{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.314 visninger | Oprettet:

sterilisation {{forumTopicSubject}}

Vi har jo vores Oeb tæve, som eftersigende har hårsækmider eller allergi, så hun skal ikke bruges til at avles på.

Ville i steriliserer?
Hvornår skulle det ske hvis hun skulle, en alder der er bedst?
Ændre det tæven?


Kom gerne med grunde til hvorfor eller hvorfor ej.

Ingen negative kommentarer!!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  sterilisation
  • #1   25. aug 2017 Nej. Ingen indgreb uden gyldig grund (der indbefatter hvorfor hun er generet og har ringere livsvilkår, jeg kan forøge)

    Jeg svarer nej fordi ingen indgreb er uden risici.

    Bivirkninger er bl.a. ændringer i pelsen.
    Mon ikke også der kan forekomme ændringer i personlighed, da det er derfor nogle ofte gør det med deres hanhunde?

    Jeg har aldrig personligt prøvet, da ingen af vores tre tæver har haft anledning selvom det aldrig har været tanken med avl. Ziva er også meget tæt på at være udelukket til avl, men det skal jeg lige læse op på om et års tid inden jeg endeligt beslutter mig.


  • #2   25. aug 2017 Tak for svar smiley
    Har også fået og vide at hvis det er hårsækmider, kan det forværres når det er hun kommer i løbetid smiley


  • #4   25. aug 2017 Vores allergihunds symptomer blussede altid op ved løbetider, så oplever i det ville jeg klart få hunden steriliseret.
    Pelsen bliver der nok ikke det store bøvl med, men i kan risikerer hun ikke kan holde på vandet efterfølgende.



  • #5   25. aug 2017 #4 Ginni, hvad mener du med at holde på vandet smiley

  • #7   25. aug 2017 Årh, ej det ville da være synd for hende smiley

  • #9   25. aug 2017 Den er jeg slet ikke med på, hvad går det ud på? Noget man selv skal gøre eller?

  • MM
    MM Tilmeldt:
    sep 2009

    Følgere: 8 Emner: 1 Svar: 100
    #11   25. aug 2017 Den hudspecialist jeg har brugt til en hårsækmideramt tæve anbefaler sterilisation. Af samme grunde som ovenfor nævnt, med det kan blusse op igen i forbindelse med løb.

    Jeg har ikke steriliseret, men det var kun fordi jeg mente det var et stort indgreb, i forhold til at det kun er nogle hunde der får tilbagefald og hunden ikke engang var 12 mdr.

    Har ikke set mere til hårsækmiderne, og hunden trives rigtig godt i dag 2 år senere, hun har ingen problemer i forbindelse med løb.


  • #12   25. aug 2017 Hårsækmider kommer gerne når hunden er stresset, og løbetid er stressede for hunden, så sterilisation kan nedsætte udbrudene.

    Jeg ville ikke vælge den kemiske med suprelorin staven.
    Min dyrlæge nægter endda at bruge det.
    Kemisk sterilisation er ikke særlig sund, det er akkurat det samme, som når mennesker spiser p-piller, de er jo hellere ikke sunde og kan give mange problemer.

    Jeg ville sterilisere og havde sådanset bestilt tid til min Demodex tæve, men så fandt vi ud af, at engang NexGard op til løbetiden hjælper.


  • #14   25. aug 2017 Kennel
    Jeg kan godt se, at du ikke har andet valg, men når nu man ikke har samme problem som din hund, så ville jeg aldrig vælge kemisk neutralisation.



  • #15   25. aug 2017 Du skriver hårsækmider ELLER allergi.

    Hvorfor er hunden ikke udredt for, hvad den fejler?
    Hvis det er allergi kan det evt løses med at få lavet en vaccine.
    Hvis det er Demodex (hårsækmider) så skal der jo en anden behandling til.

    Tag din hund til en specialist og få den udredt.
    Når det er gjort, så kan man begynde at tale om, hvilken behandling hunden skal have og ikke før.


  • #16   25. aug 2017 Hun skal til en specialist!
    Men spørgsmålet er jo mere om det er god eller No go at sterilisere en tæve der har det. Hun skulle være udredt for hårsækmider, men den dyrlæge vi har nu siger det ikke er det, men allergi. Så nu venter jeg på at blive kontaktet af en specialist på mandag. Så det er der skal styr på


  • #18   25. aug 2017 Specialisten kan jo rådgive dig om, hvilke muligheder der er når hunden er udredt.

    Hvilken specialist har du kontaktet?


  • #19   25. aug 2017 Har kontaktet en hudspecialist, kan ikke huske hvad hun hed, da hun ikke var der idag, men ville ringe på mandag.

  • #20   25. aug 2017 Begge mine fik kikkert-sterilisation som 2 årige........... Jeg har ALDRIG fortrudt. Jeg vil hellere sterilisere som unge og friske end vente til en eventuel livmoderbetændelse, når de er gamle og mere svage smiley

  • #21   25. aug 2017 Nå ja...... Lotus er nu knap 12 ½ og hun har aldrig haft inkontinens...... Det havde Kaido heller ikke.....

  • #22   25. aug 2017 Min vov er allergihund, og neutralisering hjalp rigtig meget på hendes allergi, da hun blev mere harmonisk generelt (mindre stresset), og derfor fik færre allergiudbrud.

    Hun er her det sidste års tid (hun er 10 år), blevet lidt inkontinent med urin. Men det behandles nemt med Incurin (et naturligt hormon som påvirker blærens lukkemuskel, så den holder tæt). Det kommer hvis hun får for meget salt (fx. leverpostej etc.), så der får hun så en tbl. Incurin, og hun holder så tæt.

    Ved Kia er der klart flest fordele ved neutraliseringen, end ulemper.

    Dog var komplikationer til selve operationen, ved at tage livet af hende, mindst 2 gange.

    Som Hearthitter fortæller om sin vaps, viste det sig, at Kia ikke kan tåle suturer, hvorfor hun fik en voldsom reaktion, især på de inderste, som endte med sepsis (blodforgiftning). Heldigvis er hun normalt en meget hurtig heler (hendes sår heler næsten med det samme), så jeg tror det reddede hendes liv.

    Jeg ved ikke, om man kan bede om, at der bliver brugt klamper i stedet for suturer ...? Om det kan lade sig gøre, at gøre det på den måde?


  • #23   26. aug 2017 Jeg vil høre af når det er jeg skal have en tid hos hende, lige pt er der ikke rigtig nogle tider der passer ind hvor hun er i klinikken, så jeg håber der er en dag hvor hun lige kan være der en time længere, så vi kan finde ud af hvad hun fejler, og så se om hun skal sterilliseres

  • #24   27. aug 2017 Blusser det op ved løbetid skal det selvfølgelig gøres. Kan man hjælpe hende på den måde, så synes jeg det vil være en god ide og var hun min ville jeg slet ikke være i tvivl med hendes symptomer ved hver løbetid. smiley

    Held og lykke med hende.


Kommentér på:
sterilisation

Annonce