{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.613 visninger | Oprettet:

Gratis sundhedstjek, alle hunde o. 8 å {{forumTopicSubject}}

Har du en hund over 8 år , er dette måske noget for dig.
Dyrlæge Rikke Fast er i gang med et projekt om demens hos hunde. Det er første gang . i hele verden,at det bliver undersøgt. Så har du en hund på over 8 år og vil være med så henvend dig hos hende.Det er helt gratis at deltage.
Læs neden for

Forskningsprojekt vedrørende demens hos hund

Baggrund
Alzheimers er den mest almindelige form for demens hos mennesker og påvirker i dag ca. 80.000 danskere og deres familier. Det har vist sig at Alzheimers har en del lighedstræk med demens hos hund og vi har derfor på Hospital for Mindre Husdyrs Sygdomme ved Københavnss Universitet indgået et samarbejde med hjerneforskere på Center for Integrativ Neuroscience (Århus Universitets Hospital). Samarbejdet foregår som et projekt, hvor vi ønsker at være med til at udvikle spørgeskemaer og skanningsmetoder, som kan hjælpe med til at diagnosticere demens og finde frem til nye behandlingsmetoder for sygdommen.

Hunde søges
Til projektet søger vi hunde over 8 år med symptomer på demens. Hvis hunden viser symptomer, som kan være forenelig med demens inviteres I til en konsultation på Hospital for Mindre Husdyr, LIFE (tidligere Landbohøjskolen).

Symptomer, som kan ses hos hunde med demens:

Desorientering
Interaktion
Søvnmønster
Tillærte færdigheder (f.eks. renlighed og lydighed)
Angst

Hunden kan virke forvirret, den bliver væk på gåture og har problemer med at finde hjem. Forholdet til ejer kan ændre sig til, at hunden virker ligeglad og opfører sig som om, den befinder sig i sin helt egen verden. Det modsatte kan også være tilfældet, hvor hunden hele tiden skal være i nærheden af familien og følge med i alt. Søvnmønsteret kan ændres til, at hunden sover meget om dagen, imens den ofte er rastløs om natten. Søvnen om dagen er ofte dyb og hunden vækkes ikke så let som tidligere. Efter 10 år uden uheld inden døre kan der forekomme episoder, hvor hunden igen bliver urenlig. Dette selv om der ikke er lavet om på gåturenes regelmæssighed eller findes anden sygdomsmæssig årsag. Angst hos hunde kender vi oftest i forbindelse med fyrværkeri, tordenvejr eller alene hjemme problemer. Den demente hund kan blive bange for ting eller situationer, som ikke har været et problem tidligere i et langt hundeliv. Angsten kan virke næsten harmløs, hvis hunden blot undgår cykler eller barnevogne på gaden. Den kan dog være af ganske stor betydning, hvis hunden forsøger at komme væk fra det angstudløsende ved at springe gennem lukkede vinduer eller ved at grave sig gennem døre. Hunden kan herved påføre sig fysiske traumer og det kan være svært at undgå en ny situation, hvis man ikke ved hvad der udløste den første.

Undersøgelse for demens
På Hospital for Mindre Husdyr vil I gennemgå et spørgeskema sammen med dyrlægen for, at finde frem til præcis de symptomer, som jeres hund viser. Derefter vil jeres hund få en generel sundhedsundersøgelse samt blodprøver og urinprøver. Tyder undersøgelsen på, at der er tale om demens tilbydes hunden en MR- og PET scanning af hjernen. MR-skanningen gør det muligt at udelukke andre sygdomme i hjernen, som kan give anledning til adfærdsændringer f.eks. hjerneblødning og kræft, imens PET-skanningen viser de sygdomsfremkaldende proteinaflejringer. Undersøgelserne er uden beregning for jer og kræver blot at I kan komme til en konsultation på Hospital for Mindre Husdyrs Sygdomme, København eller på en dyreklinik i Århus hos en af vores samarbejdspartnere.
Vores håb er at projektet kan være medvirkende til at give mennesker og hunde en værdig alderdom.

Kontakt information:

Rikke Fast
Dyrlæge, phd-studerende
Hospital for Mindre Husdyrs Sygdomme
Dyrlægevej 16
1870 Frederiksberg C.

Tlf. 35 33 39 41/ 35 33 29 30
E-mail: rf@life.ku.dk






Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Gratis sundhedstjek, alle hunde o. 8 å
Kommentér på:
Gratis sundhedstjek, alle hunde o. 8 å

Annonce