{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
996 visninger | Oprettet:

Socialisering af ny hund med de "gamle {{forumTopicSubject}}

Nu er der så mange kloge folk herinde, så jeg tror det er her, at jeg skal spørge til nogle ting.
Vi skal have en hund mere ( på et tidspunkt) ( EN Dobberman) og vil i den forbindelse gerne gøre overgangen fra opdrætter til vores hjem så nem som mulig. Vi bor på sjælland og opdrætter i midtjylland, så det er ikke lige fordi vi kan komme forbi hver dag. Men vi vil da besøge hvalpen nogle gange mens den er lille.
Vi har så i forvejen 2 hunde ( en DSG og en papillon), begge er lettere nervøse overfor fremmede hunde, men vi har bestemt os at vi vil have en mere, en større hund.

Så er det jeg gerne vil vide, hvordan kan vi få hundene til at kunne lide hinanden? Hvordan introducerer vi dem bedst til hinanden?
Jeg mindes at have fået fortalt, at den bedste måde at lade nye hunde mødes, er på neutral grund for derefter at tage dem alle med hjem.
Men hvor stor er risikoen for at de gamle hunde ikke vil tage imod den nye?
De to gamle hunde er vant til at være i sengen sammen med os, men den nye skal IKKE være der. Kan det osse give konflikter hundene imellem?

Jeg har til hensigt at "gennemtræne" hunden med alt, jeg kan, men kan desværre ikke gå til stævner/udstillinger osv, da jeg arbejder weekendhold (ØV!!)

Er der nogle ting, jeg ikke har taget højde for eller er der ting, jeg skal tage højde for på forhånd?

Alle forslag og ideer er velkomne.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Socialisering af ny hund med de "gamle
  • #1   17. feb 2011 UPS. Glemte at sige, vore hunde er tæver og vi vil have en tæve.
    Samtidig med vil jeg gerne høre til ideer til et "fræk som en slagterhund, men bedårende dejlig og uimodståelig" navn til en tæve *SSS*


  • #2   17. feb 2011 Jeg har læst om mange som lader hundene mødes på neutral grund. Jeg gør nu ikke så stort et "problem" ud af det.

    Mine "gamle" hunde lukkes ud i haven når vi kommer hjem med den nye. Så kan den lige gå rundt og kigge og snuse. Så bliver "de gamle" lukket ind en ad gangen og så er der ikke mere i det for MIG i alle tilfælde. Det har virket perfekt hver gang her i huset.

    Det har enda virket da vi skulle sammenføre 2 10årige dominerende hanner:-)


  • #3   17. feb 2011 Mette
    takker for input. Måske er jeg bare lidt overbeskyttende. Det er jo en hvalp, det drejer sig om og jeg vil da nødig, at den skal blive skræmt af de to gamle, der måske vil knurre eller snappe efter den. Men jeg ved ikke hvordan de reagerer. De er dog som sagt lidt nervøse ved fremmede hunde og DSG´en er lidt bange for store hunde...


  • #4   17. feb 2011 Heino - nu vil hvalpen jo ikke være væsentligt større end DSG (når du får den - det ændrer sig hurtigt!)
    Jeg lod vores mødes ude på parkeringspladsen, og så gik vi ind sammen.
    Jeg havde i forvejen fjernet legetøj og tyggeting/ben så der ikke var noget at skændes om den første aften.
    Og siden har de været pot og pande, så.. intet problem der smiley


  • #5   17. feb 2011 tusind tak for de gode råd, keep them coming *S*

    Og ja, det bliver vildt spændende. Glæder mig vildt...


  • #7   17. feb 2011 Udover når vi selv har fået hvalp, har vi også haft en del plejehunde, og vi har heller ikke gjort specielt meget ud af det. Hvis det har været muligt (ikke for langt væk) har vores gamle hunde været med i bilen ud for at hente den nye hvalp, så de allerede i bilen hjem kan vænne sig til lugten.

    Så har jeg taget hvalpen på skødet, og ladet de voksne komme og hilse i det omfang de har haft lyst til det - og efter få minutter er hvalpen så blevet "sluppet løs". Det har aldrig givet problemer, men vores hunde har så også altid været meget fornuftige omkring hvalpe.

    De gange vi har indført voksne hunde i flokken, har vi mødtes på neutral grund og er gået en lang tur med hundene løse sammen - og har så bare taget hele flokken med hjem bagefter.


  • #8   17. feb 2011 Jeg er også enig med de andre :o)
    I det du har tænkt dig at besøge hvalpen et par gange imens den er hos opdrætter, så kommer hundene derhjemme til at kunne dufte hvalpen på dig, måske det også er en god ting mht. at de måske er mere rolige når den så endelig kommer hjem til jer :o)
    Held og lykke med det :o)


  • #9   17. feb 2011 Hvis du har tænkt dig at besøge den f.eks. 3 gange, så kunne du jo første gang have 2 mindre tæpper med, lade dem blive, 2 gang tager du det ene med hjem og ligger på gulvet, 3 gang når du så henter hvalpen, så har du det andet tæppe med hjem, for så dufter det af noget kendt for hvalpen.....
    Lyder det dumt?


  • #10   17. feb 2011 Jeg har haft den/de gamle med ud og hente hvalpen. På en resteplads har vi taget alle hundene ud og gået en kort tur, og luftet hvalpen.
    Ved Kia havde jeg en banse med over på besøg som under besøget blev lagt i hvalpekassen, og taget med hjem til Taiko.
    Ellers har jeg forsøgt ikke og gøre det til en stor historie at der kommer hvalp i huset, men nu er den der bare. Og har da heller ikke haft problemer med det.
    Held og lykke med den lille ny.


  • #11   17. feb 2011 Aino K
    Det lyder bestemt ikke tosset det der med noget, der dufter af det gamle hjem. Den tager jeg med i tankerne, helt bestemt. Og så havde jeg heller ikke tænkt over at jeg ville komme til at dufte af hvalpen, når jeg kom hjem til de andre igen....
    Så det er osse noteret.

    Ja, det bliver spændende. Glæder mig vildt, ja, det gør vi begge. Bare det at der kommer en lille hvalp, det bliver dejligt....


  • #12   17. feb 2011 Jeg købte et lille billigt vetbed på en udstilling........Gyselig farve, så jeg fik det næsten i nakken...... Det afleverede jeg til opdrætter en dag vi var på besøg. Hun lagde det ved hvalpene og tæven og jeg sagde at det var TOTALT underordnet om de havde bidt i det når jeg hentede hvalpen, for det skulle kun bruges til at hun kunne have duften af mor og søskende de første par dage. Så det fik vi med hjemigen da vi hentede hende og hun havde det en uges tid. Så var hun helt med i familien, renlig og kunne være alene sammen med de andre, så røg det ud-)

Kommentér på:
Socialisering af ny hund med de "gamle

Annonce