{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.337 visninger | Oprettet:

overfald - hvordan kommer vi videre? {{forumTopicSubject}}

De sidste par år, er mig og mine hunde desværre blevet overfaldet af løse hunde, lidt for mange gange..
Senest for en lille måned siden, hvor en løs labrador forsøgte at pelse Baby...
Jeg nåede heldigvis at få Baby op i armene, så den bed ham kun i benet, ødelagde mine bukser og forsøgte så at gå efter Thea, hvor min kæreste måtte slå den for at få den væk..

Før har jeg med tiden fået rystet oplevelserne af mig - men denne gang har det virkelig sat sig i mig!
Jeg lufter næsten kun hundene, hvis min kæreste går med nu og ellers lufter jeg dem hver for sig, så jeg bedre kan beskytte dem hvis vi skulle møde nogen..
Men jeg er SÅ ked af at være begrænset, fordi folk ikke har styr på deres hunde... Er sq bange for at miste dem!!

Hvordan pokker kommer man videre og får ro til at kunne gå med hundene uden at kigge sig over skulderen hele tiden....


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  overfald - hvordan kommer vi videre?
 • #1   8. maj Jeg har ikke nogen forkromet løsning. Men jeg havde nok taget et eller andet beskyttelsesaggregat med. I den milde ende, en paraply med hurtig slåopfunktion. I den mindre milde ende tåregas (med mindre tåregas er voldsomt skadeligt for hunde...)
  Dette er naturligvis for at kunne beskytte hundene, men også for ikke at føle mig magtesløs.


 • #2   8. maj Tåregas har ingen effekt på hunde, så det vil næppe gøre andet end at indkassere en plet på straffeattesten.

  Jeg ville forsøge at huske på, at den bedste måde at standse en angribende hund er at kvæle den. Og så ville jeg HÅBE, at jeg kunne stoppe med at kvæle, inden den angribende hund dør. Til det formål er det praktisk at have en ekstra snor med i lommen (i fald angribende hund ikke har halsbånd på), og måske en lille "pind" til at vride snoren/halsbåndet for hurtig og effektiv kvælning. En lille "pind" kunne med fordel være noget, som også kan bruges som slagvåben.

  Men vigtigst af alt tror jeg, at det er i dig, problemet bor. Og det er næppe noget som alt muligt grej kan hjælpe med. Jeg har ingen ide om, hvordan man slipper af med angst, heller ikke når det er rettet mod noget konkret, så mit bedste bud er at finde en terapeut af en art, som kan hjælpe med den del smiley


 • #3   8. maj Jeg har altid en flexline med. Og klapper dem en med håndtaget. Ellers ligger jeg folk hunde ned og jeg brøler af deres hunde.

  Mine har heldigvis lært at når jeg siger bag ved står de bag mig. Og gerne lidt væk.


 • #4   8. maj Nå, nu har jeg googlet - peberspray HAR effekt på hunde. Men det har tåregas ikke. Men peberspray er en overtrædelse af våbenloven...

 • #5   8. maj Ligesom Anne skriver, så ville jeg også til hver en tid, gå efter kvælning. Snor rundt om halsen på hunden og så løfter du op. Og bliver ved. Alt det der med at slå og sparke, det opildner kun endnu mere.
  En hund der ikke kan få vejret, den kan ikke fastholde sit greb. Ja måske nemmere sagt end gjort, men det er vejen frem. Det allerbedste er snor rundt om halsen og så en "løkke". Og så løfte og blive ved.


 • #6   8. maj Har du overvejet en form for terapi eller behandling? Det er jo en form for angst eller PTSD, når ikke du selv kan ryste det af, og det kræver behandling.

  I mellemtiden kan du gå ture på steder, hvor risikoen for løse hunde er nær 0, dvs i byer, på steder med trafik, offentlige steder osv. Jo flere positive oplevelser du får, des mere undertrykkes de negative.

  Pøj pøj med det hele.


 • #7   8. maj Hvor er det synd for dig og dine hunde smiley

  Jeg prøvede på et tidspunkt at råbe af hunden på forhånd med effekt. Men har hunden set sig ligeglad med en er man jo så vidt


 • #8   8. maj Kan vi please ikke misbruge PTSD til situationer som denne? Der er klare kriterier for PTSD, og at man er nervøs for at lufte sin hund, falder ingenlunde under noget så alvorligt smiley

 • #9   8. maj Øv hvor er det bare synd for jer smiley
  Jeg tænker også at du måske skulle få noget hjælp til dig selv smiley Og så lufte steder hvor man ikke møder løse hunde. Det må findes - men man skal nok lidt væk fra byerne. Her hvor jeg bor har jeg aldrig mødt en løs hund i skoven.


 • #10   8. maj Synes det er lidt tarveligt at man skal gøres "syg", bare fordi man efter gentagne gange, har oplevet at ens hunde er blevet overfaldet. Nu bor jeg på landet og mine hunde er derfor ikke tvunget til at møde fremmede hunde, og det er jeg kraftedme glad for! Da jeg kun havde Schæfer, havde jeg altid frygten for overfald, men den er ekstra nu, hvor jeg har Hundeprut på 9,5 kg og Rita på 10,5 kg.

 • #11   8. maj Vi har boet her hvor vi bor nu, i et år og er blevet overfaldet 3 gange her.. Alle 3 gange er det sket, næsten lige uden for vores hjem. Og for 2 år siden blev vi overfaldet af en border collie, hvor jeg måtte syes.. Vi bor nu i en lille, mikro by, men desværre bor vi lige ved en boldbane og et stykke skov som alle bruger til at lufte deres hunde.

  Vi har da heldigvis en skov, få kilometer væk, som vi kan køre ud til. Der har vi aldrig mødt nogen.
  Men hvor er det uretfærdigt vi skal begrænses og ud af byen for at kunne gå i fred..


 • #12   8. maj #10 med hunde på 4 kg og 7 kg er jeg virkelig også presset over folks store, løse hunde..

 • #13   8. maj DET kan jeg godt forstå. Det er jo en hel ny verden for mig. Det med små hunde, men frygten er der. Der har min Schæfer altså lidt mere at stå imod med.

 • #14   8. maj Men Janni, at gå i konstant frygt ER ikke normalt. Det er heller ikke “sygt”, men det er ovre i et område, hvor man kan få hjælp af folk med speciale i hjerner og sind, til at kommer over det.

 • #15   8. maj Eksponering eksponering og eksponering smiley bliv ved med at gøre det og få overbevist dit centralnervesystem om at der reelt IKKE er mere fare end der er "ufare" smiley

  Og lad være med at undgå situationerne.... små sikre skridt som sikrer du ikke trækker dig og får bekræftet dine negative tanker om det. Til sidst når du har gjort det nok gange, så falder uroen smiley -for man kan i sagens natur ikke både kede sig og være urolig samtidigt...


  Og det er virkelig også min kæphest at folk bruger PTSD i flæng, der er nogle virkelig skrappe kriterier der skal opfyldes, og begrebet bliver mere og mere udvandet og det er synd for dem der virkelig lider invaliderende efter hændelser helt udover hvad der kan hænde os i hverdagen i DK.


 • #16   8. maj Nej konstant frygt for noget er ikke normalt, men er dine hunde blevet overfaldet 3 gange på 1 år, så bliver det sku da en reel frygt. For hvornår der sker igen. Og når man så samtidig er omringet af folk med hunde, så forstår jeg det sku godt. Jeg ville sku også have det stramt så.

 • #17   8. maj Og lige i den her situation, hjælper det jo ikke at bilde sig selv ind at frygten er ubegrundet. For det er den jo ikke.

 • #18   8. maj Jeg har været ude for flere forsøg på og deciderede overfald på begge mine hunde, og tro mig, den frygt og angst der kan sætte sig er helt reel.

  Nu har jeg desværre noget generaliseret angst i forvejen, men det lykkedes mig aldrig at slippe af med den frygt. Dette er bl. a. én af grundene til, at vi ikke skal have en hund igen, i hvert fald foreløbigt. Det sidder stadig dybt i mig, når vi passer hund(e), så sent som i weekenden slog det "klik" for mig på tur med en passehund, fordi nogle hunde gakkede ud bag en hæk.

  At sige at man bare kan gå i skove og i områder, hvor der ikke færdes mange er en falsk tryghed, halvdelen af de dårlige oplevelser, vi har haft har været udenfor byen. Netop i naturområder og skove har folk (i hvert fald herovre) en tendens til at slippe Fido, trods intet indkald, fordi de ikke regner med at møde andre.

  Jeg ville kigge på noget hypnose, det er selv den vej, jeg kommer til at gå, når tiden er til det. Hverken psykolog eller psykiater (eller medicin, som jeg fik mange år) har hjulpet en døjt. Én dårlig oplevelse igen og så vælter læsset og man starter forfra.

  Så jeg føler virkelig meget med dig, Krøllet, jeg ved 100% hvordan du har det. Skriv gerne PB, hvis du har brug for at "snakke".


 • #19   8. maj Jeg har en PTSD-diagnose på baggrund af én oplevelse, som satte så dybe spor at den traumatiserende mig i årevis fremover. Så jeg synes det er forkert at antage at TS på ingen måde kan lide af dette efter gentagne overfald. Jeg siger ikke at hun gør, men det er MULIGT. Det kan ikke udelukkes. Nervesystemer reagerer forskelligt alt efter menneskets karakter, følsomhed, mentalitet og baggrund.

 • #20   8. maj Jeg synes faktisk det er rigtigt flabet at underkende folks frygt og følelser. Man kan ikke bare spænde hjelmen, og sige til sig selv at frygten er ubegrundet, når man døjer med den slags.
  Det kræver en helt anden indsats.

  TS, jeg kan anbefale app'en Hello Mind som selvhjælp, mens du overvejer anden indsats. Det er en form for hypnose, og den er super effektiv og god i rigtig mange former for udfordringer.


 • #21   8. maj Okay, hvis man får PTSD af at en hund snapper, så man får et hul, så er der et underliggende problem.

  Det er lidt pudsigt at den ene lejr mener at 2 gange snap fra fremmede hunde (trods alt var ingen i livsfare og ingen blev indlagt) kan give PTSD, imens den anden lejr mener at man ikke skal kalde folk syge (som PTSD i dén grad er, hvis det er rigtig PTSD), fordi de er nervøse for at lufte hund.

  Faktum er jo, at Line er bange for at lufte sine hunde, og det er hun fordi hun har dårlige oplevelser. Derfra og så til at kalde det PTSD, er der (heldigvis) langt. Men det er stadig en uhensigtsmæssig reaktion, som er temmelig meget ude af proportioner, i forhold til hvad der reelt ér sket. Og så er vi imo tilbage ved, at det er Line der skal arbejde med sig selv, ikke bære våben.

  Og må jeg bare af erfaring sige, at folk med PTSD og våben er en virkelig dårlig blanding. Som i VIRKELIG dårlig!!!!


 • #22   8. maj Jeg tænker ikke eksponering mm. er vejen frem, når frygten faktisk er velbegrundet, og eksponering jo blot vil risikere at sætte TS i samme situation igen..
  Ift. peberspray og andre "våben", så hav lige i baghovedet, om de rent faktisk vil gøre gavn... Sten er jo desværre også blevet overfaldet et par gange, og jeg har svært ved at se, hvad en peberspray skulle have gavnet - i det kaos ville jeg lige så let kunne ramme Sten, som jeg kunne ramme overfaldshunden...

  Min løsning har ikke været at undgå alle hunde, men jeg undgår absolut bestemte steder på bestemte tidspunkter, og det hænder at jeg vender om og går hjemad, hvis jeg spotter et potentielt problem i det fjerne, og jeg holder dælme mete øje end jeg plejede - det synes jeg ikke er irrationelt, når nu der faktisk ER en reel risiko for overfald (og efter sidste overfald har Sten åbenbart fået et kropssprog, når han er I snor, der trigger nogen ellers fredelige hanhunde).

  Er der en reel risiko, så er der jo også god grund til at føle dom TS gør.
  Jeg kan ikke lade være med at tænke, om der er noget håb for at kunne gøre noget ved risikoen, så det bliver mere sikkert at færdes der?

  Hvad blev gjort lige efter overfaldet ift "peoblemhundene"?
  Er det de lokale hunde der luftes der, eller kører folk "udefra" dertil for at lufte - i tilfælde af førstnævnte, er der mon så noget FB-gruppe, lokalt fællesskab e.l. hvor problemet med hunde der render frit omkring og uden kontrol kan tages op?
  - ikke med hensigt om at forbyde folk at lufte der selvfølgelig, men om at der er styr på de hunde, der er løse.


 • #23   8. maj Eksponering til at gå ture ... ikke til at blive angrebet.

  Og Malene det lyder voldsomt, og det er jeg ked af du har været igennem.
  Men i forhold til overstående hændelse er det bestemt traumatiserene, men ikke til en PTSD diagnose og jeg oplever alt for ofte at folk ikke opfylder A-kriteriet for PTSD. Og at folk uden diagnostiske kundskaber -eller for den sags skyld rettigheder, bliver ved med at stikke folk en ide om de besidder diagnosen. Der skal ekstremt voldsomme hændelser til. Og man kan sagtens være traumatiseret uden en PTSD diagnose. Men det er som om det ikke er godt nok for folk...
  Narrativer er stærke og folk reagerer kraftigt på at finde ud af at de ikke opfylder kriterierne, men det er også for at beskytte dem der rent faktisk har den reelle diagnose.


 • #24   9. maj Anne, angst er som oftest ude af proportioner og uhensigtsmæssig, derfor kan den være meget svær at komme til livs.

  Jeg kender to med PTSD, begge nu førtidspensionister. Den ene efter fyrværkeriulykken i Seest (Kolding), hvor der kun skete lidt materiel skade med deres hus (et par revner efter trykket), og som i øvrigt ikke lå tæt på selve ulykken, og så en kvinde, som fik diagnosen efter at have levet i et psykisk voldeligt ægteskab gennem mange år, begge disse kan altså ikke arbejde mere. Så det kan sagtens ske i lille DK, helt uden at have været i krig eller andre ekstremt voldsomme hændelser.

  "PTSD kalder man inden for psykologien en belastningsreaktion.

  Livskriser og almindelig stress udvikler sig over længere tid, mens PTSD kan opstå efter voldsomme oplevelser, men også efter længere tids psykisk vold.

  Der kan være tale om krig, ulykker, at være vidne til en voldsom oplevelse eller vold. Situationer, hvor vi har været ramt af stærk frygt eller hjælpeløshed."

  Jeg siger ikke, at Line har PTSD (eller mig selv), men at afvise den voldsomme angst, der bliver beskrevet her i tråden så kategorisk er bare virkelig usympatisk. Måske man selv skal have prøvet det, for at vide, hvor altødelæggende det kan være, men så burde man holde sig for god til at affeje det som "ude af proportioner".

  Gu´ er en angstreaktion uhensigtsmæssig, det er ligesom et grundvilkår ved den slags.

  Jeg kunne skrive en masse om, hvor meget angst har ødelagt mit liv, men da jeg fornemmer, at det ikke bliver taget super seriøst i denne tråd, vil jeg skåne både jer og især mig selv, det er et virkelig følsomt emne, som skal respekteres.


 • #25   9. maj Jeg håber ikke det er mig der tales om for jeg afviser bestemt ikke at der er angst og voldsom angst her. Tværtimod.

  Hvilket er derfor jeg også anbefaler hvad de nationale kliniske retningslinjer og nice-guidelines anbefaler i forbindelse med angst. Nemlig kognitiv adfærdsterapi. Hvilket er utroligt virksomt.

  Jeg oplever bare at en PTSD bliver brugt i flæng hvilket det ikke skal. Det er nemlig ikke en diagnose til hændelser i hverdagslivet i dk. Og med det sagt så er hverken langvarig vold (det er faktisk netop en skærpende faktor for udvikling af PTSD, ) eller fyrværkeriulykken hverdagskost i dk - og heldigvis for det.

  Der er ingen tvivl om at du krøllet, hat brug for hjælp. Du ber om den smiley så er at finde ud af hvilken smiley smiley
  Mit råd skal uanset... give mening for den enkelte. Det skal alle råd. Ellers virker de ikke uanset... smiley


 • #26   9. maj Skrigehunden, præcis - ANGST! Men der er sørme langt fra angst til PTSD. Og jeg kan på alle måder forstå at de to personer du nævner har fået PTSD. Det var været ekstremt voldsomme oplevelser, hvor pågældende har været i en livstruende situation. Dét er netop egent til at give PTSD.

  Var TS blevet bidt i struben af en af den angribende hunde, og havde set egne hunde blive splittet ad i atomer, så kunne PTSD måske være en mulighed. Men angst er nok mere nærliggende. Og heldigvis også nemmere at behandle og kontrollere, end PTSD.

  I øvrigt synes jeg det er virkelig sært at man på et forum kan sidde og stille psykiatriske diagnoser på folk smiley


 • #27   9. maj Ingen her stiller vist diagnoser, til gengæld afviser I, at der KAN være tale om PTSD, det afhænger helt af personen, der er ude for disse hændelser. Ikke alle mennesker kan tåle samme belastning, det afhænger også af, hvad man har med i bagagen.

  Jeg framelder denne tråd nu, jeg kan mærke, at jeg bliver voldsomt provokeret af især din holdning, Anne.

  Over and out!


 • #28   9. maj Skrigehunden, det er jeg virkelig ked af. Det er ikke for at provokere nogen. Men jeg bliver altså nødt til at modsige dig der.
  Det er SÅ rigtigt at ikke alle mennesker kan tåle samme belastninger, men PTSD har som alle andre diagnoser nogle diagnostiske kriterier.
  I DSM 5 er der A, B, C, D, og E kriterier, ICD-10 har lignende kriterier og de er bevidst meget snævre.
  Og lige med PTSD er det faktisk ret så tydeligt kravet at det ikke må være grundet et individs særlige sårbarhed at man stiller diagnosen..
  "Arises as a delayed or protracted response to a stressful event or situation (of either brief or long duration) of an exceptionally threatening or catastrophic nature, which is likely to cause pervasive distress in almost anyone"

  Traumer er lige så alvorlige som PTSD, kan være voldsomt pinsomme for folk og påvirke deres liv i invaliderende grad. Og jeg tror mange i folkemunde forveksler eller sidestiller de to. Og desværre har den fejlfortolkning spredt sig lidt til fagprofessionelle der ikke er godt nok orienterede. En PTSD diagnose burde i følge golden standard funderes i et blandt andet et CAPS (Clinician Administered PTSD Scale) et langvarigt interview, dertil selvfølgelig anamnese, klinisk observation og vurdering.

  Det er ikke noget ens læge, en privatpraktiserende psykologer/psykiatere eller personer -uanset hvor meget de arbejder med psykiske lidelser bare kan slynge ud. -hvilket desværre også forekommer mere end man tror. Det kræver grundig diagnostisk undersøgelse af folk der er oplært og uddannede til det.

  Jeg har selv været meget overrasket over hvor snævert sådan et CAPS inkluderer folk... men er af specialisterne også blevet beroliget med det jo ikke handler om at folk ikke skal behandles og tages alvorligt i deres traumer. Det skal blot ikke kaldes PTSD. smiley

  Hvis man gerne vil vide mere om traumer og PTSD så er min tidl. chef Cæcilie Böck Buhmann ret kyndig i emnet og har online kurser til ikke så mange penge.


 • #29   9. maj Og jeg melder mig også ud, det er ikke hvad tråden skal handle om. Men ja, jeg beklager, men jeg håber i alle kender følelsen når noget tæt på en bliver fejlinfomeret om -det har jeg da i hvert fald set mange eksempler på netop herinde smiley

  Krøllet... det gør mig ondt du skal have det sådan og min privatbesked er gældende smiley


 • Mikes mor
  Mikes mor Online Tilmeldt:
  nov 2023

  Følgere: 30 Svar: 217
  #30   9. maj De 2 som udtaler sig om PTSD er faktisk 2 med en faglig baggrund som gør de har deres viden i orden synes jeg. De ved hvad de snakker om.
  Og jeg ser ingen af dem underkende der kan være tale om angst tværtimod.

  Jeg forstår udmærket TS og der er ikke særlig rart at opleve 3 gange ens hund bliver overfladt. Og slet ikke når de er så små. De har ingen chance for at forsvare sig mod feks hund på størrelse med mine.
  Så den angst er helt forståelig. Og ikke ubegrundet.

  Jeg er selv udfordret flere steder herude hvor jeg bor med løse hunde. Og hunde der går helt bananas bag hegn ( heldigvis er der hegn )

  Men er faktisk også lidt træt af folks løse hunde der ikke gør noget når man selv kommer gående med 2 hunde som ikke er vild med løse hunde som ikke gør noget farer lige i hovedet på dem.


 • #32   9. maj Nå, lige et pip herfra alligevel;

  Jeg siger IKKE, at hverken jeg eller Line har PTSD, det kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om. Den eneste i denne tråd, der, så vidt jeg ved, rent faktisk har belæg for at udtale sig og som rent faktisk VED noget om PTSD er Obster, og jeg har for meget respekt for både Obster og PTSD til at kloge mig mere. smiley

  Men dét, der provokerede mig i denne tråd er dine udtalelser, Anne.

  #21

  "Okay, hvis man får PTSD af at en hund snapper, så man får et hul, så er der et underliggende problem."

  "Faktum er jo, at Line er bange for at lufte sine hunde, og det er hun fordi hun har dårlige oplevelser. Derfra og så til at kalde det PTSD, er der (heldigvis) langt. forhold til hvad der reelt ér sket. Og så er vi Men det er stadig en uhensigtsmæssig reaktion, som er temmelig meget ude af proportioner, i imo tilbage ved, at det er Line der skal arbejde med sig selv, ikke bære våben."

  Du skriver selv, at Line har et underliggende problem, fordi hun reagerer med angst efter gentagne overfald, hvem kaster om sig med diagnoser her? Line har skrevet, at én gang måtte hun syes og sidst blev Baby rent faktisk bidt i benet, det kan næppe kaldes "at snappe"!

  Du underkender fuldstændigt, hvor dybt angst kan sidde og hvor totalt ødelæggende for et liv, det kan være. Jeg kender flere (fordi jeg selv er fleksjobber og dermed har været i afklaring med masser af andre syge og skadede mennesker), der har fået tilkendt både fleksjob og førtidspension pga. angst. Min egen fleksjobbevilling skyldes dog ikke angst.

  " Men det er stadig en uhensigtsmæssig reaktion, som er temmelig meget ude af proportioner"

  Det er simpelthen SÅ flabet og arrogant skrevet, det kan du simpelthen ikke afgøre! Vi reagerer alle forskelligt, vi har alle forskellige ting med i bagagen og vi er alle forskelligt sat sammen.

  Jeg reagerer forskelligt på de situationer, der udløser en reaktion i mig. Pga. ting i barndommen er der lyde, jeg reagerer meget voldsomt på, men i stedet for at få panikangst og græde, bliver jeg gal og konfronterende. Hvor andre lyde/hændelser får mig til at gå i panik og græde og blive fuldstændigt handlingslammet.

  Jeg vil ikke gå i detaljer med min barndom og andre oplevelser, der har sat dybe spor, men der er helt sikkert andre med lignende oplevelser, der ikke reagerer så hårdt som jeg gør, fordi vi er forskellige og tåler belastning forskelligt.

  Jeg synes også, at det er virkelig dårlig stil at affeje Lines følelser, som du gør, Anne, for det er utroligt sårbart at åbne op for disse ting og det sidste man har brug for er at få at vide, at man reagerer "forkert" eller " for meget" - vis nu noget respekt og forståelse i en for Line sårbar situation.


 • #33   9. maj Øj det var ikke en debat jeg havde forventet, der skulle komme ud af det her.

  Jeg er i det store hele ligeglad med hvad man kalder det - jeg ved bare, at det virkelig har taget en stor glæde fra mig, at jeg ikke kan lufte hundene uden at frygte, at vi skal blive ædt af folks løse hunde..

  22# den første hund der overfaldt os, har vi ikke set siden.
  Anden hund, der ville ejer holde hunden i snor fremover.. Men nu ser jeg dem gå løs igen engang i mellem.
  Tredje hund, altså den der er sket for nyligt, går stadig løs. Da vi blev overfaldet var det ejers svigersøn der gik med den. Jeg holdt øje med hunden efterfølgende og fik fat i ejer. De syntes løsningen er, at deres datter og svigersøn ikke længere går med hunden løs, og at ejer og hendes mand stadig kan gå med den løs, bare lidt længere nede på boldbanen end de plejer. For det VILLE jo være ærgerligt hvis de ikke længere kunne spille bold med deres hund løs.

  Men det er LIGE ude foran mit hjem. jeg kan ikke forlade mit hjem, uden at skulle omkring boldbanen.

  Mine er altid i snor på offentlig grund.. For jeg ved de begge er nogle hystader, og Baby bliver mere og mere sur på andre hunde, jo ældre han er blevet. Da episoden med labradoren skete, havde vi godt set de kom gående imod i skovstykket. Så mig og min kæreste trak HELT ind i skoven, væk fra stien, så de kunne komme forbi med god plads, netop fordi jeg ved mine gør og skaber sig.. Men den fløj lige ind mellem træerne og gik efter Baby.

  Jeg ønsker jo ikke at gøre skade på en andens hund, men for pokker hvor er det svært at forsvare sig anderledes! og hvis jeg havde gået alene med hundene, havde jeg ikke haft en chance for at hjælpe dem.

  Jeg føler mig MEGA magtesløs overfor de her folk, fordi de syntes deres frihed er vigtigere end vores..


 • Indica J
  Indica J Online Tilmeldt:
  jan 2024

  Følgere: 20 Emner: 12 Svar: 167
  #34   9. maj Jeg får helt ondt i hjertet over at du skal have det så skidt med at lufte dine hunde Line smiley smiley

  Herude har folk heldigvis lært at de skal holde sig fra Linus - dem der har hunde han reagere på, og de mange andre er faktisk søde til at tilbyde at vi kan træne både passeringer og at være i samme rum med hundene (nede på den lokale kaffebar hvor vi ret ofte render ind i hunde). Det er guld værd!

  Jeg tænker om du kan komme til at forklare dem der bor i nærheden hvor svært det er for jer, og hvorfor?
  Det har hjulpet for os at kunne forklare at Linus er blevet bidt, det kan de fleste forholde sig til - så er der enkelte der slet ikke tager bidepisoder alvorligt, men det er heldigvis de færreste der har det sådan.


 • Indica J
  Indica J Online Tilmeldt:
  jan 2024

  Følgere: 20 Emner: 12 Svar: 167
  #35   9. maj Nu fik jeg så lige nærlæst #33, og det lyder til at de ikke sådan lige er til at tale med om tingene.

 • #36   9. maj Obsternasig - jeg er med på, at du selvfølgelig mente eksponering til gåture, men hvis der åbenbart er et rend af løse hunde lige udenfor hoveddøren, så er risikoen for, at det i stedet bliver eksponering for endnu et overfald(eller bare ubehagelige episoder) vel ret stor, så det var det jeg mente.
  Eksponering er et super værktøj, når ens frygt er for noget der efter al sandsynlighed ikke vil ske, men ud fra TS's beskrivelse er det jo ikke helt tilfældet.

  Jeg tror, hvis det var mig, at jeg simpelthen havde levet med at køre til den nærliggende, mere fredelige skov, og så prøvet de muligheder der måtte være for at få styr på de løse hunde i området, så man kunne gå der igen... selvom det jo ikke burde være nødvendigt.

  Krøllet - i sådanne tilfælde, hvor ejer ikke vil tage ansvar, synes jeg egentlig det er helt på sin plads at politianmelde den slags overfald.
  Det er jo ikke underligt, at Baby bliver mere gnaven med alderen, når han har sådan noget med i bagagen smiley


 • #37   9. maj Men Michelle... nu stod der jo intet om -i det oprindelige opslag, at hundene var lige udenfor. Der stod hun gik ture og gik og kiggede sig over skulderen, at hun føler sig begrænset og at kæresten bliver nødt til at gå med. Og at det ville hun gerne slippe...

  Det gav mig ikke lige indtrykket af at hundene stod udenfor -men at hun have problemer med at ryste oplevelsen af sig og komme videre smiley


 • #38   9. maj Obsternasig - i #11 står der noget om boldbanen og at det er lige udenfor hjemmet, det var derfor jeg tænkte, at det jo ikke er en irrationel frygt, men en reel risiko smiley

 • #39   9. maj Det er muligt, jeg har stadig mest bidt mig fast i ønsket om at "ryste oplevelserne af sig igen"... smiley
  Og uanset, så er det ekstremt belastende dagligt at være bekymret, ruminere etc. for noget der ikke er en daglig begivenhed.

  Så kan vi nemt blive enige om at tre gange på et år er for meget..alt for meget. Men Krøllet skulle gerne kunne trække vejret engang imellem.

  Og jeg har vist aldrig nogensinde skrevet eller ment hun skulle gå tilbage til krigszonen, men hun skal sgu kunne gå ture med sine hunde på sigt uden at pulsen er oppe... så hun slipper jo ikke for eksponering for gåture uanset...gør hun?


 • #40   9. maj Det er bare to forskellige fokus smiley og det er også fint... Jo flere råd jo bedre og jeg indrømmer blankt, jeg har ingen anelse om hvad man gør når andre hundeejere i den grad er nogle egoistiske røvhuller smiley

 • #41   9. maj Problemet er jo, at "krigszonen" er lige udenfor døren og SKAL passeres, for at komme ud, hvor det (måske?) er mere risikofrit.

  Som jeg lige umiddelbart læser det, er TS ikke i så højt beredskab, når hu går i skoven lidt væk hvor der skal køres til(?)

  Som skrevet længere oppe, ville jeg derfor nok bare køre derhen, hvor det er mere sikkert for hundene, og jeg derfor kan slappe af.
  Jeg har i hvert fald svært ved at se, hvordan jeg nogensinde skulle kunne slappe af på en gåtur i et område fuld af løse hunde, herunder den der senest har overfaldet min hund. Sådan et sted SKAL man jo netop gå og kigge sig over skulderen...


 • #42   9. maj jeg skal ikke gøre mig klog på diagnoser og andet .... men ...

  Måske det ville hjælpe hvis TS lærte egne hunde ikke at råbe Rø* efter andre hunde -----> ( det ville måske hjælpe , så andre hunde ikke ville/skulle svare aggressivt igen .) ??
  TS skriver jo selv at hendes egne hunde er nogle hystader.
  ...................................... TS skriver selv længere oppe ....................

  " Mine er altid i snor på offentlig grund.. For jeg ved de begge er nogle hystader, og Baby bliver mere og mere sur på andre hunde, jo ældre han er blevet. Da episoden med labradoren skete, havde vi godt set de kom gående imod i skovstykket. Så mig og min kæreste trak HELT ind i skoven, væk fra stien, så de kunne komme forbi med god plads, netop fordi jeg ved mine gør og skaber sig.. Men den fløj lige ind mellem træerne og gik efter Baby. "
  ......................................................................


 • #43   9. maj Line, du er altså nødt til at politianmelde de hunde - særligt dem, hvor der har været nærkontakt, og som stadig går løse. Så må du være hende de sure, som alle snakker om. Men hunde, der angriber andre hunde og laver hul, skal altså ikke luftes løse. Og slet ikke steder hvor der er andre hunde.

  Du kan anmelde online via politiets hjemmeside, og så skal du gøre det hver gang du ser pågældende hunde løse. Der bliver aldrig gjort op med den kultur, hvis ingen viser at det har konsekvenser.


 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 752
  #44   9. maj Lige her og nu for, at du kan komme ud, kunne det måske være en ide, at bruge en vogn som du kan have dine hunde i ?

  Jeg har en kombineret vogn som den her: https://am-handel.dk/shop/til-hunden/anhaengere-til-hunden/cykelanhnger-jogger-hund-sort-hvid/

  Måske man kan få en højere og større vogn, hvis denne er for lav ?

  Der ville du være sikker på, hvor du har dine hunde og kan som minimum have en hånd fri til, at jage den anden hund væk, når i så er kommet væk fra de løse hunde til et "sikkert" område, ville du kunne lukke dem ud og gå tur.

  Jeg er sikker på at en herinde fra, er flyttet til Skelby på Sjælland og jeg tror det er dig ?? Hvis det er dig, bor jeg kun 6 minutters kørsel derfra og du vil kunne låne min for, at se om det kunne virke smiley


 • #45   9. maj Dengang Sam blev overfaldet af 7 løse franske bulldogs, da han var 6 måneder gammel, turde jeg slet ikke gå den rute igen, i 3 år faktisk, jeg var så bange, tænk hvis jeg støtte på dem igen, min krop reagerede med at være nervøs hele tiden.

  Det der hjalp for mig, for at få det ud af kroppen, og kunne gå tur afslappet igen, var at gå tur med min søster, så i en periode gik hun med, indtil jeg igen havde troen på jeg godt kunne klare det selv.

  Kram til dig Line!


 • #46   9. maj Jeg har været heldig, at mine hunde aldrig blev bidt (endnu), men de dumme oplevelser der har været med løse hunde og deres ejere, har sat sig fast. Jeg går helt i panik når der nærmer sig en løs hund. Det har været så slemt, at bare at høre en hund gø, gjorde at jeg vendte om. At jeg den ene gang blev truet med tæsk, det hjalp så heller ikke.

  Og bor desværre et sted, at til trods for at der ikke må være løse hunde og en hundeskov lige ved stien, så er der kommet ret mange løse hunde, som ejerne ikke har styr på.

  Jeg har fundet andre ruter at gå, og ved hvornår jeg skal undgå stien, men har altid udkig efter løse hunde og prøver at gå en anden vej hvis jeg ser dem.

  Og ny hund får jeg ikke igen når Ozzy ikke er der mere. For kommer aldrig til at stole på løse hunde.


 • #47   11. maj Hej alle sammen! Beklager det sene svar.

  #43 ingen af de hunde vi er blevet overfaldet af på sjælland har (7-9-13) lavet hul! Men da vi blev overfaldet for 2 år siden og jeg blev bidt, meldte jeg det til politiet. Politiet gjorde ikke noget, og lukkede sagen. Hvad gør politiet ved løse hunde?

  #44 tusind tak, ja det er mig der er flyttet til skelby! Det kan godt være jeg holder dig op på det med vognen! Det kunne måske blive en løsning, hvis ikke andet hjælper...

  #45 7 løse bulldogs lyder heller ikke sjovt smiley øv hvor grimt!! Ja jeg har som sagt oftest min kæreste med ude når jeg lufter, så jeg ikke går alene. Men øv hvor er det træls at skulle planlægge efter ham, for at gå en tur med de små smiley

  #46 det var dog skrækkeligt du har det sådan smiley hvor er det ærgerligt det kan ødelæggen glæden ved at have hund, SÅ meget! Jeg kan også mærke, at ønsket om en større hund næste gang, bliver forstærket af de her oplevelser. De har trods alt lidt mere at stå imod med..


 • #48   11. maj jeg har ikke rigtigt nogen gode ideer... men jeg tænker at din utryghed med stor sandsynlighed sætter sig i dit kropssprog - hvilket er noget skidt, både for dine hunde men osse for de signaler du kommer til at sende til de hunde som du møder. • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 752
  #49   11. maj Så huskede jeg rigtigt smiley

  Vi bruger Skelby auto, derfor jeg ved hvor lang tids kørsel, det er fra os smiley

  Du siger bare til smiley


 • #50   11. maj Hvor er det synd for dig og dine hunde. Nu ved jeg ikke hvor dybt angsten sidder i dig. Så hvis du føler, at det kunne hjælpe dig, at snakke med en psykolog, syntes jeg det er det du skal gøre. Jeg vil hellere ikke gå i området, hvor risikoen for at møde løse hunde er størst. Så hellere tag bilen og kør et sted hen, hvor risikoen for at møde løse hunde ikke er så stor. Hvis du kender nogen med en stor hund, du kan gå tur med, vil det måske give dig en tryghed. Min gamle hund, var fantastisk med små hunde og han havde stor selvværd. Og var meget selvsikker. Han blev flere gange brugt som terapihund til små usikre hunde. Det var aldrig nødvendig for ham, at at spille med musklerne. Hans ro oh hans kropsprog, var nok. Så måske en stor hund, kan være en løsning for dig. Hvor både dig og dine hunde kan føle jer mere tryg.
  Pøj pøj med det. Det kan ikke passe at du skal gå og være bange. Vi har alle krav på, at kunne nyde gåturene med vores hunde.


 • #51   13. maj da jeg efterhånden er ældre, så kan jeg tillade mig at bruge stok. Den er spids af jern i den ene ende da man jo kan glide her ude på landet og bare ligge i timer uden nogen hjælp til at komme op. Og så ca. 10 cm. fra venstre albue, der skal den jo sættes ind. Få en bøde på nogle tusinde. Næste gang betinget hæfte. Men din hund er i live. Men der er nok en del kloge bemærkninger til sådan en kommentar.

 • #53   13. maj #51 .... smiley smiley

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 49 Emner: 13 Svar: 1.657
  #54   13. maj Hvad glider du i ude på landet om foråret, sommeren og efteråret, danrainy? smiley

 • #55   13. maj #51 ... Når der ikke er andre der synes om det man skriver ...... så kan man jo altid trykke " Synes godt om " på det man selv har skrevet .... smiley smiley

 • #56   13. maj Gud hvor er i nemme eller ubemidlet begavede. Skulle der ikke mere til for at ændre på - Overfald - hvordan kommer vi videre.
  Isabelle - hvad rager det dig. Tænk dig om og hjælp krøllet kærlighed i stedet for
  .


 • #58   13. maj Jeg elsker vores passiv-aggressive trolle-lolle der kigger forbi når natpotten er tom smiley

  Jeg får sådan et billede af en blanding af Troldepus og My smiley


Kommentér på:
overfald - hvordan kommer vi videre?

Annonce