{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.011 visninger | Oprettet:

"Den gør ikke noget" {{forumTopicSubject}}

Hej med jer

Jeg har nu haft min hvalp i 5 døgn, og alt går så fint. Det virkede til, at han er faldet til med det samme herhjemme, og vi har haft minimalt med uheld. De få gange det er sket, har 100% været min fejl, fordi jeg ikke kendte hans tegn endnu smiley

Vi går en masse (korte) ture, så han kan tisse/opleve og han er så dygtig til at hilse på folk, undersøge verden mv. Han skal lige se fremmede hunde an, men vil så gerne lege med dem. Det er her mit spørgsmål kommer. Jeg luftede ham i vores gårdhave tidligere, hvor jeg ikke havde set, at en ejer med tre løse hunde var i den anden ende. Hun lod hendes hunde spæne over til ham og springe rundt på/omkring ham, mens han var i snor. Jeg sagde flere gange, at han stadig var ved at lære at møde andre hunde, hvorfor det der var voldsomt for ham og hun lod dem fortsætte og svarede "de gør ikke noget" smiley

Det var tydeligt hvor bange han var, og han prøvede at løbe væk uden held, uden at hun gjorde noget ved sine hunde der jagede rundt efter ham smiley Jeg løftede ham op, hvilket jeg ellers har læst man ikke må, men det var simpelthen så synd for ham. Han havde halen mellem benene og så meget bange ud, mens han gjorde alt for at prøve at slippe for dem. Jeg tog ham væk fra hundene og vi gik et andet sted hen i stedet, men han var meget nervøs bagefter. Jeg ved ikke om det er mig der har fejlet som ny ejer, og skulle have håndteret situationen anderledes. Jeg vil jo også gerne vise ham at verden ikke er farlig. Det der var dog helt tydeligt for meget. Hvad gør I, hvis I møder ejere/hunde der opfører sig sådan, og hvordan skal jeg reagere næste gang?

På forhånd tak for hjælpen smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  "Den gør ikke noget"
  • #2   27. dec 2017 Der er så mange mennesker derude som endnu ikke forstår at det ikke kun er vigtigt hvordan DERES hund er i samspillet mellem 2 (eller flere) hunde.

    Det er noget nær umuligt og få stoppet 3 løse hunde alene. Hvis du læste at din hund blev bange, så var det hurtigste nok at tage ham op og væk.

    Nej man må ikke løfte sin hund, men i en situation hvor man skal have sin hund væk fra hurtigst muligt vil jeg mene at alle kneb gælder smiley


  • #5   27. dec 2017 Jeg prøver at være mere bestemt næste gang. Lille manden skal jo gerne fortsætte socialiseringen på en god måde smiley

  • #7   27. dec 2017 Hvor stor er sådan en gårdhave lige?
    Man kan vel ikke rigtigt undgå at se hele tre andre hunde i en gårdhave...
    Der skal bare én oplevelse af den slags til, så står du med en hvalp med en skidt oplevelse i hukommelsen. Og der skal ti positive oplevelser til at erstatte den.

    Find en ligeværdig legekammerat og start forfra.
    Det bedste valg i en situation med løse hunde, er at gå ind foran din hund og blokere.


  • #8   27. dec 2017 #7 Gårdhaven er vel 10-15 m bred og 40-50 m lang. Jeg kom ud af min opgang i den ene ende og hun havde sine hunde nede bag skurene med skraldespande i den anden ende, derfor så jeg dem ikke før vi var ca. midt i haven og de kom susende rundt om skurene smiley

  • #9   27. dec 2017 I sådan en situation havde jeg taget min hvalp op og var gået min vej. Nej, man skal ikke gå og bære rundt på sin hvalp hele tiden og være overbeskyttende, men i en situation, hvor hvalpen bliver presset, og den anden ejer ikke er til at snakke med, så ville jeg fjerne min hvalp, præcis som du gjorde, og ikke tænke videre over om man bør bære på den eller ej.

  • #10   27. dec 2017 Hvis jeg ikke kan skærme min hund eller råbe de andre væk, så ryger han på armen. Jeg er simpelthen færdig med at min hund skal have dårlige oplevelser med andre.


  • #14   28. dec 2017 Du skal vise din hvalp at DU beskytter den. Jeg synes ikke du handlede forkert, men vær mere bestemt når du siger fra for din hvalp næste gang- mennesker hører nemlig ikke altid så godt, når de kommer med deres hunde; "der ikke gør noget"!
    Min hund blev som hvalp rendt over ende, løbet ned og jagtet af hele 7 løse hunde, på vel og mærke 7 forskellige gåture forskellige steder, i min lille by, hvor hunde skal føres i snor.
    Fordi jeg var for sen og dernæst for dårlig til, at beskytte min hund mod de fremmede løse hunde, lærte hun at gøre det selv.
    I dag er der "no mercy" når jeg træffer en løs hund, der er på vej hen til os. Jeg trækker min hund om bagved mig, mens jeg træder frem mod den løse hund og brummer; "Kan du så gå hjem"!
    Dette har jeg måtte gøre en god håndfuld gange.


  • #15   29. dec 2017 Michelle

    Jeg er enig så langt at man skal gøre alt for at beskytte sin hund og skærme den fra løse hunde man ikke kender, men jeg tror ikke altid at det er smart at man decideret skælder ud på de fremmede hunde.

    Jeg tror man risikerer at vise sin hund at man skal reagere negativt når der kommer en løs hund.

    Jeg gør det at jeg træder foran min egen hund så vidt det er muligt og holder den fremmede hund på afstand med armen. Jeg skælder den ikke ud, tvært imod siger jeg venligt hej til den, og kan jeg få fat i halsbånd el. lign. så den ikke kommer nærmere min egen så gør jeg det.
    Begynder den at fise rundt om os snurrer jeg med rundt og har hele tiden armen fremme for at holde den på så lang afstand som muligt. Jeg kan bedst li' når jeg kan få fat i dem. Så er der ro på til ejer når hen til os.


  • #17   29. dec 2017 Maj-Britt

    Som skrevet oven for. Det er noget nær umuligt med 3 hunde. Bare 2 er tæt på umuligt at stå med alene.

    Igen... Alle kneb gælder når man skal skærme sin hund, men sådan generelt at skælde ud på hunde der kommer hen tror jeg er en skidt idé.



  • #18   29. dec 2017 Der er jeg ikke helt enig Tinna, for lader jeg den fremmede hund komme så tæt på, er både min og min hunds personlige rum overskredet, og så oplever hunden ikke at den bliver beskyttet, den oplever blot forvirring. Desuden har jeg oplevet én der blev bidt fordi personen tog fat i halsbåndet på den fremmede hund, der kom løbende, så det ville jeg bestemt ikke forsøge.
    Vil dog sige, at hvis det er en hvalp der kommer løbende løs imod os, ville jeg gøre som du Tinna, hvalpen skal jo ikke blive bange for fremmede mennesker- men den ville ikke få lov at kontakte min hund.
    Adfærdsbehandleren jeg har haft kontakt med (pga min hunds usikkerhed overfor fremmede) har lært mig at beskytte min hund som jeg gør nu og det fungere. De fleste hunde stopper op ca 3 meter væk mens deres ejer går videre uden at gøre fra eller til, som om det ikke er deres hund....


  • #19   29. dec 2017 De fremmede hunde kommer ikke i kontakt med min hund.

    Synes det er super du har fundet en metode der virker for jer. smiley

    Som med alt andet er det jo individuelt fra hund til hund.
    Nogle hunde opfatter det som en optrapning til konflikt hvis man selv bliver sur.
    Det lyder ikke til at være tilfældet for din hund, men så har vi fået begge nuancer med i tråden smiley


Kommentér på:
"Den gør ikke noget"

Annonce