{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.199 visninger | Oprettet:

Allergi - sidste alternativ aflivning? {{forumTopicSubject}}

Hej alle,

Da dette er et utroligt hårdt indlæg at skrive vil jeg gerne bede jer tænkte ekstra meget over tonen og hvad der skrives!

Det bliver langt, beklager..

Mille er nu 3år og har vist symptomer på allergi fra 1år og 2mdrs alderen - foder allergi og pollen allergi overfor gråbønke (ifølge blodprøven).. Dog oplever jeg overhovedet ingen symptomer i forbindelse med pollen fra gråbønke (hele perioden).. Så det er foder allergien vi bøvler utroligt meget med..

Jeg har været hos egen dyrlæge utallige gange og allergi dyrlæge i Ålborg, har fået taget blodprøver og egen dyrlæge har også sparret med allergi dyrlægen. Vi var kun hos selve allergi dyrlægen et par gange (jeg har ualmindeligt svært ved at få transport derop) og det var egentlig mest i forbindelse med hvilke foder/protein kilder vi kunne prøve, blodprøver og han nævnte at vi kunne prøve med eleminationsdiæt og snakkede om medicinske alternativer (er ved at være lang tid siden vi var deroppe, det var i starten). Blodprøven har dog vist sig 100% unyttig og faktisk direkte forkert! Vi har prøvet nærmest alt tørkost med stort set alle de proteinkilder der findes og med kun EN protein kilde pr foder, dernæst har vi været/er vi stadig igang med hjemmelavet eleminationsdiæt og der er afprøvet binyrebarkhormon i forskellige mængder.. Problemet er røde poter og bylder mellem poterne og hvis jeg ikke ser det hurtigt nok kan ørebetændelse tilstøde i enkelte tilfælde..

Ørebetændelse har hun dog kun haft to gange dvs første gang var sådan vi opdagede hun havde allergi.

Jeg har indtil nu kun fået afprøvet hest og sød kartoffel som hjemmelavet eleminationsdiæt men det tåler hun ihvertfald ikke - knald røde poter og slikkede dem Meget, nåede dog at stoppe med det før der kom bylder! Hun er sat på binyrebarkhormon for at ta det værste ubehag nu.. Også er vi igår aftes begyndt at afprøve elg..

Det mine tanker går på er.. Der er efterhånden ikke mange protein kilder tilbage vi ikk allerede har prøvet.. Dem vi mangler er elg, lama, struds, ged, rensdyr, okse (har dog fået det som tyggeting før), fasan, gås, kalkun også har afprøvning af hjort ikke givet et entydigt svar (tørkost, ziwi peak).

Jeg ved godt der selvfølgelig ER nogle protein kilder tilbage som hun FORHÅBENTLIG kan tåle!! Og jeg bestiller imorgen 5 af dem.. Men jeg må indrømme at jeg ikke ligefrem føler mig super optimistisk efter vi allerede har været SÅ meget igennem uden succes smiley

Når hun får binyrebarkhormon kan det godt dæmpe slikkeriet, men hun får stadig bylder mellem tæerne smiley Dvs det løser ikke problemet.. Skal lige siges at bylderne ikke altid kommer når hun reagere allergisk, det kommer an på hvor voldsom reaktionen når at blive før jeg opdager det og det kan virkelig komme HURTIGT!! Men bliver hun ved med at få noget hun ikk tåler så kommer de med 100% sikkerhed før eller senere også selvom hun får en pænt høj dosis binyrebarkhormon.

Sidder der mon nogen med guldkorn?! Eller er aflivning virkelig sidste udvej når det ligefrem bliver til bylder hvis hun får noget hun ikk tåler selv på binyrebarkhormon? (hvis vi ikk finder noget hun tåler eller bare tåler sådan at hun ikk får bylder i det mindste mener jeg) - og nej, der har ikk været noget hun bare tåler nogenlunde udover hjort indtil videre - Hjort skal selvfølgelig afprøves asap, det er en af de ting jeg bestiller - men tørkost med hest havde faktisk også været sådan ikke det aller værste men heller ikk 100% fri, men det tåler hun jo tydeligvis ikke..

Selvfølgelig vil jeg tage både til egen dyrlæge og allergi dyrlægen inden aflivning overhovedet kommer på tale!! Men jeg har virkelig brug for at trække på jeres viden og erfaringer for at reelt set holde håbet oppe smiley Og hvem ved, måske kan der kommer nogle guldkorn - kunne virkelig godt bruge det lige nu ihvertfald! Har håbet og troet på at der nok skulle findes noget i 2år nu..

Håber sådan at nogen kan hjælpe mig til at sådan virkelig at tro på at det ikke ender med et alt for tidligt farvel fordi det ellers er et uværdigt liv fyldt med ubehag smiley

Hvis alt I har at byde ind med er at jeg skal til dyrlæge så behøver I slet ikke skrive det - det er logik for burhøns og det skal hun selvfølgelig nok komme!

Tak for at ha læst med så langt smiley


Kommentarer på:  Allergi - sidste alternativ aflivning?
 • #1   2. dec 2019 Jeg har ingen gode råd, men blot en kæmpe stor krammer smiley

 • #2   2. dec 2019 Ja men jeg tænker om du har prøvet Cytopoint, Apoquel, Atopica?

  Hvilken allergidyrlæge har du været hos.

  Allergi er meget opslidende for ejeren, da behandling ikke ofte er ligetil, så det desværre ofte lange forløb.


 • Karin B
  Karin B Tilmeldt:
  jan 2008

  Følgere: 2 Emner: 8 Svar: 113
  #3   2. dec 2019 Måske foder lavet på insekter kan bruges?

  https://www.loppetjansen.dk/produkter/7080-hundefoder-lavet-paa-insekter/

  Håber virkelig at du finder en god løsning til din søde hund. • #4   2. dec 2019 Min mening er at du er nødt til at geare HELT ned med hensyn til hende.
  Når man læser herinde, så prøver du hele tiden noget nyt. Som i HELE tiden.
  Jeg tror simpelthen du selv er med til at gøre at det bliver værre og værre, ved hele tiden at lave om på tingene. Det virker på mig som du hele tiden higer efter noget bedre og bedre, også selvom det hun var på, lod til at virke. Du er simpelthen nødt til at lade være med at blive ved med at lave om på tingene og skifte foder hele tiden.

  Dernæst så skal du opsøge en ordentlig allergidyrlæge og så følge det der bliver sagt, til punkt og prikke.
  Ikke noget med at blande olie, grøntsager, kød, tyggeben eller andet ind over.

  Jeg ville prøve de vacciner/medicin Louise skriver om.

  Og jeg er godt klar over at mit indlæg er et af dem du ikke gider have.


 • #5   2. dec 2019 Jeg vil bare sende et kæmpe kram.

 • #6   2. dec 2019 Har du overvejet alternative metoder??


 • #7   2. dec 2019 Zenta, jeg laver bestemt kun om når det viser sig at hun reagere allergisk og efter samråd med min dyrlæge og har gjort det sådan i LAAAAANG tid. Hun får desuden ingen tilskud mv. så det ER såmænd geaeret helt ned og hun får KUN sin diæt og har kun i et godt stykke tid - har du overvejet at du måske ikke kan få et reelt billede uden at kende til tingene indgående... og nu siger jeg det simpelthen SIDSTE gang! HUN BLIVER NØDT TIL AT SKIFTE FODER NÅR DET VISER SIG HUN IKKE TÅLER DET!!!!!!

  Også er den lukket.


 • #8   2. dec 2019 Karin, det er prøvet uden succes smiley

 • #9   2. dec 2019 Louise, så vidt jeg har fået at vide er disse mod kløe/slikkeri på poterne- det kan dæmpe slikkeriet men det vil ikk fjerne det bylderne smiley

 • #10   2. dec 2019 Zenta, og fordi jeg søger info om grøntsager til senere eller rent faktisk har tænkt mig at bruge den viden til eleminationsdiæten (hvilke der er gode til maven og dermed kan afprøves både til allergi en af gangen og maven) betyder jo ikke at jeg giver hende alt muligt samtidigt.. Du dømmer uden reelt set at vide hvad jeg gør. Jeg har FLERE gange i flere tråde skrevet at jeg udmærket fatter konceptet eleminationsdiæt og dette bliver selvfølgelig fulgt fuldt ud.

 • #11   2. dec 2019 du har sikkert været om det specielle allergifoder med hydrolyserede proteiner?

  Men efter det du fortæller, er det i min verden ved at være ved vejs ende, hunden lider tydeligvis, med de der bylder og kløe. Og når den selv med forholdsvis høje doser binyrebark, reagerer - så er der ikke ret mange skud tilbage i bøssen.

  Jeg er rigtig ked af at pointere det, men nok, må være nok.


 • #12   2. dec 2019 Ansofie, Har overvejet grunrun frandsen.. Men vil først til dyrlæge igen og se om ikke der kan være noget de kan gøre, selvom jeg desværre tvivler smiley

 • #13   2. dec 2019 Tusind tak Inge og Ginne smiley

 • #14   2. dec 2019 Pernille... hvem har sagt det mht Cytopoint, Apoquel og Atopica ... men ved jo ikke, hvad, hvor meget, hvor lidt det overhovedet hjælper, hvis man ikke prøver det.

  Igen.... hvad hedder allergidyrlægen?


 • #15   2. dec 2019 Pia, det er afprøvet ja og flere slags smiley Det var første skud i bøssen.. Men ja, er jo desværre også min tanke at hvis ikk hun tåler noget af det vi mangler så er der nok desværre ikk ret meget at gøre smiley

 • #16   2. dec 2019 Louise, det vil jeg ikke ud med i åbent forum. Har du da erfaring med at de hjælper på bylder mellem poterne?

 • #17   2. dec 2019 Pernille ... det jeg har erfaring med er, at den rigtige specialist.... Michael Butler, Lene Boysen kan deres kram... og dem ville jeg opsøge.

  Lidt svært hvis den du går hos ikke er en god specialist.

  Junior har pollenallergi ... symptomfri ved brug af Cytopoint ... Apoquel hjalp på ingen måde....


 • #18   2. dec 2019 Louise, det er egen dyrlæge der sagde det hjælper mod kløe og poteslikning.. Men hun har på ingen måde erfaringer med at det stopper bylderne.. Cytopoint skulle vist blockere signalerne der fortæller det klør, så hvordan skulle det hjælpe mod bylder? :s

  Men skal da 100% ta det med videre når vi skal afsted - for afsted det skal vi! og begge steder.


 • #19   2. dec 2019 Pernille som jeg skriver ... har kun hørt at det er det der virker... men har ingen tiltro til en alm dyrlæges udmeldinger på det område.

  Jeg kender ikke din hverdag, men lige i forhold til allergi er den rigtige dyrlæge alfa omega.... og systematisk fremgang er et must.

  Jeg ville ikke aflive før jeg havde prøvet alt.


 • #20   2. dec 2019 Du er blevet fejlinformeret - de midler hæmmer et overaktivt immunforsvar hvilket er problemet ved allergi.
  Det ville være helt naturligt at afprøve - og især i stedet for gentagende kure med prednisolon som også hæmmer immunsystemet, men som er bivirkningsfuldt på mange flere måder...


 • #21   2. dec 2019 Og ja - der skal en specialist til, når allergi bliver lidt kompliceret, så er det slet slet ikke godt nok med en generalist-dyrlæge.

 • #22   2. dec 2019 Louise, det står altså også på cytopoints egen hjemmeside at det virker sådan.. jeg tjekkede dengang det var oppe at vende.. De andre ved jeg ikke, men cytopoint ved jeg udfra deres egen beskrivelse og dyrlægens og de var det samme..

 • #23   2. dec 2019 Pernille ... det lyder bare ikke til, at de dyrlæger du bruger er gode til allergi... og hele det der med at du ikke vil ud med et navn ... ja det kan jeg ikke bruge til noget, når du søger hjælp.

 • #24   2. dec 2019 Ja, det virker kløestillende - det gør prednisolon også. Det betyder jo ikke at det er det eneste, det gør.
  Det hæmmer immunforsvaret hvilket gør, at det ikke overreagerer på almindelige ting. Det vil sige, at det fjerner de symptomer, kroppen viser på sygdom. Det fjerner ikke sygdommen i sig selv. • #26   2. dec 2019 Hvorfor har du allerede fundet undskyldninger for vaccinerne/medicin ikke virker INDEN det er afprøvet.? Uanset HVAD medicinen gør - så bør man afprøve det.

  Så start den anden ende, og slut med cytopoint hvis det er...

  Hvem er allergi-specialisten? Vil du sende en pb?


 • #27   2. dec 2019 Ja men jeg forstår ikke det her... specialist er besøgt... hemmeligt navn.

  Ingen af de mest brugte præparater er prøvet fordi man har læst om det på nettet, og alm dyrlæge har udtalt sig???

  Du spilder din hunds tid og dine penge, hvis du fortsætter på denne måde.

  Cytopoint er det nyeste præparat af de 3 nævnte ... det har jeg set virke på flere hunde... Apoquel har været fremme lidt længere også med super virkning.... ingen af de to ødelægger hunden som binyrebarkhormon feks.... og det er netop derfor de bør afprøves.


 • #28   2. dec 2019 Jeg er ked af det, men da jeg læste dit start indlæg havde jeg nøjagtig de samme tanker som Zenta. Gennem de sidste par måneder har du skrevet om Hjort, hest, ged, en masse vitaminer og frugt/grønsager.... Det er måske lidt svært for os, at vide hvordan du overholder diæten med alle de forskellige tråde om forskellige ting.
  Allergi er kompliceret og som ejer er man meget følsom. Man misforstår ofte, da man har mange følelser omkring det hele. Tro mig, jeg snakker af erfaring!
  Meningen med diæten er netop, at finde ud af hvad hunden kan tåle og derfor skal man overholde tidsfristen ( som regel 8 uger). Hvis man skifter inden for kort tid ved man reelt ikke hvad hunden kan tåle og hvad den ikke kan tåle. Symptomerne kan godt komme noget forskudt.
  Mht. Bylderne: Kan det være en reaktion på overdrevet slikkeri i poterne? Jeg spørger, fordi jeg selv har oplevet dette og det forsvandt ret hurtigt (i modsætning til rødmen), da jeg gjorde alt for at undgå slikkeri. Dvs. Krave på så længe udbruddet var på sit højeste, så han ikke så meget som havde tungen en eneste gang i poterne.

  Har du overvejet andre udefra kommende ting, der kan forværre allergien? Her tænker jeg på mad- og vandskåle, tæpper m.v Pepsi’s første allergi udbrud kom fra metalskåle, som selvfølgelig blev udskiftet til keramik og glas skåle - Bare en tanke smiley

  Håber i finder ud af det sammen og ellers ville jeg nok give hunden fred, hvis det var mig smiley


 • #29   2. dec 2019 Kære venner, som skrevet besøgte vi specialisten i starten da hun lige havde fået konstateret allergi. På det tidspunkt er medicin slet ikke relevant eftersom vi slet ikk havde afprøvet feks hydroliseret foder eller blot en anden protein kilde. Så at sige at velkommende er dårlig er måske lidt langt nok at gå når i ikke kender fakta.

  I kan sagtens komme med gode råd uden at vide hvem dyrlægen er. Det er ellers en der er meget respekteret indenfor allergi.

  Jeg afskriver intet og har tænkt mig at gøre hvad der kan gøres og prøve hvad der kan prøves. Jeg fortæller blot hvad jeg har af info og spørger om jeres erfaringer med cytopoint er at det kan stoppe at hun får bylder.

  Nu skriver jeg det så igen, dette er et utroligt ømt emne for mig og jeg er ikke for retten, ej heller er dyrlægerne. Jeg vil utroligt gerne ta imod råd og snakke om de råd men vær venligst obs på tonen og de ting i skriver..

  Jeg skriver ikke dette indlæg for at få kritik af dyrlægerne, jeg ER klar over at de ting der er gjort ikke har virket ergo skal der noget nyt på bordet..


 • #30   2. dec 2019 Apoquel hæmmer immunforsvaret så det bør reagere mindre voldsomt på ting de er allergiske overfor.
  IKKE bare kløe.
  hvis der slet ikke på noget som helst tidspunkt er prøvet hypersensibilierings - apoquel eller citapoint.
  så ville jeg da som minimum forsøge mig med det - inden jeg ville overveje en aflivning.

  Binyrebarkhomon er et rigtig skidt middel at bruge i længere tid.
  jeg er selvfølgelig klar over nogen kan være nødsaget til at bruge det dagligt.
  men du risikere hunden ikke lever særlig længe.
  det ødelægger nyre og lever.


 • #31   2. dec 2019 Keiko har meget meget stor effekt af Apoquel.

 • #32   2. dec 2019 Jeg kender 2 hunde med allergi. Begge har fået hyposensibilisering og fantastisk effekt.

 • #33   2. dec 2019 Rip, Jeg har holdt diæten strengt, det er jeg klar over. Dog er jeg stoppet med hest efter to uger da hun pludselig fik voldsomt røde poter og slikkede nonstop! Det giver ikke mening at forsætte efter så voldsom reaktion.. men mht mange tråde så kunne man jo spørge hvad jeg gør i stedet for at antage ting der ikke passer.. Ja, bylderne kommer ikke pga slikkeriet - det er prøvet med sok og skærm.. Og hun får udelukkende sin diæt og har fået det i et pænt stykke tid..

 • #34   2. dec 2019 Vi skal til tanddyrlæge imorgen.. Kan de får cytopoint selvom hun er på binyrebarkhormon? kan dog hurtigt trappe ud..

 • #35   2. dec 2019 Pernille problemet er, at du søger råd... men i virkeligheden er du jo ikke halvvejs med udredningen eftersom de 3 præparater ikke er prøvet??

  Du udelukker jo næsten Cytopoint pga noget din dyrlæge har sagt... eller du har læst... det er altså ikke grund nok.

  Hvis du ikke har prøvet andet end udelukkelsesmetoden med foder, så har su stadig gode muligheder for at det kan afhjælpes.


 • #36   2. dec 2019 Var det min hund var den røget til en specialist (var ikke rigtig noget man havde for 12 år siden) men min amerkanske bulldog kunne ikke tåle noget foder uden at få blodig diarré og kastede op. Hun var total pink i huden, plus vandet løb ud af næsen på hende, så det lød som om hun var ved at drukne..

  Hun fik en vaccine og specielt lavet til hende og efter 4 år på den, reagerede kroppe ikke på de ting hun testede positiv på. Men var det i det kørte jeg til en specialist og så var det kun dem der rørte min hund, sige som det er kun en mave/Tarm dyrlæge der kigger på Manfred når han har dårlig mave, som. Er mere end normalt for alm dyrlæger kan ikke hjælpe, for de vil ikke lytte og giver ham noget der gør ham værre. Og ved hvad det gør ved ens krop når ens dyr er syg og man følger ingen vil høre.. så find en socialist der vil lytte til dig og du følger dig hørt.


 • #37   2. dec 2019 Hvis du vil andet end kemi-vejen, så kontakt Lise Bang Hansen. Hun redder mange af de hunde, som de såkaldte eksperter har forsøgt sig på uden held.


 • #38   2. dec 2019 #34
  Som hovedregel skal man IKKE trappe hurtigt ud af Binyrebark, men det kommer selvfølgelig an på dosis og varighed. Hvis du har fået en udtrapningsplan af din dyrlæge skal du overholde denne.


 • #39   2. dec 2019 Men ja hvis du er der hvor dit hovede begynder at tænke aflivning - så ville jeg personligt sætte nogle grænser op for hvornår jeg vil have en løsning.
  Jeg ville helt klart gå kemiens vej - detvirker til du gang på gang løber hovedet ind i en mur i forhold til at fodre dig ud det.
  Tænk hvis en bestemt type medicin kunne gøre hele spørgsmålet om hvad du fodre med overflødigt, eller mindre udtalt. Ja så holder hunden måske kortere, men du har måske en mere sikker løsning - hurtigt.
  Vi valgte bevist fast medicin - og ja det kan godt være audi ville blive 2 år ældre uden, men det er bare stabilt godt virkende - og 10 år for en hvid schæfer er sgu da godt gået.


 • #40   2. dec 2019 Ginne .. både Cytopoint og Apoquel er en meget mild form for medicin ... og mere eller mindre uden bivirkninger, så det bliver mere og mere den bedste løsning, når vaccine ikke er en mulighed.

 • #41   2. dec 2019 Louise - helt korrekt. Det er begge gode muligheder at få afprøvet.
  det gør altid noget ved kroppen at tage medicin. Også selv om det er nye og forholdsvis milde produkter man vælger.
  Jeg ville kun vælge vaccine hvor det er forholdsvis styrbare allergi. Bylder i poterne osv. så havde jeg knaldet medicin i hunden. Og de to nævnte produkter ville i dag være mit udgangspunkt.


 • #42   2. dec 2019 Enig... og det er jo også helt tosset, at disse dyrlæger ikke vælger dette med disse symptomer.

 • #43   2. dec 2019 Så skal det være fordi de er bange for infektioner i bylderne.

 • #44   2. dec 2019 35# Jeg udelukker ikke noget, jeg søger netop efter ny viden. Jeg fortæller dernæst hvorfor det ikke er prøvet og derefter spørger jeg om din erfaring med om det også vil kunne gøre noget ved bylderne.. Og ja, selvfølgelig søger jeg råd..

 • #45   2. dec 2019 38# Det vil gå stærkt da det er en lille mængde og udtrapningen er selvfølgelig den dyrlægen har lagt. Desuden har hun kun fået det i to dage incl idag.. Og kun 2mg medrol

 • #46   2. dec 2019 Ginne, ville da bestemt også være en vej jeg er interesseret i at ta hvis det overhovedet kan hjælpe, har aldrig sagt andet smiley Er jo netop hele formålet med at jeg søger råd her smiley Men så skal jeg vel næsten ud i endnu en omgang afprøvning med det nye medicin dvs 3 gange hvis vi prøver alle tre ting?

 • #47   2. dec 2019 Spørger igen, ved nogen om hun vil kunne få cytopoint imorgen når hun er på 2mg medrol og har været det i to dage? (kan ret hurtigt trappes ned til 1,25mg - faktisk imorgen også derfra 3 dage også er hun ude)

  Det ville jo være fedt hvis hun kunne startes imorgen allerede..

  Cytopoint holder nogle gange kun 30dage er det korrekt?


 • #48   2. dec 2019 Pernille både Apoquel og Cytopoint er her og nu virkning mere eller mindre. Fra Junior fik Cytopoint var der virkning inden for 24 timer.

  Du får lidt det hele til at virke så håbløst... og det er først håbløst, når alt er udelukket.. og eftersom de to præparater har virket så effektivt på rigtig mange, så kan det jo være løsningen.


 • #49   2. dec 2019 Jeg skal ikke kunne sige fra egen personlig erfaring - om det lige fjerner bylder.
  men jeg tænker bare - hvad er der at tabe, ved i det mindste bare at prøve det ?
  virker det ikke - jamen så har man forsøgt. • #50   2. dec 2019 Cytopoint holder alt fra 4-8 uger mener jeg, men oftest omkring de 4 uger.

  MEN du skal altså opsøge en specialist .. og ikke en der blot kalder sig det, men ikke er god nok.


 • #51   2. dec 2019 Louise, det har jeg altså gjort. Men jeg gider ikke diskuterer mere om den allergi dyrlæge.

  Jeg kan jo lige så godt få cytopoint nu hvor jeg skal til dyrlæge og komme igang før end senere..

  Det FØLES også virkelig håbløst. Det har jeg vel ret til at føle efter så lang tid.. At der kan gøres mere er da bare mega fedt! og det vil blive fulgt 110% op på, men jeg har da lov til at føle som jeg gjorde da jeg lavede denne tråd.


 • #52   2. dec 2019 Ved at cytopoint er ret pebret, er det andet lige så pebret? Ellers kunne jeg jo lige så godt starte med det billigste når begge dele ofte virker..

 • #53   2. dec 2019 Er apoquel piller, sprøjte eller? Skal de ha det dagligt eller hvordan og hvorledes?

 • #54   2. dec 2019 Cytopoint er sprøjte .. Apoquel er piller.

  Cytopoint er vist 400 kr pr mdr for Junior.. men vi får det lidt billigere, mener jeg.

  Apoquel er vist lidt dyrere ... Atopica har vi aldrig prøvet.

  Pernille ... håber du forstår, at jeg kun er ude på at hjælpe dig. Jeg er ikke dyrlæge, men min sidste hund fejlede alt... som i alt. Ham her nu er sund, dog med sin pollenallergi. Jeg har de sidste 11 år gjort mig mange erfaringer... og dem kunne du måske lytte til .. jeg er i sidste ende ligeglad med, hvad du gør, MEN intet af det jeg skriver er for at genere dig, men blot min holdning til de valg du tager.. du bestemmer helt selv dine valg i forhold til din hund. Jeg skriver blot, hvad jeg ville gøre.


 • #55   2. dec 2019 apoquel skal gives dagligt.
  man starter på dobbelt dosis 14 dage og herefter alm dosis resten af tiden.

  prisen på pillerne kommer meget an på vægten af hunden og hvad miligram den skal have.
  hvis citapoint koster 400 kr om mdr - så er det stort set det samme som apoquel..

  jeg giver 1830 kr for 100 piller (af den højeste dosis)


 • #56   2. dec 2019 til fransk bulldog er vi nok nede i den der hedder 5.4
  hvilket er 1.000 kr for 100 piller.


 • #57   2. dec 2019 Malene hos mig var Cytopoint billigere end Apoquel ... men ja det bliver billigere jo mindre hund man har.

 • #58   2. dec 2019 Louise, Jeg fik en pris på meget mere end 400kr for cytopoint.. Nok nærmere 800-1000kr! Det er dælme mange penge hver måned oveni dyr kost.. Men jeg kan selvfølgelig ringe rundt og høre hvor det er billigst hvis det er.. De plejer bare ikk at være sådan vildt dyre hos min dyrlæge som var hvor jeg fik prisen.. Men stikker i selv? Er dælme ikk sikker på at jeg tør stikke selv.. Er det bare at ta fat i nakkeskindet og "hive lidt op" også stikke? Gør det ondt på dem?! Er selv ikk voldsomt glad for nåle!

  Jeg forstår godt at du prøver at hjælpe og det er meget værdsat! Samtidigt er det måske bare måden du skriver tingene på der fik mig til at stejle lidt - feks at du kalder allergi dyrlægen dårlig selvom det faktisk ikke er tilfældet, det har bare ikke været aktuelt på daværende tidspunkt at gå ind i medicin på den måde og der blev selvfølgelig startet på en anden måde end man ville handle på nu med den viden og erfaring der er med Mille og allergi.. Udgangspunktet er ændret en del og det ER vitterligt en af de bedste i sit felt.. Følte nok bare tråden var ved at udvikle sig dømmende tidligere og det har jeg ikke brug for overhovedet, jeg skal fokusere på hvordan vi kommer videre herfra! Og ofte bliver der dømt uden at folk har hele billedet og de spørger ikke men konkludere bare ud fra ting som ikke nødvendigvis er sådan.. Også ER det bare et virkelig virkelig ømt emne for mig, da Mille er mit liv bogstavligt talt og jeg ER utrolig følsom omkring det og derfor også meget følsom omkring hvordan tingene bliver formuleret, det ved jeg godt.. Men jeg forstår også godt at det skrives for at hjælpe! Og det sætter virkelig virkelig stor pris på og der vil da uden tvivl også blive fulgt op på tingene! (De ting jeg skriver her er ikke kun møntet på dig, det er mere en generel forklaring).. Håber du forstår hvad jeg mener og kan læse at jeg virkelig sætter mega stor pris på din hjælp og at jeg godt ved jeg er meget tyndhudet mht det her og derfor måske også kan reagere mere end man ellers ville med andre emner.. Men ihvertfald ingen hard feelings herfra! Tværdigmod så takker jeg for hjælpen og håber at de råd kan redde Mille's liv!


 • #59   2. dec 2019 Må prøve at snakke med ham imorgen om vi kan starte cytopoint.. Hvis ikke så får jeg en tid ved rette dyrlæge til at starte behandling på det ene eller andet.. Vil bare gerne i gang asap! Må prøve at høre mht pris..

 • #60   2. dec 2019 Jeg stikker selv, men jeg ved at det er kun den ene dyrlæge jeg har brugt, som lader mig gøre det... Lene Boysen vil ikke lade mig stikke selv.

  Men problemet er vel, at du kun burde gå hos specialisten .... det er ikke noget den alm dyrlæge kan hjælpe med.

  Ja det er dyrt at have syg hund... jeg brugte gennemsnitlig 2000-3000 kr på Elmo da han levede... og fik max dækket 22.000 af forsikringen ... og så 7000 retur fra avler efter DKK sag... så over 50.000 kr i egenbetaling på under 3 år.

  Så du skal nok gøre op med dig selv, om du vil bruge de penge.... for jeg mærker lidt at det er pengene der afholder dig fra Cytopoint ... og så bør du nok stoppe behandling og sige helt stop. Allergihund er dyr i drift...


 • #61   2. dec 2019 Honey har fået Cytopoint et par gange i forb. med allergifremkaldt øjenbetændelse.
  Jeg oplevede overhovedet ingen bivirkninger og gav knap 500 kr. for sprøjten. Jeg vil gætte på, at det er billigere til en mindre hund som Mille.


 • #62   2. dec 2019 Louise, nej overhovedet ikke. Det har ikke været pga pengene men fordi jeg fik at vide det var kløestillende og det ville jo så ikk alene ku ha løst problemet med bylder.. Jeg skriver jo også at jeg skal ha det gjort imorgen hvis muligt.. Det er da bare rart at vide hvad man skal regne med Ca - min husleje stiger også lige med 1570kr i marts feks og hun skal ha en krone på imorgen og rykket en tand ud imorgen til over 10.000kr.. så det er vel meget naturligt at være nysgerrig mht pris.. Men hvis det virker så får hun det uden tvivl.. Men jeg vil da gerne vide hvilket lag vi ligger i..

 • #63   2. dec 2019 Bodil, Okay, så må det være fordi hun har lagt en konsultation oveni for at stikke hende at min oplyste pris var så høj tænker jeg..

 • #64   2. dec 2019 Bodil, du stak ikke selv vel?

 • #65   2. dec 2019 Pernille - nej det gjorde jeg ikke, for det var i forbindelse med en konsultation.

 • #66   2. dec 2019 Okay smiley

 • #68   3. dec 2019 Jeg forstår til fulde din frustration og følelsen af, at det er lidt håbløst - det betyder jo ikke, at man ikke kæmper videre. smiley

  Min Hannibal havde allergi, det viste sig udelukkende som røde og irriterede poter. Han fik lavet en blodprøve og fik lavet en vaccine ud fra den, det virkede stort set 100%. Jeg kunne ikke selv stikke ham, så han havde en hylde i køleskabet hos dyrlægen, som så gav ham vaccinen hver måned, uden beregning - det burde være til at finde ud af med dyrlægen.

  Mht. bylder og kløen synes jeg, at du bør skille det lidt ad, selvom begge dele har grobund i allergien. Du skal tænke, at de ikke skal behandles på samme måde, det kan sagtens være, at medicin kan tage kløen, men ikke kan hjælpe nævneværdigt på bylderne. Når de først har fået de satans bylder mellem tæerne, er de et helvede at slippe af med igen, også selvom hunden ikke har allergi. Min Anton har ikke skyggen af allergi, og han har på den ene bagpote døjet utroligt meget med en byld, der bare ikke ville hele ordentligt. Hver gang, den var på vej til at hele, sprang den jo op igen/blev irriteret, når han gik på poten og tæerne dermed blev spredt, det samme gjorde bylden jo. Det er én af grundene til, at de er så svære at slippe af med, for de får jo aldrig ro. Løsningen her blev faktisk laserbehandling, allerede efter 1. behandling var der tydelig forskel, og den begyndte at hele. Han fik i alt 4 behandlinger, den sidste bare for at være helt sikker. Der har ikke været skyggen af byld siden. smiley

  Efter gåture kan jeg anbefale dig at rense hendes poter med KovaLine wipes, de er efter min mening guds gave til ømme poter. smiley

  https://mydreampet.dk/shop/kovaline-wipes-rtu-680p.html?gclid=Cj0KCQiAiZPvBRDZARIsAORkq7e1--L3Wb5Jux2iU1_qtL157XFr7grBBBpvY-FnlTri6MGL68LhvCkaAl7pEALw_wcB

  (Du kan selv lige søge efter det billigste sted.)


  Pøj pøj med Mille, du kæmper bravt for hende og det lønner sig snart, er jeg sikker på og ellers ved jeg, at du er udmærket i stand til at tage den rigtige beslutning for hende.


 • #69   3. dec 2019 Er der lavet en prøve på de bylder?

  De kan både være inflammatoriske (uden bakterier, udelukkende en allergisk reaktion) og infektiøse (med bakterier).
  De skal behandles lidt forskelligt selvom årsagen i bund og grund er den samme.
  Den inflammatoriske vil være følsom overfor de tre nævnte immunhæmmere, de infektiøse har brug for både immunhæmmer, antibiotika og svampemiddel - her er kløen hovedproblemet fordi infektionen opstår som en konsekvens af kløen og hundens gnaven i poterne.

  Kombinationen af de to er også mulig - og så er der mange ting, der pludselig skal spille sammen.


 • #70   3. dec 2019 Ch, Der er ikke lavet en test nej, hun fik binyrebarkhormon creme med penicillin i også skiftede vi foder også gik den væk (hun får kun en af gangen og ikke altid på samme pote)

 • #71   3. dec 2019 Skrigehunden, Mille's kommer kun når hun får noget hun ikk tåler og forsvinder heldigvis fint igen smiley Men tak for støtten og de søde ord, vil helt sikkert gøre alt hvad jeg overhovedet kan!! smiley

 • #72   3. dec 2019 Juniors blodprøve var også misvisende, og derfor kunne han ikke vaccineres dengang.

  Hvis det, som du nævner, "kun" er en byld pr gang, så er det jo ikke så "slemt", som jeg lidt læser i dit startindlæg. Du burde overveje læser uanset hvad, når den kommer, da den heler bedre og du kan undgå arvæv og netop grobunden for en ny.

  En plan kunne hjælpe dig, så du går mere systematisk frem, og simpelthen kun bruger specialisten i Ålborg, som jeg håber er Michael.

  Lene Boysen har i forbindelse med Cytopoint sagt til mig, at det at stikke selv aldrig blev en mulighed... men måske andre vil lade dig gøre det, som jeg også gør hver sommer.


 • #73   3. dec 2019 Louise, Bylden forsvinder ret hurtigt og har ikke problemer med at hele og der kommer ihvertfald ikke arvæv man kan se/mærke.. Og det er som sagt heller ikke hver gang at der kommer en byld - det kommer an på hvor kraftigt hun reagere og hvor hurtigt jeg opdager at det går den forkerte vej.. Vil gætte på der går Ca 3-4dage også er Bylden væk eller ihvertfald tæt på.. Så umiddelbart tænker jeg at laser er lidt overkill.. Men hvis hun forsætter på noget hun ikk tåler så vil bylden komme på Ca 70-80% af de protein kilder jeg har afprøvet vil jeg skyde på.. Nogle har hun været ret rød på men heldigvis ikke fået bylder ej heller ved lidt længere tids brug.. Det hjælper desuden når der ikke er så høj en protein procent i foderet..

 • #74   3. dec 2019 Pernille ... sagt på den pæneste måde jeg kan på skrift, så er din viden og erfaring på området minimalt, men du har stadig svar på alt og udelukker alt... på baggrund af noget du ikke ved.

  Mit sidste svar i denne tråd.. held og lykke.

  Håber du vælger en ny retning i forbindelse med behandling fremadrettet.


 • #75   3. dec 2019 kan hun være kandidat til ren vegansk kost? ---- • #76   3. dec 2019 Louise, jeg fortæller blot hvordan det er.. Det betyder da ikk at jeg ved alt.. Fordi det gør jeg virkelig ikk, langt langt fra det ved jeg godt.. Men er laser virkelig nødvendigt når det heler forholdsvis let og kommer med forholdsvis lange mellemrum? Jeg er da enig i at jeg skal til specialist.. Vil da være ked af hvis det bliver dit sidste indlæg, men jeg bliver jo også nødt til at stille spørgsmål og fortælle hvordan det er i virkeligheden.. Men jeg har jo netop oprettet tråden for at blive klogere.. og jeg vil da utroligt gerne rettes hvis jeg tar fejl med at laser er overkill!

 • #77   3. dec 2019 Louise, Er bare ikk sikker på jeg før havde udspecificeret nok hvordan og hvorledes med bylderne..

 • #78   3. dec 2019 @75: Jeg får samme tanke smiley

 • #79   3. dec 2019 Pia og Mette, det kunne hun måske men ærligt talt så bekymre etikken mig meget omkring at gi en kødæder vegansk kost..

 • #80   3. dec 2019 Vi har idag været ved tanddyrlægen og Mille har fået gjort klar til at få sat krone på hjørnetanden og hun fik en knækket tand ud som planlagt i overmunden (den knækkede spisen af samtidigt med hjørnetanden).. Derudover fandt dyrlægen en fuldstændig overknækket fortand i undermunden og denne blev også rykket ud.. Han fandt derudover også en rovdyrstand der var slået et stykke af, så den blev der sat plast på.. Hun fik desuden fjernet en skintag på overlæben og en taglkirtel bag øret som var blevet til en "knude".. SIKKE en omgang min lille pige har været igennem!!

  Til min store overraskelse så betalte jeg kun for kronen og hvad dertil høre og de to tænder der blev trukket ud - dvs vi fik fjernet skintag og taglkirtel samt sat plast på rovdyrstanden gratis!! Det er alligevel pænt meget at få gjort gratis sys jeg.. Ham Torben har været god ved mig må man sige smiley

  De havde desværre ikk cytopoint i rette dosis på lager, men det er blevet bestilt så hun kan få det næste gang vi skal derud og ha krone på dvs om 8-10dage.. DET bliver spændene og jeg håber noget så inderligt at det vil virke!! Og igen tusind tak for hjælpen med at finde frem til at det skal vi afprøve! smiley

  Vi begynder ihvertfald at trappe ud af binyrebarkhormon så hun er ude af det næste gang vi skal derud smiley

  Har desuden her til aften bestilt lama, ged, okse, fasan og hjort så vi kan få det afprøvet smiley Også får hun forsat elg..

  Min lille Mille-pige er noget træt oven på strabasserne, men tager det pænt smiley


  profilbillede
 • #81   4. dec 2019 Iøvrigt hvis andre der har allergi hunde stadig læser med, så har Mille tidligere haft tendens til at få små bumser på huden på bagbene, brystkassen, under forbenene og omkring tisseÅse plus hun nemt blev rød under armene/i armhulen og hun havde tynd pels flere steder.. Og i den forbindelse fortalte dyrlægen at de tidligere havde haft rigtig god effekt af at gi tilskud af b vitamin (combi) og niacin - Begge dele er iøvrigt tilføjet ekstra af i RC's hundefoder til allergi/hudproblemer.. Og det har haft en rigtig positiv effekt - det har faktisk fjernet alle gener mht huden lige udover bylder og rødme mellem tæerne.. Jeg ved at det er b vitaminerne der har hjulpet fordi da jeg stoppede med dem da hun startede på eleminationsdiæt så kom det tilbage! Tænker også der er en grund til at det netop tilføjes RC's foder smiley Men Mille tåler ikke RC, derfor har jeg givet det ved siden af..

 • #82   4. dec 2019 Husk kun at introducer een ændring ad gangen og hold den mindst en måned, helst to før andet introduceres. Ellers mudres billedet fuldstændig.

  Personligt ville jeg lave et helt fastlagt forløb med en specialist - det dur ikke at prøve tilfældige ting uden system - hverken hvad angår nye proteinkilder eller medicin.


 • #83   4. dec 2019 #79 ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
 • #84   4. dec 2019 Baseret på tidligere tråde... din vægring her mod at tage imod de råd som kommer... racen.... og hele din tilgang
  Villle jeg anbefale at du gav den hund fred.


 • #85   4. dec 2019 Er det Torben fra familie dyrlægerne i Hobro ?
  Der har jeg været et par gange med Mike. Han er så dygtig og behagelig. • #86   4. dec 2019 Enig med #82
  Og hverken økonomisk eller sundhedsmæssigt for hunden må det da kunne svare sig, IKKE at få lagt en ordentlig plan af en ordentlig ekspert


 • #87   4. dec 2019 Hvad rolle spiller etikken vedr. vegansk kost, hvis du er nået niveauet, hvor du overvejer aflivning ?

 • #88   4. dec 2019 Louise

  jeg fik også lige talt en 400 kr for meget med. smiley 3 mdr er selvfølgelig 1200 kr for citapoint.
  hvilket ja - så er billigere ved en stor hund der skal have de store 16 mg apoquel.

  jeg ved så ikke om citapoint koster det samme uanset vægt
  for så kan der nok være en mulighed for apoquel er billigere. • #89   4. dec 2019 man kan sagtens også lære at stikke hunden selv.
  Keiko fik altid sin hypersensibilisering dengang på hospitalet - men det var for han hele tiden fik en god oplevelse af at komme der, efter en traumatisk oplevelse.

  min mors hund har jeg dog selv stukket en del år nu.
  vi får bare hypersensibiliseringen hjem og sprøjter.
  og så spare man nemt nærmest 50% på at gøre det selv.

  det er sikkert også tilfældet med citapoint tænker jeg.


 • #90   4. dec 2019 Andre har svaret på hvad du bør gøre fremadrettet

  jeg vil blot tilføje at jeg også ville sætte mig ned i ro og virkelig mærke efter i mig selv. alle har forskellige grænser

  jeg havde aflivet sådan en hund. helt uden at behøve spørge nogen til råds fordi det for mig ville være ok at forsøge et par ting men herefter ville jeg se på hundens tarv alene og der går min grænse

  jeg tror ikke at du ikke vil modtage råd men at du er tæt på din egen grænse. den grænse skal andre ikkr sætte for dig. det er din at sætte

  og jeg er sikker på at det du vælger gør du i kærlighed. og derfor er det det bedste valg for din hund

  jeg ved det kan være svært at tage valg af denne slags. jeg tænker altid.. gid en ville komme og sige gør det her! men det sker aldrig.

  i sidste ende har jeg derfor lært at lytte til mine egne grænser og tage valg for mine dyr uden at behøve spørge nogen til råds først.

  men nemt er det ikke og du har min dybeste medfølelse

  jeg håber at der sker et mirakel og at din ven bliver helt rask. og hvis ikke så har du min dybeste respekt for det du vælger.

  mit kendskab til dig herinde fra er at du elskerdin hund højt og det er derfor det kærligste DU beslutter

  mange varme tanker • #91   4. dec 2019 Mikes mor, ja det er ham smiley Og han er rigtig dygtig og super behagelig ja! smiley

 • #92   4. dec 2019 Torben er dygtig. de har forskellige specialister der ved jeg.

 • #93   4. dec 2019 C, du aner intet om hvad der reelt set sker og bliver gjort irl udfra tråde herinde.. Måske lidt voldsomt bare at sige afliv inden jeg har prøvet medicin. Jeg er bestemt ikk uvillig til at tage imod råd, var jeg det ville jeg ikke afprøve cytopoint feks. Derudover så vil jeg da ikk aflive en ellers rask hund hvis der er en god chance for at hun kan leve et fint liv og blot pga race. Du dømmer hende alene på race og hun er alt andet end racetypisk i forhold til luftveje mv og er ellers en meget meget sund hund af sin race.

 • #94   4. dec 2019 Lene for mig spiller det en rolle samt jeg slet ikk er overbevist om at det er et værdigt hundeliv og at de kan fungere ordenligt på det.. Der er flere ting ved det der gør at jeg næppe tror det.. Men for mig er det også et etisk spørgsmål om jeg vil byde en kødæder at leve vegansk..

 • #95   4. dec 2019 jeg kan sagtens forstå dig ts

 • #96   4. dec 2019 Hl, tusind tak og ja, man skal også finde sin egen grænse.. Er dog ikk nået dertil endnu så længe der kan være noget der virkelig har en god reel chance for at virke! Men det er vigtigt at være bevidst om grænsen.. Om noget så elsker jeg hende virkelig virkelig højt!! Kan slet ikk bære tanken om at skulle sige farvel før hun er mæt af dage, hun er bogstavligt talt mit liv og det der gør at jeg kæmper videre trods mange skavanker og smerter efter både kræft forløb der har givet mange bivirkninger, fibromyalgi, diskusprolaps og kronisk smertetilstand.. Hun er det dejligste lille væsen og har SÅ meget kærlighed i sig.. Det her SKAL bare lykkedes!

 • #97   4. dec 2019 Ch, det er jeg klar over og de andre ting er gjort klart tidligere i tråden smiley Men alligevel tak for rådet smiley

 • #98   4. dec 2019 Pernille, jeg er bestemt heller ikke den store fan af ideen med vegansk hundefoder, men når man er derude, hvor det lyder til at du er nu, så er det absolut væsentligste at finde noget foder, hun kan fungere på. Om det så er vegansk, ved jeg jo ikke.

  Men har man først fundet et foder, hun fungerer på, så har man jo muligheden for at bruge det som base og så eksperimenter stille og roligt med andre proteinkilder, en kilde af gangen, og med en god pause imellem inden man forsøger en ny proteinkilde, hvis den første ikke fungerer. Det må være absolut være en fordel ikke at springe fra en proteinkilde, der ikke dur og direkte til en anden, der måske heller ikke duer, og så videre på samme måde.


 • #99   4. dec 2019 Hej jeg ved ikke om du stadig læser med, men hvis du gør, så kommer der lige en lidt langt indlæg fra mig.

  Min første hund fra 08 blev kun 4 år gammel. Han fik epilepsi som 1 års og pga fejlmedicnering hos en klamphugger dyrlæge, var han ved at dø da han var 1,5 år gammel. Medicinen gjorde at han blev voldsom allergisk, hans trommehinder sprang af betændelse, han havde betændelse i alle slimhinder og da den akutte og alvorlige fase var over med betændelse i tarmene osv, så kunne han INTET tåle. Han fik taget allergi blodprøve og var allergisk over for 11 luftbårne ting, græs, pollen, svamp, husstøvmider, lagermider osv. Oveni det mistede han evnen til at omdanne proteiner fra kød.

  Jeg købte mig fattig i alternativ midler, homøopatisk medicin, pulver, akutpunktur osv, men lige lidt hjalp det mod hans allergi. Han kløede og kløede og kløede og fik han det midste han ikke kunne tåle, feks fandt et pølsestykke på gåturen, så sked og brækkede han sig. Han kom på en kost bestående af kogte kartofler og pangasius fisk, samt veganske kødben og vitaminer. Jeg prøvede at hyposensibilisre ham med vaccine, men han måtte have fred inden jeg nåede at se resulateterne af det, da hans tarme havde taget for meget skade af flere omgange med bugspytkirtelbetændelse og lange perioder med binyrebarkhormon smiley

  Så mit råd er om du har overvejet at din hund ikke kan omdanne protein, det forkommer yderste sjælden, men det sker. Så er vegetarisk kost vejen frem eller kost bestående af fisk, hvis hunden kan tåle det. Mange vegetastiske produkter er dog med korn og det dur ikke hvis hunden har lagermide allergi,

  I 2015 fik jeg en græsk gadehund som kløede sig i ører og og bed sig til blods på maven. Allergiblodprøven viste 18 luftbårne allergier. Jeg startede med allergivacciner med det samme. Det havde enorm god effekt og han blev stort set symptom fri efter 4 måneder.

  Min lille hvalp jeg hentede i november sidste år og som fik fred i august pga alvorlige nerologiske problemer og deffekt i imunforsvaret, havde allergi over for svampen malassezia og havde konstant røde ører og poter og svamp om mulen, samt store problemer med tarmene , med diarre og opkast. Han fik RC hypo som jeg kan læse du har prøvet og ellers forsøgte jeg også alverdens alternativt med homøopatisk medicin uden held. Besøgte også gudrun frandsen 3 gange uden noget resultat, samt CBD olie.
  Min personlige erfaring er generalt at alternativ medicin ikke rækker langt til allergi , desværre.

  Med en allergi hund er det hurtig at se om det man stopper i den fungere eller ikke funger, det plejer at vise sig prompte som du også ser.

  Så vidt jeg ved kan man ikke vaccinere sig ud af foderallergi, men kun luftbårne allergier, som jeg kan forstå hun kun har en slags af ??

  Jeg håber du finder en løsning. Hvis ikke hun har lagermide allergi ville jeg ikke være bange for at prøve vegetarisk kost. Kæmpe kram til dig, kender alt det at stå med en kronisk syg hund og det er frygtelig hårdt.


 • #100   4. dec 2019 Lene, det har du selvfølgelig fuldstændig ret i smiley Sådan havde jeg ikke tænkt det.. Kan man måske ligefrem få vegansk tørkost?

 • #102   4. dec 2019 Har lige snakket med dyrlægen og vil gå videre derefter til specialisten.. Dyrlægen (egen) sagde at cytopoint hvis jeg stikker selv koster 400kr pr mdr og hvis jeg skal ha apoquel så kan jeg komme ned på 250kr pr mdr hvis jeg køber 100stk til 806kr.. Så det er til at leve med - hvis dyrlægen skal stikke hver måned så er det 992kr for cytopoint!! Så hvis det er så SKAL jeg lære at stikke selv! Det andet er simpelthen for dyrt når de gerne vil lære mig at gøre det selv.. Er bare virkelig i tvivl om jeg kan få mig selv til at stikke hende af frygt for at gøre hende ondt.. Men heldigvis har hun aldrig virket ømskindet omkring at blive stukket.. Det sidder bare virkelig meget i mig at ha hørt min mors gamle hund skrige som en stukket gris hver gang hun skulle ha en sprøjte smiley Også oveni min egen angst for nåle.. Men jeg SKAL simpelthen lære det.. Det andet duer bare ikke hvis hun skal stikkes hver 4. uge..

  Jer der har prøvet at stikke selv, går ud fra at man skal stikke lidt hurtigt men man skal vel ikke være hverken for langsom eller for hurtig med at sprøjte det ind? Nogen der kan berolige min angst bare en smule og forklare hvordan og hvorledes? smiley


 • #103   4. dec 2019 Er det allegivaccine ? Det er stort set smertefrit, det er en lille kort tynd nål og den skal blot ind under huden og ikke i musklen eller noget. Man starter med en ekstrem lille dosis, så øger man, så i starten tager det 0,1 sek at give sprøjten. Typisk giver man dag 1, dag 3, dag 7 dag 14 osv. Så bliver det 1 gang om måneden. Min dyrlæge tilbød at jeg kunne komme og få det gjort gratis, hvis jeg ikke turde, men jeg er hardcore stikker smiley da jeg har arbejdet med dyr og vant til at stikke kaniner og ikke mindst heste hvor nålen er langt større og skal dybere, så synes det var meget nemt.

  Det vigtigste er at lære hvordan nålen skal ind, så man ikke vrider den ind, det gør ondt. Og så at sørge for der ikke kommer luftbobler med ind i sprøjten, men det forklarer din dyrlæge dig.


 • #104   4. dec 2019 hov læste lige lidt for hurtig, kan se det er en særlig vaccine til eksem som skal gives med 28 dages mellemrum. Men gætter på det er samme koncept som allergivaccine. Lille nål, under huden og lav dosis.

 • #105   4. dec 2019 Krøllekræet, Tak for dit indlæg smiley Det er korrekt, hun har kun allergi overfor gråbønke udover foderallergi (siger blodprøven ihvertfald).. Min egen dyrlæge sagde dog lige til mig at hun mistænker at det slet ikke er foderallergi men simpelthen noget andet allergi netop fordi vi næsten har prøvet ALT (lige med undtagelse af hjemmelavet kost med de nævnte protein kilder).. Men hun sagde også samtidigt at hun troede på at jeg nok skulle få flere år med Mille og at hun havde nogle ideer og hvis det var kunne jeg bare komme/henvende mig.. Så det var egentlig rart at høre at det ikke nødvendigvis er ved at være enden.. Fordi det har jeg virkelig frygtet i et stykke tid nu og det har gjort virkelig ondt smiley Og ja, det er pisse hårdt og frusterende at ha en kronisk syg hund smiley Det tager desværre lidt af glæden ved at være hundeejer fordi man konstant bekymre sig, det er dyrt og fordi man konstant skal prøve at være lidt på forkant og tænke på hvad næste skridt skal være (om det så bare er hvilken protein kilde man skal afprøve næste gang og sørge for at ha på "lager" til hvis det går galt på det nuværende eller bekymringen over livskvaliteten for hunden, gør man det godt nok mv).. Men hvad gør man ikke for dem man elsker! Har ikke overvejet at hun ikke kan omsætte protein nej - ved du hvilke symptomer det gir for sig selv?

 • #106   4. dec 2019 Krøllekræet, håber min dyrlæge har ekstra tålmodighed den dag hun skal lære mig det smiley

 • #107   4. dec 2019 indrømmer har kun skimmet det sidste ... men tænker lidt, kan man ikke give vegansk end periode, evt med bønner som proteinkilde, tænker hunden dør ikke af at få det evt et par uger, og så se om det gør noget ved kløen og bylderne, man vil i givet fald kunne få be- eller afkræftet om det er protein fra kødkilde der er problemet ...

  min ene hund led voldsomt af kløe en tid og gnavede fødder ... den shampoo der hedder : MalAcetic den med grøn skrift virkede ret godt .. derefter har jeg haft held med at skifte foder så det på ingen måder indeholder noget som helst fra fjerkræ og fisk ... men den del er du jo i gang med ...

  Er bylderne det der hedder Furunkulose


 • #108   4. dec 2019 Jeg giver selv Pepsi hyposensibilisering 1 gang i måneden. Jeg har dog ingen problemer med nåle eller stikke i hverken dyr eller mennesker smiley Jeg tager mange blodprøver på mit arbejde smiley
  Dyrlægen ville dog sikre sig, at jeg kunne og fik lov at trække noget saltvand op i en sprøjte og give ham den i nakken.... én gang fik jeg lov og jeg blev sendt hjem med hyposensibiliseringen. Kører på 3. år nu med god effekt på de luftbårne allergier smiley
  Ps. Sprøjten er en insulinsprøjte og er meget lille og tynd. Tror slet ikke hunden kan mærke det, selv om han stikker af, når jeg gør sprøjten klar smiley


 • #109   4. dec 2019 du kan få nogen nåle der er så super tynde, så det burde ikke gøre ondt.
  Bella siger aldrig noget - selvom hun ikke er så vild med det (hun genkender godt når jeg kommer med sprøjten)
  det bare op i nakkeskindet med sådan 3 fingre og så stik.
  overstået på få sekunder.

  og ellers er apoquel jo også en mulighed.
  personligt har vi ikke prøvet citapoint endnu - den gemmer jeg til Keiko som sidste løsning hvis apoquel skulle svigte.
  pt fungere han fint på apoquel.


 • #110   4. dec 2019 med apoquel kan man altid holde øje på Medicinpriser.dk
  priserne kan skifte hver 14 dag - den har dog stået på samme pris de sidste mange måneder..
  nogengange har den dog været billigere.


 • #111   4. dec 2019 Hanne, pas.. dyrlægen har aldrig sat et navn på bylderne.. Men hun har dem kun når hun får noget hun virkelig virkelig ikk tåler.. Men ja, det tænker jeg det er - det er egentlig bare dyb betændelse mellem poterne det "betyder" og kan ha forskellige årsager, her er det jo så udløst af en kraftig allergisk reaktion.. Heldigvis sker det kun sjældent da jeg er meget obs på symptomerne på en allergisk reaktion.. Havde som sagt ikk tænkt på at bruge det som test - men du har ret (blev også skrevet af Lene) det kunne være en rigtig god ide!

 • #112   4. dec 2019 Rip, tak det gør mig lidt mere rolig smiley Dyrlægen sagde også at jeg kunne få lov at prøve med saltvand først smiley Ellers har min mormor på 82år sagt hun gerne vil - hun stikker hendes mand som er dement og har sukkersyge i forvejen smiley Men vil gerne kunne selv hvis jeg overhovedet kan få mig selv til det og lære det!

 • #113   4. dec 2019 Malene tusind tak for svar smiley Er det ikk noget med man skal undgå luft på en eller anden måde og et eller andet mere der også er vigtigt? Det sys jeg at ha fået at vide..

 • #114   4. dec 2019 jo du skal selvfølgelig ungå luft i sprøjten
  det gør man somregelt ved at "slå" til sprøjten med smølfe spark - og så lige trykke lige så stille i sprøjten til væsken lige drypper ud i toppen af nålen. - så skulle der ikke gerne være mere luft.

  men det skal de nok vise dig hvordan man gør smiley
  man skal om muligt, også gerne trække lidt tilbage i sprøjten når man har stukket - for at sikre man ikke har stukket ned i en blodåre fx.

  med hybersensibilisering fik jeg afvide det ikke var så farligt, men det selvfølgelig helst skulle ungås.
  jeg har endnu ikke ramt en blodåre når jeg har stukket.


 • #115   4. dec 2019 det kræver dog lige den rette teknik at forsøge at hive tilbage i sprøjten - med 1 hånd smiley når man står og holden i hunden med den anden.

 • #116   4. dec 2019 Okay tak for de råd smiley Er meget godt at være lidt forberedt! Tror godt jeg tør hvis nålen ikk er så stor men måske første skridt nu her når tanddyrlægen gir cytopoint er at KIGGE når dyrlægen gør det smiley Plejer altid at kigge væk og være super nervøs smiley

 • #118   5. dec 2019 Kommer heller ALDRIG til at blive sådan at jeg lader hende lide for min skyld!! Jeg elsker hende for højt til det, ligegyldigt hvad det gør ved mig! Men hun gir mig utroligt meget styrke og livsmod.. Men jeg er bevidst om at der kommer et farvel før eller senere og det bliver på hendes præmisser og så længe det er fair og værdigt! Dog er jeg heller ikke klar til at give op når der er en del ting jeg stadig kan prøve.. Det skal være en balanc gang, som så meget andet her i livet smiley

 • #119   5. dec 2019 Har I nogle gode ideer til kulhydratkilder/"tilbehør" som også er allergivenlige eller er værd at afprøve?

  Hirsefrø skulle være allergivenligt (koges så det bliver til "ris") og havde også overvejet quinoa men hun får blød afføring af alt der minder om ris i konsistens desværre.. Har selv tænkt i retning af sød kartoffel, kartoffel, græskar, rødebede, knoldselleri, ærter (ikke særligt allergivenligt men vil gerne prøve det alligevel da det er nemt), gulerødder, broccoli, grønne bønner, pasta, amarath - selvom det nok ligner ris for meget men.. Også har jeg også hørt at man kan prøve kikærter.. Kunne godt også finde på at prøve havregrød - har ikke prøvet det endnu selvom jeg desværre tror det giver blød afføring..

  Læste iøvrigt at man med tiden med fordel kunne tilsætte hørfrø eller havreklid feks som fibre.. Det kunne jeg godt finde på at teste når alt det andet forhåbenligt er på plads.. (og JA, jeg ved godt det er EN ting af gangen og i 8uger før man 100% ved om hunden tåler det smiley )

  Har I andre forslag til "tilbehør" udover dem jeg har nævnt? - Har godt hørt man kan gi kål også men tænker bare om ikk hun kommer til at fise en ud af huset hvis hun skal ha kål i 8uger?

  Ved i iøvrigt hvad der er bælgfrugter? Læste et sted at det skulle kunne bruges..

  Har også tænkt på at kigge lidt på bønner - er der nogen i kan anbefale som ikk koster spidsen af en jetjager for en lille bitte mængde?

  Ps havde også i tankerne at undersøge om hampefrø vil kunne bruges.. Ved i noget om det?


 • #121   5. dec 2019 Det er jeg godt klar over, men på sigt skal hun jo helst ha bare lidt varieret kost så hun ikke udvikler allergi overfor de ting hun så tåler lige med det samme fordi hun kun får det.. Og jeg bliver jo nødt til at prøve en ting ad gangen indtil jeg ved bare lidt om hvad hun tåler og kan sammensætte en fornuftig kost udfra det (ja, jeg mener langsigtet og ihvertfald bare mere end en ting hun tåler).. Jeg er altså ikke totalt blank og bare giver hende varieret kost fra imorgen og har tænkt mig at afprøve en masse ting hu hej vilde dyr.. Jeg er godt klar over at det tager tid og at vi først og fremmest skal ha ro på og finde noget hun overhovedet fungere på.. Men det er vel tilladt at gøre sig tanker om ting der kunne være en idé at afprøve for at på længere sigt kunne opnå en nogenlunde varieret kost både så hun ikke får mangler men også så hun ikk bliver allergisk overfor de få ting hun så rent faktisk tåler "så hurtigt".. Det er da naturligt at gøre sig tanker omkring det.. At jeg giver udtryk for disse ting betyder jo ikke at jeg går igang idag eller imorgen - men målet vil jo være at finde ud af hvad hun tåler mere end en ting også sammensætte en diæt udfra det.. Og det er især vigtigt at jeg får tænkt over hvad jeg gir hende når hun får hjemmelavet kost (hun vil komme til at afprøve vitamin tilskud som det første efter vi har fundet en nul diæt til hende.. Har fundet en der er uden kendte allergener)

 • #122   5. dec 2019 Maven har der iøvrigt været ro på Længe nu.. Og det er altså begrænset hvor længe man skal stoppe på nul kost før man afprøver næste ting, man risikere bare at de pludselig ikk tåler den ting hvis de får det i store mængder over lang tid - det er ihvertfald hvad jeg har hørt næsten alle steder indtil videre..

 • #124   5. dec 2019 Jeg synes godt nok, at nogle udtalelser i denne tråd er hårde, urimelige og ikke vidensbaseret.

  Jeg har indtrykket af, at Mille lever et godt, sjovt, aktivt liv og at hun ikke er decideret påvirket af sygdom, hvilket for mig er afgørende.

  Det er altid SÅ nemt at råbe "STOP", når det gælder andres hunde, men husk på, at vi kun har en brøkdel indsigt i hundens dagligdag, og at indlæg herinde ofte er skrevet i frustration og med en følelse af håbløshed. Ikke nødvendigvis fordi hunden ligger syg hen, men fordi ejer ikke ved, hvad ben man skal stå på.

  Kennel Herarthitter, du om nogen ved da, at man ikke giver op, før (stort set) alle muligheder er afprøvet, så længe hunden ikke er ramt i den periode. Jeg ser ikke lidt røde poter og en byld (der hurtigt går væk) som "at ligge syg hen", men det er klart, at kan omtalte medicin ikke holde symptomerne nede, skal der tænkes i andre baner aka aflivning. Dette tror jeg faktisk, at Pernille er helt klar over og med på, det er mit indtryk fra tidligere tråde og baseret på hendes tidligere hunde, at hun ER villig til at trække i håndbremsen, og at hun rent faktisk godt kan finde en balance i tingene.

  Mille har haft Giardia, og alle, der har haft "glæden" af denne parasit ved, at det kan tage enddog meget lang tid at få maven på ret køl igen, den er der så styr på nu - fedt! Mille var, så vidt jeg husker, ikke syg af dårlig mave, men havde blot blød afføring - det er altså ikke en sygdom!

  At Pernille spørger til kosttilskud m.v. i denne tråd er jo ikke ensbetydende med, at hun giver det nu, men blot at hun langtidsplanlægger, men straks bliver hun "overfaldet" igen. Det burde Pernille egentlig have vidst ville ske, det sker hver gang herinde.

  Så måske skulle dem, der råber aflivning nu, lige trække vejret og lade den uprøvede medicin komme Mille til gode, måske er det et long shot, men hvis hunden ikke lider, er der jo ingen skade sket.


 • #126   5. dec 2019 Men hvordan ved du, at der er proppet alt muligt i hunden? Pernille skriver selv (flere gange), at hunden kun har fået én proteinkilde ad gangen de sidste måneder og ingen kosttilskud, olier m.v.?

 • #127   5. dec 2019 Men jeg er enig i, at der bør opsøges en allergispecialist og udarbejdes en stram plan med denne, som overholdes 100% - alt andet er spild af tid. smiley

 • #128   5. dec 2019 Dette er ikke som direkte svar til KH, men simpelthen så det står i tråden..

  Hendes afføring bliver lidt for blød på ris til min smag men ellers er der vitterligt ikke mere med hendes mave.. Hun har normal fast afføring en gang dagligt og døjer ikke på andre måder med tarmen.

  Derudover er det korrekt at hunde kan blive allergiske overfor flere ting med alderen, ergo er det smart at kende til mere end en ting hunden tåler og det kræver at man afprøver hvad den tåler eftersom det ikke kan testes med feks blodprøve. Dertil kræver det altså at man tænker over hvad man vil afprøve, hvilket er alt jeg gør.. Udover det så har jeg vitterligt fået at vide flere steder fra folk der selv har været igennem møllen mht allergi at hvis man feks finder en ting hunden tåler og kun fodre med det, så har den større risiko for at udvikle allergi overfor det den får i store mængder fremfor hvis det er mere moderat. Om det passer skal jeg ikke kunne sige 100%, men det er også ligegyldigt, jeg skal alligevel til specialist som kan fortælle hvad der er op og ned. Men i forhold til hvad jeg har hørt tidligere hos dyrlæger vdr allergi så er det altså sådan at man tester hvad de tåler i stedet for blot at feks holde sig til kun sød kartoffel og elg feks resten af hundens liv.. - Sådan blev det også gjort med mig da jeg var lille og havde fødevare allergi i stor stil - så jeg tænker umiddelbart det er meget logisk at det er det samme for hunde? Og dem jeg har haft kontakt med som har været igennem det med allergi har været igennem en afprøvning af hvad hunden tåler af forskellige ting (selvfølgelig ikke uendeligt!!) i stedet for stoppe ved en slags tilbehør og en slags kød.

  At jeg vil overveje hvilke ting jeg vil teste om hun tåler betyder desuden ikke at jeg vil afprøve 1000 forskellige ting og teste til hun er 10år gammel - de ting jeg nævnte var blot hvad der evt KUNNE testes også vælge hvad der gir mest mening..

  Jeg føler ærligt talt ikke der bliver læst hvad jeg rent faktisk skriver, og jeg sys også at hvis den viden jeg har fået fra andre - som ellers har virket ganske kompentente, så kunne man jo byde ind med det i stedet for.. Jeg har desuden ingen intention om at udsætte Mille for mere end højest nødvendigt og der vil som sagt være en specialist ind over!

  Min hensigt er på INGEN måde at hun skal igennem en årelang afprøvning eller udsættes for uendelige allergiske reaktioner!! - på ingen måde! Men jeg bliver også nødt til at finde mere end en ting hun tåler hvis det er muligt.. Og som jeg skriver så er det SELVFØLGELIG første priotet at få ro på allergien og gi hende noget tiltrængt ro for det!! Og som sagt er næste skridt også at komme til specialist efter jul (kan ikke få kørsel før).

  Mht at være helt hen i vejret mht at de nemmere bliver allergiske overfor ting de får meget af, så sys jeg nu ellers også det har været skrevet herinde flere gange af mange i forhold til kylling som er der nærmest er i alt..


 • #129   5. dec 2019 KH, hvor mange gange og hvor tydeligt skal jeg dog blive VED OG VED med at sige at hun I LANG TID har været på FULDSTÆNDIG eleminationsdiæt og udelukkende fået sin diæt!! Jeg bliver seriøst sindsyg.. At jeg planlægger hvilke grøntsager der vil være gode at afprøve eller hvilken olie jeg PÅ SIGT skal afprøve er IKKE ens betydende med at jeg gir hende alt i en pærevælling!! Jeg er altså ikke fatsvag..

 • #130   5. dec 2019 Tak for "forsvaret" skrigehunden smiley - du har helt ret.. Er bare dybt frusterende at jeg åbenbart ikk må gøre mig disse tanker eller spørge om ting uden at jeg bare er dum, ikke forstår at overholde en diæt og blot afprøver alt på en gang og min stakkels stakkels hund der er SÅÅÅ dårlig til trods for at hun kun har haft lettere blød afføring (og ikke døjer længere) og ikke lider nær så voldsomt under allergien som mange andre.. Hun har en fin livskvalitet som dog kunne blive endnu bedre men som du skriver så sygner hun ikke hen og bare er frygtelig dårlig og ingen livskvalitet har! Fordi det har hun ved gud, ellers var hun blevet aflivet! Og hvis ikk jeg var en hundeejer der tog livskvalitet seriøst var denne tråd slet ikke oprettet! Mange kan slet ikk se hun fejler noget og mange ville heller ikk ha gjort noget ved det med afføringen.. Sidst hun havde tynd mave var da hun havde giardia dvs 2år siden.. Er bare frusterende at jeg ikk kan tænke langsigtet og søge råd uden at det skal tolkes sådan og "angribes" på den måde med de beskyldninger.. Det gør ondt da det er et følsomt emne i forvejen.. Og det har slet ikk hold i virkeligheden sådan som de opstiller tingene.. og jeg har prøvet at forklare det Mange gange, men det er som om det ikk bliver taget notits af..

  Min veninde fra irl der er herinde griner nogle gange af hvor "stakkels" de gør Mille - hun kan slet ikk kende det billede de stiller op af en stakkels hund der er aflivnings værdig og som lider under de "ting jeg gør" (ifølge dem).. Folk herinde tror åbenbart hun ingen livskvalitet har, men hun er virkelig en super glad hund med masser af livskvalitet og livsmod - og det er virkelig virkelig dejligt at du kan se det og se at det billede der bliver malet af mig og Mille ikke er sådan.. Så af hjertet tak smiley


 • #131   5. dec 2019 Pernille, jeg kan sagtens forstå dig - har selv været i nogenlunde samme situation. smiley

  Men et godt råd kunne være, hvis du "udser" dig nogle enkelte brugere, som har viden og er villig til at hjælpe dig, og så simpelthen skrive privat til dem ved tvivlsspørgsmål, i stedet for at oprette tråde? Jeg siger kun dette for din egen skyld, for det er ikke sjovt at skulle gå i forsvar konstant.


 • #132   5. dec 2019 Skrigehunden, Er også begyndt på at samle viden mere privat smiley Og det er klart en god ide fordi nej, det er faktisk direkte ubehageligt at skulle forsvare sig selv konstant.. Er dybt frusterende og slet ikke det man har brug for i sådan en situation hvor hjertet sidder udenpå tøjet.. Men man skal jo så også finde ud af først hvem der har viden om hvilke emner for at kunne gøre det privat smiley

  Men hey, hvis cytopoint virker har det mere end været det hele værd smiley Er simpelthen så spændt, de 8-10dage kan kun gå for langsomt nu!! Håber SÅ inderligt at det kan være løsningen smiley


 • #133   5. dec 2019 Jeg har valgt en anderledes tilgang til foder på min allergi hund. Han får KUN det han kan tåle og INTET andet. Jeg prøver mig ikke frem til flere proteinkilder på nuværende tidspunkt eller nogen former for “tilbehør” eller kosttilskud. Han fungere på det tørfoder han får nu, selv om jeg aldrig ville fodre med det på en rask hund, men min har det godt på det også bliver han på det smiley Han skal ikke være prøveklud, fordi jeg hellere så han fik noget andet..... Sådan er det at have allergihund.

 • #134   5. dec 2019 Pepsi, det er jeg enig med dig i. smiley Anton har IBD og bøvl med bugspytkirtlen, og han tåler ikke ret meget tørkost. Jeg skifter ham KUN, når han ikke tåler det, han får længere - jeg vil ikke risikere noget som helst. Det er ikke allergi, men alligevel det samme i teorien, synes jeg.

  Men det der gør det lidt kompliceret med TS' hund er vist, at hun (Mille) ikke tåler noget tørkost, eller husker jeg forkert?

  Olier og andet tilskud til led m.v. ville jeg helt droppe at give, for mig er det svært at gennemskue ingredienserne 100%.


 • #135   5. dec 2019 #133 uha hvor er jeg enig! Jeg har skrevet det før og gentager gerne, find da for pokker en dygtig specialist og gør præcist det han eller hun siger, stop med at spørge i øst og vest, hold dig til en dygtig specialist og hold dig fra alt det prøven sig frem! Det er da hunden det går ud over hver eneste gang!!


 • #136   5. dec 2019 Bodil, TS har jo flere gange skrevet, at næste skridt er en specialist i allergi, mere kan hun ikke rigtig gøre p.t, ud over medicinen, som flere her i tråden anbefaler.

 • #137   5. dec 2019 Var det ikke allerede en specialist?

 • #138   5. dec 2019 Jo, i starten, men der er kommet flere ting til siden, og derfor er det relevant at gå til specialist igen, som TS gør.

 • #139   5. dec 2019 Ah en anden måske smiley nye øjne..

 • #140   5. dec 2019 #139 Det kan ske. smiley

 • #141   5. dec 2019 Ja Mille tåler desværre ikke noget af det tørkost hun har prøvet smiley Det ville gøre tingene noget nemmere hvis hun kunne det - så var jeg også blevet på en slags tørkost.. Det er bare lidt noget andet når det er hjemmelavet og man skal sikre at de får alt hvad de har brug for..

 • #142   5. dec 2019 Overskriften siger : "Allergi - sidste alternativ aflivning?"
  Det er Pernille der bringer aflivning på banen, det virker meget underligt at skrive aflivning, hvis hunden lever et glimrende liv næsten uden gener.
  Jeg har ikke selv kommenteret meget i denne tråd, men jeg forstår altså godt frustrationerne fra visse her i tråden, for mange har brugt meget tid på at hjælpe efter bedste evne/erfaring - både i denne tråd og de mange andre om samme emne. Den der flyvske tilgang til tingene, duer bare ikke når man har en allergihund. Naturligvis må man tænke fremad, men det er bare ikke særlig rationelt på det her stadie, at finde 20 forskellige ting hunden skal afprøve. Det virker nærmest manisk, ikke bare koncentrere sig om step 1. Jeg tror det bliver enormt svært for dig, Pernille, hvis du ikke rydder tavlen. Jeg håber for Mille og dig at den dyrlæge, du vælger, kan få dig til at skifte gear, og få fokus et andet sted hen.

  Nu skal du læse denne sætning, Pernille: ALLE her i tråden ønsker det bedste for Mille og dig - alle svarer som de gør med tanke på det bedste for Mille. • #143   5. dec 2019 Det er jeg skam klar over.. Men derfor er det stadig dybt frusterende.. At nogle tolker det på den måde betyder jo altså ikke at det viser et reelt billede af hvad jeg rent praktisk gør irl.. i irl er det langt fra flyvsk, som jeg efterhånden har skrevet ufatteligt mange gange bliver der gået utroligt metodisk til tingene og præcis som det foreskrives.. Hvad jeg direkte fortæller bliver gjort bør tælle meget mere end hvad man selv tolker udfra tanker jeg gør mig omkring langsigtede ting.. Kan virkelig ikk se hvad der er så forkert i at tænke langsigtet så længe man handler som man bør og i hundens tarv. For mig er det vigtigt at jeg gør mig tanker omkring det og er klar til når de skridt der kommer længere forude.. Ville da også være dumt ikke at tænke over hvad der skal ske lidt mere langsigtet og søge viden så man er klar når den tid kommer..
  For mig giver det ro at kunne få noget konkrekt på bordet og at ha nogle ting klar som så kan videretænkes når det bliver reelt.. Det kan godt være man selv ikke ville tænke langsigtet, men hvem er det lige jeg skader med mine tanker? ingen.. Og at jeg har mange forslag betyder jo på ingen måde at jeg tænker/mener at hun skal prøve dem alle!!


 • #144   5. dec 2019
  Det var egentlig et forsøg på at trænge igennem til dig, men jeg smider også håndklædet i ringen, for det er komplet umuligt. • #145   5. dec 2019 Pernille, jeg har luret rigtigt længe i denne tråd og andre om din hund, og jeg har endnu ikke kommenteret. Men nu vil jeg sige nogle ting på baggrund af min erfaring om eliminationsdiæt og provokationer i mennesker.

  Du tænker alt for langsigtet og mellemsigtet og kortsigtet og i hvad-nu-måske-og-hvis'er. Hvis du afprøver en eliminationsdiæt med din hund, hvor du afprøver kost, så skal du, som CH og andre har skrevet, køre i lang tid med det, gerne en måned, og max. ændre én variabel af gangen. Selvom du selvfølgelig bekymrer dig om din hund, og gerne vil sikre hende en god, varieret kost fremover, så skal du lige trække vejret heeelt dybt ind og hive perspektivet heeelt hen foran din næsetip.

  Ikke noget med "hvad skal der ske næste gang?", "hvor jeg kan jeg købe lama, zebra og giraf?", hvordan finder jeg nogle grøntsager på sigt. Ingen sigt. Sigtet er lige nu og her. Den næste måned.

  Jeg tror, det er det, folk reagerer på, at det virker som om der er meget lidt planlagt iht din hunds eliminationsdiæt, og om det er fordi det kan være svært at kende forskel på hvad din dyrlæge har lagt af planer eller hvad du selv går og ruminerer over, eller om det fordi det er lidt hulter til bulter. I oktober spurgte du til blandingsforhold i hjemmelavet hundemad. Du overvejede sød kartoffel, og bestilte hest. I november var det barf, men kogt. I september tydede tråden på at hun stadig var på ziwipeak. Og hun fik laksetoppings på maden også. Det er rigtigt meget, der er sket på de tre mdr.

  Med mennesker hedder det sig som regel, at man eliminerer de/den fødevare/-r, man mistænker i en måned, mindst, og derefter laver man en provokation, hvor man reintroducerer fødevaren og observerer eventuelle reaktioner. Ud fra hvad jeg har kunne læse i dine tråde, kører I med et eliminationsprogram for Mille, men det virker - ud fra hvad alt hvad du har spurgt om råd om - som om du konsekvent arbejder bredest muligt inden for hver eliminationskategori. Altså, at du fokuserer for meget på at ville se, hvor meget variation du kan introducere inden for en snæver kategori, i stedet for at fokusere på én ting, og holde sig til den éne ting. Det skaber for meget rod!

  Til allergiudredning vil det være allerbedst, hvis du prøver ét foder,/proteinkilde og så holder dig til den i en måned. Vi mennesker ville brække os af kedsomhed (jeg raller f.eks. hvis min mand vil have aftensmad med ris til to dage i streg, uanset om det så er med karrysauce den ene dag og iransk ristaffel den næste), men en hund dør ikke af det. Og ja, på sigt vil det være godt at have lidt spillerum med noget kostvariation af hensyn til vitaminer og mineraler, men lige nu er det én.ting.af.gangen.

  Igen, jeg siger intet for at være ond, det er alt sammen baseret på hvad du selv har lagt op her i forum. Du elsker din hund. Det er rigtigt tydeligt at se! Og når man elsker sin hund, og når man er en smule pyller (been there, doing that), så er det rigtigt let at lade tankerne få frit spil og køre rundt, og så kan man lige så godt liiige indhente lidt info forskellige steder, så man har mere viden at køre tankeeksperimenter på, men jeg tror altså også, at det er drænende for dig. Det koster uendeligt meget energi, og det har man ikke meget af i forvejen, når man har en syg hund. Behold energien hjemme, lad være med at kigge ude i horisonten på den anden side af 5 proteinkilder og 3 mdr.

 • #146   5. dec 2019 Batdog sagde det.
  Det er jo ikke noget vi bilder os ind.
  Man kan bare gå dine tråde igennem, så kan man lynhurtigt danne sig et overblik over hvor meget forskelligt du trækker en hund med allergi igennem. Batdog har bare fremhævet lidt af det ..
  Det er ikke længe siden din hund fungerede så fint på et bestemt tørfoder, men det var tydeligvis ikke godt nok for dig og igen! skifter du.
  Som jeg skrev, så virker det som om du hele tiden higer efter noget andet og bedre, og dermed aldrig har tænkt dig at stoppe på noget der virker.


 • #147   5. dec 2019 Batdog, med Barf så mente jeg altså i forhold til hjemmelavet kost med hest - barf tråden er blot for at ha noget at sammenligne med i forhold til mængde og med indmad osv da der er næsten intet at finde vdr hjemmelavet foder og jeg vil jo ligesom gerne sikre mig at hun får bare ca den rette mængde hvilket næppe er så underligt og gerne indmad hvis hun kan i samme protein kilde. Og det vil også blive barf der bliver kogt hun kommer til at få eftersom flere af de ting hun skal afprøve ikke fåes i kød til mennesker.. Så du kan altså ikke bare konkludere udfra tråde når man ikke kender til tingene fuldstændig - det kunne jo tænkes at tingene måske ikke altid er som man tror - men nej da, hellere bare udlede ting end at spørge om det nu forholder sig som man tror udfra tråde.. Jeg er klar over at man skal teste tingene i 6-8uger som jeg FLERE gange har skrevet men når hun bliver ILD rød og begynder at slikke poter 18timer i døgnet nærmest, så er det simpelthen ikke okay at forsætte på det i en måned! Når jeg ved udfra erfaring at når hun reagere så voldsomt så vil det uden tvivl ende ud i ørebetændelse og bylder hvilket jeg simpelthen sys er direkte uansvarligt at udsætte hende for i 2,5-6,5 uger mere så mange gange når man tydeligt kan se at det går den fuldstændigt forkerte vej (mange gange fordi det så indtil nu ville ha været et liv med disse symptomer da hun ikke har tålt noget måske lige udover hjort), men selvfølgelig vil jeg da forsætte i 6-8uger hvis det er forsvarligt - hvilket jeg ikk sys 2,5-6,5uger med ørebetændelse som er smertefuldt er.. Mht hjort så var det både og (gav ikke bylder og ørebetændelse men hun var lidt rød og slikkede en smule poter, hun fik iøvrigt hjort i 6-8uger - kan ikk huske om det er 6 eller 8 men det står i hendes dagbog). Ligemeget hvad man tidligere har måttet læse, så siger jeg det så igen - hun har på eleminationsdiæt kun fået sin diæt. Men det er så nemt at udlede ting, hvad med måske at høre hvad jeg forklare der bliver gjort i stedet for? Jeg siger ikke at jeg altid har gjort alt korrekt fordi det har jeg ikke, men det der bliver fremlagt som "jeg gør" af flere her i tråden er bestemt ikke retvisende og jeg sys måske nok det er lige vildt nok at tro man kender hele billedet og hvad der rent praktisk bliver gjort irl udfra tråde og ting man tolker.. Og jeg må ærligt sige, så længe det bliver taget et skridt af gangen og med kun en slags kød og en slags tilbehør af gangen, så ser jeg vitterligt ingen skade i at tænke over hvad der kunne være at vælge mellem at afprøve på længere sigt - også er jeg sådan set lidt ligeglad med hvad andre mener med det. Så længe jeg ikke afprøver 1000 ting og på samme tid så skader det intet at TÆNKE.. Jeg kommer dælme ikke langt med at tænke en på den ene måned vi er igang med, jeg bliver ligesom nødt til at tænke lidt frem eftersom man ikke bare kan køre i maxizoo og købe de ting som afprøves. Det kræver altså lidt planlægning og eftertanke omkring hvad man gør hvis/når hun ikke tåler det der afprøves. At du ville gøre det anderledes er fint, men mennesker er altså forskellige og reagere forskelligt når de skal løse problemer og jeg reagere ved at gerne ville ha styr på nogle ting og ha viden klar til tingene på sigt. Jeg er udmærket godt klar over at der i hverdagen med Mille rent praktisk skal fokuseres på en begrænset tidsramme af gangen og det gør jeg skam også. Men jeg tænker også over tingene og søger viden..

  Det her er sidste gang jeg gider forklare at tingene ikke altid er som man måske tror udfra tråde..

  Og flere af den slags beskeder hvor man tror man kender til hvordan det hele rent faktisk er foregået udfra tråde vil jeg gerne frabede.

  Jeg takker dog for hjælpen og som jeg efterhånden har skrevet en million gange nu, så får hun udelukkende sin diæt og vi tager til specialist efter jul. Også anser jeg den sag for lukket - gider simpelthen ikke skulle forklare at tingene ikk altid er som man læser online og tror. Jeg vil helt ærligt hellere bruge min tid og energi på noget andet..

  Hermed er den lukket med ordene at sandheden er en anden - men ligemeget hvad I end måtte tro at vide, så kan i vel finde trøst i at en specialist bliver tilset, så der er ingen grund til at lade det her forsætte.


 • #149   6. dec 2019 og du venter med specialist til efter jul?? - hvorfor?

 • #150   6. dec 2019 "Jeg ved godt der selvfølgelig ER nogle protein kilder tilbage som hun FORHÅBENTLIG kan tåle!! Og jeg bestiller imorgen 5 af dem"

  Andre har vist sagt, hvad der kan siges - men jeg studser over, at du vil bestille FEM proteinkilder til en eliminationsdiæt. For at finde ud af om hunden reagerer skal du jo fodre ensidigt i sådan cirka otte uger.
  Du HAR sikkert allerede svaret på spørgsmålet, Rikke - men jeg har ikke læst hele tråden, så: Har du prøvet hydroliseret foder?


 • #151   6. dec 2019 Isabelle - Jeg er lidt forvirret? Har du bare skrevet forkert navn?

 • #152   6. dec 2019 Ups, ja. Jeg mener:

  "Du HAR sikkert allerede svaret på spørgsmålet, Pernille" - ikke Rikke.


 • #153   6. dec 2019 Helt i orden - det passede nemlig heller ikke rigtigt til de ting, jeg skrev smiley

 • #154   6. dec 2019 Det behøves du ikke studse over, Isabelle.
  Det er sådan hele vejen igennem, prøv at gå trådene igennem. Så kan du hurtigt se hvor meget forskelligt den hund prøver.


 • #155   6. dec 2019 og at indlysende forslag afvises af xxx grunde ....

 • #156   6. dec 2019 Jeg forstår bare slet ikke grunden Pernille, for det er jo bestemt ikke fordi du ikke gerne vil poste penge i hende og gøre en masse tidskrævende tiltag. Så er fuldstændig lost over, hvorfor du ikke bare gør/har gjort det ordentligt hos en ekspert

 • #157   6. dec 2019 Og det skal altså ikke forståes negativt men er en reel undren

 • #158   6. dec 2019 Jeg tror, du har nej-hatten på, Pernille. Og det må du selvfølgelig gerne, så jeg hopper bare ud af tråden efter dette indlæg. Men overvej lige følgende:

  Der er utroligt mange deltagere i dine tråde, som ved uhyggeligt meget om allergi, allergihunde, allergiudredninger, eliminationsdiæt, allergimedicin, etc. Og du har på stribe afvist alle råd og fået dem til at hoppe ud af dine tråde. Overvej lige engang, om det ikke er lidt kontraintuitivt for det, du prøver at opnå?


 • #159   6. dec 2019 Pernille du skriver:
  Mht hjort så var det både og (gav ikke bylder og ørebetændelse men hun var lidt rød og slikkede en smule poter, hun fik iøvrigt hjort i 6-8uger - kan ikk huske om det er 6 eller 8 men det står i hendes dagbog).
  Og
  mange gange fordi det så indtil nu ville ha været et liv med disse symptomer da hun ikke har tålt noget måske lige udover hjort),

  Det jeg ikke forstår er, at disse symptomer kan være noget nær optimale forhold på en allergihund, så hvorfor ikke lade den stakkels hund være i længere tid på Hjort og få lidt ro i allergien inden flere proteinkilder absolut skal afprøves? Den hund fortjener lidt ro i stedet for at være prøveklud konstant. Jeg ved godt det er utrolig frusterende og jeg føler bestemt med dig (og Mille), men lige nu gælder det altså bare at give den hund ro.

  At bestille 4-5 ting mere i blinde hjælper ikke noget som helst, hvis du ikke får “nulstillet’ hendes allergi. Om ikke andet så bare for en periode.
  Ellers tror jeg de andre har sagt hvad jeg ville.....


 • #161   8. dec 2019 Jeg har læst denne lange tråd.

  Wauuhh al den fantastiske hjælp og viden, som jer med allergi hunde stiller til rådighed for Pernille

  Hvor er det dybt sørgeligt at du ikke tager imod al den hjælp men går i forsvar

  Og tænk du først opsøge en specialist efter jul


  Jeg forstår virkelig godt alle dem som hopper ud af din tråd på den måde du behandler dem på

  Jeg ville selv være ydmyg og dybt taknemlig over at folk brugte tid på at svare, hvis det var min hund

  Nu får jeg sikkert et ubehageligt svar fra dig

 • #162   8. dec 2019 SKAL man følge de råd der kommer? Ts har sagt tak for råd.. synes det er lidt ærgerligt med “du skal”..

 • #163   8. dec 2019 Som jeg læser det så bliver der antaget en masse i stedet for at der bliver spurgt ind til hvordan og hvorledes.. så er det lidt klart at ts føler at hun må forsvare sig

 • #164   9. dec 2019 Min nu desværre afdøde ddb havde samme symptomer på allergi. Frygtelige røde poter og bylder der nærmest ikke var til at komme af med. Vores bedste løsning på problemet var en kost bestående af hvid fisk og grøntsager suppleret med ris. Jeg ved selvfølgelig ikke om lige den kombi har været forsøgt hos jer. Men hos os gav det et rigtigt godt resultat. Vi fik bylderne/betændelsestilstanden til at forsvinde og poterne blev væsentligt mindre røde. Jeg siger ikke det er det eneste rigtige, men for os fungerede det. Håber på det bedste for jer.

 • Tina N
  Tina N Tilmeldt:
  nov 2008

  Følger: 1 Svar: 6
  #165   9. dec 2019 Har ikke læst alle indlæg, men jeg havde en hund som var ved at klø sig ihjel, lige meget hvad foder han fik. Han var allergisk over for så mange ting. Kun binyrebark hormon hjalp, men det var ikke godt for ham. Så talte vi med en sød dame i en hundeshop, og hun foreslog BARF, lakseolie og vitamintilskud. Det startede vi op på sammen med binyrebark hormon, som vi stoppede med efter en lille måned. Ingen kløe og en glad hund på sund kost uden nogen former for tilsætning. Jeg ønsker alt det bedste for dig og din lille hund, og håber du finder en løsning.

 • #166   9. dec 2019 Det kunne ikke være mere ligegyldigt, hvad der hjælper på andre hunde... allergi kræver en god specialist og en 100 % systematisk tilgang til foder og medicinsk behandling.

  Hvilket foder og tilskud der virker for Molly og Fido er ikke relevant for Buster.


 • #167   9. dec 2019 Hejsa
  Nu har jeg altså ikke læst de sidste opslag, da der lå ret meget??

  Jeg har også em allergi hund, dog kun med lagermider ang foderet.

  Kunne Barf ikke være en mulighed?
  Det har hjulpet mange hunde ved jeg.
  Der er blandt andet hundefodernørden og Rie Ravn som ved en masse om fodring.
  Og jo, man kan godt kører en hund uden kød.
  Men du skal have lavet en foderplan.
  Og vil man Barf,så kan hundeparadiset.dk hjælpe og de sælger også til fornuftige priser.

  Håber det kunne hjælpe lidt.
  Ved ikke hvorfra i landet du er?
  Men kan sige at det ikke er svært at stikke sin hund.
  Det er en lille tynd insulin nål, som glider lige igennem skindet.
  Min tæve reagere slet ikke på at hun bliver stukket.

  Håber det kunne hjælpe lidt.


 • birgit h
  birgit h Tilmeldt:
  sep 2010

  Følger: 2 Hunde: 1 Svar: 6
  #168   9. dec 2019 Hej:) Sikke noget, er synd for jer og jeres hund:(
  Jeg har ikke læst alle opslag..
  Men har I prøvet en menneske allergipille Alnok, kan købes på apoteket uden recept.
  Kender nogle der har haft god effekt.
  Pøj med det:)


 • #169   9. dec 2019 Det var da pudsigt med så mange ukendte profiler der dukker op ..

 • #170   9. dec 2019 Jeg har ikke haft tid til at læse alle kommentarer, så tilgiv mig hvis jeg gentager.
  Jeg har en broholmer, som har døjet meget med røde poter. Foderændringer hjalp ikke. For 1 år siden opsøgte vi dyrlæge Flemming Kristensen på Albertslund dyrehospital. Han sagde straks, at det ikke var allergi. Hun havde en kraftig svampeinfektion, der blev behandlet med piller i 30 dage. Jeg kan desværre ikke husket navnet. Desuden var hun i underskud af omega 3 og 6. Hun får nu 1 All Omega 3-6-9 om dagen.
  De første måneder var huden tynd ig hun sart og vi skulle passe på salt. Hvis hendes poter blev røde, vaskede vi hende i Malaseb vet i 4-5 dage, og poterne var fine igen. Det er nu 7 mdr siden hun sidst havde røde poter.
  Hun har desuden fået zoneterapi.

  Der blev taget prøver for stofskiftet. Hendes stofskifte lå i underkanten af normalområdet, og ikke alarmerende. Lavt stofskifte kan være årsag til røde poter. • #171   9. dec 2019 Ej stop dog jer selv... hvad sker der lige for HG!!!

 • #172   9. dec 2019 smiley det sgu da fjollet det her

 • #173   9. dec 2019 smiley

 • #174   9. dec 2019 Hvad er fjollet? smiley

 • #175   9. dec 2019 De sidste 6 svar i den tråd her????

 • #176   9. dec 2019 Når det gælder allergi, er det min erfaring med både alm. dyrlæger og specialdyrlæger, at de alle ordinerer en form for medicin, der behandler symptomerne og ikke årsagen til dem. Vi har brugt mange penge på specialdyrlæger, og de har ikke haft andre løsningsforslag, end dem vores egen dyrlæge allerede havde bragt på banen.
  Allergi skyldes, at immunforsvaret er i ubalance og overreagerer. Og derfor vil der være en god idé at styrke immunforsvaret og ikke bekæmpe det med diverse medikamenter. Det kan selvfølgelig være nødvendigt i en periode, for at skabe lidt ro på situationen.
  Da vores Westie Oskar stod for at skulle behandles med binyrebarkhormon permanent, valgte vi at give alternativ behandling en chance. Han var i forvejen på hydroliseret foder fra dyrlægen. Så vi søgte hjælp hos dyrlæge og homøopat Lise Bang Hansen. Det er det bedste, som vi har gjort for Oskar.
  Der er også andre dyrlæger, som behandler med homøopati, så måske du kan finde en tæt på dig.
  Akupunktur og zoneterapi kan også hjælpe immunforsvaret .
  En anden mulighed er at kontakte en ernæringsekspert f.eks. Sys Vad. Hun har bl.a. hjulpet en Cairn Terrier, som også var i behandling med Prednisolon pga. allergi. Ved hjælp af det rette foder og tilskud (for at styrke immunforsvaret) har han det så godt i dag, at han ikke behøver Prednisolon mere.
  Rigtig god bedring til din lille pus smiley


 • #177   9. dec 2019 Ej så stop dog smiley

 • #178   9. dec 2019 wtf... lol

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 12 Emner: 52 Svar: 4.307
  #179   9. dec 2019 Undskyld men hvad er problemet her? Folk giver deres besyv med? Er det bare fordi "I" ikke lige ved hvem de er?

 • Karina Ida H
  Karina Ida H Tilmeldt:
  dec 2013

  Følger: 1 Svar: 3
  #180   10. dec 2019 Jeg har haft nogenlunde samme problem gemmen 2½ år og kan kun anbefale Cytopoint, - en injektion der gives hver 29. dag. Det hjalp fra dag 1. Jeres dyrlæge kan vise dig hvordan du giver den og så skal du bare have fornyet recepten efter 2 gange. Injektionerne ligger klar i sprøjter og og der er 2 i hver pakke. Dosis bestemmes efter vægt. og til FB koster det ca. 700 - 800 kr. + recept hver anden måned.
  Hvad angår foder, så gør det simpelt og korn - majs - soja frit, - husk at hvis fodre du din hund med en og samme proteinkilde, er der risiko at den reagere med at blive allergisk for præcis den proteinkilde.
  Jeg fodre med CarniLove og skifter mellem Struds&Lam - Karpe&Torsk og Laks.
  CarniLove er det foder alle mine hunde har tålt bedst af hvad jeg har prøvet.
  Da indholdet er rent og koncentreret i kød kan de til at starte med få lidt tynd mave, men det forsvinder.
  Det var ganske forfærdeligt for min lille hund mens allergien var værst, han kløede sig konstant, fik hudløse områder, sår og øreproblemer.
  Da han begyndte med Cytopoint, var det nærmest som at få en hel anden hund.
  Held og lykke


  profilbillede
 • Henriette D
  Henriette D Tilmeldt:
  okt 2008

  Følger: 1 Svar: 1
  #181   10. dec 2019 Hej??
  Stakkels dig - og din hund. Min egen hund har selv stærk mad allergi. - Men klør sig aldrig nu!????
  Vi gik ( går stadig) til Gudrun Frantzen, Toftevej 1, 8543 Hornslet ( tlf 20 97 25 89) Hun er fantastisk, og blev vores redning! Hun er uddannet dyrlæge og akupuntør med holistisk tilgang.
  Held og lykke ( og hils fra mig??)
  Med kærlig hilsen
  Fra Henriette Dragsbæk


 • #182   10. dec 2019 Kæft det er plat nu.

 • #183   10. dec 2019 Jeg sidder cirka sådan hér smiley
  Aldrig tidligere har jeg oplevet så mange "sjældne HG'ere" dukke op i samme tråd i løbet af et døgns tid. Gad virkelig godt vide, hvorfor, for jeg kan ikke se nogen rød tråd i indlæggene. Der er lidt reklame hist og her, men ikke for den/det samme og ikke fra alle.
  Er det virkelig bare et tilfælde?


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 12 Emner: 52 Svar: 4.307
  #184   10. dec 2019 Det kunne også være de bare havde noget på hjerte i forhold til emnet. Deres indlæg er da væsentligt mere relevante i forhold til flere andres smiley

  Måske de får nyhedsmailen om populære emner og har tænkt "hmm allergihund, der kan jeg da bidrage med noget".


 • #185   10. dec 2019 Hej
  Jeg er en af de "nye" HG'ere der er dukket op i denne tråd.
  Jeg har været med i mange år men har ikke svaret på mange hvis nogen overhovedet. Til gengæld har jeg været meget aktiv på FB i Westie grupper, når nogen har søgt råd i forbindelse med allergi.

  Grunden til at jeg reagerede var overskriften på indlægget. Jeg blev oprigtig ked af at læse, at en hundeejer står i den frustrerende situation.

  Derfor vil jeg gerne dele ud af mine erfaringer. Og det er måske en reklame for de personer, som jeg har været i kontakt med. Men det behøver jo ikke nødvendigvis at være de personer, som man tager kontakt til. Der er, som jeg nævner flere, der har samme tilgang til problemet.


 • Rikke aka rapanden
  Rikke aka rapanden Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 12 Følgere: 33 Hunde: 2 Emner: 197 Svar: 8.816
  #186   10. dec 2019 Der er vel intet underligt i at man kun reagere på emner som man enten ved noget om, eller som man finder interessante. Det er jo altså ikke alle der gider bruge tid på at deltage i tråde de intet ved noget om , ligesom mange nok heller ikke gider deltage i for dem ligegyldige tråde smiley

  Bare fordi der er nogen herinde der er meget aktive og deltager i mange tråde, betyder det jo altså ikke at alle brugere har det sådan smiley


 • #188   11. dec 2019 Kæreste du??
  Jeg har ikke været inde i galleriet i flere år, og pludselig fik jeg besked om at der var et nyt opslag. Jeg har læst dit opslag på grund af overskriften alene, da jeg pt helst skal være så lidt så mulig på min mobil, fordi jeg har fået en øjensygdom. Men DIT opslag skar mig i ?? fordi jeg selv har kendskab til dit problem, men også kender til flere ting der reelt virker!! Jeg vil rigtig gerne i dialog med dig i et andet forum. Har du FB?? Eller kunne du måske skrive til mig på min e-mail hvis jeg giver dig den?? Du må for alt i verden ikke aflive, før jeg har haft chancen for at skrive med dig om de ting jeg har erfaret virker?????????????? Knus fra Kirsten Christensen


 • #189   11. dec 2019 Ups...alle mine spørgsmålstegn skulle have været hjerter...ved ikke lige hvad der skete?!
  Knus fra Kirsten C