{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.476 visninger | Oprettet:

Sterilisation? {{forumTopicSubject}}

Erfaringer og gode råd søges...
Vi overvejer om det kunne være en ide at sterilisere vores tæve på 2,5 år.
Sagen er den at hun kommer i løbetid hver 4. måned. Der er ikke noget i vejen med hende, siden hun kommer ofte i løbetid, vi har konsulteret dyrlæge omkring dette. Jeg ved nemlig at f. eks cyster på æggestokene kan have indflydelse på løbetiderne, men det er der altså ikke tale om og hun har fra starten af haft de hyppige løbetider Nogle hunde kommer kun i løbetid en gang om året andre kommer oftere en to. Efter løbetiderne bliver hun indbildsk gravid, det varer ikke længe, men hun er klynkende og deprimeret, fordi hun søger efter sine hvalpe. Jeg ved at dette kun vil forsvinde, hvis hun enten får hvalpe eller bliver steriliseret.
Jeg træner meget med hende, både agility og lydighed og løbetiderne er selvfølgelig forstyrende, specielt fordi de kommer så ofte og fordi vi gerne vil til konkurrencer osv.
Hun bryder sig ikke om hanhunde der slikker hende bagi (forståeligt nok) og kan derfor kan hun godt være lidt en rappenskralde omkring løbetiderne, ikke at hun gør noget andet end at sige fra når hanhundene slikker, prøver at parre, eller snuser meget intensivt. Vi holder os selvfølgelig væk fra fritløbsområder i løbetiderne, men også i ugerne efter må vi holde os væk, da hun er en meget lækker dame, der dufter godt længe, selvom vi tager hende i bad osv. Hun kan have en tendens til at være lidt usikker i forhold til ting der ser mærkelige ud, selvom hun fra starten af er socialiseret og miljøtrænet efter alle kunstens regler. Det skal lige siges at vi bor på Frederiksberg og hun er vant til mange ting, cykler barnevogne, biler, busser, mennesker, køre metro osv. Det han kan reagerer på er hvis noget ser anderledes ud, en person der står på en mærkelig måde, en mærkelig genstand eller lign. Det er sjældent at hun reagerer, da hun netop har set det meste og er vant til det meste. Den måde hun reagerer på er at gå af det hun er usikker overfor, mens hun løber hun og undersøger og når hun så finder ud af at det ikke er farligt stopper hun og logre. Vi har så observeret at denne usikkerhed er væk i perioder, for så at komme tilbage i andre perioder og det virker umiddelbart som om at usikkerheden kun kommer omkring løbetider og falske drægtigheder, altså når hun er hormonelt påvirket. Måske hun føler sig sårbar og derfor er på mærkerne i disse perioder? Det vi så tænker meget over er, at når denne usikkerhed muligvis hænger sammen med hormoner, vil den så gå væk hvis hun bliver steriliseret eller vil den blive værre? Det er jo udenfor løbetiderne hun ikke er usikker og har det godt. Man kan tydeligt mærke at hun er gladest når hun ikke er i løbetid (og ikke er falsk drægtig). En anden ting er, at hun har haft vanskeligt ved at lærer at være alene, da hun er meget knyttet til mig og spørgsmålet er så hvordan en evt. sterilisering vil påvirke dette? Vil hun blive mere afslappet eller vil hun blive mere afhængig af os? Eller måske har det ingen påvirkning?
Der er mange ting man skal overveje smiley
Jeg tænker også på om hun ændre sig rent træningsmæssigt, lige nu er hun en super træningshund, hun er på og ivrig og vil ønsker ikke at hun skal blive sløv og uinteresseret. Min "dele-hund" Bellis på 10,5 år er steriliseret. Hun fik en kræftknude i en af mælkekirtlerne da hun var 7 år og så valgte vi at steriliserer hende, da risikoen for at hun ville få knuder i de andre bryster ellers ville være høj. Hun var madglad i forvejen, men hun er blevet fuldstændig madglad efter, hvilket er en stor udfordring. Pelsen egentlig ikke blevet særlig påvirket og det går fint med at hole vægten, når hun får fedtfattigt mad. Men hun lugter som om at hun altid er i løbetid, alle hanner er vilde med hende og det er utrolig synd for hende. Det vil jeg ikke have sker for hende på 2,5 år, da hun virkelig ikke bryder sig om at blive slikket bag i osv. Er der nogen der har erfaringer med dette?
Jeg ved at det har en stor betydning hvornår man steriliserer, men hvornår bør man gøre det? Hvis vi skal gøre det, vil vi gerne gøre det på det rigtige tidspunkt, så hun forhåbentlig ikke kommer til at lugte af løbetid altid og så hun "låses fast" i at være glad og legesyg...
Nogen der kan hjælpe? Og hvad ville I gøre, ville I sterilisere hende?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Sterilisation?
  • #1   15. mar 2011 Jeg fik vores gamle tæve still. Hun blev mere legesyg. Men hun fik også mere underuld, hvilket kan være generende ved langhårede hunde. De kræver mere til til pelspleje
    Men jeg varglad for den løsning . Bl.a. i forbindelse med stævner.


  • #2   15. mar 2011 Beklager det lange indlæg, jeg prøvede at få det hele med smiley
    Og beklager de stavefejl der har sneget sig ind smiley


  • #3   15. mar 2011 Tak smiley Hvor gammel var hun da I fik det gjort?

  • #4   15. mar 2011 Hun var godt et par år. Efter vi nogle gange måtte trække os fra Agilitykonkurrencer på grun af løbetid, valgte vi den løsning.

  • #5   15. mar 2011 Det var for irriiterende og have meldt til og betalt, og så stå med en hund i løb.
    Det var den primære årsag her.
    Hvis Kia viser sig såm ag hund bliver hun også still.


  • #6   15. mar 2011 jeg fik min tæve steriliseret da hun var omkring 5 år
    Hun blev meget mere glad og afslappet og hvalpe agtig legesyg.
    træningsmæssigt mærkede jeg ingen forskel. Hun var stadig med og glad for at arbejde og mindst lige så hurtig som før.
    Hun blev mere madglad ( heldigvis) så det var ikke længere et prolem at få lokket foder i hende. Hun blev ikke tyk, for det er jo mig der bestemmer mængden af foder og godbidder, men hun ændrede lidt facon og blev mere robust at se på.
    Pelsen blev ganske forfærdelig. Der kom en enorm overproduktion af underuld.
    Alt i alt er jeg glad for beslutningen om at lade hende sterilisere


  • #7   15. mar 2011 Klunte blev steriliseret da hun var ca 2,5. Vi har ingen forskel mærket på hende, hverken sind eller pels har ændret sig. Nu har vi bare en hund, der kan løbe. lege og træne hele året.
    Så var også den helt rigtige beslutning for os... Vi valgte kikkert metoden, som også gav et minimum af gener, ved selve operationen. Hun var frisk allerede dagen efter da bedøvelsen, var væk. Dog var vi meget påpasselige med at ramme præcis imellem to løbetider.


  • #8   15. mar 2011 Jeg følger lige med. Vi har lige bestilt tid til sterilisering til d. 23

  • #9   15. mar 2011 Fik vores sidste hund steriliseret som 7 årig og havde vi da bare gjort det før.
    Fik da en lang samtale med dyrlægen som sagde at skal man ikke avle på tæven så få det gjort, den bliver ofte ved at være legesyg længere, bliver mere i balance med sig selv da den undgår de hormonelle op- og nedture.
    Og må sige at det eneste minus jeg af og til hører er det med vægten, men det er sjældent et problem med hunde der trænes så meget, det er kun på de hunde der lever mlm sofaen og madskålen tror jeg.
    Så ville klart anbefale det.


  • #10   15. mar 2011 Jeg har en tæve der er ligesom din, hun kommer i løb hver 4måned og det gør netop at hun dufter SÅ dejligt i alle hannerns næser konstant.
    Hun bliver også falsk drægtig efter hver løbetid, og der samler og passer hun alle pivedyrene i sin "rede", samtidigt med at hun bliver pylret og pivende.

    Jeg fik også at vide i sin tid at hun "bare" skulle ha hvalpe hvilket min så fik da hun var 3½år gammel, men hun kan jo ikke få hvalpe 3 gange om året, for det hjælper ikke spor hvis tæven kun får et kuld, næsten gang hun kommer i løb så vil hun efterfølgende blive falskt drægtig nøjagtigt som før, det er tydeligt, min bliver nu 7år her i April og er stadig som før hun fik hvalpe..
    Jeg gir hende dog klorofyl tabs nu så hun ikke dufter godt hele tiden og det har hjulpet på hendes humør, at hun ikke bliver forfulgt af brunstige hanner konstant, jeg ved godt at hun villle ha bedst af at blive steriliseret, men hun tåler af ukendte grunde ikke narkose ret godt, så jeg har trukket den sterilisation ud.

    Men jeg syntes at din pige lyder til at kunne få god gavn af at blive steriliseret, især når i går til træning.
    Bare søg for at det blver gjort lige mellem 2 løbetider.


  • #11   15. mar 2011 Hanne M: Jeg tænker nemlig også at hun måske vil komme mere i balance med sig selv, hvis hun bliver steriliseret. Hun er meget hormonelt påvirket og så kommer hun samtidig ofte i løbetid, så det er en dårlig kombination. Hun fejler jo ikke noget og er en dejlig hund, men det kunne være rart for hende selv, hvis hun slap for de hormonelle op og ned ture. Og samtidig rart hvis vi ikke behøvede at tage højde for løbetiderne med hensyn til træning.

    Anita: Hun har det lige netop på den måde du beskriver, hun føler sig altid forfulgt at brunstige hanner, fordi hun næsten altid dufter og det er egentlig synd. For hun vil gerne hilse og lege, men hun gider ikke at hanhundende hopper på hende eller slikker hende.


  • #12   15. mar 2011 Det der egentlig bekymre mig mest i forhold til hvis vi vælger at lade hende sterilisere er, hvordan det kommer til at påvirke hendes temperament... Hun har jo denne her lille usikkerhed (som vi mener er homonelt betinget, den den forekommer i forbindelse med løbetider og falsk drægtighed), men hvad nu hvis det bliver værre? Jeg ønsker heller ikke at hun skal blive mindre selvstændig.. Er det nogen der har erfaringer med dette.
    Nummer to ting der bekymre mig (dog ikke ligeså meget som det første) er pelsen... Jeg frygter at den bliver utrolig grim. Min første springer fik jeg da jeg var 11 år, mine forældre valgte at steriliserer hende da hun var et 1 år. Hun blev simpelthen så grim i pelsen og det krævede meget at holde den. Tilgengæld har min gamle "dele hund" på 10 år stadig en pæn pels efter hun blev steriliseret som 7-årig... Måske det har haft en indflydelse at hun blev steriliseret så sent...


  • #13   15. mar 2011 Anita: Du skriver at det rigtige tidspunkt er mellem to løbetider, det mener jeg også at have hørt. Men problemet er, at hun jo lige mellem de to løbetider er falsk drægtig og i hormonel ubalance. Der går jo kun 4 måneder mellem løbetiderne og den falske drægtighed kommer 2 måneder efter hun var højløbsk, dvs der hvor hun ville have fået hvalpe. Hun har det egentlig allerbedst lige inden en løbetid...

  • #14   15. mar 2011 Ja, jeg ved det Marie, men du må prøve at se om du kan lægge et skema, hvis hun ikke er som min, for hendes løbetider er umulige at hitte ud af, ud over at hun jo er i løb næsten altid :o)
    Men HVIS du kan lave et et ca.skema også¨tale med din dyrlæge om hvornår hun vil mene det er bedst, så er jeg sikker på at i sammen nok skal finde et tidspunkt, det er jo ikke unormalt at tæver er som vores 2, så din dyrlæge har sikkert haft mange med samme problem.

    Men indtil du hitter ud af det, så køb de klorofyl tabs, de kan købes alle steder dyrehandlere, matas, i net butikker, det er bare at google klorofyl tabs.
    For det vil som sagt hjælpe med at hannerne holder sig på afstand da det fjerner duften, jeg ved at tæver SKAL ha dem for at måtte komme på visse træningspladser og til udstillinger netop for at de ikke skal "kører"alle hannerne op.
    Det har hjulpet min Beauty utroligt meget efter jeg begynte at gi hende dem. Hun er blevet en helt anden hund= BEDRE, hvis det kan lade sig gøre. *Smiler*


  • #15   15. mar 2011 Jeg har prøvet klorofyl:) men jeg synes ikke det havde den store effekt...

  • #16   15. mar 2011 Jeg har ikke læst hele tråden.

    Jeg ville sterilisere hende.

    Jeg kan ikke for din hund se nogen som helst fordele ved ikke at blive steriliseret.
    Udover at slippe for alt løbetids- og falsk drægtighedsforstyrrelserne så vil du også minimere risikoen for brystcancer for din hund væsentligt ved at få hende steriliseret i hendes alder uden at øge risikoen for knoglekræft idet din hund er fuldt udviklet. Det er den ideelle alder til en neutralisering :o)

    Du bør sterilisere når din hund er hormonstabil hvilket vil sige midt mellem 2 løbetider normalt. Men med din hund vil det jo ikke være ideelt at låse hende fast i falsk drægtighed heller. Snak med dyrlægen og find sammen ud af hvornår din hund er allermest hormonstabil.

    Derudover vil jeg mene du kan få hende steriliseret over forsikringen pga. hendes falske drægtighed ...

    Den eneste grund til at min vaps ikke er steriliseret er at jeg desværre ikke har haft råd.


Kommentér på:
Sterilisation?

Annonce