{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.522 visninger | Oprettet:

hvilken race ville du aldrig have {{forumTopicSubject}}

nej dette er ikke en hade tråd - ikke nogen tråd imod muskelhunde - ikke for at fornærme nogen og heller ikke en debat..

det er et simpelt spørgsmål - som jeg finder intressant - hvorfor -- fordi vi er forskellige og vælger forskelligt. jeg har respekten for at folk ikke bryder sig om mine racer - og ved der er dumme myter som jeg ikke gider bruge min tid på at aflive - det handler ikke om at disse andres racer - så vær lidt mere velovervejet og begrund dine fravalg... her kommer det så

- hvilke 3 racer ville du aldrig vælge -- og hvorfor ?.

- hvilken type hundeejer er du ?


vil gerne starte selv..

1 dansk svensk gårdhund.
jeg har igenne tiden kunnet konstatere at jeg intet har til fælles med denne race - vi er som to børn der ikke kan enes og ikke taler samme sprog - og vi giver hinande stress - jeg kan godt blive facineret af dens energi - og overøsende glæde - men det er nok også det der gør jeg ikke ville eje sådan en hund.

2. schæferen.
denne race er jeg faktisk lidt bange for. har oplevet den som værende kortluntet og uforudsigelig alt for ofte. har også set rigtig mange resultater af dårlig avl på racen og ville ikke turde tage chancen. der ud over skylder man racen et aktivitetsniveau og angegament som jeg slet ikke har energi til.

3. blodhund
syntes faktisk racen er utrolig charmerende -- hvis man altså fjernede dens stinkende prutter - litervis af savl - tågehorn af gøen - ja -- hvis altså en blodhund ikke var en blodhund - så ville den være en race for mig.

generelt er jeg ikke til de krævende hunderacer -- racer der kræver at man er koncekvent i sine overvejelser - racer der kræver meget aktivering.

jeg mener selv jeg er en god hundeejer fordi jeg faktisk har gjort mig mange overvejelser om racer og har valgt efter mine behov og interesser. jeg er den ideelle selskabshundeejer - for elsker at lege med mine hunde - nusse dem - børste - pynte - osv.. men gider ikke stå på en græsmark kl 7 søndag morgen for at deltage i sporprøver osv.. men jeg har stor respekt for dem der gider og priser mig lykkelig for at vi har mulighed for at træffe en fornuftig beslutning om at få en hund der er ideel i det liv vi lever og derved får en ven for livet.. både hund og jeg ville blive ulykkelige hvis jeg kun havde mulighed for at vææge eks imellem jagthunderacerne. og jeg ville endda sige det ville være dyrplageri. men en selskabshund er jeg fantastisk til - for her er primisserne mere afstemte med det liv jeg lever.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvilken race ville du aldrig have
  • #1   15. maj 2009 K&B -- der blev ikke spurgt om du er en god hundeejer -- men om hvilken type hundeejer *gg*

  • #2   15. maj 2009 <b>Hunde jeg helst ikke vil eje:</b>
    - Briard
    Mine forældres venner har altid haft Briard hunde. Jeg syntes simpelthen at hunden virker småskør, dominerende, og ikke særlig klog. Den savler utrolig meget, og har en maaaasse hår der fælder og filtre.

    - Beagle
    Jeg har altid elsket Beaglen på udseendet, men jeg har altid fået at vide den er små skør. Plus at den også er en jagthund, og derfor også har utrolig stor lyst til at løbe efter et godt spor. Dog "hader" jeg bestemt ikke hunden, da jeg har mødt en enkelt som var rigtig venlig.

    - Mexicansk hårløs
    For det første, kan jeg ikke lide hunde uden pels. Så Chinese Crested er heller ikke en favourit. Men den hund er simpelthen bare ikke mig. Jeg kender ikke til dens sind, men ud fra udseendet, tror jeg bare ikke det ville være en hund jeg ville kunne have. Så simpelt er det.


    <b>Mig som hundeejer:</b>
    Altså, hvis jeg selv skal sige det, syntes jeg at jeg er en rimelig god ejer. Tror også at jeg er en meget konsekvent hundejer, der nok til tider kan være lidt for hård. Dog er jeg også tålmodig, og giver hunden tid til at være sig selv, og hvis der er noget vi skal træne. Jeg er nok også en af dem, der har svært ved at stå får mine hundes dejlige øjne. Jeg er meget omsorgsfuld, og knytter mig utrolig tæt til dem. Specielt Freyja og Luffe er jeg utrolig følsom omkring. Jeg putter Freyja som var hun min baby, og forsøger kraftigt hele tiden at minde mig om at hun er en hund, ikke en menneske-baby. Jeg er hengiven, og super god til at rose. Jeg er derimod også god til at give en reprémande hvis de trodser, eller lige prøver mig af. Jeg går ind for træning og aktivering, og forsøger virkelig at klare deres behov trods min kraftige depression der nogle gange lader mig ligge i sengen til klokken 13. Hundene er derimod også gode til at give mig lyst til at være sammen med dem. Freyja er super dygtig til at acceptere, og hjælpe hvis jeg har det skidt.
    Håber ikke det blev for meget pral ;o)


  • #3   15. maj 2009 lise - her må gerne prales *gg*

  • #4   15. maj 2009 Jeg kan som udgangspunkt godt lide alle racer, men nogle jeg ikke selv brænder for er:

    Gravhund : Dem jeg har mødt har som regel været søde, men også meget gøende og ikke særlig tolerante overfor børn. Hvis jeg skulle have en gravhund, skulle den bruges til det den er skabt til - gravjagt - og det interesserer mig ikke

    Labrador : Ved ikke helt hvorfor, men synes det er en kedelig hund. Den er så almindelig og så synes jeg de ofte er for behagesyge og derfor alt for nemme at træne til det grundlæggende.

    D/S Gårdhund (foxterrier, prazsky krysarik, dværgpincher og andre små korthårede hunde) I mine øjne ikke tiltalende: for små og ofte meget temperamentsfulde, meget gøende, kan ofte ikke med andre hunde

    Hønsehunde (Pointer, Weimaraner o.l.): Jeg er ikke jæger og mener jagthunde skal bruges til jagt og deres udseende tiltaler mig heller ikke så meget.

    Ruhårede terriere (og schnauzere): Jeg gider ikke trimmehunde og synes ikke pelsen er lækker at putte i.

    Håber der er nogen tilbage *GG*


  • #5   15. maj 2009 Efter mødet med et par stortsavlende DdB må jeg nok sige at det vist ikke liiiige var mig.
    Som hund (UDEN savl) ville være en anden sag.

    Blandinger af muskel/kamphunde - jeg ville aldrig kunne slappe af når den skulle med mig ud. Typen tiltaler mig ikke da jeg ikke ved hvad den indeholder.

    Små grimme blandinger. Har for nylig set den mest afskyelige endnu engang afbildet.

    Som hundeejer kender jeg mit ansvar overfor hvad det er for en hund jeg har anskaffet mig - hvad den kræver og hvad den kræver af mig.
    Fik jeg en hund der gik i loftet har jeg kun mig selv at takke for.
    Fra jeg så racen første gang til jeg anskaffede mig den første gik der 13 år - før var jeg ikke parat - og boede nu heller ikke i Danmark pt.
    Når jeg ikke kan tilfredsstille hundenes behov har jeg andre planer for gamle hunde


  • #6   15. maj 2009 Hundemutter - Haha okay ;o)
    Ja, lad os lige lave en god tråd om hvor dygtige og forstående hundeejere vi er, bare lige for at pudse glorien *G*


  • #7   15. maj 2009 Jeg kommer aldrig til at eje:

    - Nogle former for muskelhunde - jeg har INTET imod muskelhunde, min bror ejer den skønneste Boerboel som jeg holder meget af, men de siger mig intet..

    - Hunde uden hår (kinesisk/mexicansk hårløs) , lækker hund men det er bare for besværligt med solcreme om sommeren og tøj om vinteren.

    - Gravhund - det er for mig bare en lille hysterisk race he he

    Mig som hundeejer:

    Jeg synes jeg er ansvarsbevidst og opfylder mine hundes behov..


  • #8   15. maj 2009 Hov glemte at fortælle hvilken hundeejer jeg er:

    Jeg er en hundeejer som ser meget på hvad den hund jeg har, har behov for m.h.t. stimulering, omsorg, træning, socialisering o.s.v. Jeg har hund som selskab, aktivitet og familiemedlem. Hunden skal kunne trives på mine vilkår, ligesom jeg tilrettelægger mit liv efter (1. mit barns og ) hundens vilkår. Jeg er sådan en afslappet tog kærlig type, hvilket også præger mine hunde. Jeg går op i at hunden bliver lydig og lærer noget, men ikke i konkurrenceøjemed. (har ikke gået på skole med nogen af mine hunde) Vi skal harmonere sammen og sammen med venner og familie i en ikke skemalagt hverdag. Og det fungerer.


  • #9   15. maj 2009 Chihuahua - den er simpelthen for lille
    Beagle - den er for svær at træne med
    Blandingshund - det er bare ikke min afdeling...


  • #10   15. maj 2009 Hov - hvilken type hundeejer er jeg?

    En nysgerrig en, der forsøger at udvide horisonten hele tiden.

    Laver nogle ting godt, nogle ting forkert - men kan se mig selv i spejlet, og er aldrig træt af min hund.


  • #11   15. maj 2009 Glemte at tilføje: Jeg kan godt lide at der er udfordringer i det jeg laver med min hund og bliver ikke tilfreds med en hund der bare altid gør som den skal - det er sq for kedeligt....

  • #12   15. maj 2009 aldrig vælge :

    chihuahua..er for lille tror jeg ville savne lidt mere hund..i længden.
    fransk bulldog og alle racer der har med luftvejrings "problemmer at gøre.
    beagle den er bare ikke mig .


  • #13   15. maj 2009 Uha jeg vil hellere nævne de racer jeg vil holde mig til. Ud over den korthårede collie jeg har nu så Japansk spids, Sheltie, Rottweiler, Broholmer. Andre racer vil jeg ikke have i huset.
    Hvordan jeg er som hundeejer. Hensyntagen til andre og kalder altid min hund til mig hvis der kommer andre mennesker og dyr på gåtur.
    Sørger for at mine hunde ikke genere andre.


  • #14   15. maj 2009 Racer jeg ikke bryder mig særlig meget om er
    Mexikansk Hårløs og den Kinesiske hårløse, som jeg ikke lige kan huske navnet på - jeg synes ikke de er særlig charmerende. Om de er søde og rare familiehunde, det tror jeg helt bestemt de er. Men det er udseendet der ikke lige huer mig.

    Schæfer, dem har jeg haft et noget anstrengt forhold til, fordi jeg som barn har haft nogle forfærdelige oplevelser med flere. Det hænger ved, men jeg har da også mødt dejlige Schæfere i mit voksenliv. Men jeg kunne ikke tænke mig en selv.

    Saluki, har desværre mødt et par aggresive stykker af racen, og det skræmmer mig noget. Synes også at de er alt for tynde og ranglede.

    Det var da godt nok pokkers at en gårdhund skal kategoriseres som meget gøende. Har 3 og de er "heldigvis" ikke i den kategori - er jeg så bare heldig? Det var lige morgenens "sure" opstød, for jeg kan slet ikke genkende det smiley


  • #15   15. maj 2009 gitte -- kender du ikke det der med at man ikke kan se skoven for bare træer *lol* syntes ikke dsg er en gøende hund - dens temperament type passer bare slet ikke til mig - hvilket også gælder flere at de små korthårede hunde med stankelben( foxterrier, prazsky krysarik, dværgpincher) *gg*

  • #16   15. maj 2009 hej
    jeg er over hovedet ikke til pudler hverken store eller små.

    gravhunde specielt ruhåret er heller ikke mig

    og til sidst hårløse hunde er heller ikke mig.

    Jeg synes jeg er en ansvarsfuld hunde ejer som tager hensyn til folk der ikke er så vilde med hunde som mig. Jeg har altid min Bella i snor da hun absolut ikke tåler andre hunde uanset størrelse så der tager jeg ansvar. Jeg er den type der nyder at ligge på sofaen med mine hunde at tag dem med på camping at tage dem med i vores skov osv. Jeg er heller ikke til træning kl 7 om morgnen hvilket mit hunde valg også afspejler. Har intet i mod pelspleje :o)


  • #17   15. maj 2009 Jeg vil ikke kunne udvælge lige 3 racer...

    Men tre typer - og det er kamp/muskehunde (jeg gider ikke en hund, der har de problemer disse racer har), Molosser og helt tunge racer (synes de er utiltalende og fylder for meget), og stående jagthunde (ville ikke ane hvad jeg skulle med en sådan).

    Som hundeejer er jeg nok ganske alm. Typen der træner lidt, går nogle ture, hygger om hunden og nyder at være hundeejer smiley


  • #18   15. maj 2009 Hmm... Lad os se ...

    1) Er generelt bare ikke til små hunde (for mig er små hunde alt under lille lab str. hehe) jeg skal have en hund jeg kan mærke jeg har. (MEN jeg piller lige coton de tulear fra - tror det er min pensionstids hund haha)
    Der udelukkede vi dælme mange racer!

    2) Dobermann - SINDSYG FLOT hund, men bare ikke én jeg føler jeg passer med.

    3) Amstaff, SBT, (generelt terriere) Cane Corso osv. - Jeg føler ikke de er hunde for mig. Igen - de er tosset flotte mange af dem, men jeg føler bare ikke jeg passer med dem.
    (undtagelse ville være Amerikansk Bulldog - den har jeg altid fundet sød og charmerende)

    Men der er MANGE hunde jeg ikke ville eje - ikke fordi jeg ikke kan lide dem, men jeg skal passe med dem og de skal passe til det jeg gerne vil bruge hunden til.

    Hvilken hundeejer jeg er? Jamen jeg er en hundeejer der forsøger at give hunden noget at se op til ved at give den en kærlig, positiv men konsekvent opdragelse og lærer fra mig. Jeg aktivere den og sørger for at hun er en glad og tilfreds hund. Jeg sørger for mange succes oplevelser og giver min hund en opgave i hjemme - f.eks. når vi rydder op, så samler hun ting op fra gulvet til mig. På den måde samarbejder vi og bygger et godt forhold. Ligesom når vi træner felt, spor og lign. Hun udfører en opgave for mig som jeg "ikke selv kan løse" og føler sig dygtig og værdsat - og jeg roser og belønner hende for hendes indsats. Vi er som pot og pande!



  • #19   15. maj 2009 Hmm.. jeg ved ikke om jeg vil sige der er tre racer jeg ikke kan lide.. Men der er tre typer jeg ikke ønsker at eje..

    Muskelhunde - De er sikkert lige så dejlige som andre hundetyper, men der er alt for mange fordomme om dem.. Jeg har ikke selvtilliden til at lukke af for folks spydige kommentare og undvigelser..

    flad-næsede hunde som pekinggesere, bulldogs osv.. Meget søde, men siger mig ikke noget, plus alt for mange af dem er overtypede..

    hårløse hunde eller meget korthårede.. Kan bare godt lide pels, selvom der er mere arbejde ved det smiley

    Som hundeejer er jeg nok en af de bløde hundeejere, der godt kan lide at sidde stille og fredeligt og træne med hunden når jeg har tid til det.. kæft trit og retning er ikke mig..
    Ikke at hundene ikke skal komme når der bliver kaldt, men det skal ikke være en mekanisk funktion der bliver slået til når man råber plads.. Jeg føler mig som en god hundeejer når hunden kommer hen til mig fordi den har lyst til at komme når jeg kalder ikke fordi den er bange for ikke at gøre det..


  • #20   15. maj 2009 Her er mine tre:

    1. Dværgpudel
    Jeg kan ikke have, at de "vimser".

    2. Border Collie
    Jeg er ganske enkelt ikke tilstrækkeligt trænings-freak, til at kunne give den det rette hjem

    3. De hårløse racer (kinesisk/Mexikansk)
    Af rent egoistisk årsager. Jeg elsker at nusse mine hundes bløde pels. Temperamentsmæssigt har jeg intet imod racerne.

    Og hvilken slags hundeejer er jeg?
    Jo, jeg elsker at træne. Men det skal være sjovt for både mig og hundene. Jeg er ikke specielt konkurrencemindet. Så elsker jeg at gå lange ture i al slags vejr, så det skal mine hunde også være skabt til. Men da jeg også nyder at sætte mig med en god bog og benene oppe, skal mine hunde være rolige, når der ikke lige "sker noget".


  • #21   15. maj 2009 Jeg tror jeg har flere racer som jeg aldrig ville eje.

    1: Hunde som er mindre end mine katte, kunne jeg ikke tænke mig at eje. Her tænker jeg bl.a. på chihuahua, pomeranien osv.
    Det er helt bestemt nogle søde hunde, men i mine øjne skal en hund altå ikke være mindre end en kat.

    2: Alle former for kamphunde. Jeg føler mig simeplthen bare ikke tryk i deres selskab. Der findes mange dejlige kamphunde, men jeg ville bare ikke eje en.

    3: Så er der alle de almindelige racer. Labrador-lidt for kedelig, golden retriever-for almindelig osv.

    Nu har jeg selv en blanding af golden retriever og engelsk setter.
    Jeg vil gerne have en brugshund. En jeg kan aktiver og træne.
    Ellers er jeg nok et mynde menneske, hvis jeg graver dybt ind i mig selv. Ved godt mynderne er meget udstillingshunde, men har man først oplevet en myndes personlighed, så har de vist imponeret dig for livet.

    Og jo, jeg skal da bestemt have en mynde igen på et tidspunkt, når jeg har pengene og pladsen til det.


  • #23   15. maj 2009 Her er tre fra mig:

    1. Karelsk bjørnehund: Jeg har 2 gange haft den samme store hanhund af racen
    stående med poterne på nakken af mig mens den har gøet mig ind i hovedet og ejeren kommet slendrende og har sagt "den gør ikke noget". Sidste gang tudede jeg og slyngede alle former for trusler ud, siden har jeg ikke mødt den løs, men alligevel er jeg efterhånden panisk bange for racen.

    2. Hårløse hunde - elsker hunde med lang pels.

    3. Glathårede hunde - samme årsag som 2 .....

    Jeg elsker min hund og er en meget ansvarsfuld hundeejer, sørger for tryghed, motion, god kost.......



  • #24   15. maj 2009 1. Newfoundlænder. Jeg hader hundesavl, og jeg synes det er ubehageligt at komme ind i et hus, hvor der stinker af hund. Bare det at gå forbi newfoundlænderne på udstillingerne er ubehageligt på grund af lugten. Jeg synes desuden de er enormt kedelige træningsmæssigt, fordi de er så langsomme.

    2. Retrievere. Jeg bryder mig ikke om voldsomme hunde, der ikke har styr på deres bevægelser. Jeg foretrækker hunde, der tænker over tingene i stedet for bare at hoppe rundt. Retrievere bevæger sig simpelthen for meget for mig. Jeg har selvfølgelig mødt søde og rolige retrievere, men jeg skal ikke have en race, som jeg først kan lide, når de er over 8 år smiley

    3. Beagle. Jeg skal ikke have en hund, der lukker af for omverdenen og går efter sin næse. Jeg interesserer mig ikke for at gå spor, så jeg vil komme til at kæmpe mod hundens natur i hele hundens liv. Det vil ikke være fair overfor hunden. Bortset fra det, så kan jeg godt lide racen.

    Mig som hundejer:
    Jeg elsker at arbejde med mine hunde. Allerhelst med ting der er naturlige for hundene (jagt for jagthunde, hyrdning for hyrdehunde osv). Jeg synes det er vigtigt, at hundene får lov til at bruge deres naturlige instinkter og være hunde. Så jeg laver så få forbud som jeg overhovedet kan for mine hunde og bruger al min fritid sammen med dem. Mange mener, at mine hunde er håbløst uopdragne, fordi de springer op, elsker at gø af alt muligt, stjæler mad fra bordet, graver efter mus, ligger i møblerne osv. osv.
    Samtidig er de vældig dygtige til at samarbejde, når vi træner, fordi de ved, at de kan opnå noget med det.
    Jeg er ikke typen, der går 3-4 lange ture hver eneste dag. Jeg foretrækker at lave andre ting sammen med hundene. Så de får nogle kortere lufteture og så bruger vi tid på leg, træning, musefangning osv.


  • #25   15. maj 2009 Der er dælme mange hunde jeg ikke selv vil have. Generelt gælder det ALLE jagthunde, ALLE muskelunde og afarter heraf, ALLE terriere og ALLE racer, der har et dårligt helbred. Top tre over hunde jeg aldrig vil eje er nok:

    1. Schæfer (bryder mig hverken om deres fysik eller mentalitet. De er generelt for usunde)
    2. Retrievere af enhver art
    3. Husky (for svær at træne og for selvstændig)

    Jeg tror jeg har begrænset mig helt klart til hunde indenfor selskabsracerne og hyrdehunderacerne. Lige med undtagelse af storpudlen, om jo reelt set er en jagthund, for sådan en må jeg eje en dag.


  • #26   15. maj 2009 Der er mange hunde jeg ikke ville eje
    Pudel: Er simpelthen og absolut ikke min race, kan ikke rigtig sige hvorfor men jeg har mødt en del gennem livet og racen har aldrig rigtig sagt mig noget.
    Hårløse: Lidt for sart for min smag og så mangler de en del hår ;o)
    Doberman/Rottweiler: Elsker racerne, havde faktisk regnet med at jeg skulle ha' en Rotte engang men skulle desværre indse at racen er for stor en mundfuld til mig :o( (og så alle racer der kræver endnu mere er også udelukket)
    Blandinger: Absolut intet imod dem, vil bare ikke selv eje flere (DKK) tavleløse hunde.

    Som hundeejer er jeg en der godt kan lide at træne med hunden. Kan godt lide lidt udfordring, derfor har jeg ikke noget imod hunde med selvtillid ;o) Kan godt lide at prøve nye ting med mine hunde, (skal f.eks. til hundesvømning mandag). Jeg gør i det hele taget alt for at mine hunde har det, på alle måder.


  • #27   15. maj 2009 - Stående jagthunde - jeg ville lige som *ginne* ikke ane hvad jeg skulle med dem. Så en meget jagtpræget hund passer ikke ind her.

    - Puddeler, de siger mig bare ingenting. Jeg ved virkelig ikke hvorfor, men der er ikke noget der tiltrækker mig ved dem. Jeg synes nærmest de er "anonyme" i personlighed.

    - Slædehunde - og lignende. Jeg tror simpelthen aldrig jeg kommer til at kunne tilbyde sådan en hund hvad den kræver.

    Derudover er jeg ikke meget for ruhårede og hårløse hunde. Men det er udelukkende pga pelsen, så det er jo svært at udelukke at jeg vil komme til at eje sådan en, men når nu der er så mange andre hunde er det nok ikke så sandsynligt.

    - jeg synes jeg som hundeejer, er en der går meget op i min hund. Jeg kan godt lide at bruge tiden på både træning, svømning og gode ture på nye steder. Men jeg er også af vores træner blevet betegnet som ihærdig og en der ikke rigtig bliver tilfreds. Det hænger nok sammen med at jeg føler vi har noget at bevise, og at jeg derfor gerne hele tiden vil være bedre. Men jeg er ny hundeejer og har derfor også en masse at lære , og skal blive bedre til at lære fra mig og øge forventningerne til de øvelser i kan. Men jeg kæmper for et godt samarbejde og tillid mellem hund og ejer.


  • #28   15. maj 2009 de øvelser vi kan*
    og så kan jeg godt lide at have min hund med mig rundt mange steder.. smiley


  • #29   15. maj 2009 Til Susanne
    En newfoundland lugter ikke mere end andre hunde ,en velplejet hund lugter ikke
    og langsomme det er ikke alle .Min den gamle var ,men Møffe er hurtig .
    alle hunde lugter


  • #30   15. maj 2009 Jeg kan ikke forstå at så mange nævner pudler, på listen. Det er i mine øjne bare en super lækker brugshund, der desværre har et mormor ry:)

  • #31   15. maj 2009 Tja, Siri - sådan er det jo altid. Schæferen er også repræsenteret flere gange... Og det er også en superlækker brugshund, der tilmed er en fantastisk familiehund...

    Og sådan er det jo med alle racer på listen - for nogen er den perfekt, for andre passer den bare ikke ind.


  • #34   15. maj 2009 Jeg har ALTID sagt at jeg ikke vil eje en schæfer... har haft for mange dårlige oplevelser med den race.
    Men efter at have mødt så mange fantastiske brugshund/familiehunde - jamen så må jeg indrømme at racen sgu har halet ind på mig og nippet mig i måsen.. men om jeg nogensinde kommer til at eje én ved jeg ikke. Men jeg vil ikke længere afvise det helt...

    Pudlen... er bare ik lige mig. Har kendt mange dejlige pudler - men de passer bare ik til mig.


  • #35   15. maj 2009 CH - ja du har helt ret, sýnes bare nogle gange pudlen får uretmæssigt mange skældud. En pudel er ikke kun en mormor hund og den kan faktisk klippes andereledes end det gyselige løveklip..

  • #36   15. maj 2009 Jeg har haft en puddel engang jeg brugte som apportør smiley

  • #37   15. maj 2009 Christina F: Man kan nu sagtens putte med en stor hund på skødet, ihvertfald hvis du spørger min hund. smiley

    Og videre til spørgsmålet. Det ville nok være nemmere, at svare på hvilket tre racer jeg gerne vil have. smiley

    Men okay. Det bliver lidt generaliserende, men jeg er ikke interesseret i at eje følgende:

    1. Terriere. Terriersindet er ikke lige mig.
    2. De ekstremt vogtende hyrdehunde (kangal, anatolsk hyrdehund osv.)
    3. Jagthunde, der er fremavlet til at jage med synet og til at løbe byttet op og dræbe det (afghansk mynde osv.). Jeg har katte og de har førsteprioritet. De fleste andre jagthunderacer siger mig heller ikke så meget.

    Små hunde er heller ikke lige mig, men det hænger helt sikkert sammen med at jeg har katte, som går ind og tager den niche i familien, som en lille hund kunne have været i.

    Jeg er afgjort, på nær ovennævnte, et hyrdehundemenneske og trives med deres intensitet og ejerfiksering, noget som mine venner med golden retrievers og terriere står helt uforstående overfor. Jeg går også en del op i hundetræning og her er de drivende hyrdehunde jo gode at have. smiley

    Som hundeejer er jeg et sofadyr. Det er lidt selvmodsigende når man tænker på hvilket type hund jeg har, men en af grundene til at jeg har belgier er, at jeg bliver nødt til at lette mig, så hunden aktiverer mig lige så meget som jeg aktiverer hende og det er vældig sundt, men man skal selvfølgelig kende sig selv meget godt inden man gør ligesom mig - at man er 100% sikker på, at ens ansvarsfølelse overfor hunden vinder over ens egen dovenskab. smiley


  • #39   15. maj 2009 Kylling *G*

  • #40   15. maj 2009 Der er faktisk rigtig mange hunde jeg aldrig får. Ikke fordi jeg ikke kan lide dem, men fordi de er for krævende til mig. Jeg er klart til små selskabshunde, hvor jeg kan træne alm. lydighed og med tiden når de er gamle nok agility. Store hunde fylder for meget og er ikke nemme at have med nogen steder. Gider overhovedet ikke det der ligner pelspleje. Men hvis jeg skal give tre bud på hunde jeg ikke kan lide må det være:

    1) Schæferen - blev overfaldet som 11 årig af sådan en satan. Den gik direkte efter struben. Har været pisse ræd for dem siden.

    2) Muskelhunde/kamphunde - de er utiltalende i mine øjne, og så har de et ondt udtryk i ansigtet. Specielt hvis de har fået klippet ørerne af. Føj...

    3) terrier af enhver slags. De er for meget til mig.

    4) Jagthunde - kan slet ikke give dem hvad de kræver. Jagt interesserer mig ikke.

    Ok, det blev fire...


  • #41   15. maj 2009 1. Hyrdehunde generelt (måske en collie eller cardigan som undtagelse) Har endnu ikke mødt et eksemplar som jeg kunne forestille mig at eje, og racebeskrivelserne siger mig ikke så meget, og da slet ikke udseendet.

    2. Jagthunde generelt. Samme grund som overfor

    3. Hunde under 10 kilo generelt (måske en chineese crested som undtagelse) Vil være alt for nervøs for om de pluselig knækkede på midten *ss*


  • #43   15. maj 2009 synes det er en smule trist at læse en tråd - hvor folk vælger at skrive at grunde til de ikke kan lide bestemte racer er fordi de finder dem grimme????

    jeg har mere den holdning til når man vælger hund - at man vælger ud fra racens karakter og om dens temperament harmonere med den livstil man føre?

    alle hunde er smukke i mine øjne - der er race typer jeg ikke vil eje, men det har intet at gøre med om de er store, små, grimme, uden hår, med hår osv osv osv

    jøsses siger jeg bare - lad os svine hinandens racer til - skal vi ik?


  • #44   15. maj 2009 Uha, mon ikke nogle bliver fornærmede?
    Here it goes..

    - hvilke 3 racer ville du aldrig vælge -- og hvorfor ?.
    1. Jeg ville aldrig eje en labrador. De er for mig intetsigende og dumme.. Det kan godt være de er træningsvillige, men de siger mig ingenting, og jeg har endnu ikke mødt en lab der fik mig til at tænke "ihh, hvor er den lækker/klog/dygtig/charmerende..
    2. Schæfer. Jeg bryder mig ikke om dem, og stoler ikke på dem. Jeg har kun mødt ganske få, men det er bestemt en af de hunde der aldrig kommer ind i mit hjem.
    3. Hmm, det har jeg ikke tænkt så meget over. Men DSG'en siger mig også meget lidt..


    - hvilken type hundeejer er du ?
    det ved jeg ikke. Forhåbentlig en god en. Jeg er jo stadigvæk ganske ny, så ser mig selv som en lærevillig hundeejer? Jeg synes selv jeg forsøger at suge så meget ny viden og info til mig som overhovedet muligt..


  • #45   15. maj 2009 Fru A - jeg synes da ikke der er nogen der sviner nogen racer til - det handler jo egentlig ikke så meget om dem, men om folk der tilkendegiver, hvad der ikke passer til dem af forskellige årsager.

  • #46   15. maj 2009 CH

    nu har jeg læst alle begrundelser - og flere men skam ikke alle skriver direkte valg af de racer de ikke vil eje, er pgr. af udseende og størrelser

    det synes jeg dælme er trist - men det er vel de selvsamme folk som er emballage shoppere?

    en hund skal ikke sælges på sit udseende men på hvad den indeholder - det er jo derfor vi ser så mange hunde på internatterne - fordi folk har købt en "flot" hund som ikke har passet sammen med ejerens personlighed


  • #47   15. maj 2009 Fru A,
    størrelse og evt. pelslængde er da meget relevant at tage med is in beregning, når man skal finde en hund?


  • #48   15. maj 2009 Fru A: Der er da ingen der sviner nogens racer til?
    Faktum er, at der er racer for alle. Der er pelstyper for alle. Der er temperament for alle. Der er udseende for alle. Sådan er det da smiley



  • #49   15. maj 2009 Anja

    jeg ser mest på temperament, når jeg ser på hunde racer - og skam ikke på om den er grim, for korthåret, for langhåret, mindre end en kat, større end en kat

    osv osv osv

    jeg ville personligt holde mig langt væk fra en brugshund <--- ingen bestemt race - da træningen ikke er forenlig med min livstil

    men min mand derimod vil gerne arbejde med sin hund - også derfor Mira er så velopdragen.

    jeg synes personligt selv det er trist at flere skriver at de finder bestemte racer grimme, ogderfor ikke vil eje dem.

    fx. mexi hårløs går igen herinde mange mange mange gange - og ikke én kommer med en begrundelse andet end at en hund skal have pels osv.?
    og chihuahuaen er ikke nok hund?

    Chihuahuaen er skam rigeligt hund - ud over det er en herindes begrundels at den er desideret afskyelig grim??

    jeg synes dette er en negativ og trist tråd.

    hvis man skal sige hvorfor man ikke vil have bestemte racer, må man da komme med en saglig begrundelse?


  • #50   15. maj 2009 Hunde jeg aldrig vil eje :

    Stort set alle små hunde, på nær boston terrieren (da vi havde en da jeg var yngre) - simpelthen fordi, jeg synes de gøer for meget, og er for arrige (siger ikke at alle små hunde er sån, men det er de fleste jeg har mødt)

    Hønsehund : De har ALT for meget energi, og så synes jeg ikke de er for kønne .

    Newfounlænder, og andre med så lang pels - jeg magter simpelthen ikke at skulle holde den pæn - hvis den ikke havde så lang pels, ville den være perfekt =)

    Som hundeejer mener jeg selv jeg er en ansvarlig, kærlig, min hund får hvad hun skal ha, og er en del af vores familie, hun får en masse oplevelser og blir stimuleret på den ene eller anden måde hver dag =) elsker min hund og behandler hende, som jeg selv ville behandles hvis jeg var en hund - med en masse klap, kæl og putten, nogle dejlige oplevelser - og lader hende være hund ! går ikke specielt meget op i træning, hun er trænet til husbehov, og det fungere fint ! alt i alt har jeg en udmærket smag i munden =) og er oss sikker på min hund trives =)


  • #51   15. maj 2009 Nu er jeg én af dem der afviser små hunde - fuldstændig pga str. For de siger mig ingenting - de er da søde nok men nej - de fanger mig ikke.
    Og så skal jeg da bare ik ha én uanset hvad de indeholder.
    Jeg kan ikke bruge den til noget af det jeg gerne vil alligevel - det er så en anden side af sagen.

    Vi har alle ting vi foretrækker. Det er der intet galt - så længe man så tager højde for hvad hunden man vælger indeholder også og at det ikke KUN er fordi den er korthåret, lille, stor eller andet.


  • #52   15. maj 2009 Heidi

    så forstår du ikke hvad jeg mener
    du skriver du ikke kan bruge en lille hnde race, til det du vil bruge den til?
    Så er mit indlæg jo ikke rettet mod dig???

    jeg taler ikke om generelt små hunde - jeg taler om alle racer, der bliver valgt fra herinde, fordi de er grimme, for lang håret for korthåret osv osv osv

    jeg skriver jo også at jeg selv har race typer jeg aldrig vil eje - men skam ikke pgr. af udseende - læs lige hvad jeg skriver igen *ss*


  • #53   15. maj 2009 Heidi - mht små hunde, har vi det på samme måde - min svigerinde har en lille hund og ja han er mega sød, men han er bange for alt, og så skal jeg hele tiden gå rundt og være bange for at træde på ham - så er det nemmere med en stor hund, den når man ihvertfald og se før man træder på den =)

  • #54   15. maj 2009 Jeg kunne sagtens finde på at vælge en hunderace fra, fordi de i mine øjne var grim. Det synes jeg da ikke der er noget forkert i.

  • #55   15. maj 2009 Fru A,
    så du mener ikke at størrelsen på racen har nogen relevans? Eller om man gider støvsuge 4 gange om dagen??
    Jeg synes det er meget vigtigt, for hund og ejer skal da passe sammen!

    ja, nogle hunde er grimme, nogle er søde, nogle er grimme på en charmerende måde. Tror du ikke at ordet "grim" dækker mere over hvad folk synes om hunden, end om dens udseende? Mon ikke de folk der siger at den mexicanske er grim, alligevel aldrig ville have en? Det er nok bare en videre reaktion..

    Ingen af de hunde jeg ikke bryder mig om, synes jeg er pæne. Til gengæld synes jeg at alle de hunde jeg kan lide, er pæne..


  • #56   15. maj 2009 Fru A: Som jeg skrev: "Nu er jeg én af dem der afviser små hunde - FULDSTÆNDUG PGA STR. For de siger mig ingenting - de er da søde nok men nej - de fanger mig ikke.
    Og så skal jeg da bare ik ha én uanset hvad de indeholder."

    Fordi da jeg startede med at kigge efter hund aller først, og ikke vidste helt præcis hvad jeg skulle "bruge" og hvor meget jeg ville komme til at gå op i træning - der vidste jeg ikke hvad jeg ville have. Andet end det skulle være en lidt alsidig hund der var både familiehund men også lærenem (det er jo mange racer). Så jeg tog et hundeleksikon og begyndte at bladre. Og jeg bladrede direkte forbi alle små racer med det samme. For de siger mig intet - selvom mange er både kloge og alsidige.

    Det er først senere jeg vidste præcis hvad jeg vil bruge den til - og også ved det nu, med den næste hund.

    Så jo - det du skriver er også rettet mod mig smiley Og jeg ser intet galt i at have det sådan. Så længe vi passer med den hund vi så vælger i stedet for dem vi har valgt fra. Vi har alle forskellig smag - og min smag er store hunde.


  • #57   15. maj 2009 Anja

    jeg synes bare det er trist at man ikke kan komme med anden begrundelse til at man ikke vil have en mexi er fordi den er grim?

    når man vælger en hund fra, skal det være fordi den ikke passer sammen med din livstil, min holdning.

    at man ikke gider støvsuge 4 gange om ugen og derfor vælger en race fra, så skal man nok bare få sig en tøj bamse istedet for!

    vores hund vejer 2 kg og er korthåret og vi støvsuger rigeligt pgr. af hende?



  • #58   15. maj 2009 Tror skisme det vil være lettere at nævne de hunderacer jeg godt kunne tænke mig, da der er vildt mange racer som jeg aldrig kunne drømme om at eje.
    Men generelt vil jeg aldrig eje en kamphund, da de hunderacer ik tiltaler mig overhovedet, og de passer slet ik til mig og det jeg forventer af en hund. Jeg vil i have en hund der ik kan tåle synes af en anden hund.
    En terrier kommer jeg heller aldrig til at eje, da jeg synes de er for egenrådige og stædige.
    Jeg ved godt det der meget generaliserende, men ellers vil i få en liste på 500 forskellige hunderacer:)


  • #59   15. maj 2009 Heldigvis er det sådan, at fordi nogen SYNES, en hund er mindre tiltrækkende, så er det jo ikke en endegyldig sandhed, der gælder for alle.

    Det er helt subjektivt - og det må man altså lade være med at tage personligt.

    Jeg kan da sagtens leve med, at nogen synes min race er grim, for stor, for savlende, for utilregnelig, lumsk - og hvad der ellers er af oplevelser.

    Jeg kender den jo selv, holder af den som den er... Meget endda. Det forandrer ikke noget, det er jo bare holdninger.



  • #60   15. maj 2009 CH: Just præcis! Brilliantly said!!

  • #61   15. maj 2009 Jeg forbeholder mig nu også retten til at vælge race ud fra fysisk udtryk.

    Det er jo den hele hund, der skal appellere til en....


  • #62   15. maj 2009 1. blandingshund, man ved ikk hva man får af de forskellige racer
    2. pudel, har aldrig kunne fordrage dem sys simpelthen det er en forfærdelig grim race, he he.. intet ondt, men så stinker den og er fedtet!
    3. foxterrier og alle endre rughårede hunde, sys simpelthen ikk de er behagelige at røre ved



  • #63   15. maj 2009 Anja, Heidi, SI`Ja, max osv

    tror ikke jeg har formået at ytre mig ordentligt.

    jeg mener ikke en saglig begundelse er at en hund er grim, derfor vil jeg ikke have den?

    en saglig begrundelse er i mine øjne sådan én:

    Stående jagthunde - jeg ville lige som *ginne* ikke ane hvad jeg skulle med dem. Så en meget jagtpræget hund passer ikke ind her.

    - Puddeler, de siger mig bare ingenting. Jeg ved virkelig ikke hvorfor, men der er ikke noget der tiltrækker mig ved dem. Jeg synes nærmest de er "anonyme" i personlighed.

    - Slædehunde - og lignende. Jeg tror simpelthen aldrig jeg kommer til at kunne tilbyde sådan en hund hvad den kræver.

    eller:
    1 dansk svensk gårdhund.
    jeg har igenne tiden kunnet konstatere at jeg intet har til fælles med denne race - vi er som to børn der ikke kan enes og ikke taler samme sprog - og vi giver hinande stress - jeg kan godt blive facineret af dens energi - og overøsende glæde - men det er nok også det der gør jeg ikke ville eje sådan en hund.

    2. schæferen.
    denne race er jeg faktisk lidt bange for. har oplevet den som værende kortluntet og uforudsigelig alt for ofte. har også set rigtig mange resultater af dårlig avl på racen og ville ikke turde tage chancen. der ud over skylder man racen et aktivitetsniveau og angegament som jeg slet ikke har energi til.

    3. blodhund
    syntes faktisk racen er utrolig charmerende -- hvis man altså fjernede dens stinkende prutter - litervis af savl - tågehorn af gøen - ja -- hvis altså en blodhund ikke var en blodhund - så ville den være en race for mig.


    dem jeg synes er dumme, negative og usaglige er demme her - og kunne nok finde flere *ss*

    - Mexicansk hårløs
    For det første, kan jeg ikke lide hunde uden pels. Så Chinese Crested er heller ikke en favourit. Men den hund er simpelthen bare ikke mig. Jeg kender ikke til dens sind, men ud fra udseendet, tror jeg bare ikke det ville være en hund jeg ville kunne have. Så simpelt er det.


    Små grimme blandinger. Har for nylig set den mest afskyelige endnu engang afbildet

    chihuahua..er for lille tror jeg ville savne lidt mere hund..i længden

    Mexikansk Hårløs og den Kinesiske hårløse, som jeg ikke lige kan huske navnet på - jeg synes ikke de er særlig charmerende. Om de er søde og rare familiehunde, det tror jeg helt bestemt de er. Men det er udseendet der ikke lige huer mig.


    og til sidst hårløse hunde er heller ikke mig.

    hårløse hunde eller meget korthårede.. Kan bare godt lide pels, selvom der er mere arbejde ved det smiley


    1 Chiwauwau, ville være bange for at træde på den og syns den er direkte grim og utiltalende



    De hårløse racer (kinesisk/Mexikansk)
    Af rent egoistisk årsager. Jeg elsker at nusse mine hundes bløde pels. Temperamentsmæssigt har jeg intet imod racerne.


    Hunde som er mindre end mine katte, kunne jeg ikke tænke mig at eje. Her tænker jeg bl.a. på chihuahua, pomeranien osv.
    Det er helt bestemt nogle søde hunde, men i mine øjne skal en hund altå ikke være mindre end en kat.


    Hårløse hunde - elsker hunde med lang pels.

    Glathårede hunde - samme årsag som 2


    små selvskabshunde de er ikke særlig kønne siger mig intet hysteriske og kan ikke bruges til ret meget


    Hårløse: Lidt for sart for min smag og så mangler de en del hår ;o)


    Mops: Fordi jeg synes de for tit har mange sygdomme, fordi avl har ødelagt dem og fordi jeg generelt synes de er meget lidt kønne.

    Bullterrier: Igen på grund af udseendet og fordi den er så selvstændig og igen ikke er til at stole på


    Hårløse. -Fordi en hund i min verden har pels smiley

    Hårløse hunde: igen menneskers mærkelige ideer som intet opsitivt bidrager til hunden




    og Max
    jeg synes bestemt ikke der er grund til at svine andres racer? men det mener du åbenbart?


  • #64   15. maj 2009 Fru A,
    ja, og jeg mener at det er vigtigt ejer og hund passer sammen. Så hvis man synes hunden er grim og utiltalende, eller for lille, passer man nok ikke sammen!

    Jeg ville da også kun have meget få små hunde.. For jeg gider ikke de der små nogle.. Næh du, en rigtig hund har lidt størrelse!..


  • #65   15. maj 2009 Dina

    præcis!


  • #66   15. maj 2009 Der har jeg det altså lige som SI'JA. Hvorfor skal jeg gå på kompromis. Det der betyder absolut mest er at hunden passer til mig mht. temperament, pels, størrelse osv. Nu synes jeg at alle hunde er fantastiske på hver sin måde. Men hvorfor skal jeg ikke vælge en som er 100% mig, også mht udseende hvis jeg har muligheden.

    Tror dog det er sjældent at man rent faktisk vælger en race fra kun pga udseende. Tror ofte at der ligger mere under.


  • #67   15. maj 2009 Anja

    ja jeg er ikke enig med dig, en "rigtig" hund kan veje alt fra 1 kg til 100 kg


    næh du der står skam hund på alle vores racer!?!


    underlig og snæversynet holdning, synes jeg.


  • #68   15. maj 2009 Misja

    lige præcis min holdning, jeg tror bare ikke jeg har udtrykket mig ordentlig

    tak! smiley


  • #69   15. maj 2009 Anja

    dvs. du kunne godt fine på at købe en hund pgr. af str. og udseende - påtrods af at dit liv ikke passer til en den pågældende race?


  • #70   15. maj 2009 Fru A,
    nu læser du vist hvad du vil.
    Jeg siger netop at man skal passe sammen. Det hele, temperemant, aktivitet, pels, størrelse, opdragelse, det er en pakke og det skal passe sammen.



  • #71   15. maj 2009 Fru A: Tror altså du er gået forkert i nogle af indlæggende herinde - ligesom vi er fået forkert af dine åbenbart.

    Vi vil ha en samlet pakke - altså det hele. Både en hund der passer til os i sind, med en pelslængde vi gider holde, men en højde vi synes passer og med de egenskaber vi vil drager nytte af. Og et udseende vi kan li at se på.

    Er vi så enige?

    Men så kommer det jo, at man godt kan afvise en race pga. pels og str. Fordi det ikke passer ind i den samlede pakke vi ønsker.


  • #72   15. maj 2009 tror de fleste vælger hund som de køber bil -- først ser man på modellen - størrelse - hvilke farver kommer de i og hvad med ekstra udstyr (når det gælder hund - ser man på hvilken størrelse tiltaler en - pels - type - generel vedligehold) - dernæst ser man på køre egenskaber (her kigger man ved hundekøb på hvilket temperament - vil man have en rolig race skodder man de aktive - hvor meget aktivitet har den behov for og passer det til ens tilværelse) også til sidst er man ude og prøvekøre - det er her man ser de racer der er tilbage lidt mere an tættere på. er ude og klappe kæle og snakke med opdrættere osv..

    jeg vil ikke benægte at udseeendet er enormt vigtigt for mig. jeg elsker alt pelsplejen og ville hade ikke at skulle børste mine hunde.


  • #73   15. maj 2009 Jeg synes bestemt at folk skal have lov til at have deres grunde - om de så er politisk korrekte eller ej ;o)

    For mit vedkommende - jamen grunden til at jeg ikke nogensinde får en chi er fordi den er for lille. Sådan ER det nu engang. Det er det der for mig dømmer den ude inden jeg er gået i dybden med dens egenskaber.

    Og sådan gør vi jo allesammen... Vi har jo mange kriterier i udvælgesen af racen, og er der en, der fra starten er udslagsgivende, så er alle de øvrige egenskaber underordnede.


  • #74   15. maj 2009 vi havde ikke valgt chien - hvis det ikke var fordi vi læste om den først.

    jeg synes bare det er trist at man "emballage" shopper når man køber vuf.

    min pointe er at jeg tror rigtig mange køber hunde, fordi den har et vist udseende, uden egentlig at sætte sig ind i hvad der ligger bag korpuset?

    hvis alle satte sig ind i hvilken racer der passede bedst til deres stil, sind og personlghed - så var der nok ikke så mange hjemløse hunde derude?

    jeg er bare ikke sådan et menneske der kunne finde på at ytre at jeg aldrig ville vælge den og den hund fordi den var afskyelig grim?

    jeg synes alle racer, jeg kender til, har noget lækkert og sødt over sig.... så er bare uforstående over at nogen kan være så snæversynet?



    men jeg er så åbenbart anderledes end jeg andre kan jeg læse mig frem til...


  • #75   15. maj 2009 Fru A - du skriver som om, det ene udelukker det andet.

    Selvom jeg udelukker en Chi på den størrelse, betyder det ikke, at jeg ikke ved noget om den race, jeg i stedet har valgt. Med den får jeg bare hele pakken.. En hund, der på alle måder passer til mig.

    Der er desuden heller ikke en sammenhæng mellem det ikke at ville have en race og det, at man ikke kan fordrage den, eller der er noget decideret galt med den.

    Jeg er vild med hunde - uanset race. Men jeg vil stort set kun have en schæfer.


  • #76   15. maj 2009 CH

    nu mener jeg altså også når man ytre sig at en race er direkte afskyelig og grim

    det er egentlig det, jeg slet ikke fatter?


  • #77   15. maj 2009 SHÆFER! Det er faktisk den eneste jeg kan komme i tanke om!

  • #78   15. maj 2009 Fru A - vi kan jo ikke tage fra folk, at det er de, de synes - og at det er deres grund.

    Det betyder jo ikke, at hunden ER det?

    Jeg ville nu ikke tage det så personligt - min race er vældig upopulær blandt mange - men jeg er da lige glad ved den trods det ;o)

    Det betyder ikke noget.

    Vi bliver tiltrukket og frastødt af forskellige ting - og vi kan (og skal) ikke give hinanden mundkurv på, synes jeg.


  • #79   15. maj 2009 CH

    jeg mener i det brede spektrum - tager skam ikke noget personligt.

    tror ik jeg kan få min mening ud i denne tråd - synes ellers jeg har skåret det rigeligt ud i pap smiley

    mine fravælgelser ligger nu dybere end til, om en hund er grim. smiley


    thats all


  • #80   15. maj 2009 Kriterier er forskellige.
    Og smag er forskellige.

    For nogen har udseendet og størrelsen en betydning - og hvis ikke de to ting appelerer, hvorfor så gå i dybden med de øvrige egenskaber.

    Der er jo nok af hunde at vælge imellem ;o)



  • #81   15. maj 2009 præcis! smiley

  • #82   15. maj 2009 Der er altså bare lidt for mange modsigelser i dine indlæg fru A - til at jeg forstår præcis hvad du mener - men fred være med det, vi kan ikke alle være enige om alt (hvor ville verden være kedelig hvis vi skulle) hehe



  • #83   15. maj 2009 Heidi

    som jeg siger - så tror jeg at jeg har været dårlig til at ytre min holdning smiley

    kan bare ik forklare den anderledes

    er fuldstændig enig i at verden ville være kedelig hvis vi alle var enige *ss*

    men jeg tilføjer gerne at jeg aldrig ville vælge en race fra, fordi den eneste ting jeg fandt galt med den, var at den var afskyelig grim...


  • #84   15. maj 2009 hmm hvad jeg ikke vil eje...

    Labrador - hunden er simpelthen for kedelig til mig (alt for førerfikseret og behagesyg)
    Bordercollie - ARHHH jeg har været der - dog heldigvis kun til låns - jamen jeg fik STRESS af de hunde - alt for aktive og behagesygearbejdsomme.
    og så langhårsracerne - afganer shitzu m.m. Jeg GIDER ikke langhårspleje...

    som hundeejer er jeg krævende - men kan godt li at mine hunde giver mig modspil. De skal ikke være alt for letkøbte smiley Jeg vil gerne have en let håndterbar hund i en fornuftig størrelse og så skal de have et gevaldigt ego smiley

    Tja jeg er så til Schanuzere og Terriers. måske på et tidspunkt der blir udvidet med en tysk ruhår.
    Jeg er ydermere allergiker og kan kun tåle ruhårs så er lidt begrænset


  • #86   15. maj 2009 ALTSÅ DINA - jeg synes de er for store (men jeg er da ikke HELT afvisende) smiley kan jeg ikke være med, med de små (næsten) stridpelsede arbejdsnarkomaner ? smiley

  • #87   15. maj 2009 så er de sq godt nok meget mindre end udstillingsmodellerne smiley en tysker tæve er jo ikke meget større end end mellem hanhund.. og lettere...
    men tyskeren er nu også mest for jagtarbejdet.. schweissspor osv... det er nok ikke lige riesens store evne smiley


  • #88   15. maj 2009 Fru A
    Nu har jeg læst mange af dine indlæg, og ville lige komme med mit input.
    Grunden til at jeg ikke vil have f.eks. hårløse hunde er ja, fordi jeg syntes den er grim. Den kan være noget så klog, men jeg vil have en hund som jeg står ved, og føler mig godt tilpas sammen med. Så hvis jeg skulle ofre det for at vælge en hund f.eks. en hårløs fordi den var dygtig, så hellere tage problemerne som en anden hunderace jeg føler mig godt tilpas sammen med, skaber.
    Grunden til at jeg ikke kan lide hårløse hunde er som jeg siger fordi jeg syntes de er grimme, men også fordi de slet ikke passer til mig som menneske og fordi en selskabshund som den ikke passer til hvad jeg kræver af en hund - den mangler simpelthen noget.
    Så når jeg tror mange nævner den som en af de racer de ikke vil have, tror jeg både det er fordi de udseendsmæssigt ikke lever op til det de vil have - men nok også fordi at man skal føle sig godt tilpas med den hund man har.


  • #89   15. maj 2009 well en tysker tæve er 57 og vejer op til 22 kg smiley så lidt mindre er de da.. men kan da se de er små brugsdyrene smiley


  • #90   16. maj 2009 Tysk Ruhår og Riesen er da 2 vidt forskellige hunde med 2 vidt forskellige behov.
    Ruhår er til jagtfolk - den duer ikke (i reglen) som ren familiehund)


  • #91   16. maj 2009 Jeg er faktisk lidt overrasket over at Riesen og Tysk Ruhår er så "små". Nu har jeg godt nok ikke set nogle tæt på siden jeg var barn, men jeg husker dem som meget større end det og i hvert fald større end den hund jeg har nu, men jeg kan se at det ikke er tilfældet.

  • #92   16. maj 2009 ik rækkefølge


    1. Hårløse racer
    Det er lidt for besværligt for mig og det bare ikke min type hund

    2. Labrador
    Jeg synes den er alt for almendelig og alle har sådan hund. Desuden er den alt for legesyg til mig.

    3.Gravhunde
    Meget dejlige hunde sys jeg men de gør bare alt for meget

    4.Beagle
    Har læst at de er sådan lidt "skøre" og lidt for meget jagthund til mig..


  • #93   16. maj 2009 Alt korthåret, alt under 6 kg og absolut ingen terriere, jagt- eller gravhunde.

    Jeg er kun til hyrdehunde, mynder og de langhårede molosser/sennenhunde.


  • #94   16. maj 2009 Den Tyske ruhårs tæve er mindstemålet iøvrigt 57 cm og op til 64

    En tæve på 2 kg er MEGET spinkel


  • #96   17. maj 2009 enig karin at det er til to forsekllige typer hunde folk...
    men ser nu mange af de små tæver hernede synes jeg.. har stort set ikke set dem større end de 57-58 cm


  • #97   17. maj 2009 Dina D og Fætter Karin: Okay, så er de størrere i gennemsnit og jeg husker måske ikke helt forkert. smiley

    Min tæve er med 62 cm og 25 kg. oppe at runde maksimum størrelse for sin race.


  • #98   19. maj 2009 • Marie & Albert AKA Ferdinand •
    franske bulldog hører også til muskelhunde gruppen se på hvondan den er bygget op lille bredt hovede og kæbe bredt bryst muskuløse ben bare se på den den ligner en lille muskel hund .
    ligesom en sbt .
    bare lille.
    så sjovt du ikke kan lide muskelhunde.tror nu bare det er str på hunden du ikke kan lide og ikke gruppen den tilhører.

    jeg ville aldrig have en af følgende racer .

    alle små hunderacer ..de er mere eller mindre skører i hovedet alle sammen . meget temperament fulde og de fleste af dem bider ..skaderne er bare små så der ses ignnem fingrene med det hver dag.

    schæfferen:
    en snug og utiltalende hund ik til at stole på .....og mange af dem angriber bagfra .
    og er blevet bidt et par gange umotiveret af denne type hund også med indkøbsposer i begge hænder .

    puddler: altså helt ærligt et forfinet får ....siger mig intet .

    labrador og lign . ...passer ik med mig .

    som hundeejer .
    jeg ved hvad jeg har af hund og behandler den derefter.
    aktivere dem og bruger dem så de er mental trætte .
    sportræning og lydigheds træning .
    lange ture hver dag osv osv .
    jeg er bevidst om mange ik kan lide mine hunde og frygter dem og det acceptere jeg .
    jeg prøver at være et godt forbillede og har altid min hund i snor og tager mit ansvar alvorligt.


  • #99   19. maj 2009 Linda - vi har naturligvis alle ret til vores holdning, men jeg synes nu du er en anelse fordomsfuld!!

    "alle små hunderacer ..de er mere eller mindre skører i hovedet alle sammen . meget temperament fulde og de fleste af dem bider ..skaderne er bare små så der ses ignnem fingrene med det hver dag"

    Hvor har du dette fra? De fleste af dem bider? Altså over 50%? Der findes mange mange små hunderacer der ikke har mere ilter temperament end en labrador. Og langt langt flere der ikke bider, end der bider.

    "schæfferen:
    en snug og utiltalende hund ik til at stole på .....og mange af dem angriber bagfra ."

    Fint at du synes de er utiltalende, men at mange af dem angriber bagfra, er vist ikke helt velbegrundet. Hvor i alverden har du det fra?


    "puddler: altså helt ærligt et forfinet får ....siger mig intet "

    Pudler er så ikke et forfinet får, selvom de nogle gange kan ligne et. Det er en vandapporterende jagthund.





  • #100   20. maj 2009 Linda: Alle har ret til deres meninger men er liiiige nødt til at kommentere her smiley

    "alle små hunderacer ..de er mere eller mindre skører i hovedet alle sammen . meget temperament fulde og de fleste af dem bider ..skaderne er bare små så der ses ignnem fingrene med det hver dag."

    Det er hvis en omgang fis? Har du nogle statestikker? Kan man mønte noget på små hunde, så er det ikke hundene selv, men mange af de folk der ejer dem. Netop fordi det er små hunde og nemme at håndtere, så er der desværre dem der finder opdragelse unødvendigt - og så er det vi kan ende med de eksempler du nævner. Men i mine øjne har det noget at gøre med at hunden er utilstrækkeligt stimuleret/opdraget og har derfor intet med str. og race at gøre. Men der findes selvfølgelig små racer der er mere egenrådige og stædige - nøjagtig som blandt de større.
    Så hvad bygger du din påstand på? smiley

    "schæfferen:
    en snug og utiltalende hund ik til at stole på .....og mange af dem angriber bagfra .
    og er blevet bidt et par gange umotiveret af denne type hund også med indkøbsposer i begge hænder ."
    - At du er blevet bidt et par gange af denne race er smadder uheldig og så får man altså nogle fordomme - det kender jeg! Men at generalisere HELE racen udfra de par oplevelser du har haft er forkert. At MANGE schæfere angriber bagfra kan ikke konstateres fordi det er sket for dig et par gange. At du så synes den er utiltalende - det er så en helt anden sag og det har jeg intet imod smiley Vores opfattelse af hvad vi ser er forskellig smiley Jeg har selv været én af dem der synes schæferen var en "frygtelig" race, men det er blevet manet til jorden. At jeg så ikke TROR jeg kommer til at eje én er en anden sag.

    "labrador og lign . ...passer ik med mig ."
    - Se det var så bedre - de passer ikke til dig som person. Og hvis der findes et fair argument så er det da det. smiley




Kommentér på:
hvilken race ville du aldrig have

Annonce