{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Brug for andre hunde?
 • #1   7. apr Udover prægningsfasen?

  Min har. Kia havde nok knap så meget, men jeg har behov for, at mine hunde kan fungere med/tolerere andre hunde, og det har alle kunnet uden problemer og er bevidst socialiseret til det, da de var hvalpe/unghunde.

  Skye elsker andre hunde, og virker lidt deprimeret hvis hun ikke får lov til, at interagere med andre hunde, nogle gange i ugen mindst.

  Mine hunde hilser ikke i snor, og interesserer sig ikke for hverken mennesker eller hunde eller andre dyr, når de er i snor.
  Men når Skye har fri, er samvær med andre hunde helt sikkert noget, der bidrager positivt til hendes livskvalitet.
  Mennesker der ikke er en del af flokken, siger hende ikke noget.

  Det er nok meget individuelt ...


 • #2   7. apr Bowie gider slet ikke fremmede hunde.

  Hun har nogle få bedste venner som hun elsker.

  Så er der en stor del (10-20 stk) af dem vi møder ofte som er "accepteret" og som hun godt gider at hilse på fordi hun kender dem men har ikke interessere i dem som sådan. Hun er bare neutral.

  Så er der en lille håndfuld "fjender". En enkelt meget uhøflig hanhund i området som altid overrasker hende og er altid løs...... Og 4-5 yngre/jævnaldrende tæver som hun IKKE kan lide og er decideret sur på.

  Fremmede hunde har hun stort set ingen interesse i. Hun virker til at have andre langt større interesser her i livet end at skulle snakke med fremmede hunde.

  Hun nyder dog meget vores gåture med bedste vennen, en Berner dreng på 3 år og når hun i ny og næ ses med hendes andre gode venner og veninder smiley


 • #3   7. apr Balder gider gerne andre hunden, men de gider ikke ham, da han ikke har et ordentligt hundesprog. Så han har kun meget begrænset omgang med andre.

 • #4   8. apr Jeg synes behovet for at være social sammen med andre hunde er nedskaleret kraftigt med alderen.
  Nu bliver coco 11 år om et par uger, og hun har stadig min fars hund, Bib som sin absolut bedste tætte ven, men derudover er der ingen. Vi er flyttet et par gange og her det sidste sted har vi bare ikke fundet nogen som hun gider mere end et kort hils. Men der er så også hent utroligt mange som har enten store hunde eller små bomuldshunde og det fungerer dårligt med Coco. De store er for voldsomme, den gider hun ikke, og de små er nogle af dem bange for Coco fordi hun jo er lidt terrieragtig smiley og resten af typisk bomuldshundtosset...


 • #5   8. apr Mine hunde har helt klart brug for andre hunde men ikke for fremmede hunde.
  De lever bedst i en lille "flok" og har stor glæde af hinanden, fremmede hunde interesserer dem oftest ikke... • #6   8. apr Vores har brug for hinanden. Har kun Dolly der kan lege med “alle”, ihvertfald de søde hunde hun har mødt. Hun får ikke lov at hilse på hunde, der er tilbageholdende eller sure.
  Cookie elsker jo andre hunde, men ikke påhænget, så han nøjes med tøserne herhjemme eller hvis der kommer en løs hund hen.
  Xena ønsker kun kontakt med vores egne. Lige på det punkt er hun som allede andre Boxere vi har haft.
  Tænker langt de fleste hunde har brug for andre hunde. Men ikke som at blive kastet ud i 20 hunde på en uge, men nok nærmere en til 3 hunde de kender godt, og som nogenlunde er på samme niveau mht vildskab og legestil.
  Ikke mange ældre hunde gider en Dolly, som leger som en Duracell kanin på speed, og er totalt in your face hund. Ikke engang hendes søster gider det show, så Dolly har altid bold med udenfor. Så leger de fint.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 49 Emner: 14 Svar: 1.686
  #7   8. apr Mine hunde vil vældig gerne hilse på de fleste andre hunde, de møder - og nogle af dem vil de rigtig gerne lege med - især vil Vilma. Hvem der er potentielle legekammerater afhænger af aktivitetsniveau og legestil.

  PS. Jeg ved ikke helt, om jeg er en "hilsetosse". Hvis mine hunde gerne vil hilse på andre hunde og vice versa, får de lov - og jeg hilser også på hundenes mennesker og får måske sågar en lille snak smiley


 • #8   8. apr Jeg tror det afhænger virkelig meget af hunden smiley Mine hunde har hinanden og deres få hundevenner. Det virke ikke rigtigt somom de har et behov for at møde alle mulige andre. Penny ville egentlig gerne sige hej til fremmede hunde, men hun er usikker på dem og ender med alligevel ikke at have lyst til at komme for tæt på dem.

 • #9   8. apr Jeg tror de fleste hunde får et bedre liv hvis de har nogle faste “venner” ingen hunde har brug for at hilse på alt og alle;) jeg ville aldrig have hund uden at tilbydende et par faste venner, ikke nødvendigvis for at lege, men for at gå sammen og snuse m.m

 • #10   8. apr Selvom mine har hinanden, så har de også en del venner, som de ELSKER at være sammen med.
  Nimbus er så heldig, at træne LP sammen med tre supersøde tæver, og selvom det er et konkurrencehold, lykkes det ofte for os, at give dem en lille legesession til sidst. De fungerer SÅ godt sammen alle fire.
  Sheena udser sig altid en kæreste på de hold, hun træner på. Som regel en ung hyrdehund (pt. er det en kæmpestor aussie) som hun så flirter og fjoller med.
  JJ er generelt også glad for de andre hunde, han kender, men når først han går i træningsmode, gider han ikke engang sin kuldbror, som vi ofte træner sammen med.

  INGEN af mine interagerer med decideret fremmede hunde. Kun med de venner, de selv har valgt smiley


 • #11   8. apr tror det afhænger af race, hund og miljø ...

  vi har af 2 omgange haft 2 hunde på samme tid, de har aldrig ligget i ske osv. men har da leget sammen til de blev for gamle ...
  Oda vi har nu har jo levet de første 3½ år hos opdrætter og med andre hunde og jeg kan føle hun af og til savner andre hunde ... at hilse på andre når hun er i snor er ikke godt ... men er vi et sted hvor der kan løbes frit render hun gerne efter andre hunde, og hilse på går ofte fint hvis altså de ikke kanøfler hende ...
  Vores venner har en Golden den ignorerer Oda, og søger mennesker asap den kan komme til det ..

  jeg kan godt blive lidt "misundelig" når jeg ser 2 hunde sammen der søger hinanden, ligger i ske, leger og nysser, så at sige trives med og elsker at være to, synes det ser så hyggeligt ud..

  til de der har insta så prøv at se profilen Wilde.wilma og theocharming jeg bliver så glad af at se de hunde (bare ignorer mennesket på den første hvis hun irriterer, hun virker nu sød)

  måske der er introverte og ekstroverte hunde som med mennesker smiley


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 49 Emner: 14 Svar: 1.686
  #12   8. apr "ingen hunde har brug for at hilse på alt og alle;)"

  Det vil jeg lige fortælle især Vilma smiley

  Mht. faste venner tror jeg, som Karina, at det spiller en væsentlig rolle, at der er flere hunde i husstanden. Der er ikke så stort et behov for faste venner - omend jeg da ikke er i tvivl om, at mine (igen især Vilma) er vældig glad for de par stykker, hun/de har. • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 49 Emner: 14 Svar: 1.686
  #13   8. apr Jeg tror også, det handler om race, Hanne.
  Mine hunde har aldrig ligget i ske, og det VILLE nok også blive frygtelig varmt for dem at gøre det.
  Dette er nok det tætteste, Kenia og Vilma lægger sig.


  profilbillede
 • #14   8. apr Hæhæ Vilma har ikke BRUG for det. Hun vil bare gerne. Det er ligesom mig og sko smiley smiley smiley • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 49 Emner: 14 Svar: 1.686
  #15   8. apr He he, Karina smiley

  Men når nu Vilma gerne vil - og de hunde, hun hilser på også gerne vil, skal jeg så sige næh næh, ikke hilse, for det har du ikke BRUG for? smiley smiley

  Har jeg brug for at hilse på alle de mennesker, jeg møder på lufteture? Næh, men det er hyggeligt, at vi sådan gør det - smiler til hinanden, nikker, siger hej, godmorgen etc. Vist sker det, at et menneske viser, at hun/han ikke føler for nogen form for interaktion, og så passerer vi bare hinanden. Noget i nærheden af præcis det samme sker for/med mine hunde og alle de andre firbenede, vi møder smiley


 • #16   8. apr Mette, sådan er Yrsa også. Hun vil gerne sige hej men bliver alligevel utryg når de kommer tæt på. Og hun bliver sur hvis de snuser hende bagi.

  Mit spørgsmål omformuleret: bliver hunden “skadet” ved ikke at have hundekontakt?


 • #17   8. apr Balder gad aldrig lege med Mimi. Jeg tror ikke, at de bliver skadet som sådan. Balder hilser lige kort på de hunde, der får lov til at hilse på ham, og ellers har han ingen hundekontakt. Han har desto mere kontakt med kattene.

 • #18   8. apr tror ikke de bliver skadet hvis ellers de har kontakt og stimulans fra mennesker, men måske de bliver lidt sære med alderen, som mennesker, ikke at det er negativt men man kommer nok til at falde af på de sociale kompetencer der er det "normale" .. måske hunden kommer til ikke at kunne tyde normale hundesignaler .. bliver måske usikker og deraf enten underdanig, eller mere aggressiv når den så endelig møder andre som den selv ..

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 49 Emner: 14 Svar: 1.686
  #19   8. apr Jeg er helt på linje med Hanne smiley

  Nogle hunde er helt sikkert ikke så gode til kontakt med andre hunde, og her skal man selvfølgelig vælge hundevenner med omhu - og holde sig til dem. Men hvis ens hund gerne vil hilse på andre venlige hunde, der også gerne vil hilse, forstår jeg ikke helt, hvorfor de ikke skal have lov - hvorfor der er brug for at nedgøre med ord som "hilsetosse".


 • #20   8. apr Det er også forkert ordbrug, Isabelle smiley

  Jeg mener blot at jeg ikke har behov for at min hund skal hilse på alt og alle.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 49 Emner: 14 Svar: 1.686
  #21   8. apr Debatterne om hundemøder og hundeskove har været oppe at vende flere gange her på HG. Ofte har den generelle holdning været, at hunde ikke har brug for kontakt med andre hunde, og lader man sin hund hilse på andre hunde, er man hilsetosse og virkelig virkelig uvidende og dum. Hundeskove har fanden skabt. De er noget l...... for noget i nærheden af ALLE hunde, som virkelig ikke har brug for at hilse på artsfæller. Punktum og udråbstegn! smiley

  Jeg vil blankt erkende, at jeg ikke altid har magtet at "tale Roma midt imod", så i starten holdt jeg helst min kæft om, hvor glad jeg var for hundeskove smiley Min glæde handlede så ikke om, at jeg kom i disse skove for at møde andre hunde - men det var bare aldrig et problem at gøre det, og da jeg "kun" havde én hund, Lina, elskede hun at møde artsfæller. Hundens forfader ER jo altså et flokdyr smiley


 • #22   8. apr Hæhæ Isabel - Jeg har også været ufatteligt glad for fritløbsområder igennem årene, og har stort set ingen dårlige oplevelser med i bagagen.
  Men jeg bliver nødt til at korrigere - Ulve lever mere i familiegrupper end i decideret flokke, og de begynder bestemt ikke at lege, hvis der dukker en fremmed ulv op, eller byder den ind på Gevalia smiley


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 49 Emner: 14 Svar: 1.686
  #23   8. apr OK - ikke flok men familiegruppe, hvilket fluks bør skrives til Givskud Zoo, der skriver på hjemmesiden:

  "Generelt lever ulven i flok."

  Ups for sørme smiley smiley


 • #24   8. apr Jeg har også brugt en offentlig indhegning her i Randers da jeg havde Marley. Var det en vild unghund gik vi ikke derind. Men han nød at mødes med andre, indimellem var det åbenbart en ny bedste ven eller også sagde de “hej” og nulrede rundt sammen

 • #25   8. apr Mine hunde har ikke det store behov for andre hunde, men de er også en flok, så de får deres behov dækket. De vil sådan set gerne hilse på andre hunde, specielt som unge, og er normalt venlige, men ligefrem lege med fremmede hunde gider de kun sjældent. Efterhånden som de bliver ældre, virker de ofte mere interesserede i at hilse på de andre hundes ejere.
  Men jeg har ofte hørt fra hvalpekøbere, der kun har den ene hund, at deres hund er meget interesseret i kontakt med andre hunde, og i hvert fald de første år gerne leger med fremmede hunde. Dvs. at det er søskende eller afkom af mine hunde, som viser et behov, som mine ikke viser, fordi mine har hinanden. Det synes jeg, siger noget om, at et eller andet behov for kontakt med andre hunde er naturligt. Flere hvalpekøbere melder om, at de har svært ved at finde legekammerater til deres store unghunde, ellers ville det jo være oplagt med faste legekammerater.

  Mine hunde har gavn og glæde af hinanden, de leger, de hænger ud sammen, men de ligger altså heller ikke i ske. To i samme sofa er det nærmeste, de kommer. Og det foregår normalt som på billedet med bagpart mod bagpart. Det er ikke fordi, de nyder hinandens nærkontakt, men fordi de begge gerne vil være i sofaen, og så må man jo tage den plads, man kan få.


  profilbillede
 • #26   8. apr Jeg ville synes det kunne være så hyggeligt hvis Bowie gad at snakke med andre hunde end dem kun kender. Men det går ikke da hun oftest bliver sur på den anden hund hvis jeg så alligevel får hende til at hilse.

  Er det en rolig voksen hanhund eller en rolig voksen tæve, så er hun sød. Men er det en meget dameglad hanhund eller en ung tæve, så bliver hun sur.

  Generelt går hun bedst med de ældre hunde. Det er hurtigt hun er blevet en sær og tvær tæve i så ung en alder og med kun 1 løbetid bag sig. Men sådan er hun nu engang blevet. Hendes interesser her i livet er leg og træning med mig, vandhuller og så de få gode hundevenner hun har.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 49 Emner: 14 Svar: 1.686
  #27   8. apr Du skal aldrig presse din hund til at hilse, NHG. DET gør ikke noget godt for hverken din egen hund eller den, hun presses til at hilse på. Hun er ikke sær og tvær. Hun har bare nok i dig, det I laver sammen og så hendes kendte hundevenner smiley
  Hunde er forskellige, ligesom vi mennesker er det.


 • #28   8. apr Tak Isabel smiley

 • #29   8. apr Hera gider ikke rigtig andre hunde. Hvilket jeg synes er lidt træls, da det ville gøre alt noget nemmere hvis hun gad min kærestes hund. Men der er ikke rigtig noget at gøre ved det, og Hera lider vist ingen nød. smiley

 • #30   8. apr jeg forstår at der med nogle hunde med specielle opgaver er det vigtigt de ikke skal hilde på alt og alle ...

  men det der med almindelige hygge/familiehunde og så "jeg har ikke behov for at min hund hilser..." hvis hunden ikke udviser lyst, eller man ved den ikke er tilpas ved det så ja, men vil hunden gerne, er den social og tryg i det så forstår jeg ikke hvis den ikke må ... for mig svarer det til mine børn ikke måtte være sociale med andre end mig ...


 • #31   8. apr Balder måtte ikke hilse, da han var hvalp, da vi fik konstanteret Bordetella blandt kattene. Og da han så endelig måtte, da var han så overivrig og havde glemt sit hundesprog, så nu vil de færreste hunde hilse på ham. Men sådan er det så bare.

 • #32   8. apr Tucker er heller ikke den sociale type.
  Som ung havde han én rigtig god hundeveninde, som han elskede så højt.
  Da vi gik til træning, synes han det var hyggeligt lige at hilse på de andre, men hvis vi lod dem rende løs, så skulle han snuse rundt alene i stedet.

  Nu har han 3-4 hunde i byen, som han gider snuse til i 5sek og så er han videre.

  Som hvalp hilste han på "en del".. men gennem livet har han også haft nogle ret trælse oplevelser, hvor vi så har skåret ned på hilsen på fremmede - det har han ikke virket til at savne og netop nu, selv de velkendte, gider han dårligt nok smiley


 • #33   9. apr Mine ligger både i ske og i lag smiley og når min mand står op om morgenen har jeg i løbet af få sekunder 5 hunde under dynen, der ligger som var de klistret sammen.
  Mine gravhunde havde aldrig så tæt et bånd til hinanden og var ikke synderligt interesserede i fremmede hunde, når de først var voksne

  Mine er delt, Bianchi og Daisy gider under ingen omstændigheder fremmede hunde, for Daisys vedkommende fordi hun har haft temmelig mange uheldige episoder med fremmede, løse hunde. Begge er velfungerende i egen flok og har ikke behov for mere kontakt med andre hunde end det de får her.

  De tre andre synes det er hyggeligt med besøg af faste legekammerater, men kunne sikkert også fint undvære det, der går stort set ikke en dag, hvor de ikke leger indbyrdes og de bruger meget tid på at vaske og nusse hinanden.  profilbillede
 • #34   10. apr Jeg var i hundeskov i går - for første gang i ret mange år! Min veninde skulle komme på besøg med sine hunde, og vi tænkte, det var oplagt, lige at lade dem alle løbe af på neutral grund først. Så jeg kørte dem i møde, og vi mødtes i den nærmeste hundeskov fra mig af.

  Det var en UBETINGET positiv oplevelse, selvom kl. 14.00 åbenbart er rush-hour, og hundeskoven er ret lille.
  Der var kun søde mennesker og søde hunde, og selvom vi ankom med en hel flok selv, så blev vi taget så pænt imod.
  Der var en stor variation af racer, fra malteser til Berner Sennen unghund. Der var også en gadehund (tæve) som åbenbart normalt reagerer frygtsomt overfor nye hunde, men selv hun tog pænt imod vores, og der gik ikke lang tid, før hun styrtede rundt og legede.

  Åh, det var altså en dejlig oplevelse smiley


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 49 Emner: 14 Svar: 1.686
  #35   10. apr Det glæder mig meget at høre, Karina - også fordi det er lidt skønt ikke at stå alene med gode oplevelser fra hundeskove smiley

 • #36   10. apr Jeg var jo også ufatteligt glad for fritløbsområdet på Amager i virkelig mange år, på trods af et par enkelte dårlige oplevelser. Der var stort overtal af de gode. smiley

 • #37   10. apr Jeg har også haft gode oplevelser i hundeskove og indhegninger med Marley.

  Jeg ville så ikke bruge det med Yrsa. Hun gider ikke store hunde


 • #38   10. apr jeg tror der mange flere gode end dårlige oplevelser i hundeskove/områder, det er bare de dårlige der skrives om, sådan er det jo med så meget andet også .

  jeg var også glad for vores da de forgangne var nye i husstanden, der var den også meget brugt, der var nogle faste tider man kunne regne med der var nogen og man snakkede med de samme og vi gik ture sammen ... nu er den næsten ikke brugt mere..


 • #39   10. apr Det er sjovt som det nu igen kommer til at handle om hundeskove! Det var vel egentlig ikke det der var spørgsmålet, men om hunde har BRUG for andre hunde, mit svar er stadig, ingen hunde har BRUG for at møde et utal af forskellige hunde, men alle hunde har brug for et mindre antal gode “venner”
  At nogle hunde og ikke mindst deres ejere finder fornøjelse i at møde et utal af forskellige hunde er en helt anden sag!


 • #40   10. apr tror det bl.a er fordi at er man lydig så er det der man kan lade sin hund løbe frit .. og så vil jeg nu sige at nogle hundeområder/skove ligger afsides at det mest er de samme, og ikke mange der kommer der på daglig basis .. sådan var vores ihvertfald da den i det hele taget blev brugt .. det var de samme der brugte den og ikke alle hver dag så det passede nok meget godt med en håndfuld på de kendte tider

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 49 Emner: 14 Svar: 1.686
  #41   10. apr "Det var vel egentlig ikke det der var spørgsmålet, men om hunde har BRUG for andre hunde, mit svar er stadig, ingen hunde har BRUG for at møde et utal af forskellige hunde, men alle hunde har brug for et mindre antal gode “venner”"

  Jeg tror heller ikke, at hunde har brug for at møde et utal af forskellige hunde, men ja - brug for at møde/kende andre hunde.

  Selv finder jeg fornøjelse i at gå med mine hunde løs - og det må man jo kun i hundeskove. "Et utal" af hunde møder jeg ikke - men da et par stykker i ny og næ smiley


 • #42   14. apr Hunde er vel grundlæggende sociale dyr, der derfor bør have kontakt til artsfæller - det betyder ikke nødvendigvis alle mulige fremmede (tror egentlig de fleste foretrækker eller får mete ud af hunde de kender) og det behøver heller ikke være i form af leg mm. Men har man ikke selv flere hunde, så synes jeg egentlig det er lidt synd, hvis hunden aldrig ser andre hunde. • #43   14. apr Jeg tror egentlig ikke at hunde har brug for (mange) andre hunde, men at de fleste gerne vil have en håndfuld venner, heriblandt nogle man kan lege med, nogle man kan snuse med og så nogle man bare er i nærheden af.

  Vi træner med 7-8 faste hunde, og det er helt tydeligt hvordan hundene imellem har venskaber og fjendskaber, og hvordan de omgås hinanden forskelligt. Der er bl.a. en ældre lab hanhund, som er utrolig rolig og venlig, og han er kongen af flokken. Alle har stor respekt for ham, og alle vil gerne være sammen med ham. Han har ALDRIG gjort antræk til at være barsk, men har bare en naturlig autoritet. Dorit er den eneste der udfordrer ham, og der trækker han sig straks smiley

  Jeg oplever en meget tydelig “lige børn leger bedst”, og at der opstår tætte venskaber imellem hunde, som har samme adfærd - uanset om det er vild leg, de har til fælles, eller om de bare synes det er dejligt at tulle rundt og grave mus.

  Så jeg ville nok med en ny lille hund, forsøge at lure den af på ture, og se hvordan den reagerer på jævnaldrende hunde af nogenlunde samme type, og så have det som udgangspunkt. Har hunden slet ingen interesse i andre hunde, er det jo bare sådan det er. Men hvis den viser nysgerrighed og interesse over for visse andre hunde, ville jeg se om jeg kunne få en aftale i stand med ejer om en gåtur, og se om hundene kunne få gavn af hinandens selskab smiley


Kommentér på:
Brug for andre hunde?

Annonce