{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.817 visninger | Oprettet:

Vælger barnet og rusker i håret {{forumTopicSubject}}

Hej,

Min veninde har jo købt en Alaskan malamute.

Hun oplever en del problemer med ham, men et af de største er at han springer op på ryggen af hendes datter på 3 år og bider sig fast til hendes hår og rusker hende.

Hun siger der sker, når hun giver datteren opmærksomhed og han bliver ignoreret.
Hun har af hvad hun har fortalt mig, taget ham sagt nej og fjernet ham fra dem. Det er dog sket RIGTIG mange gange efterhånden.

Han er 13 eller 14 uger nu og vejer pt 12,5 kg.
Så han er stadig en hvalp, men snart er han jo kæmpe stor og det skal stoppes inden de ikke kan styre det.

Hun har aldrig haft hund før, så jeg prøver at hjælpe hende, så godt som jeg kan, men jeg har ingen erfaring med race .


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Vælger barnet og rusker i håret
  • #1   27. mar 2023 "Bonus"
    Hun vil gerne socialisere ham med mindre hunde, men jeg har sagt nej til at bruge mine som forsøgsdyr, da hun simpelthen ikke kan styre ham. Hun går uden snor med ham, da jeg tror det er lettere for hende end at holde ham..... Han jagter mine og tager dem ind i munden. Jeg ved at han er hvalp og skal lære det, men hun mener de selv skal finde ud af det.


  • #2   27. mar 2023 Problemet løser sig af sig selv senest om 4-5 mdr, så vil hunden være til salg på dba og gul og gratis

  • #3   27. mar 2023 Er der ikke en kompetent opdrætter, der kan tage en snak med hende om konsekvens? For ellers udvikler det der sig da meget snart til en fuldstændigh uholdbar situation.
    Hvis hun ikke kan håndtere den nu, hvor den er en "lille" hvalp, så er det da virkelig skræmmende at tænke på, hvordan det går, når den bliver unghund. smiley


  • #4   27. mar 2023 Det bedste vil vist være retur til opdrætter.
    Hvis veninden skal have hund skal det nok være en noget mindre og nem race.


  • #6   27. mar 2023 Kan huske da du fortalte om hende inden hun fik anskaffet sig hunden. Og så vidt jeg kan huske, så var der et eller andet med, at hun ikke kunne aktivere en malamutte.

    Hun skal skynde sig at aflevere hunde tilbage til opdrætter, eller aflevere den på internat, inden den er ødelagt så meget at det er svært at rette op på hunden, for hun vil aldrig få en fornuftig hund ud af den.
    Det sørgelige er, at det er hunden som er taberen.

    Skal hun absolut have en hund, så må det blive en lille hund af selskabsracerne, selv om jeg helst ser, ar en person som hende aldrig får en hund igen.


  • #7   27. mar 2023 Det lyder helt åndsvagt smiley
    Det ender da næsten med statsgaranti som en omplacering/aflivning om et par mdr.
    ... ellers også stikker han af fra hende når han bliver 16-17 uger og selvstændigheden så småt vågner op til dåd. Med en hund der ender på en vægt omkring 40 kg er det temmelig vigtigt at få lært den at gå pænt i snor fra starten af eller kan hun ganske enkelt ikke holde den når den bliver voksen.
    Er der andre i den familie der evt kunne give den hvalp noget opdragelse og aktivering? Eller er hun alene med hund og barn?
    Hvad med hvalpetræning; kommer hun ud et sted hvor de evt vil kunne hjælpe hende? Eller nulre hun bare rundt med hunden derhjemme?


  • #8   27. mar 2023 Shit manner... Hvis ikke man kan styre en hundehvalp, kommer det til at gå fuldstændigt galt om 5-18 mdr!
    Hvor er opdrætter henne i sagen?
    Går hun til træning med hvalpen? Der er jo en hel masse basisemner, der burde være styr på allerede, men som tydeligvis mangler.


  • #9   27. mar 2023 @3: Nej, jeg tænker også at det nok skal blive 'sjovt' når den er en ung hormonbombe på 25 kg der drøner hen i hovedet op andre hunde og skal spille smart. Det kommer til at gå hårdt ud over andre hunde i området smiley

  • #10   27. mar 2023 Jeg tror desværre også han ender til salg inden han fylder et år smiley
    Nej, opdrætter er vidst ikke voldsom seriøs.

    Jeg bliver bare så irriteret på hende, men det er nok fordi jeg går "for meget op i hund".

    Hun har kæreste, som hun bor med og han har 2 børn, men min ærlige mening er at de ofte går op i hat og briller.
    Hun er den eneste som kan gå med ham, da han ikke vil forlade hende. Så kæresten kan fx ikke gå tur med ham.

    Jeg har anbefalet hende at starte til hundetræning med ham hos en som også er uddannet adfærdsbehandler. Om hun gør det ved jeg ikke. Da hun ofte kæmper med økonomien. Hun har nogle diagnoser, som gør det svært at nå ind til hende for mig.


  • #11   27. mar 2023 Pt går hun bare hjemme med hunden. Hun træner vidst ingenting med ham af hvad jeg ved. Har foreslået hende simple øvelser, som hun kan starte med, men umiddelbart har hun ikke lavet noget med ham

  • #12   27. mar 2023 Opdrætter er ikke med inden over, fordi hun ikke kan "overskue" kontakten. Jeg ser hende måske 1 gang om ugen.
    Han er slem efter mit hovede. Han forstår ikke nej. Sidst vi var ude og gå, tog jeg Luna op, fordi han som min veninde sagde det "så sulten ud" og han blev ved med at gå efter hende. Hun endte med at køre hjem med ham, fordi jeg blev ved med at irettesætte og sagde at det var NU hun skulle tage det med ham, for når han vejer 40 kg + så har hun INGEN chance


  • #13   27. mar 2023 Hvis der var en kompetent opdrætter, så havde hun ikke ejet hunden overhovedet.

  • #14   27. mar 2023 Det lyder som 'lost cause' og rigtig trist. Der er nok ikke så meget du kan gøre eller sige så - desværre.

  • #15   27. mar 2023 Det er jo dømt til at gå galt, der er grobund for at hendes barn får alvorlig traume overfor hunde smiley smiley
    Og alle mindre hunde i nabolaget, der skal agere socialisering af hendes store vilde hvalp smiley
    Håber hun meget snart giver op og får ham ud til nogen der faktisk kan aktivere ham ordentligt.


  • #16   27. mar 2023 Jeg håber så meget hun lytter og tager til træning med ham. Pt er hun på jagt efter andre hundeejere, hvor deres hunde kan sætte ham på plads.

  • #18   27. mar 2023 Total crazy, stakkels stakkels hund at være blevet solgt til hende.

  • #19   27. mar 2023 synd for barn, synd for hund ... tænker omplacering af hund snarest, tror du virkelig din veninde vil, a) kommer afsted til træning b) formå at følge træningen op derhjemme ..

  • #21   27. mar 2023 Hvem har dog solgt den hund til det hjem???

    Utrolig dårlig opdrætter også.

    Jeg vil anbefale en hurtig omplacering til et erfarent hjem, så hunden ikke skal skifte igen.

    Det er et match, som, ud fra det du skriver her, ikke vil lykkes.

    Og så er jeg voldsom urolig for barnets tarv også i det. Jeg er ærligt talt rystet over at man som forælder lader det der ske mere end en gang.... Det gør mig dybt urolig for barnets tarv generelt i den familie.



  • #22   27. mar 2023 Den hund skal da ikke stå til salg om x måneder - den skal stå til salg NU.
    Hvis hun ikke kan fortælle en hvalp, at den ikke skal lege med hendes barn, som var barnet en udstoppet bamse, så skal hun da slet ikke have en hund i hænderne!
    Og jo før det sker jo bedre!


  • #23   27. mar 2023 Øøøh... altså trin 1 ville da være at holde barn og hund adskilt, for det er da kun et spørgsmål om tid før det går helt galt det der. Uanset om det er hvalpeleg eller alvor, så risikerer en 3-årig at komme rigtig galt afsted.

    Hvem f*nden er den avler, der syntes det der var en god idé? Mit råd ville være at afhænde hunden hurtigst muligt til en, der ved hvad det vil sige at have sådan en.... men realistisk set så er hun jo næppe i stand til at spotte et godt hjem, om så det var lige for næsen af hende, så jeg forudser aflivning eller kastebold. Og jeg tvivler på, der er noget du kan gøre for at ændre det.


  • #25   27. mar 2023 Kan du ikke foreslå hende at have snor i hvalpen, og sørge for den slet ikke kan komme til at hoppe op?

  • #26   27. mar 2023 Når nu hun altid går løs med hunden, så varer det nok ikke særlig længe inden der kommer en masse klager og eventuelle politi anmeldelser.

    Jeg har ikke kun medlidenhed med hunden, men også med barnet.
    Fatter ikke, at en mor vil byde sit barn sådan noget.
    Man kunne evt kontakte myndighederne og få dem til at tjekke op på barnet, så ender det garanteret med at hunden kommer væk.


  • #27   27. mar 2023 Er din veninde overhovedet modtagelig for hjælp og forslag til behandling af hvalpen ? Jeg husker også, at du skrev om det, da hun anskaffede sig hvalpen, og der lød hun bestemt ikke som en, der var modtagelig for råd forhold til at anskaffe sig en malamute, til trods for at det skreg til himmelen, at det ikke var et godt match til hende.

    Jeg mener, vi andre kan sagtens sidde her inde og blive enige om, at den hvalp skal have et nyt hjem jo før jo bedre, og at hun har købt hund over evne og med hovedet under armen, men hvad hjælper det, hvis hun ikke synes, hendes problem er på det niveau.

    Normalt er jeg mere på hundens side end på barnets, men i denne situation må det første og vigtigste være at få beskyttet sin datter. Så noget med at få skilt hund og barn af, bortset fra når hun er i stand til at have 100 % fokus på begge, og derfor kan bryde ind inden, noget går galt.

    Er hun en person, der læser ? I så tilfælde må hun bombarderes med indlæg om hvordan man opfører sig med hund i det offentlige rum, og hvorfor det ikke er andre folks hunde, der skal opdrage hendes. Der er masser af den slags på nettet. Og det vil måske være en hjælp, at hun kan se, at det ikke bare er dig, der "går for meget op i hunde", men at rigtig mange med forstand på hunde faktisk er på linje med dig.
    Det er jo grotest, at hun forestiller sig, at dine små hunde skal opdrage en hvalp, hun øjensynlig ikke selv kan styre. Og selvfølgelig skal de ikke udsættes for den hvalp.


  • #28   27. mar 2023 Jeg tænker opdrætter et eller andet sted er ligeglad eller også har hun pyntet på historien da hun hentede ham. Men altså hvor seriøs er begge parter, når man skriver om morgenen om hvalpen stadig er der og man henter ham samme eftermiddag?

    Jeg er så ked af at hun ikke fortalte at hun ville have hund, så jeg kunne tale hende fra racen. Men det var vidst hendes kæreste som ville have netop den race, men det er min veninde som går hjemme med ham.


  • #30   28. mar 2023 Hun burde hverken have hund eller børn... smiley

  • #32   29. mar 2023 Jeg frygter at hunden i kådhed og leg med datters hår får fat i hendes øre, eller måske kind smiley

    Den bliver jo kun større, vildere og stærkere


  • #33   29. mar 2023 Salla, jeg tror desværre ikke det er leg, det han har gang i smiley
    Han springer op på ryggen af hende og vælter hende for at tage fat i håret og ruske. Typisk når mor er igang med at give datteren opmærksomhed fx ved at give overtøj på


  • #34   29. mar 2023 smiley

  • #35   29. mar 2023 Hun kan jo knække nakken af det smiley

    Og så kan familien blive anklaget for ruske-død smiley


  • #37   29. mar 2023 Ja, jeg har ikke været til stede selv, når han har gjort det. Så jeg ved kun hvad hun har fortalt. Hun sagde dog at hun havde haft det op at vænne at han skulle videre, fordi han den ene dag gjorde det konstant.


    Isabelle, Nej hun har diagnoser og er ikke psykisk stabil, men hun siger at hun ikke kan få medicin fordi der er underbemanding i sektoren. Hun er blevet udredt i år eller slut sidste år. Husker det ikke helt præcist.


  • #39   29. mar 2023 Hold nu op! Det er en hvalp, den vil lege! Det er der ikke noget unormalt i, hunden fejler ikke noget! Den skyldige her er sku da “veninden” som ikke forstår at sætte grænser for en hvalp! Hvis jeg havde kendskab til sådan en familie, ville jeg helt sikker lave en anmeldelse til kommunen, det er kun et spørgsmål om tid før barnet kommer alvorlig til skade!

  • #40   29. mar 2023 Bodil, som sagt har jeg ikke selv været til stede. Så har ikke set, hvad der er sket før, under og efter.
    Jeg synes bare ikke det lød som leg, ud fra hvad hun har fortalt mig smiley

    Jeg har kun mødt hunden 3 gange, fordi jeg tager afstand og jeg gider ikke diskutere hvorfor jeg ikke lader mine hunde opdrage på hendes.


  • #41   29. mar 2023 Tænker ikke det er unaturligt at den hopper op og rusker det den kan få fat på.
    Jeg er ikke så pædagogisk så jeg havde nok taget fat i kræet og fået den til at forstå at ruske i hår er no go. Mine egne tøser havde noget med hestehaler som små og det stoppede ret hurtigt, efter jeg fik et sæt hvalpetænder i hovedbunden.
    Det er jo morens forbandede pligt at beskytte sin unge, og få stoppet den hvalps adfærd eller komme af med hunden.


  • #42   29. mar 2023 Cookie, nej altså jeg er ikke overrasket over at den kan finde på det. Hvalpe kan finde på mange "sjove" ting. Jeg forstår bare ikke at det kan ske så mange gange, som hun får det til at lyde som om.
    Jeg har nævnt for hende igen, at det er vigtigt at hun skal starte træning med ham OG tage fat i ham.
    Dér havde jeg heller ikke været pædagogisk, for det er simpelthen for farligt.

    Datteren passer jeg "ofte", da jeg er hendes "moster", så hun får heldigvis god omgang med hunde og ved hvordan man behandler dem, hun nyder særligt Aslan, fordi han er så rolig smiley


  • #43   29. mar 2023 Nu er jeg en af de der, der sidder i kommunen og vurderer sådan nogle sager, og den her ville være sådan en "ja ja, vi kigger på det". Det er altså ikke på nogen måde alarmerende ift barnet. Sådan en underretning ville givetvis blive vurderet grøn, altså ikke-hastende, og vil afføde at forældre bliver indkaldt til et møde på forvaltningen i løbet af en måneds tid. Hvis barnet har synlige skader, må man gå ud fra at daginstitution ville have underrettet.

    Så nej, en underretning hjælper hverken hund eller barn. Der er én vej frem, og det er en meget, meget alvorlig samtale med veninden.

    Og så kan man måske glæde sig en lille bitte smule over, at kommuner ikke skal bruge ressourcer på folks hunde smiley


  • #44   29. mar 2023 . Jeg forstår bare ikke at det kan ske så mange gange, som hun får det til at lyde som om.

    Det forstår jeg så godt, en stor aktiv hvalp der ikke får dækket sit behov, bliver jo nød til selv at finde på noget.
    Og da hvalpe leger hver gang de har sovet, så kan det ske flere gange om dagen


  • #46   29. mar 2023 Vidste ikke, at det er advokaten der afgør hvad, hvorfor og hvornår et barns hjem skal tjekkes eller fjernes.
    Her i Kolding har advokanen intet med det at gøre, her står advokaten kun for det juridiske omkring sagerne.


  • #47   29. mar 2023 Ser man ikke på helheden i et barns liv ved en underretning?

    Altså går tingene grundigt igennem, før man beslutter hvad der skal ske?

    Jeg synes de ting der står her fortæller at der er mere galt i det hjem end en hundehvalp ude af kontrol.





  • #48   30. mar 2023 Hvis forældrene bliver indkaldt til møde, VIL det vel have en chance for at kunne hjælpe barnet på sigt, Anne?

    Ja, men kun i fald forældrene selv indser, at der er et problem. Og det gør de næppe, når de ikke selv kan se det allerede nu smiley

    Vidste ikke, at det er advokaten der afgør hvad, hvorfor og hvornår et barns hjem skal tjekkes eller fjernes.
    Her i Kolding har advokanen intet med det at gøre, her står advokaten kun for det juridiske omkring sagerne.


    Advokaten? Jeg er jurist i en familieafdeling. Vi sidder med servicelovens kapitel 11, som er særlig støtte til børn og unge (og også nogle af de tidligt forebyggende §§). Der er RIGTIG langt fra underretning til "tjekke hjem" eller "fjerne barn".

    Når vi modtager en underretning, bliver den vurderet inden for 24 timer, og den vurderes ud fra hvor kritisk den er. "Vild hvalp i hjemmet" vil næppe være særligt bekymrende smiley Der ageres naturligvis i overensstemmelse med vurderingen af, hvor kritisk underretningen er.

    Og det er sjovt, for jeg kender juristen i Koldings familieafdeling ret godt, men det er da spændende at du ved mere om hendes opgaver smiley

    Jeg er i øvrigt pjattet med, at det skal handle om, hvad jurister laver og ikke laver, og om det er kommunens opgave at opdrage på dårlige hundeejere. Der er sgu ikke noget at sige til, at ressourcerne ikke slår til smiley


  • #49   30. mar 2023 Jeg tror ikke faren til barnet kender til problemet. Ved ikke en gang om han ved at de har fået hund. (De er skilt)

    Tror hendes kæreste kender til problematikken og han er mere hård i opdragelsen, men han arbejder utrolig meget, desværre.


  • #50   3. nov 2023 Nu har hun købt en xolo også smiley
    Og hendes kæreste/x har købt en samojede husky blanding......


  • #51   3. nov 2023 Hold da op...
    Har de stadig malamuten? Og hvordan går det med den?


  • #52   3. nov 2023 Kæresten/xen har mutten, det er ham som også har købt husky blandening en tæve (så han kan lave hvalpe) i håb om at få hende tilbage. Altså min veninde tilbage.

    Mutten er begyndt at vise lidt aggressioner, når de er i hundeskoven. Dog vil x'en kald ham hvad i vil, alt efter hvilken dag på ugen vi er, sælge hundene........ for han gider ikke have dem indenfor eller gå ture med dem.


  • #53   3. nov 2023 stakkels vuffere smiley

  • #54   3. nov 2023 Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre..... xolo'en har da dkk tavle, men undskyld LORTE opdrætter at sælge til hende smiley

  • #55   3. nov 2023 Julia - man kan desværre ikke se mere, end hvad køber viser. Hvis køber siger de rigtige ting og præsenterer sig godt, så kan opdrætter jo altså blive snydt. Det er trods alt de færreste opdrættere, der ligefrem tager på hjemmebesøg mm før de godkender køb, så fordøm nu ikke opdrættere uden at have hans/hendes side også.

    Men øv en kedelig situation. Personligt ville jeg have svært ved at fortsætte et venskab med sådan en, i hvert fald hvis jeg skulle komme i hjemmet, fordi det bare ville gøre ondt at se de hunde. Så kan man tåle at venskabet (mådke) ryger, så kunne man jo være ærlig - ikke ondskabsfuld eller griv, bare saglig og ærlig.

    Ud over det er der jo ikke så meget at gøre, det er jo ikke ulovligt det de gør.


  • #56   3. nov 2023 Nej, det er rigtigt, men hun har fået hunden med hjem samme dag, hun har set hende. Det var en meget spontan beslutning hun tog idag. Der forstår jeg ikke at man som opdrætter lige sover på det efter man har mødt nogen smiley

    De to andre er hendes x's hunde. De er åbenbart gået fra hinanden 100 % nu, siger hun.


  • #57   3. nov 2023 Det lyder ikke ideelt, men ikke desto mindre kan opdrætter jo godt have lavet et 3. Grads forår og haft en god fornemmelse, og så viser det sig at alt der blev fortalt var løgn... det kam selvfølgelig også bare være en lorteopdrætter, svært at vide.

    Uanset så undrer det mig, at man anskaffer flere hunde når man har en der er så voldsom. Men altså i det mindste er den her da ikke så stor og altivitetskrævende (antaget det ikke er den store variant)... men ja, hvorfor vil hun overhovedet have den?


  • #58   3. nov 2023 Michelle, det er rigtigt. Jeg har ikke været med ned og se hunden eller været til stede. Så ved ikke hvad der er blevet sagt. Jeg undre mig bare over at man kan tage så hurtige beslutninger smiley

    De 2 andre er x'ens hunde, så dem har han. Hun har den nye i sin lejlighed smiley
    Hun blev forelsket i den, da jeg spurgte hende om hvorfor hun havde valgt sådan en hund. Det er den mellem hun har købt


  • #59   3. nov 2023 Så den vilde muttehvalp er ude af billedet? Det var da altid noget, om ikke andet for barnet.

    Selvom jeg ville foretrække hun ikke havde hund og med forbehold for jeg ikke kender racen nævneværdigt, så er det nok bedre med sådan en, en med en mutte


  • #60   4. nov 2023 Ja og nej. Hun lufter den stadig dagligt og går i hundeskoven med ham. Fordi x'en intet laver med dem.

Kommentér på:
Vælger barnet og rusker i håret

Annonce