{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
620 visninger | Oprettet:

Maria G
Maria G
Online Tilmeldt:
18. okt 2018
Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 11 Svar: 146

Hund nr 2 (ja, endnu en tråd) {{forumTopicSubject}}

Jeg har søgt og kan se flere tråde af samme emne. Jeg har læst dem og blev en smule klogere, men jeg kunne godt tænke mig hundefolkets input i forhold til sammenføring osv.

Jeg er klar over at nogle hunde simpelthen ikke gider flere hunde i deres hus. Vida virker bestemt ikke sådan, men ville det være en ide at passe en anden hund nogle dage for at se hvordan hun reagerer? Eller er det så individuelt at det ikke vil give noget billede hendes mindset i forhold til at dele hjem?

Jeg har kun erfaring med tamrotte-sammenføring og jeg gør mig ikke noget håb om at jeg kan bruge det til noget som helst i denne her sammenhæng smiley

Vida bliver 2 år i december og planen er at få en hund mere i det tidlige forår. Så er vi ovre de værste hvalpe-unoder med Vida (håber vi da).
Vida er en doven hund med sporadiske anfald af energi. Hun leger voldsomt, men ligeværdigt og kærligt, med naboens schæfertæve (de er jævnaldrende) Hun har tendens til at være lidt voldsom, men hun er ikke en tromler. Hun går til træning hver uge og har der igennem mødt mange forskellige størrelser og temperamenter hos andre hunde. Hun har aldrig været aggressiv. Men kun meget sjældent underdanig. Hun er formenligt alfa-typen.

Hvad tænker I? Kan man forberede sig så godt at succes næsten er garanteret? (Mit gæt er nej, men jeg spørger alligevel).

Disclaimer: Ja, vi har tænkt os at købe fra et ordentligt sted. Ja, vi har tænkt os at gå til træning hver uge, ligesom vi gør med Vida. Ja, vi har forsikring og skal have på den nye også. Ja, vi registrerer hende som vi skal. Ja, vi har pasningsmuligheder når vi feks skal rejse. Ja, vi har tid og plads.


Kommentarer på:  Hund nr 2 (ja, endnu en tråd)
 • #1   27. jul Jeg tænker man har en ide om hvordan ens hund vil tage imod en ny, ud fra den måde den reagerer på andre hunde og generelt hvordan den “er”
  Om du skal prøve at passe en anden hund... det synes jeg egentlig ikke er nødvendigt.


 • #2   27. jul Jeg kan ikke hjælpe dig lige i din situation, for det har jeg simpelthen ikke erfaring til.

  Men før jeg fik rosa, passede vi af og til fremmede hunde af samme race, der var aldrig noget, Lucky havde en fest hver gang. Jeg tænkte derfor at det da bare blev så fantastisk for Lucky at få en lillesøster, men ak og ve Lucky hadede hende som pesten, de kunne nærmest ikke være i samme rum i starten. Med tiden fandt Lucky ud af at den der lille irriterende hvalp da egentligt var ret sjov, det meste af tiden. Nu har de boet sammen i 5,5 år og Lucky skælder stadig rosa ud når hun mener hun skal vade rundt på ham, men de to er uadskillelige, Lucky bliver ked af det hvis han skal passes uden rosa og glæden er stor når de ses igen.
  I april fik vi så teemo, han er da blevet taget ind i flokken, og Lucky lever med ham, men han er stadig ikke helt så langt inde i kridthuset som rosa er. Teemo er dog også større og mere belastende end rosa. Vi har ingen sådan rigtige problemer, men ingen tvivl om at det ikke er for Luckys skyld vi slæber hvalpe hjem smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 17 Emner: 56 Svar: 5.187
  #3   27. jul Jeg tænker at det ikke rigtig giver så meget mening at passe en anden hund. Hunde kan reagere meget forskelligt fra hund til hund.

  Men altså jeg tænker at de fleste hunde, der godt kan med andre hunde fint kan få en ny hund hjem til flokken - især når vi taler hvalp (som jeg tænker er det I gerne vil have?). I øvrigt kan hun sagtens være meget blid overfor hvalpe selvom hun ellers leger voldsomt. Min Figo leger ikke så meget mere, men da han gjorde var han en "muler" - han bølede rundt med de andre voksne hunde, men hvalpe var han super god til at læse og blev det lidt for voldsomt lagde han sig ned og lod dem komme til ham og møfle ham smiley

  Hvis I finder en race der passer til hende, som hun rigtig kan give den gas med, så kan jeg ikke se hvorfor det ikke skulle gå godt smiley


 • Maria G
  Maria G Online Tilmeldt:
  okt 2018

  Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 11 Svar: 146
  #4   27. jul Tusind tak for gode svar.
  Jeg havde også tænkt at det nok er individuelt, fra hund til hund, hvordan Vida vil reagere. Og ja, det en hvalp vi vil have. Vida er en grosser schweizer sennenhund og vi havde faktisk tænkt at vi ville have at nummer to skulle være en del mindre.
  Er der nogen af jer, der har erfaring med det?
  Jeg synes ikke vi helt har plads til to indendørs pony'er i sofan (eller bilen for den sags skyld), så mest praktiske ville være hvis der var en pony og en lille pølse.

  Jeg har tænkt at en blidere, lille race måske ville passe bedre til Vida end en meget bestemt lille ven. Men det er ud fra at Vida plejer at være en anelse dominerende.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 17 Emner: 56 Svar: 5.187
  #5   27. jul Personligt ville jeg nok aldrig vælge hunde med stor størrelsesforskel, mest fordi jeg tænker de skal kunne tumle og lege og have glæde af hinanden uden at man skal være på vagt og holde øje med om den store ved et uheld skader den lille. Men der er jo masser af hjem hvor det går helt fint smiley

  Nu kan jeg ikke huske hvordan det er med egenkønsagressivitet og grosser schweizer sennenhund (vi har en handhund af den race på vejen, der hader andre hanhunde, men ved ikke om han er et særtilfælde), men har I overvejet en hanhund, hvis hun er lidt en bestemt dame overfor andre tæver? smiley


 • #6   27. jul Jeg synes lige børn leger bedst, og det er også sådan jeg har hund. smiley
  Nu kommer der alligevel til at være en forskel på dobbelt op på størrelse fra min mindste til den største, men min mindste vejer også 1,4 kg, og den største bliver omkring 3 kg som voksen, så han er jo på ingen måde en stor hund, men for Rosa er han da stor, og jeg ville aldrig vælge en større race..
  Jeg valgte udelukkende Teemo af ren egoistiske grunde, Rosa havde nok fortrukket en chihuahua på 1-2 kg som voksen, men nu ville jeg gerne have en papillon og så får vi det til at fungere smiley
  Men det er hårdt når Teemo er vildbasse hvalp og det går udover Rosa, for han vil intet ondt, hun er bare så lille.. Jeg hjælper hende så godt jeg kan, og sørger for at hun får muligheder for at være væk fra ham.

  Jeg ville aldrig have en stor og en lille hund sammen smiley


 • #7   27. jul Personligt foretrækker jeg hunde der ikke er alt for forskellige. På den måde er det nemmere at planlægge aktiviteter hvor alle kan være med og alle får det de har brug for uden nogen får for meget eller for lidt. Også måde at lege på

 • Maria G
  Maria G Online Tilmeldt:
  okt 2018

  Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 11 Svar: 146
  #8   27. jul Vida er lidt speciel, fordi hun har været opereret i begge albuer og ikke skal køres for hårdt. Så vi fokuserer mere på mental stimulation end på fysisk.
  Så i den forstand vil en lille hund kunne følge med.
  Derudover er hun også meget lille af en grosser, hun vejer kun 35kg. Hun er ud af et kuld på 12 hvalpe og hendes ene bror, hvis mennesker vi har kontakt med, vejer 60kg, så det er ikke alle i kuldet der er blevet små smiley
  Feks en Westie ville ikke være hverken for lille eller skrøbelig tænker jeg.
  Men det er selvfølgelig godt at tænke på.
  Jeg kan ikke lige huske egenkønsaggressivitet faktisk. Men det er ikke en dårlig ide at overveje hanhund. Naboens schæfer er jo en jævnaldrende tæve og de har ingen problemer med at være sammen. Vi har ikke observeret forskel i hendes attitude over for han- og hunhunde. Og hun er forbi 2. løbetid nu (hvis det gør nogen forskel)


 • Mathias M
  Mathias M Online Tilmeldt:
  okt 2018

  Emner: 3 Svar: 122
  #9   27. jul Hvis det er type som en westie kan den sagtens gå med grosseren smiley
  Vi har Jack russel sammen med store hunde, det fungerer fint når den lille er den man får sidst. Jeg ville aldrig lade en unghund af større race tumle med en voksen hund af lille race.. det kan hurtigt gå galt. Men de fleste voksne større hunde kan sagtens opføre sig pænt overfor en hvalp smiley


 • #10   27. jul Jeg har en ret stor schæfer på 36-37 kg, og fik en corgi som hund nr 2, da schæferen var 3 år.

  Min schæfer har altid været rigtig glad for andre hunde, og særligt god til hvalpe. Jeg var aldrig i tvivl om at det ville fungere smiley Og de er bare bedste venner. De har taget sig nogle ture, mest fordi corgien er en strid børste ind imellem, og så har schæferen måttet vise sig fra sin bestemte side smiley Men det har altid fungeret, også selvom de størrelsesmæssigt er langt fra hinanden. Og det er utrolig praktisk at man kan opbevare dem i lag smiley

  Det vil ikke give mening at passe en anden hund. Hvis din hund ellers er nysgerrig på andre, og gerne leger med dem, så er forudsætningerne gode.

  Jeg havde noget med hjemmefra, hver gang jeg besøgte hvalpen, og tog så noget andet med retur. Så hundene “kendte” hinanden fra start. Den lille fik et bur op til opdrætter da hvalpene var 4-5 uger, og det bur har hun stadig i dag. Det har altid været hendes trygge, lille sted (selvom det i dag er ret meget for lille til hende, men hun klemmer sig ind).

  Resten tager man som det kommer smiley


 • #11   27. jul Vida er lidt speciel, fordi hun har været opereret i begge albuer og ikke skal køres for hårdt. Så vi fokuserer mere på mental stimulation end på fysisk.
  Så i den forstand vil en lille hund kunne følge med


  Tag endelig ikke fejl at små hunde.
  Mange racer af små hunde kræver mere end de store Molossere hvis de skal have et godt liv.


 • #12   28. jul Jeg tror sådan noget som en westie kunne være et fint match. Og ellers det Anni siger i #11

 • #13   28. jul Altså en westie er en terrier, så ligefrem blid er den nok ikke, hvis det er det I leder efter smiley

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 17 Emner: 56 Svar: 5.187
  #14   28. jul En Westie og en hund på 35 kg er ikke så slemt tænker jeg, jeg troede mere vi var ud i chihuahua og grosser på 50 kg smiley

 • #15   28. jul En westie hører til i den blide afdeling af terriers. Jeg kender mange der har fx Westie eller Cairn sammen med en stor race uden at det giver anledning til problemer.
  Jeg har en Dobermann på 34 kg sammen med en Irsk Terrier på 16,5 kg. Doberen var 4 år da vi fik ireren, som jo altså var en fyr på 5 kg da vi hentede ham. Doberen er en bulldozer så vi var nødt til at sørge for at hun ikke tromlede hvalpen indtil han både fysisk og mentalt var i standt til at sige 'STOP' til doberen, når hun blev for meget (det bliver hun hurtigt smiley ). Doberen kan stadig være en pestilens når hun vil lege, men ireren kan sagtens stoppe hende nu og der har enorm glæde af hinanden og leger rigtig meget sammen.


 • Maria G
  Maria G Online Tilmeldt:
  okt 2018

  Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 11 Svar: 146
  #16   31. jul Jeg kan se inde på det tyske Facebook-forum for min race at det er en velafprøvet og succesfuld kombi med GSS og JR. Jeg ville faktisk have troet at JR var lige lovlig aktiv i forhold til, men der er godt nok en del der har den kombi.
  Det må jeg lige overveje. Og det er jo folk der har GSS i "normal" størrelse, aka 45-55kg for tæver 50-65kg for hanhunde.


 • #17   2. aug Vi havde på et tidspunkt labrador og schæfer sammen med en hund i beagle størrelse. Det fungerede upåklageligt og især den lille og schæferen legede utrolig meget med hinanden. De havde stor glæde af det og det var klart den lille dame, der havde det sidste ord og de mest beskidte tricks i leg smiley

Kommentér på:
Hund nr 2 (ja, endnu en tråd)

x