{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.208 visninger | Oprettet:

Chihuahua og Schæfer? {{forumTopicSubject}}

Hey alle i kloge mennesker..

Jeg har lige et spørgsmål, min kæreste vil rigtig gerne have en schæferhund, vi bor sammen, men jeg har allerede en chihuahua han hund på snart 3 år.

Er der nogen der har erfaring med store og små hunde sammen, positive/negative ting?

Hvis det bliver til vi skal have endnu en hund skal det også være en hanhund, vil det være nødvendigt at kastrere dem?

Schæferen ville vi få som hvalp, og min chiahuahua er ikke dominerende på nogen måde og er vandt til andre hunde, og har aldrig vist aggressiv adfærd overfor andre.

Ville bare høre om der var nogen der sad med nogle gode råd eller erfaringer de havde lyst til at dele.


Kommentarer på:  Chihuahua og Schæfer?
 • #1   26. apr 2011 Jeg ville være betænkelig ved så stor størelsesforskel. Der skal kun en pote der sættes forkert for at det er katastrofalt.

 • #2   26. apr 2011 jeg har en amr.bulldog tæve og en chi dreng...men min den store kom først. hun er 8 år og min chi kom i december så han er et halvt år. jeg holdte ferie (18 dage) så hundene kunne lærer hinanden at kende og rytmen i huset for den lille's skyld. en stor hvalp mod en lille hund ved jeg ik hvad jeg skal sige til. mine er ik alene sammen når jeg ik er hjemme. den store er hos min mor og den lille er ved at lærer at være alene hjemme.(max 6 timer) så bliver han hentet af min mor:) lucky me!!! men en hvalp kender ik de gyldende regler endnu og ved ik hvad den anden kan tåler for vi leger jo bare. så i skal være der den første tid vil jeg anbefale...

 • #3   26. apr 2011 Jeg har Schæfer samt 2 Chihuahua´s - jeg har INGEN problemer overhoved.

  De går fantastisk godt sammen.

  Vi fik den ældste chi først, dernæst schæfer og så den sidste chi....

  Dog vil jeg sige at det er enormt vigtigt at i sørger for at gå til træning med den store, den skal ud og boltre sig med store hunde.
  Så lukker du lidt af gassen ud af ballonen og den får dækket sit behov for at være socialiseret med rigtig leg.

  Mine to chi bruger tit den store som flydepude.... og når de leger ligger den store sig helt fladt på siden imens den lille hopper rundt på den og laver underlige legelyde....

  Husk dog altid at skille dem ad når de spiser osv. Samt når i ikke er hjemme, sålænge den er hvalp.

  (link fjernet)

  (link fjernet)

  (link fjernet)

  (link fjernet)

  (link fjernet)

  (link fjernet)

  (link fjernet)

  Stor og farlig ik smiley


 • #4   26. apr 2011 Jeg personligt ville aldrig turde. Desuden må det være begrænset hvor meget glæde de har af hinanden.

 • #5   26. apr 2011 enig med dig Monica P:) som jeg også selv skriver med at man skal skille dem ad i forskellige situationer. mine spiser også hver for sig når der er mad.

 • #6   26. apr 2011 glæde!!!min gamle arm.bulldog er som født på ny...har ik set hende løbe rundt sådan længe. de lege fange skal jeg hilse og sige:)

 • #7   26. apr 2011 Ved rigtig mange har glæde af 2 fks racer sammen men personligt villejeg ikk tage chancen.
  Den store ville ikk ku gøre for evt at træde på den lille ellerlignede
  Jeg ville ihvartfald aldrig lade dem være alene sammen


 • #8   26. apr 2011 det gør koda også...hans mor og far bor 4 km.væk med hans halvsøster som er en uge yngere end ham . han var sammen med sin halvsøster i mandags og i sommerferien kommer der nok en kærste til ham. hun blev født sidste søndag...men det er kun hvis kemien er der. så nu må vi se men han mangler ik noget i sin chihuahua klub:)

 • #9   26. apr 2011 http://www.youtube.com/watch?v=0NkKv2Om878

  Vores schæfertæve på her 8 måneder og vores yngste chi på 3 mdr


 • #10   26. apr 2011 Vores smukke gamle tæve på 7 år som desværre ikke længere lever og vores første chi Trunte som hvalp.....

  http://www.youtube.com/watch?v=eCClepcg7pg

  Schæfere er skam venlige og tålmodige vovser hvis de får en god opdragelse/træning med socialisering.


 • #11   26. apr 2011 Ville nok være lidt betænkelig ved at få en schäferhvalp (eller en anden stor hundehvalp), når din chi er voksen. Schäferhvalpen vil selvfølgelig lege, og det kan jo godt gå lidt vildt for sig:-)
  Vil så også lige tilf'øje, at selvom en lille og en stor hund sagtens kan have glæde af hinanden, så vil jeg alligevel mene, at "lige børn leger bedst".


 • #12   26. apr 2011 Lise-Lotte: ja men som jeg har skrevet ovenfor skal man sørge for at socialisere med andre hunde på tilsvarende størrelse. • #13   26. apr 2011 Hvad nu når man får en bette hvalp ind som her, Bea vejede ikke engang 2 kilo, mens de voksne langhåret vejede 7 kilo, er det ikke lidt samme princip.
  Jeg har aldrig spekuleret over det, hvalpen forstår som regle hundesprog og holder sig væk hvis de store tumler.
  Dog ville jeg skille dem i alene hjemme situationer, men nok mest for min egen skyld, ikke deres, for jeg tror såmænd at hvalpe og voksne næsten altid ved hvornår de skal stoppe


 • #14   26. apr 2011 Monica, dejlige film og billeder du har af dine hunde.. og vil give dig ret...

 • #15   26. apr 2011 Monica - det har du fuldkommen ret i, men uheldene sker jo også typisk i hverdagen. Jeg havde fx min gamle collie, da jeg fik mine 2 første maltesere. De 2 små elskede den gamle collie, men selvom det ikke var hende der var hvalp, så kunne det godt gå lidt voldsomt for sig alligevel.

 • #16   26. apr 2011 Lise-Lotte: det kan man jo sige med alting smiley

  Skal man køre bil hver dag når man kan gøre galt for enden af vejen med hunden i bilen, skal man cykle med hunden når den ved et uheld kan komme mellem hjulene, skal man overhoved gå en tur når man kan risikere at møde løse hunde?

  Kan man få det til at fungere kan jeg ikke se problemet, dermed ikke sagt at ALLE store og små hunde kan gå sammen.
  Men de finder somregel selv ud af det.


 • #17   26. apr 2011 Der er rigtigt mange schæferhundeopdrættere, der har en lille race også - uden de store problemer.
  Jeg ville ikke være så nervøs over det ..

  Monica - Det er godt nok en fin schæfer du har .. den er fin sammen med den lille smiley


 • #18   26. apr 2011 IPO tossen: mange tak smiley Vi er også meget glade for hende

 • #19   26. apr 2011 Jeg har to Schæfere sammen med mine Pomeranians. To hanhunde, en gammel rad, der bliver 10 år til sommer og en 9 mdr. gammel fjollerik. Og jeg har simpelthen aldrig oplevet en race som Schæferen, der er så bevidst om størrelsesforskelle og nødvendigheden af at lege anderledes med de små hunde, end med de store!!!
  Faktisk er Schæferne de eneste store hunde mine Pomsere får lov at komme i nærheden af!!!


 • #20   26. apr 2011 Marietta F: Lige præcis.... det foregår i deres højde og med forsigtige bevægelser med poter og mund smiley

 • #21   26. apr 2011 Kig her og se Enco (stor schæfer) kysse Alma (lille pomser)
  http://www.skovagers-haflinger.dk/3067258


 • #22   26. apr 2011 Hov, det skulle vist være her.
  http://www.skovagers-haflinger.dk/3067259?i=40589501


 • #23   26. apr 2011 Også min erfaring Monica!!
  Og det to store drenge finder sig simpelthen i både at blive jaget fra fadene, brugt som sovedyr og at have tre små frækkerter hængende i halerne.


 • #24   26. apr 2011 nuuuuuuuuh hvor er det altså en skønner lille pelsbamse du har smiley

  Står også og bliver helt blød i knæene når jeg ser de små pomser på udstillingerne..... • #25   26. apr 2011 de store kan sagtens finde sig i hvad som helst,,men vægten af dem hvis de træder forkert ja det kan være uheld osv men det kan en chi ryg ikkklare....lige meget hvor gode venner de er

 • #26   26. apr 2011 Jep--- og hvis den har lavet hule i sofa tæppet og jeg sætter mig ned bliver den pænt flad ggggg

 • #27   26. apr 2011 Jeg har også både schæfer og chihuahua og har ingen problemer. Jeg ville også vælge at skille dem ad når I ikke er hjemme, og i mad situationer. Og som det allerede er sagt så skal schæferen selvfølgelig opdrages og socialiseres på andre store hunde, så med omtanke og fornuft kan det sagtens gå

 • #28   26. apr 2011 den var nu god Monica:o)

 • #29   27. apr 2011 Puha, delte meninger..

  Ville altid skille dem ad når de var alene hjemme, som heldigvis ikke er mange timer, og vi bor lige ved siden af en kæmpe park og en kæmpe hundeskov hvor de må løbe løs og ville selvfølgelig gå til hvalpe og hundetræning med schæferen.
  Vi ved godt at det er en hund der har brug for meget motion og skal stimuleres rigtig meget, men da jeg er udenfor hele tiden, samt har heste, går jeg og savner lidt en stor hund jeg kan tage med i skoven og løbe og med ude at ride. Elsker min lille chi, men han synes ikke det er så morsomt at løbe efter mig når jeg jogger og han har ikke respekt nok for heste, så synes ikke det er forsvarligt, han kommer med ud på lange gåture i parken, men savner at have en lidt mere aktiv hund jeg kan have med ude med hestene og sådan.

  Jeg var mere bekymret for om der ville opstå komplikationer hvis de begge er hanhunde?


 • #30   27. apr 2011 der jo ingen der siger man skal vælge at gå over gaden når der kører biler vel??

Kommentér på:
Chihuahua og Schæfer?

x