{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.387 visninger | Oprettet:

Ferie i hvalpe perioden - spørgsmål... {{forumTopicSubject}}

Hej alle (: Jeg overvejer hvalpe på min tæve - jeg er i samarbejde med min egen opdrætter af tæven.

Jeg har dog lige et spørgsmål...

Jeg bor alene med min tæve og har et almindeligt arbejde fra 7 - 16.

Hvordan har i andre gjort med ferie, hvor meget er det vigtigt man er hjemme ? jeg er selvfølgelig klar over, at man bør være hjemme hele tiden (: Men det er jo ikke sikkert at ens arbejdsgiver vil give fri 8 uger i streg ? hvordan tilpasser man så ferie og de vigtigste tider med hvalpene ?

Det hele er bare spørgsmål, jeg har hørt mange forskellige meninger om, og derfor vil jeg prøve at spørge her i et offentlig forum (:


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ferie i hvalpe perioden - spørgsmål...
  • #1   6. maj 2015 jeg er hjemme når hvalpene fødes og de første to uger så igen den sidste uge, når de går til fast føde fodres der før man tager afsted på arbejde, og igen når man kommer hjem....det er hårdt arbejde når man er alene, jeg havde min mand til hjælp da jeg arbejdede,

  • #2   6. maj 2015 Tak for sit svar! smiley for har haft lidt svært ved at se mig ud af hvordan jeg bør have fri når jeg netop er alene om opgaven, og har ikke rigtig nogle som fast kan være her og hjælpe, men det betyder måske ikke så meget at man også passer sit arbejde i ugerne i mellem fødsel.og hvor de skal afsted til nye hjem, jeg havde nemlig også tænkt på 2 uger efter fødsel og 2 uger inden de flytter hjemme fra, og så arbejder i mellem tiden og selvfølgelig er så mgwt hjemme som man nu kan smiley

  • #3   7. maj 2015 Jeg ville aldrig lade et kuld hvalpe være alene i 9 timer, højest nogle faa timer dagligt.

    Jeg tror ikke jeg ville orke et kuld, hvis jeg var helt alene om opgaven, det er et kæmpe arbejde at have hvalpe og eks. bare renlighedstræning kræver, at man er omkring hvalpene det meste af døgnet, de skal ogsaa ud om natten.
    Der skal socialiseres, der skal være tid til besøg af hvalpekøbere, hvalpene skal vænnes til at blive undersøgt hist og pist, for bare at nævne en lille del af arbejdet.

    Da min tæve havde hvalpe sidste aar havde jeg ferie de første to uger efter fødslen, saa tog min mand over og havde ferie i to uger. De sidste fire uger arbejdede jeg paa nedsat tid og allierede mig med mine store sønner, svigerdatter og en veninde, saa der var mennesker omkring hvalpene døgnet rundt.


  • #4   7. maj 2015 8-9 timer er alt for lang tid at lade tæve og hvalpe alene, det ville jeg aldrig gøre;( kan du ikke få lov til at være på halv tid i perioden fx?

  • #5   7. maj 2015 Du skal forvente at være sammen med din tæve de sidste dage af drægtigheden. Hun kan jo gå i fødsel før tid. Og så burde første uge hjemme sammen med din tæve, indtil hun er tryg ved hendes nye rolle som mor, være nok.

    Hvis jeg var dig, ville jeg se om de resterende ferieuger kunne laves om til deltidsfri. Altså 3-4 timers arbejde hver dag.

    Hvis ikke det kan lade sig gøre, syntes jeg ikke at du skal planlægge kuld, idet så lange arbejdsdage og hvalpehold ikke hører sammen. De kan godt klare sig en enkelt dag eller to om ugen, men det er absolut ikke optimalt. Og de vokser jo, og vil kræve mere og mere af dig. Kort sagt vil de, alt efter alder og størrelse af kuld komme til at gå rundt i deres egen "lort". Der er rigtig meget rengøring og gulvvask ved et kuld hvalp de sidste 4 uger. Vi gør rent 2 gange om morgenen - en gang før morgenmad og en gang efter morgenmad. Derudover ved middagstid, om eftermiddagen, ved aftensmad, og igen efter "natmaden" sent om aftenen. Og mine hvalpe er ikke særlig store, ej heller mange (3-6 stk.). Jeg kan tydeligt forestille mig svineriet efter 9 timer alene. Derudover vil de på et tidspunkt skulle fodres - 9 timer er lang tid.

    Hvis du vælger at få kuldet, og ikke kan ændre din arbejdstid, vil det som minimum kræve, at du får en stabil person til at komme midt på dagen, som får hvalpe luftet, fodret og leget lidt med, samt en gulvvask mm...

    Det lader til at du tænker godt over det, før du får hvalpene, og det er rigtig godt. For jeg tror, at du vil få dårlig samvittighed og en dårlig oplevelse ud af, at have et kuld og arbejde fuld tid.

    Held og lykke med din beslutning smiley


  • #7   7. maj 2015 Var det ikke din tæve der ikke var speciel smart at få hvalpe på grundet et uønsket sind, samtidig med at hun var meget falsk drægtig og derfor skulle steriliseres? o0

  • #9   7. maj 2015 Start med opdrætteruddannelsen. Den er guld værd. Du render ind i alt for mange problemer uden solid baggrundsviden.
    En tæve med hvalpe skal aldrig lades alene i mere end nogle timer her og der. Brystbetændelse, kalkchock og andre potentielt dødelige tilstande opstår lynhurtigt.
    Man skal være hjemme konstant i dagene op til termin, ca ti dage efter fødslen og så igen de sidste to uger, fordi der er et kæmpe arbejde i prægning og udarbejdelse af hvalpemapper, papirer, vejledninger osv.


  • #11   7. maj 2015 Hvad har ændret sig, siden den hund pludselig skal i avlen?

  • #12   7. maj 2015 ved n
    ærmere eftertanke t-s lad vøre det bliver næsten sikkert en rigtig dårlig oplevelse for både dig og tæven.


    profilbillede
  • #13   7. maj 2015 Jeg synes også jeg husker at det var din tæve, hvor det var dårligt at lave et kuld på hende?
    Udover det ville jeg først og fremmest sikre mig, at jeg har andre, der kan hjælpe, så hvalpe og tæve ikke skal være så meget alene, som de andre skriver. Har du ikke det, så ville jeg droppe det med det samme smiley


  • #14   7. maj 2015 De opdrættere jeg kender går enten hjemme allesammen eller har jobs der er så flexible at hvalpene ikke rigtigt behøver at være alene. Andre er to om det så de kan dække et kuld med 4 ugers ferie hver. Jeg kender en opdrætter der er alene. Hun kringler det med kuld med at rykke fx 3 ugers ferie fra et år til det næste og så tage 8 uger samlet andre gange har hun simpelthen taget orlov (som hun jo altså selv betaler!). De to sidste løsninger kræver en ekstremet forstående arbejdsgiver.
    Jeg har fulgt mange hvalpekuld fra sidelinien og jo, hvalpe er søde og sjove. Men HOLD NU OP et arbejde. Det er ikke for sjov at de siger det er fuldtidsarbejde at have et kuld hvalpe.
    Som hvalpekøber ville jeg gå uden om et kuld hvalpe, der havde været meget overladt til sig selv. Hvis de skal være alene 9 timer dagligt og du også skal nå at få mad, din nattesøvn, gøre rent efter hvalpene, fodre dem, lufte deres mor lidt osv. så er der dælme ikke mange timer tilbage i døgnet til renlighedstræning, ordentlig prægning og socialisering.


  • #16   7. maj 2015 Jeg tænker med det sted din hund kommer fra, så er jeg HELT rolig. Hvis du altså kun vælger at avle, når de har sagt god for det.

    Ang hvalpe... ja så er det altså et kæmpe arbejde, og man bør holde fri i de 8 uger eller have hjælp ved hånden 24/7.


  • #17   7. maj 2015 Hvis det stadig er pga. den falske drægtighed, så synes jeg at du skal droppe hvalpe-tanker og få hende fixet.. smiley


    Det er skide hårdt arbejde at have et kuld hvalpe..


    Derudover vil jeg sige at man kun skal avle på sin tæve hvis hun har noget godt at tilfører racen.. F.eks. eksteriør, sundhed, temperament osv..


  • #19   7. maj 2015 Der er kæmpe, kæmpe, kæmpe forskel på hvalpe, der er korrekt præget, og hvalpe, som kun har set indersiden af kravlegård, stald eller lejlighed.
    Du vil ikke kunne tage på arbejde 9 timer om dagen og samtidigt opdrætte et kuld hele hvalpe. Der er simpelthen ikke timer nok i døgnet. Hvalpene vil heller ikke få en chance for at blive renlige.
    Opdrætters forarbejde er grundstenen i en hunds liv, husk det.


  • #21   7. maj 2015 Tak for alle jeres svar. Nogle mere positive end andre må jeg sige smiley
    Nu behøver nogle af jer ikke referere til mit tidligere oplæg om min tæve som var falsk drægtig, det her handler om ferie, og hvordan andre har gjort det smiley

    Jeg er hele tiden i kontakt med min opdrætter (begge to) smiley
    Det er min opdrætter som foreslog at hun skulle ha hvalpe... Jeg har tænkt meget over tingene og har overvejet hvalpene hvis hun kan gå igennem alle sundheds tests, ellers ikk.

    Jeg er sammen med min opdrætter om det, hele vejen igennem det smiley skal snakke med dem om nogle uger, om alt det praktiske og hvordan vi gør tingene... Jeg er udmærket klar over hvad hvalpe kræver, jeg bekymre mig bare for om jeg kan få fri og ville høre hvad i andre havde gjort..

    Hvis jeg ikke kan få fri nok, skal der selvfølgelig ingen hvalpe til verden! Men kan jeg få fri og det hele passer så skal de måske.
    Jeg har skam også tænkt mig at tage opdrætter uddannelsen, da jeg drømmer om ned tiden, selv at blive god opdrætter smiley
    Jeg ved godt hvad jeg skal tage stilling til omkring min tæve og hvalpe og har professionelle opdrættere til at hjælpe mig

    Men tak for jeres tid og svar smiley


  • #22   7. maj 2015 Og bare så der ikke er noget tvivl, så vil jeg mine, måske, kommende hvalpe det Aller bedste!
    Jeg kører ikke fra dem i 9 timer og vil selvfølgelig ha fri og være hjemme det jeg kan smiley
    De vil ikke komme til at bo i en hvalpegård, de skal være i hjemmet sammen med mig hele tiden og jeg ved hvad der skal gøres for deres træning og oplevelser smiley

    Må se om tiden bliver til hvalpe, men tak for svar smiley jeg spørger kun for råd, da jeg selvfølgelig vil gøre det bedste jeg kan og har sat mig ind i alt samt er fortsat igang med at tage alt det til mig jeg kan lære smiley


  • #24   7. maj 2015 Hej Line.

    Jeg er også alene herhjemme og om det at have hvalpe.
    Jeg sparrer ferie sammen hele året til når jeg planlægger hvalpe. Jeg har en aftale med min arbejdsgiver, at jeg holder 3 uger omkring fødselstidspunktet og så de min. de sidste 2 uger inden hvalpene fylder 8 uger, nogle gange har jeg sparret sammen så jeg kan holde de sidste 3 uger.

    I perioden imellem, altså de 2-3 uger jeg ikke har fri, der flexer jeg min arbejdstid (jeg er familiekonsulent). Så jeg sørger for at jeg har lange arbejdsdage, tilgengæld ligger jeg mellemtimer ind midt imellem, så jeg minimum er hjemme én gang i min én time inden jeg tager på arbejde igen.
    Her kommer hvalpene ud at lege, bliver aktiveret, stimuleret, socialiseret og ikke mindst madet og tjekket til.
    Jeg har valgt at de bedste uger ikke at holde fri på er fra de er 3 uger gamle og overstået den kritiske fase i forhold til deres fysik, og så frem til de fylder 5-6 uger og der skal sættes maks ind på socialiseringen.

    Ja, det er pokkers hårdt at arbejde hele året næsten uden ferie fordi jeg gemmer alt til hvalpekuldet, og jeg føler også ofte at jeg har brug for ferie efter min ferie med hvalpene. smiley Men sådan er det... det er mit valg at være opdrætter og få et kuld hvalpe.


  • #25   7. maj 2015 Nu kender jeg opdrætter... og jeg er helt rolig, hvis de er inde over det.

    Tvivler på, at hvalpene ikke bliver solgt, da der normalt er rift om deres hvalpe.


  • #27   7. maj 2015 Jeg er sikker på, at de har styr på det... lige ved dem er jeg sikker. Hvis de vil have kuld, og er inde over... så er jeg ikke bekymret.

  • #28   7. maj 2015 Og nu skriver TS jo, at hun vil være hos hvalpene... alle starter vel et sted.

  • #29   7. maj 2015 Tak for alle jeres svar, igen smiley
    Intet er bestemt endnu, men som sagt har jeg min opdrætter med hele vejen smiley
    Det hele skal jo kunne planlægges inden jeg skal sætte små liv til verden, jeg er kun ude på at gøre det bedste for hvalpene, moren og racen. Jeg lever og ånder for bull terrier! Og jeg mener at Freya har meget at bidrage med til racen, og det samme mener min opdrætter smiley dog skal hun lige testes inden for at undgå arvelige sygdomme og sådan,
    Jeg bekymre mig meget om racen og starter udstillinger med hende til sommer, netop også for at se om vi kan få gode bedømmelser inden jeg beslutter om der skal komme hvalpe smiley

    Og ja, til dig som spurgte om jeg kan beholde de hvalpe som ikke bliver solgt først, så ja det kan jeg og det vil jeg, de vil kun komme til ordentlige hjem, beholder dem hellere selv end de havner i de forkerte hænder smiley

    Og så må jeg se tiden an, om ferie kan gå op er glad for at høre hvordan i andre har gjort smiley


  • #31   7. maj 2015 Isabel

    Ja det tænkte jeg nok du mente smiley
    Jeg har her hjemme til at indrette et helt værelse til dem, hvor de kan gå frit, hvis de skal være alene smiley
    Jeg vil selvfølgelig anskaffe mig en stor fødekasse hvor de også kan sove allesammen, hvor de, når de er store nok, selv kan gå ud og ind. De vil ikke blive spæret inde meget, og så har de mulighed for at være i hele hjemmet ellers, og har en stor aflukket terresse de kan bruge også smiley
    Og tak, ja det kræver mange overvejelser smiley det skal gøres helt rigtigt - hvis jeg skal gøre det! smiley


Kommentér på:
Ferie i hvalpe perioden - spørgsmål...

Annonce