{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Ægte blandingshvalpe
 • Isabel
  Isabel Online Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 32 Emner: 8 Svar: 965
  #1   27. jan Hvad synes du, en blandingshvalp skal koste, Trine?

 • #2   27. jan Prøv at søge herinde, det er et emne, der har været oppe med mellemrum i mange år. Men det korte af det lange er jo, at de koster hvad folk vil betale.


 • trine L
  trine L Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 1 Emner: 11 Svar: 32
  #3   27. jan Jeg tænker ihvertilfald ikke de skal ligge i samme prisleje som stambogførte.

 • Isabel
  Isabel Online Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 32 Emner: 8 Svar: 965
  #4   27. jan Folk vil betale en formue for en vase med nogle bestemte striber. Den slags fatter jeg ikke. At folk vil betale en del penge for en blandingshvalp, forstår jeg noget bedre - især hvis det er en blanding af sunde racer.

 • #5   27. jan Tja, jeg kan også undre mig over nogen vil give 13.000 for en renracet uden tavle, men det er jo sådan markedet fungerer. Det ville da være fjollet at sætte prisen væsentligt lavere, end hvad folk er villige til at betale.

  Så jeg undrer mig egentlig ikke over, at sælgere tager den pris, men at købere villigt betaler.


 • Isabel
  Isabel Online Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 32 Emner: 8 Svar: 965
  #6   27. jan Jeg kan faktisk også undre mig over prisen på visse stamtavlehunde - min egen fx. Hold nu OP, hvor de er steget eksplosivt på få år (hos nogle af opdrætterne). Prisen på dyrlægeundersøgelser, hundemad, stambogsføring mv. er ikke steget halvt så meget. Men, men - den, der har grisen, bestemmer prisen smiley

 • #7   27. jan Jeg må i hvert fald sige, at jeg kommer næppe til at betale ca 20.000 for en hvalp... så ryger "mine racer" derop, så finder jeg en sød hund på internat i stedet.

 • #8   27. jan Jeg betaler med glæde 20000 for en god hvalp med gennemtestede forfædre smiley jeg kunne så aldrig nogensinde drømme om at betale bare det halve for en hund uden test/stambog smiley men vi er jo forskellige, for nogen handler det om at få en “billig” hund, andre går efter mode hunde og nogle går efter sundhed og så stor sikkerhed som muligt:)
  Den som har grisen bestemmer prisen smiley


 • #9   27. jan Bodil - man kan jo godt synes 20.000 er voldsomt uden at "bare gå efter en billig hund". De racer jeg umiddelbart har interesse for, får typisk ikke kun 2-3 hvalpe, og så synes jeg altså 20+ er dyrt, også selvom opdrætter gør et godt stykke arbejde. En voksen, trænet hund er en anden sag, men er man på jagt efter sådan en, må jeg antage, man er klar til at hive en noget større pung op af lommen.
  Ikke at jeg kan gøre så meget ved prisen (ud over at undlade at købe), men så må jeg jo finde på noget andet... f.eks. en hund fra internat.


 • #10   27. jan 20.000 ER mange penge.
  Jeg betaler hvad det koster de få gange jeg køber hvalp, i 2007 var det 7.000 og i 2022, 11.000 for samme race.
  Men aldrig!!! i livet om jeg vil give så mange penge for en blanding eller "ægte uden tavle".
  Jeg vil ikke engang give det halve. For ikke at snakke om en tredjedel.


 • #11   27. jan Jeg synes prinsen for hunde generelt er stukket helt af.

  Engelske bulldogs og American Bully er de "værste", særligt når man tænker på hvad man får for pengene . En engelsk bulldog koster gerne 20-25.000 og American Bully koster ofte fra 25.000 kr og op.


 • #12   27. jan Jeg er enige i at den som sælger kan sætte den pris vedkommende ønsker og hvis der er købere så er det jo fint og helt fair i mine øjne.

  Men hvis vi snakker dkk stambogsførte hvalpe, så synes jeg ikke det er kvalitet der øger prisen, nærmere mode, de dyreste racer og dyreste hvalpe indenfor en given race, har generelt ikke meget at gøre med det arbejde der ligger bag, medmindre man kun fokusere på udstillings kritik, igen mode.


 • #13   27. jan jeg kan da godt medgive at prisen for hunde er stukket af ..
  Lige med hensyn til de stambogsførte kan jeg måske forstå noget af det indenfor "min" race, måske er diverse almene udgifter til avl ikke steget, men jeg ved fx at flere har hentet nyt blod ind i avlen udefra, det koster .. desuden er der er en del af de der opdrætter skotter som går MEGET op i udstilling og ja den del skal jo også finansieres og det bliver den så med salg af hvalpe, og der avles ikke for at avle i den race der er meget sjældent overskud af hvalpe, tværtimod ...
  Udgifterne til deltagelse i udstillinger kender jeg ikke, men transporten til og fra er jo helt klart blevet dyrere, og de der skal indkvartere sig har også en udgift ..
  Det er ikke for at forsvare priserne, og jeg kender ikke forholdene i andre racer, men nogle gange er der måske mere end øjet lige ser når man taler sund avl, jeg tror simpelthen ikke en eneste af de jeg kender har kunnet levet af deres opdræt, det er en hobby der for de fleste, vil jeg TRO maksimum lige løber rundt ... • CM
  CM Online Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 726
  #14   27. jan Som tidligere hestepige omregner jeg ofte prisen til, hvor mange ponyer jeg kan få for prisen smiley smiley Ikke fordi man kan sammenligne ponyer og hunde, men ponyer lever længere, så det er et partnerskab, der kan vare i rigtig mange år smiley De kan desuden trænes i rigtig mange discipliner som ligger tæt på det, vi træner med hundene smiley

  Folk må købe ægte blandingshvalpe lige så tosset som de vil, enten med samme race eller mixe, jeg selv kunne ikke drømme om, at købe dem til de ofte høje priser man ser rundt omkring.

  Jeg bliver forarget, når jeg hører en hvalpekøber sige, at de har sparet penge på, at købe en blanding fordi, de ikke skal bruge stambogen. Kender en der har en blanding, vedkommende har givet kr. 7.000,00 (Flere år siden) Hunden bliver omtalt skiftevis som en coton tulear eller en bichon havanais, alt efter hvordan den enkelte race lige kan passe ind i konteksten på samtalen smiley NEJ NEJ det er en blanding ! Stå for pokker åbent og ærligt ved dit valg. Den skal ikke tegne billedet af nogen de af racer den indeholder smiley !!

  Det er bare blevet daglig dags almindeligt, at hundene uden stambog, bliver omtalt som racer og det er simpelhent så vildledende for de mennesker, der ikke kender forskellen smiley


 • #15   27. jan Hanne - nu kender jeg ikke det store til skotter, men for de racer jeg luge kender til, er der ikke ret meget variation i prisen, så et kuld efter danske hunde, der lige præcist opfylder kravene til stamtavle koster ca det samme dom et kuld hvor der er brugt udenlandsk han og linjerne er gennemtestede. Det er ikke mit indtryk, at den slags har ret meget at gøre med prissætningen i de fleste racer.


 • SC
  SC Tilmeldt:
  jul 2021

  Svar: 7
  #16   27. jan Tjaa... Nogle gange er der jo ikke lagt meget mere arbejde i hvalpe med tavle, end hvalpe uden tavle. Har hvalpene tavle, men forældrene ingen sundhedsresultater og ingen resultater fra udstilling, sport, eller andet, kan jeg ikke se hvorfor en tavle automatisk skal betyde at man kan sætte prisen op.

  Jeg gider helt ærligt heller ikke at smide 20 af de stærke for en hvalp, heller ikke selvom den så måtte være Jesusbarnet himself. 'Mine' racer kostet heldigvis ikke så meget, på trods af dygtige opdrættere der ligger rigtig meget arbejde i deres avl. Men kommer de derop af, findes der faktisk rigtig mange, ligeså dygtige, opdrættere af blandingshunde lavet specifikt med sport og brug for øje, som har en langt mere overskuelig pris - godt nok findes de, så vidt jeg er orienteret, ikke i DK, men jeg tager gerne til udlandet for den rigtige hund.


 • #17   27. jan SC - men pointen med tavlen er jo netop, at man kan bruge den til at vælge til og fra og således også fravælge det kuld, hvor man ikke synes der er tilstrækkeligt (gode) oplysninger på kuldet. Så tavle ER i mine øjne bedre end ingen tavle, ikke fordi den nødvendigvis giver garantier for noget som helst, men fordi den kan vælges til udvælgelsen og den mulighed har jeg ikke ved "ægte uden tavle".

  Og hvor du finder alle de der gode, målrettede sportsblandingsopdrættere gad jeg godt vide... synes aldrig jeg støder på den slags - måske lige bortset fra eurodogs o.l. men det er jo ikke så ofte dem der menes når der nævnes "sportshunde".


 • #18   27. jan Det slår mig altid i disse tråde, at dkk virkelig mangle, noget markedsføring i hvad man egentlig skal bruge tavlen til, samtidig mangler vi at hunde databasen bliver åben for alle, uden dkk tavle er det fuldstændig umuligt at vælge efter sundhed, det er jo ikke nok at dyrlægen siger, at hunden er sund og rask! Der skal undersøgelser til, både af forældre og længere ude i din nye hvalps tavle, ellers kan en tavle i og for sig være ganske lige gyldig. • #19   27. jan uden dkk tavle er det fuldstændig umuligt at vælge efter sundhed

  Absolut ikke enig - uden tavle er det umuligt, men den tavle behøver ikke være DKK (eller tilsvarende FCI).
  For nogen racer vil jeg endda næsten se det som et plus, at det ikke er DKK - de har jo i høj grad presset den "arbejdende del" af nogen racer ud, så visse brugsracer ville jeg kigge efter andetsteds, og så må man lave it research uden hundeweb -som man jo også må i mange andre lande, der ikke har én fælles database og som man gjorde før hundeweb... det er fuldt ud muligt.

  Men det ville da klæde DKK at åbne for alle, som de andre nordiske lande...


 • #20   27. jan CM jeg er meget enig mht at stå ved, at det er en blandingshund, man har.

  Jeg er - ikke overraskende - med på mange facebook grupper for pyreneerhunde, mange af dem amerikanske. Der bliver lavet virkelig mange, som i alt for mange, pyreneere og pyr-blandinger i USA, i nogen stater drukner internaterne i dem og mange ender med at aflives. Virkelig trist.

  Der er også rigtig mange af blandingerne, der bliver vist i fc grupperne og i alle mulige farver, størrelse, bygninger og typer. Det er tydeligt, at de ikke er racerene, men måske indeholder pyreneer også. Og desværre er det de færreste, der omtaler dem, som det de er, nemlig pyr-mix. Helt sikkert dejlige hunde, men når folk så fortæller om dem, beskriver de måske karaktertræk, som er atypisk for pyreneere men måske typisk for en eller flere af de andre racer, der er involverede.
  Det kan springe i øjnene på de læsere, der allerede har kendskab til racen, men andre som måske ikke kender så meget til racen, kan få et helt forkert indtryk af racen, og tænke, at det må lige være en god hund for dem på et helt forkert grundlag.

  Hvis folk - uanset grund - skaffer sig en blandingshund, må man da gå ud fra, at de er helt tilfredse med at have en blandingshund, så hvorfor ikke stå ved, at det er det deres hund er ? Igen jeg er sikker på, at rigtig mange af dem er dejlige hunde, der er også nogle rigtig smukke imellem, så hvorfor ikke bare være stolte af dem, som det de er ? Der er jo ingen, der siger, at de ikke må vise deres dejlige hunde i mange af grupperne, men når man ser en voksen brindlet hund i halv størrelse af en pyr, og den så bliver præsenteret som pyreneer, så undrer jeg mig i hvert fald en hel del.


 • CM
  CM Online Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 726
  #21   27. jan Jeg krummer tæer, når nogen i griffon grupper lægger billeder op af deres blanding og fortæller om en bestemt adfærd og spørger om andres griffoner også gør det samme.... smiley Især når andre nogen gange også med blandinger svarer: Ja det er en typisk griffon ting smiley

  Eller folk der spørger ind til selve racen og så får svar fra folk der tager udgangspunkt i deres egne blandinger smiley

  Ingen tvivl om, at rigtig mange blandinger ER skønne hunde smiley Men de skal stå ved, hvad de har købt smiley


 • #22   27. jan Jeg kommer aldrig til at betale mere end 1000 ish kroner for en mix

  En stamtavlehund hvor sundheden er dokumenteret og opdrætter har gjort arbejdet som jeg efterspørger vil jeg give prisen for


 • #23   27. jan CM, det sker også ret meget i en af corgi-grupperne smiley I den anden finder folk hurtigt ud af, at det ikke er rette sted at tale blandinger op smiley

  Jeg har forståelse for jægere, som parrer deres gode jagttæve med en ditto hanhund, og så sælger kuldet til jagtkammeraterne. Men så tror jeg ikke at jeg synes det giver mening særlig mange andre steder smiley


 • #24   27. jan Jeg var medlem af en pekingeser-gruppe og hold nu ellers op hvor bliver der lavet mange geser-blandinger og kuld uden tavle. Hvilket er særlig træls, da det (mig bekendt) er en antalsmæssig ret lille race.

  Jeg havde i øvrigt engang en kollega der omtalte sin hund som værende en boxer, altså lige bort ser fra at den også var blandet af schæfer og noget andet. Derudover kunne jeg ikke se noget boxer i den. Jeg kunne derimod se noget am.bull , i det den havde cuvettekæber og mandelformede øjne...


 • #25   27. jan omvendt kan man vel argumentere for at bliver en hund for billig, blanding eller ej så vil der være endnu flere der kan købe hund og dermed en endnu større risiko for flere hunde der ender med omplacering ..

 • #26   27. jan Hanne - tror du det gør den helt store forskel, om en hvalp koster 3000 eller 6000? (Som vel er rimelig pris på et kuld uden helbredstests osv uanset race/blanding).
  Uanset skal opdrætter jo værre lidt selektiv. Ligesom ved et kuld til 12.000 stk, hvor der jo også findes uegnede køberhenvendelser.


 • #27   27. jan ja jeg tror da det er forskelligt hvad folk kan betale for en hund, så nogle vil da sorteres fra på en høj pris ... jeg siger ikke at de der kan betale en høj pris er bedre ejere, blot at der er færre der kan købe hvis prisen er høj ..

 • #28   27. jan #22

  Jeg gav 3000 kr for mit mix. 2788 var hvad opdrætter havde haft af udgifter pr hvalp i form af foder, dyrlægebesøg, vaccine, diverse dokumenterede tests og undersøgelser af morhund og vi rundede så op til 3000.

  Når man så lægger alt hendes arbejde i socialisering, renlighedstræning, miljøtræning, biosensor program osv oveni så synes jeg faktisk godt hun kunne forlange 5-7000 kr for hvalpene smiley


 • #29   27. jan Rigtig mange hunde er ikke deres pris værd - heller ikke dem med tavler.
  Der avles på revl og krat både med og uden stambog. Et kig ned over kuld på hundeweb afslører at rigtigt rigtigt mange kuld er af forældre der ikke er testet på hverken psyke eller sundhed. Det er helt tilfældige parringer mellem to hunde, der ser søde ud.

  Jeg kan slet ikke have det... Fatter ikke folk gider købe den slags. Vi har verdens bedste muligheder for at gøre arbejdet ordentligt, så jeg kan slet ikke se en årsag til at lade være.


 • Isabel
  Isabel Online Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 32 Emner: 8 Svar: 965
  #30   28. jan Fra DBA

  "Grand danois/ Labrador, hvalpe, 9 uger
  80.000 kr."

  Så er de da også betalt smiley


 • CM
  CM Online Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 726
  #31   28. jan Isabel, hvis det er denne her annonce: https://www.dba.dk/grand-danois-labrador/id-1109751325/

  Så har du sat et nul for meget smiley

  Og tænkte da jeg læste dit opslag, at det måtte være en fejl, derfor søgte jeg efter annoncen smiley

  Men for filan, man bliver alligevel overrasket over priser på kr. 35.000 smiley Uden stambog.

  Tror de belgiske griffoner med stambog har sneget sig op på kr. 16.000 som en almindelig pris.


 • Isabel
  Isabel Online Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 32 Emner: 8 Svar: 965
  #32   28. jan Jeg vidste nu godt, at der var sat et nul for meget - derfor mit smiley

 • Isabel
  Isabel Online Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 32 Emner: 8 Svar: 965
  #33   28. jan "Så har du sat et nul for meget"

  Jeg kopierede forresten teksten - satte ikke selv nuller smiley


 • #34   29. jan På DBA er der en Golden Retriever hvalp uden tavle, til 13.000.

 • #35   29. jan Den er også herinde Zenta.
  Jeg undrede mig, for en golden med tavle er vel også i det prisleje eller er de steget voldsomt?


 • #36   29. jan Nå det havde jeg ikke set smiley
  Jeg vil mene at den ligger i det prisleje.


 • #37   29. jan Min søn og svigerdatter har lige købt Golden med DKK tavle (efter tjekkede forældre). den gav de 12.000 for, så at give 13.000 for en uden, er da lidt hul i hovedet.

 • #38   29. jan @31: Det err så en annonce der lugter lidt af noget fusk på den ene eller den anden måde. Synes sproget er lidt 'AI' agtigt.

  I 1986 kan jeg huske at mine forældre betalte 3.500 kr for en ruhåret foxterrier med stambog. I 1996 betalte jeg 6.500 kr for en Irsk Terrier (prislejet for de to racer er ca det samme). I 2001 betalte jeg 11.000 SKK kr for en Irsk Terrier. I 2016 betalte jeg 15.000 SKK for en Irsk Terrier.
  I 2012 betalte jeg 12.000 kr for en Dobermann i 2021 betalte jeg 2.500 euro for en dober.
  Midt i firserne kostede en liter mælk i omegnen af 5 kr i 2024 koster den mellem 10 og 20 kr afhængigt af om den øko, græsmælk, ad libitum osv.
  I 2005 betalte jeg 167.000 for en bil. I 2017 købte jeg en magen til bare en nyere model til 297.000 kr. Alt er altså steget; noget lidt mere end andet. Når man ser relativt på det.
  Hvad en hund skal koste afhænger af virkelig mange ting men bestemt i høj grad af hvad køberne er villige til at betale.
  Jeg synes ikke det gør noget at hund - med eller uden stamtavle - er dyrere end kostprisen. Hvorfor skal opdrætter ikke have noget for ulejligheden?
  Hvis der er nogen, der vil betale ¨spidsen af en jet-jager' for en en eller anden dubiøs bully-ting evt blanding så 'be my guest'. Det kan jeg ikke gøre andet ved at trække på skuldrende og selv lade være med at hoppe i.


 • CM
  CM Online Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 726
  #39   29. jan Mette: Jeg læste slet ikke annoncen, jeg tjekkede udelukkende prisen smiley og nu er den væk.

 • Isabel
  Isabel Online Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 32 Emner: 8 Svar: 965
  #40   29. jan Hvad betalte du for et franskbrød og en flaske Ribena i 2011, Mette? smiley

 • #41   29. jan Pas smiley

Kommentér på:
Ægte blandingshvalpe

Annonce