{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.170 visninger | Oprettet:

Betzy
Betzy
Tilmeldt:
5. jul 2020
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 1

Vores hund knurrer af os om natten {{forumTopicSubject}}

Vi har en dejlig Havaneis dreng på 4 år. Vi har haft ham i små 3 mdr. vi synes han er faldet ret godt til trods den korte tid han har været hos os. Der hvor han kommer fra har han været brugt til avl, og hvad vi har hørt andre steder fra, har han eller været meget af tiden i sit bur, og har generelt ikke haft det så godt.
Vi giver ham masser af kærlighed og han er blomstret godt op.
Vores problem opstår om natten, og vi synes det er blevet værre fra start til nu. Uanset hvor han sover henne, om det er i fodenden af sengen, på en pude på gulvet eller sin hunde seng. Så vågner han lige pludselig, knurrer helt vildt, går på stive ben ud på gulvet, stirrer på os knurrer stadigvæk og viser tænder, hvordan får vi ham til at holde op med den adfærd. Det kan også være om aftenen i stuen. Ingen af os bevæger os og så sker det som lyn fra en klar himmel. Når han er i det mode kan vi næsten ikke få ham ud af det. Nogle gange ligger han i længere tid og ligner en der tror vi vil straffe ham. De sidste par nætter er det bare blevet værre dvs. Det sker mange gange i løbet af natten.
Kommentarer på:  Vores hund knurrer af os om natten
 • #1   10. jan Jeg ville allerførst snakke med en adfærdsbehandler - en god en - og kan denne ikke hjælpe, så ville jeg få ham undersøgt af en neurolog. Det kunne godt være noget i hjernen, der tricker ham.

 • #2   10. jan smiley

 • #3   10. jan Er hunden tjekket af en dyrlæge og en øjenspecialist?
  Den slags problemer kan være alt fra synsfejl, epilepsi, hjernetumor og smerter til adfærdsproblemer.


 • #4   10. jan Tænker også at det kan være noget fysiologisk, det kan være alt fra smerter til en tumor i hjernen. Så jeg vil anbefale jer at få ham tjekket godt og grundig igennem hos dyrlægen.

 • #5   10. jan Som skrevet kan det være smerter. Havaneseren er en dværgrace og derfor disponeret for rygproblemer. I min race ses rygproblemer gerne omkring 3-5 års alderen og igen 8-10 års alderen. Har hunden opholdt sig meget i kasse/bur, så er der nok desværre ikke den store muskelmasse til at holde på det hele og der er dermed større risiko for skader, når hunden springer ned af seng osv. Jeg ville helt klart få en osteopat til at gennemgå ham og af- eller bekræfte smerter. Derefter en adfærdsterapeut.

 • #6   10. jan Jeg tænker om det kan være noget ala et epileptisk anfald?

  Jeg ville få hunden grundigt undersøgt hos en specialist.


 • #7   10. jan Min første tanke er om der er noget galt med hans syn ? JEG ville få det tjekket som det allerførste.

 • #8   10. jan Hvis han går på stive ben, er der jo noget fysiologisk eller neurologisk galt.
  Har du haft dialog med opdrætter?
  Man kunne virkelig godt tænke gigt, fordi det ofte er slemt efter en aktiv dag og efter hvile.


 • #9   10. jan Når det kommer om natten - dvs. i mørke - tyder det, som andre skriver, på at det handler om synet. Det ville jeg få tjekket hos en øjendyrlæge.

  Du kan finde en liste over øjendyrlæger i Danmark hér

  https://dsvo.dk/find-en-ojenpaneldyrlaege/


 • #10   10. jan kan en hund mon være mørkeblind? jeg tænker også klart synet skal tjekkes før man smider penge i noget andet, adfærdsbehandler osv vil jeg altid først gøre når hunden er tjekket fysisk. ellers er det spild af penge, hvis noget er galt med hunden.

 • #11   11. jan #8 hunde går på stive ben når de er oppe på dupperne og usikre. Øjnene ville bestemt også være det første jeg ville undersøge.

 • #12   11. jan feks PRA (arvelig øjensygdom) starter med natteblindhed.

  Men da hunden åbenbart vågner og og opfører sig som beskrevet, er det måske ikke synet, men noget andet fysiologisk - epilepsi?

  Sker det om dagen også?


 • #13   11. jan Min tanke er også synet som det første men også om der kan være en form for epilepsi ind over. Jeg ved ikke hvor du bor, men Gulløv i Fårevejle er specialist i epilepsi og neurologi, så hende ville jeg nok kontakte.
  Og så en øjenlysning oveni hatten.


 • #14   11. jan Tidligere ejer/opdrætter lyder i øvrigt forfærdelig smiley
  Hvis hunden har været i bur det meste af tiden, kan dette være årsagen til, at adfærden ikke er spottet tidligere. Alternativt har man holdt noget skjult for jer.
  Det er skisme synd for både den lille hund og jer smiley

  Hvis I har betalt penge for hunden, synes jeg, I skal bede sælger dække udgifter til dyrlæge - eller betale jer købssummen tilbage.


 • Karin B
  Karin B Tilmeldt:
  jan 2008

  Følgere: 2 Emner: 8 Svar: 123
  #15   11. jan Kunne man prøve at mørklægge et værelse om dagen og se, om det er mørket/synet, som udløser adfærden?

  Eller lade lyset være tændt i soveværelset et par nætter for at se, om det gør en forskel?


 • #16   12. jan Er jeg den eneste der savner at TS kommenterer i tråden ? Der er kommet RIGTIG mange råd, men INTET feedback smiley

 • #17   12. jan Kan se, at hun har været her i går kl 8

 • Betzy
  Betzy Tilmeldt:
  jul 2020

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 1
  #18   13. jan Hej tak for alle de fine råd, har været forbi dyrlæge og der ser ikke ud til at være noget fysisk. Vi har prøvet forskellige ting siden sidst jeg skrev sidst, og han har kun haft et udfald pr nat de 2 sidste nætter, så det er gået meget fremad ??
  Han ligger ved vores fødder når han sover, også inden det begyndte, forskellen var at vi havde givet ham en dyne han kunne putte i. Vi tror måske vi har ramt dynen med vores fødder og det er det han har "overreageret" på. Vi fjernede dynen og gav ham et mindre tæppe, det hjalp. Kun 1 "anfald" det varede ca. 3min. I går aftes mens vi slappede af skete det igen. Vi prøvede ny taktik, talte blidt til ham og smågrinede af ham "anfald varede ca. 1min. Han havde 1 "anfald"i nat min man talte blidt til ham og vendte ryggen til ham så det var over stået i løbet af 1min. Hvis det holdes på dette niveau eller bliver bedre gør vi ikke mere og ser tiden an, hvis det bliver værre har vi aftalt med dyrlægen at vi kommer forbi igen.
  Der er helt sikkert nogle af de ting I har skrevet som vi vil holde øje med.
  Vi kan kun blive enige om at det er synd for ham, og er bare glade for at vi fik ham væk derfra.Kommentér på:
Vores hund knurrer af os om natten

x