{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
895 visninger | Oprettet:

Hjælp forsikring og dyrlægesjusk {{forumTopicSubject}}

HJÆLP: Hundekyndige - nogle der har input!? Hvad ville i gøre?

Sagen er som følger:
Igår midt dag ca kl 16 findes 2 år gammel hund "lam" i bagkroppen. Han kan næsten ikke gå, og skal bæres. Han viser tegn på ubehag fra det ene bagben. Han bliver hevet i, undersøgt og derefter røntgenfotograferet. Diagnosen er brækket ryg. Dyrlægen er sikker i sin sag, og har en alvorlig snak med udstationeringsvært om fremtidsudsigterne, som mildest talt er dårlige. Udstationeringsvært og jeg er enige om, at hvis udsigterne ved evt. operation ender i et skåneliv, er det ikke et hundeliv vi vil tilbyde ham, og så må det blive farvel.

Dyrlægen lukker kl 17.30 og foretager overhovedet ikke den slags, så hun henviser os videre til Karlslunde dyreklinik, hvor man ikke kan gøre andet end at indlægge ham natten over, da man ikke kan tage CT scanninger (som hunden behøver) i akut-tiden. Hunden ligger derfor helt dopet hos Karlslunde natten over. Om morgenen er han i scanner og man finder intet galt. Ryggen er altså IKKE brækket og er "pæn" uden andre synlige problemer. Dyrlæge har ligeledes taget billede af hofter som heller ikke viser grund til lamheden. Hunden er glad og går igen om morgenen. Karlslunde kan ikke komme med en egentlig diagnose, men vælger at kalde det Ataxi.

Jeg ringer kl 9 til Agria for at høre om de dækker den slags og hvilke forbehold der er. Agria fortæller, at de ikke dækker diskusprolaps eller andre rygsygdomme, ikke korsbåndsskader, hofteproblemer eller knæ.
På det tidspunkt var diagnosen stadig "brækket ryg" og hunden skal i ct scanner, hvilket jeg fortæller. Agria damen fortæller, at de dækker brækket ryg, da det jo ikke er en sygdom men en skade. Agria damen beretter INTET om at jeg bør få en forhåndsgodkendelse forud for evt udredning.

Efter hunden er udredt og man ikke finder et problem, vælger dyrlægen at diagnosticere den med Ataxi og formodet blodprop i rygmarven (som dog er væk nu). Men han understreger, at han kan IKKE sige hvad det har været, for ingen undersøgelser kan påvise noget galt.

Vi sidder så og venter 2 timer hos dyrlægen, da Agria fortsat behandler skaden (Da udstationeringsvært grundet regningens store omfang har valgt Agrias løsning med at de betaler dyrlægen, og der derefter afregnes med udstationeringsvært på et senere tidspunkt).
Agria har på det tidspunkt haft sagen på bordet 3 timer.

Agria vælger så, at sige at de ikke vil dække noget. Dét på trods af at den nye diagnose ikke har noget at gøre med nogle af de ting de giver forbehold for, og på trods af at damen kl 9 sagde at de dækker skader i ryggen og det kun er sygdomme de IKKE dækker. Damen nævner i telefonen at vi jo skulle have spurgt om lov til at tage til dyrlægen inden (en forhåndsgodkendelse). Hunden blev syg efter Agrias telefontid og sagen var akut. Agrias telefoner er åbne fra 9-16, og hunden var syg efter telefonen lukkede, så vi havde ingen mulighed for at underrette dem da problemet opstår. Damen i telefonen kl 9 nævner INTET om forhåndsgodkendelse (og jeg har jo på det tidspunkt så faktisk underrettet).

Hvordan ville i stille jer i denne situation?

Hvad er vores muligheder ift første dyrlæge der fuldstændigt fejldiagnosticere og egentlig dødsdømmer hunden og fortæller os at vi skal overveje aflivning pga det liv den vil få?

Hvad er vores muligheder ift forsikringen der nu render fra ALT de har sagt? De har lovet dækning, ikke oplyst vi skulle have forhåndsgodkendelse selvom jeg har talt dem, og nu har de mod Karlslundes vurdering valgt at diagnosticere hunden med en "sygdom i ryggen" PÅ TRODS af CT scanning viser den INTET fejler i ryggen.
Kan Agrias dyrlæge bare vurdere "sygdom i ryggen" udenom dyrlægen der har haft hunden i hænderne, som siger der ikke kan findes en eneste ting galt?

Jeg har sjældent været SÅ vred og chokeret over at ramle ind i SÅ mange uduelige mennesker på én gang!


Kommentarer på:  Hjælp forsikring og dyrlægesjusk
 • #1   7. aug 2019 Altså hvis Agria har sagt de vil dække ved brækket ryg, så er det vel det de kan dække.

  Du skriver at første dyrlæge tager røntgen og kan se et brud? (sikker i sin sag).

  Så må de billeder vel bar kunne vises.

  Et eller andet sted kan jeg da godt forstå hvis de ikke vil dække uden at der er en konkret diagnose.


 • #2   7. aug 2019 Jeg tænker der er sket en misforståelse et sted.
  Selvfølgelig dækker Agria udredning af pludselig lamhed i bagpartiet.
  Beskriv forløbet og send en klage.

  Noget helt andet: er hunden tjekket for anaplasmose? Den sygdom viser sig OFTE som pludselig lamhed i bagpart eller ben.


 • #3   7. aug 2019 Undre mig over at agria ikke vil dække. Har lige været igennem et forløb med min hund, da hun fik ondt i ryggen, jeg var til dyrlæge med hende, hun fik foretaget 3 røntgen billeder, fik ultra lys og smerte dækkende, men da billederne ikke viste noget var der ingen diagnose. ringede til forsikringen da vi kom hjem, skulle udfylde et skema på deres hjemmeside og tage et billede af regningen og vedhæfte skemaet, 2 dage senere fik jeg pengene ind på kontoen, meget nemt og ukompliceret, fik at vide at hvis der kom mere på sagen, skal til kiropraktor med min hund efterfølgende, så sender jeg bare den nye regning ind via mail.

 • #4   7. aug 2019 maya: Det er nogle bestemte undersøgelser der skal forhåndsgodkendes, som regel CT, MR etc., og det tror jeg ikke dem du nævner hører under.

  TS: Jeg ville klage begge steder. Den første dyrlæge vil skulle betale enhver øre tilbage, da dennes behandling var klar fejlbehandling/udredning. Jeg har selv stået med en hund der blev fejlbehandlet, og jeg var gået efter deres autorisation, hvis ikke jeg fik pengene tilbage.

  Få en advokatven til at hjælpe med at snakke med Agria, de plejer at komme til fornuft, når ikke de kan "true" sig til, at hundeejerne opgiver, hvorpå de laver forbehold.

  Jeg ville også mistanke enten midlertidig forgiftning (fx. er der nogle nødder og lign. der kan give lammelser af bagkroppen), eller noget andet neurologisk såsom flåtsygdom etc.

  Og hvor er det skønt trods alt, at vovsen stadig er her, og har det godt.


 • #5   7. aug 2019 Sanne: Jeg forstod bare som at det var hele forløbet og derfor også røntgen billederne.


 • #6   7. aug 2019 Agria dækker altid udredning ved akut opstået skade/sygdom. Det er først når en ikke-dækket diagnose er sat, at de ikke dækker fremadrettet behandling.
  Jeg tænker klart der er tale om en misforståelse et sted i systemet.

  Den første dyrlæge skal der selvfølgelig klages over. Det er jo helt ved siden af!


 • #7   7. aug 2019 Agria bliver man aldrig klog på desværre. I deres betingelser står der hvad undersøgelser der skal forhåndsgodkendes, og de fleste dyrlæger er helt obs. på dette.
  Men et godt forsikringsselskab dækker bare, i sådan en situation her, evt. efter kontakt med dyrlægerne. De skal ikke bøvle rundt i det, og behandle deres kunder sådan her.


 • #8   7. aug 2019 Har hunden ikke været sygeforsikret i et år?
  For i mine betingelser dækkes rygsygdomme og skader hvis hunden enten er tegnet inden16 uger eller har været symptom fri i mindst et år.


 • #9   7. aug 2019 mange tanker. har heldigvis aldrig oplevet den slags. kender du en dyrlæge du måske kunne vende sagen med under 4 øjne? som kan vejlede dig lidt? eller hvad med deres forening?

  det var dog skrækkeligt at de dødsdømmer en hund og så er der intet varigt og så lukker forsikringen... jeg hører mange sager om agria og kommer aldrig til at bruge dem.

  håber i finder en løsning!


 • #10   7. aug 2019 Agria dækker da også knæ osv,, tænker der må være sket en misforståelse/ en kommunikations brist smiley jeg fik caos røntgenfotograferet pga han gik underligt (bagbenene) så jeg ville ha tjekket om hofter og knæ var ok, da vi går mange km daglig og jeg ikke ville gøre ham ondt, hvis der var noget galt,, agria dækkede og når jeg læser på hans sygeforsikring, så dækker den alle pludselig opstået ting også knæ,ryg osv

 • #11   7. aug 2019

  profilbillede
 • #12   7. aug 2019

  profilbillede
 • #13   7. aug 2019 Tak for mange svar! smiley

  Dorte: Dyrlæge 1 kan tilsyneladende ikke finde ud af at tage røntgenbilleder og har fuldstændig fejldiagnosticeret hunden.
  Agria damen siger, der er forbehold for hoftesygdomme, rygsygdomme, knæsygdomme og korsbåndskader. Der er altså ikke forbehold for pludseligt opstået sygdom udover overrevet korsbånd.

  Malene: Jeg ringer til dem i morgen, og må få en bedring forklaring. Pt er status at de mener hunden har en "rygsygdom" (som der er forbehold for) på trods af at CT scanning viser dens ryg er perfekt, ingen diskusprolapser, ingen gigt, ingen sammenvoksninger - nada.
  Han er ikke tjekket for det, vil straks sende linket til hans "mor". Tusind tak!
  Ift forhåndsgodkendelse, så er det jo også HELT umuligt når deres åbningstid er 9-16 og hunden bliver akut syg kl 16.

  Sanne: Tusind tak for gode råd! Hvis og såfremt Agria ikke kommer til fornuft, så klager vi. Det er lidt træls, for jeg er egentlig storkunde og har a 10 hunde forsikret der, og henviser mindst nye som tegner forsikringer pr år. Så det er lidt træls at de prøver at "snige sig udenom" ved at kalde hans pludselige lamhed en rygsygdom (som der er forbehold for) på trods af dyrlæge 2 siger at CT scanning siger han er velbygget og helt normal. Jeg tænker, at enten jeg eller hundens mor vil klage over dyrlæge 1 uanset. Det er jo uhyggeligt at vi står og snakker om aflivning samme aften på baggrund af dyrlæge 1's udmelding - og nu er hunden frisk..
  Men ja, det er fantastisk han er normal igen! Han har haft sådan en turbulent tilværelse, så det ville simpelthen være for uretfærdigt at han skulle opleve mere tristhed i sit korte liv smiley
  Ift forhåndsgodkendelse, så er det jo også HELT umuligt når deres åbningstid er 9-16 og hunden bliver akut syg kl 16.

  Ginne: Nej det har han desværre først om nogle uger. Tidligere udstationeringsvært opsagde /eller lod være med at betale)??) forsikringen, så han var uforsikret 1 år i mit navn. Kunne du lige se at han havde kommet til at nappe en i næsen som skulle have plastik kirugi - jeg var blevet ruineret. Derfor valgte jeg at flytte alle udstationeringer til Agria, så jeg har overblik og er sikker på de er forsikrede.
  Men der er så kun forbehold for rygsygdomme, knæsygdomme, hoftesygdomme og korsbåndsskader. Og det er ikke noget af det han fejler smiley

  HL: Det er så skrækkeligt smiley Dyrlæge 1 kunne jo have sendt os til specialister til at starte med, eller sagt "Jeg er sku i tvivl - jeg må have en second opinion!". Det havde jo været helt fair.. men det er uhyggeligt at vi stod og snakkede om aflivning igår, og nu er han frisk.

  Rikke: Det er fordi han er sent forsikret (se mit svar ovenover til en anden). Men det er så rygsygdomme de ikke dækker.. og han er ct scannet fri for ALT dårligdom i ryggen


 • #14   7. aug 2019 godt han er frisk og i fik en second opinion! det er skide synd for jer at i skal igennem det her

 • #15   8. aug 2019 Altså så må dyrlæge 1 sgu da betale for det efterfølgende forløb hvis ikke Agria vil.

  Men han lyder ikke videre kompetent, så det sker næppe.

  Godt hunden er frisk igen, og håber selvfølgelig at det viser sig at forsikringen dækker. • #16   8. aug 2019 Hvis ikke du får mere ud af din nye telefoniske henvendelse, så ville jeg begynde at kommunikere skriftligt med Agria. Så er man sikker på, at de får alt med og ikke "overhører" en del af en lang forklaring, og man har selv sikkerhed for præcis, hvad man har oplyst. Måske endda få en anden til at gennemlæse henvendelse inden den sendes, så du er sikker på at have fået alle relevante oplysninger med.

  Men sikken en grim oplevelse, og tanken om hvor let, det kunne have endt i en unødvendig aflivning, er ikke rar. Heldigvis gik det ikke helt så galt.


 • #17   8. aug 2019 Optager Agria ikke telefonsamtaler? For så må de lytte dem igennem. Det måtte vores forsikring i gang med da de havde lovet et i telefonen men så alligevel ikke ville være med til det bagefter.

 • #18   8. aug 2019 Håber der findes en løsning... det er jo ikke derfor man tegner en forsikring for at skal bøvle så meget...

  Jeg har ikke oplevet lignede ved dyrekassen Danmark...
  Jeg synes tit at læse om forbehold hos agria på det ene og andet...
  Nu må jeg se om alm brand har forbehold...


 • #19   9. aug 2019 Walle blev da ct scannet i akuttiden engang.. Underligt de ikke kan det nu

Kommentér på:
Hjælp forsikring og dyrlægesjusk

x