{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.039 visninger | Oprettet:

Valg af kennel {{forumTopicSubject}}

Da i valgte kennel, hvad var jeres kriterier så?

Jeg har været ude og besøge to indtil videre, mest for at se at det var den rigtige race jeg har valgt, men ligeså meget fordi det var nogle af de kenneler jeg har fået anbefalet.

Jeg har derefter været inde på flere forskellige hjemmesider (det kan bare være svært at få sig et ordentligt indtryk?), men indtil videre er det stadig kennel nr. 2 som tiltaler mig mest.

Som sagt, hvad var jeres kriterier, hvad gjorde at i valgte lige netop den kennel i gjorde?
Hvor mange besøgte i?
Og ja, gode råd omkring valg af kennel? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Valg af kennel
  • #1   22. okt 2009 Hvilke hund søger du?
    - der hvor vi købte hund, det var en kennel der var blever anbefalet, og det var bare det perfekte sted at købe hund ! - de interessere sid stadig for hvordan hundende har det ... Det er rigtig dejligt ... Ingen tvivl der smiley


  • #2   22. okt 2009 Jeg har besluttet mig for en Australian Shepherd smiley

    -Det skal siges at jeg er meget opmærksom på at de forskellige kenneler lægger vægt på forskellige ting, såsom fx show og arbejdslinier osv.


  • #3   22. okt 2009 Uha der var mange kriterier..

    Nu ville jeg gerne ha en BRUGShund, men samtidig en hund der forhåbentlig ville kunne gøre det godt til udstillinger, så kiggede mange hjemmesider igennem, for at se forældre dyrs resultater..
    Og selvfølgelig at tavlen indeholdte noget jeg kunne være tilfreds med..
    Derud over var det meget vigtigt for mig at det var nogle personer jeg havde god kemi med, da jeg gerne vil ha et godt forhold til opdrætter, at hundene blev holdt på en god måde, og at hvalpe var indendørs så de var godt præget.

    Jeg besøgte kun den hvor jeg har købt Fadia, eftersom jeg faldt pladask for den parring de havde stående, samt at de levede op til samtlige krav jeg havde.
    Jeg snakkede dog en hel del med dem inden hvalpene overhovedet blev født, og fulgte dem meget tæt i de første 8 uger, med 3 besøg trods stor afstand..

    Efterfølgende har jeg bestemt ikke fortrudt, jeg har i mine øjne den perfekte opdrætter, der ønsker at følge Fadia meget tæt, og som jeg snakker med ofte herinde eller over mail.
    Kan især godt li at de altid er klar hvis jeg har spørgsmål til noget, eller brug for råd smiley


  • #4   22. okt 2009 Da jeg var ovre at møde Reikis opdrætter (de havde ikke hvalpe på det tidspunkt), var jeg interesseret i deres holdninger omkring avl. Altså hvad de havde af krav til deres avlsdyr, hvad deres ønsker var til deres opdræt (f.eks. kunne det for aussien være om der opdrættes med vægt på udstillingshunde eller på arbejdshunde) osv

    Derudover kiggede jeg meget på deres hunde. De gik allesammen sammen i huset, og det er jo i hvert fald et tegn på der ikke er problemer med tæver der ikke kan med hinanden osv.

    De fortalte meget ærligt om racen på godt og ondt, og om hvorda deres hvalpe vokser op osv.

    Altsammen noget der i sidste ende gjorde at jeg følte mig helt tryg ved at få en hund fra dem.



  • #5   22. okt 2009 Det der er ALLER vigtigst for mig det er hvor meget opdrætter går op i hvalpe og avlen. Forældre SKAL altså være sunde og faske, have et godt temprament og hvalpene skal have den best mulige tid der, da det jo kommer til at præge hunden rigtig rigtig meget.
    Der efter hvorfor hunden er kommet til verden, (Altså opdrætters grund til at avle) og standard og sådan.

    Men nr. et er altid at man får en dejlig hvalp der er sund og rask og har haft det rigtig godt hvor den kommer fra smiley


  • #6   22. okt 2009 Jeg havde egentlig ikke kennelen i tankerne i første omgang. Jeg ledte og ledte og fandt en masse hvalpe fra forældre, som jeg IKKE brød mig om. Jeg surfede rundt på hundeweb i måneder...... Jeg fandt ingenting:-( Så var der en, som gjorde mig opmærksom på en parring. Hvalpene var endnu ikke født, men da jeg så de forældredyr, var jeg solgt. Jeg sendte en mail til opdrætter. Hvalpene VAR afsat (på trods af at de ikke var født endnu) :-((..... Meeeeeen jeg var ihærdig:-). Og til sidst endte jeg med at få lov at købe en hvalp. Hun skulle have solgt en til "langtbortistan", men kunne ikke klare at den skulle så langt væk, så hun havde "en i overskud" og jeg fik Kaido tilbudt. Så fra de var et par uger gamle, var vi dernede en gang om ugen og vores forventninger levede til fulde op til det, vi havde turdet håbe på:-))
    Ellers var det jo ikke værre end at vi havde sagt nej tak:-)


  • #7   22. okt 2009 Jeg vil sige at nogle af de ting som jeg faldt for ved den ene kennel var at hun snakkede lige ud af posen, var ærlig omkring de fejl/problemer som hundene hver især, blandt andet den hund som hun planlægger hvalpe på næste sommer (som vi lvære aktuelt for mig). Hun nævnte ting som jeg skal være opmærksom på, både i forholdt til fremtidig hvalp fra det kuld, men også aussie generelt.
    Derudover så kunne jeg super godt li hendes hunde og hun var meget seriøs omkring hendes avl, men også træning.

    Jeg var bare i tvivl om, om det er "nok"?
    Selvfølgelig ved jeg at man skal følge sin mavefornemmelse, men jeg ville bare sikre mig at jeg ikke selv fraskriver mig den rigtige hvalp, fordi jeg bare ikke kiggede efter det rigtige, de rigtige steder? Hvis i forstår...
    I bund og grund, er det "nok" kun at besøge 2 kenneler? Eller skal man helst ud og besøge nogle flere?


  • #8   22. okt 2009 Camilla -det skader ikke at besøge flere opdrættere, men jeg mener nu ikke det er et must.

    Tænk grundigt over hvad du ønsker dig af hunden. Har du planer om en top lydighedshund, vil du hyrde, vil du udstille osv.
    For aussiens vedkommende er det måske osse værd at overveje ting som stressniveau i linierne, om der er problemer med andre hunde (jeg har ladet mig fortælle det KAN være et problem, men ved ikke hvor udbredt det er) osv.
    Og så gælder det jo om at finde en opdrætter der kan tilbyde dig lige netop DEN hvalp der lever op til disse ønsker.

    Prøv at melde dig ind i aussie-gruppen hvis ikke du har gjort det. Der sidder flere sussie-ejere med virkelig godt styr på linier osv, og som med sikkerhed vil hjælpe dig med at finde den helt rigtige hvalp fra en god opdrætter.

    For selvom det self er vigtigt at vælge en ordentlig opdrætter, så er det jo ikke nok. Opdrætteren skal osse avle lige netop de type hund som lever op til dine ønsker.


  • #9   22. okt 2009 Kiggede efter linierne og fik hjælp af Rikke.
    Og så så vi hvalpene da de var 17 dage gamle og vi hilste på forældrene og så var der ingen tvivl :o)


  • #10   22. okt 2009 Jeg er medlem af aussie gruppen og har også været i kontakt med flere herinde, med aussier.
    Blandt andet med en om fortalte mig om hendes indtryk af nogle forskellige opdrættere som hun havde besøgt, hvorefter jeg selv var på besøg hos to af dem, da jeg i forvejen havde dem i interesse.
    Jeg synes jeg har snakket rigtig godt med opdrætter omkring hvad jeg gerne vil i fremtiden med aussien (primært agility og rally, lydighed på "behovs" basis) og vi snakkede frem og tilbage blandt andet omkring den tæve hvor hun planlægger hvalpe og at jeg skal være opmærksom på at de vil være ret følsomme osv. Som eksempel.
    Hun planlægger nemlig et kuld som er primært et arbejdskuld til næste sommer - det var blandt andet grunden til at jeg ikke vælger den anden opdrætter som jeg besøgte - det var rent show.


  • #11   22. okt 2009 Jeg synes det er en rigtigt god ide at besøge flere forskellige kenneler. Aussien er MEGET forskellig alt afhængig af hvor man køber den og opdrætterne lægger vægt på vidt forskellige ting i deres opdræt.
    Dejligt at du har fået et godt indtryk hos en af de opdrættere du besøgte.


  • #12   22. okt 2009 nu har jeg en af de ret sjældne racer så udbudet var ikke så stort - kiggede en del i udlandet men fandt en opdrætter her hjemme som også er den eneste. havde nogle lange samtaler med hende om opdræt og hendes syn på dette og blev samtidig udspurgt på kryds og tværs om de forventninger jeg havde til hunde -

    vi spurgte også frem blandt andre fra klubben hun udstiller og registrer i. og her var kun positive ord

    vi blev så enige om at min mand og jeg skulle komme og kigge. og vi tog så en ældre hvalp med hjem som opdrætteren havde valgt til os.

    har lige hentet en ny hvalp i tirsdags hos hende. så må siges at være meget tilfreds.


  • #13   23. okt 2009 Personligt ville jeg gå en stor bue uden om et kuld der bliver "følsomt" hvilket i mine øjne er en omskrivning af nervøst og det må aussien ikke være. Har mødt for mange familier med "følsomme" aussier som var vanvittigt kede af den type temperament og synes det er super synd for både hunden og ejerne.
    Efter min mening er det bedste at gå efter nogle forældre der har et sundt og stabilt temperament, specielt moderen til hvalpene da hun jo i høj grad vil præge hvalpene med sin adfærd.


  • #14   23. okt 2009 Jeg stemmer i med NB. Min Gaia er en blød hund, men bestemt IKKE nervøs, sky e.l. og det er mit indtryk at det gælder for mange aussies (i hvert fald de jeg har mødt).
    Vi havde collie da jeg var barn, og mindes osse mange af disse blev beskrevet som følsomme, hvor de i virkeligheden bare var nervøse og ustabile.

    Men det afhænger måske lidt af hvordan hun forklarede "det følsomme"


  • #15   23. okt 2009 Ja - enig med Michelle.
    Det afhænger naturligvis hvad man mener med følsomt, men synes generelt det er en temmeligt negativ ting at få at vide om en kombination.
    Netop fordi mange bliver beskrevet som følsomme og i virkeligheden er nervøse og for reserverede i nye bekendtskaber...og det gør det svært for både ejer og hund...


  • #16   23. okt 2009 mine kriterier til en avler er (i den her række følge)
    1. bevist sundhed, altså 100% gennem tjækket forældre dyr (også længer bag ud i linierne)
    2. beviste brugs enskaber på forældrer dyerne
    3. beviste brugs enskaber på linierne bagud
    4. forældre dyrene skal have den størrelse og den kropsform jeg skal bruge.
    5. avleren skal have en RØD tråd i sin avl, han/hun skal vide og kunne forklare mig hvorfor han/hun lige har valgt at parre de 2 hunde, hvor er den en hund stærk og hvor er den svag samt er den anden så extra stærk der hvor den anden er svag osv osv.
    de ting er 100% krav til en avler for mig ville aldrig tænke på at købe noget fra en der ikke kan overholde de krav.

    ting som jeg så også gerne ser hos en avler men som ikke er 100% krav men tæt på.
    6. vil gerne kunne se sundhed og brugs enskaber på tidliger parringer af forældredyrene, helst sammen men ellers vædr for sig.
    7. forældredyrene må meget gerne være testet i andre sport grene ind kun lige det avleren avler efter med et godt resultat.


    så er der de ting som jeg godt kan lide er der men som ikke er krav.
    8. lavt rank drive
    9. lavt køns agrasion
    10. så må forældredyrene jo også gerne være dejlig kønne


  • #17   23. okt 2009 Jeg valgte kennel pga. de værdier opdrætteren lagde vægt på, og så var jeg virkelige glad, og følte mig i rette hænder da jeg blev virkelig blev "afhørt" om hvad jeg vidste om racen, og hvad jeg skulle bruge min hund til og hvorfor..

    Mange arbejds aussier kan være "skarpe" og der står i beskrivelsen at de kan være reserveret overfor fremmede, og sådan bør en aussie i mine øjne også være, det er IKKE en golden retriever der ukritisk kommer alle logrende i møde, det er i strid med standarten, og det er en ting man skal overveje om man kan leve med inden man vælger racen.

    Nu har jeg utallige gange mødt omtalte tæve, og hun er absolut ikke sky eller nervøs. Hun er ganske selvsikker, og arbejder som en drøm for hendes ejer. Hvis du vil noget med din træning, så er det absolut ikke et ufornuftigt kuld du kigger på!

    Jeg er meget begejstret for arbejdet den omtalte kennel laver, og hendes reseach af avl og genetik er virkelig i særklasse!

    Jeg har en aussie på snart 5 år fra samme "linier" og, wauw han har sparket benene væk under mig, han er en fantastisk arbejds og familiehund, og jeg er ikke i tviv om at mit valg af aussie opdrætter var 100 procent rigtig!


  • #18   23. okt 2009 I øvrigt kan jeg høre at du har indkredset hvad du skal bruge din aussie til, det er halvdelen af arbejdet, og jeg er sikker på at du finder din drømmehund, du er nemlig godt på vej.

    Du er iøvrigt meget velkommen til at komme og se min dreng hvis du kommer på "mine" kanter (Amager)


  • #20   23. okt 2009 Tja, Mette vi har som altid en meget forskelligt syn på aussien. At være skarp har i min verden intet at gøre med om hvovidt man springer i hovedet på mennesker man møder eller ej. Aussien kan være skarp og det skal den være i sit hyrdearbejde. Men overfor mennesker skal den være enten reserveret eller imødekommende. Aussien må gerne være reserveret men ikke sky. Og nej det bliver aldrig en golden retriever, det har jeg da heldigvis ikek mødt aussier der opfører sig som. Men hvor vil jeg dog hellere have en hund der enten ignorerer fremmede eller hopper dem glad i møde en end der står og trækker sig og forsøger at kommer væk. Slet ikke acceptabelt i min verden. Og ikke et godt billede af racen. De ejere jeg har mødt der har hunde der opfører sig sådan har da også været alt andet end begejstrede.
    Iøvrigt synes jeg at være skarp (dvs stærk i sit sind) stemmer meget dårligt overens med at være en totalt kylling når det kommer til at møde mennesker så jeg kan ikke helt se sammenligningen her.

    Er iøvrigt død nysgerrig efter at vide hvad der kendetegner research i særklasse smiley


  • #21   23. okt 2009 Nb:

    Som altid har jeg ingen idé om hvad du taler om eller hentyder til... Vi kan ikke blive ueninge om at ingen aussier skal være sky, paniske eller "totale kyllinger" ved mødet med fremmede... Det tror jeg da heller aldrig jeg har udtalt...

    I øvrigt svarer jeg på trådstarters spørgsmål , og kommentere stort set aldrig dine indlæg, da indlæget ikke handler om dig og mig.. men synes dog det er frygteligt så mange dårlige ekseplerer af racen du har mødt. Det har jeg stort set til gode.. Men vi 2 kommer jo sældent i de samme kredse....


  • #22   23. okt 2009 Du skriver aussier kan være skarpe, men bruger det i relation til mødet med mennesker? Forstår ikke helt hvor du vil hen med det og derfor spørger jeg...

    Mangler også svar på mit sidste spørgsmål..


  • #23   23. okt 2009 Og ja vi færdes i forskellige kredse, nemlig forskellige konkurrence kredse og det er ikke her jeg ser problemerne. Men jeg færdes også i kredse hvor folk kommer med deres problemhunde og skal have løst vanskelige ting og det er derudfra jeg udtaler mig som jeg gør.

  • #24   23. okt 2009 NB, Det er altid utrolig opslidende at ordkløve med dig.. men når folk spørger til opdrættere og racen aussie på hundegalleriet, så er det vel ikke altid kun din mening der skal høres... ?

    Når jeg siger "barsk" så kan det tolkes på ligeså mange måder som ordet "følsom" også er blevet tolket i denne tråd.. Jeg synes det er naturligt at en aussie gøer ved havelågen, passer på sit hus og have, vogter sit domæne, det er en egenskab som jeg værdsætter ved aussien, det er at den vogter sit hjem uden at være bidsk eller dårligt socialiseret, det kan man læse på opdrætternes hjemmesider om standarten at det er naturligt og acceptabelt. Det er dog en side man skal overveje når man overvejer aussie, og det gør jeg trådstarteren opmærksom på.

    Kan ikke helt forstå hvorfor du falder over min sætning om research i særklasse.. Jeg er ret overbevist om at de fleste opdrættere i Danmark er yderst selektive hvad angår avlmateriale, om man så får andre til at gøre jobbet, eller man selv undersøger alt hvad der er at undersøge genetisk i avlsdyrene.
    Har desværre selv stødt på en opdrætter i DKK der spurte på min hanhund, som bare skulle bruge en hanhund her og nu, og derfor spurgte på alt hvad der var af solid hanner i Danmark... det mener jeg ikke er særlig god research af genetik, og må indrømme at jeg ikke ville anbefale en opdrætter der ikke undersøger linerne godt igennem inden anvendelse af hunde i avlen.

    Jeg ved at pågældende opdrætter bruger oceaner af tid på at undersøge genetiske sygdomme langt tilbage i linierne hun bruger i avlen, og er meget kritisk med hvad der bliver brugt..


  • #25   24. okt 2009 Nej, hvor sjovt at se denne diskussion udefra.

    Kender nemlig jer begge - og har set begge arbejde med hundene.

    Laver du andet end rally-lydighed, NB ?

    Mettes Aslan er en super hund, med god drift og megen legelyst.

    Set udefra fremstår dine da mere forsigtige ?



Kommentér på:
Valg af kennel

Annonce