{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.649 visninger | Oprettet:

Folk må være dumme {{forumTopicSubject}}

Sad lige og kiggede lidt efter en hund til mine forældre

Hold nu op nogle priser for blandingshunde

Cockapoo 10500 kr what !!!! det er jo bare en dårlig blanding

Maltipoo 9500 kr, det kan da kun være på Sjælland smiley

Cavapoo 8500 kr, jamen så stop dog

7 årig gammel blanding af rottweiler og schæfer 8000 kr.

Har folk fuldstændigt tabt småkagerne

Også kunne det være fedt hvis man kunne sortere alle gadehunde fra.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Folk må være dumme
  • #1   11. mar 2018 Folk ER dumme.
    De betaler hellere en KÆMPE sum for en ubestemmelig, fancy blanding, som ingen aner noget om sundhed eller evt. arvelige sygdomme...
    Men betale samme sum for en testet racehund, hvor alting er passet i hoved og mås - uha nej.. smiley


  • #2   11. mar 2018 Ikke for at melde mig ind i stamtavle debatten men nu er det langt fra alle stamtavle hunde der er testet og passet med diverse i hoved og mås smiley Noget der er sindsygt absurd er feks at der ingen regler er for testning af franske bulldogs før avl.. så det er bestemt ikk altid som det stilles op der smiley Selv med tavle skal man være meget påpasselig og mange tror desværre at stamtavle = alting er i bedste orden altid og gør at de ikke her behøver være så OBS som ellers...

  • #4   12. mar 2018 Er lidt sindsygt ja men på den anden side, det er jo ikk så meget anderledes end prisstigningerne på de racer der pludselig bliver populære.. feks en fransk bulldog i blå går for op til 16.000.. Forstår dog godt at man kan finde på at købe hund uden stamtavle (det er så en anden debat) og kan også godt se det charmerende i blandinger men prisen er enormt høj - men det handler om hvad der er populært - priserne er også røget i vejret på populære racer med tavle i årenes løb.. efterspørgsel = stigende priser... og pt er det "designer blandinger" folk vil ha åbenbart..

  • #6   12. mar 2018 Jeg er også chokeret. Da vi solgte vores hvalpe kiggede man naturligt på andre annoncer, og jøsses! Folk giver deres blandinger smarte (læs: lettere åndssvage) navne, og så tog de flere penge for hvalpene end vi tog for vores smiley
    Det var jeg rystet over.


  • #7   12. mar 2018 Det vil også hjælpe gevaldigt, hvis der kom styr på den såkaldte organiserede avl. Jeg har netop været lidt interesseret i en hvalp, der var opslået på koebhund (dkk's side). Fra anden side blev jeg gjort opmærksom på, at det var resultatet af en far-datter parring. Hvad fanden sker der, når dkk lægger navn og annonceplads til den slags?

  • #8   12. mar 2018 Det er jo "designer" racer smiley Så er de jo mange penge værd... eller noget smiley

  • #12   12. mar 2018 Er der slet ingen, der vil forholde sig til, at den "etablerede" tavleavl er fyldt med brodne kar, som ikke sanktioneres af dkk? Eller fandt jeg årtusindets svipser? I mit hvalpesøg nr. to oven i købet.


    profilbillede
  • #14   12. mar 2018 Søren, en far datter parring behøver ikke at være noget slemt. Hvis linjerne er sunde og raske, så kan det blive fantastiske hvalpe.
    Jeg ville ikke lade mig afskrække af at få en hvalp af sådan et kuld, hvis altså linjerne er sunde
    Før i gamle dage, inden computere, gentest, øjenlysninger mm ikke var tilgængeligt lavede man tilbage parringer for at se, hvad linjerner indeholdt.


  • #16   12. mar 2018 En far-datter parring er en uetisk parring, og tonen ville helt sikkert have været anderledes, hvis det var foregået i et af de mindre forbund. Det ved I jo også godt

  • #19   12. mar 2018 Jamen så er alt jo i den skønneste orden. Jeg snyder mao mig selv ved at gå i en stor bue uden om den slags avl.
    Selv har jeg været sammen med to søstre - dog ikke samtidigt. Så moderne er jeg ikke smiley


  • #21   12. mar 2018 Hvis det er sunde linjer så er indavl og linjeparringer ikke uetisk..

    Men hvis linjerne er dårlige er det en dum ide


  • #26   12. mar 2018 Det burde man måske fortælle DKK!

  • #29   12. mar 2018 Sofia A - Det er altså rigtig det Pia skriver.
    Det er ammestuehistorier


  • #30   12. mar 2018 Søren, må vi få at vide, hvad det var for et kuld med far/datter paring ?

  • #31   12. mar 2018 Selvfølgelig er der et kolossalt marked for små fine selvskabshunde af kritisable baggrunde og de mere verdensfamøse designerracer og alt det som bare ligner lidt... Der er jo ikke en konstant fødsel af hvalpe hele tiden af den slags man måske ellers kunne gå og drømme om, så fuck da dem så kan man jo bare købe en mere fancy designerhund som er klar i weekenden, i stedet for en gang om 4mdr eller mere... Pengene er sjældent det som afgør om man vælger stamtavle eller designerhvalpefabrik/mental ustabil backyard hvalpe på g&g.

    Jo mere jeg tænker over avl jo mere og mere bliver jeg imod at alle faktisk har ret til at lade sin hund bolle tyk.*

    Jeg tror så måske også jeg har haft nogen pænt skumle bekendtskaber alligevel. En skam pc trumfer fornuft i vores tid.. smiley

    Har haft en bekendt som smed hunden ud af vinduet fra lejligheden på 3. sal... I raseri fordi hunden havde spist resten af hans pizza i bakken han havde smit i sofaen inden han gik....

    Han må stadig anskaffe sig hunde.

    Jeg fatter det overhovedet ikke det der pc.

    *I hvert fald langt fra hver anden dansker som er mentalt rask nok og viden nok til at avle i min optik. Jeg er heller ikke egnet som avler, men det kan jeg blive hvis jeg gider sætte mig ind i det...


    profilbillede
  • #32   12. mar 2018 Havde jeg kigget på hvalp og set mor/søn hvalpe, så var jeg drejet om på hælene - sunde linjer eller ej.

  • #35   12. mar 2018 # 34

    Sikke dog noget vås at fyre af.
    Hvalpe af linjeavl er lige så meget værd som alle andre, selv om man ikke skal avle videre på dem


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #43   12. mar 2018 Jeg tror at folk er mere eller mindre ligeglad med prisen, for en hund er en hund uanset om den er blå, grøn, har stamtavle, kan garantere 0 dyrlæge regninger hele sit liv. Og hvis de falder for en hund, så køber de den.

    Dkk-avlere (nu hvor det er det største og den mest benyttede klub), må jo gøre et eller andet galt når folk hellere vil betale 13.000 for en blanding, end 13.000 for en hund med stamtavle, sikkerhed, garantier mm.

    Uanset hvor lav ens IQ så kan være, og hvor inkompetent man kan være som hundeejer, så burde en avler nemt kunne argumentere, og ændre en hunde-købers mening, og få dem til at vælge en tavle hund, frem for en Unknown blandingshvalp.

    Nu ved jeg godt at der er rigtig mange dygtige avlere og hundefolk rundt om i Danmark, men hvis man ser hvordan tendens her inde er til at nedgøre, og se ned på folk der har købt en blandingshund, ja nærmest pådrage dem titlen "dum og useriøs hundeejer", så forstår man måske godt at folk bakker ud af det tavle halløj, af skræk for hvad de risikere at møde, og skulle stå model til.

    Avlere, og generelt fortalere for stamtavler, må virkelig være dårlige til at sælge varen, og været et dårligt ansigt ud af til hvis folk stadig og i så stor grad holder så lang afstand fra tavle avl.


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #47   12. mar 2018 Maj-Britt: hvis tavleløse avlere kan sælge på løgne, så er det fordi at tavle-avlerne ikke lægger nok fokus på de KÆMPE fordele der er ved at købe en hvalp/hund med tavle.

    Måske ville det være sundt at nogle af tavle-avlerne kiggede lidt ind ad, og overvejede om de simpelthen bare ikke gør det godt nok i kampen om at få promoveret alle de fordele der er ved tavle-avl.

    måske skulle der bruges mere krudt på at fremhæve tavleavl på en konstruktiv, og informerende måde, istedet for at bruge al krudtet på "ligegyldigt" nedgørelse af blandingsavl.


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #48   12. mar 2018 Sofia: Nej selvfølgelig gider folk ikke vente 4 måneder, på en hvalp som de ikke er sikker på at få, eller som de først skal "godkendes til".
    Hvorfor vente i blinde, på noget som man ikke kan se en fordel i (fordi at man ikke bliver ordentligt oplyst, og måske endda er skræmt væk).


  • #49   12. mar 2018 Sys du kommer med nogle skarpe og gode pointer At.. Tit føles det som om at uden kan på ingen måde være okay og i stedet for at det bliver sat op på en positiv måde så bliver man nedgjort - det får ærligt talt en til at føle det er snobberi og noget man bestemt ikk har lyst til at være en del af - dertil kommer at der burde være flere sundhedstjek før en hund bliver godkendt til avl hvis det virkelig skal være det sundhedsbevidste valg - den franske bulldog som desværre er en plaget race (ihvertfald mange af dem) har ingen regler for hvad de skal tjekkes for før avl, hvilket jo er helt hen i vejret når de prøver at overbevise om at det er med sundhed for øje man skal vælge med stamtavle..

  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #52   12. mar 2018 Pia: Så man skal fylde folk med løgne for at kunne fremhæve fordelene ved tavle-avl frem for tilfældig blandingsavl??

    Der tales altid om hvor mange fordele der er ved at købe en hund med tavle, uanset som den skal bruges som hardcore sportshund, eller sofakartoffel.

    Alle disse gode fordele, burde da sagtens kunne spredes, og gøres tilgængelig - hvis avlerne eller tavle-tilhængerne gad.

    Men det er måske bare nemmere at gøre grin med folk der laver blandingshunde, og som køber blandingshunde?? ("blot fordi vores hund er zøøøddd" ret godt eksempel på hvordan seriøse avlere formår at ødelægge deres eget ry ved at være nedladende)


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #54   12. mar 2018 Pia: Måske fordi at i avlere ikke fremhæver fordelene godt nok, og hæver jer lidt over alle andre (Igen ses det tydeligt hvor nedladende du er over for en målgruppe. på trods af at de hverken er dårligere eller bedre end dig).

    Det er totalt underordnet om du taler om køber, sælger, avler, avlers onkel, eller en helt 4. Faktum er at man nok springer en stor bue uden om opdrættere med sådan en attitude overfor folk med blandingshunde.


  • #55   12. mar 2018 Jeg ville aldrig købe fra et indavlskuld, og mener da også at DKK har en anbefaling på 6 komma et eller andet?

    Der skal nok være gode grunde til at det kan være fornuftigt, det ved jeg ikke noget om.

    Men at arbejde med den slags ville jeg mene skulle være forbeholdt avlsudvalg med tilknyttede specialister. Ikke enkelte avlere! Dertil kan viden ganske enkelt ikke værre stor nok.

    Risikoen er alt for stor for fejl. Plus, nogen kan også blive fristet af penge osv.

    Synes det som udgangspunkt skulle forbydes i DKK regi, og hvis det blev gjort, skulle det være efter godkendelse fra et DKK special udvalg i "avl og etik", der tog stilling fra parring til parring.

    Jeg så gerne at DKK gik foran med et godt eksempel omkring den slags.


  • #56   12. mar 2018 Jeg ville aldrig - jeg gentager gerne...ALDRIG (undskyld jeg råber, men jeg mener det) købe en hvalp af en mor/søn eller far/datter parring.
    Jeg har set hunde i racen, der har været nært beslægtet..Hold nu op alt det l.o.r.t der poppede op af kræft, syge hunde o.a.
    DKK godkender det, hvis man kan argumentere for det.
    Derimod står de - ofte - stejlt på at opdrættere forsøger at avle på syge individer.

    Måske de skulle gøre som i Holland. En top opdrætter har fået avlsforbud i 6!!! år pga avl på en tæve med Katarakt. Uanset hvor mange argumenter damen kom med, så var Kennel Klubben dernede kolde. 6 års udelukkelse kan man altså mærke som opdrætter og udstiller..


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #59   12. mar 2018 Pia:og hvilken effekt tror du at den nedladende tone har ??

  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #62   12. mar 2018 pia: Det er ærgerligt at man går så meget ind for noget, at man selv vælger at ødrlægge muligheden for forbedring.

  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #65   12. mar 2018 Maj-britt: det skræmmer helt sikkert mange væk fra at købe med tavle, fordi at det netop udstråler snobberi..

    men jeg ved også godt at både du og Pia ikke mener at det er sådan. men nedgørelse og at gøre grin med andre har aldrig haft en positiv effekt på noget.


  • #66   12. mar 2018 Problemet med tavle avl kontra tavle løs avl tror jeg nærmere at man ofte hører om folk der selv med tavle avler på skod hunde.

    Jeg kender rigtigt mange inden for hundeverdenen som er avlere, og en del af de hunde de avler ville jeg aldrig røre med en ildtang, også selv om de avlere er nogen af Danmarks "bedste".

    Indtil DKK / andre kennelklubber tager deres job alvorligt og der for alvor bliver konsekvens med avl på skod, betyder tavle minus for den gennemsnitlige køber.
    Så kan vi råbe og skrige om hvor godt og fornuftigt det er.

    Den sidste undersøgelse jeg så, var tavle hunde kontra hunde uden tavle nogenlunde lige syge. Kigger man på hvordan hundene fungere i dagligdagen, synes jeg ikke som underviser jeg ser den store forskel på tavle kontra tavleløse hunde.

    Der hvor jeg ser en forskel er på de hunde som kommer fra kenneler hvor sundhed både fysisk og mentalt bliver tager seriøst.




  • #68   12. mar 2018 @Pia.
    Jeg har ikke skrevet det skulle forbydes. Som "udgangspunkt forbudt" er ikke lig et "forbud".

    Jeg har omformuleret skrevet at området skal reguleres og styres centralt. Det kunne jo være, at ved indskofficent over 10 % at der skal søges dispensation. Det kan godt være tallet skal være højere eller lavere. Se det ved jeg ikke, det må folk med en faglig baggrund i genetik forklare.

    Jeg er en af strammerne når det kommer til hundeavl.

    Jeg har et mål om, at en DKK tavle skal være en garanti for en god og etisk avl.

    Ligesom jeg har et mål om, at en udstillingshund også skal være en sund og rask hund. Det er der også mange der ikke er enige i, men det mener jeg.

    Lige pt. læser jeg at mange mener, at en DKK tavle ingen garanti er, og i stedet for at sidde og lege skrivebordskriger og bare kalde det hele noget skidt, så går jeg aktivt ind og kæmper for at det bliver det.

    Det står jeg gerne ved, både i Broholmerforeningen og til valget i DKK.

    Jeg synes egentligt det er svært at argumentere imod min holdning, men det får jeg jo at se... smiley


  • #69   12. mar 2018 Her er de grunde jeg oftest hører, til at folk ikke køber med stamtavle (Jeg arbejder i en dyrehandler og møder dagligt folk der kommer ind med deres nyindkøbte hvalpe. Men det her er også baseret på hvad familie og venner siger):

    - Det er for dyrt. Ved godt dette ikke gælder dem som så går ud og køber designerhunde til 13.000 kroner, men rigtig, rigtig mange kunne ikke drømme om at give 10.000 kroner for en hund.

    - De synes at man kun behøver en stamtavle hvis man skal udstille eller avle, og det skal de jo ikke, Så hvorfor betale dobbelt så meget for en stamtavle.

    - De synes at tavle og udstillinger osv. er ren snobberi.

    - De tror/synes at alle tavlehunde er indavlede og fyldt med sygdom fordi de avles efter udseende, og at blandingshunde derfor er mere sunde.

    - De har engang haft en racehund som fejlede noget og fra nu af vil de kun have blandinger fordi de er sundere.

    En af dem jeg hører allermest og - nu kan jeg kun tale ud fra min oplevelse med opdrættere af min egen race - men som jeg mener er en KÆMPE misforståelse er:
    - De tror at DKK opdrættere lever af at avle, at de har deres hunde i bure og at de skyder hvalpe ud på stribe bare for at tjene penge, imens blandingsavlerne på dba er hyggelige stueopdræt hvor hvalpene er i hjemmet og hvor man laver hvalpe for hyggens skyld og ikke for pengenes skyld.
    Jeg har enormt mange gange hørt fra folk at de ikke vil købe fra en kennel af denne årsag. Ordene opdræt/kennel skræmmer virkelig folk!


    Men den hyppigste grund til at "Hr. og Fru Danmark" - oftest dem med børn - køber hvalp er:
    - De har talt om hund i noget tid, og så falder de over en annonce på dba eller Facebook fordi hvalpen ser nuttet ud og kører ud og henter hvalpen samme dag/næste dag.

    Det er sjældent man bare lige har 10.000 til et spontant køb af hvalp, men de fleste kan altid finde omkring de 3500 kr.
    Og for det første vil man sjældent have mulighed for at hente en DKK hvalp samme dag, men derudover ser jeg i hvertfald sjældent DKK kuld annonceret på Facebook og dba.

    Det sker oftere end man skulle tro at en familie kommer ned i butikken med en hundehvalp på armen og siger "Ja det var ikke lige meningen, men vi kunne altså ikke stå for den. Vi har ingenting derhjemme, så vi skal købe alt til den nu."

    Bare lige nogle af mine "observationer" når det kommer til hvorfor folk fravælger at købe med stamtavle smiley


  • #70   13. mar 2018 Søren - hele diskussionen om hvor tæt indavl man vil accepterer er som du kan se meget flydende.
    Netop derfor er stambogen guld værd. Så den enkelte køber kan vælge til og fra.
    Jeg ville personligt også dreje om ved en sådan parring. Jeg synes fokus i avlen går alt for meget på det enkelte individ. Og meget mindre på at holde breden i racen åben og øge den genetisk variation.
    Ikke der med sagt jeg ikke godt kan se goderne i feks en tæt parring ind i mellem. Rent teoretisk kan man få en masse viden fra en sådan parring og man kan fastholde typiske træk både brugsmæssigt og udseensmæssigt og evt sundhedsmæssigt. Men man smider altså en masse ens genetik ind i avlsbasen og mister hurtigt en masse variation du ikke får igen ved næste udavl.
    Men jeg tror det handler om fokus. Nogen fokuserer på individerne lige her og nu. Andre på et større hele. Og begge dele er jo godt og skal helst følges ad.
    Så længe du som køber kan vælge hvad du synes er acceptabelt.


  • #71   13. mar 2018 Ginne
    Du har sådan set ret, men også kun sådan set smiley Grunden til, at jeg fandt ud af, at det var far-datter avl, var ikke, at det stod højt og tydeligt i annoncen. Det skyldtes, at jeg spurgte en hg'er til råds, og vedkommende (tak smiley ) kunne oplyse mig om disse noget specielle omstændigheder.


  • #74   13. mar 2018 Søren - men det er så fordi hundeweb er lukket.
    Jeg ved de har været skrevet om at man måske vil samle data fra hundeweb med købhund. Så jeg er spændt på om det betyder den slags oplysninger bliver koblet på på et tidspunkt. Eller om det bare betyder at når opdrætter registrerer kuldet så kommer den på købhund..


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #75   13. mar 2018 Avl med tavle er godt. Avl uden er skidt. Sådan er der som man kan se nogen der sætter det op. De er gerne totalt blinde for hvad der er af problemer i avl med tavle. Her er der altid undskyldninger når snakken falder på det.

    Der er som med politik. Altid skyde på de andre i stedet for at fortælle hvad man selv gør og vil forbedre. Kritik ses desværre som er angreb. Og så forstår man ikke at man skubber nogle folk væk.


  • #76   13. mar 2018 Far-datter, mor-søn, hel- og halvsøskende parringer er i min bog en fuldstænding uacceptabel indskrænkning af genpuljen for langt de fleste racer og jeg har meget svært ved at se hvad der kan retførdiggøre det. Fætter-kusine kan være OK, men jeg synes man skal have meget tungtvejende argumenter for det før det er noget man gør. I hovedparten af hunderacer burde avlen fokusere på at øge diversiteten i genpuljen og derved få 'fortyndet' antallet af defektgener. En snæver genpulje er IKKE kun et issue for antalsmæssigt små racer !
    DKK burde skride ind overfor opdrættere, der laver fx far/datter parringer. Jeg må tilstå at jeg mistede meget for DKK dengang de med et pennestrøg afskaffede nærmest alle avlsrestriktioner og lod det være op til specialklubber og opdrættere. Jo, der skulle nok en revision af restriktionerne til, men så var det det man skulle have gjort.


Kommentér på:
Folk må være dumme

Annonce