{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.579 visninger | Oprettet:

Hjemmelavet hundemad {{forumTopicSubject}}

Hej alle,

I forbindelse med Mille's allergi skal vi nu afprøve hjemmelavet mad med enten kartoffelmos/sød kartoffelmos også hestekød (ikke råt da Mille ikk vil spise det)..

Men jeg er virkelig i vildrede mht hvor meget hun skal ha af kød vs mos og den samlede mængde? (12kg vejer hun og vejer hverken for lidt eller for meget)..

Er der nogen der kan hjælpe med det eller har lidt erfaring med det?!

Det er eleminationsdiæt og hun skal ha det ihvertfald et sted mellem 4-12uger alt efter hendes reaktion og da det er eleminationsdiæt, så skal der netop ikke tilsættes grøntsager eller andet i denne periode og derefter max en ting af gangen!

Jeg har godt hørt at sød kartoffel skulle være godt for hunde med mave tarm problemer, men hvorfor er det egentlig bedre end almindelig kartoffel? Kan simpelthen ikk huske grunden..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjemmelavet hundemad
  • #1   7. okt 2019 Jeg har faktisk lige stået og hakket hest til hundene her i forrige uge.
    Jeg hakkede et kilo, og blandede 200gr. sød karfoffel i små tern i (bare fordi jeg alligevel lige havde dem til overs)
    Jeg har dog ingen anelse om, om det er det korrekte blandingsforhold, men mine hunde lever så heller ikke af det. Det var bare et supplement til deres tørkost og vådfoder.

    Er det dyrlægen, der har specificeret diæten? For så kan de forhåbentlig også vejlede om blandingsforhold og mængde smiley


  • #2   7. okt 2019 1/3 kød, 1/3 ris eller kartofler og 1/3 grønt plejer at være formelen, koges sammen med så lidt vand som muligt, mængden, prøv dig frem, men jeg vil tro ca 5-800 g færdig foder til en 20 kilos hund.

  • #3   7. okt 2019 Bodil - den må ikke få grøntsager, skriver hun smiley

  • #4   7. okt 2019 Nå for Søren, så ville jeg da nok lave halv af hver smiley

  • #5   7. okt 2019 Her er der så faktisk en opskrift og mængde smiley
    https://dyrlaegehusetiholte.dk/brevkasse/hundefoder-og-hundemad/


  • #6   7. okt 2019 Gisp ifølge den, skal der være 5/6 kartofler og kun 1/6 kød???

  • #9   7. okt 2019 Tænker også at dyrlægen/specialisten kan være behjælpelig med vejledning?

  • #11   8. okt 2019 Og kartoffelmos? Er det meningen tænderne bare skal rådne væk? Kan den ikke tygge sin mad, skal den have det næsten fyldende?


  • #12   8. okt 2019 11# Det er den opskrift jeg har fået af allergi dyrlægen.. Og det er jo ikke en permanent ting men blot 4-12uger også skal man vurdere derfra..

  • #13   8. okt 2019 Forskellen mellem sød kartoffel og almindelig kartoffel (taget fra SENSE)
    Sød kartoffel er botanisk set en rodgrøntsag, og den indeholder lidt flere fibre og lidt færre tilgængelige kulhydrater end kartofler. Almindelig kartoffel er ikke en rodfrugt. De minder muligvis om hinanden indholdsmæssigt - men det er to forskellige fødevarer.
    Om ikke andet, så kan du variere. Men ved elimineringskost er variation af proteinkilder jo ikke smart.


  • #15   8. okt 2019 Det er første gang jeg har hørt, at man serverer mos, for en hund, når ikke det som sådan er skånekost.
    Jeg havde en hund med fødevareallergi i 11 år. Men måske det er det nye. Hvis en specialist i allergi hos hunde, har ordineret det, så er det jo det, der skal til.
    Jeg håber du finder frem til allergenerne. Det er hårdt arbejde, men det er det hele værd smiley


  • #16   8. okt 2019 15# Altså umiddelbart har jeg læst nogle steder at hunde optager grøntsager bedre hvis de feks har været igennem en kødhakker men om det passer tjah.. men det kunne måske være årsagen? De har jo sværere end mennesker ved at optage det..

  • #17   8. okt 2019 Hov, den skal have MEGET kød, i forhold til mosen, hvis ikke den skal fejlernæres. Men igen, det må din dyrlæge, have taget højde for ...

  • #18   8. okt 2019 Mht mængde og dyrlægen ville jeg gerne undgå at skulle ringe derop IGEN! Især fordi det er ved at være længe siden vi har været der og jeg har ringet forholdsvis tit.. Kan dog være at egen dyrlæge ved det..

  • #19   8. okt 2019 Min elimineringskost var jo 100% en proteinkilde. Ingen mos, ingen grønsager, ingen pulver eller andet ...
    Jeg ville regne det ud fra hvad den skulle have, hvis den blev råfodret, og så give mindst 80% af det, som kød, og så må kartoffelmosen binde det sammen.
    Men det er kun mig. Der var ikke allergidyrlæger, da jeg var det igennem.

    Hestekød/kartofler (dog ikke som mos), er typisk eliminationskost, så det er der ikke noget underligt i ... Jeg mener fordelingen er omkring 100 gram hestekød per 10 kg hund.
    I mine øjne er det for lidt, men det er hvad jeg kan se, man brugte førhen (dog med råt kød).

    Men ingen af os, kan råde dig, som den dyrlæge, der har ordineret det der ... Medmindre nogen har en hund, der får det samme, tænker jeg.


  • #20   8. okt 2019 Var også min tanke at man måske kunne finde ud af det udfra barf beregner.. Tænkte noget i stil med 40/60 også mest kød.. Umiddelbart er den totale mængde ikke ret vigtig da hun er ufatteligt dygtig til kun at spise præcis hvad hun har brug for/bør.. Er mere forholdet mellem kød og mos... Feks hun var på ziwi peak og ifølge deres beregner skal hun ha 2,78 målebæger foder dagligt og hun spiser incl godbidder af sig selv dagligt 2,7 bæger dvs 0,08 bæger fra hvad deres beregner siger og hun har altså fuldstændig fri adgang til det og det er 96% rent tørret kød og indmad af højeste kvalitet som er VIRKELIG lækkert.. De fleste hunde ville æde til de kunne trille væk fra skålen.. Så min generelle erfaring med Mille er at hun selv regulere mht samlet mængde..

  • #22   8. okt 2019 21# Jeg er ikke interesseret i at skulle debatere om det er det rigtige i andres øjne smiley Jeg har været hos en utroligt dygtig allergi dyrlæge i ålborg som er meget velanset og det er hvad han anbefaler og det har jeg kæmpe tiltro til, at han mere end ved hvad han taler om..

  • #24   8. okt 2019 Nej men jeg er ganske rolig omkring at han har en idé bag det plus han har set hendes blodprøver. Dertil kommer det at man altid ved foderallergi bliver nødt til at prøve sig frem.. Tænker også at der sikkert er en ernæringsmæssig grund til at han ikk udelukkende anbefaler hestekød.. Men igen, det er ikke noget jeg ønsker at skrive videre om da jeg stoler på at han har fuldstændig styr på tingene..

  • #25   8. okt 2019 Har du overvejet at det er Ziwipeaken? En allergihund skal jo have et ret lavt proteinindhold (fra en enkelt kilde) i sin mad, i forhold til "raske" hunde. Man kan godt sammensætte proteiner (når man kender allergenerne), men ingen bør være højere end 28%.

    Det betyder, at det meste BARK (barfinspirerede tørfoder) er no go. Ofte er det nok til, at holde allergien nede, hvis man bruger tørfoder, at holde proteinindholdet fra en enkelt kilde, på 28% eller under. Ziwipeak må være højere, også fordi det er tørret og er kvalitet.


  • #26   8. okt 2019 Sanne, det har jeg faktisk aldrig fået at vide af hverken allergi dyrlægen eller egen dyrlæge mht protein procent! Kan da være at jeg simpelthen bare skal skynde mig at lave mos sammen med det ziwi peak for at få procenten ned.. dog har vi prøvet en del tørkost både med høj og lavere protein procent uden super effekt.. Men okay hos allergi dyrlægen kom vi egentlig også kun for at få hjælp med enkelte andre ting da egen dyrlæge var indover de andre aspekter og umiddelbart havde super godt styr på det.. Men undre mig en del at egen dyrlæge der netop har været indover foder skift ikk har nævnt det!! Kan godt forstå allergi dyrlægen ikk har, fordi det var helt andre ting der var fokus på der og han nævnte også den eleminationsdiæt som en sidste mulighed uden at gå i dybden med mængde osv da det ikk var relevant på daværende tidspunkt.. Men er da ret skuffet over egen dyrlæge må jeg sige! Vil helt sikkert skynde mig imorgen at lave noget mos af sød kartoffel til hende! Tænker at ziwi peak alligevel er så rent at det er en god ting at afprøve med..

  • #27   8. okt 2019 Har du noget læsestof omkring det? Ringer til allergi dyrlægen imorgen også får jeg købt nogle søde kartoffler så jeg har dem hvis han siger hun skal ha mindre protein!! Men vil gerne læse om det før jeg ringer hvis muligt smiley

  • #28   8. okt 2019 Grunden til din dyrlæge siger hest og kartoffel eller hest og sød kartoffel er fordi det er noget mange hunde ikke har fået før. Sådan var det i hvert fald engang.
    I dag er der lang flere typer foder der bruger disse ingredienser - og har du været omkring dette i fodervarianter så er det faktisk ikke sikkert du kan bruge det som udelukkelses diet.

    Hele ideen er man starter hunden op på en type kød og en type grønt den ikke har fået før og venter på ro i allergien.
    Kommer der ikke ro i løbet af nogle måneder kan man enten prøve en ny opstarts diet eller måske kommer allergien ikke fra foderet.
    Kommer der ro på allergien så kan man tilføre en ingrediens til foderet. Afvente mindst 14 dage og se om der kommer reaktion. Hvis hunden reagere så er den ingrediens ude. Og man går tilbage på opstarts sorten igen indtil der er ro. Hvis hunden ikke reagere kan den indgå i grunddieten.
    Og en ny ingrediens kan tilføjes.


  • #29   8. okt 2019 Det er ikke sikkert, at det er noget dyrlæger er obs. på. Deres viden omkring ikke-sponsoreret tørfoder er ofte minimal.

    Nej, jeg har ikke noget læsestof udover egen erfaring, logik, samt erfaringer fra en masse andre, med foderallergihunde, i diverse foraer og grupper.

    Det er en af de væsentligste årsager til, at man tager allergihunde af tørfoder, og begynder at råfodre dem/give dem hjemmelavet mad.
    Ikke udelukkende, at ingredienserne er uoverskuelige, i tørkost, men fordi i forhold til råt/hjemmelavet, så er proteinprocenten meget høj (og ofte af vegetabilsk oprindelse).
    Proteinindholdet i en pose tørfoder ligger typisk på 27-41%, alt afhængigt om det er produceret af ferskt kød eller kødmel.
    Råt kød indeholder typisk 18-22% protein.


  • #30   8. okt 2019 Men tager man vandet ud af råd kød, indeholder det 100% protein.

    Pernille, hvilke reaktioner er det hunden har, som får dig til at tænke allergi?


  • #31   8. okt 2019 Og du kan ikke afprøve med ziwipeak når hunden har fået det før.
    Hele ideen er kroppen ikke må kende proteinet fra tidligere.
    Ziwipeak indeholder desuden både musling og tang.


  • #33   8. okt 2019 Nu fik jeg lige set det er samme hund du efterspørg fiber til i en anden tråd.
    Kører du eliminering diet så er tilskud også at tage som en ingrediens - og skal tilsættes og vurderes på samme niveau som andre ingredienser.
    Godbidder er det samme.
    Alt hunden indtager - for at du kan vurderer en evt. Reaktion.


  • #37   8. okt 2019 Ginne hun får ziwi peak hjort som hun aldrig har fået får.. og hvis det ikk virker er det netop eleminationsdiæten hun skal på..

  • #38   8. okt 2019 Ginne mht fibre er jeg klar over at det ikk skal gives med eleminationsdiæt generelt.. Det er skam til senere

  • #39   8. okt 2019 A - Hun har reageret med ørebetændelse en gang på kylling, røde poter og betændelse mellem tæerne når det er foder hun ikk tåler efter 2-4uger på et foder som oftest..

  • #40   8. okt 2019 Og tilsætter du så kartoffel til foderet nu kan du ikke benytte det i eliminerings dieten.
    Det er vigtigt hunden aldrig har fået ingrediensen før, for så kan den ikke have dannet antistoffer imod det på forhånd.

    En anden lille ting - blot for at være sikker på det er klart, når dyrlægen siger mos så er det bare en kogtkartoffel du slår i stykker med en gaffel. Eller servere direkte hvis hunden gider det.
    Ikke med mælk, smør og salt og det hele som kartoffelmos. smiley


  • #41   8. okt 2019 Altså ikk kun røde poter og betændelse en gang.. Men ørebetændelse en gang på foder med kylling.. Det var der mistanken kom da hun også havde røde poter og slikkede dem plus fik betændelse mellem tæerne.. Røde poter, slikkeri af poter og betændelse mellem tæerne er sket på andet også desværre.. Fører iøvrigt dagbog..

  • #42   8. okt 2019 Ginne den var jeg med på men alligevel tak smiley

  • #43   8. okt 2019 Snakkede lige med allergi dyrlægen og de kender ikke til det mht protein procent og allergi så hun kan fint forsætte på sit foder med hjort smiley Så længe det er en protein kilde de tåler.. Og det vil tiden jo så kun vise smiley Men selvfølgelig giver en mindre protein procent en mindre kraftig allergisk reaktion hvis de ikk tåler det.. Men derfor kan Sanne jo sagtens ha andre erfaringer smiley

  • #44   9. okt 2019 Skal til mariager og købe hestekød idag.. Er billigere end forventet.. 200kr for 10kg for kød til mennesker fra en slagter.. 55kr for magert hestekøds tern pr kg.. Men især det hakkede er jeg overrasket over efter at ha set på barf priser i dk..

  • #46   9. okt 2019 Hmm.. tak for det!

  • #47   9. okt 2019 Har bestilt tern i stedet for smiley

  • #48   9. okt 2019 Nicole, slagteren sagde at hvis det er en anden gang så kan jeg bare bestille på forhånd, altså hakket, også sige at det er til en allergi hund og at der ikk må være rester af andet kød i fordi så køre han det bare igennem som det første smiley Han virkede meget åben omkring at hjælpe på de måder han kan..

  • #50   9. okt 2019 49# Ja helt sikkert smiley Han sagde også vi sagtens kunne finde ud af noget med KØDFULDE hesteben og andre ting hvis det blev relevant smiley Så ja, virkelig god service smiley Blev positivt overrasket! Men ja, det er iøvrigt en mulighed hvis du skulle ville ønske det smiley

Kommentér på:
Hjemmelavet hundemad

Annonce