{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
360 visninger | Oprettet:

Betændelse i bugspytkirtlen {{forumTopicSubject}}

I onsdags måtte min knægt til dyrlægen..
Madlede, opkast og diarre.. der ikke ville fortage sig ved alm. husråd og skånekost...
Blodprøve taget og pancreastal var unormal. UD fra hans tilstand som egentlig ikke var alarmerende, mente dyrlægerne at et foderskifte - muligvis en længere periode ellers der ud af ville være behandlingen.
Så det købte vi med hjem.

Ærligt - det glider ned men han er stadig ikke vild med det. Småtspisende og man kan se han kun vil have små portioner ad gangen. Spiser måske hva der svare til en spiseske af vådfoderet - og så går han fra resten. Spiser 10 stykker tørkost og går fra det.

Det er egentlig ikke mit indtryk det er fordi han ikke kan lide foderet - men han er tydeligvis stadig ikke glad for at få mad i maven.
Han fik en kvalmestillende sprøjte onsdag. Og spise bedre onsdag aften. Uden det var helt super. Han har ikke tabt sig endnu, og er stadig frisk og på.

Har i andre oplevet tilsvarende?
Hvad bruger i andre til jeres hunde hvor i skal være obs på fedtprocenten?


Kommentarer på:  Betændelse i bugspytkirtlen
 • #1   14. mar Jeg ved følgende bruges blandt whippetejere, der er desværre en del, der har problemer med bugspytkirtlen smiley
  Anallergenic fra Royal canin
  Specific “senior medium breed
  Happy Dog Toscana


 • #2   14. mar Det mærkelige er at han egentlig i forvejen fik er basisfoder med kun 10% fedt forebyggende mod struvitter.

 • #3   14. mar Er der nogen der ved om en spisevægring af anden årsag kunne give pågældende udslag på en blodprøve?

 • #4   14. mar Har i fået ham smertedækket. Jeg lider selv af kronisk pankreatitis og skal hilse og sige at det gør møg ondt (ved dog ikke om hunde også har smerter af det) men smerterne gør at man helt mister lysten til mad og der kan gå flere uger, hvor mandindtaget kun er minimalt.

 • #5   14. mar Ja han får smertestillende

 • #6   14. mar Der fik vi til 6 dage. Tablet onsior. Flydende får jeg ikke i ham når han ikke vil spise.

 • #7   14. mar Hvis det forløber som med mennesker, så kan du godt regne med at der kan gå nogle uger hvor han er småtspisende. Jeg har et “anfald” nu som startede i forrige uge, og det er stadigvæk meget minimalt hvad jeg kan spise. God bedring med ham.

 • #8   14. mar Ok tak for dine hands-on oplevelser.
  God bedring til dig også


 • #9   14. mar Tak. Men som jeg skrev så ved jeg jo ikke om forløbet er det samme som med mennesker. Det vigtigste er forresten at få væske i ham.

 • #10   14. mar Han drikker fint som han plejer. Faktisk meget lidt mærket af det. Jeg ville ikke have gættet på smerter generelt hvis ikke dyrlægen og du nu har nævnt det. Men det er tydeligt han er hæmmet ved at skulle spise.. smerter, kvalme..

 • #11   15. mar Hej Ginne. smiley

  Træls med den lille mand. smiley

  Anton har nedsat funktion og kronisk betændelse i bugspytkirtlen, og derfor har han haft mere og mindre alvorlige anfald gennem årene. Han har så også IBD, som komplicerer og mudrer sygdomsbilledet lidt. Men det allervigtigste for Anton, når han har haft de ture, har været indlæggelse en dags tid med væskebehandling og kvalme- og smertestillende. Især væske har haft en afgørende betydning for hans forløb, men det skal gives intravenøst.

  Der har nu, undtagen en ret alvorlig omgang i november, været forholdsvist ro på sygdommen i et par år, måske fordi han er i daglig behandling med Prednisolon for IBD´en, og så får han kun de samme 3-4 slags godbidder, som han tåler. I november fik han nogle tørrede kyllingehapser hos kiropraktoren, og det endte ret alvorligt med indlæggelse og mig, der troede, jeg skulle miste ham.

  Han fik i flere år RC Gastro Intestinal Low Fat, men det tålte han pludselig ikke mere. Siden har han fået Essential Contour og det tåler han indtil videre fint.

  Han får dagligt enzymer, og de hjælper uden tvivl også.

  Det er dejligt, at din lillemand ikke er påvirket af det, for normalt kan de blive end dog meget syge af sådan en omgang, det skulle være yderst smertefuldt.

  Rigtig god bedring med ham, og kram til dig. smiley


 • #12   15. mar Skrighunden - ja jeg har jo fuldt jeres historie. Så det kom ærligt virkelig bag på mig at asgers tal gav udslag.
  Jeg troede selv det var mavesækken muligvis for meget syre.
  Dyrlægen tjekkede ham i forhold til væske og han var ikke dehydreret. Og gav som sagt kvalme sprøjte og smertestillende med hjem. Samt foder.
  Jeg kan bare ikke lide han stadig er så småtspisende. Det er Hills produkter vi har fået med hjem. Og han går til maden spiser lidt og så søger han kontakt som er tegn på enten smerter eller kvalme og utilpashed. smiley han burde spise enten 100 gram foder eller en dåse dagligt ( eller kombineret der i mellem). Han spiser måske 2-3 spiseskefulde af dåsen - vel 1/4... og 10-20 stykker tørfoder. Han er ikke verdens mest aktive hund men 1/4 så kan jeg da godt regne ud hvad vej det går.


 • #13   15. mar Altså er det betændelse han har Ginne eller er det nedsat funktion? Umiddelbart tænker jeg at det er betændelse - dog er jeg ikke bekendt med at hills har en oplagt variant til det, hvilken har I fået? De fleste kører RC gastro intestinal Low fat med stor succes.. Hvis det er nedsat funktion så skal han jo ha pulver.. Kan selvfølgelig ligesom skrigehundens også være en kombi men tænker bare det er ret relevant at vide her i tråden med sikkerhed smiley Så vidt jeg har hørt fra en i området skal hendes hund når den har anfald ha små og mange måltider helst og får den for meget på en gang bliver den dårlig, måske det kunne være det samme her? (nu har jeg ikke snakket stolpe op og stolpe ned med hende og kender hende ikke så godt men...) Den har også haft begge dele ved jeg dog..

 • #14   15. mar Hills laver en tilsvarende. Digestive Care low fat. i/d low fat.

  Det er betændelse. Ikke nedsat produktion. For så er det jo klart de skal have enzymer tilsat.


 • #15   15. mar Nu er mynte gået i løb så de skal skilles ad alligevel når jeg skal på job. Så jeg tænker jeg prøver at stille tørkosten frem så han kan tage hvad han vil i løbet af dagen den næste tid.
  Men jeg tror ikke på han rør det.


 • #16   15. mar Hmm.. Altså jeg tænker lidt at hvis det var mig og det forsætter weekenden over ville jeg vitterligt prøve at købe lidt Rc gastro intestinal low fat og prøve i stedet - hende jeg "kender" brugte også noget andet før og efter jeg havde sagt at RCs fungere ret godt for mange prøvede hun den med større succes, så jeg tænker det kan da være det kan blive bedre af et skift og det skader vel ikke at prøve (dog ville jeg vende det med dyrlægen om det går an).. Jeg ved fra hende at hendes ikke fungere på alt selvom det opfylder kravene ihvertfald.. Men jeg er ikke specialist i emnet på nogen måde... Kan bare ikke se udover helt små måltider ofte hvad man ellers kan gøre når han både får smertestillende og kvalmestillende..

 • #17   15. mar Ginne, det kan godt tage noget tid, før de har appetitten igen, Anton har altid været småtspisende, (altså, indtil han blev kastreret! smiley ), og i de perioder, hvor den bugspytkirtel drillede, måtte han håndfodres. Det er en ordentlig omgang, han er igennem, og så har han naturligvis ingen appetit. Jeg har ingen erfaring med Hills lige med den slags foder, men RC GI low fat har virket her, og hundene lader til at synes om smagen. Men alle hunde er forskellige, og i første omgang ville jeg dog følge dyrlægens råd.

  Nedsat funktion af bugspytkirtlen kommer ikke sådan pludseligt, det kan måles i en blodprøve. Anton havde det for år tilbage, og så var der en årrække, hvor den fungerede fint og nu er den igen belastet, men her spiller hans IBD altså også ind.

  Alle hunde kan få den akutte betændelse, især omkring juletid ser dyrlægerne en del med denne lidelse, fordi ejer vil være sød og giver hunden fed and og ditto sovs, og det kan en bugspytkirtel altså ikke tåle, derfor er så fedtreduceret foder og godbidder af afgørende betydning for hundens mulighed for at komme igennem det og leve med en kronisk betændelse.


 • #18   15. mar Pernille, enzymer behøver nu ikke være pulver, Anton får disse;

  https://www.apotheke.de/kreon-25000-100stk-pzn-04437998

  De gives hele, men kan naturligvis knækkes og drysses over foderet, det har dog ingen betydning for effekten. smiley


 • #19   15. mar Og det er netop det jeg synes er så mærkeligt. For hans normale Grundfoder er 10%...
  der til har der været tilsat magert råt, lidt grøntsagsrester osv.

  jeg tror det har været et skifte i fiskeolie der måske kan have givet udslaget. Eller at vi begyndte at give ledstilskud.


 • #20   15. mar De to tilskud blev startet op samtidig.

  Og nej jeg giver det selvfølgelig ikke nu smiley


 • #21   15. mar Nej, det lyder da også underligt. Kan han have fundet noget i haven, fx fedtkugler til fugle?

  Men nogle gange skal der åbenbart så lidt til, så må vi "bare" bøje os i støvet og handle efter bedste evne.

  Anton tåler fx kun Canosan, som han har fået i mange år og for nyligt er han startet op på Flexadin Advanced, som han også lader til at tåle. Fiskeolie m.v. tåler han ikke, så måske det kan have gjort udslaget.


 • #22   15. mar Vi bruger også fedtkugler til fuglene. Der kunne han godt have fundet noget. Men jeg tror på det er tilskudene. Formentlig fiskeolien.
  De andre han får er glucosamin msm og chrondrin kollagen og hylaronsyre kombineret med vitaminer. Fra svensk dyrapotek samt menneske pendanten til flexadin advance. ( som er helt magen til i niveauer bortset fra olie som jeg jo så ville tilsætte som fiskeolie)...


 • #23   15. mar Jeg håber, at han snart er helt ovenpå igen, du har jo rigeligt om ørerne i øjeblikket. smiley

  Rigtig god bedring med ham. smiley


 • #24   15. mar Ginne, har du link til menneske versionen af flexadin advanced eller navnet på det? smiley

 • #25   15. mar Moveflex collagen fra biosym.
  Forskellen er det er uden omega 3 og er pulver i kapsler i stedet for som tyggegodbid.


 • #26   15. mar SÅ fedt, TUSIND tak! - har været et problem det har været som godbid pga Mille har allergi nemlig smiley

Kommentér på:
Betændelse i bugspytkirtlen

x