{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.451 visninger | Oprettet:

I bur når hunden er alene hjemme? {{forumTopicSubject}}

Hvad er jeres holdning til at putte hunden i bur når den er alene/om natten?

Min holdning er at der sikkert er nogle hunde der har gavn af bur. Men jeg personligt er ikke til at have hund i bur.
Min hund skal have mulighed for selv at vælge hvor hun vil ligge. Om hun vil ligge køligt eller lunt osv. smiley


Kommentarer på:  I bur når hunden er alene hjemme?
 • Indica
  Indica Online Tilmeldt:
  apr 2023

  Følger: 4 Følgere: 44 Emner: 16 Svar: 168
  #1   17. sep Jeg er ikke til det, her har Linus råderet over lejligheden når han er alene hjemme, og når vi sover kan jeg høre at han ofte tøffer ud på badeværelset - sikkert fordi gulvet derude er dejligt koldt, senere på natten vågner jeg så ind imellem og kan høre at han bevæger sig ind i soveværelset og finder ro i sin kurv.
  Han nyder at kunne finde det helt rigtige sted at sove smiley

  En amerikansk hundefrisør jeg følger lidt på Youtube mener (og ytrer ofte) at hunde skal være under opsyn HELE tiden, ellers skal de være i bur.
  Det bliver en kende ekstremt for mig.


 • #2   17. sep Jeg er ikke tilhænger af lukkede bure, medmindre det er absolut nødvendigt for hundens trivsel/sikkerhed (under transport, 2 kønsmodne listehunde under samme tag fx.).
  Nogle hunde med separationsangst trives bedre med et bur, som tryg hule/base, end uden, men som oftest behøver dette bur ikke at blive lukket.

  Bur er nemt og bekvemt, især i stedet for at træne ordentligt alene-hjemme-træning i den periode, hvor mange hunde ofte er destruktive.

  8 timer i bur om natten, og 8 timer i bur om dagen ... nej, er ikke okay, i mine øjne.

  Skye skifter soveplads MANGE gange i døgnet. Hun skifter mellem sofa, kurv i stuen, kurv i soveværelset, lænestol ved vinduesparti, og gulv i stuen, eller på klinker i køkken eller baggang. Hver dag. Det ville et bur jo forhindre.
  Hun elsker at kunne kigge på mennesker, hunde etc., som passerer foran huset,, når hun sidder/ligger i sin lænestol, sammen med katten .. Skye HADER at være lukket væk.

  Min gamle hund havde et hyggebur (hun var med under ophold, der krævede, at hun var i bur, når der var personale på stuen etc.). Hun elskede det bur fra dag 1.
  Skye ville intet have med det bur at gøre, så det røg hurtigt ud, da hun kom til.

  Vi er forskellige og vores hunde ligeså.


 • #3   17. sep Jeg er ikke tilhænger af bur når hundene er alene.
  Ofte tænker jeg det løser problemet for ejeren, men ikke for hunden.
  Jeg tænker da der er hunde der har glæde af det, men at det er et fåtal, i forhold til hvor mange hunde der egentligt bliver smidt i bur når de er alene.
  - og hvis hunden så SAMTIDIGT skal være i bur om natten, bliver det rigtig mange alene timer, på ikke ret meget plads.


 • #4   17. sep Årsagen til tråden er en debat på Facebook hvor nogle sværger til bur og nærmest mener at os der ikke er til det et uansvarlige idioter.

  I forhold til sikkerhed tænker jeg at bur er noget møg,hvis en brand skulle opstå.


 • #5   18. sep Det er jo vældig udbredt nogen steder i verden, men når jeg ser min hund alene hjemme, så ligger han jo ikke bare ét sted, han flytter sig mange gange i løbet af dagen. Og helt ærligt, jeg ville da heller ikke selv trives med at være begrænset til sofaen i 8 timer dagligt.

 • #6   18. sep Da vi fik Molly lavet vi kontoret om så det var lidt mere hvalpe venligt, altså der kom fliser der ud. Samtidige med kom der også børnegitter op så hun kunne lukkes der ud når vi skulle nået eller hun skulle lade vores gammel hund værre (hun lod Molly gøre ALT) eller noget andet hvor hun ikke kunne være i hele huset. Her da vi fik Angus SKULLE han lære at være i bur, fordi vis hans bruger en dag ikke kunne overskue at have hunden i hele huset eller han skulle med i skole eller der var rengøring. Han elsker det nu og bruger det ligesom Molly bruger sin kurv. Min mor var meget imod det først men siger når vi skal have egen hvalp skal vi også have et bur.

  I weekenden blev det også brugt da Angus skulle slappe af. Vi passer en hvalp der 6 måneder (Angus er 15 uger) og de havde leget ret meget og der skulle se have lidt hjælp til at stoppe. Angus blev lagt i buret (og sov før jeg fik givet godbidder) og Molly blev lagt ud i rummet (det er en del sjovere at være i buret vis Molly er ved siden af, verden drejer sig jo om Angus) mens den hund vi passet var inde i huset og lærte at man godt kunne ligge sig ned helt roligt.


  profilbillede
 • Hama
  Hama Tilmeldt:
  apr 2015

  Følgere: 2 Svar: 237
  #7   18. sep Her i huset har der aldrig været et "lukket" bur i huset
  i de over 40 år jeg har haft hunde.


 • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #8   18. sep Jeg undlod at sælge en hvalp til en familie i Norge, fordi de, da jeg spurgte, fortalte, at de brugte bur bl.a. om natten til de to eurasiere, de havde i forvejen.
  En hund skal kun under helt helt særlige omstændigheder være buret inde i hjemmet.
  Mine hunde ligger i min seng, i egne hundesenge og på gulvet - de ligger i soveværelset og/eller i stuen, om natten - rykker rundt et antal gange jeg ikke lige har styr på smiley

  Hvad er argumenterne for at lukke hunde i bur om natten? Er der hunde, der render rundt og bider ting i stykker på det tidspunkt? Hvis ja, må de da være temmelig understimulerede = ikke trætte. Er der tale om hvalpe, må man fjerne de ting, de ikke må gumle på. Dette gælder jo også om dagen - væk med sko, ledninger, børnenes legetøj etc.


 • #9   18. sep At putte hunde i bur nat og dag er en amerikansk metode, hvor man symptombehandler i stedet for at arbejde ud fra problemets rod fra et dyrevelfærdsorienteret synspunkt.
  Brug af bur tyder på en ejer der har givet op og ikke formår at løse problemerne ad ordentlig vej.
  Og alle dem der siger "jamen min hund elsker sit bur..." der tænker jeg bare, hvorfor så ikke lade det stå åbent. Elsker hunden buret, så vælger den det jo til, når det står åbent også.

  Jeg er mod straf, og for det frie valg.


 • #10   18. sep Jeg synes, at buret er fint som en tryg base, hvis det vel og mærke står åbent, eller til ophold i specielle tilfælde, f.eks. hvis hunden er med ude til arrangementer eller skal lukkes væk kortvarigt.

  Jeg havde en plejehvalp overnattende et par dage, som sov i bur ved siden af min seng om natten, for at hun ikke skulle genere Atlas. Det fungerede fint for de få dage, men havde jeg skulle beholde hende, havde buret hurtigt været udskiftet med sengen.

  Jeg kan se, hvor meget Atlas bevæger sig rundt, når han er alene hjemme. Om natten skifter han også ofte soveplads, og det ville han jo ikke være i stand til i et bur. Jeg tænker, at langt de fleste hunde nemt kan lære ikke at ødelægge noget eller at komme galt af sted, hvis man sørger for at træne og aktivere dem korrekt, så det virker mest af alt som en nødløsning mennesker tyer til, når de ikke gider at bruge tid på det andet.


 • #11   18. sep Trine - der er dælme også forskel på at sætte hunden i bur en halv time mens man gør rent e.l. og på at være i bur en hel arbejdsdag og så måske endda også hele natten.
  Reiki var den første lange tid efter jeg fik Gaia I bur, når de fik kødben, fordi han havde voldsom ressourceforsvar overfor den slags. Det synes jeg ikke er et problem. En hel arbejdsdag derimod ville jeg aldrig byde min hund.

  Malene - det er faktisk ikke mit indtryk, at amerikanerne (som udgangspunkt) bruger buret som symptombehandling, men at det simpelthen er en integreret del af deres hvalpeopdragelse uanset om der er problemer eller ej. Jeg oplever mange opslag i FB-grupper, der bærer præg af, at de slet ikke kan forestille sig, at det er muligt f.eks. at renlighedstræne eller lære hvalpen at falde til ro til nat uden at bruge bur.

  Spørgsmål som "hvornår begynder i at lade buret stå åbent om natten" o.l. er slet ikke unormalt, selvom hvalpen aldrig har givet problemer.


 • #12   18. sep I de fleste af de Internationale FB grupper jeg er med i, bliver det rimelig klart stillet op som direkte uansvarligt og på grænsen til mishandling ikke at have sin hund i bur, når den er alene.

  Det er en meget udbredt ting i USA og gennem mange samtaler er det altid det samme, som går igen. "Not everyone has the time to train a dog to free roam. It's great that some people can take time off from work to train their puppy, but that's not at all realistic for everyone!".

  Synes det er en generel problematik, når det kommer til den amerikanske måde at holde hund. De har ikke lige tid, heller ikke til daglige gåture. Det er selvfølgelig ikke alle, men virker som et rimelig udbredt synspunkt.

  Jeg ser det også som tydelig symptombehandling og falder for mig lidt i samme kategori som brugen af diverse elektriske halsbånd og andre strafmetoder. Det løser problemet udadtil, men hunden får det ikke meget bedre.

  Dermed ikke sagt, at der ikke er tilfælde, hvor det giver mening eller er nødvendigt for nogle hunde.


 • #13   18. sep Michelle, ja jeg ville heller aldrig have begge dele. Bur både dag og nat, er da på vej til mishandling. Og det er da selvom hunde er gamle! Ad hvor ville det være klamt. Har bliver der lukket for buret klokken 1/2 om natten og åbent igen klokken 6. Også i weekenden. Vi sover oven på, men lige så snart Molly høre at Angus tænker på at pive for Molly os op med det samme. Altså de er jo også ude for der bliver lukket "inde" og i lørdags var det for at passe på ham at han var lukket inde i 10 minutter i løbet af dagen. Vis det skulle have været i længere tid ville vi ikke have lukket lågen. Den hund vi passet røg også ud på hunde værelset da han ikke kunne slappe af, der var enten og han lade sig ned og kigget på vores kaniner (han kunne havde gået ud men blev inde.)

  Døren står som på billedet alt den tid vi er hjemme.


  profilbillede
 • #14   18. sep Jeg har bur til alle mine hunde, det er lukket når de spiser og når jeg har små hvalpe sover de i bur ved siden af min seng, så kan jeg høre når de skal ud og jeg slipper for at de får en dårlig vane med at sætte sig i et hjørne;)
  Bure er, for mig, uundværlige fordi jeg har flere hunde og gerne vil vide hvem der spiser hvad;) når der ikke spises står alle bure åbne, alle mine hunde elsker at sove i deres bure;) jeg kunne aldrig finde på at lade en hund ibur være alene, tænk hvis den får diarre fx;(


  profilbillede
 • #15   18. sep Louise - synes bare tit jeg ser det også fra folk der dyrker hundesport på højt niveau mm og derfor må antages at have sat lidt tid af til hunden.

  Jeg tror simpelthen det er en kulturforskel eller hvad man skal kalde det.
  Kan huske en debat hvor en svensker oplyste, at det er forbudt at have hunden i bur i Sverige, medmindre der er tale om transport o.l. folks hjerner eksploderede jo nærmest. Tænk at det faktisk er muligt at lære hunden at sove hele natten igennem uden et bur smiley
  Eller at man faktisk kan hvalpesikre et helt rum, så vovse kan være alene der frem for i buret smiley


 • #16   18. sep Michelle - Jeg er helt enig i, at der er en kulturforskel. Det kan man jo også se ift. andre aspekter af at holde kæledyr. I USA har de også stadig hvalpe til salg i vinduerne hos nogle dyrebutikker og de har umiddelbart ikke tænkt sig at gøre øre/halekupering forbudt.
  Og når det kommer til små kæledyr, så er eks. New Zealand meget længere fremme end Danmark.

  Sverige har vist generelt rimelig "skarpe" regler for hunde. De må heller ikke sidde løst i bilen eller være alene hjemme mere end x antal timer. Men ja, tænk engang, at der stadig er nogen i Sverige, der kan holde hund indenfor lovens rammer smiley


 • #17   18. sep Jeg har 3 staff, og jeg har en indhegning til dem som de er i når vi er på arbejde, da de ellers leger vildt og vælter ting når de er alene. efter de har fået indhegningen slapper de bare af når de er alene.

  profilbillede
 • #18   18. sep Jeg har også valgt mulige hvalpekøbere fra, som har ytret at de vil bruge bur til længerevarende ophold (alene hjemme/nat) det er simpelthen ikke et liv en hvalp herfra skal udsættes for.

  Mine er i bur i bilen og så har jeg et par stykker som er glade for at bruge åbent bur til afslapning når vi udstiller, et par af de andre jeg har bruger en foldbar frækvogn som helle.

  Har vi hvalp bliver hele huset hvalpesikret så godt som det er muligt. Mine hunde har hele huset til rådighed, når de er alene og da selv 10-12 ugers hvalpe med lethed forcerer børnelåger og hvalpegårde er det ikke en
  mulighed at spærre et mindre område af.

  Jeg ville hade tanken om, at en af mine hunde havde knækket tænder, ødelagt poter eller haft galoperende dårlig mave mens den var alene hjemme i et bur, så hellere en ødelagt sofapude


 • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #19   18. sep "en foldbar frækvogn" må afgjort passe til dine vildbassevovser, Kirsten smiley smiley • #20   18. sep Isabelle - De elsker den, et tæppe i bunden, så kan de ligge og holde udkig

 • #21   18. sep Udover at der er mange både erfarne og uerfarne hundeejere, der bruger bur som en nem løsning på alene-hjemme og/eller renlighedstræningen, så oplever jeg det i vid udstrækning hos konkurrence-folk med Border Collier.
  I et vist miljø lyder det til, at man under ingen omstændighed kan få en border-hvalp til at slappe af, uden at "tvinge den i ro", ved at putte den i bur. Det har jeg aldrig helt forstået??


 • #22   18. sep Karina, jeg har hørt samme holdning fra folk med ft cockere og springere. Der er så meget vims i dem, at de skal lukkes i bur, før de kan falde ned og slappe af. Jeg forstår det heller ikke helt, men jeg har heller aldrig boet med en ft'er.

 • #23   18. sep Amalie - jeg har boet med ft. Cocker, hun var aldrig i bur og faldt fint til ro, når hun var velstimuleret. Det krævede så en noget mere ihærdig indsats end med en Whippet, men var slet ikke umuligt

 • #24   18. sep Præcis Kirsten. Uanset hvor aktiv en race er, skulle den da gerne have en tænd/sluk-knap, så den falder til ro, når den har fået sine behov stillet.

  Jeg vil jo ikke ligefrem hævde, at jeg har sløve, kedelige racer, men jeg har ALDRIG haft behov for at tvinge dem i ro. Måske lige hjælpe dem med en søge øvelse eller en bidepind, hvis de har været overtrætte, men det er da også det smiley


 • #25   18. sep Jeg personligt synes også det ofte er lidt vel meget "Quick fix" over brug af bur (ikke altid naturligvis). Og jeg har det sådan at hvis man ikke har tid og overskud til at være hundeejer, hvorfor har man så hund?

 • #26   18. sep Jeg brugte med største succes en hvalpegård til at træne alene hjemme. På den måde kunne jeg i starten sidde i sofaen, mens min hvalp var i hvalpegården. Da han var helt ok med det, kunne jeg begynde den egentlige alene hjemme træning. Det fungerede altså rigtig godt. Da han var omkring et halvt år tog jeg hvalpegården ned, og nu er han alene i hele lejligheden (en toværelses på 60 kvm vel at mærke smiley ) Men det var jo heller ikke et decideret bur. Han havde flere forskellige kurve, tæpper, legetøj, vand og madskål og tissebakke.

  Her kan man se det meste af hvalpegården. Senere kom der dog en ekstra kurv derind, da jeg fandt ud af, at han elskede at flytte sig fra kurv til kurv. Jeg synes den hvalpegård var genial smiley Jeg havde beholdt den, hvis ikke det var fordi den fyldte hele stuen smiley


  profilbillede
 • #27   18. sep Vi ejer slet ikke et bur , jeg kan ikke se nogen mening med at bruge det med mindre man bruger det i bilen, og vi har ingen bil så det giver ingen mening at have sådan et grimt skrummel stående .


 • #28   18. sep Ikke i bur, dyremishandling

 • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #29   18. sep Jeg forstår ikke helt, hvorfor din hvalp skulle være i "hvalpegård", Julie - altså hvad det har at gøre med at være alene hjemme. Var du bange for, at han skulle ødelægge noget?

 • #30   18. sep Isabelle - han var vant til hvalpegården fra opdrætter af. Hun anbefalede det. Jeg tænker, det nok gav tryghed og var velkendt - han gik i hvert fald derind for at sove, fordi det var han vant til. Derudover også lidt praktiske årsager - en race, der meget meget nemt brækker ben, mens de er hvalpe. Så også for, at han ikke skulle falde på en dum måde fra fx sofa og få skadet sig selv smiley

 • #31   18. sep Nååår ja - det var også mega effektivt ift. renlighed. Han brugte bakken lidt i starten, men han blev ret hurtigt renlig inde i hvalpegården. På den måde fik han heller ikke en dum vane med at gå hen i et afsides hjørne og tisse, når han var alene. Han sov (og sover) dog under dynen i sengen om natten smiley Jeg tror såmænd ikke, det var så meget anderledes end folk, der har deres hunde i gangen, når de er alene. Vi har bare ikke mulighed for at lukke så mange døre i vores lejlighed.

  Jeg var ikke bange for, at han skulle ødelægge noget, det har han aldrig gjort.


 • #32   18. sep Har aldrig brugt bur.. jeg blev anbefalet bur af flere inden jeg fik Bowie hjem. Jeg overvejede det faktisk et kort øjeblik men heldigvis ville kæresten ikke have et hundebur i hjemmet, ikke tale om! smiley

  Jeg kan ikke se hvornår det skulle bruges.

  Bowie sover i sengen med os og på gulvet når hun får det for varmt.

  Når hun er alene hjemme sover hun oftest i entreen men hun hopper også rundt i sofaen i stuen for at gemme tyggeben.

  Vores bil er for lille til et bur så hun ligger fastspændt i selen på bagsædet.

  Vi har det udmærket uden et bur smiley


 • #33   19. sep Det er jeg sket ikke tilhænger af.

 • #34   19. sep Lige modtaget denne kommentar i en debat på instagram "Why do you need a bedroom with walls and a door? You can just go sleep wherever you want to" • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #35   19. sep En hvalpegård er da klart bedre end et bur, Julie, men jeg forstår ikke helt den med renlighed:

  "men han blev ret hurtigt renlig inde i hvalpegården"

  Hunden er renlig, når den tisser mv ude i stedet for inde. Hvordan bliver den renlig inde i en hvalpegård?


 • #36   19. sep NHG - Der er da en, som har misforstået noget. Er det ikke nærmere som at have hegn hele vejen rundt om sin (lille) seng? smiley

 • #37   19. sep Aslan har lejlighed, når Luna er i løbetid. Hun bliver utryg, når hun ikke kan se ham, men hun stresser ham når hun er i løb. Aslan ELSKER det bur, det er hans helle sted. Jeg fik gratis buret af min kammerat. Aslan elsker nemlig at sove i sin transport kasse og går altid derind, hvis jeg har haft den med indenfor. Nu går han så bare i buret, når han er træt af Luna og vil være i ro. Buret er ALTID åben her, der var også derfor jeg lavede gården udenom, så han kunne gå lidt rundt hvis han ville. Han gik selv i buret om morgenen, når jeg skulle på arbejde, så det gav lidt sig selv. Han er aldrig blevet burtrænet, men har selv valgt det til.

  profilbillede
 • #38   19. sep Isabelle, jeg tror det er fordi at hunde helst ikke tisser lige der hvor de opholder sig og ved at have dem en hvalpegård (eller bur) så bliver de tvunget til at holde sig fremfor bare at kunne gå væk og tisse et sted

  Af samme grund blev vi anbefalet bur til at sove i så Bowie ikke havde uheld om natten. Også derfor det er så populært i USA. Spøjst nok, synes det er sjældent at hvalpe har uheld om natten. Bowie havde aldrig. Alle hendes uheld var om dagen fordi jeg var for langsom smiley


 • #39   19. sep NHG - Ja lige præcis. På den måde kom der ikke en dum vane med at gå lidt væk og tisse. Når vi var hjemme kunne vi jo tage ham ud, når han skulle tisse, og om natten sov han i sengen og havde aldrig uheld.

  Jeg ville faktisk også bare bidrage med mine erfaringer smiley Det er ikke fordi jeg havde en stor, forkromet og gennemtænkt plan med at bruge hvalpegården. Jeg blev anbefalet det, gjorde det - og havde stor succes med det. Men jeg skal jo ikke kunne sige, om min hund havde lært renlighed og alene hjemme lige så hurtigt, hvis jeg ikke havde haft hvalpegården. Jeg kan bare konstatere, at jeg ikke har haft de problemer med renlighed og alene hjemme, som mange med min hunderace ellers beretter om. Men det kan jo både være hvalpegård, den individuelle hund og maaaange andre faktorer.

  Men min hund var mega lille som hvalp, så den hvalpegård var jo som et rum for ham og ikke et bur.


 • #40   19. sep Julie - Ren nysgerrighed, forsøger italienerne ikke at komme over hegnet på hvalpegården?

  Jeg har en låge på 107 cm. mellem køkken og stue, så jeg lige kan lukke whipperne væk, når her kommer nogle på besøg. Det er ret voldsomt, når de 5 tosser hilser, så de skal lige dampe af, inden de får lov, men vil de over, så hopper de bare og hvalpegårde uanset type, kravler 7-8 ugers whippethvalpe nemt over, hvis de vil ud.

  Af samme grund bliver hvalpegården kun brugt til at skærme ting, de ikke må bide i, når de når den alder, jeg ville være så bange for skader i nedspringet.


 • #41   19. sep Jeg synes der er forskel på en indhegning hvor hunden rent faktisk kan bevæge sig lidt rundt, strække sig osv og så et lille bur hvor den måske kan stå oprejst og så ellers bare ligge og kede sig. Jeg kan slet ikke forestille mig at stoppe nogen af mine hunde ind i et lille bur i 8-9 timer. Og det gør helt ondt på mig når jeg hører om hunde der er det smiley
  Når mine er alene har de vores fyrrum på 22 kvm til deres rådighed. Rummet er indrettet så en hvalp også kan være der uden at den kan ødelægge noget og det er sikkert for den. Jeg kan jo se at de ikke bare ligger og sover hele tiden, når de er alene hjemme. Typisk er har de tømt legetøjskassen for indhold og spredt det i hele rummet og rykket rundt på deres senge og tæpper smiley
  I bilen er mine hunde i bur og når vi er til træning eller konkurrencer så ligger de i buret, når de ikke er på. Men det er jo lidt noget andet; her er de jo ude og blive brugt og så får de pause i buret. Penny elsker sit bur i bilen; når vi går og arbejder med et eller andet udenfor åbner jeg ofte bagsmækken og burene. Så er det stensikkert at Penny hopper derind for at tage en lur smiley


 • #42   20. sep Maggie sover i bur. Åbent. Hun var vant til sit bur fra tidligere ejer og vi købte det med.
  Når de er alene hjemme er de fri i huset.
  Hver aften styrter hun ovenpå og ind i sit bur. Hos os får man nemlig en tyggeting ved sengetid. At hun har et sted i soveværelset der er hendes gør det også nemmere for hundene. Minion går ikke i hendes bur og hun kommer ikke i sengen om natten. Hvilket ville give udfordringer smiley
  Når vi er hos familien har vi bur med og hun går selv i det og ligger sig hvis hun har brug for en pause fra alt hurlumhej.
  Jeg har samme indstilling til bur som størstedelen herinde. Men i vores tilfælde ser jeg det mere som en seng og et trygt sted hun har fået med fra opdrætter (som hun var hos i nær to år).

  Det sker at buret har været lukket. Det tager hun også ganske cool for det var hun vant til fra tidl. hjem. Hos os er det under f.eks. hovedrengøring med den store udluftning eller lignende sjældne korte perioder. Længste tid hun er i bur er i bilen under ture.

  Jeg kan se det praktiske i at hun har et lille stykke trygt område med sig på ferier og vores ofte besøg hos familien i Jylland.
  Jeg kan ikke se hvorfor hunde skal sidde i det hele eller halve dage.


 • #43   20. sep Bår det kommer til lukkede bure, eller små rum, forstår jeg ikke argumentet om at hunde bedre kan klare et lille rum for ikke at blive angste eller stressede. Hvad er der galt med vores hunde, hvis de er så skrøbelige? Eller måske hvad er der galt med vores måde at holde hunde på?

 • #44   20. sep MIne hunde er ikke kun i fyrrummet fordi de er angste eller stressede. Men fordi det ville gå ret hårdt ud over resten af hjemmet hvis de havde fri leg på alle 180 kvm smiley Når Penny bliver lidt mere 'voksen og fornuftig' kan de sikkert sagtens have hele huset til rådighed: Sådan har det været med alle tidligere hunde hos os.
  Heldigvis er vores hunde ikke ret meget alene hjemme, da vi begge arbejder hjemmefra 2-3 dage om ugen. De er max alene hjemme 2 dage på en uge og de fleste uger slet ikke. Og DET er altså rart smiley

  @43: Og jo, der er noget galt med mange menneskers måde at holde hund på: Alene 8-10 om dagen og så skal den også sove for sig selv hele natten. Dvs. den er sammen med familien i ret få timer i døgnet. Og i de timer er der også massere af tid, hvor hunden ikke kan være med. Fx når folk skal kører ungerne til fritidsaktiviteter eller selv en tur i fitnesscentret eller på familiebesøg eller i biografen. Jeg kender til en del hunde der måske er sammen med deres mennesker i 3-4 timer i døgnet. Det giver sjovt nok alle mulige slags problemer når vovse protesterer over det set-up smiley


 • #45   20. sep Hvis det er indlært og tilvalgt - ok

  Jeg bruger det ikke. En jeg kender mistede en hund fordi den blev bange i buret alene hjemme smiley det sidder i mig


 • #46   20. sep Intet bur herhjemme - kun indimellem når vi skal køre i bil, og der ikke er plads til at være på bagsædet. De gange, vi har buret fremme, bliver det brugt af særligt Elvis, men med lågen åben.

  Mine hunde har så dog ikke fri adgang til hele huset, når de er alene. De er lukket inde på kontoret afgrænset af et børnegitter. Der er en kurv, en skål vand og ikke meget mere end det (af relevans for hundene), men det fungerer fint kan vi se.


 • #47   21. sep Nix - ingen brug af bur her, og heller ingen "begrænsinger" i, hvor i huset, man må være.
  Hundene har fuld adgang til både hele huset OG 800kvm massivt indhegnet have døgnet rundt. Også når her er hvalp smiley
  Og faktisk til min egen store undren, så har hvalpene/unghundene aldrig ødelagt noget som helst, været urenlige eller haft alene-hjemme-problemer.


 • #48   21. sep Af ren nysgerrighed, og sikkert også en smule OT, da spørgsmålet jo hedder under alene hjemme, men på udstillinger sidder mange hunde i bure i MANGE timer - er det, det samme i jeres øjne?

  Jeg er lige startet på en uddannelse, sammen med Otis, der gør at nogle dage opholder Otis sig en del timer i buret i bilen, er det, det samme i jeres øjne?

  Jeg spørger som skrevet af oprigtigt nysgerrighed, for jeg kan forstå at dette emne deler vandene hos hundeejere smiley


 • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #49   21. sep At kunne give hundene adgang også til have 24/7 - også når de var alene hjemme - var simpelthen så skønt. Jeg savner virkelig at have en hundelem. Sådan en gør også, at hvalpe jo selv går ud, når de skal fx tisse smiley
 • #50   21. sep Det der med hunde som selv kan gå ud døgnet rundt, jeg er ret sikker på at mine ville gø af ræven, eller en eller anden bussebømand natten i gennem, gør jeres hunde ikke det?

 • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #51   21. sep Nej smiley
  Havde jeg en gøende race, ville jeg afgjort ikke lade hundene have adgang til have om natten, og når de var alene hjemme.


 • #52   21. sep Huskyerne gør aldrig.
  MAS´erne gør kun, hvis der er grund til det - og det må de gerne.


 • Cookie
  Cookie Tilmeldt:
  okt 2022

  Følgere: 5 Emner: 5 Svar: 384
  #53   21. sep Vi har bure stående til Boxerne. Nu er de blevet 3 år, men har ikke prøvet at være alene hjemme endnu, da de så er med i bilen, hvis ikke min kære mand er hjemme.
  Burene bruges til når vi spiser. Der kommer tøserne ind i kassen og ligger der til vi er færdige med at spise. De går selv hen og skraber på lågen når det er ved at være tid.
  Det gives så Cookie fred til at være den eneste der tigger ved bordet smiley
  Ham har vi ikke et bur til, og han er i hele hytten når han er alene hjemme.
  Vi overvejer om han også skal have mulighed for at kunne komme ud i en løbegård via hundelem, men er lidt bange for han vil larme for meget. Hans gøen kan høres over store afstande og han er ret glad for sin stemme og god til at holde vagt.


 • #54   21. sep Jeg tænker egentlig mest på naboerne, hvis hundene gør om natten ude så vil det jo forstyrre rigtig mange, uanset om man mener hunden har en grund til det eller ej smiley
  8-900 m fra os er der en familie med to broholmere som de lukker ud hver nat, shit det larmer når der kommer en ræv, eller en bil forbi, man kan sige at hundene har en grundt til at larme, men for naboerne er det dæleme ikke sjovt.


 • #55   21. sep Altså - mine hunde gøer ikke om natten (så skal der virkelig ske noget helt exceptionelt) Ellers vækker de jo også mig, og DET går ikke smiley

 • #56   21. sep I sommers sov vi ofte med døren åben pga varmen. Hunden blev i soveværelset. Det stoppede så den nat/morgen, hvor en vognmand fra danish agro selv lukkede porten op kl kvart i kvalme om morgenen (=kl 04) for at komme ind og aflevere en palle græsfrø smiley Han havde sågar åbnet ladeporten for at sætte græsfrøet indendørs (pænt og meget serviceminded) og lukket den igen (ladeporten er overfor soveværelsesvinduet og den er ikke ligefrem lydløs). De to fantastiske vagthunde opdagede det så tilsyneladende først da han kørte ud fra gårdspladsen igen (UDEN at lukke porten). Man kommer li'som lidt hovedkulds ud af sengen, når det der vækker en er en gøende raket der letter fra midt i dobbeltsengen. Og så står man så der i bare røv og viklers og skal have kaldt to tosser hjem igen, der jo selvfølgelig ræsede afstiasted efter lastbilen op ad grusvejen. Krydsede fingrer for at de ikke lige mødte en hare eller et rådyr på vejen. Adrenalinsuset gjorde at det var liiiidt svært at falde i søvn igen smiley

 • #57   i går kl. 08:13 Ydrk.... det må sgu have været en skræmmende oplevelse!!
  Jeg har "vandtætte skodder" mellem hundeområdet, og "det offentlige område", så sådan noget ikke kan ske.


 • Hama
  Hama Tilmeldt:
  apr 2015

  Følgere: 2 Svar: 237
  #58   i går kl. 08:39 #48
  Fru Christensen, mine hunde har / er sjældent været alene hjemme, men tilgengæld næsten altid været med i bilen i et godt stort bur.
  Selv nu hvor jeg ikke har "trænet " hunde i 15-20 år, så er de altid med i bilen,
  så det kan være af meget forskelligt varighed.

  Når det har været nødvendigt at de skulle være alene hjemme,
  så har Jeg har aldrig haft problemer med at det,
  selvom de har haft fri adgang til hele huset.


 • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #59   i går kl. 08:55 Mine hunde kunne ikke være alene hjemme det sted, jeg boede før (i et halvt år). Derfor var de en del i bilen, når jeg skulle et eller andet, og de ikke lige blev passet. De har fin plads. Jeg har gitter mellem forsæder og resten af bilen. MEN hvor jeg ikke har fået noget ødelagt hjemme, røg der en sikkerhedssele (1600 kr smiley ) og knopperne på de tingester, man ruller bagruder op med. Vilma kedede sig smiley
  Nu bor jeg et godt sted igen, og hundene er alene hjemme i, stort set, hele huset uden problemer smiley


 • #60   i går kl. 09:45 Mine er aldrig alene i bilen, eller jo når de venter på skift på deres tur på træningspladsen til Hoopers fx.

  Førhen havde de hele under etagen i huset, men Luna blev ved med at tisse i spisestuen, så jeg lukkede døren der til og hun har ikke haft uheld indendørs siden. Hvis hun ikke tissede derude, havde de bare haft åben, som førhen


 • #61   i går kl. 10:20 Kommer an på hund og bur.

  Det er en af de her ting, der gør sådan en disk så dum - det er følelser vi diskuterer, ikke viden.

  Jeg har to hunde - samme race, helbrødre ...

  Den ene elsker sin trailer - og ja Marlene, DET gør han .. for den står altid åben og han render tit derind, når dørene i huset står åbne - og når de ikke gør, kan han finde på at gå til døren og når jeg lukker den op, fiser han ud, hopper i traileren og lægger sig der.
  Hvorfor skulle det være "synd" for ham, når vi er afsted en week-end / 14 dage til DM og VM, at han bor i traileren ??

  Esh hader traileren .. faktisk så meget, at jeg opgav at have ham der. Så nu er min bil delt op med gitre og Esh´s "bur" er mindre end Tjabs i traileren, men Esh er fin med at være der og kan uden uro, angst eller stress opholde sig der, når vi er afsted.
  Er det så bedre fordi det .. hvad .. er bunden af min bil (en van, så det er en lige plade og altså ikke bagsæder, der er lagt ned) .. afgrænset med gitre .. men altså ikke et "bur" på den måde.
  Så er det ikke ligeså synd for Esh, som for Tjab ?

  Jeg synes det er gået for vidt - jeg vil fanme hellere se på hvad der sker i hundens liv når den IKKE er i det bur .. end om det er synd for den, at opholde sig i det, helt uden hensynstagen til, om HUNDEN måske synes det er OK.
  Men - når det så er sagt .. så ville jeg aldrig selv sætte en hund i bur og forlade hjemmet med den siddende der.
  Men ... det gør jeg heller ikke, selvom den IKKE sidder i bur og er alene hjemme. Mine (vores) hunde er i hundegårde når de er alene.
  1. De vil temmeligt sikkert forsøge at forsvare hvis der kommer nogen, og som tingene er idag, kan man på ingen måde være sikker på, at indbrudsfolkene ikke smadrer hundene, det sker desværre lidt oftere end man hører om.
  2. Brand !!!!! Mine hunde skal ikke brænde inde .. never !!!
  3. De hundegårde hvor de er, er indendørs OG udendørs .. mao, hvis Fido får avs i mavs, kan han gå ud og ordne tingene, hvilket en renlig hund ALTID vil foretrække. Plus at de selv kan vælge, om de vil ligge indenfor i et isoleret hus med træuld, eller - som her i sommerens varme - lægge sig udenfor i solen eller skyggen og knalde brikker.

  Siger jeg at det er "synd" for alle hunde, der ikke har de muligheder ? Nej !!!
  Jeg synes bare at retorikken er D R Æ B E N D E .. ikke alle hunde har de behov som jeres herinde har det.

  Lad os nu for fanden begynde at kigge hvordan HUNDEN har det .. og ikke bare hvad vi selv går og synes er forfærdeligt for Fido.

  Reglerne i Sverige er iøvrigt fuldstændigt tåbelige ... de bure vi har i traileren kan snildt indeholde 2 maller (blev prøvet engang da jeg skulle transportere en venindes hund hjem, da hendes bil strandede et sted i Jylland og vi ikke gad at vente på Falck) - men disse bure er IKKE godkendt til transport af blot EN malle .. tænker om det er fordi, at de snotdumme svenskere vil være sikker på, at ved et sammenstød, Fido VIRKELIG bliver kastet godt rundt i buret .. eller om det er mig, der misforstår loven, hvilket jeg virkelig håber det er.

  Nej glo nu på hunden for fanden .. glo på buret ... glo udover din egen næsetip .. bare en ide !


 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 5 Emner: 22 Svar: 463
  #62   i går kl. 10:56 Jeg ville aldrig tilgive mig selv, hvis vores hunde brændte inde, imens de var alene. (vi har brandalarm og alarmfirmaet, ved der er hunde i huset). Vi har en ekstra nøgle på matriklen, så vi lynhurtigt kan ringe til naboer og bede dem låse huset op. Jeg ville heller ikke have det godt med, at leve videre, hvis vores hunde blev mishandlet af indbrudstyve.

  Har ofte tænkt, at det kunne være smart, at have løbegårde (inde/ude muligheder) Vi har haft det til mandens vægterhunde. I dag hvor vi har små selskabshunde, er jeg bange for, hvordan vi sikrer, at ingen kan løbe med dem, når de er alene......

  Vores hunde skal ikke lumre i en bil, når vi ikke er hjemme, der kan de også blive stjålet fra.....

  Alt kan ske, uanset hvad man vælger ! Pest eller kolera.

  Vi har ikke låste bure i huset = Hundene kan godt have en lukket låge, men de kan altid åbne den indefra ved, at skubbe til den.

  Ved løbetid, hvor de er adskilt er det med børnegitter påsat et fag harald nyborg komposthegn, så det bliver højere, når vi er hjemme og dørene lukket, når de er alene.

 • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #63   i går kl. 12:28 "Jeg ville aldrig tilgive mig selv, hvis vores hunde brændte inde, imens de var alene."

  Den slags kan jeg også martre mig selv med - nu, hvor jeg ikke har hundelem. Men jeg kan ikke få hundelem hér, hvor jeg bor nu - og jeg kan ikke bygge en hundegård med hus til. Ergo bliver jeg nødt til at tro på, at der ikke går ild i mit hjem - og skulle der gøre det, mens hundene er alene hjemme, tro på, at min overbo skynder sig ned og lukker dem ud i haven.


 • #64   i går kl. 12:31 Jeg ville elske at bo et sted hvor min hund kunne være i en hundegård når hun var alene hjemme. Jeg er nemlig også bange for brand og indbrud. • #65   i går kl. 13:20 Jeg går ærligtalt ikke og er bange for brand, indbrud eller andet;) jeg tænker det går sku nok det hele:) men jeg gad godt at mine hunde kunne gå frit ud ogind, jeg er bare bange forude vil larme smiley

 • #66   i går kl. 13:22 Er det ikke også et spørgsmål om "fornuftig" brug af bur?
  Altså alle former for redskaber kan jo bruges med hovedet under armen.

  Jeg tænker bare, at hvis hunden ikke direkte har brug for en "hule"... hvorfor så bruge den?


 • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #67   i går kl. 13:24 Et eller andet SKAL vi åbenbart være bange for. Æv smiley smiley

 • #68   i går kl. 13:25 Vi bor i lejlighed så her har Bøvsen ikke mulighed for at gå ud... Vi har en altan men indtil videre er der lukket derud til når hun er alene hjemme da jeg ikke er sikker på om hun vil gø af hunde/folk der går forbi.... Hun er stoppet med at gøre det når vi er hjemme men er lidt usikker på om hun er ligeså rolig hvis hun er alene... og så bor vi kun på 1. sal så er også en litte smule nervøs for om hun kunne finde på at tage springet smiley Kunne dog godt tænke mig at hun havde adgang til altanen når hun var alene. Især her om sommeren.

 • #69   i går kl. 18:02 #67 Det styrer folk sq selv, Isabelle …
  Jeg har bare set en kammerats to døde hunde, der brændte inde - og har oplevet en venindes amstaff, der var grundigt maltrakteret (bl andet brækket ryg, et øje knust…), efter et indbrud.

  Når jeg så HAR muligheden for at undgå de ting, benytter jeg mig af dem.

  Men at “… haha vi SKAL åbenbart være bange for et eller andet …?”

  Nej det styrer du sq da helt selv - det er ikke mig, der sidder og er fordømmende overfor andres måder at have hund på ..


 • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #70   i går kl. 18:19 Du misforstår vist min selvironi, Martine. Jeg forstår ikke helt hvorfor, hvis du altså har læst mine andre indlæg i denne tråd.

 • #71   i går kl. 18:19 Generelt er det en syg tendens den der med at hvis ikke du gør som jeg, så må det være op til din egen samvittighed. Eller hvis ikke du gør som jeg, så gør du det ikke rigtigt.
  Og det hersker i stor stil herinde og ja, det er til at brække sig over.
  Vi har alle hund på den måde vi finder rigtig og når alt kommer til alt, så har alle vores hunde vel for fanden da det bedste liv.
  Der er så mange racer, individer, aldre, forskellige krav, aktivitetsniveauer, og meget andet, at man aldrig!!! ville kunne skrive en facitliste for hvor længe en hund må være alene hjemme, om den må puttes i bur eller ej, opholde sig i hundegård eller ej.
  Det kommer alt sammen an på den enkelte hund.
  Det er simpelthen sygt at man sidder og peger fingre af folk der gør tingene anderledes, og samtidig mener at det man selv gør, det er 110 procent er det rette.
  Sådan har vi det vel altid?
  Som skrevet så mange gange før, en hund i lejlighed, kan have et langt bedre liv end en hund med have, en hund der er alene 8 timer om dagen, kan have et langt bedre liv end en hund der aldrig er alene. Og omvendt!


 • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #72   i går kl. 18:25 Jeg er imod, at mennesker sætter deres hunde i bur om natten, og dagligt når de er alene hjemme. Er det OK, at jeg giver udtryk for dette, Janni - eller er jeg et afskyeligt fordømmende, sygt menneske, der er til at brække sig over, fordi jeg synes sådan OG skriver det her på HG?
  Er det muligt at have modstand overfor visse måder at have hund på uden at synes, man selv er perfekt?
  Eksisterer der nuancer mellem sort og hvid?
  Fik du luft og kom af med noget harme over et eller andet? smiley


 • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #73   i går kl. 18:53 - Og jeg husker stadig brandmanden, der hviskende spurgte mig, hvor mange katte, min mor havde, da hun sad hos sin nabo og fik ilt, efter at være reddet ud af sit brændende hus - mit barndomshjem. Han spurgte, fordi en af kattene lå død i stuen.
  Min angst for ildbrand blev ikke mindre efter den dag - hvor min 92-årige mor grædende havde ringet og sagt "kan du komme - mit hus brænder?" smiley


 • #74   i går kl. 20:00 Du misforstår vist min selvironi, Martine. Jeg forstår ikke helt hvorfor, hvis du altså har læst mine andre indlæg i denne tråd.


  Ja. lige den røg henover hovedet på mig, Isabelle .. sorry, jeg forstod det heller ikke helt smiley


 • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #75   i går kl. 20:01 Helt OK - måske en smiley for meget fra min side i det indlæg.

 • #76   i går kl. 22:35 For mig er der forskel på, om man har hunden til at være i bur 8 timer, når man er på arbejde plus 8 timer om natten. Det er no go for mig. Det er ok for mig, at have hunden i bur i bilen og til konkurrencer og når man er i byen. Syntes der er stor forskel på, om buret bruges mange timer dagligt eller det er noget der bruges ved særlige lejligheder.

  Hvad angår om man er bange for brand, indbrud eller hvad det kan være. Mine hunde har altid mulighed, for at kunne komme ud. De kan altid komme ud i haven, fra en åben dør i et værelse. Der er en låst låge til haven, så der ikke er nogen der kan komme i haven.
  Har en god ven, der kom hjem og fandt begge hendes hunde døde. Der havde været en vandskade og dermed var der sket en kortslutning.


 • Isabelle
  Isabelle Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følgere: 15 Svar: 309
  #77   i dag kl. 08:19 Helt enig mht. bur, JT. Jeg har skam også burtrænet hvalpe smiley købte et gammelt bur bare for at de små skulle prøve at være i sådan ét også.

  profilbillede
Kommentér på:
I bur når hunden er alene hjemme?

Annonce