{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Fodervalg, igen...
 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 5 Emner: 26 Svar: 564
  #1   13. nov Skal det være tørfoder ? Spørger fordi du ikke skriver det smiley

 • #2   14. nov Briantos Senior kalkun og kartoffel. Det fungerer så godt til vores Xena.
  Fåes hos Zooplus


 • #3   14. nov Prøv evt Maxizoos Select Gold Extra sensitive insect. Rigtig mange allergi hunde trives fantastisk på det. Tillige er fedtprocenten ret lav.
  Vi bruger foderet på vores sealyer og det er det bedste vi har prøvet længe. Deres misfarvning (pga det våde vejr) er stort set ikke eksisterende. De pejer at være ret røde om skæg og poter om vinteren.
  Foderet er på tilbud i november.


 • #4   14. nov Furunkulose er ofte en følge af allergi. Hvis hunden har allergi, er det uforsvarligt at anbefale et specifikt foder, før hunden er udredt for hvad det præcis er den ikke tåler.

 • #5   14. nov Direkte uforsvarligt? Det synes jeg lyder lidt voldsomt.
  Som jeg skrev så er det foder jeg anbefaler et hyppigt anvendt "allergifoder" blandt ejere med hunde med allergi. Jeg kan se på gruppen med allergihunde, at flere og flere dropper dyrlægens allergifoder og bruger insektbaseret foder i stedet.
  Men allergi er jo langtfra sikkert foderrelateret. Så selvfølgelig bør hunden udredes, men det er den måske også.


 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 5 Emner: 26 Svar: 564
  #6   14. nov Insektfoder er blevet rigtig populært, men insekter er ikke undersøgt endnu for proteinkvaliteten. Jeg selv vil ikke anbefale det.

  Jeg er også medlem af allergi gruppen på facebook og der er godt nok ikke meget evidens i den gruppe smiley

  Forsvarligt/uforsvarligt ? Ansvaret må ligge hos hundeejeren, der efterlyser nyt foder, alt efter hvad hundeejer vælger at gøre med informationerne smiley

  Furunkulose kan også komme af andet end kronisk allergi smiley

  Selv om hundeejere bruger rigtig mange penge på allergi udredning, ender rigtig mange ud i, at stå med en hund, hvor de stadig ikke kender alle allergenerne efterfølgende smiley

 • #7   14. nov Det mest narurlige at starte ud med er at undgå foder med kylling og korn, da det oftest er det de fleste hunde reagerer på.
  Udredning ved blodprøve ender mange gange ud i udelukkelsesdiæt anyway, så kan man ligeså godt starte med det mest gængse allergen.
  Jeg har allergihund der får insektfoder med sød kartoffel. Det trives hun ganske fint på. Pelsen er blank og hun har masser af energi.


 • #9   14. nov Tak for jeres svar.

  Det skal være tørfoder, da Hera synes råt er klamt.

  Planen er først foderskift , og virker det ikke så kontakter jeg Dyrlægen Boysen der er specialist i hudsygdomme allergi mv.


 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 5 Emner: 26 Svar: 564
  #11   14. nov Kender ikke noget tørfoder, der kan anbefales smiley

  Så jeg trækker mig ud af tråden, men skal lige skrive, at det eneste alternativ til tørfoder ikke er råt smiley Der findes også dåsemad, frysetørret og hjemmelavet mad smiley

  Pøj pøj med at finde det rigtige nye foder smiley


 • #12   14. nov Vådfoder kender jeg godt. smiley Men frysetørrettørret lyder spændende. Hvordan fungerer det? Altså i forhold til fodring i praksis.

 • #13   14. nov @6: Jeg ville godt nok være lidt forsigtig med insekter; nogle af dem er temmelig allergene i andre sammenhænge som protein i foder. Det kan lyder tillokkende, men synes der mangler noget information om amminsyresammensætningen og hvad der er af andre stoffer end protein og fedt.

 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 5 Emner: 26 Svar: 564
  #14   14. nov Anne Julie: Jeg bruger det ikke selv, andet end i godbids form smiley Hvor det kun er frysetørret kød.

  Men det vinder mere og mere indpas (bliver populært) Fordelen skulle være, at foderet ikke er "ødelagt" af processen på samme måde som tørfoder (Længere forklaring, men præfabrikerede foder/mad til hunde/mennesker er ikke er godt i længden, når det er det eneste man spiser, der går for meget tabt i processen, derfor tilsætter man vitaminer og mineraler. Mave/tarmsystemet har ikke rigtig noget at arbejde med).

  Det er en dyr løsning, Orijen har nogen varianter, men de er ikke de eneste, udbuddet bliver større og større. Oprindelig lavet til råfodret hunde der skal på ferie/vandring.

  Lige inden nogen tror, jeg er fanatiker, så bruger jeg også tørfoder men det står ikke alene herhjemme og jeg køber også indimellem færdig lavet mad og smider i mikroovnen smiley


 • Indica
  Indica Online Tilmeldt:
  apr 2023

  Følger: 5 Følgere: 65 Emner: 23 Svar: 271
  #15   14. nov VOM frysetørret fungere ret godt hos os, i de perioder hvor jeg ikke har mulighed for at råfodre med fersk kød.

  Det kan blødes op, men minus får det bare direkte fra posen.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #16   14. nov Måske skal vi allesammen gå tilbage til leverpostejmader og madrester til vores hunde smiley smiley

 • #17   14. nov Det ville Hera 100 % elske! smiley Hun ville også kunne trille efter ca 14 dage. *lol*

 • #18   14. nov Cookie får leverpostej næsten hver dag. Hvis der ikke er rester eller jeg ikke har ting at komme i hans morgenmad, så ryger der en skive leverpostej i.
  Han får også madrester og en del kød.
  Det kan tøserne dog ikke tåle.


 • #19   14. nov Jeg prøvede insektfoder, men der kom edderdylme fut i kløeriet.

  Det, der her har fungeret bedst er RC Skincare smiley

  + en masse "andet" .. råt, dåsemad, rester .. du ved ..


 • #20   14. nov Min tåler ikke kartoffel og tomat. Hest kan hun heller ikke klare, meget uligt næsten alle andre allergihunde.
  Det er nærmest umuligt at finde kornfrit foder uden kartoffel.
  Kartofler ved jeg hun ikke tåler da hun er en chips-tyv og alt mulig andet-tyv og hun klør ganske kort tid efter indtagelse af noget af det forbudte. Oksekød er dog værst. Kylling har hun faktisk aldrig fået.


 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 5 Emner: 26 Svar: 564
  #21   14. nov Nogen hunde tåler sød kartofler selv om de ikke tåler de hvide. Bare et input.....

 • #22   14. nov Hera har en enkelt gang prøvet korfrit, hvilket hun fik kodyl ræsermave af. Men det kan bare være det specifikke mærke...

 • #23   14. nov CM, søde kartofler er slet ikke kartofler. Men tomat og kartofler er samme familie (natskygge) så derfor giver det mening hun ikkelige tåler de 2 ting.
  Hun tåler også tapioka, ogvi brugte en overgang select gold vandbøffel/hest med tapioka, men det slår hun ud på efter nogle uger.
  Så vi er tilbage ved GrønHund Insekt.

  Anne Julie, det kan sagtens være bare det mærke. Min anden tæve tåler meget lidt tørfoder og er sart i maven. Hun trivedes før på Bosch Light,men de har puttet et eller andet i som gør at samtlige hunde vi kender der har fået det, klør. Men lige Briantos Senior kalkun/kartoffel er tilpas skånsom og med nok fibre, så hun har bedre mave end nogensinde før, og hun prutter ikke længere heller.

  Samtlige af vores hunde der har prøvet Essentials og Olivers har fået pistolskid, og Kingsmore har de pruttet af og er blevet grå i pelsen.


 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 5 Emner: 26 Svar: 564
  #24   14. nov Sød kartofler er oftere og oftere, at finde i tørfoder, skrev det som input, da rigtig mange tror, at når kartofler er no-go, så er sød kartoflerne det også smiley

 • #25   14. nov Hvad tænker i om indholdet i Purizon single meat duck ?
  31 % andeprotein (delvist tørret og hydrolyseret), 25 % frisk andekød, kartoffelflager, kartoffelstivelse, 6 % fjerkræfedt, 3,5 % æg (tørret), 3,5 % æblepresserester, ærter (tørret), tørret roemasse (afsukkeret) ), ølgær (tørret), lignocellulose, lakseolie, solsikkeolie, natriumchlorid, 0,2 % gærcellevægge (rige på mannan-oligosaccharider og beta-glucaner), tranebær (tørret), rødbeder (tørret), gulerodsrester, 0,05 % lavendelblomster, rosmarin, mælkebøtteblade, persille, kamille, brændenælde, bukkehorn, perikon.


 • Tinna
  Tinna Tilmeldt:
  feb 2023

  Følgere: 2 Emner: 3 Svar: 58
  #26   14. nov ja foderet blevet en jungle og alt fra sensitiv til allergi mm smiley da jeg var barn og vi havde hunde fik de hver aften kallun ( de der blokke med komave smiley ) blandet med kartofler, ris eller hvad vi nu lige fik og en leverpostej mad til frokost og de der dyrlægens kiks som vi også som børn delte med hundene smiley . Og det var de sundeste hunde uden problemer smiley .

 • #27   14. nov #26 ... Tinna .... Præcis ... og tilsat gærtabletter og revet gulerod .
  Mine hunde fejlede heller aldrig noget ... og blev alle æld-gamle . smiley

  Nu er jeg ca. 30 år ældre end dig ..... men sådan fodrede man dengang
  I dag synes jeg MANGE hunde lider af alt muligt ---->allergi ... kløe ... tyndskid ... osv . osv .

  Jeg kunne ikke drømme om , kun fodre med tørfoder tilsat alt muligt forskelligt hurlumhej ... bare det lyder sundt ...


 • #29   15. nov Purizon er godt foder. Det får Cookie også ind imellem. Han får alt mulig og der skiftes jævnligt.

 • #30   15. nov Jeg også kan huske en tid hvor mange hunde nærmest levede af leverpostejmadder og fx kallun i ris/kartofler. Jeg kan så også huske at der faktisk var mange af dem der var smælderfede, fyldt med skæl og matte i pelsene smiley Ret ulig vores hunde. De fik massere af motion og hjemmelavet mad (min mor har altid selv lavet mad til sine hunde. Nogle gange råt andre gange tilberedt).
  Mht allergi så er det jo en multifaktoriel lidelse så man kan ikke entydigt skyde skylden på en faktor og siger at det er fordi vi bruger tørfoder. Det kan lige så godt være stoffer der findes i miljøet der trigger en allergi. Vi omgiver os jo med bunkevis stoffer, der kan fremkalde allergi. Og da vores immunforsvar fungere ret ens 'rammes' vores kæledyr jo også af de stoffer. Genetik betyder også temmelig meget for udviklingen af allergi/sensitivitet. Det kræver jo et immunforsvar, der reagere uhensigtmæssigt på stoffer det istedet burde have kategoriseret som 'ufarlig'.


Kommentér på:
Fodervalg, igen...

Annonce