{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.580 visninger | Oprettet:

Dobermann {{forumTopicSubject}}

Her den anden dag, hvor Hera og jeg for 4. gang i træk, får en løs hund i ansigtet og vi begge er klar til at begå mord. Får jeg lidt halvhøjt sagt " Jeg vil fanme have en dobermann, for så kan man vel for helvede få lov at gå i fred?!"

Den tanke har så rumsteret i mit hoved siden. Jeg har egentlig aldrig tænkt at doberen var noget for mig, i og med træning aldrig har sagt mig en dyt og doberen er en brugshund. Men det har så ændret sig inden for det sidste års tid. Nu synes jeg faktisk hundetræning er ret sjovt, selv om jeg næppe kommer til at dyrke sejt IPO mv.

Fysisk motion skal sådan en fætter nok få, i og med at både min kæreste og jeg er rigtig glade for lange ture i naturen, i alt slags vejr .

Hvordan er det med doberer af udstillingslinjer, er de avlet helt i smadder eller findes der fornuftige opdrættere og linjer af dem? Og hvilke faldgruber skal man være opmærksom på?

På forhånd tak for svar. smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dobermann
  • #1   28. feb 2023 Dobberen døjer en del med hjertet.

  • #2   28. feb 2023 De er nok mere sund end Bullerne

  • Mathias M
    Mathias M Tilmeldt:
    okt 2018

    Følgere: 5 Emner: 13 Svar: 373
    #3   28. feb 2023 Sygdomme skal du virkelig være heldig for at undgå.
    Udstillingslinjer skal du ikke vælge..


  • #4   28. feb 2023 Jeg har kigget på en kennel der hedder "Dobergården " er de noget værd?
    (Og nej, jeg styrter ikke ud og køber en dobermann imorgen smiley )


  • #5   28. feb 2023 Jeg er sikker på, at Clintons oppasser Mette ved en masse om racen. Vi må håbe, at hun kan få fri til at skrive her i tråden.

  • Mathias M
    Mathias M Tilmeldt:
    okt 2018

    Følgere: 5 Emner: 13 Svar: 373
    #7   28. feb 2023 Kan nu nævne mange andre store racer hvor man ikke skal bekymre sig om

    Hjerte
    Øjne
    Stofskifte
    Wobblers
    Von wildebrandt

    Dobergården ville jeg ikke støtte.
    Find i det mindste et "stue"opdræt fremfor hunde der fødes og bor i en stald


  • Mathias M
    Mathias M Tilmeldt:
    okt 2018

    Følgere: 5 Emner: 13 Svar: 373
    #8   28. feb 2023 De bedste steder jeg kan komme i tanker om er
    Von engelhardt
    Ikke nogen danske..

    Men altså.. en doberman er jo som udgangspunkt en meget venlig hund så det er nok ikke lige sådan en man skal sætte sin lid til at blive fri for mennesker og hunde.. smiley


  • #9   28. feb 2023 Hvordan er det egentlig med tænd/sluk-knappen i racen?

    Mathias: Nej, det er jo det der er fordelen ved racen. De "ser ud" og har muligvis stadig et vist ry, men ingen bliver ædt. smiley


  • #11   28. feb 2023 Jeg tror det kalder på kuperede ører hvis folk skal flygte, tage hunden i snor, gå over på den anden side af vejen osv.
    en Dober med flapører ligner jo bare en Pluto hund.. smiley
    Men en kuperet Dober er en fin hund…


  • #13   28. feb 2023 Når folk kan tro at Skinken er en pit bull, så er alt muligt. *lol*

  • Mathias M
    Mathias M Tilmeldt:
    okt 2018

    Følgere: 5 Emner: 13 Svar: 373
    #15   28. feb 2023 Nu er det jo ikke et billede, men virkeligheden jeg opstiller.


  • #17   28. feb 2023 Synd og skam at der kommer galde over kupering.
    Men vi må nok se i øjnene at det er fortidslevn at kupere. Men nogle racer ser bare meget mere lækre ud med kuperede ører. Boxeren er også ufattelig smuk med ståører. smiley den kan jeg så godt holde ud at kigge på ukuperet. Men kunne ikke drømme om at have en Dober der ikke var klippet. Og godt for det, for det kan min mand slet ikke have..
    så jeg får nok kun flapører herhjemme med masser af pels i fremtiden smiley


  • #19   1. mar 2023 Jeg elsker racen og drømmer om en en dag.

    ud fra det jeg har undersøgt ville jeg hente en i udlandet og fra brugslinjer. Det skyldes alene sundheden fysisk og mentalt.

    Det er lidt tid siden jeg kiggede men dengang var Sverige og Tyskland gode lande at købe i

    Det råd - om lande - fik jeg af en dansk opdrætter der ikke længere er aktiv.

    Jeg synes det er en fantastisk dejlig hund. Meget smuk også. Mit barn er for bette til en pt. Jeg fik det råd at vente da det er en meget fysisk hund, som kan komme til at vælte børn smiley Det ved jeg ikke om passer. Jeg tænker det er hvad man gør det til, men ligenu matcher racen ikke mine boligforhold. Jeg har for mange dyr hvis jeg får flere...

    ps ang slukknap. Jeg kender et par stykker og de japper ikke rundt og kan let finde ro. Jeg ved ikke hvor de er fra. tror de er dansk opdrættet dog...



  • #20   1. mar 2023 Hvad er forskellen på brugslinjer og udstillingslinjer i den race?

  • #21   1. mar 2023 Det jeg fik at vide var at der er bedre sundhed i brugslinjer i udlandet end i hunde i Dk. Jeg kender ikke udstillingslinjerne da jeg kun undersøgte det andet.

    Men det er fem år siden.... der kan være sket meget med racen siden i dk... så med det forbehold


  • Mathias M
    Mathias M Tilmeldt:
    okt 2018

    Følgere: 5 Emner: 13 Svar: 373
    #22   1. mar 2023 Dårligt væsen ved udstillingslinjer og manglende lyst til at samarbejde med sin fører.
    De er ofte usikre og angstbidere har jeg kun set fra udstillingslinjer.


  • #24   1. mar 2023 Mathias - ved du hvor i udlandet man finder de bedre dobere i dag?

    er nysgerrig på om Sverige og Tyskland stadig har et bedre ry?


  • #25   1. mar 2023 Dobermann har altså et par sygdomme man skal styre udenom. Det har andre racer også men, der er altså nogen der regnes for racespecifikke issues og forekommer hyppigere hos Dobermann end hos gennemsnittet af store racer smiley Den værste er DCM, der er et stort problem både i udlandet og i DK. Diverse databaser taler deres tydelige sprog; mange dobere ryger til DCM før de er 7 år. Arvelige stofskifteproblemer er heller ikke ukendte pga dårligt fungerende thyroidea. Von Willebrands (blødersygdom) hører også til på listen af racerelaterede issues. Den kan man heldigvis genteste for. Wobbler er ikke helt så udbredt i europa som den er i den amerikanske Dobermann Pincher, hvor den er virkelig udbredt.
    Tænker også at prisen for en sygeforsikring af en dobermann vidner om at forsikringsselskaberne nok har en del udgifter på racen; Pennys forsikring er betydeligt dyrere end Clintons smiley
    I DK er der ikke rigtigt nogen der laver brugsmodeller mere. Det meste er udstilling og nogle der laver lidt 'kombi' som så alligevel har ret meget vægt på udstilling. Jeg har mødt ganske udmærkede hunde fra Be-barong og Grusholm.
    Mht til Dobergården må jeg tilstå at jeg har mødt et par rigtig uheldige eksemplarer og de har selvfølgelig farvet mit på dem. Det problem jeg så hos de hunde var angst/nervøsistet (som ikke bare var et spørgsmål om manglende socialisering) og virkelig dårlige afreaktioner. Den ene var en udstaioneret avlstæve.
    Jeg har denne gang hentet en lille tysker. Hun er fra Von Engelhardt. Opdrætter avler på brugslinier, udstiller overhovedet ikke og lægger benhårdt vægt på sundhed. Penny har indtil videre kun set dyrlægen til vaccinationerne og en enkelt gang virkelig dårlig mave da hun var hvalp. Min gamle Dobermann Perle var en kombination af udstilling og brugslinie (25% udstillingslinie). Perle var en god begyndermodel; hun fungerede til træning (DcH programmet) og hun havde et helt utroligt ligevægtigt sind. Hun var fra Flottenheimer, der ikke opdrætter mere.
    Penny har betydeligt flere gear end Perle havde og det er en fornøjelse af træne med hende (DcH programmet - der sådan set passer ret godt til racen).
    Jeg vil sige at selvom min dobermann har bløde flapører og lang hale, så har den alligevel den effekt, at folk tror den spiser deres hunde til mellemmad så pludselig kan de kalde selv den mest umuligt hund til sig smiley


  • #26   1. mar 2023 Isabelle- Nej for det er synd synes jeg personligt. så jeg bakker op om loven

    Jeg kan godt lide dem med Fedtmule ører også smiley


  • #27   1. mar 2023 Hvis du skal have en brugslinie så skal du til Tyskland nu - måske en enkelt svensk kennel. Og ja, en dober vælter små børn smiley De er som sagt meget fysiske og glæde kommer ud i igennem kroppen. Når Penny er hyperglad så roterer hun rundt som et piskeris og vælter små børn, mindre hunde og møbler smiley
    Begge mine dobere har været/er enormt gode til at være 'på' når vi laver noget og så koble ud og slappe af når det er slut.


  • #28   1. mar 2023 Ørekupering er vist ikke et problem, så længe at det er dyrlæger, der udfører operationen med den rette bedøvelse mm.

  • #29   1. mar 2023 Isabelle, man behøver jo ikke synes at det er synd 0g forkert at der er kommet kuperingsforbud, kun fordi man synes at en kuperet hund er smuk.
    Jeg synes at det er godt, at der er kuperingsforbud i næsten alle lande - og de sidste par lande, som endnu ikke har forbud følger med lige om lidt.
    Selv om der er forbud, så synes jeg altså, at en kuperet Dobber er gudesmuk, det samme gælder for Boxer og AmStaffen.
    Skulle jeg bare have en Dobber til familiehund, så ville jeg få den fra Altobello, hvor det endnu er muligt at få en kuperet.


  • #30   1. mar 2023 Sådan lidt OT; Tyskerne har skrevet kupering ud af standarden - og det er jo dem der ejer FCI standarden. Hvad gør de så egentlig i hos Altobello i serbien mht udstillinger, prøver (hvis de gør det) osv?

  • #31   1. mar 2023 Isabelle, Anni har sådan set sagt det, der skulle siges.
    Det er forbudt idag, for vi er blevet klogere på nogle områder.
    Jeg er selv dejligt fri for at tænke om jeg skal have en kuperet hund som er gudesmuk i mine øjne, da jeg ikke skal have flere Boxere.
    Dobermann bliver aldrig et valg herhjemme, og i Rumænien er det kun de Rumænske Hyrdehunde der bliver kuperet hvis de er ejet af hyrder og arbejder selvstændigt. De hunde har så også et halsbånd med en kraftig pind hængende, men det er ikke noget opdrættere af racen gør sig i umiddelbart. Det er primært de hunde uden stamtavle, tror jeg.


  • #32   1. mar 2023 Mette: de har både kuperede og ikke kuperede hunde dernede. Det er med garanti også stadig tilladt at udstille i Serbien og sikkert også Ungarn endnu under FCI. Men er sikker på der ikke går mange år før det er slut dernede også.
    Men USA og England kan stadig levere kuperede hunde.


  • #33   1. mar 2023 Det er op til medlemslandene selv om de tillader kupering.
    Og lige en rettelse. Det er ikke tilladt i England mere heller.

    Her sakset fra FCIs reglement.


    profilbillede
  • #35   1. mar 2023 Mette, de kan stadig udstille i de få lande, hvor det stadig er tilladt at kupere.

    Jeg har hørt en lille fugl synge om, fra en der lige har hentet en hund i Serbien, (ikke dobber) at de også er på vej med kuperingsforbud.


  • #37   1. mar 2023 Nu har jeg lige kigget lidt rundt på div kennelklubsider. Det lader til alle EU lande er med i kuperingsforbuddet, men du kan stadig vise hunden på udstillinger og prøver hvis den er fra et lovligt land.
    Der må på EDS i Herning vises halekuperede hunde født før 2009.


  • #38   1. mar 2023 Elvira: havde sådan set også kommet med en rettelse omkring england i #33 smiley
    Men mon ikke det snart er helt slut med kupering på denne side af jordkloden..?
    Du kan jo ikke bruge hunden til noget, mange tager dem ikke engang ind i hundeklubberne, folk ser skævt til en osv.
    vi gør så mange mærkelige ting i skønhedens navn, så jeg ser frem til det bliver et forbud imod at avle på usunde dyr også. Så tror jeg at DKK også mærker realiteterne


  • #40   1. mar 2023 Jeg holder så på, at der lige som med kupering kommer at for ud mod neutralisering af sunde og raske hunde.

  • #42   1. mar 2023 Anni, hvad indbefatter sunde og raske hunde?

    Er det fx hanhunde, hvis livskvalitet (i perioder) er nedsat pga. stress over tæver i løbetid?


  • #43   1. mar 2023 John
    Jeg er enig, men synes dog ikke, at det er dyreplageri, når blot indgrebet foretages af en kvalificeret dyrlæge. Hvorfor nogle så ønsker en kuperet hund, må stå hen i det uvisse.


  • #44   1. mar 2023 Skrigehund, det er da gaske logisk.
    Sunde og raske hunde er hunde der ikke har en medicinsk grund for at blive neutraliseret


  • #46   1. mar 2023 Som Isabelle siger, forringet livskvalitet er ikke en medicinsk grund, så det tæller ikke?

    Så nej, ikke så enkelt, som du gør det til, imo.


  • #48   1. mar 2023 Det lyder som en spændende konklusion John. Hvad siger det om ejeren?

  • #49   1. mar 2023 Isabelle, når det blandt andet er på grund af falsk drægtighed mm, så er det jo en medicinsk grund.

  • #50   1. mar 2023 Svar nu, John.

  • #51   1. mar 2023 Jeg er enig i at en fuldkuperet dober er virkelig smuk, og at den nok er mere effektiv ift at få folk til at holde styr på deres hunde. smiley Men jeg foretrækker dem nu alligevel med flapøre. smiley

  • #52   1. mar 2023 Mette: Det er ærgerligt at "Flottenheimer " ikke avler mere, for en model Perle ville nok ikke være så tosset. smiley

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #53   2. mar 2023 Nu tænker jeg lige højt. Virkelig smuk.

    Er det ikke pga den tanke at man har de hunde man ser i dag?.

    For hvad hjælper det at racen er smuk hvis den er nervøs og usikker. Videre at den ikke har hvad man burde forvente af en brugshund.

    Racen er da om noget et eksempel på hvor galt det kan gå når man fokusere på udseende.


  • #55   2. mar 2023 Haha
    Godt, John smiley


  • #56   2. mar 2023 Rent dyrevelfærdsmæssigt er der vist ikke noget problem så længe det foretages af en dyrlæge og under bedøvelse. Selvfølgelig er det en medicinske unødvendig operation. Men det er der jo også når man har fået fx steriliseret sin tæve. Der er efterhånden også en del undersøgelser der viser at det ike udgør noget problem for en hund fx at mangle halen; de bruger den ganske enkelt ikke så meget som 'vægtstang' som fx katte gør. Meget tyder på at halens funktion for hunde primært er til kommunikation. Og det er selvfølgelig ikke helt uproblematisk at mangle et af sine kommunikationsredskaber. Men de formår trods alt som regel at kompenserer.
    Om man så kan lide kupering eller ej er så en anden sag. Helt personligt synes jeg faktisk ikke at en kuperet dobermann er smuk: Jeg synes den bliver en karikatur af en hund. Jeg synes at en hel hale gør dem så virkelig elegante og 'racy' at se på. Jo, ørene kan godt se lidt 'fedtmuleagtige' ud. Men til gengæld er de så pokkers dejlig bløde at nusse på smiley
    Det er ikke en race man skal vælge fordi man synes den er smuk. Det kønne ydre er en meget lille detalje i det samlede billede. Det er en hund, der 'fylder' meget på mange måde.


Kommentér på:
Dobermann

Annonce