{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
703 visninger | Oprettet:

AMP
AMP
Tilmeldt:
30. aug
Emner: 1

Aflivning, omplacering eller adfærdstræning {{forumTopicSubject}}

Hej Hunde Galleri,

Jeg står i en situation hvor at jeg føler mig magtesløs og har brug for input.

Jeg har en chihuahua hanhund på 3 år som jeg oplever alvorlige affærdsproblemer med.

Siden han var lille har det altid været mig og ham - Men hver gang jeg fik gæster ville han ikke stoppe med at gø før at mine gæster gik og eller hvis jeg havde en samtale
Med en gæst ville han også starte med at gø ligeså snart at vi åbnede munden. Det samme gælder når jeg taler i telefon. Ligeså snart han kan høre min telefon ringe så gør han. For et år siden fik jeg en kæreste og det passer ikke den lille konge. Ligeså snart min kæreste nærmer sig mig så gør han. Han gør når vi prøver at tale samme. Han knurre af min kæreste og løber hen imod ham imens han knurre og gør hvis jeg er i sofaen eller sengen og min kæreste kommer over imod mig.

Han vil nogle gange ikke have sele på når han skal ud så knurre han og kan finde på at bide fra sig. Han har bidt mig flere gange og gået til angreb på mig hvis det har været i forbindelse led ressource forsvar.

Jeg er nu blevet gravid og jeg frygter sådan hvad der vil komme til at ske. Jeg er så forfærdelig ked af det fordi at jeg elsker min lille pelsbold så højt og drømme scenariet er jo at vi alle kan leve sammen men jeg kan også hurtigt se hvordan at de kan blive stresset for alle involverede hvis han konstant gøer, af mig og min kæreste, knurre, bider fra sig og ikke mindst når der kommer en nyfødt.

Jeg er i vildrede og jeg ved ikke i hvilken retning jeg skal gå.

Kan i hjælpe mig?


Kommentarer på:  Aflivning, omplacering eller adfærdstræning
 • #1   30. aug Du skal have fat i en god adfærdsbehandler der kan hjælpe dig smiley
  Er han tjekket for smerter ?
  Hvad laver du med ham på sådan en normal dag ?
  Han lyder umiddelbart som en chihuahua der har fået overskredet sine grænser for mange gange og måske ikke er blevet så socialiseret på mennesker. Tænker han burde kunne rettes op, men det kræver en del arbejde og der findes ikke et quick fix til det


 • #2   30. aug Den hund du beskriver her kommer ikke til at kunne bo med et barn

  Hvorfor har du ikke søgt hjælp før?


 • #3   31. aug Du skal have fat i en adfærdsbehandler.
  Tænker at hunden er eller har været, enten røvforkælet eller også har der ikke været sat grænser. Og det kommer til udtryk på den måde.


 • #4   31. aug Hunden har massivt ressourceforsvar.
  Meget kan trænes, men lige ift sikkerheden omkring et barn, kommer det nævnte tilfælde aldrig til at lykkedes. Du vil aldrig have ro i maven.


 • #5   31. aug En lille hund med kæmpe ressourceforsvar - jeg ville omplacere med tanke på dine omstændigheder

  Jeg tror da godt han kan blive en normal og glad chi hvis du kan finde et hjem til ham hvor man kender racen og vil bruge tiden på at resocialisere ham - jeg kender dig ikke men jeg tænker du har rigeligt at se til med kæreste og barn på vej og aflivning synes jeg er forkert u dette tilfælde..


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 313
  #6   31. aug I din situation, TS, ville jeg give hunden et nyt hjem, HVIS jeg kendte et menneske/par, der havde lyst og overskud til at arbejde med problemet. Alternativt ville jeg få hunden aflivet.


 • #7   31. aug Hvis du vælger at omplacere din hund, så husk at være ærlig omkring de problemer der er. Som du beskriver det, vil det nok også fremgå ret tydeligt.

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 313
  #8   31. aug Hvad ville du gøre, Lise, hvis du ikke kunne finde sådan et hjem?
  Selv ville jeg spekulere mig "gul og grøn", hvis jeg omplacerede en problematisk hund til et hjem, jeg ikke kendte noget til på forhånd.


 • #9   31. aug Isabelle

  Jeg har aldrig stået i situationen, så det ved jeg vitterligt ikke . Var min yngstte hund på 2½ år umulig at beholde ville jeg jo først og fremmest be' om hjælp fra min opdrætter, som uden tvivl ville træde til og tage hunden til sig til en løsning var fundet. I de tilfælde hvor "mine" hvalpe manglede nye hjem har jeg også altid trådt til..

  Jeg har dog svært ved at tro at der ikke kan findes egnet hjem til en chi og jeg synes man skylder en så ung hund at sørge for at den får et godt liv.

  Hvis denne chihuahua kommer fra et godt opdræt og ts har kontakt med opdrætter kunne denne måske hjælpe?


 • #10   31. aug Enten omplacering eller aflivning. Tænker ikke du kan beholde ham når der kommer baby.
  Jeg omplacerede min hund da jeg pludselig skulle have barn. Han havde så ingen problemer men der valgte jeg en der kender ham. Måske du kan finde en der bor alene og kan sætte en adfærdsbehandler på. Evt.få ham grundigt undersøgt for smerter


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 313
  #11   31. aug Også jeg ville selvfølgelig træde til som opdrætter, og jeg er da helt enig med dig i, Lise, at det bedste vil være at finde et nyt hjem til hunden. Jeg ville bare være uendeligt nervøs for, om det nye hjem så magtede opgaven - og jeg tror faktisk, at jeg ville være ekstra nervøs, når det handlede om en lille bitte hund. "Alle" kan tænke, at det da ikke kan være så vanskeligt med sådan en lille størrelse.

  Men ja - selvfølgelig findes der et egnet hjem til hunden. Problemet kan være at finde dette hjem. TS må i gang med at søge i Chihuahua FB-grupper - og blandt sine hundevenner smiley • #12   31. aug Endnu et eksempel på hvad "Du må IKKE sige nej til hunden" fører med sig .... • #13   31. aug Hvad siger opdrætteren ?

  Hvorfor har du ikke løst problemet for lang tid siden ????

  Jeg tror aldrig, at du får løst problemet, da du med stor sandsynlighed selv har skabt det.
  Jeg tror hellere ikke, at det bliver godt med babyen.

  Hvis du vil prøve at læse problemet, så er det på med en seriøs adfærdsbehandler.

  Jeg går ikke ind for at aflive en sund og rask 3 årig hund. Hvad med at aflevere den på internat ? Der arbejder de med hundens problemer inden de finder et nyt hjem ril den.


 • #14   31. aug Der vil være en rigtig god chance for at hunden slet ikke vil have den opførsel i et nyt hjem, det er jo en tillært adfærd som hunden har overfor nuværende ejer, den slags følger sjældent med videre;) omplacering er vejen frem, husk at være helt ærlig omkring de problemer i ser

 • #15   31. aug Enig I at hunden nok vil være anderledes i et andet hjem. For det vi ser her, er da sikkert også ressourceforsvar, men uden tvivl også en hund der aldrig har fået sat grænser.
  Noget man ofte ser med små hunde.


 • #16   31. aug Jeg er enig med jer der skriver, at adfærden givetvis vil være helt anderledes i et nyt hjem. Min mosters gamle chi var lidt på samme måde hos hende, men når han var hos mig, blev der sat meget tydelige grænser, og det tog ham under en dag at finde ud af, at han ikke kunne opføre sig på samme måde når jeg passede ham. Fx gik han amok på min moster, hvis hun forsøgte at rense hans ører. Så fik han ørebetændelse imens jeg passede ham, og fik stille og roligt besked på, at man bare skal finde sig i at få renset og dryppet ører.

  Det var som om han var to helt forskellige hunde, afhængigt af hvor han var. Og det var 100% tillært adfærd, som han havde fået lov til at have hos min moster, hvor der aldrig var sat nogen form for grænser.

  Så ja, afsted med den lille hund til et hjem der forstår at sætte grænser, også selvom det er en lille hund. Den skal for alt i verden ikke ud til en ny familie, hvor den får lov at fortsætte med sine dårlige vaner.


 • #17   31. aug Ja ud i et nyt miljø og få en frisk start

 • #18   31. aug Ud i et nyt hjem med ham, han og du trænger begge til en ny start. Vælg et hjem, hvor de er erfarne hundemennesker som kan stille de rette rammer op for ham.

  Og giver andre ret, han kan opføre sig helt anderledes hos andre, det har vi selv prøvet med en hund vi har passet af og til. Lille gravhund som regerede det hele derhjemme inkl. bed ejer og teede sig helt skørt, så snart ejer forsøgte at håndtere ham. Hos os en helt anden hund, faktisk temmelig fornuftig og nem at have med at gøre!!!!


Kommentér på:
Aflivning, omplacering eller adfærdstræning

Annonce