{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.467 visninger | Oprettet:

Lader du din hund hilse? {{forumTopicSubject}}

Jeg har simpelthen brug for at få en forklaring.

Jeg oplever indimellem at folk lader deres hunde hilse på min, uden at spørge om lov først.

Når jeg går med Topper, så korter jeg snoren når vi skal forbi andre. Jeg tager ham i snor hvis han er løs, jeg giver ALDRIG udtryk for han vil hilse. For det vil han IKKE. Han er præcis som mine andre hunde var, han kan ikke lide alle andre hunde.
Jeg laver åbenbart hunde som er vagtsomme, beskyttende, aktive, og sure på andre hunde smiley

Men jeg oplever stadig at folk lader deres hunde gå til min, jeg har nogle gange været nødsaget til at råbe: “Han kan ikke lide andre hunde!”
Folk fatter ingenting!

Så! Er du en af dem der lader din hund gå til andre hunde, også selvom ejeren korter snoren, så vil jeg gerne høre din grund til dette?

Tænker du ikke over din hund kan komme til skade? Hvis den anden hund bliver sur, bange, eller lign og bider.
Din hund kan måske blive smittet med noget, måske er det derfor den anden ejer korter snoren. Fordi personens hund har noget der smitter.

Og så lige et billede af den sorte djævel, som jeg knus-elsker smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Lader du din hund hilse?
  • #1   2. dec 2020 Jeg er også en af dem, som ikke fatter, at man overhovedet tør lade sin hund hilse på andre hunde, uden at spørge først.

    Jeg går oftest med 4 hunde og med vidt forskelligt sind, de to yngste ville gerne hilse på alt, hvad vi møder, men får ikke lov, Bianchi, deres mor har få gode venner, som hun er glad for at se, men resten enten ignorerer hun eller beder om at skride ad helvede til.

    Endelig Ghini, der efterhånden er 10½, hun gider absolut kun hunde, som hun kender, de senere år har hun haft alt for mange dårlige oplevelser med hunde som er kommet farende i fjæset på hende.

    Oftest trækker vi over på modsatte fortov eller eller langt ind til siden, når der kommer hunde imod os, jeg stiller mig, så jeg er imellem den fremmede hund og mine egne, som holdes i meget kort snor, men ofte er det ikke nok.

    Alligevel er der en del som lader deres fare mod mine, mens Bianchi havde seneste kuld hvalpe, var der en som lod sin lille hund løbe mod os i en flexline, mens vi stod i vores indkørsel. Bianchi tændte helt af. Måtte skrige til hende med den lille hund, at fik hun ikke den snor kortet ind, havde hun nok en død hund i løbet af få minutter. Det er jo helt naturligt at en tæve med små hvalpe vil forsvare dem.

    Vi går efterhånden mest på tidspunkter, hvor risikoen for at møde andre hunde er mindst, men træls at det skal være sådan.


    profilbillede
  • #3   2. dec 2020 NEJ vi hilser generelt aldrig!

    Mine galper "heldigvis" ved synet af andre, så de fleste holder afstand.


  • #4   2. dec 2020 Nej det gør jeg ikke
    Men jeg oplever det ret tit
    Zelda kan lide alle, så med hende gør det ikke så meget, udover jeg stadig gerne vil spørges først, så jeg kan vurdere om det er en hund jeg ønsker hun skal hilse på, hun har 7-9-13 aldrig haft en dårlig oplevelse med en anden hund, og det ønsker jeg heller ikke hun får.
    Vores anden hund Hund, kan ikke lide ret mange andre, efter han er kommet op i årene, så ham skal fremmede hunde ikke rende hen til


  • #5   2. dec 2020 Nej, mine hilser aldrig, uden at det er aftalt. Det er også sjældent at folk gør mine til det, for alle ved jo, at schæfere er sindssyge smiley Hvad de ikke regner med er, at schæferen er sød og kærlig, og den lille er en totalt ustabil satan, som kan eksplodere i hvæs og sprut på et sekund smiley

    Jeg havde en lidt pudsig oplevelse her i weekenden, hvor jeg havde bonushund. Vi gik i skoven, og alle mine 3 var i flexline. Foran os gik en ung fyr med noget spids, måske en buhund, eller noget i den stil. Den vendte sig konstant og gøede amok af mine 3. Bonushunden begyndte så småt at reagere ved at knurre og vuffe lidt. Spidshunden fortsatte, og Bella blev også træt af det, og bad den holde kæft. Ejeren blev ved med at stoppe op med sin hund, og lade den fiksere på os, og selv om vi stoppede når han stoppede, blev det sådan lidt for tæt.

    Da endelig alle 4 hunde eksploderer i gøamok, råber manden “skal de lige hilse?” smiley smiley Jeg sagde meget bestemt “nej”, og tilføjede kort efter, at det nok ikke var så godt lige den dag - at jeg havde en bonushund med, og det hele var lidt kaos. Jeg tænkte jo, at han trods alt skulle have ros for at spørge (selvom situationen jo var helt håbløs).

    Da stien delte sig 100 meter længere henne, valgte vi en anden rute end ham, og fik en lidt mere rolig tur smiley



  • #6   2. dec 2020 Åh hvad er det nu for en smitsom sygdom man kan råbe ens hund har, nåja, skab, eller ræveskab. Meeeeeget smitsom, rammer især hunde, hvis ejere lader dem løbe over til andre, uden at respektere de ikke skal hilse smiley så de må hellere se at komme til dyrlægen, jamen jeg sagde jo at vi IKKE hilser!

  • #7   2. dec 2020 #5: Jeg har også engang oplevet at møde en herre med en beagle som var mega aggressiv og som så spørger, om vores hunde skal hilse. smiley

    Der svarede jeg ham, at han stod for at betale begge dyrlægeregninger (det var en søndag), og vi blev enige om at gå hver til sit smiley


  • #10   2. dec 2020 Jeg oplever det ikke hos folk der har hund i snor, de går pænt forbi eller spørger om hundene skal hilse.
    Det er dem med løse hunde som bare lader hunden rende og jeg tænker, at det i de fleste tilfælde nok er fordi de ved, at de ikke rigtig kan kalde den til sig. Folk tænker jo nok at en sød lille pelstot er helt fin at hilse på, men for pokker Tucker har haft nok dårlige oplevelser..
    Så vi hilser kun på hunde vi kender.


  • #12   2. dec 2020 Næ men Poulsen skal nok også sørge for at fortælle, at dét er en dårlig idé.

  • #13   2. dec 2020 Nej, Atlas er heller ikke ovenud begejstret for andre hunde, men jeg har oplevet en del af dem, som fuldstændig overser mine signaler om, at hundene ikke skal hilse. Jeg har præsteret at skifte fortov tre gange, fordi den anden hundeejer blev ved med at skifte med, hvor hendes to løse hunde så til sidst løb gøende over vejen og lige i hovedet på Atlas.

    Men jeg har selv været sådan en træls type en gang for mange år siden. Jeg fik Queenie, da jeg var 12 år. Hun elskede alle andre hunde, ville hilse på alt og alle og rigtig gerne lege, så jeg havde en helt klar ide om, at sådan havde alle andre hunde det da også, og jeg lod hende oftest løbe hen til andre hunde. I snor kunne jeg også finde på at lade hende gå over til andre uden at spørge om lov. Jeg tror slet ikke, at det var gået op for mig, at det kunne være en dårlig ide eller ende galt. Jeg havde ikke nogen forståelse for, at ikke alle hunde var lige så socialt anlagt som Queenie eller at det kunne ende galt.


  • #14   3. dec 2020 Nej vi hilser ikke med mindre det er aftalt og noget hundene har lyst til. Jeg har svært ved at se hvad mine hunde får ud af at dutte snuder med en fremmed hund i 10 sekunder hvorefter vi aldrig ser den igen- Samtidig oplever jeg desværre at langt størstedelen af de hilseglade hunde, vi møder, glemmer eller ikke har lært at aflæse og reagere korrekt på andres hundes signaler. Salik er som udgangspunkt neutral overfor alle andre hunde. Derfor ligner han af og til en sur asocial hund hvis den anden hund fx farer frem i linen og gør, men han ligner også en der meget gerne vil hilse hvis, den anden hund har et mere afdæmpet og venligt kropssprg. Alligevel takker jeg ofte nej til hilsningen (og det er der mange der har meget svært ved at forstå), Men Salik bliver usikker hvis den anden hund ikke reagere på hans signaler om afstand og at dæmpe sig. I disse situationer bliver han presset og frustreret over at hans signaler ikke rspekteres og det ender med at han enten selv reagere for at få den anden hund væk eller stiller sig om bag mig så jeg kan genne den ofte overglade og meget grænseoverskridende hund væk.

    Jeg tror desværre for mange målet med socialiseringen af deres hund er, at lave en overglad, tumlende, legende hund som møder alle andre hunde sådan. Og der er naturligvis intet galt i at have en glad hund der gerne leger med andre hunde. Men i min verden er der altså en anden stor del af socialiseringen i hund og det handler om faktisk at have fokus på at give sin hund mulighed for at lære at aflæse andre hunde (også de små afstandsøgede signaler) og reagere på dem - ja faktisk generelt at blive skarp i hundesprog. Og at mosle hen i hovedet på alle andre hunde man møder og først opdage de ikke gider når de siger kraftigt fra fordi man aldrig har lært at aflæse et blik, en skiftende vægtfordeling, en smaskende osv., det er i verden ikke en hund der er ret godt socialiseret (på trods af dens udtalte begejstring for andre hunde).
    Jeg har selv en 10 ugers gammel hvalp som er midt i socialiseringen og træningen i egen arts sprog. Derfor er jeg også meget opmærksom på at han skal møde søde hvalpe han kan lege og øve sig sammen med, Men jeg er også meget opmærksom på at lade ham møde mestrene i hundesprog (voksne hunde som et veludviklet sprog). Nogle af dem vil gerne lege og andre gider ikke lege med ham, men der er egentlig heller ikke målet, målet er tværtimod at han lærer, hvordan det ser ud når nogen somme tider ikke gider en og hvordan man så skal agere og generelt bare lærer hvordan man bruger og aflæsersignaler.

    og ja for at gøre en lang historie kort så er det generelt derfor vi ikke hilser på alle mulige (fordi jeg oplever at mine egne hunde, på trods af deres tydelige sprog, ofte får en lallende, moslende hund i hovedet en hund der har øvet sig meget i at lege vildt men måske knapt så meget i reelt og nuanceret hundesprog). En anden årsag er at jeg tit synes et hilsemøde går for hurtigt frem og slutter før det egentlig er begyndt - fx vil min hvalp Viggo gerne hilse, men han vil gerne gå roligt over til den anden hund, sætte sig og se lidt på den, gå lidt tættere på, snuse lidt osv. derefter vil han gerne snuse stille og roligt, så efter lidt tid måske lege fangeleg og så først derefter (og ofte slet ikke ved første møde) lege bryde/moslelege. Ved et hurtigt hilsemøde kan han slet ikke at få den tid han har brug for for at mødes bliver noget positivt.

    Til slut skal det dog siges at mine hunde af og til hilser hvis jeg vurdere at de gerne vil det og at situationen ellers er til det, men som udgangspunkt holder vi afstand smiley


    profilbillede
  • #15   3. dec 2020 Nu har vi 3 rottweilere, så de færreste lader deres hunde komme fræsende over til os for at hilse, med en undtagelse...

    Når man går i Hedeland skal alle hunde åbenbart gå uden snor så de bare kan fræse rundt og hilse på alt og alle, hvilket er ret belastende når især den ene af vores slet ikke gider hilse på nogen som helst.
    Og folk tror at området er en stor hundeskov, folk fatter bare minus af at holde deres kræ i snor så alle kan få en go gåtur.

    Men sådan tror jeg det er alle steder desværre smiley


  • #16   3. dec 2020 Jeg lader ikke bare hunden hilse smiley Lige nu går jeg mest tur med en teenage golden der hopper op og ned, det holder de fleste væk smiley

  • #17   3. dec 2020 Jeg lader gerne Coco hilse hvis jeg synes det ser trygt ud. Jeg har flere gange oplevet at spørge og ejer sige god for det og så viser det sig, at den anden hund alligevel er mega aggressiv, så jeg spørger faktisk sjældent mere. Istedet kigger jeg på hunden kropssprog og meget ofte går vi forbi.

    Men jeg har også oplevet den med at folk bare ignorerer at man har sin egen i kort snor og tæt ind til sig, jeg synes især det er folk med små fluffy hunde i flex...

    Jeg har sågar oplevet det når jeg har gået med Coco og min fars Bibbi, som jo forvandler sig til et frådende monster, der gør og snerrer og knurrer, og alligevel synes folk der skal hilses..!
    Senest en dame med en Golden og en yorkie som nærmest forfulgte os, fordi jeg blev ved med at trække væk med hundene for at undgå et udbrud fra Bib, men til sidste måtte jeg vende mig om imod hende, og vredt/irriteret sige, "Ja, vi skal altså IKKE hilse!" Og selvfølgelig ligeså snart jeg ikke havde fokus på Bib, så hun hvor tæt på de var, og tadaa, gø/knurren/snerren/hængen i snoren og så havde jeg en hund, der var "on edge" resten af turen.. smiley Fantastisk!


  • #19   3. dec 2020 På naboens, på den unge goldentæve, på den gamle cavaliertæve.

    Alle andre trækker vi væk fra, og vi skal endnu længere væk fra den husky, der vildt galpende røg ud i fuld flex: Den vil bare lege......var ordene fra det unge par.

    Og noget jeg personligt hader her i bondebyen er netop løse hunde, for jeg kan ikke se om ejer har styr på dem, ( det har de så sjældent), og når de smutter mod mine, så er det altid med denne i nakken: De / den gør ikke noget................og JO, den gør satme noget, og det lærer ejer ret hurtigt smiley

    Så jeg er heldigvis kendt for at være hende den hysteriske, langt farligere end de små hunde, hun render rundt med, hold jer langt væk fra hende.....

    Isabelle, nu lærte du jo herinde at det ikke var ok at dine løse hunde rendte til alt og alle med en bemærkning om at "de gør ikke noget"...ikke sandt? Nu ved jeg jo ikke om alle kender dig, der hvor du lufter, men har du overvejet at andre ikke er trygge ved løse hunde, f.eks mennesker, der er bange for hunde?






  • #20   3. dec 2020 Nej...
    Han har dog faste legekammerater hvor det altid sker


  • #22   3. dec 2020 Det sker meget meget sjældent her, for folk forstår godt når jeg siger de skal IKKE hilse, men jeg er heller ikke bleg for at fortælle at jeg mener det!

    Og så har jeg jo en Ridgeback, det hjælper helt sikkert på det, jeg gør alt hvad jeg kan for at undgå at få løse hunde hen, for Sam er klar til konflikter med især hanhunde.


  • #23   3. dec 2020 Nones får aldrig lov at hilse på andre hunde, han bliver kaldt ind, eller går pænt på plads.
    Vi har en mand der går med sin Labrador, den lægger sig ned hver gang den ser os, og manden lader den gøre det. Når vi så er på vej forbi, så spiller den her Lab op til det helt store ! Og nones tænker wtf. Når vi så er nået forbi, så kommer Labben farende efter os i flexline. Om jeg fatter at den får lov ! Min hund skal fandme ikke ligge og spille smart til andre hanhunde.

    Jeg jeg døjer så ikke med løse hunde eller andre folk der vil hilse på os, måske det fordi Nones er så stor.


  • #24   3. dec 2020 Jeg lader aldrig mine hunde hilse hvis jeg kan blive fri.
    Det kan jeg så ikke altid på smalle stier og når man møder nogen der bare VIL hilse.
    Mine hunde er rigtig søde og rare så det er intet problem. at hilse. Jeg kan bare ikke se meningen med det og risikoen for smitte er høj.
    Jeg foretrækker at mine hunde bare ignorere andre hunde. Ca halvdelen af de hunde vi møder laver udfald og udviser usikker eller aggressiv adfærd. Så der er det en kæmpefordel at mine hunde bare ignorere og går videre.
    Nogle gange kan jeg godt mærke at mine hunde bliver lidt presset og ærligt er det da ikke fedt at gå tæt forbi en vred og udfarende hund der hænger i snoren og man er bange for om ejer kan holde kræet.


  • #26   3. dec 2020 Albert hilser absolut kun på dem vi kender, og som jeg ved ikke spiller op til noget. Men hilse-tosserne har vi skam også mange af, og jeg bliver lige overrasket over voksne mennesker hver gang.

    En dag går en stor familie på stien. Far har travlt med at kigge på sin telefon med sine 2 børn, hvor datteren går med deres lille bomuldstæve. Jeg går bagved dem sammen med min mor, og vi stopper op, til jeg er sikker på, de ved jeg er der. Moren i familien som går længere fremme siger til manden, der er en hund bagved. Ja ja siger han.
    Jeg regner derefter med, at de har styr på situationen. Jeg går over i den anden side af stien, og har Albert tæt ved mig. Deres tæve går fuldstændig bananas i det vi går forbi, og faren må hurtigt hjælpe datteren med at rykke flexlinen ind, og redde sin telefon samtid.
    Da jeg går forbi kan han hurtigt se på mig, at jeg ikke er tilfreds med situationen. Han spørger hvad der er galt, og jeg får sagt til ham, at det ikke er i orden. Han spørger om jeg ikke har styr på min hund smiley
    Mig, ikke styr på min hund!!. Han går tæt ind til mig hvor han skal være, og det er ikke mig der står og flagre med en flexline oppe omkring ørerne, og det er ikke min hund der står og stjerner helt ud smiley

    I går går jeg nede i byen på fortovet. På den anden side kommer en dame med en mindre hund. Vupti vil den over og hilse på Albert, og den render ud på vejen ( flexline ). Forstår slet ikke hvad folk tænker.


  • #27   3. dec 2020 Nej, han hilser ikke på nogen. Han får simpelthen ikke noget ud af det - jo måske en dårlig oplevelse, hvor han skal op i det røde felt.
    Det er blevet bedre, efter vi er flyttet, men den gamle skov var altid proppet med løse hunde, som “ikke gør nooooooget”. Det er også risikofrit at lade sin lab/golden/setter/bulldog/what ever rende over til 4 kg pels på ben.


  • #28   3. dec 2020 Isabelle
    Jeg tror nu ikke hundene er mere syge her hvor jeg bor. Men hører da ofte om kennelhoste, øjenbetændelse, lungeorm m.m

    Møder sjældent løse hunde men utrolig mange udfarende hunde hvor ejer ikke aner hvad de skal gøre.
    Ofte beder de bare hunden sitte lige midt på stien og så må man så selv finde ud af hvordan man kommer helskindet forbi med to hunde.


  • #29   3. dec 2020 Jeg kan ikke forstå det her. Vi møder alle de der hilse-tosser, men hvorfor svare hilse-tosserne ikke når de bliver efterlyst? Findes de ikke herinde?

  • #32   3. dec 2020 Min hund er en lille race, og mange tror, at racen er "aggresiv" over fog andre hunde, og det i sig selv kan være en fin stopklods, men han har sine få hundevenner og også et par kattevenner, som han gerne vil og må hilse på. Han har aldrig været begejstret for alle hunde, og kan godt finde på at brumme lidt en gang imellem, men efter han er blevet en lidt gammel fyr, gider han slet ikke fremmede hunde. Der fik jeg så at vide, af en ældre herre med en meget vild jagthund med, at jeg "bare" skulle tvinge Paw til at hilse på hans hund. Det nåede jeg dog aldrig, for jeg spurgte ham, om hvis han gik nu, hvor hurtigt kunne han så være ud af mit synsfelt.

  • #33   3. dec 2020 Isabelle
    Mine hunde får lov til at hilse hvis der kommer en venlig løs hund hen til os f.eks i hundeskove. Men det gør vel ikke en til hilsetosse.
    Vi var i en hegnet hundeskov i går hvor vi havde en Beagle med hele vejen rundt. Beaglens ejer gik den modsatte vej rundt smiley og så mødte han sin hund og os omme ved lågen. smiley
    Normalt går jeg kun i hundeskove uden hegn eller hvis jeg vurdere der ikke rigtig er andre.

    Det er jo også vigtigt at hvalpe og unghunde hilser på forskellige typer hunde, men ejer skal altid spørge først.


  • #34   3. dec 2020 Her skifter det meget. Nu har jeg jo boet på samme adresse i godt 30 år og haft mindst to hunde ad gangen i alle.

    Det var helt tosset omkring 2005-10 og så gik der nogle år, hvor det blev bedre og bedre. Vi har haft 4-5 år, hvor der stort set ikke har været problemer med hverken hunde i snor eller løse hunde, men nu er det vendt og det er flere gange om ugen, at jeg står i en situation, som jeg gerne ville have undgået.

    Whipperne har et fint hundesprog, men når de kommunikerer indbyrdes er signalerne ofte meget, meget små, overfor andre hunde er de mere tydlige og Ghinis sprog overfor fremmede hunde er nærmest karikerede, når hun fortæller, at de skal holde sig væk.

    Jo flere gange hun har oplevet andre hunde komme blæsende i hovedet af hende, jo tydligere er det blevet, at hun bare slet ikke ønsker kontakt.
    Hunde hun har kendt i årevis er en helt anden sag.

    Whipperne har deres faste legekammerater, som de får lov til at løbe frit med. Det er en god blanding af forskellige racer, men alle har det tilfælles, at de har ejere, som handler, hvis der er optræk til konflikter. I størrelse spænder de fra et par gravhunde til en italiensk spinone, sidstnævnte er Ghinis absolutte yndling, han er en rigtig gentleman i hendes øjne smiley

    Som det er i øjeblikket glæder jeg mig vildt til at flytte og til at kunne opfylde whippernes behov for frit løb på egen matrikel, med 23.000 kvadratmeter indhegnet behøver de ikke gåture udenfor matriklen hver dag og så kan vi uden problemer gå på tidspunkter, hvor vi ikke møder andre smiley


  • #35   3. dec 2020 @TS: Jeg tvivler på at du får svar på spørgsmålet "Så! Er du en af dem der lader din hund gå til andre hunde, også selvom ejeren korter snoren, så vil jeg gerne høre din grund til dette?" herinde smiley


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #36   3. dec 2020 Vi hilser sjældent på andre hunde vi møder.

    Jeg tror ikke et sekundt på,at hunde skal lære hundesprog. Tværtimod. Hunde som skal det,får oftere deres grænser overskredet. Det kan have uheldige følger.

    Hunde har lært at læse omgivelserne igennem 1000 vis af år. Det forsvinder ikke bare.



  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #38   3. dec 2020 Selvfølgelig ikke. Det har jo også noget at gøre med hvilken race man har.

    Chancen for en dårlig oplevelse, for min hund, vil være meget stor. Det vil kunne blive rigtig grimt. Det vil ikke give mening at forfine noget som virker i forvejen.

    Men selvfølgelig skal man give hunden lov til at være sammen med andre. Ikke at en hund ikke kan have det godt uden. Men hvis en hund har glæde af det,er det da tosset,ikke at give den lov.


  • #39   3. dec 2020 #35
    Det var da forsøget værd haha smiley


  • #41   3. dec 2020 Jeg er lige så heldig som Isabelle med stederne, jeg går tur. Jeg møder sjældent løse hunde andre steder end i hundeskovene, hvor jeg forventer det.

    De pågældende hundeskove er mindre indhegnede arealer, hvor der ikke er den store grund til at komme, hvis hundene ikke må hilse, for de er ikke store nok til at gå en rigtig tur, og der er rigeligt med andre, større naturområder at gå tur i områderne omkring dem. Jeg tager en runde i en af dem ind i mellem, f.eks. hvis jeg alligevel skal ind og handle i nærheden. Mine hunde er venlige og vil normalt gerne hilse på de andre løse venlige hunde og hygger sig med en tur der, men leger sjældent med de andre hunde. Det bruger de hinanden til.

    De fleste skove her omkring er privatskove, og det er virkelig sjældent at møde en løs hund. Og det er mindst lige så sjældent, at andre hunde ejere lader deres hund i f.eks. flexline løbe hen og hilse uden at spørge først. Jeg går normalt med 3 store hunde, så jeg trækker til siden, stopper op og venter på, at folk går forbi. Og det gør langt de fleste også bare, nogen stopper op og kommenterer hundene, at de er store og flotte, hvad er det for en race ?, og nej hvor er de flinke og rolige. Jeg kan ikke huske, hvornår der var en, der bare lod sin hund rende over for at hilse, og der er faktisk også langt imellem, at folk spørger, om de skal hilse. Og det er helt fint. Selv om mine hunde egentlig godt må hilse, så synes jeg, det er bøvl at stå med 3 hunde i snor, der skal hilse.

    Jeg er sikker på, at hvor meget man er udsat for hunde, løse såvel som i snor, der kommer uønsket hen til ens egen hund, har meget at gøre med, hvor man bor og hvilke hunde, man selv har.


  • #42   3. dec 2020 Det er sjældent at folk bare hilser uden samtykke. Men jeg oplever to tit et akavet forudantagelse af at de skal hilse, hvor der gives lidt line og de stopper op og venter - de må føle sig dumme når jeg bare går videre smiley

    Og lidt sjovere når de får givet lidt for meget line, og Sally reagere med et FUCK AF ELLER JEG KVÆRKER NAKKEN PÅ DIG og går videre. Sally har masser af rotte lyd, så folks hyggelige ansigts udtryk ændre sig hurtigt og folk river fluks i både håndtag og flexlinen smiley


  • #43   3. dec 2020 Ift det med hundesprog og socialisering, så har jeg oplevet at i de lange perioder, hvor jeg har boet steder hvor folk aldrig hilser, er Coco blevet tilsvarende "asocial"/dårlig til at hilse (hidsig), og i de perioder hvor jeg har boet steder, hvor folk oftere lader deres hunde hilse, er hendes væsen blevet mere blødt igen og kan sagtens hilse.
    Med Coco er jeg ret sikker på at det er ophidselse over endelig at kunne hilse, som så kammer over, og det derfor bliver bedre, når det er oftere, fordi det bliver en mere vant begivenhed for hende.


  • #44   3. dec 2020 Natascha, jeg tænker at den slags mennesker, som du efterlyser, også er den slags mennesker, som dybest set ikke har brugt synderlig tid på at sætte sig ind hundeadfærd, de interesserer sig ikke for deres hunde på den måde, og den slags mennesker enten kommer aldrig ind på et site som dette eller bliver hurtigt jaget væk herfra igen..
    Jeg tænker du kommer længere med samme spg info en fb gruppe for hundegårde, fx kan du prøve med gruppen, Hundegårdene i Fælledparken.


  • #46   3. dec 2020 A-S jeg blev bare så træt, at jeg simpelthen blev nød til at spørge.
    De der hundegrupper, dem er jeg ikke i ret længe smiley jeg bliver igen så træt, at jeg melder mig ud.
    Og jeg blev smidt ud af en af de største, fordi jeg rettede en admin, og spurgte om hun ikke havde gået i skole. Grin bare, det gør jeg også selv smiley smiley


  • #48   3. dec 2020 nu er mine ikke specielt hilse glade, de vil da gerne lige snuse og så videre ... men der er jo megen forskel på om andres hunde hilser ved at blæse ind i hovedet på hunde de møder, eller man lige lurer hinanden og situationen af .... hvis dem vi møder på vores vej signalerer at der må hilses, så hilser vi, signalerer de det modsatte så går vi udenom, synes ikke det er en videnskab...

    men jeg er nu en af dem der mener at almindelige hunde på gå tur egentlig er artssociale, nogle vil gerne se andre an, evt hilse, nogen gør det kort, andre vil gerne lege .. ganske som mennesker... nogen kommer de overens med, andre skal man helst gå uden om ...

    men jeg respekterer altid de signaler der sendes fra de hundeejere vi møder ...


  • #50   3. dec 2020 Jeg tænker den der med at det er ejers behov at hilse, den er jo meget korrekt, hvis man har en hund, som absolut ikke er god til at hilse enten pga frygt eller aggression. Så er det jo ejer, der bliver ved med at pådutte hunden noget, den tydeligt viser, den ikke nyder, og det er jo selvfølgelig ikke godt.

  • #51   3. dec 2020 For mig er det negativt, når begge parter ikke er enige.

    I snor får mine aldrig lov til at hilse. Der ville givet være nogle som de sagtens kan hilse på uden problemer, men risikoen for at noget går galt når 4 hunde, som udgør en fasttømret flok, skal hilse på en enkelt fremmed hund er simpelthen for stor.

    Mine 4 har ikke en jordisk chance for at kommunikere ordentligt når de er 4 sammen i forholdsvis korte liner, er linerne for lange kan de blive viklet ind og komme til skade.
    Næsten uanset, vil de være tvunget til at mødes snude mod snude og det bryder de sig ikke om. Når de er løse har de en helt anden mulighed for at nærme sig eller trække sig væk, alt efter, hvad de finder naturligt.

    De fleste møder foregår heldigvis helt ukompliceret ved at den anden hundeejer og jeg bare passerer hinanden og i den situation går mine fire pænt med slap snor på enten højre eller venstre side, alt efter forholdene. Problemerne opstår først når modparten lader sin hund springe over mod os, så er det med at holde tungen lige i munden for at undgå konflikter.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #53   3. dec 2020 Jeg tror man skal passe på med at tage udgangspunkt i sin egen hund. Jeg er slet ikke enig i at det bare bliver bedre.

    Hvis en hund ikke har det behov vil det være direkte synd at presse den til det. Hunde er forskellige. Ikke alle har et behov for at hilse på mange fremmede hunde.

    Og det er her det kan gå galt. Min hund skal bare snakke med mange hunde. Så er muligheden for at den får nogle negative oplevelser stor.

    Altså får man ødelagt noget som ellers ikke fejlede noget til at starte med.


  • #54   3. dec 2020 Mine hunde har hinanden, og deres faste venner, som de har kendt altid. De elsker når de kan få lov at tulle rundt og hygge sig med vennerne, hvor alle kender alle, og ved hvilke regler der gælder.

    Bella elsker at møde unge, sprøde hanhunde, og bliver altid helt fjollet og glad, når en ny byder sig til. Hun springer rundt, lægger op til leg og synes det er skønt med lidt ungt kød smiley

    Dorit HADER unge hanhunde. De er klamme, og vil sniffe hende i numsen smiley Unge damer, derimod smiley Særligt hvis de gider at lege fangeleg og løbe stærkt smiley

    Hvis jeg insisterer på at pådutte mine hunde social kontakt, med hunde som de ikke ønsker, er jeg ret sikker på at jeg ikke gør dem en tjeneste. Men hvis mine hunde gerne vil hilse på en anden hund, og den gerne vil hilse på mine, så får de da lov. Jeg ser det bare ikke som deres ultimative mål i livet.


  • #56   3. dec 2020 Her hvor jeg bor er der så mange hunde at det kan blive svært helt at undgå hilsen i snor. Jessie er ligeglad med 90% af alle hunde, så vi passerer bare i ro uden hilsen. Avicii er 1.5 år og synes at alle er BFF/Best Friends Forever, så hun hilser nogen gange på andre hunde hvis den anden hundeejer også synes at det er fint, og har en hund som også er interesseret i at hilse. Tilgengæld lader vi dem hilse og snakke længe, og ikke bare “1-2 sek” hvor de ikke får kommunikeret noget særligt anyway. På den facon har hun fået et par venner i kvarteret som hun tydeligvis er glad for at gense på gåturene.

  • #57   3. dec 2020 Min vil meget gerne, men helst uden snor.

    Han kan godt møde mindre hunde i snor, det er intet problem.

    En stor skal slet ikke nærme sig hvis det er en han (stor for ham er Newf eller Broholmer foreksempel, de eneste racer jeg har oplevet løbet hen til ham hvor han var i snor).

    Så laver han udfald og gøer lige op i hovedet på dem. De drejer så hovedet på helt samme måde som ham selv, når en lille hund gør det på ham (underforstået: Slap nu af lille ven, jeg spiser dig ikke). smiley

    Er han fri, så kan de bare komme alle sammen. Så er de alle som en fantastiske.


  • #58   3. dec 2020 Altså Sam får da lov til at hilse en gang i mellem på fremmede hunde, hvis de begge viser interesse, men kun med tæver eller små hanhunde, godkendte "hilsemøder" har aldrig været et problem, Sam har altid hilst i snor på fremmede hunde, men vi har faste hundevenner vi benytter os af istedet for smiley

  • #59   3. dec 2020 #18
    Det skal bestemt ikke forstås som at mine hunde holdes væk fra andre - tværtimod for de lov at opbygge relationer til en del andre hunde - det synes jeg er langt mere givende end et kort møde. Og som sagt må de også gerne hilse men jeg ser på min hund og på den anden og ud fra hvordan jeg aflæser min hund og den anden hund vælger jeg altså også ofte en anden hund der vil hilse fra. Kan jeg se på min hund at han ikke har lyst så skal han ikke hilse fordi en anden hund har det.
    Min pointe med det jeg skrev var at der er stor forskel på at socialisere end hund til at det fx altid er vild leg når den møder en anden hund og så faktisk at lære en hund at aflæse andre hunde, at være høflig og holde stressniveauet under disse møder på et rimeligt niveau. Står jeg fx med min lille hvalp som er lidt forsigtig fordi alt er nyt, men dog glad og nysgerrig så kunne jeg ikke drømme om at sige go for at fri Jensen med sin store trumlende glade ladbrador mosler direkte hen i hovedet af min hvalp når han tydeligvis udsender masser af signaler som viser at han gerne vil tage det mere roligt. Men ja som sagt møder vi søde, høflige hunde som faktisk aflæser andre hunde så må mine meget gerne hilse og det vil de også gerne. Så igen det er slet ikke fordi de ikke må hilse og ikke har hundevenner (der går aldrig en uge hvor de ikke er sammen med andre hunde). Men ja at hilse er under forudsætning af at mine hunde ønsker at hilse, og jeg oplever ikke de ønsker at hilse når en anden hund er meget grænseoverskridende i dens fremtræden... Håber dette gjorde hvad jeg mente lidt klarer smiley


  • #60   3. dec 2020 Umi er MEGET nysgerrig på andre hunde og hun lægger altid op til leg. Hun står simpelthen nærmest på bagben hver gang vi møder en hund og vil såå gerne hilse (undtagelsen er de der store labradors der kommer farende lige i hovedet på os, og det er sket et par gange, fordi nogle folk er idioter!!)

    Faktisk derfor hilser vi sjældent på fremmede på gåture - hun skaber sig simpelthen så meget at vi knap nok kan gå forbi andre hunde. Hvis aldrig hun lærer at ignorere andre, eller i det mindste passere dem pænt, så bliver hun jo en pest at have med.

    Men jeg har til gengæld også overvejet - lidt som dit indlæg, A-S - om det mon bliver bedre, hvis hun bare får lov at få de der korte hilsemøder på turene, fordi vi ikke rigtig har så mange faste legekammerater og slet ikke nogen vi mødes med hver uge i hvert fald.

    På den anden side gider jeg af princip ikke deltage i den der kultur hvor man bare som en selvfølge lader hundene rende hen til en fremmed uden så meget som øjenkontakt med ejeren, og det er nok 90% af det vi møder på gåturene såååå.....


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #61   3. dec 2020 Det er vil også hvad man ønsker. Jeg gider personligt ikke en hund som gerne vil hilse på alt på sin vej.


  • #63   4. dec 2020 Vi møder meget sjældent nogen herude på landet. Så dem vi møder, "kender" vi så smiley

    Men nej, de får ikke bare lov til at hilse, jeg har svært ved at holde dem begge to, når de ser andre, så jeg trækker altid langt ind (går i skov), så jeg har så lang afstand mellem os og dem, at jeg har kontrol smiley Og det bliver heldigvis accepteret smiley

    Forleden mødte jeg en med to border collier, og hun sagde, at var jeg ikke trukket ind, havde hun gjort det smiley

    Det er ikke fordi mine ikke kan lide andre hunde, tværtimod. Men de bliver simpelthen SÅ glade og kører ret højt op. Og så bliver de let voldsomme smiley


  • #64   4. dec 2020 Jeg bor også sådan et sted hvor man næsten aldrig møder andre hunde.
    Perle ville i sine unge dage ville hun rigtig gerne lege. Nu gider hun ikke andre hunde og passere bare forbi dem uden at værdige dem et blik. Clinton elsker tæver, men opfører sig rigtig gentleman-agtig og er ikke påtrængende (så de fleste tæver 'smelter' når han folder charmen ud smiley ). Hanner bare skal have nogle 'brianbank'. Så jeg skal altid lige sikre mig om det er det ene eller det andet inden jeg lader ham hilse. Clinton kan - efter at han er blevet voksen - fint finde ud af at hilse i snor. Perle gider som sagt ikke hilse. Mine hunde har fået rig mulighed for at træne deres hundesprog ved at være sammen med træningskammeraters og familie og venners hunde. Og sådan bliver det også for den næste hvalp.
    Herude har vi udelukkende private skove og små landeveje (altså virkelig små, hvor myldretid er når der er kørt to biler på en time smiley ) at færdes på. De fleste hunde er i snor og dem der ikke er er der virkelig godt styr på. Vi møder fx ofte en mand der cykler med sin gamle danske hønsehund. Den er løs og den passere os uden så meget som at kigge på os. Jeg har ALDRIG mødt en løs hund i den temmelig store skov vi bor op ad og jævnligt går i. Den ligger ikke 'bynært' så der kommer ikke rigtigt nogen ud over os der bor omkring den - og så en forvildet cyklist en gang i mellem. Det er skønt at gå tur sådan et sted smiley
    Forøvrigt synes jeg at det er tankevækkende at siden jeg flyttede fra Københavnsområdet for lidt over 20 år siden har jeg ikke haft de der virkelig trælse oplevelser med løse hunde, der bare fik lov at blæse hen i hovedet på mine hunde.


  • #65   4. dec 2020 Isabelle, jeg mangler en som dig hvor jeg bror, der rent faktisk aflæser mig. Jeg synes selv, at jeg er ret tydelig i mit kropssprog og handling. Ved ikke om de stadig ikke kan aflæse mig eller om de er ligeglade. Deres hunde er i hvertfald på vej til Albert uanset.

  • #66   4. dec 2020 Isabelle - jeg tror bare ikke jeg er sådan en der stoler på, at det går over af sig selv smiley Jeg ønsker så også (ideelt set) en hund, der ignorerer andre hunde og mennesker, og sådan set er ligeglad når vi passerer andre eller den er løs. Desværre fik jeg ikke den reserverede hund, jeg satsede på, hehe smiley

  • #67   4. dec 2020 Min får aldrig lov til at rende over at hilse. Faktisk gider hun ikke langt de fleste hunde.
    Der er nogle få, hvor hun bare gerne vil over og sige hej, og der spørger jeg pænt. Hun hilser og går igen.

    Hun har et tydeligt kropssprog. Ser hun hvalpe eller unghunde rejser hun børster og går forbi som om hun ikke har set dem. Vi har en stor retriverhvalp tæt på som vi engang imellem møder. Imens jeg snakker med ham, står hun i helt stram fleksline, længst væk med ryggen til og og kropssproget råber nærmest "kom nu videre"

    De fleste gange ignorer hun bare hunde.

    En enkelt gør hun af, i starten da de fik hunden som voksen, var den meget aggressiv, og vi havde en oplevelse en dag hvor de gik et stykke bagved og hunden knurrede. Til sidst fik min nok, og råbte hold kæft. Nu vil hun gerne råbe hold kæft hver hver gang hun ser den.

    Der er en enkelt ældre hanhund, der også er rigtig god til at ignorer andre hunde. Når hun ser ham, bliver hun lykkelig, og forsøger lidt akavet at ligge op til leg. Han vil da gerne hilse, og så smutter han videre.


  • #68   4. dec 2020 Nu mødte jeg hvad nok skal betegnes som "hilsetosser" idag!

    Jeg tager Coco i snor og helt ind til mig, men jeg må desværre helt ud af stien og ud i noget pløret bladfyldt rabat, for at komme ud af flexlinens rækkevidde.
    I den ene er en ung Golden, i den anden "selvfølgelig" en omkring 9årig dreng, som på ingen måde styrede noget.
    Han havde dine forældre med og jeg påpeger at det er træls de ikke respekterer at jeg så tydeligt viser jeg ikke vil hilse, hvortil faren siger at JEG skal slappe! Og derudover at hunde "skal jo som regel hilse". Og der vender jeg mig om, og siger at nej, det skal de ikke, de kan jo ikke vide, om min ville bide næsen af deres.
    Men på det tidspunkt er de allerede nærmest gået (jeg fik næsten lyst til at sitte Coco af og gå efter dem smiley ) men helt ærligt tænker jeg at de jo gik, fordi de dybest set godt kunne se, at det var dem, der ikke havde handlet helt ordentligt.
    Istedet for at gå efter dem, sagde jeg højt, at det ville jo være rart, hvis de kunne respektere at ikke alle er ens, og så gik jeg selv videre.

    Senere på turen mødte jeg hele to hunde, som enten var i snor og kom i snor, da de ser mig, den ene hilser vi ikke på, men den anden fik et lille snudedut smiley Så heldigvis er Fredensborg ikke helt fortabt smiley


  • #69   9. dec 2020 De første par år jeg havde Bertha der gjorde jeg meget ud af at lade hende hilse på små hunde der så venlige ud, hvis altså ejerne ville det. Alle andre hunde gik jeg en stor bue udenom, for hun er hunderæd for andre hunde. Men selvom jeg prøvede at lade hende hilse og hun fik nogle gode oplevelser af det, så blev hun ikke rigtig bedre til det, faktisk modsat, det stressede hende at vi prøvede. Og efter hun blev overfaldet af naboens rottweiler og labrador da hun var 3 var det helt galt med hende, så når vi gik tur i byen var det på bestemte tidspunkter, og i helt kort snor så jeg nemt kunne holde hende væk fra andre selv på de små stier.

    Jeg tillærte mig selv en tilknappet og afvisende attitude når vi gik tur så alle kunne se at vi ikke skulle hilse. Jeg puttede rød sløjfe på selen. Alligevel skete det UTALLIGE gange at nogen lod deres hunde komme styrtende hen, selvom Bertha sprang baglæns og pev og prøvede at stikke af. Folk havde bare absolut ingen respekt og var simpelthen for dumme til at se hun var bange. Efter de gåture var hun altid usikker og lidt rystende når vi kom hjem. Fandme ikke sjovt.

    Jeg prøvede engang at komme gående på en stor parkeringsplads, jeg havde min lille 7 kg's hund pænt i kort snor, og en mand træder ud af sin bil, ser os, og siger "Den er godt nok lille den der, nu skal du se min" og så lukker han en KÆMPE mastiff ud af bilen. Bertha gik i panik da hun så den, og mastiffens jagtinstikt tog over, så den fór lige i flæsket på os. Jeg fik hurtigt Bertha op på min skulder (mastiffen hoppede med op) og jeg blev sprøjtet til på mine bukser og jakke af Berthas analsekret (det kommer ud når hun bliver RIGTIG bange). Han sagde bare "Det har den aldrig gjort før" og så gik jeg næsten grædende hjem (det var kun et år efter jeg næsten havde mistet hende i kæberne på en rottweiler).

    For helvede da. Fat det dog. Hunde skal i snor. Der findes ikke en hund der er så veltrænet at den ikke vil løbe hvis den ser noget sjovt eller spiseligt - sådan en hund har jeg i hvert fald aldrig set. Jeg ville aldrig stole på mine egne, de er altid i snor. Nu er vi flyttet på landet, så vi møder heldigvis næsten aldrig andre hunde. Hvis naboen er ude med sine labber vender vi om igen, vi har aldrig hilst. Jeg nænner ikke at stresse dem. Lidt synd for Bodil egentlig, for hun vil nogen gange gerne hilse, men jeg tror simpelthen Bertha får et hjertestop hvis én hund mere farer i flæsket på hende.

    Det sjove det er, at når jeg har sagt pænt nej til at hilse, så er der mange der bliver fornærmede, så prøver jeg at forklare at hun er bange for andre hunde. Så får jeg at vide at det ikke bliver bedre hvis man ikke træner det. Jeg prøver at forklare at jeg i et par år trænede det med hende, det blev ikke bedre, stressede hende bare. Så ender vi i en lang diskussion hvor jeg skal stå og forsvare at min hund er bange og at jeg ikke vil udsætte hende for mere. Mon ikke det er mit valg?
    Den værste jeg mødte med det var en hundetræner der satte sig på hug for at hilse på Bertha (hun er også bange for fremmede mennesker) og jeg trak stille og roligt Bertha med mig forbi. Bertha stivner når hun er bange, og trykker sig ind til mig. Hende her tog bare fat i Berthas sele for at tvinge en hilsen ud af hende. Jeg forklarede at hun var bange, at ja, jeg havde forsøgt at træne det, at nej, det var ikke blevet bedre. Hun vendte øjne af mig. Så spurgte hun hvad race Bertha er. Jeg svarede blanding af mops/pekingeser. Så sagde hun det ikke kunne passe, for der findes ikke sort/hvide pekingesere, det vidste hun, for hun var jo hundetræner. Okay, så fordi du er hundetræner, så er du ekspert i alle hunderacer? Der findes da masser af sort/hvide pekingesere. Jeg tænkte at jeg ikke gad diskussionen med sådan en påståelig kælling, så jeg tiede stille, trak på skulderen og begyndte at gå. Så sagde hun mens jeg havde ryggen til hende at det var synd for min hund at jeg ikke ville træne hende. Sæk.

    Nå, hvorom alting er - det er MEGA uhøfligt at lade hilse uden at spørge. Du aner ikke hvad det er for en hund, hvad den har været ude for, hvorfor dens ejer holder den i kort snor.


  • #71   9. dec 2020 Nu da der kom nyt svar i tråden mindede det mig lige om, hvorfor jeg egentlig ville svare i første omgang.

    Jeg mødte for et par uger siden en dame med en lille pekingeser-agtig hund, som åbenbart stod og ventede på os længere fremme på stien. Jeg korter snoren ind og forklarer, at vi lige øver os på at kunne gå forbi andre hunde så vi hilser ikke.
    Åh, jamen ville min hund ikke hilse, altså hendes var jo næsten traumatiseret fordi den ikke havde mødt andre hunde på turen!
    Og ja, hun brugte selv ordet traumatiseret.

    Vi går forbi og Umi stiller sig til at snuse lidt, og damen beslutter at det alligevel er OK at lade hendes lille hund gå mere og mere ud i flexilinen hen til Umi. Vi rykker os fremad. Hunden får længere line.......

    Jeg tænker hun er et eksempel på folk, der gør det fordi de simpelthen bare synes det er synd for hunden. Og ja det er da ret komisk at man ikke engang kan nyde en tur med sin hund fordi den åbenbart SKAL møde en anden hund for at turen er en succes smiley
    Men sådan er det, og har man den indstilling, så lader man selvfølgelig sin hund hilse på alt revl og krat man kan komme til


  • #72   9. dec 2020 Jeg oplever sommetider til arrangementer at folk syntes det er Ok, at deres hund lige får en armlængde mere for at snude til hunden ved siden af, eller bagved- og det irritere mig grænseløst. Jeg syntes det er så uhøfligt, og når Nones er nogen steder så er han ofte oppe og ringe, og så spiller han smart, hvor han normalt aldrig ville fortrække en mine.

  • #73   9. dec 2020 @LP.
    Der vil jeg give dig ret!

    Til arrangementer er det også min oplevelse at folk er meget afslappede omkring det at hilse.

    Altså nu skal det sige, at min erfaring er mest eller næsten udelukkende med Broholmere og udstillinger.

    Der reagerer min jo lettere irriteret (udfald hvor han gør dem op i hovedet), da alle hannerne jo er ham markant fysisk overlegen (mindre end ham så er han iskold), så sker der ikke noget.

    Heldigvis, så er de Broholmer hanner jo nogen hunde, som ikke frygter noget som helst, så de drejer bare af og markerer: "Slap af lille ven".

    Altså det virker jo. smiley

    Men ja, udstillinger er der hvor jeg oplever mest afslappethed.


  • #75   9. dec 2020 Fünke og jeg havde også en lidt fjollet oplevelse igår. Vi gik med vores 3 hunde, og på det tidspunkt var alle 3 i snor. Der kommer en ældre mand med et skur af en golden, der hed Sofus. Og Sofus vidste så ikke at det var hans navn, for selvom ejeren kaldte det virkelig mange gange, blev Sofus stående, og var meget interesserede i vores 3.

    Vi stoppede op med de små tæt på, og Bella ude i 3-4 meter line. Og så blev vi stående, imens manden kaldte på Sofus. Og kaldte. Og kaldte. Så råbte manden til os, og spurgte om vi var bange smiley

    Jeg svarede bare, at hvis hans hund kom hen til min schæfer, ville min hund bide. “Jamen, min gør ikke noget” smiley Nå, men det gør min, svarede jeg. Og måske blev det også krydret med noget med mange huller. Alt imens jeg fortalte Fünke, at der ikke ville ske en skid.

    Sofus lagde sig ned, lissom for at demonstrere, at han ikke havde tænkt sig at flytte på sig, så manden måtte traske hen og sætte snor på Sofus og slæbe afsted med vovse.

    Bella ville ikke gøre noget, hvis Sofus var rendt hen til hende. Det afslørede hendes kropssprog i øvrigt også. Men var Sofus rendt hen til Dorit eller Umi, havde Sofus nok fået en skideballe af Bella. Altså, Umi er jo trekvart lort høj, og Dorit har ingen ben. Hvorfor tænker den mand, at de gider tromles af hans store, tunge golden på 40+ kg?


  • #76   9. dec 2020 Han kunne vist godt se, at løbet var kørt, da han opgav at kalde og kalde, og bare måtte fortælle os at "den lå og ventede på os" smiley god taktik, god taktik... men det gjorde den da i dén grad også - klar til at flyve lige op i hovederne på os. Nogen folk er enten blinde eller ligeglade eller begge ting på én gang

  • #77   9. dec 2020 For et år siden mødte jeg over flere omgange en ældre mand med en løs labrador. Jeg bad ham igen og igen om, at han skulle tage sin hund i snor (altså sådan noget med at råbe til ham på 100 meters afstand imens labben spønsede imod os) jeg fik altid et flabet svar. En dag går vi forbi bondegården, hvor en far, mor og en 2-3 årige pige er i gang med at klappe køer, men mandens labrador er løbet over til dem og springer op ad den lille pige, så hun vælter, græder og hunden hopper rundt om hende. Faren jager hunden væk og råber af manden, at han skal få styr på den hund, inden han gør et eller andet grimt ved den. Manden siger ikke et ord og går videre op i mod os, og labradoren tonser i forvejen. Jeg råber, at han skal kalde hunden til sig, og vi får samlet en spruttende Louie op for at få ham væk fra fægtende lab-ben. Hunden stæser videre, og jeg får sagt et eller andet til manden om, at han skal få styr på sin hund. Hvor han svarer, at det ikke er ham, der har et problem, men mig, fordi jeg har en perverteret hund, som ikke kan lide andre hunde.
    Jeg har tit tænkt på det der med, at det var mig, der var gal på den og min hund var perverteret.


  • #78   9. dec 2020 Næh - folk går pænt udenom i en kæmpe bue, selvom Rudi elsker alt andet levende.

    profilbillede
  • #79   10. dec 2020 Nej, jeg spørger altid først. Min hund elsker alle andre hunde og vil rigtig gerne snakke - men man kan jo ikke vide hvordan modparten har det, før man har rådført sig med ejeren.
    Det er almindelig pli at spørge.


  • #80   10. dec 2020 Anton hilser som udgangspunkt ikke på andre hunde, med mindre det er en lille hund og jeg vurderer, at den er rolig og venlig - vi har simpelthen haft for mange dårlige erfaringer. Derfor er Anton ikke glad for andre, fremmede hunde, og da han er Terrier, reagerer han meget kraftigt udadtil. smiley

    Så sent som i sidste uge, kom en knægt på omkring 11-12 år løbende med sin hund, i udstrakt fast line og halsbånd. Hunden slap ud af halsbåndet og gik direkte efter Anton, jeg nåede kun lige at få ham hevet op, og måtte holde ham ind over en hæk til en have, fordi hunden hoppede op efter ham, og det var ikke leg, den havde i tankerne. smiley Anton slap med skrækken, men jeg stod med en forholdvist nyopereret skulder, der max må løfte 0,5 kg., og det betaler jeg stadig prisen for - jeg var rasende!



  • Emilie N
    Emilie N Tilmeldt:
    jun 2020

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 10
    #81   10. dec 2020 Jeg har en sød lille dame på 4 måneder der bare VIL hilse på alt og alle. Men jeg holder også i kort snor og spørger folk om deres hund har lyst til at hilse.
    Jeg oplever så ret ofte at folk nærmest bliver sure/fornærmede og får det til at lyde som om jeg tror deres hund er aggressiv....... man kan ikke vinde åbenbart smiley


  • #84   12. dec 2020 Gammel tråd, men alligevel poster jeg et svar i den.

    Mine hunde får ikke lov til at hilse - as in never.

    Jeg gider det ikke, jeg er ikke interesseret i andre folks hunde i forbindelse med mine og jeg vil bare have lov til at gå i fred, når jeg lufter.

    Mht at "det er vigtigt at de møder andre når de er hvalpe og unghunde for ellers bliver de underlige" .. ævl !

    Vores daværende cane corso var nok den seriøst sejeste hund i omgang med andre jeg nogensinde har oplevet. Hun "kiggede dem væk", hvis man kan sige sådan - hun deltog i en julegåtur blandt andet, hvor der var en 10-12 deltagende hunde, som alle var i snor. Hun var løs - sådan foretrak hun det - og gik bare med, uden at interagere med nogen af de andre hunde. Og hun havde aldrig fået lov til at hilse på noget som helst med pels, da hun var hvalp og unghund. Hun boede sammen med en voksen corso fra start af, og da jeg flyttede ind, havde jeg min malinois på hendes alder med. Det var det.

    At sige at hunde bliver underlige som voksne hvis de ikke får lov til at hilse som små, har jeg aldrig forstået - mine hunde lever efter den devise og de er hverken aggressive eller overdrevent interesserede i andre.
    Måske er det i virkeligheden smartere, for de har aldrig oplevet deres grænser overskredet igennem deres opvækst .. bare en tanke ?

    Iøvrigt en ret sjov ting - som gør, at jeg er overbevist om, at det der hilseri er racebestemt.
    Til konkurrencer med schæferhunde, ser man en masse tilskuere spæne rundt med deres unge hvalpe / hunde, og hilser hilser hilser .. uha, de skal dæleme hilse, skal de - jo mere, jo bedre.
    Til konkurrencer med malinois, ser man det overhovedet ikke.
    En veninde jeg har, som kun har haft schæferhund, fik en mallehvalp og var til en udtagelse som tilskuer. Hun sagde til mig at mallefolk dæleme var underlige, for der var ikke en, der ville have, at hendes hvalp skulle hilse.
    Så tog hun til schæferhundeudtagelse et par uger senere, og så fik den dæleme hilst på alt der kunne kravle.

    Lidt morsomt i virkeligheden.


  • #86   12. dec 2020 Schæferhunde og malinois minder da en del om hinanden i type???

  • #88   12. dec 2020 Måske vil puddelfolk gerne hilse men pudlerne vil vist ikke smiley smiley smiley smiley

  • #90   12. dec 2020 Sjovt. smiley Her er meget få Doodles men masser af pudler smiley

  • #91   12. dec 2020 Du taler om typer, nu taler du klasser lige pludselig?

    Jeg skal ikke have puddel, men derfor kan vi da mødes alligevel smiley


  • #93   12. dec 2020 #92

    Okay, det kommer nok an på hvem du spø´r smiley

    Jo, jeg har sagt at jeg ville have en puddel når jeg bliver gammel (ældre), men det er bare snak.
    Jeg elsker hunde med kant - hunde med udstråling, power, aggression, selvfedhed .. og det er der imo meget få racer, der har. Pudlen er ikke en af dem, så sådan en bliver det ikke. Tror jeg er for hård som person til at vi blive blive lykkelige sammen smiley
    Prøvede jo med en aussie og det var SLET ikke et godt match, så jeg skippede den, da den var 10 mdr ..

    Enten bliver det ingen hund, eller også en malle (aftægtstæve, pensioneret konkurrencehund), eller en af de små hidsige terrier .. jeg ER til temperament smiley


  • #95   12. dec 2020 Naa - de er sq også blevet lidt for pæne efterhånden smiley

    Måske ender jeg med et lille hidsigt bæst fra et internat - grim og ondsindet og den, som ingen andre til ha smiley


  • #96   12. feb 2021 Natascha.
    Jeg mener det er grov dyrplageri, samt ren og skær magtmisbrug,
    når alle de mange hunde, i menneskesamfundet,
    forhindres i at hilse, på alle andre hunde.


  • #99   14. feb 2021 Haha, så skal halvdelen af HGs brugere da til at melde sig selv smiley

  • #100   14. feb 2021 Isabelle. #97

    Ja, det er faktisk meget længe siden.
    Og en af grundene er, at jeg blander mig i så mange andre og mere aktuelle debatter.

    Nissen. #99

    Jeg ser ingen som helst grund til at nogen "halvdel" af HGs brugere
    skulle melde sig selv, Hvad skulle det dog hjælpe?

    Det jeg mener skal til, er at opfylde hundenes naturlige behov,
    i stedet for at tilfredsstille sine egne behov på hundenes bekostning!


  • #101   14. feb 2021 Det jeg mener skal til, er at opfylde hundenes naturlige behov,
    i stedet for at tilfredsstille sine egne behov på hundenes bekostning!


    Så en hund, der ikke nyder andre hundes selskab, skal tvinges til det, fordi du, som menneske, mener at forstå hundens behov, mere end hunden selv? Tal om at tilfredsstille egne behov på hundens bekostning smiley

    Det er jo præcis den holdning der gør, at så mange hunde tvinges ud i at bide andre hunde (eller mennesker, for den sags skyld), fordi mennesket er så dårlig til at læse hundens signaler, og mener at vide bedre.


  • #102   14. feb 2021 Sten er jo en klasse for sig... og mener, at alle Danmarks hunde skal slippes løs i én stor pærevælling, faktisk skal de nærmest have lov at leve som strejfende hunde - og de hunde, som ikke bryder sig om det, er jo kun fordi VI som mennesker har ødelagt dem smiley smiley

  • #103   14. feb 2021 Steen, jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad du ville have gjort i følgende situation (som mig og Atlas var ude for den anden dag):
    Atlas stå og snuser, da en anden hund kommer fra en sidevej et stykke længere fremme og drejer ind på samme fortov som os. Den går imod os. Atlas står og stirrer på den med sænket hoved nogle sekunder, hvorefter han af sig selv går hen til fortovskanten og kigger over på modsatte side. Det er hans signal til at hans ønsker at skifte fortov. Jeg lader Atlas bestemme, og vi går over på den anden side og passerer den anden hund.

    Ville du have holdt Atlas fast og tvunget ham til at hilse på den anden hund eller?


  • #104   15. feb 2021 Steen jeg synes det er mere dyrplageri at min labrador, skambider en anden hund så denne skal aflives. Og dyrplageri at min hund derefter skal aflives.

    Så synes jeg det er mindre dyrplageri, at holde min hund for sig selv.

    Så ved jeg ikke om du er enig, eller total udenfor normalen?


Kommentér på:
Lader du din hund hilse?

Annonce