev under men det er desværre ikke alle der tænker lige langt.


  • #18   3. apr 2012 Har snakket med Dkk i dag og ja vi risikere at det kommer til at trække ud i langdrag og det er hunden overhovedet ikke tjent med. Jeg har tilbudt dem 3000 kr men venter stadig på svar da alt kommunikation skal foregå over mail så vi har alt på det rene.
    Jeg ved ikke lige hvorfor den skal med i stalden men alt handler om træning som de ikke formår at gøre. Jeg har gjort det med hende så ved at det kan lade sig gøre. Nu må vi se hvad der så sker men har meget på fornemmelsen at der blir overdrevet en del. Opdatering følger senere


  • #19   3. apr 2012 Nej, der er nok ikke noget galt med hunden.. nok nærmere menneskerne.. håber du snart får hende hjem...

  • #20   4. apr 2012 tja det kan godt ske at springet fra 500 til 6000 er stort, men folk har sgu da selv læst kontrakten inden køb, og derved med sin underskrift accepteret kriterierne...Det er skisme da voksne mennesker ikke børn.

    Men anyway, ja den nemmeste og bedste løsning som situationen ser ud nu, er at gøre som du har gjort tilbyde dem flere penge(som du har gjort 3000 kr) og håbe på at de springer på, så sagen ikke bliver trukket i langdrag...


  • #21   4. apr 2012 Håber hunden kommer hjem til dig igen hurtigst muligt, forestiller mig at det ikke må være særlig godt for hende at være et sted hvor hun ikke er ønsket.

  • #22   4. apr 2012 Lykke korekt, men når uvidende køber hund regner de jo med det er nemt nok så vi får ikke brug for at returnere.
    Nu har de så fået brug for det alligevel, og så opdager de først der den store forskel, så de står med valget om at få 500 eller forsøge at få 6000, så kan jeg da godt regne ud at de prøver at undgå kontrakten, hvorimod det havde været mere fair men måske også nemmere hvis kontrakten havde sagt 50% eller 60% af salgsprisen


  • #23   4. apr 2012 Ryan: jamen helt enig, selvfølgelig regner ingen med at skulle af med hunden, når de køber den, men sagen er bare at der står 500 kr i kontrakten, og så er man skisme nød til at forholde sig til det. Jeg har desværre den opfattelse af folk generelt, at de vil have tingene så billigt som muligt, og klager over de mærkeligste ting bare for at kræve penge retur. Må ærligt indrømme at jeg nok er blevet noget træt af dårlige undskyldninger efterhånden.

    Jeg har selv skrevet første købsret i mine kontrakter(dog med 50% af købsprisen som tilbagekøbspris) og det kan folk sagtens ignorere, og sælge hunden til anden side, og uha det havde de sørme glemt, lyder svaret når man konfronterer dem(ja jeg har ikke bod i kontrakten, for tror på det bedste i folk, selvom om måske ikke burde). For sjovt nok hvis der havde været en klausul i kontrakten der gav køber ret til at få penge retur, så kan de huske ordret, hvad der står i kontrakten. Det er noget jeg kan br.... mig over. For synes at det er tåbeligt at folk skriver under på noget de ikke vil overholde, så kan de jo købe hund et andet sted, der er jo ingen købetvang.

    Men heldigvis i denne sag, har opdrætter jo så valgt at tilbyde 50% af købsprisen, som man så kan håbe er nok for disse købere...


  • #24   4. apr 2012 Angående kontrakter, så oplyste min advokat mig i sin tid om, at man skal have et sidste vigtigt punkt med, nemlig
    "Samtlige punkter i nærværende kontrakt er nøje gennemlæst og drøftet sælger og køber imellem".

    PS: En kontrakt må ikke stille køber ringere end Købeloven.



  • #25   4. apr 2012 Nej man må ikke stille køberen ringere end købeloven, men jeg har ikke hørt noget om f.eks at tilbagekøbsprisen skal være en vis % af købsprisen. Det er kun i forhold til ophævelse af handlen eller klage ved mangler..så vidt jeg ved. Men det kan da være at jeg tager fejl.

  • #26   4. apr 2012 Der er så vidt jeg ved INGEN fortrydelsesret på hunde i forhold til købeloven.
    Fortrydelses ret er kun på vare der er købt uden at blive beset, for eksempel vare købt over internettet.

    I 99.9999% (nok 100%) af alle hunde køb der er hvalpen blevet beset, i det mindste bliver den afhentet så det tæller som varen godkendt.


  • #27   4. apr 2012 nej der er nemlig ingen fortrydelses ret, derfor vil det handle om tilbagekøb/første købret:- )

  • #28   6. apr 2012 Ja jeg venter jo så stadig på svar fra køber. Har tilbudt dem 3000 kr men har intet hørt. De er også blevet bedt om at beskrive hele hændelsesforløbet på skrift men det tager åbenbart tid. Hm..... Det tog jo dem også 3 uger at kontakte en "advokat" så hurtige er de vist ikke.

  • #29   7. apr 2012 Jeg synes så bare, det er smadder synd for hunden at skulle vente så længe. Hvad bliver den udsat for i ventetiden?

  • #30   7. apr 2012 natravnen...man kan jo heller ikke bare hente hunden...det er jo selvtægt

  • #31   7. apr 2012 Håber de snart beslutter sig for noget... og håber virkelig hun stadigvæk er den samme gode hund når dette med disse mennesker er ovre, desværre får man fornemmelsen af de kigger penge...

  • #32   9. apr 2012 Har stadig intet hørt og nej kan jo ikke bare hente hende. Gir det et pat dage mere ellers må jeg jo ringe til dem. Det er bare bedst at ha alt på skrift.

  • #33   12. jun 2012 Kom til at tænke hvordan det hele mon endte?

  • #34   13. jun 2012 Jeg har intet hørt fra dem trods mange henvendelser fra mig så kan ikke rigtig komme videre i denne sag

Kommentér på:
Øv øv og atter øv

Annonce