{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
870 visninger | Oprettet:

Hvalp eller voksen :) {{forumTopicSubject}}

Hej smiley

Min kæreste og Jeg har købt os en lille Papillon som er super dejlig smiley

Men jeg drømmer om at uddanne mig til SIkkerhedsvagt og har i rigtig langtid ønsket mig en stor hund, og det kan man jo ikke ligefrem kalde en Papillon smiley

Men jeg sidder her ved computeren til klokken lort om natten, da jeg er sygemeldt og kigger meget her på Hundegalleri, og jeg kom så til at stille mig et spørgsmål smiley

Når vi får tiden og pladsen til en større hund, ville det så værebedst og købe en hvalp igen eller en voksen hund som har lært sit, dæk og man kan kalde den til sig, fordi jeg spørg er at jeg gerne vil have hunden med på jobbet men ved ikke det er bedst og købe en voksen hund da jeg ikke har haft f.eks. en Rottweiler før eller schæfer ( Det skal være en Vagthund )

Men på den anden side en hvalp kender jeg jo fra de er 8 uger så er sikker på at hvalpen ikke har været ude for noget grimt :s er i tvivl

Håber i kan komme med + / - ved det ene eller det andet smiley

Jeg har levet med hunde hele mit liv, men desværre ikke med en Rottweiler eller anden hund som kan være dominerne.
Mvh.

Henrik


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalp eller voksen :)
  • #1   2. jun 2009 Jeg ville altid anskaffe mig en hvalp jeg havde mulighed for at præge selv. Så er det bare at gå til træning med den jo... Skal du have en hund du også vil bruge som vagthund er båndet mellem dig og hunden endnu vigtigere og der ville jeg absolut få mig en hvalp.

  • #2   2. jun 2009 Caroline:

    Det var også det jeg sad og tænkte på men fordi jeg kom på den anden tanke var at det kunne være det var rare at have en voksen hund nu hvor det ikke er første gangs købers nemmeste hund smiley


  • #3   2. jun 2009 Jeg tror det vigtigste, når man anskaffer sig en sådan hund, er at man sætter sig rigtig grundigt ind i racen - læser om den og taler med andre der har den. Derudover er det vedholdende træning fra starten. Mange afskaffer selvfølgelig også deres hund fordi de flytter el.l. Men i de fleste tilfælde skaffer folk sig ikke af med en meget trofast og velfungerende voksen hund og du risikerer at få et problembarn.... Jeg kan heller ikke lade være med at tænke at hvis man vælger at skaffe sig af med sin hund er man ikke nogen særlig seriøs hundeejer, og hvor seriøs har man så været med opdragelsen...?

  • #4   2. jun 2009 Ja okay det kan du selvfølgelig have ret i smiley

    Jeg er indforstået med at når vi køber en stor hund og som skal fungere som min bedste makker så skal der trænes og trænes hvilket jo er en del af det ansvar jeg / vi påtager os.

    Jeg har tænkt mig og tage på udstillinger og se på forskellige racer og tage ud og se racerne på en kennel så jeg ser dem nærmere før jeg pludselig står med en stor grande hund som ikke er det rigtige for os smiley



  • #5   2. jun 2009 Om hunden kan sit og dæk er vidst det sidste jeg ville tænke på ved anskaffelsen af en voksen hund. Og særligt til det formål du har tænkt dig;o)

    Det er sådan at der for mange voksne hundes vedkommende, er en grund til at de skal skifte hjem. Nogen sælgere er åbne og ærlige omkring problemer, andre er ikke. SÅ man skal kigge grundigt på hunden, ejeren osv, inden man siger ja til en voksen hund.

    Jeg har været uheldig med min første hund -hun viste sig at have voldsomme agressionsproblemer overfor andre hunde, børn mm... Dertil kom angst, allergi og diverse andre problemer.
    Intet af det var jeg blevet fortalt om. Og hun endte med at få fred da "omprogrammeringen" ikke gav det ønskede resultat

    Nr 2 hund, som jeg har nu, har jeg været noget mere heldig med. Der vil self altid være ting som man ønsker at ændre når man får en voksen hund. Det kan være alt fra om den har vært i sofaen eller ej hos første ejer, eller om den har lært at gå pænt i snor. Men med Reiki har der ikke været nogen graverende problemer. Lidt almen opdragelse hist og pist, og så er han faktisk en ganske velfungerende og fornuftig hund (skal siges at jeg overtog ham 10 mdr gammel, og overtager man en hund i lømmelalder, må man jo forvente at skulle sætte ind med en god gang opdragelse *S*)

    Møffe fik jeg gennem en jeg kendte som kendte en osv. Reiki fik jeg fra en opdrætter som havde fået ham tilbage da familien der havde købt ham ikke kunne have ham mere.
    -det sidste var absolut det jeg følte mig mest tryg ved, og jeg var ikke i tvivl om at jeg fik alle oplysninger med osv.

    Der er plusser og minusser ved både hvalpe og voksne hunde, men til det formål du ønsker hund, tror jeg nu jeg vile tage en hvalp. Jeg har ikke voldsomt meget forstand på den slags træning, men umiddelbart tænker jeg at det trods alt er et ret specialiseret område, så det er ikke helt ligegyldigt hvad hunden har lavet inden den kom til dig.

    Jeg selv siger gang på gang at næste hund bliver en hvalp -men det ser ikke ud til det nogensinde lykkes, for nu ser det sørme ud til at blive til endnu en (halv-)voksen hund *G*

    Jeg er ikke vildt opsat på at få hvalpealderen med (forstå mig ret -jeg tog den skam gerne med osse), jeg er bare opsat på IKKE at få en hund med uheldige sager i bagagen, og det er ikke altid lige let at finde blandt de voksne.



  • #6   2. jun 2009 Tusind tak for svarene smiley

    Et eller andet sted så bør jeg vælge en hvalp, det er jo mig og familien den skal arbejde og fungere med og der skal opbygges et helt specielt venskab og troskab så når vi har pladsen er tiden til nummer 2 hun så må jeg lede grundigt efter den rette hund til os smiley



  • #7   2. jun 2009 Henrik -jeg er helt overbevist om at man kan få et ligeså tæt forhold til en hund man får som voksen.
    MEN jeg forestiller mig at en hund der skal gå vagt skal være miljøtrænet lidt udover det sædvanlige (jeg ved ikke om det er rigtigt -blot min formodning hehe), og så tror jeg altså det er en god idé at få den som hvalp.
    Derudover er der jo osse lang tids træning før man har en "færdig" hund til det brug, og det er nok osse nemmere når man starter med en hvalp.


  • #8   2. jun 2009 Jeg ville også vælge en hvalp, hvis det var til det formål, jeg skulle bruge den til... Så har du selv mulighed for at træne og socialisere den og du ved hvad den har været udsat for, og du kan præge den i den retning du ønsker... Så en hvalp vil klart være mit bud...

Kommentér på:
Hvalp eller voksen :)

Annonce