{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.476 visninger | Oprettet:

"Den gør ikke noget" {{forumTopicSubject}}

“Den gør ikke noget”
LISE LINDEGAARD ANDERSEN·16. AUGUST 2017

Artikel af Lise Lindegaard Andersen,
SOR Hundeskole
www.hundeskole.dk


Mon nogen kan nikke genkendende til denne sætning ? Dét vil jeg tro, de fleste hundeejere kan. Det er nok nemlig den hyppigste sætning, man hører, når man som hundeejer kommer gående, og en fremmed løs hund ude af ejers kontrol kommer drønende op imod ens egen hund og en selv.

Nu er det ikke alle hundeejere med løse ukontrollerbare hunde, som har den ”høflighed” på denne måde at informere om deres hunds adfærd, inden de lader den løbe op i hovedet på andre. Som regel hører man ikke noget, men kan bare se til at endnu en løs ikke-indkaldssikker hund er på vej.

Den slags møder resulterer jo ofte i, at man som ”modtager” af en sådan frembrusende fremmed hund, tillader sig at påtale det upassende møde, men som regel står ejere af den slags hunde total blanke med et ”åbent ansigt” a la hvilken-planet-er-du-beamet-ned-fra og kvitterer med et……..”Slap aaaaaaa, - der skete jo ikke noget”.
”Den gør ikke noget” og ”Der skete ikke noget” er noget nær så langt væk fra sandheden, man kan komme. Folk, som benytter sig af den slags undskyldninger for deres egen manglende evner udi…………..ja, hvor skal man begynde…….…….…..udgør et kæmpe problem for andre hundeejere og deres hunde.


Tryghed og energi.

Hunde er sociale dyr, som på den måde vi lever med dem, nærmest lever i en slags flok. Det vil sige, at de opbygger særligt tætte relationer til deres nære dvs. ejere og evt. andre hunde i familien og måske lidt mere perifere bekendtskaber så som faste træningspartnere eller gå-tur-”venner”. Tryghed er lige så vigtig for hunde, som for mennesker!

En relation hund og hund imellem opbygges gennem gentagne møder, samvær og dermed kendskab til hinandens grænser og reaktionsmønstre.
Et meget kort og evt. voldsomt møde er kun med til at stresse en hund. I værste fald reagerer den ved at underkaste sig ( i angst/usikkerhed ) eller ved at udvise aggression. Alene dén energi hvormed den fremmede hund kommer med, er udslagsgivende for modreaktionen.
Kommer den fremmede hund med en relativ voldsom energi, som de fleste hilseglade ikke-indkaldssikre overivrige hunde er i besiddelse af, så vil dét alene afstedkomme en modreaktion.
De fleste hundeejere ved heller ikke, hvordan de skal værne deres egen hund mod disse vildfarne hilsetosser. Der er mange skrøner og ”gode råd” i omløb, som jeg aldrig ville benytte mig af. Hvis en hund gang på gang oplever, at andre hunde på den måde har ”fri adgang” til den, kan det skade dens forhold til ejeren. Ejeren bør jo altid beskytte sin hund, og hvis hunden gang på gang oplever, at ejer enten står handlingslammet eller blander sig på en ineffektiv facon, så mister hunden sin tillid til sin ejer, hvilket kan resultere i en voksende modreaktion mod fremmede hunde.
Derfor ”gør” en hund, som kommer løbende op i hovedet på en anden hund, ALTID ”noget”!


Tidligere erfaringer

En hunds reaktion ift. andre hunde afhænger også af, hvilke oplevelser den tidligere har haft. Har en hund gentagne gange oplevet ukontrollerbare hunde, som alene eller i flok kommer løbende op til den, er dét i sig selv en ubehagelig, stressende oplevelse, og for hver gang en hund oplever dette, vil dens tolerancetærskel overfor andre hunde mindskes. Ét enkelt voldsomt møde kan risikere at ændre en hunds adfærd negativt.
Det er bl.a. derfor at besøg i hundeskove, hvor der traditionelt ingen styring er på hundene, ofte resulterer i præcist det modsatte af, hvad man ønskede, - og man ender op med en en hund, som udvikler intolerance overfor eller stress i forbindelse med andre hunde.
En hund behøver ikke at have været bidt for at at have oplevet et overfald. Alene energien, hvormed den anden hund kommer, kan være nok til at intimidere i en grad, så hunden føler sig overfaldet, og så nytter det altså ikke, at der står en tåge-Åge af en ejer 50 m. væk og råber ”Den gør ikke noget!”
For jo, - det ”GØR” den jo tydeligvis!


Den ansvarlige hundeejere

At drage omsorg for sin hund handler jo om at give hunden oplevelsen af, at den er tryg. Når man gang på gang som ejer oplever, at andre hundeejere er ligeglade og bare lader deres hunde løbe op i hovedet på ens egen, - og når man oplever følgevirkningerne hos sin egen hund, ja, så afstedkommer det jo også usikkerhed, anspændthed og utilpashed hos én selv.
Fornemmelsen af selv at være tryg daler, - fornemmelsen af, at man hele tiden skal gå og være ”på vagt”, fordi man ikke ved, om der nu igen kommer nogen, breder sig.
Så JO – DIN løse, ikke-indkaldssikre opsøgende hund GØR faktisk noget !!!!!


Under træning

Mange hundeejere går ikke ”bare” tur, - de bruger også tiden til at opbygge og udbygge det gode indholdsrige samvær med deres hund ved at træne den.
Under træningen kræves det, at hunden holder fokus, og at man også selv kan koncentrere sig om sin hund og den opgave, man træner hunden i.
At stå dybt koncentreret og så PLUDSELIG opleve, at en fremmed hund kommer stormende, er om muligt endnu mere belastende, netop fordi man går i sin egen ”osteklokke” af koncentration.
Alene den bratte ændring i stemningen, der uværgeligt sker, når en fremmed hund på den presser sig på, er enormt ødelæggende for hundens og ejerens evne til at kunne arbejde sammen.
Selv på mange træningspladser findes der desværre trænere og hundeejere, som ikke forstår, hvor grundlæggende vigtigt det er, at hund og fører føler sig trygge.
Jeg har utallige eksempler på, at folk er stoppet til træning i klubber eller hos private, fordi trænere ikke formår at skabe et trygt undervisningsmiljø.
Så JO – DIN løse, ikke-indkaldssikre hund GØR i dén grad noget !!!!!


Socialisering

Jeg har hørt, hvordan ejere af ikke-indkaldssikre, hilsetossede hunde lynhurtigt får ”den vendt” til, at det er den anden hunds problem, for den er jo ikke ”ordentligt socialiseret”, hvis den ikke kan klare, at en hund, som ikke ”gør noget” kommer brasende op i hovedet på den.
Jeg kan ikke klart nok understrege, at HVIS man siger sådan, SÅ giver man på tydeligste vis udtryk for, at man ikke har særlig meget forstand på hundeadfærd, - og jeg vil samtidig sætte et stort spørgsmålstegn ved ejers empatiske evner.
Uanset socialiseringsgrad vil det altid være sådan, at en hund ikke ”kan med” / ”kan lide” samtlige andre hunde. Det er utopi at tro, at alle hunde ”kan med” alle hunde.
End ikke mennesker, som vi gør en årelang indsats for at udvikle sociale kompetencer hos, ”kan” med alle andre mennesker. Så at skyde folk i skoene, at de har ”socialiseret” deres hund dårligt, fordi hunden tillader sig at reagere på en vild, understimuleret uopdragen hund, er fuldstændig forkert og forvrænget.
Højst sandsynligt er det derimod den fremmede hund, som er dårligst socialiseret, fordi den ikke kender til andres hundes normale grænser, hvis den tror, den vil blive hilst velkommen, når den kommer brasende i fuld firspring med en ”mig-mig-mig-attitude”. Det samme kan vist med rette siges om dens ejer.


”Den har godt af det.”

Skulle man stå med en hund, som virkelig siger meget kraftigt fra overfor tilløbne løse hunde, så må man jo næsten korse sig, når man på......….... ”Den gør ikke noget”......…... råber tilbage ”Ja, men dét gør min!”..........og man så får svaret ”Så kan min lære det, - det har den godt af” !!!!!!
Hallo……….MIN hund er ikke sat i verden for at opdrage på DIN hund, - det er din opgave som hundeejer at opdrage din egen hund, - det er ikke andre folk eller deres hunde, som skal løfte dén opgave. Det er ganske simpelthen ansvarsløst.
Og igen, - en hund, som igen og igen og igen oplever at skulle ”sige fra” overfor en fremmed hund, udvikler kun mere og mere intolerance.
Så JO – DIN løse, ikke-indkaldssikre hund GØR virkelig noget !!!!!


Det lovmæssige

Endelig, som en sidste lille men ikke helt ubetydelige note, så ER det altså ulovligt at slippe sin hund løs, hvis ikke man kan kalde den sikkert til sig.


Konklusion

Så når du som ejer til en opsøgende, ikke-indkaldssikker hund synes, at din hund ikke ”gør noget”, så tro om igen!
Det ER dig, som er helt gal på den både set ud fra en hundepsykologisk synspunkt, udfra et menneskeligt hensynsmæssigt synspunkt, udfra et træningsmæssigt synspunkt og udfra et lovmæssigt synspunkt.
Så når du som hundeejer føler dig forurettet, - på din hunds og egne vegne, når du oplever en fremmed hund opsøge dig og din hund, så er du i din FULDE ret.
Løse, ikke-indkaldssikre opsøgende hunde ”GØR” noget! Stop det! Stop det både på træningspladserne og luftestederne.

Mvh
Lise


Kommentarer på:  "Den gør ikke noget"
 • #1   16. aug 2017 Løse hunde gør ikke mig forurettet.
  Jeg gør ejeren opmærksom på at jeg slipper mine killerdogs så jeg ikke bliver viklet ind i snore, og hunde.

  Nu er mine venlige hunde, men det ved modparten jo ikke.

  Alt hvad du skriver er sikkert rigtigt, men hvorfor egentlig.
  Gætter på at de fleste på HG udviser pli i den sammenhæng.


 • #2   16. aug 2017 Hvis du skriver dette, for at lægge det ud som artikel på en hunde skole, så ville jeg få en til at redigere din tekst.

  Den er meget følelses orienteret, og virker mere som et pigesurt opstød end som en artikel der tager et ellers vigtigt emne op. smiley

  Men det skal du ikke være ked af, at formulere sig oplysende og konkret samtidigt er meget svært.


 • #3   16. aug 2017 Tak for et virkelig godt indlæg Lise. Det er nemlig ikke sjovt for hverken hund eller ejer med disse løse hunde.
  Jeg er helt med på at folk der har styr på deres hunde kan gå løs med dem, det må da være skønt at kunne give hundene den frihed under kontrol.
  Mine hunde må også hjertensgerne hilse på andre hunde hvis de selv viser interesse og den anden hund er rolig og/eller i snor.

  Vi oplevede selv en løs labrador i går, det blev en rigtig dårlig oplevelse, specielt for lille Rosa. Hele historien kan læses i mine statusbeskeder hvis nogle skulle have lyst til at læse det.
  Vi fik ikke så meget som en undskyldning, og ejer gjorde intet for at få hendes løse hund til sig. På trods af at Rosa fløj rundt i hendes snor og skældte ud for at få den på afstand.
  Jeg stod med Lucky i armene da han for en uge siden blev opereret for løs knæskal, heldigvis var han oppe. Og jeg prøvede at gå imellem den fremmede hund og Rosa. Jeg fik ikke råbt højt, for jeg er så konfliktsky og hunden var ikke aggressiv. Men nøj hvor havde jeg dårlig samvittighed overfor Rosa, for at hun skulle opleve det.
  Det skete et sted hvor der er ret åbent, så hun kunne sagtens se at vi kom gående, derudover er der det sted tydeligt skiltet med snor påbud, så der var ingen undskyldning for at Rosa skulle have den oplevelse.
  Heldigvis er Rosa en sej lille hund, på trods af hendes beskedne str, var der intet da vi 5 minutter efter mødte en anden labrador i snor, hun gik bare pænt forbi.


  Men hvor ville det dog bare være skønt at kunne gå med hundene i fred, uden at skulle frygte løse hunde og dårlige oplevelser. Rosa havde da heldigvis overordnet en rigtig hyggelig tur, men vi tog jo netop hen i skoven/parken for at hygge og gå en skøn tur som vi ikke går hver dag, og så skal hun opleve en løs fremmed stor hund smiley

  Det er så frustrerende og træls, specielt når man går med en hund der er opereret og derfor ikke må noget, han må gå stille og roligt i 5-7 minutter pr tur, han var jo så heldigvis oppe på armen da vi mødte den, men det kunne ligeså godt have været et par minutter tidligere hvor Lucky også gik nede, det kunne altså skade hans opererede knæ, hvis han skulle til at flyve rundt i snoren på samme måde som Rosa gjorde for at komme væk og samtidig advare den anden hund. smiley

  Samtidig er jeg glad for at Rosa er så lille, for ellers kunne den lab sagtens have endt med at blive bidt, ikke fordi den var aggressiv, men fordi Rosa ikke bryder sig om store nærgående fremmede hunde, så når de overskrider hendes grænse, hvilket desværre er sket siden hun var helt lille, går hun hurtigt fra advarende gøen til at bide ud efter dem. Hun ville aldrig kunne skade nogen og ingen hunde respektere hende, sikkert pga den lille størrelse, men havde hun nu været stor, ville det jo være mig der endte med at blive syndebuk, selvom hun jo ikke var den der gjorde noget forkert til at starte med.

  Og ja jeg er opmærksom på at hun ikke skal derud hvor hun bider, men hvad fanden skal man gøre når de stormer hen i hovedet på hende smiley
  Hun er så sød en hund og er så glad for andre hunde, når de er rolige og ikke kommer stormende. Normalt tager jeg hende op når jeg kan se de kommer, for det er den nemmeste måde at beskytte hende på, selvom mange siger det er forkert, men Rosa er mere tryg oppe hos mig, hellere safe than sorry. Og nu har hun haft for mange dårlige oplevelser med de løse hunde til at jeg vil lade hende stå dernede selv. Andre hunde tager jeg hende selvfølgelig ikke op ved.
  Men lige i går kunne jeg simpelthen ikke nå det når jeg også havde Lucky på armen smiley


 • #4   16. aug 2017 Siden hvornår er grammatik blevet den væsentligste faktor i vurderingen af et indlæg? Er der vendinger eller ord, der kan gøres til genstand for tvivl, så spørg ind til det.
  Jeg forstod indlæget, men nu har jeg også boet sammen med en sprogspasser(blondine), så det meste kan jeg dechifrere.
  Til slut! Jeg er i overvejende grad enig i startindlægget smiley (hvis da ikke, jeg har misforstået alt)


 • #6   16. aug 2017 Altså indlægget i sig selv er fint nok og jeg er enig.
  Men hvis det er skrevet og slået op herinde som et forsøg på at puste lidt til ilden med episoden den anden dag, så synes jeg måske at det er lidt fesent og unødvendigt.


 • #8   16. aug 2017 Nogle gange må man også se lidt indad.
  Måske ens egne hunde ikke har det mest stabile temperament, hvis ikke de kan overkomme en løs hund.

  Vi er alle kun mennesker.
  Fejl sker.
  Ord kan løse mange problemer, men det kræver at man sætter sig sammen og bruger dem - og ikke straks tyer til Facebook.

  Selvfølgelig skal man have snor eller styr på sin hund, men livet er ikke altid så enkelt, som startindlægget lægger op til.

  Ryst det af og op på hesten igen smiley
  Ingen grund til at puste ild i gløderne fra en gammel sag. Negativ energi har det med at sætte sig.


 • #9   16. aug 2017 Jeg er simpelthen også så træt af uansvarlige hundeejere. Atlas er meget usikker, når han er i snor, efter at han blev overfaldet, så han reagerer med en masse lyd, når fremmede hunde kommer over til os. Det sker heldigvis sjældent, og jeg har faktisk haft større problemer med hunde i flexliner, hvor ejerne ikke har kunne holde deres hunde.

  Når det så er sagt, så er jeg meget enig med Malene. Verden er ikke så sort/hvid og fejl sker. I sidste uge løb Atlas hen til en fremmede kvinde, fordi jeg lod ham løbe rundt i et sving, hvor der ellers aldrig er nogen. Heldigvis kom han da tilbage da jeg kaldte, og jeg fik sagt undskyld til kvinden.
  Der vil altid være åndssvage hundeejere, men jeg gider ikke gå og være irriteret over det i længere tid. Det kunne være fedt, hvis alle var enige om, hvordan man bør holde hund, men det kommer desværre nok aldrig til at ske.


 • #10   16. aug 2017 Synes det er ret fedt, at fordi min hund bliver mere og mere træt af trælse løse hunde, så er det lidt "min" skyld pga hans bløde sind ??? Min er ligeglad med alt og alle... vi vil bare gerne gå i fred.

  Jeg går gerne kl 6, for at undgå folk, men det kan jeg ikke hver dag.

  Jeg har råbt, at han er syg, bider og lign. ... intet hjælper for jeg er den onde onde hundeejer, som ikke lader sin hund hilse.

  Ja gu kan det gå galt, men jeg får aldrig et "undskyld" "beklager".... jeg står ofte med andre hunde, og beder ejeren hente den.

  Ja min har, pga sin fortid, sgu nok ikke et bombesikker sind, men det kan da ikke være mit problem, når jeg holder ham væk fra alt? Han hverken bider eller laver udfald... han bliver bare ked af det.

  Folk hader at lave fejl, og når man fanger dem i det, så er det sjovt nok alle andres skyld.... ja helst den, som ikke gider deres løse hund faktisk. • #11   16. aug 2017 Hvor må det være belastende at have hund der ikke tåler at møde andre hunde.

  Mine er lykkelige når de en sjælden gang får mulighed for at snuse til fremmed røv smiley

  En tilløber er jo ikke nødvendigvis agressiv. • #12   16. aug 2017 John min tåler rigtig mange hunde.... men dem "som ikke gør noget" har bare så ofte lavet udfald.... så drop den nedladende kommentar, som om det igen er vores skyld at vi bare ikke gider andres møghunde... for der er så mange med dårligt hundesprog pg adfærd... det gider jeg ikke byde min hund. Ser dagligt hvordan hunde bliver kanøflet, og ejer står og smiler.... ja ja så kan den lære det ... ja det er flot.

  Jeg passer på min hund... han er en helt alm lab, som kan med alle "normale" hunde, men løbes over ende nej tak... og stå model til hunde som ikke altid gider andre.... også nej tak!

  Og efter 6 mdr skadesperiode ja så skal han også passes på.


 • #13   16. aug 2017 #12
  så drop den nedladende kommentar

  Hvad er det i mit svar du ikke fattede, eller gad at forstå.
  Prøv at læse det igen, og kommer du til samme konklusion kan jeg ikke hjælpe dig desværre.

  Tåler kan sagtens erstattes med evt magter.
  Intet nedladende i det.


 • #14   16. aug 2017 Ja men min tåler/magter sikkert de fleste, men hvorfor skulle jeg lade min være prøveklud ... for den er sikker hver gang, at de råber "min gør ikke noget"... ja lige indtil de gør noget, og de kunne lige så godt råbe "jeg kan ikke kalde min hund til mig" for det er nemlig sandheden 99 % af dem jeg møder.

 • #15   16. aug 2017 Min hund er lykkelig sammen med de hunde han kender... og har ikke behov for at få snuset røv af fremmede hunde.

 • #16   16. aug 2017 Jeg har sgu heller ikke lyst til at hilse på alle, som jeg møder - eller for den sags skyld medvirke til gensidig røvinspektion. Det har nok også præget Chili smiley
  Dog hakker jeg ikke til folk, der vil hilse. Det er hendes egen "ting"


 • #17   16. aug 2017 Jeg er helt med på at fejl kan ske og hvis en ejer undskylder for en hund der er løbet uønsket over til min uden at den er aggressiv, så siger jeg heller ikke noget til ejer.
  Men dem der er fuldstændig uforstående overfor at de har gjort noget galt og ikke undskylder, der er det altså ikke bare en fejl.

  Jeg har en hund der er blevet overfaldet et par gange af løse hunde og derfor kan jeg ikke være sikker på hvordan han reagerer hvis en løs hund kommer til os, for han ér utryg - men det er da ikke MIN skyld.
  Jeg er også træt af at få smidt i hovedet at min hund har et ustabilt temperament eller er en belastning, fordi andre folks hunde har bragt ham til hvor han er nu - han har ikke altid været utryg ved fremmede hunde og Jeg træner løs for at ændre på det, men hvad dælen hjælper det når man flere gange bliver sat tilbage til startpunktet.


 • #18   16. aug 2017 John, for mit vedkommende er det belastende. Og jeg indrømmer gerne at jeg har lavet fejl selv i forhold til Rosa.
  Men når man adskillige gange har oplevet store hunde fare hen i mine små, hvor den mindste altså kun vejer 1,3 kg, og også flere gange har oplevet at den ene er blevet bidt, heldigvis aldrig noget alvorligt. Ja så er det altså ikke nemt at få dem overbevist om at den store hund som er 20-30 gange så stor som en selv og ikke respektere deres forsøg på at få dem på afstand, er en sød legekammerat som intet ondt vil dem.

  For mit vedkommende ved jeg da godt størstedelen af de løse hunde der løber hen til vores ikke er aggressive, men det hjælper ikke på at mine vil forsvare hinanden.

  Det allerværste er faktisk at de begge på andre tidspunkter elsker alle slags hunde. Lucky ELSKEDE schæfere da han var 6-12 mdr gammel, der mødte vi nemlig rigtig mange søde schæferen der dækkede når han ville hilse på dem (der blev altid spurgt om lov)

  Rosa er også en glad lille hund, og med bedre oplevelser havde hun været en rigtig legesyg og social lille hund. Men selv til hvalpetræning gik det galt gang på gang, min træner mente hun vidste lige hvordan det skulle klares, men det gjorde det faktisk kun værre. Jeg har fortrudt så mange gange at vi var på det hvalpehold, for Rosa oplevede faktisk mere eller mindre kun at blive trumlet og at de andre hvalpe ikke lod hende være når hun tydeligt sagde fra.

  Jeg gjorde mit bedste for at give hende gode oplevelser, men de dårlige overtrumfer desværre. Lige bortset fra når hun hilser på rolige hunde i snor, det elsker hun. Da jeg boede i Århus var der en hvid schæfer (kan ikke huske deres rigtige navn) han var en kæmpe, men hun ELSKEDE ham, når vi mødte ham skulle hun altid hen og sige hej til ham, til trods for at hans snudeparti var på størrelse med hende.

  Alle de dårlige oplevelser, betyder også at vi i dag ikke kan få besøg af min kammerat og hans hund, jeg håber det kan trænes, men lige nu går hundene amok når de ser den, på trods af den kun vejer omkring 10 kg og er så rolig.
  Så ja det er belastende og det er belastende at andre ikke kan forstå hvor meget det påvirker både mig og mine hunde med deres løse hunde.

  Jeg går i øvrigt kun hvor der er snorepåbud, så man skulle jo tro at det var muligt at gå i fred uden løse hunde, men det er det ikke..
  Gik jeg i hundeskov hvor det er tilladt, ville jeg forvente at uheld kan ske, derfor går jeg ikke de steder.


 • #19   16. aug 2017 Fuldkommen enig med Louise.

  Jeg har en hund som er panisk angst for store sorte hunde.
  Men det betyder jo åbenbart ikke noget, for det er jo min og min hunds fejl at den har det svært med andre hunde, og selvfølgelig skal min arme hund da bare finde sig i at blive trumlet den ene gang efter den anden.

  Nu kan man jo sagtens være stor i munden når man er ejer af en af de hunde som er ligeglad med om der kommer fremmede hunde farende i hovedet på ens egen hund, eller ligefrem har en hund, som man giver lov til at trumle andre hunde.

  Havde det ikke været for -ja undskyld mit udtryk- idioterne som bare lader deres hunde rende hen og terroisere andre folks hunde, så havde min arme hund ikke været bange for store sorte hunde, så havde min hund faktisk et bedre liv end den har.

  Igen i går blev min hund trumlet af en anden hund, endda på privat grund.
  Da jeg bad vedkommende om at hente sin hund og tage den i snor, blev jeg møget til på det groveste, blev kaldt for dyreplager og at jeg bare kunne gå tur med min hund inde i byen, hvis ikke den kunne klare at bliver rendt omkuld af andre hunde.
  Da jeg venligst opfordrede vedkommende til at tage sin hund og forlade vores marker, blev jeg igen overfuset.

  En ting er, at folk generel ikke kan se at det er noget skidt, at de slipper deres ikke indkaldssikre hunde løs og dermed kan være ansvarlig for, at andre hunde får ødelagt deres liv.

  Men jeg synes godt nok, at det er ekstra sørgeligt, at folk herinde på HG ikke kan se problemet, men nærmest forsvarer det med, at de hunde, som ikke kan klare at blive rendt over ende, har dårlig sind eller er af skod avl


 • #20   16. aug 2017 Havde jeg problemer ala ovenstående ville det ærgre mig og jeg ville så ikke lufte mine steder med chance for andre hunde.
  Er klar over at jeg er privilegeret ved at bo på landet, og dermed ikke behøver andres selskab på lufteturen.

  Vi møder dog nogen en gang i mellem til stor glæde for mine hunde.


 • #21   16. aug 2017 Jeg har Junior løs 24/7... undgår oftest de steder med snorepåbud ... jeg nyder mange ture... men ja det er sgu træls, at man ikke kan lade hinanden være i fred... folk er så egoistiske.

  Da jeg gik med min egetkønsaggressive Bullterrier var det endnu sjovere... først kom løs hund i hovedet på os... derefter blev man svinet til pga ens lorte kamphund.... Åhh det var skønne tider smiley


 • #22   16. aug 2017 Kan ikke huske hvornår jeg i løbet af de sidste par år har mødt en løs hund, der ikke var under kontrol.
  Jeg tænker nogen gange om det har noget at gøre med hvor man bor i landet.
  Når man læser herinde lader det jo til, at mange bliver udsat for løse ustyrlige hunde nærmest dagligt.
  Synes indlægget har mange rigtig gode pointer smiley


 • #23   16. aug 2017 Havde jeg problemer ala ovenstående ville det ærgre mig og jeg ville så ikke lufte mine steder med chance for andre hunde.

  Nå, så dem, som overholder hundeloven, og som har indkaldssikre hunde skal holde sig fra offentligheden, vi skal kun lufte hunden der hvor der ikke er andre hunde.
  Det vil sige, at vi bliver nød til at gå tur langs motorvejen, da det jo efterhånden er det eneste sted man ikke bliver rendt over af løse hunde.

  Og læs lige en gang mere. Jeg går på privat grund med min hund, trods det, så bliver den overfaldet af en fremmed løs hund.

  J0hN - godt nok en led indstilling du har.
  Først skal man have ødelagt sin hund på grund af uansvarlige hundeejere og bagefter så skal man straffes ved at man skal holde sig væk fra det offentlige rum.
  Med den indstilling er der ikke noget at sige til, at hundeejere efterhånden bliver mere og mere hadet af befolkningen.


 • #24   16. aug 2017 Helt og inderligt enig i hele indlægget .. med eller uden renskrivning af den lokale sprogprofessor eller "det er nok noget helt andet, der hentydes til" - eller som indehaver af en svagpisser med et usædvanligt fesent temperament .. eller .. nåede jeg hele vejen rundt ?

  Super relevant indlæg - som kan ses på nogle af kommentarene i tråden her smiley


 • #25   16. aug 2017 Anni du læser mig som fanden læser biblen.
  Jeg har ikke noget sted skrevet hvordan andre skal lufte deres hunde, men hvordan jeg ville gøre. smiley

  Lad være med at føle dig ramt over svar der ikke passer dig.
  Jeg skriver om egne erfaringer.


 • #26   16. aug 2017 John, hvis jeg kunne så gjorde jeg det. Men jeg bor i en by, tjo der går da ikke mange løse hunde der kommer stormende på fortorvet, men hvor fedt er det for mine hunde altid kun at gå på fortorv? De vil da også gerne med hen i den lokale park/skov (som i øvrigt IKKE er en hundeskov, og der er som sagt snor påbud, med tydelig skiltning ved indgangen.) hvor de kan opleve andre ting og dufte. De er altid i snor, så de genere på ingen måder andre, og reagere som sagt heller ikke på andre hunde, hvis de ikke stormer hen i mine. Jo de kan da godt gø lidt de er jo i flok og alarmhunde, men så får de besked på at holde mund, og de vil da også mange gange gerne hilse på andre hunde vi passere hvis de får lov, specielt Rosa bliver helt vild hvis hun får lov at hilse på en hundehvalp eller en rolig hund i snor. Men for dem er der kæmpe forskel på det, og så at få en løs hund farerende hen i hovedet, selvom hunden ikke er agressiv.

  Men jeg synes egentligt heller ikke at det kan være rigtigt at det er mig og mine hunde der skal holde os fra omverdenen fordi andre ikke kan finde ud af det.
  Rosa har da ligeså meget ret til at gå en hyggelig skovtur som andre har, ja faktisk mere end de løse, da vi overholder de regler der er i det område.

  Så ja du er super heldig at bo på landet hvor det er muligt at undgå andre hunde. Så heldig er jeg desværre bare ikke.. Det er blevet noget bedre efter jeg flyttede sydpå, men det skete jo så lige i går alligevel.


 • #27   16. aug 2017 Jeg gider ikke begrænse min færden, fordi få andre har hjulpet min hund til hvor han er i dag. Jeg har intet problem med at lufte min hund hvor andre også gør, så længe det er hunde under kontrol med/uden snor - på den måde kan jeg nemlig træne min til at blive mere tryg smiley

  Det er heldigvis sjældent vi møder løse hunde her hvor vi bor (som ikke er under kontrol).


 • #28   16. aug 2017 #26


  Øhmmm hvordan i holder hunde er jeg ligeglad med, jeg fortæller blot om egne oplevelser.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.530
  #29   16. aug 2017 Jeg synes det er fint med oplysning. Hvordan skal man ellers få folk til at ændre adfærd. Der er sikkert flere der ikke tænker over hvor meget det kan irritere og ødelægge for andre mennesker. Det ændre man da kun igennem oplysning,og den hils på alle du møder kultur, vi har set i flere klubber.
 • Hunden
  Hunden Tilmeldt:
  jan 2013

  Følger: 1 Emner: 8 Svar: 498
  #30   16. aug 2017 Tak for et super godt indlæg. Kan ikke være mere enig.
  Jeg råber altid tilbage,"men det gør min" når folk siger "den gør ikke noget".
  Og nej min hund gør ikke noget, men hun er meget usikker, og det er noget vi har arbejdet en del med.


 • #31   16. aug 2017 Hvor pokker møder man alle de løse hunde henne?

  Jeg møder en hver dag, men det er den samme, og vi kender den jo.

  Ud over det, så bor vi op ad et grønt område, og der slipper nogen deres hunde fri, men de bliver kaldt ind så snart de ser min.

  Hvis jeg tænker mig om, så tror jeg at jeg møder en løs hund der løber hen for at hilse en gang om året. Ud over vores lille hundeskov, hvor alle har deres hunde fri (man kan se fra den ene ende til den anden). Der har jeg en gang oplevet dame der kom med sin hund i snor, og skældte ud da 4 lidelige hanhunde kom stormende (den var i løb) smiley

  Hvor i landet løber der hunde fri rundt over alt.

  For med alle de historier, må der være områder hvor der er store problemer!


 • #32   16. aug 2017 Forleden gik jeg på Damhusengen for første gang... og ja sidste... 20 løse hunde min. og jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at undgå de løse ... det lykkedes også på nær en.. og hun blev sur, da jeg sagde, at det kunne være fedt, hvis hun havde styr på sin hund.

  Sdr. Boulevard mere eller mindre dagligt på vores korte ture... alle er mere eller mindre ligeglade... Søndermarken er kaos .. flere hunde møder man uden ejer..


 • #33   16. aug 2017 Jeg er også helt enig i start indlægget.

  Vi møder ikke længere så mange løse hunde, folk her omkring har lært, at jeg er en "sur kælling" og kalder efterhånden deres hund til sig, når jeg kommer gående med mine tre whipper.

  Min nuværende flok har som sådan ikke noget problem med andre hunde, men de bryder sig bare ikke om, at en fremmed hund kommer farende i hovedet på dem, når de er i snor.

  Whipperne er normalt meget tydelige i deres sprog overfor andre hunde, men de har ingen mulighed for at agere naturligt, når de er i snor. Typisk vil de stille sig med siden til en fremmed hund og sende dæmpende signaler, de er absolut ikke konfliktsøgende og gør alt, hvad der står i deres magt, for at fortælle andre hunde, at de ikke er farlige.

  Yderligere er de meget bevidste om deres egen hurtighed, det betyder at de uden snor, udmærket er klar over, at de kan smutte fra de fleste hunde, hvis der opstår situationer, som de ikke bryder sig om, i snor føler de sig pressede, hvis andre hunde kommer for tæt på.

  At jeg så heller ikke forstår, at man med en enlig løs hund, tør lade den løbe op i hovedet på tre fremmede hunde i snor, er en helt anden sag.


 • #36   17. aug 2017 Tænker du på alle de hvalpetråde?

 • #37   17. aug 2017 Hvis det er MIN, du hentyder til, Søren, har jeg ikke sådan brug for reklame - medmindre altså, at Fie havde fået 14 hvalpe smiley

  I øvrigt er jeg enig i oplægget smiley


 • #39   17. aug 2017 Jeg hentyder ikke til nogen specifik person, men en reklame er en reklame uagtet, at man måske ikke behøver den. Sådan kan man ikke skelne.

 • #40   17. aug 2017 Du har ret, Caroline - synes altså jeg smiley
  Lise BURDE have holdt sig til teksten og droppet reklamen. Nye brugere havde nok fået slettet sådan en tråd.


 • #41   17. aug 2017 En hvalpetråd er sgu da ikke reklame, Søren. Det er bare en tråd om hvalpe. MEN - hvis man nu fx lavede et link til sin hjemmeside, highligtede noget om usolgte hvalpe og så'n, SÅ kunne en hvalpetråd opfattes som reklame - læs: Så ville JEG måske opfatte den som reklame. Jeg kan jo ikke lige vide, hvad andre opfatter smiley

 • #43   17. aug 2017 Ondt i enden over hvalpetråde?
  DEN var sgu ny.
  Det kræver da en helt ekseptionel ømfindig ende....


 • #44   17. aug 2017 Jeg har, vil jeg lige sige, ikke noget imod Lises reklame. Jeg er bare enig med Caroline i, at tråden kan opfattes som sådan.

 • #45   17. aug 2017 #43
  Så er det, at een skal skrive 'stråmand'


 • #46   17. aug 2017 Mon ikke vi alle overlever reklameværdien i både Lises indlæg og hvalpetråde? • #47   17. aug 2017 Lige præcis

 • #48   17. aug 2017 Alle andre en TS er i tråden smiley

 • #50   17. aug 2017 AG helt enig.

 • #52   17. aug 2017 Jonh

  Jeg er her skam, - og "lytter". Men med indlægget føler jeg bare, at jeg ligesom HAR sagt, hvad jeg gerne vil sige. smiley


 • #53   17. aug 2017 #52
  Ok fair nok.


 • #54   17. aug 2017 I øvrigt - tak til Martin, - jeg kan godt se her dagen derpå, at der burde renskrives lidt på artiklen. Det har jeg så gjort andre steder. Jeg kan vist ikke rette det her, - kan ikke se, jeg har den mulighed.

 • #55   17. aug 2017 I øvrigt, Martin

  Indignation og vrede er bestemt en rigtig god drivkraft. Dét kan jeg kun være enig med Lars Hjortshøj og dig i. smiley .............og jeg er kun glad for, at det så tydeligt skinner gennem.


 • #56   17. aug 2017 I øvrigt kan jeg da ved nærmere eftertanke sige, at jeg under redigeringen af teksten har tilføjet noget til afsnittet "Det lovmæssige". Nu lyder dette afsnit således :


  Det lovmæssige
  Endelig, som en sidste lille, men aldeles ikke helt ubetydelige note, så ER det altså ulovligt at slippe sin hund løs, hvis ikke man kan kalde den sikkert til sig. Hvis “worst case scenario” skulle være ude, kan man nemt forestille sig en hundeejer med en løs indkaldssikker og veltrænet hund under en gåtur eller en træningssceance blive udsat for sådan en fremmed tilløbende, påtrængende hund. Forestiller man sig så, at der på baggrund af den tilløbende hunds påtrængenhed opstår et slagsmål mellem de to hunde, og den fremmede hund får tildelt et bid, så kan det i værste fald ende med, at ejer af den indkaldssikre og veltrænede hund, som ellers aldrig ville have bidt, hvis ikke den var blevet voldsomt provokeret, får et påbud ( mundkurv + 2 m. line i alle situationer, - også under træning ) eller sågar en tvangsaflivning. Dette var nemlig præcis, hvad der skete for en ejer af en dejlig, veltrænet schæfer-hanhund, som var en del af Danmarks Civile Hundeførerforenings eftersøgningstjeneste, da den under en træningssceance var så uheldig at blive antastet af en fremmed løs rhodesian rigdeback-han, hvis ejer var uden for synsvidde.
  Så JO - DIN løse, ikke-indkaldssikre hund GØR VIRKELIG noget !!!!!


 • #58   17. aug 2017 Malene

  Du skriver :

  "Nogle gange må man også se lidt indad.
  Måske ens egne hunde ikke har det mest stabile temperament, hvis ikke de kan overkomme en løs hund. "

  Det er muligt, det kun er mig, men dét skriv synes jeg afspejler en enorm nedladenhed og mangel på empati ift. ejer OG en muligvis følsom hund.

  Men nu vil jeg da gerne høre, om du vil svare mig på flg.:

  1) Hentyder du til MINE hunde, når du skriver "ens egne hunde" ?


  2) Hvordan mener du, at det kan hjælpe en hund, som bliver antastet ( løbet voldsomt op til / provokeret eller evt. sågar forsøgt angrebet ), at dennes ejer skal "se indad"?
  Mener du ikke, at man bør kunne gå i fred for andre folks tilløbende ikke-indkaldssikre hunde?


 • #59   17. aug 2017 Men igen... min kan sagtens overkomme de løse hunde.... hvis de er "normale", men oftest er de bare ikke helt normale.

  Jeg vil gerne gå i fred... seriøst bare gå i fred og ro, imens jeg træner min hund.... hvordan kan det være et problem.

  Som AG så fint beskriver, så har folk bare en latterlig tilgang til deres hunde og deres adfærd... humperi er oftest helt ok, det er også ok at to jagter en, selvom den ene er tydelig utryg... og jeg kunne fortsætte.

  Derefter undrer folk sig over, at deres hunde har problemadfærd.


 • #60   17. aug 2017 Jeg tror godt min kan "overkomme" en løs hund ?

  Det er langt værre med dens ejer - hun er en hysterisk mokke, der under ingen omstændigheder "overkommer" andres hunde op til sin egen.

  Lad os bare kalde det "problemadfærd" eller "ustabilt temperament" - uanset .. så ændrer det ikke det faktum, at folk stadigvæk skal holde deres hunde væk fra os smiley


 • #61   17. aug 2017 Martine... ja der er desværre ikke meget Labrador over mit sind og adfærd ... der lignede jeg nok ret meget min Bullterrier smiley

 • #63   17. aug 2017 Løse hunde er take away, som man ikke har bestilt smiley
  Men det er vel ikke så underligt, at folks hunde ofte er uopdragne. Børnene fra samme typer personer mangler også oftest basale sociale kompetencer. Opdragelsesmetoden hedder på jysk 'lade stå til', og så har den et lidt finere fransk navn smiley


 • #65   17. aug 2017 Lens

  " Godt emne - enig i betragtningerne. En ting kunne du føje til: det koster også hundeliv... "

  Takker, - og desværre også nok et evigt aktuelt ét.

  Ps. Du har ret, - det koster OGSÅ hundeliv, så derfor fik jeg også lige tilføjet noget under afsnittet "Det lovmæssige", - en episode, som er beskrevet i DcH Bladet 6 - 2011 s. 14, og som er én af de mest forfærdelige og groteske historier om emnet.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #66   17. aug 2017 Det ville være en fordel hvis alle holdt deres hunde i snor på offentlige arealer.. også de civile-tjeneste-trænede schæferhunde..

  Og hvad er dette for noget udokumenteret ævl og hetz mod visse hunderacer, med useriøse begreber som muskelhunde..
  http://hundeskole.dk/?id=15080


 • #67   17. aug 2017 Min generer INGEN og nej jeg gider ikke have ham i snor pga fjolser.... hader når laveste fællesnævner skal diktere en lov. Man kan ikke lovgive sig imod fjolser.

 • #68   17. aug 2017 #66
  Der males nok lidt bredt hen over begreberne 'kamphund' og 'muskelhund'. En muskelhund er ikke nødvendigvis en kamphund, hvorimod det modsatte helt sikkert er tilfældet.
  Ligeledes bør definitionen på en kamphund også lige klarlægges. For mig er det en hund avlet med det formål at slås mod andre hunde og kun det. Eller er en tysk jagtterrier også en kamphund, endda en formidabel en af slagsen - bare spørg Mikkel smiley


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #69   17. aug 2017 Min generer INGEN og nej jeg gider ikke have ham i snor pga fjolser.... hader når laveste fællesnævner skal diktere en lov. Man kan ikke lovgive sig imod fjolser.

  Nej, fordi at 1% kan styre deres hund nogenlunde uden snor, så skal alle have lov til at gå med dem løse.. bare de selv mener at have kontrol over kreaturet..


 • #70   17. aug 2017 Nej det er ikke nogenlunde... der er helt styr på ham, men ja jeg synes det her "lad os forbyde alt" er så meget en lorteløsning.

  Og kom snorpåbuddet, så ville fjolserne stadig ikke have styr på deres hunde.


 • #72   17. aug 2017 Jeg foretrækker faktisk de løse hunde uden kontrol end et snorepåbud overalt.

 • #73   17. aug 2017 Ida ja enig.. problemet med den sidste hundelov var jo også, at den ikke blev håndhævet.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #75   17. aug 2017 Det er jo allerede ulovligt at gå med en løs hund hvis ikke man har kontrol over den, så hvorfor skal der dog ændres i loven?

  Ser jo ikke ud til at virke..heller ikke efter denne tråd at dømme..

  Møder også ofte selv hunde der ikke er styr på..med løs ejer som er alt for langt væk.


 • #76   17. aug 2017 Nej for der er ikke resourcer til at håndhæve denne... eller skal man skrive heller ikke denne...

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #78   17. aug 2017 Sikke da noget pjat. Langt de fleste hundeejere der lufter hund uden snor, har altså fint styr på deres hunde

  Selvfølgelig har de ikke det. Jeg har selv mødt rigtig mange jeg har skræmt væk med mere eller mindre hårde metoder (når jeg går med min hund i snor).. og de var nok ikke Danske Lydigheds Champions...

  Få nu snor på lortet


 • #79   17. aug 2017 Ingen snor her smiley

  Pjevsen... jeg vil sige, at hvis det er en fejl... og folk beklager er det faktisk fint med mig, men de fleste jeg møder synes jo det de laver er ok... de synes hundene har godt af at hilse på alt og alle...


 • #81   17. aug 2017 Ligesom med hash Ida... det ved du da smiley Ulovligt=ingen gør det smiley

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #82   17. aug 2017 Men alle problemerne vil stoppe med et snorepåbud

  Ja, tror faktisk man ville se et drastisk fald i statistikkerne over hundebid hvis alle holdt deres hund i 2 meter line på offentlige arealer..

  Selvfølgelig skulle det koste et klækkeligt beløb.. at blive taget med løs hund..


 • #84   17. aug 2017 AG så enig... feeeeedt liv i 2 meter snor smiley

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #85   17. aug 2017 Kæft hvor et kedeligt liv Hvis hunden hele sit liv skulle holdes i en kort snor.

  Så må man jo leje sig til, købe sig til et sted hvor sine kreaturer kan gå frit.. Eller Evt bruge arealer der er beregnet til løse hunde..


 • #86   17. aug 2017 Hahaha... ja fed løsning... køber sgu Vesterbro smiley

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #88   17. aug 2017 Ja men nu er det bare himmelråbende naivt at tro at ALLE vil holde deres hunde i to meter line bare fordi det er ulovlig.

  Mon ikke at de fleste almindelige retskafne borgere ville overholde loven..


 • #89   17. aug 2017 Nu bor jeg på Frederiksberg, og der er en have lige vedsiden af bygningen, jeg bor i. Der er snorepåbud derinde, og hvad gør folk? Går uden snor smiley
  Mindst 10 hver eftermiddag.
  Endda omtrent fem meter væk fra et fritløbsområde BEREGNET til fritløb.

  Så tror ikke et generelt forbud mod løse hunde ville hjælpe noget.
  De fleste er jo bare ligeglade.


 • #92   17. aug 2017 "feeeeedt liv i 2 meter snor "
  Vi har en lovgivning, som gør det til hverdagen for en del hunde. Chili er glad for, at hendes ejer ikke er så autoritetstro smiley


 • #93   17. aug 2017 Søren hun må jo godt være løs på fritløbsområder med kurv på... men ja tosset lov.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #94   17. aug 2017 Der er vel næppe nogen problemer i at folk der har fuldt herredømme over deres hunde, lader dem gå uden snor.

  De fleste har netop ikke fuldt herredømme over deres løse hunde, smiley hvis de havde så var der jo nok ikke alle de problemer..

  Der findes jo også mange mennesker der generelt er utrygge ved løse hunde..


 • #95   17. aug 2017 Heldigvis er loven med dem der vitterlig har styr på sine hunde. Og jeg vil altså ikke straffes fordi andre ikke gider eller magter at træne deres hunde. Eller har en race hvor et sikkert indkald er "umuligt

  Spørgsmålet er så bare, hvor længe loven er med dem som har styr på deres hunde ?
  For tendensen af useriøse og ligeglade hundeejere er jo stigende, og på et eller andet tidspunkt ødelægger disse mennesker det for alle andre.

  Selvfølgelig skulle det koste et klækkeligt beløb.. at blive taget med løs hund

  Det gør det jo allerede, det kan koste 2000 kr at slippe sin hund, hvor der er linepåbud samt at slippe sin hund som man ikke har styr på.
  Og hjælper det ??
  Nej vel.......


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #96   17. aug 2017 Hvis jeg havde fået 2000kr hver gang jeg har mødt en løs hund langt væk fra ejeren..så ville jeg nærmest være millionær..

  Danmarks Naturfredningsforening og Naturstyrelsen opfordrer hundeejere til at bruge snoren - også i skoven.

  https://www.tv2lorry.dk/artikel/hundeejere-bryder-loven-loese-hunde-er-til-fare-vildt


 • #98   17. aug 2017 Der er områder der er beregnet til løse hunde, så jeg kan ikke se noget problem i, at det var et påbud udenfor.

  Min gamle var sikker i indkald, men jeg gik nu med snor alligevel altid. Ingen kan jo garantere at en hund ikke "dummer" sig. Sådan er det jo.

  At tro på det modsatte med et dyr, synes jeg er en smule for selv sikkert. Desuden er der jo flexliner og lange hundesnore til små grønne områder foreksempel.

  Det sjove er i øvrigt, at jeg bor i en mindre by, og der er det særsyn, med en løs hund, mens der i denne tråd er nogen der klager over andre hunde og bor i tæt befolkede områder, men alligevel, vil de ikke selv have deres hund i snor. smiley

  Det er lidt pudsigt.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #99   17. aug 2017 Dem der ikke har styr på hunden bryder jo loven, når de lader den løbe uden snor.

  Enhver ved jo godt at der ikke var grund til at holde lydighedskonkurrencer overhovedet hvis alle hundene var så sikre i lydigheden..

  dogs will be dogs..


 • #100   17. aug 2017 Martin ja så pudsigt måske... men nu er ham jeg har her 100 % sikker... og det er han. Og her i byen er der faktisk flere med styr på deres hunde, men det er ikke dem jeg taler om i denne tråd.

  Min Bullterrier var i snor, da han netop var en bølle.

  Forstår ikke hvorfor jeg skal have snor på, når jeg har styr på min. Han jagter ingen dyr og ignorerer mennesker, og dyr for den sags skyld...


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #101   17. aug 2017 Forstår ikke hvorfor jeg skal have snor på, når jeg har styr på min. Han jagter ingen dyr og ignorerer mennesker, og dyr for den sags skyld...

  Det kan være svært at forstå at nogle hunde stadig har drifterne i behold..altså hvís man selv ejer en "hund" som næsten er blottet for alt hvad der hedder naturlige drifter for hunde..


 • #102   17. aug 2017 Jeg ser intet problem i at folk har deres hund løs, hvis der er styr på den og man ved at den ikke pludselig sætter efter bil, rådyr, kat - whatever.

  Meeeen jeg foretrækker at folk, når de møder andre med hund, lige sætter snoren på mens man passerer hinanden, for jeg har ikke en jordisk chance for at vide om det er den ansvarlige eller den uansvarlige ejer jeg møder smiley


 • #103   17. aug 2017 Peter... åhhh det er sgu op ad bakke.. ... jeg har en ekstrem lydig lab... jeg fik ham sådan.. Lucky me... men nej han har sgu ingen drifter og derfor han var en ekstrem god narkohund... og nej jagtlinier har bare ingen drifter... pis og lort smiley

 • #104   17. aug 2017 Erika jeg er helt tydelig i mit "nej tak til at hilse", når jeg passerer andre smiley

 • #106   17. aug 2017 Men fedt, at når man aner så lidt om hunde at lydig hund=minus drifter....

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #107   17. aug 2017 jeg har en ekstrem lydig lab... jeg fik ham sådan.. Lucky me.

  Men du har tilsyneladende ingen forståelse for at andre hunde ikke er som din fantastiko..Aka vidunderhunden • #108   17. aug 2017 Peter glem det.. du er og bliver så ødelæggende for et debatforum.

  Jeg gider ikke straffes for andres dumhed.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #109   17. aug 2017 Selvfølgelig kan man da have et sikkert indkald.

  100% sikkert indkald findes ikke..og jo har da været til en konkurrence eller to..


 • #110   17. aug 2017 Min hund vil jo bare lege.
  Jeg kan kalde den ind, når jeg vil.

  Hvis jeg havde en banjo for hver gang, at jeg har hørt den gang oraldiarre, så havde "duellen" i Deliverance foregået på sækkepibe
  Det handler i høj grad om erkendelse og selverkendelse. Discipliner som mange hundeejere scorer lavt i.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #111   17. aug 2017 Peter glem det.. du er og bliver så ødelæggende for et debatforum.

  ødelæggende fordi vi ikke er enige i at hunde skal løbe rundt uden snor.. Ja, det kan være ødelæggende for ens fantasi-verden, at se tingene fra mere end en side..


 • #112   17. aug 2017 Nej fordi du er bitter over et forbud, som så skal ende i at alle skal straffes..

  Jeg har jo selv haft hund, som var i snor... og nu en uden... men ja du ved jo bedre.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #113   17. aug 2017 Jeg har jo selv haft hund, som var i snor... og nu en uden... men ja du ved jo bedre

  Men ja, du er en helt med din vesterbro-vidunderlab.


 • #115   17. aug 2017 Næhhh men det er sgu dejlig nemt... og det kan du så have ondt i måsen over... godnat smiley

 • #116   17. aug 2017 AG .. jeg møder "Peter" hver dag... ondt bagi fordi deres hunde ikke lystre, og min vidunderhund ignorerer, mens deres skaber sig... det er da surt, men Hey hundene er da søde alligevel. • #117   17. aug 2017 Lad mig lige indskærpe, at Louise ikke er den type hundeejer, som jeg beskriver. Hun lader jo netop ikke sin hund løbe i forvejen på hilsetogt.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #118   17. aug 2017 Hvad kender du til min hund og dens lydighed Louise?

 • #119   17. aug 2017 Og hvad kender du til min hund Peter... du behøver ikke komme med øgenavne blot fordi vi ikke er enige.

  Jeg er ude.. og Peter vi er færdige smiley


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #120   17. aug 2017 Jeg er ude.. og Peter vi er færdige

  Er vi nogensinde begyndt... lov-lydige-labrador-louise.. smiley


 • #125   17. aug 2017 Mine kommer kun hvis de lige gider, og var der noget de ville, tja så ville de ikke komme, om jeg så hoppede på tungen. Rosa er da rimelig, Lucky bliver døv.. derfor er mine hunde ALTID i snor når vi går, uanset om det er i en hundeskov (vi havde en rigtig god en der hvor jeg boede da Lucky var hvalp) eller et sted hvor man skal have snor på. Nogle gange er det en almindelig kort snor, andre gange hvor der er plads til det, er det flexi..

  Jeg kan virkelig ikke se hvordan det kan være svært at erkende at ens hund bare ikke er sikker i indkald og så tage snor på. Hvis man så gerne vil gå fri med den, må man jo enten som ejer træne det nok til at den er sikker, eller finde et sted hvor man ikke genere andre.

  Jeg er som tidligere nævnt, helt klar over at vi har med levende dyr at gøre og der kan ske en smutter, sådan er det. Men så skynder man sig som ejer at få fat på hunden og undskylde. Det er ikke disse mennesker jeg har et problem med, selvom det stadig kan være en dårlig oplevelse for mine hunde. Dem jeg har et problem med, er de der ikke kommer løbende for at få fat i deres hund, men bare kommer gående stille og roligt er stykke væk og ikke så meget som undskylder.
  Det er der forskellen er for mig, selvom oplevelsen for mine hunde nok er den samme.


 • #126   17. aug 2017 Det er SÅ fantastisk når folk tror, at en fuldstændig driftforladt hund kan blive lydigheds-champ ... joo - for det kræver jo ikke andet, end at den ikke løber efter ting der bevæger sig .. er det ikke sådan ??

  Doooohhhh


 • #127   17. aug 2017 Man tror man har set alt .. Indtil man kommer ind i en tråd på HG og ser eksperterne folde sig ud ..

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.530
  #129   17. aug 2017 Jeg ser det altså omvendt. Det er en meget lille gruppe der lufter uden snor som rent faktisk har styr på deres hunde. Min hund kan godt gå uden snor,bare vi ikke lige møder. Listen er lang og det er altså ikke godt nok.

  Er man i en hundeskov vil jeg blive forbavset over at folk har styr på deres hunde og viser hensyn. Gør man det er man nærmest underlig. Er sikker på vi kunne skrive om løse hunde uden kontrol, dagligt.

  De folk der har styr på deres hund genere jo ikke nogen ved at have den løs og de er ikke et problem. Men at det skulle være flertallet. Aldrig i livet.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.228
  #130   18. aug 2017 Louise, nu skal du ikke drille *biiiiip*! Vi kunne skrive lidt om KAMPHUNDE og deres stereotype ejere, så kan det også være at der kommer gang i hans meget oplysende blog igen

  jamen lille pjevs da..jeg har ikke nogen blog.. og får det aldrig.


 • #131   18. aug 2017 Jeg har altid mine i snor på offentlige steder.
  Gør det egentlig kun for andres skyld da mine er venlige hunde.
  Jeg ved ikke om de er indkalds sikre i alle situationer.

  Kom der en løs provokatør med andre hensigter end leg risikerede den jo at blive flæsket af mine, hvilket ville være synd.


Kommentér på:
"Den gør ikke noget"

Annonce