{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.968 visninger | Oprettet:

har han ondt, hvad gør jeg? {{forumTopicSubject}}

Baby har, som flere ved, en diskusprolaps.
Baby går til kiropraktor hver 3. måned og er lige startet op på CBD olie.

Baby er begyndt at reagere ret voldsomt, når Thea vil op i sengen om aftenen. Min kæreste hjælper tit Thea op i sengen, og det har nu resulteret i, at Baby også blive sur på ham, når han vil i seng.

Jeg vendte den med kiropraktoren, som umiddelbart ikke mente, at Baby skulle have SÅ ondt, at det skulle udløse sådan en adfærd, men kunne selvfølgelig ikke afvise det. Der er bare ikke meget at rette på, når hun fikser ham.

Sidst han var ved kiropraktor, ændrede adfærden sig lidt. Den første uge reagerede han ikke rigtig på hverken kæresten eller Thea.
Men det er altså kommet igen. Og kæresten bliver lidt bange for ham, når han bliver så gal.

Vi har overvejet at fjerne Baby helt fra sengen. Jeg er ikke meget for det, for han har altid sovet i sengen, men Thea tør slet ikke gå i soveværelset om aftenen længere..

Skal der en adfærds dimmer til, eller er det mon smerter der driller? Og vil smertestillende til en diskusprolapshund være smart? - eller kommer han bare til at overanstrenge sig?

Det er KUN om aftenen.

Det er et meget ømt emne, da Baby er min øjesten og jeg desværre godt ved, at jeg har ham på lånt tid..


Kommentarer på:  har han ondt, hvad gør jeg?
 • #1   13. mar Kan I ikke prøve smertestillende i en periode, så kan I vel hurtigt se om det hjælper på adfærden? Og så bare være opmærksom på at han ikke overanstrenger sig i den periode..


  Sender lige et kæmpe kram smiley


 • #2   13. mar Jo jeg kontakter kiropraktor og dyrlæge på mandag, så må vi prøve.. Øv hvor gør det ondt at Baby føler sig så presset, uanset årsag.
  - og det skulle jo helst ikke udvikle sig, til en blivende adfærd...


 • #3   13. mar Altså jeg har selv en diskus prolaps og for mig kan en kiropraktor ikk gøre noget godt - det gør det faktisk værre.. Jeg æder tonsvis af morfin og metadon og har stadig ondt på trods af det (omend selvfølgelig mindre).. For mig hjælper infrarød ret godt (især de bælter man kan få med varme i - ryg bælter men også back on track har god effekt når det er hud mod stoffet - men jeg er ALDRIG smertefri!)

  Tænker desværre at han da nok desværre reagere sådan pga smerter - mine er også værst om aftenen/natten efter at jeg har brugt ryggen hele dagen og jeg bliver også utroligt træls at være omkring hvis jeg har meget ondt - jeg kommer ihvertfald nemt til at snerre og har kort lunte i forhold til ellers smiley Tænker ikke det er anderledes for hunde.. Jeg ville prøve smertestillende og infrarød men hjælper det ikke så sys jeg (udfra mine erfaringer med egne smerter) at man skal overveje kraftigt om det er okay for hunden smiley Det er IKKE sjovt at være kronisk smertepatient og der er maaange ting man enten ikke kan eller kun kan gøre hvis man så tager "straffen" og når det er ryggen er det alle bevægelser der gør ondt smiley Ville langt hellere ha ondt i et ben eller arm feks!!

  Måske du kunne overveje denne, har fundet meget info om at den har super effekt og A med bomstærk bruger den mod gigt og smerter på hendes Bella med god effekt

  https://www.hundeogkattefodershop.dk/shop/photizo-vetcare-2357p.html

  Er virkelig ikk for at gøre dig ked eller andet jeg skriver disse ting men det kan være super svært at sætte sig ind i at være kronisk smertepatient hvis man ikk har prøvet det på egen krop (jeg forstod heller ikk hvor meget energi det tar, hvor meget det påvirket en og ens adfærd og hvor hårdt det egentlig er før jeg stod midt i det)..

  Men jeg håber da virkelig at hans smerter er mindre end mine og at han kan smertestilles bedre!! smiley


 • #4   13. mar Baby har rigtig meget glæde af, at komme til kiropraktor! Det giver ham noget godt, det er jeg slet ikke i tvivl om. Han bliver som en lille hvalp, de første dage efter en behandling.

  Photizoen virker desværre ikke for Baby smiley

  Hvis det er pga. Smerter, så skal det fikses. Og hvis ikke det kan det, så ved jeg godt hvad konsekvensen er. Baby er mit et og alt, og jeg er ret realistisk omkring, hvad jeg syntes er okay for ham...

  Det stresser Baby at have det sådan her, og det stresser resten af flokken. Især Thea er meget påvirket af det, fordi det er hende det går ud over..


 • #5   14. mar Hvad med at give ham smertestillende inden sengetid og kun der?
  Så er virkningen klinget af når i står op, så han stadig formår at skåne ham selv om dagen?

  Jeg kan godt forstå du har det svært med, at fjerne ham fra sengen.


 • #6   14. mar Det meste smertestillende gives kun en gang dagligt ergo må det virke mere end blot et par timer/natten over..

 • #7   14. mar Man kan godt få smertestillende der skal gives flere gange i døgnet. Det plejer man ihvertfald.. men det er måske blevet gammeldags? Det er ikke smart i alle situationer.
  Ellers giv en hjertemagnyl to timer før sengetid.


 • #8   14. mar Det kan godt ske man kan det - jeg ved bare at alle mine hunde i de seneste flere år altid har fået smertestillende der gives en gang i døgnet og ligeså fik min mors gigt hund.. Men ville da være rart hvis man kunne få det andet lige i den her situation smiley (det samme gælder for de hunde venner hvor vi har talt om medicinen)

 • #9   14. mar Man kan sagtens få smertestillende der må gives både 2 gange og også flere gange i døgnet.

 • #10   14. mar Der kan godt gå noget tid inden CBD'en virker ordenligt smiley

 • #11   14. mar At symptomet viser sig om aftenen betyder ikke at der kun er smerter på det tidspunkt.
  Det giver i mine øjne ingen mening kun at smertedække halvdelen af døgnet...


 • #12   14. mar Hvis han har ondt, vil det så ikke være mere skånsomt for ham at være i en god kurv på gulvet?
  Når han ligger i sengen med alle jer er chancen for at blive bumpet ind i jo rigtig stor. Det kan måske også være derfor han er mere hys om aftenen, han ved at når I er samlet i sengen er risikoen for at få ondt større end fx når I ligger i sofaen, hvor man som regel ligger mere stille?


 • #13   14. mar ”Og vil smertestillende til en diskusprolapshund være smart? - eller kommer han bare til at overanstrenge sig?”

  Hvis han ikke overanstrenger sig nu, men ville gøre det på smertestillende, så må det jo være fordi, han har ondt nu - og så skal han have smertestillende!


 • #14   14. mar som rådgiver ville jeg sende dig til dyrlæge efter smertestillende hvis dyrlægen var enig. Jeg ville personligt aldrig tage en ejers penge for at træne noget der 99 % ligner smerter

  god bedring med ham


 • #15   14. mar Tak. Jeg ringer til dyrlægen på mandag.
  Øv hvor er jeg ked af det. Syntes det har gået den forkerte vej, de sidste par måneder. smiley kiropraktor har kunne tage rigtig meget af det! Men jeg syntes alligevel ikke, at det er helt optimalt længere.


 • #16   14. mar Det gør mig rigtig ondt.

  Du har jo også et hensyn til Thea og det gør din situation svær. har selv stået der med to katte. Jeg gik af med den raske og den med kroniske smerter kom på smertestillende. Hun blev 13 år og døde af alderdom og havde aldrig problemer med medicinen. Hun fik taget blodprøver løbende

  det hjerteknusende var at jeg skulle vælge mellem to elskede dyr. han der flyttede stortrives men det gjorde så ondt på mig. Jeg er dog glad for at jeg gjorde der så begge fik så mange flere leveår bare ikke i samme hus

  mange tanker og kram!


 • #17   14. mar Jeg forstår bare ikke, hvorfor det kun går ud over Thea, som aldrig gør noget væsen af sig.
  Hun kan godt være lidt fjollet i dagligdagen, men det går meget sjældent ud over Baby.
  Derudover holder hun sig mest for sig selv.

  Det går aldrig ud over Melanie.


 • #18   14. mar Jeg har et stort bur, som jeg tror vi tager ind i aften. Så kan han sove i det, indtil vi kommer til dyrlægen mandag.

  Jeg har noget loxicom stående, som er åbnet i sidste uge i forbindelse med Melanies behandling. Må jrg give ham det tror i?


 • #19   14. mar Nu bliver jeg måske nok upopulær, men jeg tænker det nådigste for alle tre hunde var at sige pænt farvel til Baby.

  Lige nu er det Thea han har set sig sur på.
  I morgen er det måske dem begge.

  Er det helt ærligt fair overfor Thea og Melanie?

  Og jeg ved godt hvor svært det er at sige farvel til sin "soulmate", men man må også bare nogen gange tage de sværeste beslutninger for dyrenes skyld.


 • #20   14. mar Du bliver overhovedet ikke upopulær Dorte.
  Mig og kæresten snakkede om det igår, hvilket ledte til denne tråd.
  Kæresten nurser Thea rigtig meget, fordi han syntes det er synd for hende, at hun skal være bange om aftenen.
  Thea krummer sig helt sammen i døråbningen, så snart Baby bare kigger på hende.

  Baby har været meget igennem det sidst år, siden han fik konstateret den diskusprolaps, og både dyrlæge og kiropraktor har gjort mig opmærksom på, at Baby er her på lånt tid.

  Jeg har super svært ved, at forestille mig en dag uden Baby. Men det skal ikke gå udover hverken Baby's, eller de andres livskvalitet. Og det gør det lige nu.
  - så hvis ikke der kommer en holdbar løsning, så ved jeg godt hvad vej det går.


 • #21   14. mar Måske Thea er et “nemt offer”.. når hun er så blid hvor Melanie måske er mere en der svarer igen.

  Men puha smiley smiley håber det bedste for jer alle


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 12 Emner: 52 Svar: 4.322
  #22   14. mar Øv en grim situation, kram til dig og resten af flokken smiley

  Mht. diskusprolapsen, er det ikke noget man opererer for? Jeg tænker det gør man jo nogen gange ved mennesker?


 • #23   14. mar Ida, jo, men Babys kan ikke. Den sidder for tæt på noget, så vidt jeg husker, fra tidligere tråd.

  Kram til jer alle, krøllet


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 12 Emner: 52 Svar: 4.322
  #24   14. mar Årh for fanden smiley

 • #25   14. mar Han har ondt - hvad gør jeg?
  Så afprøver man selvfølgelig smertestillende. smiley
  Og alligevel ville jeg prøve at tage ham ud af sengen. Det vil give mere ro for ham ikke at kunne blive forstyrret i søvnen tænker jeg.


 • #26   14. mar Det er rigtig, Baby kan ikke opereres. Hans diskusprolaps sidder rigtig dumt, så hvis de operere, risikere han at blive lam i bagbenene smiley

  Så vi har brugt alternativ behandling, med rigtig god effekt. Men det er som om, at for hver gang han er afsted, jo kortere tid går der, før han får brug for en behandling igen.


 • #27   14. mar min erfaring er at smertestillende ikke er noget man skal være bange for hvis man har en god dyrlæge

 • #28   14. mar Sådan reagerede Manfred inden han kom på smerte stillende Morris skulle bare kigge på ham hvis han lå i kurven (de har altid lagt i ske) Esther skulle heller ikke nærme sig og min dreng som altid lå under tæppet hos mig i sofaen, lå i kurven i køkkenet om aften. Nu har han været på smertestillende i 3 mdr og jeg har fået en ung snart 7 årig hund igen. Der mosler med Morris, sover i ske med ham, har indtaget kronepladsen i sofaen igen. Og Magtor kunne ikke finde det vilde på ham sidst vi var der, men lidt slidgigt og to himibrae (der aldrig har drillet ham før) ved skulderen og så hans lorte lændehvirvler. Var nu tiden til smertestillende. Men det tre mdr før han rigtig begynde at forstå det ikke gjorde ondt når de andre lagde sig med ham mere. Men hvis du fjerne baby fra senge ville jeg fjerne dem alle.

 • #29   14. mar Ja du må gerne give loxicom. Det ville jeg på ingen måde være nervøs for. Eller også prøve med en privicox hver dag og ser om den gør en forskel.

 • #30   14. mar har hørt akupunktur som en god behandling til diskus ... der er bare ikke mange der kan det og det koster kassen ....

  godt du er så bevidst ... ville også prøve med loxicom..

  men, skulle det nu ske at de virkelig røg i totterne på hinande og en eller flere af dem blev skadet ville du jo aldrig tilgive dig selv ... håber I hurtigt bliver klogere, finder noget der virker ...


 • #31   14. mar Helt klart smertestillende. Det tyder på at han har ondt, når han reagerer så kraftigt på Thea smiley
  Når det så er sagt, så melder jeg mig også på akupunktur holdet. Min gamle bullmastiff, som havde dårlig ryg, fik næsten 5 gode år, uden smertestillende, pga. akupunkturbehandlinger. Han blev behandlet 1 gang om måneden.
  God bedring med ham smiley


 • #32   14. mar Jeg tænker helt klart også han skal på smertestillende og jeg melder mig også lige på akupunktur holdet, det kan sgu noget.

  Sam har lige siden han var hvalp haft meget nemt ved at få låsning i ryggen, det er fuldstændig væk nu efter han fik lavet et program til at træne hans ryg op og de rette behandlinger fra Osteopat ink. akupunktur og laserbehandlinger.
  Trænings programmet vedligeholdes 3-4 gange om ugen.

  Nu kommer vi kun til check 2-3 gange på et år, forbi han bruges så aktivt som han gør, hvor det før var 1 gang om måneden.

  Jeg ved ikke om man kan/må styrke ryggen og holde ryggen fit med en hund der har diskusprolaps?


 • #33   14. mar Man skal faktisk helst holde ryggen stærk da man også er i risiko for flere prolapser når man først har fået en - ihvertfald hos mennesker... Dog skal man selvfølgelig træne ryggen hensigtsmæssigt og på den rette og skånsomme måde.. Man skal træne sit "korset" kalder man det..

 • #34   14. mar Baby går i waterwalk og jeg stimulere nervebanerne gennem kløerne, med en elektrisk neglefil.

  Baby har også prøvet akupunktur en enkelt gang, uden virkning. Det kunne måske være værd at prøve flere behandlinger, men da kiropraktikken gik så godt, valgte jeg at bruge mine penge der.


 • #35   14. mar Derudover har han fået laser behandling, en gang om ugen, i 6 uger, uden den helt store virkning.

 • #36   14. mar Hvor tit er han i waterwalk? smiley

  Mon du kan få lavet et trænings program til ham, som kan hjælpe med at styrke kroppen, kan din kiropraktor hjælpe med det?

  Det der gjorde udslaget for Sam var at træne programmet hver uge, det er styrke træningen der har gjort han ikke længere låser og skal til behandling hver måned mere.


 • #37   14. mar Ca en gang om ugen. Men vi har ikke noget program som sådan, han går bare.
  Han er endnu ikke oppe på mere end 11 minutter, for han bliver træt.


 • #38   15. mar Jeg ved godt dette sikkert ikke gør mig populær at skrive men nu skriver jeg det alligevel..

  Udfra både egne erfaringer og de efterhånden en del kroniske smertepatienter jeg kender så er min erfaring at selvom man får alt muligt smertestillende (også det helt stærke og i store doser) så er der mange der aldrig bliver 100% smertefri (det gælder faktisk for alle dem jeg kender).. Dog bliver jeg mere kærlig og omgængelig på smertestillende end uden og man mærker ikke længere at jeg har ondt på mit humør mv men smerterne er der stadig i forskellig grad alt efter hvad jeg har lavet og det samme kan jeg høre gælder dem jeg kender med forskellige smerte problematikker.. Det jeg prøver at sige med det er nok at man skal vurdere om man tør stole på at man kan vurdere HVOR ondt de har (det er jo ikke ukendt at der skal en del til før de viser tegn) - og at man er klar over at fordi adfærden bliver bedre så betyder det ikke absolut at man har det godt eller ikke har smerter som alligevel påvirker en og ens liv.. Selvom jeg fast får 100mg morfin (depot), 25mg metadon og kan ta op til 150mg morfin dagligt efter behov er der desværre mange dage jeg stadig har ret ondt til trods for fuld dosis (dog vænner kroppen sig jo selvfølgelig til dosis og JO selvfølgelig hjælper det da med smertestillende, ellers tog jeg det ikke men...), så er det langt fra nok til at jeg har et "normalt" liv og er smertefri som sagt..

  Jeg skriver på ingen måde disse ting for at være nederen, negativ eller andet i den stil men fordi jeg ved fra mig selv at man ikke forstår det sådan helt før man selv har prøvet det på egen krop og for at gøre OBS på de ting så man virkelig kan vurdere hvad man sys er okay eller ikke er... Fordi det er virkelig svært når man ikk kan spørge dem!!! Jeg skal da heller ikk kunne sige at ingen bliver 100% smertefrie på smertestillende, men jeg har bare de erfaringer som skrevet ovenfor.. (det er dog også ofte folk med forholdsvis stærke smerter jeg har erfaringerne fra incl mig selv - og flere med rygsmerter)

  Er virkelig ikke for at gøre dig ked af det Ts, men jeg føler bare det er vigtigt når man står i sådan en situation med den info.. Håber inderligt det bedste for jer og Baby smiley

  Føler virkelig med jer, må være en skide hård situation fordi man jo virkelig knus elsker alle sine hunde og vil dem kun det bedste - hvad end det så er! smiley


 • #39   15. mar Min Victor havde diskusprolaps(er) hvilket man ikke fysisk kunne mærke på ham før det var helt galt. Så ja, de kan desværre godt skjule det smiley

  Jeg vil også sige at jeg ville prøve at give smertestillende stabilt og se. Dog skal hunden ikke dopes selvfølgelig


 • #40   15. mar Så længe tonen er pæn, så er der ingen der bliver upopulære!

  Alle der giver deres besyv med her, gør det jo i Baby's bedste interessere smiley

  Jeg bliver ked af det, og det er også helt iorden, for det er en rigtig lorte situation.

  Jeg overvejer selv frem og tilbage, hvad der skal ske.
  Baby er glad til dagligt! - men han er også en hund, så selvfølgelig er han glad.

  Jeg skåner ham hver dag, men hvor meget skal han skånes, og hvor længe er det okay?

  Jeg vil kun Baby det bedste.


 • #41   15. mar Det er da fandme en lorte-situation! smiley du elsker jo den hund og han fortjener et godt liv

 • #42   15. mar Jeg elsker Baby, og jeg elsker Thea. De skal begge have det godt smiley • #43   15. mar Det er en lortesituation for jer alle smiley

  Én ting er, om Baby nogensinde kan blive ordentligt smertedækket ? Noget andet er, hvor meget man skal ofre på det ? Og hvor meget man skal udsætte hunden for ? Når fremtidsudsigterne nu er, som de er ? Han bliver jo desværre aldrig rask igen.

  Jeg er klar over, at du vil Babys bedste. Men nogen gange er det bedste måske at give dem fred smiley
  Kan godt forstå, hvis du gerne vil afprøve noget mere, som f.eks at give akupunktur en chance mere. Jeg håber bare, at du kan stoppe i tide, hvis nu at det ikke hjælper ?

  Jeg ønsker jer alt det bedste, og sender en trøstekrammer afsted smiley Det er en lortesituation du står i smiley


 • #44   15. mar Jeg er på SU. Så pengene er små. Men Baby er heldigvis sygeforsikret, så alt dyrlæge bliver dækket.
  Desværre dækker den ikke alternativ behandling.
  Baby har været en dyr hund efterhånden, og det skal IKKE lyde som om, at pengene er et problem. Men det er en kamp jeg kommer til at tabe, uanset hvad, så økonomien er også med i overvejelserne..

  Jeg håber jeg kan sige stop, i ordentlig tid. Men jeg kan også mærke, at det er super svært, fordi Baby er noget helt særligt.
  Derfor har jeg bedt både dyrlæger og kiropraktor om, at sige stop, når de ikke ser en fornuftig fremtid for Baby længere..

  Det gør så ondt, at jeg ikke kan gøre ham rask. Og jeg ved, at jo ældre han bliver, jo mere slidt bliver kroppen.


 • #45   15. mar Uanset hvor mange penge man har, så kan man blive nødt til at sige stop, for hundens skyld. Jeg er slet ikke i tvivl om, at du gør alt hvad du kan for Baby, også selvom pengene er små.
  Godt at du har bedt dyrlæge og kiropraktor om at hjælpe med at sige stop, hvis de mener at det går den forkerte vej ! Det er MEGA svært at tage beslutningen om at sige stop, så det er rart at kunne få hjælp til det.

  Jeg føler med dig. For jeg ved hvor svært det er smiley


 • #46   15. mar Er også virkelig virkelig hårdt at skulle sige farvel og bare det at jeg ved at jeg engang skal sige farvel til min soul mate (Mille) kan være utrolig angst provokerende så jeg forstår dig virkelig godt!! Og ja, hvornår er nok nok.. Det er svært!

  Er glad for at det blev taget imod på en pæn måde, så tak for det smiley Fordi ja, det er kun sagt i bedste mening! Og det er da bestemt værd at ha med i sine overvejelser sys jeg smiley


 • #47   17. mar Så har vi været ved dyrlægen idag.

  Da Baby tidligere har reageret meget negativt på smertestillende, mente dyrlægen, at Baby var bedre stillet på binyrebarkhormon. Dyrlægen ville normalt ikke give det til så ung en hund, men Baby bliver jo aldrig en gammel en hund, så vi prøver.

  Han får 2 mg. Medrol om dagen til at starte med, og så må vi trappe op, indtil vi finder en passende dosis.

  Men hele turen til dyrlægen var lidt underlig, så jeg fik ikke noget ret uddybende svar, i forhold til hvad det egentlig gør for Baby, og hvad bivirkningerne er.

  Jeg fangede, at det virker anti inflamatorisk, og slår immunforsvaret ned, så det ikke bekæmper smerten på samme måde, som hvis han ikke var behandlet.
  Derudover fik jeg at vide, at en bivirkning kan være, at kroppen stopper med selv at producere binyrebarkhormon, hvis han får tabletterne over længere tid.

  Er der nogen der kan uddybe og forklare noget mere, så jeg helt 100 % ved hvad det er jeg putter i min hund? - jeg stoler på min dyrlæge, men i disse tider forstår jeg godt de har travlt.


 • #48   18. mar Jeg ved hvor meget du har kæmpet og fortsat kæmper for Baby. Men jeg er ikke i tvivl om min personlige holdning her - jeg havde givet ham fred. Nu har jeg haft to hunde der har været udadreagerende som følge af smerter - og min erfaring er at det går kun én vej. Og det er hverken fair overfor den hund der har adfærden, eftersom det jo er tydelige tegn på at den har ondt - men det er absolut heller ikke fair overfor den flok hunden lever i.

  Jeg har også givet Vega fred som havde væsentlig færre symptomer på smerte end Baby har, men jeg er ikke ét sekund i tvivl om at det var det rigtige valg - det var dyrlægen heller ikke eller andet fagpersonale jeg snakkede med. Når de først begynder at have ondt og de ikke kan smertedækkes med de mest gængse metoder/medicin/behandling, så er vi der hvor min grænse er nået. Især når det handler om problemer i led/knogler - det går kun én vej og ingen ved hvor ondt hunden reelt har. Men når en hund først begynder at være udadreagerende, så har den altså virkelig ondt! Det eneste jeg har fortrudt med Zazu, som var den første udadreagerende hund, er at jeg ikke tog valget tidligere.

  Jeg synes mange dyrlæger går langt over grænsen for hvad der er etisk i orden overfor hundene - om det er fordi de ikke ‘tør’ fortælle ejerne sandheden eller om det er fordi de vil tjene penge, det ved jeg ikke. Det er nok en blanding. Men mine dyrlæger kender mig heldigvis godt nok til at vide at når jeg spørger “Hvad ville DU gøre?”, så VIL jeg vide deres ærlige mening og jeg vil vide hvilket valg de havde truffet hvis det var deres egen hund. Og den får jeg. Og det har alle gange været “Så havde den fået fred” - også ved hunde der har langt færre symptomer end Baby. Du har virkelig gjort meget for ham - men grænsen skal altså også trækkes på et tidspunkt. Og du har virkelig forsøgt hvad du kunne for at hjælpe ham - og det er bare ikke længere nok.

  Jeg er ked af det Lærke, jeg ved godt det ikke er det du ønsker at høre - men det er min ærlige mening smiley


 • #49   18. mar Tak for din ærlighed Nicole.
  Jeg ved godt, at vi nok snart har nået enden for, hvad jeg kan gøre for ham...

  Og måske er jeg blevet lidt blind for hvad jeg etisk syntes er ok... Men jeg er nødt til at prøve det her.
  Jeg syntes jo, at hvis man ser bort fra aftensituationen, så har han flere gode dage, end dårlige smiley

  Det er super svært. Jeg har en familie der syntes jeg er aaalt for hysterisk.
  Sidst aflivning kom på tale, blev jeg indirekte beskyldt for, at ville tage den "nemme" vej, istedet for at behandle...
  De er også glade for ham, men mener blandt andet ikke at det nødvendigvis er et dårligt liv, fordi man har ondt... Jeg er ikke enig...

  Det er svært. Han er mit et og alt...


 • #50   18. mar Det er sindssygt svært. Jeg søgte også bekræftigelse i høj grad da jeg (igen, igen, igen...) desværre stod og skulle træffe det lortevalg med Vega. Jeg skrev også og spurgte Anne (Bella og Dorit) om hun ville fortælle mig hvad hun ville gøre - det skrev hun at hun virkelig, virkelig helst ikke ville. Men at hun også havde givet hende fred. Og det var lige præcis det jeg havde brug for at høre - kontante udmeldinger som ikke var vævende - præcis som min dyrlæge også kunne give mig. Og det var ‘bare’ en bekræftigelse jeg havde brug for - for inderst inde vidste jeg godt hvad jeg skulle gøre. Det er bare så pissehamrende svært - selvom man ved det er det rigtige. Så man har brug for den støtte og det ‘kærlige skub’ når folk er ærlige - fordi det er så umenneskeligt et valg at træffe. Men fælles for de gange jeg har stået i situationen, har været at det svære har været at skulle træffe valget og lade det ske - når det først er ‘overstået’ har jeg følt en kæmpe lettelse ét eller andet sted midt i sorgen - forstå mig ret, men en lettelse over at vide at jeg har givet mine hunde den ultimative kærlighedserklæring ved at sætte dem fri af smerten - og så må jeg selv påtage mig den smerte jeg står tilbage med - men de er sat fri. En lettelse over ikke at skulle bekymre mig. En lettelse over ikke at skulle holde øje med hver eneste lille bevægelse, ændring i adfærd el.lign. En lettelse over at have en flok i fuldstændig ro og harmoni. Men at træffe valget og sige det sidste farvel - det ér umenneskeligt.

  Min mor spurgte også rigtig meget ind til om jeg nu var sikker med Vega, om jeg ikke kunne gøre noget osv. osv. - fordi hun knuselsker alle mine hunde og det har været SÅ hårdt ved hende at så mange er forsvundet på kort tid - men til sidst måtte jeg simpelthen bede hende om at pakke hendes spørgsmål væk og forklare hende at hvor godt hun end mener det, og det VED jeg hun gør, det kom direkte fra hjertet af og af kærlighed til Vega - så måtte hun forstå hvor svært det var at skulle træffe det valg jeg skulle og samtidigt skulle forholde mig til og forklare mig ud af en masse ‘kritiske’ spørgsmål. Det har man simpelthen ikke brug for oveni! Der må man gerne bede folk om at lige træde nogle skridt tilbage - og give plads. For det har man sgu ekstra meget brug for der!


 • #51   19. mar Jeg tog mig en ordentlig tudetur igår.

  Det er så svært. Frygten for at miste ham, påvirker helt sikkert min dømmekraft..

  Jeg har haft en god samtale med Baby's kiropraktor idag, som også er dyrlægen. Jeg booker en tid til Baby i næste uge og her vil jeg vende alle mine bekymringer med Camilla. Hun er bund ærlig.
  Jeg håber det enten kan give noget ro, eller noget afklaring omkring den beslutning der nok skal tages inden længe...

  Tak for jeres svar alle sammen. Man kan altid regne med HG...<3


 • #52   19. mar smiley

 • #53   19. mar Håber det flasker sig, kan du mærke om dråberne er begyndt at virke?

 • #54   19. mar Jeg skal ikke kunne sige, om det er dråberne eller medrolen. Men igår og i forgårs var der ingen reaktion på Thea i soveværelset smiley

 • #55   19. mar Det er tit godt med en realistisk og bundærlig dyrlæge. Min dyrlæge sagde direkte; jeg synes faktisk det er mest rimeligt at han får fred, om Victor. Det er til at tage omkring. Men det er jo selvfølgelig dig der kender hunden bedst

 • #56   19. mar Kram smiley Der er en skide svær situation at stå i smiley

 • #57   19. mar Pernille, jeg håber på et klart og tydeligt svar!
  Han fortjener ikke, at lide under mine følelser... Men kan nok godt mærke, at jeg får brug for bekræftelse...


 • #58   21. mar Er der fremskridt idag?

 • #59   21. mar Der har ingen udfald været, siden i mandags smiley

 • #60   21. mar Hvor skønt smiley

 • #61   21. mar Ja det er skønt smiley

 • #62   21. mar hvis du skal have mere olie mener jeg det var her min far bestiller fra: https://essentialextractpure.co/#/dk/main/DK

 • #63   21. mar Tak, der er rigeligt endnu! Og jeg har været inde og tjekke, hvor jeg kan få mere smiley

 • #64   21. mar super smiley

 • #65   21. mar hvilke dråber ?

 • #66   21. mar Baby få cbd olie smiley

 • #67   3. apr Hvordan går det ?

 • #68   4. apr Undskyld jeg ikke har svaret. Jeg blev af en eller anden grund meget påvirket af, at en anden bruger herinde er blevet hængt ud.

  Men i skal selvfølgelig have en opdatering.

  Der er både godt og skidt nyt.
  Baby's kiropraktor (uddannet dyrlæge) mente ikke, at det var Baby's tid endnu.

  Den gode nyhed er, at medrolen virker virkelig godt! Baby spænder ikke i ryggen, hvilket tyder meget på at han ikke har ondt. Kiropraktoren kunne få lov at løsne ham flere steder i ryggen, end hun har kunnet tidligere, pga af smerter.

  Den dårlige nyhed er, at når medrolen virker så godt, er det nok et tegn på, at der snart ikke er mere at gøre.
  Så længe han er smertefri er det fint, men medrolen vil med tiden skulle trappes højere og højere op. Og selv hvis han er smertefri på en høj dosis medrol, vil der næsten uden tvivl, komme andre bivirkninger der skal tages højde for.
  Kiropraktoren lover at sige til, når det er ved at være tid.

  Baby har det godt. Der har kun været 1 udfald, siden starten på medrol, og det er længe siden nu.
  Han leger med legetøj og kommer og beder om en leg, vi har leget meget da han var yngre.

  Jeg sad en dag og snakkede med ham. Det gør jeg tit smiley
  Jeg spurgte ham, om han har det godt. Og snakkede om hvor bekymret jeg var for ham.
  Han kiggede på mig, og smed sig ned i legebuk! Og løb som om jeg skulle løbe efter ham. smiley

  Jeg forsætter arbejdet med ham, som jeg har gjort indtil nu, så jeg kan give ham de bedste mulighed fremadrettet smiley


 • #69   5. apr Sikken en dejlig opdatering smiley
  Det er helt tydeligt ikke tid til at sige farvel endnu, når han har det så godt i øjeblikket. Prøv at nyde ham så godt som muligt, selvom det er på lånt tid.
  God karma sendes herfra smiley Håber at I får en masse gode tider sammen.


 • #70   6. apr Han har det godt. Bedre end han har haft længe!

Kommentér på:
har han ondt, hvad gør jeg?

x