{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.049 visninger | Oprettet:

Forklaring der giver mening !!!!!! {{forumTopicSubject}}

Som i nok ved , har min lille Bertil haft en svær start på livet smiley

Han blev købt af en moden dame som desværre viste sig at være psykisk syg. Hun afleverede ham tilbage til opdrætter blot 2 dage før hun blev indlagt på psyk.afd.
Han flyttede hjem til hende da han var 8 uger og var der indtil han var 17-18 uger.
Ingen ved hvad der er sket med ham i denne tid , men alligevel har jeg ikke været tvivl om , at socialiseringen ikke har været optimal.
Bertil var bange for alt og alle og bestilte ikke andet end at vise dæmpede signaler ved et hvert forsøg på kontakt med ham. Bare vi nærmede ham sænkede han halen og lagde ørene tilbage.
Han var ekstremt bage for mænd og ved mindste højrøstet tale blev han bange.
Opdrætter og jeg tror ikke , at han er blevet slået eller har manglet foder - legetøj -kurve osv osv.
Da han blev afleveret tilbage fulgte der en masse dyre ting med og alt tydede på at hans menneskemor havde villet ham det bedste, men blot ikke magtede opgaven.

Men hvorfor var han så bange ?? Hvorfor var han ikke glad og nysgerrig som andre hunde ? ? Og fremfor alt , hvorfor var han så udpræget tryg sammen med andre hunde uanset deres størrelse og om han kendte dem ??

Hans viste kun dæmpede signaler overfor mennesker ,kendte som ukendte!!

Det har jeg måske fået svar på i dag......

Jeg var sammen med en , for os , fremmede hundetræner , hun kiggede ham an , så ham i samspil med mig , og hørte om hans historie og hendes svar var klart og forståeligt for mig.

Hun sagde :

- Når en lille hvalp flytter hjemmefra , har den fremfor alt behov for tryghed og en synlig leder.
Det fik Bertil ikke , da hans mor var psykisk syg.
Hunde kan mærke når der er sygdom i flokken og går ind og passer på.
Bertil kunne mærke at hun var syg.
Og derved forsøgte han måske at beskytte hans mor , men ansvaret var alt for stort til sådan en lille hvalp og derved blev han usikker på alt.
Specielt soveværelset har han været meget vagtsom i , og jeg tænker , at hun måske har ligget temmelig meget i sengen ( det kan psykisk syge gøre ) og derved har soveværelset været det sted hvor han har mærket sygdommen mest fra hans mor.

Ikke at man kan sammenligne børn og hunde , men alligevel er der nok noget om snakken.
Hvis børn pålægges for stort ansvar som små , ja så bliver de også præget psykisk fremover. Lige nøjagtig som med Bertil , der kunne mærke hans mor var syg og dermed skulle passe på boligen.

Om det er rigtigt eller ej , giver det ihvertilfald mening for mig omkring Bertil og fremfor alt kan jeg slippe mistanken om , om han måske skulle have været misrøgtet på den ene eller den anden måde.

hvad tror i ??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Forklaring der giver mening !!!!!!
  • #1   18. jul 2011 Det lyder meget sandsynligt - altså Sofus ved også når den er helt gal hos mig, han viger ikke fra min side hvis jeg har det dårligt! Samt vores nabo har altid været i dialyse da hun har en dårlig nyre ( hun har lige fået en ny). I de perioder hun var meget syg, sengeliggende veg han ej heller fra hendes side - jeg kunne ikke få ham med hjem - han lå inde ved siden af hende!

    Hvis jeg hæver min stemme ol. så er han der også med det samme - dog er han ikke en nervøs hund - men han mærker det med det samme smiley


  • #4   18. jul 2011 Syntes også godt det kunne lyde ret sandsynligt. Det er jo rigtig som hun siger at de kan mærke sygdom så hvorfor ikke. Jeg kunne også få det til at give god mening for mig så jeg kunne godt tro det var sådan det hang sammen

  • #5   18. jul 2011 Det lyder meget sandsynligt. smiley
    Jeg har fx. selv været tvunget til at passe mig selv fra jeg var 11 cirka, da jeg nægtede at se min biologiske mor (pga. en voldsom episode), jeg ser hende stadig ikke, og i de sidste 5 år har jeg været meget alene hjemme, kun med hundene, og pga. ansvaret til dem, og ansvaret for hele huset, har jeg ikke haft så meget tid til mine venner og sådan. Det har helt sikkert præget mig til at være mere ansvarlig, men det har også ødelagt mit forhold til min far, fordi han har "svigtet" mig, og bor hos sin kone mere eller mindre fast.
    Det har så for nyligt været skyld i depressions-lignende symptomer (har ikke fået at vide at jeg HAR en depression eller behandling mod det). Jeg har desuden svært ved at stole på folk, eller også stoler jeg for meget på folk, og jeg tager tit ting mere tungt, end man burde. Fx. så huske nogen nok, at jeg blev rigtig ked af det, fordi jeg ved et uheld kom til at gøre min Aifi ondt meget kort, uden at det var med vilje... Bare som eksempel, begyndte jeg altså at tude over det, fordi det nok er mine hunde, min kæreste og min far jeg er mest knyttet til.

    Så jeg tror bestemt ikke det er umuligt.
    Sagde hun noget om, hvad du skulle gøre med ham? smiley


  • #6   19. jul 2011 Hun gav ikke nogen konkrete råd til hvordan jeg skal agere overfor Bertil , men det tænker jeg er fordi vi er allerede godt på vej.
    Der er meget langt imellem han vise dæmpede signaler overfor mig.

    Jow , jeg lærte faktisk noget både igår og i lørdags..... , nemlig at sænke min stemme til minimum overfor Bertil.
    Og det virker ........
    Jeg er nærmest begyndt at hviske til ham og det ses tydeligt at det er han langt mere tryg ved.


Kommentér på:
Forklaring der giver mening !!!!!!

Annonce