{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
835 visninger | Oprettet:

Til opdrætterne {{forumTopicSubject}}

Hvor mange kuld hvalpe kan i have på en gang, og samtidig have tid til at socialisere dem?
Og har i arbejde ved siden af?

Faldt over en annonce hvor der var 6 kuld hvalpe til salg, jeg ved at det er en kennel med stamtavler, men synes det er rigtig mange hvalpe, og jeg tror da næppe jeg kunne få tid til at socialisere så mange hvalpe + de voksne hunde, jeg ville ihvertfald ikke have tid til at lave andet så.

Jeg siger ikke det er forkert, men at jeg synes det er rigtig mange, og forstår ikke hvordan man kan få tid til det. så jeg er blot nysgerrig smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Til opdrætterne
  • #3   21. aug 2012 jeg har prøvet at have 2 kuld, samtidig med halvdagsarbejde for mit vedkommende og fuldtidsarbejde for min mands.

    hver tæve fik 4 hvalpe. Det gik og de fik alt det de skulle have, men det skal vi ikke prøve igen, der gik det sjove lidt af det og det sidste kulds socialisering blev noget mekanisk.

    hvis den kennel ikke har mange hjælpere, så kan det slet ikke lade sig gøre rent tidsmæssigt.



  • #4   21. aug 2012 Hold da op..

    Du siger det ikke er forkert, men det vil jeg gerne sige, at det synes jeg det er smiley
    6 kuld er godt nok mange, kan håbe der kun er kommet to hvalpe i hvert kuld..


  • #5   21. aug 2012 meget mere smør: Det kan godt være der kun er kommet det antal, men det ved man jo aldrig når man laver parringerne... Synes det lyder temmelig voldsomt.. Måske det bare er mig smiley

  • #6   21. aug 2012 Ville stadig ikke lave 6 parringer (eller bare tæt på) på samme tid, men der er man jo, heldigvis, så forskellige smiley

  • #7   21. aug 2012 Kan se der er alt fra 2 - 5 hvalpe pr. kuld, og ved ikke om nogen allerede er solgt, så synes det er mange hvalpe

  • #8   21. aug 2012 Jeg kan sige det er 5 forskellige racer der er

  • #10   21. aug 2012 Meget mere smør.. Men alligevel ved man at de så kan komme 4 evt og 4x6 og dælme mange hvalpe... meen når en hund for 14 er det jo også meget.. tjah ved ikke lige hvad jeg skal mene.. smiley

    Men Som det grå lyn siger, så er der jo folk kenneler der har ansatte...


  • #11   21. aug 2012 Okay, går jeg ind på opdrætterens hjemmeside så kan jeg tælle mig frem til at der er 29 hvalpe til salg, det er saft suseme mange

  • #14   21. aug 2012 Jeg er ret sikker på alle hundene bor der, men ved også at alle sundheds tjsck og undersøgelser er i orden, så tror ikke det er en hundefabrik, er dog lidt i tvivl om der er nogen ansat, det tror jeg ikke men kan ikke sige det med sikkerhed.
    Jeg synes bare det er rigtig mange, og personligt ville jeg ikke selv kunne socialisere så mange på en gang, tror heller ikk jeg ville synes det var hyggeligt med så mange, og i det hele taget tror jeg det for mig ville være en alt for stor mundfuld og dermed total uoverskueligt.


  • #15   21. aug 2012 der er mange ting forbundet med at have flere en 2 kuld hvalpe om året.
    bla skal man jo så have hundeholderuddannelsen.


  • #16   21. aug 2012 for øvrigt skal man kunne sandsynliggøre at man har haft tid til alle hundene, ikke bare hvalpene....man skal have 15 min tid til hver hund udover gåture

  • #17   21. aug 2012 Jeg kunne max have et kuld ad gangen. For mig er alt andet for meget.
    Vi har lært lektien på den hårde måde med kun at købe hvalp fra et sted med korrekt socialisering og omgang med hvalpene. Og det har man ikke tid og ressourcer til med flere kuld.
    Jeg var på barsel sidst vi havde hvalpe, og havde dermed rigtigt god tid til flokken. man kan godt have et deltidsarbejde ved siden af opdræt, men i starten og i slutningen er det vigtigt at være hjemme ved flokken.


  • #19   21. aug 2012 Selv om de bliver sundhedstjekket osv. kan det sagtens være en hvalpefabrik. Hvis det er små "moderacer" er det næsten garanteret at det er en hvalpefabrik.

  • #20   21. aug 2012 Her i huset kan jeg og de andre hunde klare eet kuld om året. Men det er en stor race og mange hvalpe i et kuld og tilsvarende mange familier som kommer på besøg allerede lige fra parringen. Og så er det stueopdræt hele vejen igennem.

  • Rollo
    Rollo Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 9 Følgere: 13 Svar: 925
    #21   29. aug 2012 Har besøgt en kennel som havde 10 hvalpekuld på én gang, 3-4 forskellige racer.

    Man kan kalde dem en fabrik, jo, det var bestemt ikke et sted jeg ville købe fra - men alle hvalpe sad i hvalpegårde inde i en stor stue, begge arbejdede med hundene og var hjemme altid, de er godkendt af det ene og det andet og med i en kennelklub.

    Jeg ville nok også synes det var liiiige i overkanten for mig.

    Sidste gang fik vi 8 hvalpe, bare tanken om at skulle have TO kuld af dén størrelse på én gang er mere end rigeligt... Ét kuld af gangen er nok til mig! smiley
    - Som Trine også siger, man ved jo aldrig hvor mange der kommer pr. kuld når man laver parringen.


  • #22   29. aug 2012 Jeg ville heller ikke købe fra så stor en kennel, jeg og kæresten ønskede os en lille hvalp, så vi valgte at få vores tæve parret.
    Der kom kun 2 hvalpe, nu er der gået 8 uger, men det har været 8 hyggelige uger, hvor jeg og kæresten har arbejdet på skiftende vagter, så de maks har været alene i 2 timer på en dag, de første 2 uger havde vi ferie, så vi har haft masser af tid til dem, men synes stadig der har været rigtig meget at se til. Mandag flytter den ene, og den anden bliver boende, så der er stadig en del arbejde i det.
    Jeg ved at jeg ikke ville kunne klare 10 kuld på en gang, det ville være for meget, og der vil være for lidt timer på et døgn til dem allesammen, samtidig kan jeg ikke se hvor hyggen er i at have så mange, fordi jeg ikke kan se at man kan få tid til at nyde dem.


Kommentér på:
Til opdrætterne

Annonce