{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.241 visninger | Oprettet:

"Den gør ikke noget" ! {{forumTopicSubject}}

(Ja, jeg ved godt at dette emne har været oppe før, men jeg må simpelthen bare ud med det!)

Når du kommer med dine løse (søde) hunde, der render og hygger sig et stykke foran dig, vil du så ikke nok være opmærksom på, om du møder andre hunde på din vej?!

Selvom dine hunde selvfølgelig er de mest venlige og socialiserede hunde i hele verden, så betyder det ikke, at jeg synes det!
Og endnu mindre, at min hund synes det!!

Måske dine hunde aldrig kunne finde på at gøre en anden hund noget - men det kan den måske alligevel når den bliver provokeret af en anden fremmed hund???

DERFOR: hvis lidt respekt og kald din hund til dig når du møder en anden hund, og spørg, om de evt. må hilse, inden du bare lader dem rende hen!!!

Det vil gøre min dag så meget lettere, og helt sikkert også min hunds! smiley


- Beklager det sure opstød, men håber, at dette måske kan rykke bare én hundeejers opfattelse af alm. hundepli på gåture....


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  "Den gør ikke noget" !
  • #1   20. sep 2008 Altså hvis dine hunde er løse så signalerer det til mig at der ikke burde være et problem med andre hunde... HVis de er i snor tager jeg selvfølgelig min i snor! smiley


  • #2   20. sep 2008 Jeg er helt enig med dig, men...Jeg oplevede her den anden dag, min hvalp var blevet sluppet løs på et område hvor hunde går løst. Han er jo så i den alder, hvor han nogle gange "ikke " vil høre. Vedkommende jeg pludselig møder med hans hund, siger "den gør ikke noget" Og den sidder pænt, mens min legglade hund går hen til den stille, fordi han godt kan høre jeg kalder på ham. Jeg spørger om det er okay jeg lige "øver" med min hund, og prøver at kalde ham tilbage til mig. Han kommer så efter "500 min". Jeg siger tak for lån af hans velopdragne hund og går videre med min hund. Kun lidt flov. For det er da flovt ikke kunne kalde sin hund til sig. Men hvornår skal jeg så øve det, ud over til hundetræningen?Det er jo ikke med vilje. Men jeg vil jo gere træne min hund i "virkelige" sitationer. Men så må du da meget gerne komme med trikcs til at træne sin hvalp når den ikke er til hundetræning.Og nu vi er ved sure opstød. Kunne man så samle sine LORTE op? smiley

  • #3   20. sep 2008 Hvis du kommer med din hund i snor og min er løs... Er du så sød at skride ud fra min have! smiley

    Ej forstår det godt, når jeg lufter plejer jeg også altid at tage dem i snor hvis jeg ser den person der kommer har sin i snor.

    <i> - Camilla Stormont


  • #4   20. sep 2008 Min mening er altså, snor eller ej, så spørg man først!

    Hvis man ser den anden fører kalde sin hund til sig/ind på plads, så må det jo betyde, at de ikke skal hilse?? I hvert fald i mit hoved..

    Og ja, delvfølgelig kan der ske "uheld", fx. med en ung hund, og der undskylder man jo bare, og går videre med et smil på læben smiley

    Det er bare den holdning med, at alle hunde skal hilse på alle hunde, jeg synes er død-irriterende!!


  • #5   20. sep 2008 Jamen jeg er enig:)
    Jeg har opgivet, at gøre noget ved det her hvor vi bor. Lidt ærgeligt når man træner sin hund til at ignorere andre hunde.
    Føler jeg den anden hund er en trussel eller jeg bliver usikker på den, så råber jeg højt til den, at den skal skride hjem.
    Det er meget hyggeligt at snakke med andre hundeejere, men jeg ville nu ønske folk lige ville spørge først.

    Lars og Mie- Hvad med at træne med en sporline på hunden indtil indkaldet er sikkert?


  • #6   20. sep 2008 SD - der er jeg faktisk uening, jeg er ligeglad med om hunden er i snor eller ej, bare de har styr på den! smiley

  • #7   20. sep 2008 Jeg er enig med SD i følgende:
    Folk skal bare holde deres hunde i snor slut færdig!




  • #8   20. sep 2008 SD - For mig betyder "styr på hunden", at møder man en fremmed på gåturen, sætter man enten snor på hunden, eller kalder den på plads, og dermed signalerer man, at man har kontrol over hunden, og dermed kan du vide det smiley

    Ja loven er, at man må gå uden snor på hunden, hvis man har den under kontrol - ellers skal der snor på.


  • #9   20. sep 2008 Fordi hunden nyder at løbe løs, og jeg nyder at se den løs smiley

    Vi bliver ikke enige på det punkt.. smiley


  • #10   20. sep 2008 jeg er enig folk skal få deres hund i snor. Jeg blev overrasket på min gåtur med hundene igår, der kom en cyklende med en løs golden retriever, den opdagede vi (mig og hundene :P) først på 20 meters afstand pga nogen træer, jeg hiver så min hanhund ind i kort snor så jeg har styr på ham da jeg ikke kan afgøre om det er en han eller hunhund (han er ikke så glad for hanhunde), hun lader gudhjælpemig bare sin hund løbe løs videre hen mod mig, så min hanhund var sååå tæt på at få fat i den smiley og hun så godt jeg hev hundene i kortere snor og pablo blev holdt i halsbånd, så ja snor på alle hunde da hendes hund var på vej hen og snakke uden at hun spurgte elller noget først.

  • #11   20. sep 2008 er du ikke på egen grund, så put din hund i snor,

    jeg er så dødtræt af møde en masse løse hunde, det muligt min kun vil lege, men det ikke altid den løse hund kun vil det,

    så det med at spørger først er dybt latterligt, put hunden i snor, så undgår man alt det fis, og man holder sin hund på lovligvis på offentlig veje


  • #12   20. sep 2008 Kirstine

    Du skriver: "Altså hvis dine hunde er løse så signalerer det til mig at der ikke burde være et problem med andre hunde... HVis de er i snor tager jeg selvfølgelig min i snor! smiley "

    Jeg vil snart håbe, at du og andre med denne holdning holder op med at tænke sådan.

    Jeg går altid løs med mine to hunde, men derfor er det da så sandelig ikke i orden, at folk lader deres hunde løbe op i hovedet på mine på mange meters afstand.

    Der er endda rigtigt mange årsager til, at folk kan have det på den måde - så vær venligst være med at gå ud fra at løse hunde = at din hund har frit lejde. Vær sød at vise hensyn i alle situationer - alt andet er i mine øjne meget dårlig stil.


  • #13   20. sep 2008 Nina

    Vi er altså nogle, som godt kan forstå at vise hensyn til andre hunde, - både dem i snor og dem, som er løse.

    Mine hunde får ALDRIG lov til at tage kontakt uden jeg har talt med den anden hunds ejer.

    Så jeg synes ikke, at alle hunde nødvendigvis skal have snor på, men alle løse hunde bør have nogle ejere, som dels kan kalde deres hunde sikkert ind og dels viser hensyn til andre, - både dem med og uden hund.


  • #14   20. sep 2008 Lise - Hvis du kan kalde din hund til dig, så er du velkommen til at gå med din hund uden snor. Ingen klager i dette tilfælde.

    Nu var kæresten og jeg ude og gå tur i forgårs, og jeg går meget dårligt pga muskelspændinger i ryggen. Og så kommer der 3 løse hunde løbende, først tænker ejg nåå ejeren har nok styr på dem. Men da de fik øje på os kom de løbende og jeg måtte springe rundt of råbe af deres hunde for at de ikke kom hen til vores hund.

    Ejeres råbte bare, de gør ikke noget. Nej råbte jeg men det gør vores!!! De var skide ligeglade og da jeg slår ud efter deres ene hund for at holde den væk fra vores, knurrer den af mig. MØG køter.

    Er så træt af folk med løsehunde, her i byen har de IKKE styr på deres hunde.


  • #15   20. sep 2008 Lise L

    Ja helt sikkert dem møder jeg også en del af, men jeg møder lige så mange med løse hunde som de ikke kan kalde til sig, dog kalder kæresten kalder mig hundespotteren da jeg somregel opdager en hund på lang afstand hehe, og jeg vælger at gå en anden vej hvis jeg ser en løs hund så får vi også bare en ekstra god gåtur ud af det smiley

    Men der igår fik jeg bare ikke noget valg, hende med golden havde set mine hunde og lod stadig sin løbe frit hen imod mine hunde hvor den ene var i kort snor og den anden blev holdt i halsbånd (bruger sele men giver for stor udfaldsomkreds så derfor halsbånd også) og da den var på 1½ meters afstand ja så begyndte pablo at gø og lave udfald dog kunne han jo ikke nå fordi jeg havde fat i ham, men jeg hader den slags situationer som kunne have været undgået hvis hun havde udvist lidt høflighed.


  • #16   20. sep 2008 Mia

    Jeg forstår SÅ godt din reaktion. Må jeg anbefale, at du skriver et indlæg i din lokalavis.

    Jo mere man sætter focus på den slags, jo hurtigere kan det blive bedre.

    Det skal bare ikke være acceptabelt at opføre sig på den måde.

    Problemet synes jeg også ligger i, at man alle vejne underviser folk i indkaldsmetoder, som er direkte usikre.
    Og så er der jo ikke noget at sige til, at folk gang på gang lærer, at dette er en mere eller mindre acceptabel opførsel.

    Jeg har skrevet en del artikler om indkald, som kan læses på www.hundeskole.dk

    Håber, at det kan være med til at gøre en forskel.

    Ps. hvis jeg 2 gange har mødt den samme ejer med løs hund, og der ikke er styr på hunden, så melder jeg vedkommende for brud på hundeloven. Jeg er så så venlig at oplyse dem om mine hensigter 1. gang jeg møder dem og deres ustyrlige hund.


  • #17   20. sep 2008 Heldigvis kan jeg se, at en del af jer er enige med mig - hvorfor er det ikke jer, jeg møder på mine gåture i stedet for?? smiley

    Ja, man kunne undgå mange uheldige situationer ved at vise lidt omtanke....


  • #18   20. sep 2008 Lise L. - men hvordan defineres "ustyrlig hund" - hvor meget skal der til??

    Mit sureopstød slyldes en uheldig episode på vores morgentur, hvor jeg spotter en mand med sine to hunde. Jeg har mødt ham før, og ved at den ene er en hanhund, og jeg ved også, at min hund og hans hund ikke kan lide hinanden/provokerer hinanden!
    Jeg står stille med min hund i snor, og afventer, at han kalder dem til sig. Han vifter dog bare med hånden til mig og går videre fremad. Jeg råber til ham, om kan ikke kalder dem til sig! Hvorefter han svarer "de gør ikke noget", og går videre frem.

    Nu er den ene hund kommet tættere på, og da han endelig kalder lidt halvhjertet, kommer den ikke..
    Jeg gider ikke stå i den konfrontation med to/tre knurrende hunde og en dum ejer, så jeg løfter, mod al hundeviden, min "hidsige" hund op, og går fordi dem, mens jeg siger til manden, at min hund altså har noget imod hans!

    Det kunne have været undgået, hvis han bare havde kaldt sine hunde til sig i ordentlig tid, og vi kunne have passeret hinanden i ro og mag...


  • #19   20. sep 2008 Vi Har kun Loui løs på store åbne områder uden hunde i sigte eller på vej ud til bilen.
    Jeg vil ikke risikere at han ikke lystrer og derfor ender med enten at bide eller at blive bidt. Hvis der kommer andre hunde - snor på eller ej - så giver vi Loui snor på og tager den først af igen når den anden hund er uden for synsvidde.

    Oplever selv tit at hunde kommer løbende hen til os uden at ejeren gør eller siger noget, og jeg bliver "fakker talt" skide sur, for i realiteten kan jeg ikke ane hvordan Loui vil reagere på pågældende hund. Slet ikk i den alder han er nu:)


  • #20   20. sep 2008 Lise - Det var faktisk en rigtig god ide, havde jeg slet ikke tænkt over. Måske jeg skal finde min forfatter side frem, og få skrevet ind til den lokale avis. For jeg prøver at træne vores hanhund, som ikke kan lide andre hunde til at gå pænt og ignorere andre hunde, det er bare rigtig svært når vi gang på gang møde disse løse hunde. Det giver bare et tilbagefald hver gang, og kan tydeligt mærke det på ham.

  • #21   20. sep 2008 Lise L.
    Du skriver " Problemet synes jeg også ligger i, at man alle vejne underviser folk i indkaldsmetoder, som er direkte usikre. "
    Mener du hermed at det vi ander lære er forkert ??.

    Men en ting de fleste gør forkert når de kalder på deres hund, og den ikke kommer, det er at de bliver ved med at kalde, i stædet for at de går hen og henter deres hund,
    for hunden bliver bare vand til at der skal kaldes, 10 gange inden den kommer, og når den så kommer så får den en skideballe, forde at den ikke kom første gang,
    Hunden skal have ros for at komme, bare den kommer !!!.


  • #22   20. sep 2008 Anette

    Du spørger: "men hvordan defineres "ustyrlig hund" - hvor meget skal der til??"

    Hvis du som modgående ( hundeejer eller ej) har ytret, at du gerne vil have, at en hundeejer skal tage sin hund til sig, så betyder det i mine øjne, at man kalder sine hunde ind og har dem hos sig "på plads" 8 enten i line eller gående fri ved siden), såfremt I er nødt til at passere hinanden med en afstand, der er mindre end 10 m.

    At være ustyrlig er en hund, som ikke kommer prompte på 1. - max. 2. indkald., som selvfølgelig bør komme umiddelbart efter.

    En hund, som ikke reagerer eller som ikke reagerer efter hensigten ( f.eks. stopper op og kigger med kommer ikke ind til ejeren) er i mine øjne ustyrlig - den kan ikke styres, når ejeren vil det.

    Og man bør kalde sin hund ind, når der bliver bedt om det.

    Undtagelsesvis er det, hvis afstanden er meget lang og man ikke kommer særlig tæt på hinanden ved at passere hinanden. F.eks. 50 m.


  • #23   20. sep 2008 Anton

    Du skriver: "Mener du hermed at det vi ander lære er forkert ??.

    Jeg ved jo ikke, hvordan I gør. Jeg er meget modstander af, at man slipper hunde, som ikke har lært at komme sikkert ved indkald og så på alle mulige måder prøver at kalde hunden til sig.

    Den metode, hvor man går ud og henter hunden, når den ikke kommer, når den er løs, kan jeg heller ikke blåstemple, med mindre hunden altid er så lydig, at den i det mindste ikke prøver at undvige ejeren, når han/hun prøver at fange den.

    Jeg har dog set mange eksempler på, hvordan folk forgæves i lang tid render rundt efter deres hund, og det eneste hunden her lærer er, at den er hurtigere end sin ejer.

    Det er de færreste hunde, som bare står så stille, at ejeren kan gå ud og hente dem, som du beskriver.

    Det er da godt, såfremt det har været effektivt for dig - men det er stadig en meget usikker metode, vil jeg mene.




  • #25   20. sep 2008 Når jeg ser en anden komme deres hund løs eller ej tager jeg altid Loke i snor. Men hvis der kommer en løs hund farene hen mod Loke, så slipper jeg ham. Da jeg ikke har lyst til at være imellem 2 ophidsede hunde. Oplevede dette en gang og da jeg så slap min hund, kan du da lige tro de fik travlt med at kalde deres til sig igen.

    Så ja det er skide træls at folk ikke bare kan vise en smule respekt.


  • #27   20. sep 2008 Jeg kunne ALDRIG drømme om at sætte mine ben i en hundeskov smiley

    Slet ikke når min egen hund ikke er glad for andre hanhunde...

    Jeg går steder, hvor det er tilladt at have hunden løs, men også, hvor den skal være i snor.. Og begge stedet forventer jeg, at hunden er under kontrol eller/og i snor.

    De må hjertens gerne gå uden snor, bare ejeren er opmærksom, og kalder sin hund til sig i stedet for at slynge "den gør ikke noget" ud..

    Og ja *Mary & mopse-dellen*, hvorfra ved de, at MIN hund ikke gør noget!!?? Det er jo lige der, katten ligger begravet! smiley


  • #28   20. sep 2008 Helle ( alias I´m ACE)

    Du skriver: "Hvis du bevæger dig ind i en hundeskov skal du forvente, at du kan møde løse hunde, som folk ikke har styr over.
    Ellers så gå et andet sted."

    Jeg bliver trist til mode, når jeg høre den slags. I hundeskovene SKAL man også have styr på sin hund. Her gælder hundeloven på FULDSTÆNDIG lige fod med alle andre steder.

    Synd og skam, at det er holdningen.




    Du skriver:"Det er beklageligt, så mange dårligt socialiserede hunde, der er i danske hundeskove og så lidt styr ejerne har på dem, men sådan er verden nu en gang."

    Det er muligt, at verden er "sådan" nu, - men hvis man nu begyndte at tænke i lidt mere hensynsfulde baner i stedet for bare at acceptere tingenes tilstand, kunne det jo være, at hundeskovene blev for alle.






    Du skriver: "Jeg er ellers helt enig i din kritik. Hvis du mødr min hund i hundeskov og din er i snor, så tager jeg ham i snor, da det er et signal til mig om, at din hund ikke skal hilse. Ellers gør jeg ikke - de skal mødes på lige vilkår jo."


    Hvem har sagt, at de skal mødes? Kan det ikke tænkes, at man ønsker at gå en tur i hundeskoven, fordi man bare har lyst til at give hunden den mere frihed det er at gå uden line?

    Hvorfor i al verden bliver folk ved med at mene, at de bare kan give deres hund lov til at møve op i hovedet på andre fremmede hunde?




    Du skriver: "Det kan dog ske, at jeg drejer om et skarpt hjørne og ikke ser dig og din hund før min hund er henne vej jer. I det tilfælde vil jeg blot sige, at den slags kan ske i en skov, hvor jeg må have min løs. Jeg kan godt se, at det er uheldigt, og jeg følges også altid med min rundt om hjørner af samme årsag - men det kan ske."

    Nej - det sker ikke, hvis man passer ordentligt på og har sin hund nær ved sig, når man ikke kan overskue en situation.
    Det skulle da kun være fordi man igen ikke har styr over sin hund og den har tendens til bare at springe over i hovedet på en anden hund, såfremt der står en.
    Men igen - så bør man ikke have hunden løs, for så har man ikke ordentligt kontrol over det.



    Du skriver: "Derfor synes jeg du bør lufte din hund andre steder end steder, hvor hunde må gå løse. Det er det mest sikre for din hund"


    Jeg ærgrer mig over med hvilken lethed du kommer til den konklusion, og hvor let du har ved at se igennem fingre med, at det helt åbenlyst ikke er i overensstemmelse med de regler og den lovgivning, der findes på området.

    Og med den holdning er det godt nok "op ad bakke" med at få indført nogle virkelige hundevenlige miljøer.


  • #29   20. sep 2008 Lise - jeg er faktisk enig i stort set alle dine kommentarer!! smiley

    Men jeg vil dog lige tilføje, at selvfølgelig kan der altid ske "uheld", og jeg vil da ikke være højhellig og frasige mig, at det aldrig er sket.
    Det vigtigste er dog indstillingen til det, og der er jeg fuldstændig enig med Lise!


  • #31   20. sep 2008 Lise L.: Jeg er fuldstændig enig med dig, selvfølgelig skal min hund ikke have lov til at rende hen til dine hunde hvis jeg kan se at du har kaldt dem til dig! Men det vil jeg hellere ikke beskrive som løse hunde, da du jo har dem ved dig... Jeg lader faktisk kun min hund hilse på andre hvis de begge er løse....

  • #33   23. sep 2008 Nu er det sådan at vores hvalp 90% af gangene kommer når vi kalder. Når vi så slipper den nogle steder og der kommer en løs hund vandrende, så er det at de 10% træder i kraft. Selvfølgelig skal de komme altid, men nogle gange glipper det. Måske hver 40. gang vi går en tur. Men er det bare mig, eller er det ikke lidt noget andet at træne inde i haven eller til hundetræning, end når man så kommer gående på en af sine almindelige gåture? Jeg føler min hvalp lærer rigtig meget i de situationer. Og jeg er da helt enig i de skal kunne styres også i hundeskoven. Jeg siger egentlig bare. Giv en første gangsopdragende hundeejer en chance. Men det er nok heller ikke lige mig, der tales om? Det kan jeg godt se, det er nogle sjove hundeluftere I har stødt på nogle af jer. Mon ikke vi kan blive enige om, at alle skal skulle føle sig trygge. Jeg ved min mor fx ikke føler sig tryg, hvis hun møder en løs hund og hun er ude og løbe. Men det er der mange hundeluftere der er ligeglade med. Selvom de ikke gør noget. Så er det altså en god idé at få dem til at sidde stille i det mindste. Så en løber kan komme forbi uden at skulle løbe over på det modsatte fortov.
    Nå, men det er som med børneopdragelse det her!!!! Det ved jeg til gengæld en masse om.:)


  • #34   23. sep 2008 Lars og Mie S.

    Den med børneopdragelse var go.
    Men det er jo også noget vi mennesker heller,
    ikke altid kan blive enige om !!!!




  • #35   23. sep 2008 Ja. lige præcis;-)

  • #36   24. sep 2008 Lars og Mie S

    I skriver: "Nu er det sådan at vores hvalp 90% af gangene kommer når vi kalder. Når vi så slipper den nogle steder og der kommer en løs hund vandrende, så er det at de 10% træder i kraft."

    Jeg synes, at en hund/hvalp, som ikke kommer i 1 ud af 10 tilfælde stadig ikke er klar til at gå løs.

    Hvorfor slippe hunden, når den hver 10. gang løber op i hovedet på andre hunde?

    Hvad vil du gøre den dag det er en bidsk hund, din hvalp løber op til?

    Hvorfor vælger du en usikker indkaldsmetode, når du kunne vælge en mere sikker?

    Mht. 1. gangshundeejere - synes du ikke, at lige præcist denne gruppe ikke burde opfordres til at bruge disse usikre indkaldsmetoder? ( Mange 1. gangshundeejere køber jo også hunderacer, som er kendt for aggression overfor artsfæller)


  • #38   24. sep 2008 I´M ACE

    Jeg vil give dig ret i, at en kareler er langt sværere at opdrage end en schæfer.
    Jeg vil ikke give dig ret i, at det er umuligt. Jeg har hjulpet en del ejere af jagtspidshunde til at få en lydighed, som de aldrig havde drømt om, men det kræver MEGET mere med den type hunde.

    Og HVIS det er umuligt for dig at lære din border/kareler-blanding at komme ( - hvilket jeg kan høre, at det er på dét, du skriver), så burde du ikke gå med den løs.

    Nu har jeg haft hund i over 20 år, og jeg har endnu til gode at opleve mine hunde løbe ukontrolleret op i hovedet på andre hunde - så indtil videre har jeg kun oplevet 100 % lydighed på det punkt - og tro mig - mine hunde er bestemt ikke maskiner *s*


  • #41   24. sep 2008 I´m Ace / H eller K?

    Jeg mener bestemt ikke at jeg taler nedladende til dig/jer (?) - jeg er bare ikke enig med dig i noget af det, du skriver.

    Og uanset hvad en persons viden er, har jeg vel lov til at have min mening om tingene. Jeg skal såmænd nok gøre det bedste for at fortælle, hvorfor jeg har disse meninger, såfremt jeg bliver spurgt eller såfremt jeg finder det relevant at fortælle om det.

    Den snigende adfærd, du beskriver, har jeg mange gange set hos bordercollien, når den hyrder - jeg har aldrig oplevet den hos en karelsk bjørnehund.
    At lægge sig ned ved synet af en anden hund er der mange hunde, som gør, og det kan have flere betydninger, men den deciderede snigende bevægelse er ret typisk for bordere.

    Hvordan mener du da, at en karelsk bjørnehund jager under en bjørnejagt?

    Du skriver selv, at din hund kommer, når du kalder - med den tilføjelse, at den skal være motiveret for det.
    Jeg er ikke enig her i at det er en god lydighed. Jeg mener, at for at en hund er sikker i sit indkald, skal den også komme SELVOM den netop IKKE er motiveret for det. Hvis en hund ser en kat eller en anden hund, som den gerne vil forfølge/hen til, ja så er den jo motiveret for det - men PÅ TRODS af dette, skal den jo kunne komme, hvis man kalder. For mig er et færdigarbejdet indkald ikke et tilbud til hunden, som den kan vælge at gøre brug af såfremt den er motivert for det eller ej. For mig er et indkald et absolut must, som ikke står til diskussion. Ellers kan jeg da ikke se, at det har noget særligt med lydighed at gøre.



  • #42   24. sep 2008 Lise L

    Det må være fedt at have hunde der 100% gør som du befaler.
    Hvad mener du med jeg vælger en usikker indkaldsmetode?


  • #43   24. sep 2008 Lars og Mie

    I skriver, at jeres hund er 90 % sikker i indkald. Det vil vel så sige, at den ikke er det i 10 % af tilfældene. Men som jeg læser jeres indlæg, så slipper I hende alligevel løs.

    Har jeg misforstået noget der?



    Ps. Jeg skrev, at jeg endnu har til gode at opleve mine hunde løbe ukontrolleret op i hovedet på andre hunde - så indtil videre har jeg kun oplevet 100 % lydighed på det punkt.

    Og ja - det er da fedt, - men det kommer da bestemt ikke gratis.


  • #44   24. sep 2008 du har ikke misforstået noget. Jeg troede du mente jeg kaldte ham forkert til mig. Og det kunne jeg ikke forstå du vidste noget om. Jeg er nu ret fortrøstningsfuld, da jeg synes han er rigtig god til at lystre. Og at jeg slipper ham i hundeskov og lignende, for at træne, så det ikke kun er i haven osv. Ja det kan vi så være enige eller uenige om. Og nej, det kommer ikke gratis. Jeg synes bestemt også vi træner rigtig meget. Så pøj pøj med din 100% statestik.


  • #45   24. sep 2008 Lars og Mie

    Ok, men I svarer stadig ikke på mine spørgsmål:

    Hvorfor slippe hunden, når den hver 10. gang løber op i hovedet på andre hunde?

    Hvad vil du gøre den dag det er en bidsk hund, din hvalp løber op til?

    Hvorfor vælger du en usikker indkaldsmetode, når du kunne vælge en mere sikker?

    Mht. 1. gangshundeejere - synes du ikke, at lige præcist denne gruppe ikke burde opfordres til at bruge disse usikre indkaldsmetoder? ( Mange 1. gangshundeejere køber jo også hunderacer, som er kendt for aggression overfor artsfæller)


  • #46   24. sep 2008 Jeg prøvede faktisk på en pæn måde at påpege, vi ikke bliver helt enige og sådan er det nu bare engang. Og jeg giver dig jo også ret i mange af tingene. Der hvor jeg igen prøver at svare dig, er, at hvis min hund og jeg har trænet i en periode og jeg så så føler vi kan gå frit og der så går en periode og så sker det at han sniger sig hen til hunden. (i mit tilfælde sniger han sig), for han ved det er forkert. Så forstår jeg på dig, at jeg altid skal holide min hund i snor, for hvis den først har gjort det, så er der ingen vej tilbage. Så er jeg da glad for jeg har en meget stor have. OG JA, jeg vil da være meget ked af det, hvis en bidsk hund sprang på min hund.
    Og så siger du jeg kan vælge en mere sikker indkaldsmetode end den jeg har. Og der mener du snor eller hvad? det var det som jeg spurgte dig om før, du ikke svarede på.


  • #47   24. sep 2008 og angående dit sidste spørgsmål, har jeg endnu ikke mødt en aggressiv hunderace. da de påståede aggressive hunderacer har været super søde og søde, dygtige ejere. Så der er jeg nok bare heldig. Eller også har det noget mere med ejeren at gøre. Hvad ved jeg. Som sagt har jeg meget mere forstand på mennesker. Men jo de skal da advares.

  • #48   24. sep 2008 Lars eller Mie ( ved ikke lige hvem af jer det er?)

    Det er muligt at jeg er lidt tungnem - men hvad er det, du er uenig med mig i?

    Ja - jeg træner i en lang let line indtil hunden er helt sikker i den i alle situationer.

    På den måde tilgodeser jeg hundens sikkerhed og tager hensyn til andre og deres hunde.

    Hvorfor man vælger en langt mere usikker fremgangsmåde undrer mig bare. Så måske du kunne fortælle mig, hvorfor I vælger den metode?

    Synes stadig jeg mangler et svar på mit sidste spørgsmål vedrørende 1. gangshundeejere.


  • #49   25. sep 2008 Lars og Mie - Jeg må ærligt indrømme at du ikke rigtigt kan bruge det med at hunden kommer for det meste når den er løs. En person som mig og min kæreste som har en hund der ikke kan lide hunde. Jeg bliver simpelthen så gal, over at folk ikke hasr helt styr på deres hunde.

    Og må blankt indrømme at hvis folk ikke er hurtige nok til at hende deres hunde når de kommer hen til os så får hunden et spark. Og så er jeg rimelig ligeglad med hvor jeg rammer den.

    Jeg bruger mange timer, kræfter og energi på at træne vores hund til at ignorerer andre hunde, og bare gå forbi den. Men hver gang der kommer en uansvarlig hundeejer med deres hunde løse, som løber direkte hen til os. Så kan jeg starte helt forfra med min træning.

    Forstår slet ikke at i har samvittighed til at ødelægge det for andre mennesker.


  • #50   25. sep 2008 $ Mia $ The ONE and ONLY.

    Rigtigt godt indlæg, som fuldt ud forklarer problematikken, - og sidder stadig tilbage med spørgsmålet om, hvorfor folk VÆLGER at bruge usikre metoder til indlæring af indkald.

    Kan det være fordi de mener, at de er de mest effektive?

    Er det fordi de er ligeglade?

    Er det fordi de bagatelliserer de gange, som det går galt?

    Er det fordi de er ligeglade?

    Er det fordi de tror, at hundene alligevel aldrig kan blive så sikre i indkald, som jeg og andre siger?


  • #51   25. sep 2008 seriøst mia, det er ski da ikke nødvendigt at sparke hunden hvis der ikke er opstået en så at sige situation. Du kan sq da ikke sparke et dyr fordi ejeren er en lort... det kan da ikke være rigtigt at du sparker en fremmed hund fordi du blir gal over din træning blir forstyrret! WHAT????

    Loui kommer HVER gang, med mindre han render rundt og hygger sig med hunde vi har PLANLAGT at mødes med. Og altid steder uden fremmede hunde...


  • #52   25. sep 2008 Natascha

    Hvordan ville du holde en fremmed hund væk fra din amr. bulldog, som er aggressiv på andre fremmede hunde?
    Sådanne fremmede hunde kan være meget insisterende på at komme tæt på.

    Skal Mia stå og afvente, at hendes amerikaner har fat i den anden hund, før hun reagerer? ( du skriver jo, at det ikke er nødvendigt at sparke hunden hvis der ikke ER opstået en situation)

    Tror du ikke, at Mia vælger at sparke ud efter en fremmed hund, fordi hun netop gerne vil UNDGÅ at der opstår en situation?

    Hvad ville du som ejer af sådan en fremmed hund vælge; - at Mia sparker ud efter den eller at den er mellem kæberne på en amr. bulldog?


  • #53   25. sep 2008 Lise - Ja jeg må ærligt indrømme at jeg ser på disse mennesker som ligeglade. De vil sk*de hele verden et stykke. De ser på verden som om de ejer den.

    Ja undskyld jeg siger det så hårdt, men forestil dig hvis jeg hver gang der var fremgang i træningen så kom jeg og ødelagde det for jer, så i måtte starte helt forfra.

    Jeg går pt meget svagt pga min ryg, og jeg gør alt for at gøre det til en fornøjelse at lufte hunden. Og glæder mig så gevaldigt over de mindste ting, men det kan de egoistiske og uansvarlige hundeejere bare ikke se.


  • #54   25. sep 2008 Lise - Præcis derfor sparker jeg efter hunden. Vil hellere losse hunden, end jeg vil se min hund stå med blod ud over det hele.

    Natascha - Hvis folk er så meget imod at jeg forsvarer min egen hund, så må de holde deres i snor. Jeg siger nej til alt og alle der spørger om deres hunde må hilse. Så hvorfor skal jeg bare finde mig i at andre hunde bare kommer hen og hilser?

    Skal jeg bare give folk lov til at smadre min hund endnu mere? Skal min hund blive hjemme fordi folk ikke kan holde styr på deres hunde?

    Som sagt prøver jeg hele tiden at rette dette problem så det kan blive en fornøjelse at gå med hunden, men det ser folk jo ikke. Nej de reagerer kun på at jeg har en agressiv hund som ikke kan med andre, og som burde skydes.


  • #55   25. sep 2008 Mia

    Jeg har tendens til at give dig ret. De gange, jeg har oplevet andre hunde rende op i hovedet på mine uden at ejeren har kunne kalde sin hund til sig, har jeg også fået opfattelsen af en ret ligegyldig holdning.

    Ligegyldighed overfor egen hund, ligegyldighed overfor mine hunde og ligegyldighed overfor mig.

    Så i bund og grund anser jeg nok de fleste for bare at være ligeglade.

    Når det så er sagt vil jeg sige, at jeg gennem mit arbejde jo ofte møder og har mødt mange, som er blevet "indoktrineret" til at mene, at dette er vejen. Men heldigvis har de da også kunne se logikken i at lade være, når man så har forklaret det ordentligt for dem.


  • #56   25. sep 2008 Lise - Jeg ved også godt at det ikke er alle der er ligeglade. De fleste ser bare ud som om de mener det er mit problem at min hund ikke kan lide andre, så må jeg jo holde min hund væk.

    Ville bare ønske at endnu flere ville se problemet i at have deres hunde løse når de ikke er helt lydige. Kan sagtens se det hyggelige i at gå med hundene løse, men det kræver virkelig også et stort ansvar.


  • #57   25. sep 2008 Mia, jeg er ihvertfald ikke en af dem der ser ned på folk med aggresiv adfærd overfor andre hunde, (bare for lige at få det på plads) min egen kan også være lidt sån..

    Jeg er heller ikke selv en af de mennesker der spørger om hundene må hilse, jeg lader folk gå forbi og prøver at beskæftige Loui med andet præcis som jer.

    Men jeg har selv prøvet at være i den situation du beskriver, kan os godt forstå du reagerer, mener bare at det at sparke, eller som du selv siger losse hunden burde være sidste træk. Jeg plejer at gå væk med min hund eller skubbe hunden vær med foden, eller råbe af den eller lignende - alt andet end at sparke, og hvis den så bider efter loui så sparker jeg den først (har været der nogle gange snart, folk i vores område er så skide dårlige til at have hund i snor).

    Desuden kan jeg mærke på Loui at når jeg hidser mig op og bliver skide gal, så bliver det endnu værre, for det reagerer hunde skisme ofte på smiley


  • #59   25. sep 2008 Natascha - Jeg sparker ud efter de hunde der ikke forstår at de skal smutte. Ja den med at gå væk er nemmere sagt end gjort. Han er rimelig tung, og har mange krafter bag sig. Så han er altså ikke lige sådan til at flytte på. Så min sidste udvej er altså at sparke ud efter de hunde der ikke forstår det. Og denne løsning er desværre min udvej for det meste.

    Og nu skrev jeg losse til den, fordi jeg hellere vil losse til hunden end jeg ville se den være flået. Det var sådan det skulle forståes, det skulle bestemt ikke forståes som om jeg sparker efter dem alt hvad jeg kunne.


  • #60   25. sep 2008 I´m ACE

    Du skriver: "Dyr gør ikke noget, som de ikke er motiveret for. Hvordan man motiverer er spørgsmålet. Du kan motivere vha frygt for straf eller med forventning om forstærkning af en eller anden art (positiv forstærkning). Så jeg er uenig med dig i, at en hund kan komme uden at være motiveret for det på en eller anden måde. Det er netop lydighed..."

    Ja, du har ganske ret i etologiske termer.

    Men hvorfor du så vælger at skrive sådan:" han kommer når jeg kalder - hvis han er motiveret for det..."

    Det er jo så ensbetydende med - sådan som jeg læser det - at der også er gange, hvor han så ikke er motiveret for det, og derfor ikke kommer.

    Og det jeg så efterfølgende så mener er, at du da altid skal kunne kalde din hund til dig, hvis du vælger at slippe den - og så er det da din opgave, hvordan du vil motivere ham til at gøre det ( enten positivt eller negativt).


    Også aldeles enig i din beskrivelse af den karelske bjørnehunds jagtfacon. Jeg har dog ikke før hørt om, at kareleren sneg sig afsted, som du beskriver. Det har jeg aldrig fået beskrevet eller set før. Jeg har oplevet at de kan snige sig ( nærmere dukke sig lidt) i cirkler rundt om bjørnen, - men ikke at de sneg sig op på bjørnen på den måde.
    De gange jeg har set dem i arbejde løber de op til bjørnen og omkredser den, - laver skinangreb og gøer som besatte ( stiller den). Jeg har set film fra Rusland og USA.


    Ps. På grund af det megen udstillingsopdræt hos bordercollier, er det jo heller ikke alle bordercollier, som hyrder ligesom working-hundene, - men det er jo en sidebemærkning.


  • #61   25. sep 2008 Okay mia. Jeg er glad for du prøver andet først:)
    Jeg sparker selv ud efter hunden hvis den bliver truende eller lig.
    LOL nej, jeg forstod det nu heller ikke som om at du bar sparkede den halvt fordævet:P


  • #62   25. sep 2008 Natascha - ;o) Det var godt, er nu ikke helt så voldsom. For sys da også det er synd for hundene at de har uansvarlige ejere.

  • #63   25. sep 2008 bestemt, jeg bliver også super irritabel over det...

  • #66   26. sep 2008 I´M ACE

    Mht. farverne på schæferhundene:

    Efterhånden er det blevet sådan, at de gyldne/sorte ( ofte en meget varm gylden farve) er langt hyppigere hos højavlshundene ( udstillingslinierne), mens man i brugshundelinierne for det meste ser gul/sorte ( ofte en mere bleggul farve), gul/sorte ( med overvejdende sort, her kan den gyldne farve svinge fra helt bleggul til en varm rød farve), ulvegrå ( fra stålgrå til mørkegrå) og endelig den helt sorte.

    Jeg har aldrig før stødt på udtrykket "engelske sorte", - den vil jeg klart forkaste som en skrøne.

    Man kan ikke stille det op på den måde, at jo mere sorte/mørke en schæfer er, des mere brugslinier er der i den, men på den anden side forstår jeg godt, hvorfor denne myte er dukket op.
    Jeg har set virkelig blege individer indenfor begge linier ( højvlshundene og brugshundelinierne).

    Til gengæld vil jeg mene, at det er relativt nemt at se forskel på en ren højavlshund og en ren brugshund. De er som regel bygget ret forskelligt.


  • #69   26. sep 2008 I´m ACE

    Ja, brugshundene er generelt mere firkantede at se på grundet et kortere kryds og en kortere løbsknogle.

    På nogle udstillingsmodeller er det så ekstremt, at det ser sygt ud.
    Se eksempelvis slutningen af dette afsnit.

    http://www.youtube.com/watch?v=uqYxvlfxvnk


    Det er jo den tyske schæferhundeklub, som har nedsat racebeskrivelsen af schæferhunden. Og denne racebeskrivelse udelukker hvide individer og langhårede individer.

    At man så efterfølgende fandt på at lave den hvide er i mine øjne ikke et spørgsmål om at opdele efter farve, idet schæferhunden må være sort, sort/gul eller grå med alle de variationer, det medfører.

    At der skulle være en sort variant med specielt tilhørsforhold til England har jeg aldrig hørt om.

    Derimod kaldte englænderne schæferhunden ( german shepherd ) for alsatian. Forklaringen skulle tilsyneladende være den, at englænderne efter 1. verdenskrig hadede ALT, der havde noget med Tyskland at gøre, så end ikke navnet "German" skulle optræde i denne hunds racenavn.


    Spændende læsning mht. Bohemian Shepherd. Den er jeg ikke faldet over før, men tak for tippet. Jeg kan læse mig frem til, at det er én af forfædrene. Jeg fandt til gengæld denne lidt inspirerende hjemmeside.

    Ps. En anden race, som man mener er i schæferhunden er beauceron ( - som også skulle være i dobermann).

    (link fjernet)


  • #71   29. sep 2008 Selvtak *s*

Kommentér på:
"Den gør ikke noget" !

Annonce