{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.549 visninger | Oprettet:

han er blevet aggressiv/dominerende mod mig {{forumTopicSubject}}

Jeg står med et stort problem.
Det er sådan at Quurdy min schæferhan på knap 4 år, er blevet meget aggressiv over for mig. Han knurrer, løfter halen, bliver stiv og løfter børster.

Det startede da for ca 1-2 mdr siden med at han småknurrede når han fik skældud. Stille og roligt ændrede det sig til at han blev sur når jeg var i nærheden af ham, når han spiste noget.
Så tog det fart for ca 14 dage siden. Ved at han viser ovennævnte tegn så snart jeg kommer hjem, går ind i stuen eller bare vil have ham til at rykke sig eller komme hen til mig. Det bliver voldsommere og voldsommere. Og tager jeg fat i nakken af ham hvis han ikke vil komme hen til mig eller bare stivner, forsøger han at bide MIG næsten og knurren er meget voldsom nærmest en hvæsen. Det debut nået til jeg ikke kan tage kontakt til ham uden han knurrer og stivner med høj hale og rejste børster.
Medmindre det er for at gå tur eller lege/kaste bold. Så er det med lorgende hale. Han vil stadig gerne, når der trænes gøre det hele, helt fint. Det er ligesom om han vil forsøge at tage pladsen fra mig derhjemme.

Jeg aner ikke mine levende råd, og har snakket med flere forskellige der har haft med schæfere/brugshunde i mange år.

De fleste siger at jeg skal straffe hunden når han knurrer af MIG og "wrestle" ham i jorden holdene i kindskægget, til hunden giver op og underkaster sig. Det er bare utrolig voldsomt og ligefør det er en slåskamp, hvor han gør al det modstand han kan og det lyder helt vildt. Jeg har nu gjort det nogle gange siden i går, og det har også lykkedes ham at bide mig en gang under "slåskampen". Han har givet op til sidst hver gsbg, og lagt sig ned hvor jeg først har sluppet når han helt har stoppet med at knurrer og skabe sig.

Jeg får det helt dårligt bare af at tænke på det, og har stort set aldrig lagt hånd på ham før.
Jeg tænker på om det er den bedste metode..?
For jeg har meget svært ved det, da jeg elsker ham overalt på jorden. Jeg vil have meget svært ved det hvis det skulle komme til en aflivning.
Det skal lige siges at han hverken er aggressiv overfor andre mennesker eller hunde, på nogen måder.

Undskyld det blev lidt langt, men jeg aner snart ikke mine levende råd!

Mvh en meget fortvivlet hundeejer.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  han er blevet aggressiv/dominerende mod mig
  • #1   9. aug 2011 Har du kontaktet John?hvad siger han?


  • #2   9. aug 2011 Puha bliver helt skidt tilpas af at læse dit indlæg. Især de råd du har fået går lige ind i hjertet på mig, for det vil kun gøre det hele meget værre efter min mening. For mig at lyde, så har han mistet tilliden til dig, fordi du er gået over hans grænser.
    Jeg ville kontakte lise herinde hun kan helt sikkert hjælpe dig videre inden det går galt. 2 sek finder lige et link til dig med hvem hun er.


  • #4   9. aug 2011 Jeg vil lige sige med det samme at jeg ikke er erfaren hundefører, og har kun været hunde ejer i små 4 år, dog har jeg læst og interesseret mig for hunde siden jeg var 10 år. Derfor jeg anbefaler lise.

  • #5   9. aug 2011 Gud, hvor er det trist, at høre. Tror ikke, du skal gå ''hårdt'' til værks.. Tror bare din tvang gør det værre, så du burde nok kontakte nogen, der har forstand på det. Har ikke oplevet sådan noget, så kan ikke lige være til meget hjælp D:

  • #6   9. aug 2011 Jeg har ikke kontaktet john, for jeg hat aldrig haft kontakt til ham da jeg overtog hunden for halvandet år siden.

    Heidi - det må du meget gerne.
    Og jeg skal love dig for det også er med tårer i øjnene jeg skriver dette indlæg


  • #7   9. aug 2011 http://www.hundegalleri.dk/gal_visbruger.aspx?userID=58247
    Her er hun, jeg tror helt sikkert hun kan hjælpe dig. Hun er uddannet, har erfaringen og hun pakker ikke noget ind ;o)


  • #9   9. aug 2011 *Og tager jeg fat i nakken af ham hvis han ikke vil komme hen til mig *

    Har du altid kunnet gøre det ellers?


  • #10   9. aug 2011 Uhh jeg har lige set hvilken basse du har så nu har jeg også tåre i øjnene. Jeg er sikker på Lise vil hjælpe dig, jeg skriver lige hende tlf nr i pb til dig, også ville jeg ringe i morgen.

  • #11   9. aug 2011 Mette - ja, hvis det har været påkrævet. Hvilket det normalt ikke er.. han er ekstrem lydig normalt. Jeg mener ikke tage fat i nakkeskindet og tyske eller noget, mere bare lede ham på vej.

  • #13   9. aug 2011 Torben - jeg gider ikke kommentere yderligere på dit indlæg.

  • #14   9. aug 2011 Hunden; Haha, godt sagt xD


  • #15   9. aug 2011 Hm uden at lyde klog, tror jeg du tackler ham forkert . . Det virker på mig som om han er blevet utryg overfor dig (Og nej utryghed viser sig ikke kun ved at hunden er bange og ryster) og så tror jeg nu at I er kommet ind i en rigtig ond cirkel, så hunden nu reagere på denne måde med det samme når han ser dig.

    Jeg ville få prof hjælp til ham, finder ud af hvorfor han reagere sådan.
    Evt. få ham tjekket, om han har ondt.


  • #16   9. aug 2011 Medløber - kan kun give dig ret i at der er noget jeg gær galt. Kan bare ikke se hvad.
    Jeg er vokset op med hunde.. jeg træner meget osv. Går selv ind for positiv indlæring, er ikke voldelig eller råber og skriger af ham.
    Så er på bar bund.


  • #17   9. aug 2011 Jeg er enig med Hunden - det lyder for mig som manglende tillid og du ved at overskride hans grænser faktisk eskalerer problemet. Selvfølgelig er det vigtigt, at man udstråler autoritet, men man opnår intet positivt med vold og tvang. Jeg noterer mig, at du beskriver, at han ikke har nogle problemer med andre hunde og mennesker - så det er desværre dig, der er blevet til problemet..
    Men du har noget positivt at arbejde med, idet han udviser glæde - også overfor dig - i forbindelse med gåture og leg. Og det skal du udnytte smiley Og respekter, at når han spiser - så holder du dig væk.. i hvert fald så længe tilliden er lig nul.

    Så mit råd vil være: Altid positiv kontakt - ingen skældud, ingen "slagsmål" eller noget i den retning. Men jeg tror, det vil kræve noget tid og tålmodighed, før han har fuld tillid til dig igen. Lav kontaktøvelser med ham, træn med ham - sørg for, at I får en masse positive oplevelser sammen - den slags styrker båndet mellem hund og ejer. Han er IKKE ude på overtage verdensherredømmet smiley

    Held og lykke smiley


  • #18   9. aug 2011 Peter mit indlæg var ikke negativt nemt, håber jeg du ved smiley

    Jeg ville selv være på bar bund hvis min hund opførte sig sådan.
    Jeg ville som skrevet få ham undersøgt for smerter og så få proffesionel hjælp til ham.
    Jeg er af den mening at mange fejl (Jeg siger IKKE alle), men nogle fejl ligger faktisk hos ejeren, siger ikke det er sådan i dit tilfælde, men det er værd at tage med, det er ikke altid man selv kan se det smiley


  • #20   9. aug 2011 Og ja helt enig i at tilliden til dig er røget sig en tur, da han ikke udviser samme opførelse overfor andre og jeg tror som sagt I er endt i en ond ond cirkel lige nu.

  • #21   9. aug 2011 Torben
    Men hvis det kun er mod ejeren selv er det jo næppe hjernesygdom!!!


  • #22   9. aug 2011 Torben: Tror du så ikke, den ville være aggressiv overfor alle? Eller tror du hjernesygdommen siger til den - det er kun min ejer, jeg vil knurre af?? Come on, for pokker da...

  • #23   9. aug 2011 Haha Bente der var vi enige ;o)

  • #25   9. aug 2011 At du griber fat i nakken af ham betyder: "Nu vil jeg slå dig ihjel!".. Det er ikke meget bedre.

  • #27   9. aug 2011 Det var et citat jeg fik fra et hundeprogram. smiley

  • #28   9. aug 2011 Jeg kan ikke umiddelbart huske at der er noget der er sket eller radikalt har ændres sig. Han er med ude til alt. Og med på arbejde, og var normalt verdens gladeste hund.
    Det skal også lige siges at jeg først har taget slåskampen op igår.. så det er ikke der det kommer fra.
    Jeg generer ham heller ikke når han spiser, men nu er det blevet til at jeg faktisk ikke må være i køkkenet når han får mad.

    Han skulle ikke have ondt og er blevet undersøgt ved dr. Dyr for en måned siden.
    Jeg kan kun give jer ret i at det er er noget med tilliden.
    Men kan ikke se hvad het gør forkert.. og når jeg f.eks sætter mig og ser tv, så kommer han ofte selv hen og vil kæles og nusses. Selv nu.


  • #29   9. aug 2011 Jeg tror at JEG ville forsøge at undgå alle konfrontationer med ham i en periode. KUN lave ting, som du VED at han er glad for. KUN have positive oplevelser med ham. Lad ham komme til dig, hvis han vil noget.

    Undgå at lade ham rende løs steder hvor du kan risikere at han render væk i tilfælde af at indkaldet svigter.

    JEG tror at I skal have en lang periode hvor I genopbygger den gensidige tillid.

    Det er ud fra MIT kendskab til hunde. Men det er altså retriever. Om det samme gør sig gældende med schæfere ved jeg ikke.


  • #30   9. aug 2011 Hmm så ville jeg som skrevet få hjælp til ham, er sikker på du nok skal få rettet ham op og få den samme gamle hund tilbage igen smiley Men det kræver prof hjælp er jeg ret sikker på, de det lyder som om dig og hunden sidder fast i samme mønster lige nu.

  • #31   9. aug 2011 I skal heller ikke tage det som om at jeg kun render og griber fat i nakken på ham.. det sker måske 1 gang om måneden. Og ikke noget voldsomt. Så det er ikke det der er skyld i problemet.

  • #32   9. aug 2011 Har du have? Så smid maden derud og lad ham finde den selv. Så slipper du for DEN konflikt.

  • #33   9. aug 2011 Sikkert et CM citat smiley

  • #34   9. aug 2011 Det lyder som en god ide Medløber. Og jeg vil helt sikkert tage kontakt til Lise. Som nogle har foreslået.
    Men man kan altid bruge andres meninger og råd.
    Og det er måske også bare rart at få "snakket" om. For det river virkeligt i hjertet at se ham sådan.


  • #35   9. aug 2011 Ja, tænkte også lidt på at begynde med det Mette.

  • #36   9. aug 2011 Du har på en eller an måde knækket tilliden mellem dig og hunden og det skal bygges op igen og det skal du have hjælp til, nu ved jeg ikke hvor du bor hende men hvis det er på Sjælland så kan jeg virkelig anbefale min træner, hun har arbejdet med Schæfer og Rotweilere i over 20 år og jeg har endnu ikke mødt nogen hun ikke har kunne hjælpe. Men sig til hvis du vil have et link til hende.

  • #38   9. aug 2011 Jo, Mette, det er det samme med schæferhunde:)

    Peter: Er du blevet mere usikker i din attitude overfor ham nu? Måske ubevidst?
    Jeg er helt sikker på, at I kan komme ud af det her mønster igen smiley


  • #40   9. aug 2011 Ja,jeg tror også, der skal observation til fra en hundekyndig, der kan få øje på, hvad der præcist sker i situationen. Det er enormt svært ud fra et indlæg. Men ud fra beskrivelsen tror jeg bestemt ikke, det er en håbløs opgave smiley

  • #41   9. aug 2011 Jo jeg er fra sjælland. Så det må du godt linke til.

    Hunden - ja må gerne servere maden, og der er han ret glad osv. Men når skålen er sat ned og han får lov at spise, kigger han på mig med løftet hale og hoved, og stirrer. Går jeg ikke helt væk knurrer han.


  • #42   9. aug 2011 Lyder som en god ide at tage kontakt til hende Lise som de andre anbefaler, det er en start.
    Jeg tror Peter nævner aflivning i første indlæg fordi han er enormt frustreret, hvilket jeg os selv ville være, men jeg tror ikke det på nogen måde kommer på tale.

    Jeg forstår dig fuldt ud når du skriver at det river i dit hjerte at se din hund sådan, man føler sig magteløs og det gør ondt, din hund er jo mindst lige så frustreret som dig selv, så det er synd for jer begge.

    Men igen jeg er sikker på du nok skal få ham rettet op, du virker som en fornuftig hundeejer og Quurdy som en god hund.


  • #43   9. aug 2011 Jeg ville egentlig også skrive at aflivning var udelukket, men som jeg sad og skrev det, tænkte jeg mere og mere over at det MÅSKE kunne være sådan det ente..
    Jeg ved ikke om jeg har ændret attitude .. det er svært at sige. Men ved at jeg ikke kan bære at se min hund ligge dernede og være fastlåst mellem mine hænder.

    Jeg skal gøre alt i min magt for at det her ender godt..! Det skal der ikke være nogen tvivl om..


  • #44   9. aug 2011 Den med at stirre og løfte halen og knurre, det lyder da som om han ser dig som en trussel ? Tænker lidt de signaler han sender er jo signaler han ville sende en anden hund hvis det var ?

  • #45   9. aug 2011 Så er det bare ud på græsset med maden. Så kan han få lov at arbejde derude og du kan få lov at være i dit køkken uden at I behøver at vogte på hinanden.

    Mine piger har absolut ingen problemer med deres mad, men det eneste tidspunkt, hvor de IKKE får deres mad på græsset er når der er så meget sne at maden forsvinder.

    Ellers er det fodring udendørs 2 gange dagligt.


  • #46   9. aug 2011 På mig lyder han ekstremt usikker på dig?

  • #47   9. aug 2011 Peter: Det skal nok ende godt:) Tag en snak med Lise, og du er allerede godt på vej:)

  • #48   9. aug 2011 Ved godt det er et svært spørgsmål, men er du efter dette her blevet bange/utryg ved ham ?

  • #49   9. aug 2011 *Men ved at jeg ikke kan bære at se min hund ligge dernede og være fastlåst mellem mine hænder.*

    Det er heller ikke vejen frem til et genskabt tillidsforhod. Tværtimod!!


  • #50   9. aug 2011 Ja Lise eller Lillen?

  • #51   10. aug 2011 Janni: Det var også derfor jeg spurgte til den ændrede attitude, for det sker ofte, at man bliver bange/utryg - om ikke andet så ubevidst - og det mærker hunden med det samme.

  • #52   10. aug 2011 Enig med Mette, sådan vinder man bestemt ikke hans tillid. I er nød til at starte helt forfra, dig og hunden med hjælp udefra.

  • #53   10. aug 2011 Ah det havde jeg lige overset Bente, sorry, vi er helt enige smiley Tænker nemlig os Peter ubevidst nu er blevet bange eller utryg ved hunden og så bliver hunden måske endnu mere utryg ved det hele.

  • #54   10. aug 2011 Peter jeg har sendt dig et link til min træner i en pb smiley



  • #56   10. aug 2011 Nadja:

    Samme træner som jeg har nævnt?


  • #57   10. aug 2011 Ja Lillen er måske os en mulighed ?

  • #58   10. aug 2011 Nej jeg er ikke blevet utryg ved ham.. slet ikke. Jeg ved at han ikke vil gøre mig noget medmindre jeg selv er skyld i det. Jeg kan godt se at der er tegn på at han ser mig som en trussel.. men forstår ikke hvorfor det så er efterhånden alle steder han gør det.også når der ikke er mad eller noget involveret..

  • #59   10. aug 2011 Hunden - lige mine ord..

  • #60   10. aug 2011 Han viser helt sikkert tegn på at han ser dig som trussel, men hvorfor ved jeg ikke.

  • #61   10. aug 2011 Mette Nej jeg bruger kun Kisser og ingen andre hun er den eneste jeg stoler 100 % på når det gælder min lydighedtræning af Fluffy, har prøvet flere trænere og hun var den eneste der kunne hjælpe mig da den var helt gal med Fluffy, vi havde slet ikke kemi og vi stolede ikke på hianden men hun gjorde underværker for os, du vil ikke tro hvor angst Fluffy har været for bare 3-4 år siden, Kisser hjalp mig så meget med hende og jeg kan se fremskridt for hver gang vi har været der, så min nye skal også trænes hos hende det er helt sikkert smiley

  • #62   10. aug 2011 Jeg er enig i det der allerede er skrevet (bortset fra det med at hive hunden ud og skyder den bag laden), så ud over det så vil jeg nok anbefale at du får tjekket hunden for smerter, både hos dr. dyr og en kiropraktor. Det kan jo være at vapsen har ondt og er begyndt at forbinde dig med smerten...?

  • #63   10. aug 2011 Jeg kom lige i tanke om en ting, om min søsters hund (Berner Sennen).
    Hendes kæreste gik en tur med deres Berner Sennen på en stor mark (Den får lov at løbe frit for at få energien af), og pludseligt stikker hun i et hyl, og løber alt hvad hun kan (Det viser sig at hun fik en ekstremt stor smerte igennem hoften), og nu forbinder hun kæresten med smerten, så det tog en del tid før at hunden ville være i nærheden af ham igen. Den gemte sig bla. en del i badeværelset og ville ikke ud, medmindre de tvang den (den skal jo ud og tisse og få lidt frisk luft). Og Schæfere har vist en tendens til at have bøvl med hoften, så det kan godt være en af grundene til at din hund er sådan?


  • #64   10. aug 2011 Jeg går ikke ud fra det er smerter. Så ville han vel også reagere mod andre, f.eks min kæreste. Men der er ingenting overhovedet. Derudover har dr dyr set på ham 2 gange inden for de sidste 2 måneder. Da jeg fik lavet et sundhedstjek og han skulle vaccineres.
    Jeg hår gået med tanken og også mærket på ham ret ofte, over hele kroppen, netop for at forsøge at fange det i opløbet.
    Men man skal da aldrig sige aldrig.
    Han fik dog for en 6 uger siden en gren i øjet under leg, så han skreg og pens lidt, i ca 30 sekunder, og det blev rødt og lidt blodsprængt. Men det gik væk i løbet af 2 dages tid.
    Det er det eneste jeg kan komme på der er sket med ham.


  • #65   10. aug 2011 Mona - ja, men han er røntgenfotograferet ad og hd med fine resultater. Så det er højst usandsynligt hvis det er problemet.

  • #66   10. aug 2011 Hvis du var i nærheden, så kan han godt sammenligne dig med smerte. Det var jo også det der skete for min svoger.

  • #67   10. aug 2011 Det var MIG der kastede pinden som satte sig i jorden og han løb lige ind i den. Men mener han var begyndt at knurre af mig i forvejen.

  • #68   10. aug 2011 Ja, han ser dig tydeligt som en trussel, at tage den i nakkeskindet er måske ikke så godt, idet det er nedværdigende for hunden, da det er det tæven gør ved sine hvalpe, for at irettesætte dem, og han er jo en voksen hanhund...tydeligvis med hår på brystet.

    Reagerer du på hans knurren ved at blive bange for ham? eller fortsætter du med at stille samme krav, som det han har reageret på?


    men ja som andre skriver, så er det en god ide at kontakte en adfærdsspecialist


  • #69   10. aug 2011 Lykke J - Jeg reagerer ved et NEJ , og foresætter med samme krav. Jeg bliver ikke bange for ham, eller virker nervøs.

    Men det får ham bare til at knurre kraftigere..


  • #70   10. aug 2011 Peter, din hund prøver helt klart på at dominere dig og blive førehund. Kan se du er i gode hænder hvad trænings steder angår. Syntes du skal lytte til dem, og den metode med at få hunden til at overgive sig, har jeg set brugt flere gange, med gode resultater. Det er ikke vold og dyreplageri, men en metode hunden selv bruger over for andre rivaler. Og lige nu er du en rival. Held og lykke.

  • #71   10. aug 2011 Jeg tror bestemt ikke at det har noget med pinden at gøre, fordi hunde i høj grad skælner mellem situationer og sammenhænge! På baggrund af det vil jeg mene han højst kunne blive lidt usikker, når der skulle lejes pind eller omkring stedet i legede da han pådrog sig smerten!

    Jeg har oplevet noget lignende med min ældste hund ca. 2 år siden! Det var godt nok ikke rettet mod mig, men derimod alle andre!
    Han fik lige vel rigelige ejerfornemmelser over sofa og seng. Jeg var så at sige den eneste der havde licens til at være der, mente han. Han har derfor ikke været i hverken seng eller sofa siden og har accepteret at det ikke er hans ejendom.

    Jeg tror egentlig ikke at hunde betragter os mennesker som konkurrenter i deres hiraki, men derfor kan de stadig blive meget besiddende overfor(i hundens verden) værdifulde ressourcer. Så som sovepladser, mad osv. Især hvis de erfarer at de kan få eneretten til dem, ved at forsvarer dem. Så kan det nemlig betale sig!

    Jeg er egntlig heller ikke den store tilhænger af man "river den rundt". Specielt hvis det ikke har nogen effekt! Jeg tænker umiddelbart at situationerne hvor du er blevet bedt "rive den rundt", skal undgås! Som der tidligere er sagt, så kan du forsøge at smide maden ud i haven i stedet og så lad ham være!

    De signaler du siger han sender dig, er ikke til at tage fejl af! Han er klar til at forsvare sig eller en given ressource, og virker faktisk ret sikker i sin handling! Som 4 årig må han jo også siges af være på toppen! Han er ikke længere unghund, men en fuldvoksen og meget selvsikker han, lyder det til! Min hund udviste som sagt lignende tendenser som 3 årig.
    Det kan godt være det lyder som sludder, men det er det er sådan jeg tænker, efter at have læst din tråd!

    Jeg vil også helt klart anbefale at du rådføre dig med en adfærdsbehandler, og helst en med et massivt schæferkendskab!

    Jeg vil da også lige benytte legligheden til at takke Torben for joken! Meget malplaceret, men bestemt en joke!!!

    Håber det virkelig det løser sig for jer:-)!


  • #72   10. aug 2011 Morten - Det er det der er så mærkeligt, at det ikke kun er over mad han gør det, men primært når jeg ber ham om noget.. Det kan være alt.. Bare at skulle komme hen til mig er nok.. Så knurrer han og stivner med halen helt oppe og børsterne rejst.

    Så jeg vil bestemt ikke mene at det er madsituationerne der er problemet, for der lader jeg ham bare være. Men derimod har han tilsyneladende et problem bare med min tilstedeværelse..


  • #73   10. aug 2011 **Alfisten Natasja* *

    Jeg har jo netop ikke gået og taget fat i min hund som du skriver. Det er en ny fremgangsmåde jeg fik fortalt igår, så det kan ikke begrunde hans adfærd. Men du har sikkert helt ret i de andre ting du skriver.


  • #74   10. aug 2011 Okay. Ja, den er rigtig svær. Det kan jeg godt se! De signaler du beskriver, så som høj haleføring, rejste børster osv. vil jeg bestemt også kategorisere som dominerende! Det virker jo bestemt ikke som bange eller nervøst. Så ekstrem adfærd har jeg aldrig været tvunget til at håndtere. Så jeg tør faktisk ikke kloge mig mere på! Men som tidliger forslået:
    Adfærdsterapeut eller meget schæferkyndige, gerne nogen som har meget erfaring med at håndtere store og mentalt stærke schæfer hanner!!!


  • #75   10. aug 2011 Ja, jeg synes også at det tyder på en meget dominerede adfærd, som i stil med en rottweilerhan med hår på brystet. Jeg vil også sige at det er bedst med en adfærds terapeut for at få de rigtige redskaber til at komme ind i en god cirkel igen. For umiddelbart er det han signalerer at du skal ikke bestemme, hvad han skal gøre. Og tja, det hjælper ikke bare at sige fyyyyyha og løfte pegefingeren. Og at tage fat i hunden tror jeg først ender galt, altså at den for alvor markerer..så derfor ville jeg tage fat i en adfærds terapeut hurtigst muligt.

  • #77   10. aug 2011 Jeg vil som tidligere nævnt kontakte Lise, hun er virkelig dygtig...

  • #78   10. aug 2011 <i>Det er bare en typsik brugshundeholdning. "Smid ham ned i gulvet og hold fast til han overgiver sig" Jeg kaster op over det.</i>

    Gu er det da ej !!!!!!!!

    Nu har jeg trænet brugshundesport - IPO - siden 89, og det er MANGE år siden, at man fandt ud af at det bestemt IKKE er vejen frem at smide hundene nogen steder hen !

    Dine evindelige kommentarer om hvor ringe schæferhundeklubben og brugshundefolk opfører sig - dem kaster <i>jeg</i> til gengæld op over !
    Uvidenhed og manglende erfaring - det er hvad de er udtryk for, Palle !


  • #79   10. aug 2011 Til ts - brug Lise, ikke Lillen. Ikke fordi Lillen ikke er god, men Lise har haft schæferhunde - har stadigvæk to - i over 20 år, og har derfor en langt større erfaring med netop den race end Lillen har.

    Held og lykke med ham - og hvis du ender ud i aflivning, hvilket jeg bestemt ikke tror du kommer til, efter et besøg hos Lise - men hvis du gør, så kontakt venligst mig inden det kommer så vidt smiley
    Han har en genial afstaming, og man kan vel altid finde plads til en lækker schæferhund, selvom huset er fyldt op med maller i forvejen ;))

    Held og lykke med det hele - det skal nok gå. Men altså - fat i Lise, det er det bedste råd jeg kan give herfra smiley


  • #80   10. aug 2011 Til TS.
    Jeg havde for år tilbage en dejlig Schæfer som kom ud i et nyt hjem som 6 mdr, alt gik rigtig godt indtil han blev omkring 2 år.
    En aften hvor hunden og dens ejer gik i seng ville han bare sige godnat som altid, men hunden var åbenbart træt for den knurrede, ejeren flyttede hånden og så startede balladen derfra.
    Den begyndte at knurre af alle ting han gjorde, og i starten gik han væk fra hunden eller forsøgte at aflede den med andet, men hunden havde nu læat hvordan den fik ting igennem.
    Det eskalerede gennem flere måneder og nu kunne han dårligt komme ind af døren uden den knurrede, spise kunne han heller ikke da hunden hoppe op på ham og knurrede.
    Med tiden blev han faktisk bange, hvem ville ikke blive det, så han søgte MANGE forskellige terapeuter og trænere men her gjorde hunden præcis det samme.
    Den blev undersøgt for smerter, der var intet.
    Den sidste tid begyndte den også at lade det gå ud over fremmede, den eneste den aldrig gjorde det ved var mig når jeg kom på besøg, her var han den samme glade hvalpet hund som altid, ret underligt og jeg var rystet da jeg så hvordan den behandlede ejeren.

    Som sagt han trænede og trænede med forskellige gode trænere men intet hjalp, hunden havde jo fundet ud af den ejer kunne skræmmes, og her vil nogen nok sige sådan tænker de ikke, men JO det er en hund og den ved godt hvornår den får herredømmet, så efter 1½ år på denne måde måtte han give op, den havde bidt stortset alle trænere og addfærdseksperter så han måtte gå den tunge gang til dyrlægen, hundens sidste handling her på jorden var at bide dyrlægen.
    Trist og underligt, for denne jere var absolut kærlig og god ved sin hund, han opdragede og trænede og elskede den over alt på jorden, men tingene gik alligevel galt og ingen kunne forklare hvorfor, kun at man aldrig skal flytte sig fra en knurrende hund når den gør det første gang.


  • #81   10. aug 2011 Selv om tiderne har ændret sig, så foregår der altså stadig meget i "brugshunde kredse", som nogle vel vil katagorisere som gammeldags træning.
    Jeg har selv ikke det mindste med brugshunde træning at gøre, men kender en del der har. Og her hører jeg stadig historier om, hvordan man træner når man er i klubben, og hvordan man gør når man er samlet i en mindre "lukket" trænings gruppe.
    Derud over er der flere af disse brugshunde folk, som har hørt om jeg kan skaffe strøm halsbånd mm (Er kendt for at handle meget via nettet over hele verden).

    Jeg tror det er i klar bedring i forhold til for 20 år siden, men det foregår stadigvæk, men bare mere i det skjulte, da det er blevet tabu.
    Hvor udbredt det er, er nok svært at sige, men det sker stadig.

    Det samme i jagthunde kredse. Her bliver der stadig trænet i den gamle skole mange steder.


  • #82   10. aug 2011 Selvfølgelig er det ikke sådan hos alle brugshunde ejere eller klubber, men jeg syntes også at der har været en tendens til at de "hårde" og grænseoverskridende handlinger kommer fra brugshunde miljøet.

    Det skal ikke generaliseres, og det er ærgeligt at det er sådan mange ser på den kultur. At det kun er hårdt og brutal træning.

    Men til TS, vil klart anbefale dig at kontakt Lise som de andre siger og få noget hjælp. Jeg vil helt klart slutte med at bruge fysisk magt mod din hund, da det kun skaber endnu mere utryghed hos hunden og derved forstærker problemet.

    Et godt råd til TS og alle andre for den sags skyld. Når man får et råd om hvordan man skal gribe sin hund an i forskellig situationer så skal man lige føle efter i maven om det nu også passe for en selv at bruge den metode. Jeg fik også at vide af en veninde at hvis min hund hoppede op så skulle jeg enten træde den over poterne eller give den et knæ i brystet og der sagde jeg stop, for det går over min grænse for hvad jeg vil udsætte min hund og mig selv for. Og der findes mange andre metoder der ude som passer bedre til mit temperament


  • #83   10. aug 2011 Nu har jeg ikke læst tråden, men ih hvor det føles forkert indeni bare at løse startindlægget. Hvorfor er schæferfolket så oldnordiske omkring hundetræning, lederskab og afstraffelse??!
    Jeg oplever det gang på gang ude i lokalmiljøet: militante ejere og schæferhunde der kastes ned i jorden, overmandes fysisk, slåes osv. Jeg kan ikke have det! Hvor lærer de/I at gøre sådan henne??

    Til hver en tid vil jeg mene at man kommer længst med kærlig bestemt opdragelse UDEN fysiske overgreb. Puh ha altså.


  • #85   10. aug 2011 rejser børster hvordan, hele ryggen eller ved nakke eller halerod?

  • tattooist p
    tattooist p Tilmeldt:
    jul 2009

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 47
    #86   10. aug 2011 Peter S

    Hvis du kan beskrive mere præcist hvad der sker, hvad du gør, hvordan hunden reagere ovs. så kan jeg måske hjælpe dig, kontakt mig gerne over pb.



  • #87   10. aug 2011 Det handler ikke om at overtage herredømmet eller dominere dig, det er en efterhpnden temmelig gammel og uddødet skrøne!
    til dette kan jeg kun sige FISK!!

    Jo en hund kan skam godt overtage,det er i bund og grund et vilddyr, det glemmer mange ret ofte, for nu om dage er det åhhh det lille pusse nus, det er helt fint når blot man husker på det er en HUND, og den skal som børn lære hvad der er ok og ikke ok, og sætter man ikke grænser går det bare galt, som det alt for ofte ses alle steder.
    Man kan sagtens sætte grænser uden vold, men det nytter ikke at sætte grænser med en pose godbidder, lige så lidt som det nytter at bestikke skrigende børn i et supermarked.


  • #88   10. aug 2011 Vi havde en periode, hvor vores gl. schæfer ville dominere, og han var en hård nød "at knække", for han var i sig selv en meget stærk og dominerende hund. Det kulminerede med, at han bed ud efter min daværende mand.
    Det vi gjorde, var at ignorere ham totalt i en weekend, altså mere eller mindre udstøde ham af flokken.
    Døren ind til soveværelset blev lukket fredag aften, lørdag morgen stod vi op uden nogen former for kontakt til ham (heller ikke øjenkontakt) , yderdøren ud blev lukket op til tissetår m.v., og først lukket op efter vi i det skjulte havde set han flere gange ville ind. Foder blev sat ned, og resten af dagen var den var der ingen, og jeg mener ingen kontakt med ham, han forsøgte gentagne gange at komme i kontakt med os, men vi overså ham totalt. Døren ud til haven blev lukket op og lukket igen efter vores forgodt befindende. Foder om aftenen stadig uden kontakt. I seng bag lukket dør.
    Søndag efter nøjagtigt samme mønster.
    Efter en weekend, hvor han ikke havde haft vores kontakt med så meget som et øjekast, startede vi stille og roligt op mandag morgen med at lukke ham ud og ind, stille foder frem, sætte snor på ham og gå en morgentur uden alt for megen kontakt og så tog vi på arbejde. Kom hjem og igen en tur uden alt for meget kontakt, resten af dagen lidt kontakt, fodring etc., lukket af til soveværelset.
    I løbet af ugen opgraderede vi langtsomt kontakten, og det uden der kom nogen som helst konflikter med ham. Og i løbet af næste weekend begyndte vi igen at arbejde med ham med mere seriøs træning o.s.v.
    Det hjalp på vores problem, om det kunne hjælpe dig ved jeg ikke - under alle omstændigheder ville jeg kontakte en hundeadfærdskonsulent, som allerede nævnte af andre.
    Jeg håber, du får bugt med jeres problemer!


  • #89   10. aug 2011 Jeg har ikke læst alle indlæg, men må bare hoppe direkte herned.
    Jeg kendte jo lidt til Quurdy før han blev omplaceret - og til at starte med må jeg høre dig, om du har kontaktet Carina?

    Det her lyder meget lidt som Quurdy... Han var en blød hund. Jeg skal være ærlig at sige, at med en hund som ham, så sker den slags, hvis den oplever uretfærdige irettesættelser - altså hvor den får ballade, fysisk eller mentalt, for noget, den ikke ved, hvad den ellers skulle have gjort.

    At rive rundt med hunden - GLEM DET!! Han vil vinde den kamp og du vil blive ædt...

    Det her handler ikke en pind om dominans, men om at hunden er frustreret og mangler tydelighed i jeres forhold. Han stoler ikke på dig.

    Igen - kontakt Carina. Hun kender hunden....


  • #90   10. aug 2011 Har ikke fået læst hele tråden men startindlægget synes jeg meget tydeligt fortæller mig at problemet er at hunden gang på gang på gang har oplevet tillidsbrud og nu ikke stoler på dig ..

    Dette kan der heldigvis rettes op på men da du virker ret ukyndig synes jeg du hurtigt inden det eksalerer yderligere skal finde noget hjælp til at opbygge tilliden mellem jer igen.

    Du skal have lært omkring de afstandssøgende signaler da du må have overset ikke så få for at det er kommet så langt ud.

    En bjæfer har ellers et MEGET tydeligt sprog men hvis du ikke ved hvad de forskellige signaler betyder kan du jo selvf. ikke respektere dem og derved opnår du tillidsbrud.

    De afstandssøgende signaler når du overskrider hundens grænser starter ved at den søger væk = den fortæller dig at dens grænser er overskredet og at den har brug for at du nu respekterer at den har brug for at komme væk fra konflikten

    Hvis ikke du forstår dette og dermed ikke respekterer det bliver hunden jo nødt til at eksalere sit sprog til at knurre af dig for at fortælle dig det samme .. Det er jo hundens eneste måde at kommunikere på ...

    Hvis du stadig ignorerer at hunden har fortalt dig at dens grænser er overskredet bliver den igen nødt til at eksalere til at markere ... Samme formål som sidst og forstår du det stadig ikke så bliver den nødt til at bide for at du forstår det ..

    Kan du se at du her nok har fejlet i at læse din hund ...?

    Hver gang du ikke respekterer dens grænder er det tillidsbrud.
    Hvis din hund ellers stoler på dig vil du kunne overskride dens grænse i et tilfælde hvor dette kan blive nødvendigt uden at den nogensinde når til at knurre ... Simpelthen fordi den stoler på dig.

    At den ikke vil have dig i nærheden når den spiser er endnu et tegn på ekstremt mangl. tillid.
    Hvis du her farer for hurtigt frem så ender du altså med at blive bidt !!
    Og det vil være din skyld, ikke hundens.

    Tillidsøvelser og udelukkende tillidsøvelser.

    INGEN skæld ud (en ejer der mister fatningen = en svag leder som ikke kan respekteres)

    En stærk leder respekterer sin hunds grænser (lærer at forstå hvad hunden prøver at formidle).
    Man bryder ALDRIG hundens grænser medmindre der er en meget god grund = hunden lærer at stole på een ...

    Du må endelig IKKE følge de råd du har fået om at prøve at dominere din hund.
    Du er simpelthen ikke i en position hvor du vil vinde den kamp. Du vil ende med en endnu farligere hund end den er nu.

    Igen vil jeg gentage = Tillidsøvelser og INGEN grænsebrydning ..

    Kan du ikke finde ud af dette så er aflivning nok eneste udvej fordi du meget snart med ret stor sandsynlighed ender med en farlig hund ..

    Skæld ud, tvang til kontakt eller at tvinge hunden til at forlade en soveplads er tillidsbrud.
    Fysisk afstraffelse = tage hunden i nakken etc. er totalt tillidsbrud da al fysisk kontakt mellem hund og ejer i forvejen handler 100% om tillid.

    Et knus til en hund er noget af det allermest grænseoverskridende og forklarer hvorfor så mange børn bliver bidt.
    Når en hund tillader et knus er det et tegn på 100% tillid.
    Hvad tror du du gør ved hunden hver gang du wrestler med den?

    Den skaber sig ikke. Du smadrer bare dens tillid da du viser den at du er ustabil og dermed potentielt farlig = den reagerer med de signaler du forstår når du ikke fatter alle de andre. Den reagerer med bid.

    Husk på at den KUNNE have smadret dig fuldstændig hvis den ville. Men så lang er det trods alt ikke kommet.
    Lad være at give den grund til det ...

    Kan du se?

    Fejlen er din men den kan rettes op. Men du skal tage dig selv i nakken NU for at lære hundesprog, signaler, grænser, respekt og frem for alt hvordan du opbygger tilliden mellem jer.

    En masse gode oplevelser er starten. Men det kræver mere og jeg tror ikke du kan klare det selv ...


  • #91   10. aug 2011 Jeg synes faktisk det er skræmmende at de gamle myter om "lederskab" og dominans stadig eksistere. Og det med at ignorere hunden en hel weekend er da psykisk tortur! Hvad er det meningen hunden skal lære af det? For at hunden skal kunne lære noget skulle den være i stand til at resonere på samme måde som mennesker er, og det er hunden altså ikke i stand til. Hunde lever i nuet og gør hvad der kan betale sig her og nu. Dvs. de prøver ikke at overtage "herredømmet" over noget som helst.

    Det eneste dyr der tænker i magt og kontrol er os mennesker!


  • #92   10. aug 2011 Tænker det samme som CH..

    Kender ikke til hunden, men har selv haft racen og min erfaring er, at der skal rimelig meget til før end, de siger så kraftigt fra. En rotte var noget dertil langt tidligere.

    Sanne M, Kradsebørsten og hundehvalpens moar smiley ) :

    Virkelig godt skrevet smiley


  • #93   10. aug 2011 Meget enig Anne Julie. Jeg er ellers ikke bleg for at irettesætte mine hunde, men syntes det er nogle voldsomme forslag der er kommet med.
    Jeg syntes godt nok det er skræmmende at man kan vælge at ignorere sin hund en hel weekend og næsten en hel uge. Hunden lever i nuet. Æv stakkels dyr.


  • #94   10. aug 2011 Måske er jeg blødsøden og meget præget af mine hund eog mit hundehold. Men jeg mener stadig at der er alle tegn i sol, måne og stjerner på at den hund er hamrende utryg og usikker og har mistet tilliden til dig totalt.

  • #95   10. aug 2011 CH sagde det..^^

  • #96   10. aug 2011 Anne Julie/Charlotte - nu snakker vi så om en episode som foregik for omkring 15 år siden - dengang var rådene til os fra flere eksperter, at vi skulle banke ham godt og grundigt på plads, så jeg synes faktisk, at vores måde var væsentlig mere human. Og kontakten blev taget stille og roligt op allerede mandag, så klap lige hesten....
    Men hunden havde fået lov til at komme for meget og for højt op i "vores flok" - og på den her måde fik vi ligesom en chance for at starte på en frisk.
    Og det kan godt være i siger stakkels hund, men er risikoen for en aflivning ikke værre end at mangle kontakt et par dage, trods alt er vi jo ikke helt fraværende, det er jo en form for time out.

    Vi har iøvrigt også brugt den med en flok hunde, der havde svært ved at få rangordenen på plads - på den måde fik de muligheden for selv at få det på plads uden at den enkelte hunds "stilling" hos os havde indflydelse på resultatet. Selvfølgelig under tæt, men usynlig overvågning - der skal jo ikke ske skader. Og en måneds stridigheder blev sat på plads på et par dage, og rangordenen kom på plads.

    Men vi har jo hver vores ideer og meninger omkring hundehold.

    Læg også mærke til hvad jeg skriver nederst i mit indlæg, jeg ville under alle omstændigheder kontakte en HUNDEADFÆRDSKONSULENT. Den mulighed har vi idag, det kneb mere dengang....


  • #97   10. aug 2011 At du så anbefaler en metode som blev brugt for 15 år siden, gør det ikke bedre i min verden. Og at ignorere sin hund en hel weekend er for mig lige så slemt at slå den.
    Men som du selv siger, vi ser alle forskelligt på hundehold.


  • #98   10. aug 2011 Ved du hvad Charlotte, jeg synes det vigtigste er at komme med forskellige ideer/en form for brainstorm - det kan TS så plukke af som han kan bruge det.
    Som det er i øjeblikket, er TS mere eller mindre i fare for at blive bidt af sin egen store, ikke ufarlige hund - der ville jeg nok for nogle dage tage en form for time out - undgå konfrontationerne, være så neutral som muligt og i mellemtiden få kontaktet adfærdskonsulenten. Det er faktisk det jeg ville bruge mit indlæg til.......


  • #99   10. aug 2011 Kirstren r: Hvis du virkelig mener at hunden prøver at kravle op af rangstien/hirakiet så burde du nok opdatere din hundeviden ved f.eks at læse "Alfasyndromet" af Anders Halgren.

  • #100   10. aug 2011 Jeg er superglad for den store respons fra allesammen. Og også for alle de forskellige forslag.
    Der er ingen tvivl om jeg skal igennem en specialist, og har forsøgt at kontakte Lise, men uden held indtil videre.

    Jeg har gennemtænkt det hele flere gange, og er egentlig så småt kommet frem til at han udelukkende knurrer af mig osv. når JEG tager kontakt til ham.
    Han er stiv og med høj haleføring når jeg er der, men han knurrer og rejser børster kun når jeg tager kontakt til ham. Og så er det underordnet, om jeg går hen til ham, eller kalder på ham.


  • #101   10. aug 2011 Er du ikke sød at give Carina besked?

  • #102   10. aug 2011 Sanne M, Kradsebørsten og hundehvalpens moar smiley ) - Hej. Og tak for svaret. smiley
    Du skriver at det er afstandsøgende signaler. Det vil jeg ikke helt give dig ret i. Han er stadig lige efter mig uanset hvor jeg går, og kommer hen til mig når jeg sætter mig ned, og er stadig mere ller mindre kontaktsøgende.
    Han på intet tidspunkt, når han knurrer af mig, søger væk fra mig eller trækker sig. Medmindre jeg siger "over i kurven" så knurrer han hele vejen over i kurven, og står og kigger på mig, mens han knurrer lidt.
    Jeg må indrømme, at jeg heller ikke er så dårlig til at læse hundens signaler, da jeg har set dem.. Men det var ligemeget hvad jeg gjorde, så ændrede det sig ikke, og pludselig tog det fart.

    Jeg har aldrig været voldelig på nogen måder overfor hunden før. Så det er det der virkelig undrer mig med dette tillidsbrud der er..!
    Jeg elsker min hund, og vil gøre alt for ham, og alt nødvendigt for at det skal gå godt.



  • #103   10. aug 2011 CH - Jo jeg er igang med at skrive til hende.

  • #104   10. aug 2011 En Schæfer er en ret blød og intelligent hund. Der behøver ikke være voldelig adfærd involveret for at den føler, at dens grænser bliver overskredet imo.

  • #105   10. aug 2011 Helle N. hvis du lægger mærke til jeg netop ikke har været voldelig overfor den. Hvad er dit bud så??

  • #106   10. aug 2011 At skulle have "fat" i hunden, at gå at småskænde/irettesætte hele tiden mv.
    Med sit kropssprog at overskride hundens grænser/overse dens signaler..

    Ved ikke, om noget af dette passer på dig, men nogle lægger ikke engang selv mærke til, at de er over hunden hele tiden.


  • #107   10. aug 2011 Personligt tror jeg stadig du mistolker din hund og dermed bryder dens tillid.

    Ser du når den dæmper og dermed prøver at kommunikere med dig?

    Kender du de dæmpende signaler og tolker du dem rigtigt ..?

    Sørger du for at bygge dens tillid til sig selv og dig op?

    Sørger du for at rose og generelt belønne positiv adfærd og så vidt muligt undgå konflikter?

    Din hund har tydeligvis ikke tillid til dig og dermed har du fejlet et sted så du skal finde ud af hvor dine fejl ligger før du kan rette op på dem.


  • #108   10. aug 2011 Der er jo i realiteten kun to muligheder. Enten er hunden fysisk syg og enten smerter eller en fejl i hovedet gør, at hunden reagerer uhensigtsmæssigt, eller også er der et massivt kommunikationsproblem.

    Jeg husker, at du har haft lidt udfordringer med ham tidligere?


  • #109   10. aug 2011 Jeg har læst rigtig meget på det med adfærd de sidste 14 dage. Og brugt mange timer på at læse om det.

    Jeg vil bestemt ikke sige jeg ikke gør noget forkert, da det helt tydeligt er det jeg har gjort.
    Kan bare ikke se hvad.
    Jeg går ind for positiv indlæring og belønning,

    Jeg ser nok ikke alle hans signaler nej, og jeg har nok også reageret forkert på dem. Men jeg kender de dæmpede signaler.

    Jeg er meget obs på at rose positiv adfærd med belønning og meget ros.
    Men jeg er heller ikke bleg for at komme med at godt ,NEJ, når han gør noget han ikke må.
    Jeg straffer ikke når han ikke gør det "perfekt" til træning, hvis det er det du mener.

    Jeg er ikke klar over præcis hvordan jeg skal opbygge vores tillid, så det må være et nej til det.

    Jo jeg har fejlet.! Det vil jeg bestemt ikke sige dig imod. smiley
    Og må også tage slæbet nu..


  • #110   10. aug 2011 CH - Ja, det var omkring det med at han ikke ville slippe bold/legetøj osv.

    Der søgte jeg råd til det.

    VH


  • #111   10. aug 2011 Jeg bider især mærke i, at du i dit første indlæg skriver:

    "Det startede da for ca 1-2 mdr siden med at han småknurrede når han fik skældud."

    og derefter

    "Og tager jeg fat i nakken af ham hvis han ikke vil komme hen til mig eller bare stivner, forsøger han at bide MIG "


    Ovennævnte får mig til at undre mig over følgende:

    - Hvorfor er det nødvendigt at skælde ud på en hund på 4 år? (Lyder som om, det er noget, der sker ofte)
    - Hvorfor er det nødvendigt at tage fat i nakken på ham for at få ham til at komme hen til dig?





  • #112   10. aug 2011 Helle N - Du misforstår mig nok ved at sige skælde ud. Ved det mener jeg et "Føj" "Nej" eller "Puhaa".
    Det er sådan jeg skælder ud.

    Mht. at tage fat i nakken, er mere efter det her er startet, med at han ikke vil forlade kurven eller komme hen til mig når jeg har kaldt.
    Så stivner han, og jeg har derefter gået hen til ham og ført ham ud af kurven etc. eller hen hvor jeg kaldte ham hen.


  • #113   10. aug 2011 Må lige tilføje, at jeg selv har en Rottweiler på samme alder og synes det er ekstremt sjældent, jeg skælder ud, da hun efter hånden er så gammel at hun kender reglerne og rutinerne herhjemme.

  • #114   10. aug 2011 Det skal lige siges at han er en omplaceringshund.
    Men hvor i teksten jeg har skrevet, er du kommet frem til hvor meget jeg skælder ham ud..?
    Det virker lidt, som du har set det som jeg kun går og irrettesætter ham. ?
    Måske er det mig der misforstår, og er lidt presset oven i hovedet, da jeg bestemt ikke syntes det er en sjov periode, med tingene sådan herhjemme..


  • #115   10. aug 2011 Peter S:

    I stedet for at gå hen og tage fat i ham, er det så ikke en mulighed at belønne ham med en godbid for at komme hen til dig?

    Den reaktion, du beskriver har jeg observeret hos min egen, hvis hun tror, jeg har noget lusk for. Det er fordi han er utryg ved dig og det bliver jo forstærket, når du tager fat i ham.


  • #116   10. aug 2011 Peter - føler virkelig med dig smiley

    du har fået mange gode råd, og jeg håber at du får fat i Lise....
    det er umuligt vurdere, hvad det er der "trigger" ham, når man ikke har set ham IRL....

    Det eneste jeg nok kan bidrage med, er at fortælle om min egen hanhund....

    her snakker vi knapt 50 kg lallende schæfertumpe ;o) han er sød og glad og mild, og jeg har aldrig problemer med ham....
    klart der har været mindre episoder gennem tiden men ikke noget alvorligt....
    Jeg kunne ALDRIG drømme om, at "vende bunden i vejret på ham" (jeg er ellers ikke den blødsødne type)
    Jeg har aldrig fat i ham i nakken herhjemme heller...

    Vi adskiller hjem, og træning meget kraftigt, og hundene er faktisk aldrig under kommando herhjemme... her er de fri og slapper af... det gør vi alle, og JEG føler at vi har et harmonisk hjem sammen med vores hunde...

    Jeg kunne aldrig drømme om at gå i "klinch" med Athos... Skulle han en dag knurre af mig, ville min umiddelbare reaktion nok være, at sende ham i kurven med det samme....! og ignorere hans evt videre brummen...

    jeg håber dælme at i finder en løsning, så i kan blive et godt makkerpar igen....

    træner du med ham hjemme?
    forventer du måske for meget af ham, der hvor han burde slappe af? (i min verden ihvertfald)


  • #117   10. aug 2011 Jeg ved ikke, hvor meget du skælder ud, hvilket jeg også skriver smiley
    Hvor ofte skælder du ud?

    Kan kun sammenligne med min egen hund (og hun er en temmelig tykhovedet Rottweiler) og hun får næsten aldrig skæld ud.

    Med skæld ud tænker jeg også fy, føj osv.


  • #118   10. aug 2011 AF nysgerrighed : hvorfor er det nødvendigt for dig at hente ham i kurven?
    hvorfor skal han komme hen til dig?

    og jeg mener nysgerrighed, for det har jeg godtnok aldrig gjort... i kurven er der helle....


  • #119   10. aug 2011 Helle N - Jo , du her helt klart ret.
    Men jeg har svært ved at tro, at det er at jeg har taget fat i nakken på ham, måske een gang om om måneden, der har fået det så langt ud som det er nu,, ?

    T&M Hysted - Tak for den venlige besked.
    Jeg træner ikke med ham derhjemme. Kun på gåture osv.
    Jeg har stort set aldrig kaldt ham "på plads" når vi har været hjemme.


  • #120   10. aug 2011 Jeg har f.eks kaldt på ham i kurven, når han har nægtet at komme til mig i forvejen og så løbet hen til kurven i protest, det er svært at forklare.


  • #121   10. aug 2011

    Peter - det der med , at han løber i kurven i stedet... er det noget han altid har gjort, eller?

    tænker lidt, at han nok ikke gør det i protest, men af en helt anden årsag.....


  • #122   10. aug 2011 Jeg tænker, at du måske har lydt sur/irriteret, fordi han ikke ville komme og han så har søgt tilflugt i kurven?
    Når du så har hentet ham, har han måske opfattet dig som truende og reageret på det?


  • #123   10. aug 2011 Nej det har han ikke. Jeg overtog ham, fra at være en ude hund, for et års tid siden. Har jeg lige set. Så han havde svært ved at vænne sig til kurven i starten. Men han er hurtig nu til at løbe over i kurven.

    f.eks.
    Jeg har lige sat mig ned, og så kom han hen til mig (uden jeg kaldte) og jeg rør ham lige lidt, mens jeg egentlig roser ham, og så knurrer han lige. Så siger jeg Nej, og han knurrer så igen.jeg stiger så "hen i kurven" og han går derhen mens han knurrer, og rejser børster.

    Det er det der er så underligt, for han kommer selv hen til mig, og vil kæles, og stikker hovedet helt hen til mig, men når jeg snakker til ham, knurrer han. Der skal lidt mere til at han knurrer hvis jeg kun kæler med ham når han kommer hen. Men hvis jeg snakker til ham samtidigt, roser eller så noget, så begynder han at knurre..

    Lige igen, det er meget svært at forklare.


  • #124   10. aug 2011 Helle, det har jeg muligvis også gjort.
    Altså lydt sur..
    Men jeg har aldrig taget ham ud af kvurven før efter det her er startet.. Måske for 2-3 uger siden.-


  • #125   10. aug 2011

    Peter - Nu er jeg ikke adfærdsdims eller noget i den dur... Men jeg ville stoppe med at hente ham i kurven.... jeg tror ikke på at der kommer noget godt ud af det... smiley

    han lyder som en noget frustreret hund... smiley og det er virkelig synd for jer begge...

    grubler lige lidt på jeres vegne....

    (vil lige indskyde at min Jesse, meget hurtigt blev usikker på M. dette hovedsageligt pga M's dybe stemme, hvilket han ikke var vant til... nu ænker M meget mere over, hvordan tingene blir sagt til hundene)


  • #126   10. aug 2011 Næh..adfærdsdims er jeg heller ikke smiley

    Tænker lidt på den episode, du beskrev med pinden..
    Måske har den fået hans mistro til at eskalerer fordi han forbinder din person med ubehaget?


  • #127   10. aug 2011 Løbe hen i kurven hvor han burde have totalt helle = et af de afstandssøgende signaler du ikke respekterer så han bliver nødt til at fortælle dig det ved også at knurre?

    Bare en tanke


  • #128   10. aug 2011 Håber snart du høre fra Lise, så I kan komme igen med Quurdy smiley

  • #129   10. aug 2011 Palle, det kan godt være du siger det ligger til schæferhunde milijøet. Hvad kender du til det ? Har nu haft schæfer hanhunde i ca. 30 år. Kan godt sige dig ,at det ikke hjælper spor på en skarp schæfer hanhund, at "diskuterer" med den . Den er skide lige glad. Den har den dominerende magt og en dag vil det gå galt. Som sagt kan man godt lægge sin hund ned , uden at kaste den ned i jorden . Jeg går absolut ikke ind for magtmisbrug. (så findes der mindre pæne metoder) som jeg tager meget afstand for. Min egen hanhund kan selv være skarp. Det har hjulpet rigtig meget på ham , at han ved at jeg ikke finder mig i hans knurren . Han har bestemt ikke taget skade af det . Er en tryg og tillidsfuld hund. Men jeg er overhund. En brugshund af den linie Peters hund har en stærk psyke . Derfor prøver han at komme op på kongestolen nu. Passer også fint med den alder han har.

  • #130   10. aug 2011 anne P -

    Nøj, jeg er uenig med dig !

    Der er intet i det Peter skriver, der får mig til at tænke på en hund, der er ved at "klatre op" i rækkerne.

    Beklager, men seriøst - du lyder virkelig ikke som om du har en brik forstand på hundeadfærd - og jeg er <b>bestemt</b> ikke adfærdsdimmer, men så meget ved jeg da, at det du skriver er galt fra start til slut.


  • #131   10. aug 2011 Martine - bliver simpelthen lige nød til at klappe dig lidt på ryggen her *klap klap klap*

  • #132   10. aug 2011 anne P - denne hund klatrer ikke op ad noget som helst - om nogen overhovedet gør.

    Dette er en blød hund - grunden til den blev omplaceret var præcis derfor.

    En brugshund har ikke brug for at blive holdt nede, tværtimod. Den skal boostes, så den har al den selvtillid i verden - Lydighed er det, der skal kontrollere dens adfærd - dælme ikke undertrykkelse.


  • #133   10. aug 2011 Klapper også lige Martime lidt på ryggen ... Er egentlig ligeglad med hvad du mener. Jeg taler af mange års erfaring. Så men du bare hvaddu vil . Ha en god aften smiley


  • #134   10. aug 2011 Jeg har aldrig talt om at undertrykke en hund. Det lyder på mig som om denhund er meget dominerende. Du kan godt træne hund uden at skulle undertrykke den.

  • #135   10. aug 2011 anne - alt det Peter beskriver i denne tråd skriger det stik modsatte af dominans...

    Potato/potato.... Jeg kalder det undertrykkelse, du kalder det at holde den nede fra kongestolen.... same thing...



  • #136   10. aug 2011 Man kan også både træne og opdrage en hund uden at vende bunden i vejret på den......

    kender du begrebet gensidig respekt?


  • #137   10. aug 2011 Anne P: Jeg er dybt uenig med dig - jeg synes ikke, det lyder som en dominerende hund, - for mig er nøgleordene i det her: Usikkerhed, mistillid og måske utydelighed - i hvert fald ud fra de beskrivelser, der er.

  • #138   10. aug 2011 anne P -

    Du kalder det erfaring - jeg kalder det, at du er gået i stå for længe-LÆNGE siden og slet ikke har fulgt med i udviklingen i viden om hundeadfærd - og hvordan ting, man tidligere troede betød det ene, man idag har fundet ud af betyder noget helt andet.

    Jeg var skam også med dengang man bare tæskede lydigheden ind i vores hunde - og dengang man stod og gloede underligt, da en person kom med en bold i en snor.

    Men heldigvis er vi da blevet klogere - dvs. de fleste af os ihvertfald smiley


  • #139   10. aug 2011 Kender nok en del mere til schæferhunde, end nogen af jer...


  • #140   10. aug 2011 anne P -

    <b>Det</b> tror jeg ikke du skal regne med !



  • #141   10. aug 2011 Hehe... Skrev du virkelig det?



  • #142   10. aug 2011 Martine. Har skam fuldt rigtig godt med. Som jeg har skrevet , går jeg ikke ind for magtmisbrug. Men der er tale om en stor stærk hund og ikke en lille mops. Men tror ikke vi kan blive enige her . Kan godt være du i sin tid tæskede træning ind i din hund . Men det har jeg aldrig gjoet. Jeg var en af de tåber som brugte boldt smiley


  • #143   10. aug 2011 LOL

  • #144   10. aug 2011 CH -LOL! ja det tror jeg faktisk at hun gjorde smiley

  • #145   10. aug 2011 anne P -

    Aha - du var simpelthen forgangskvinden, der introducerede bolden som træningsremedie ?

    Og har garanteret også opnået en masse flotte resultater, når du nu var så fremsynet i forhold til alle de andre på DM og VM banerne, der trænede på den - for datiden - gængse måde ?

    eller tager jeg fejl her ?



  • #146   10. aug 2011 Kom kom... Lad os nu hører meritterne!!!

    Jeg er SÅ nysgerrig!


  • #147   10. aug 2011 CH - kan du ikke lige komme og hjælpe med at tilte Athos rundt først?? han har lige knurret helt vildt smiley


    (af en politihund i tv'et ;o))


  • #148   10. aug 2011 Tine, gerne - men tjenesten skal byttes rundt bagefter, så jeg kan få styr på min altid-opadgående-topdominante schæfer af brugstypen *GG*

    Jeg kunne jo risikere at blive smidt af tronen...


  • #149   10. aug 2011 Tine: Det gør Luna også hele tiden, men hun er så dejlig let at vende bunden i vejret på ;o)))

  • #150   10. aug 2011 Martine, du bliver ubehagelig og personlig nu . Dit spil gider jeg ikke . Du er typen der bare vil have ret , ellers bliver du ubehagelig. Og ja ja til det du skrev smiley

  • #151   10. aug 2011 Anne P: Det er dig, der kommer med en uhyrlig påstand - den må du jo kunne dokumentere??

  • #152   10. aug 2011 M: Nej, den duer ikke - der SKAL magt til smiley

  • #153   10. aug 2011 Kan sgu ikke tage jer alvorligt . Hyg jer . LOL

  • #154   10. aug 2011 anne P

    Ubehagelig og personlig ?

    Jeg stiller dig et par simple spørgsmål - og dem svarede du på.

    Men for nu lige at cementere det - det var altså DIG, Anne P, der introducerede bolden som træningsremedie `?
    Og du har opnået en masse flotte resultater, skriver du.

    Hvorhenne og hvornår og i hvad ?


  • #155   10. aug 2011 anne, den fik du dælme selv derud...

    Sådan en påstand må dokumenteres... Ellers er den mest af alt bare en smule desperat.


  • #156   10. aug 2011 Hov - nu gik jeg lige ind på din profil, Anne P .. og det er jo ikke engang en schæferhund du har !!!!!!!!

    LOOOOOOOOOOOOL .. du sidder og belærer alle os, der har schæferhund om hvor meget DU ved om racen .. og så er det sådan en ukurant vovse du har .. morsomt :DDDD


  • #157   10. aug 2011 Anne - det er sq svært at tage dig seriøst, når du kommer med sådan en påstand....

    du aner ikke en disse om os andre overhovedet.....!

    og du virker ikke ligefrem som om du er åben overfor noget som helst andet end din egen ideologi....


  • #158   10. aug 2011 Anne P - og du er så ikke interesseret i at tage diskussionen op?
    og evt argumentere for dine holdninger?


  • #159   10. aug 2011 he he så er der popcorn til hele rækken;-)

  • #160   10. aug 2011 Jeg har ingen popcorn smiley
    Men har da cola hvis nogen vil bytte smiley


  • #161   10. aug 2011 Sarah - deler du ud? smiley ser ikke ud til at kunne få en debat alligevel, men popcorn vil jeg altid gerne have ;o)

  • #162   10. aug 2011 Ja Torben for du skriver jo altid pænt til andre ikke ?

  • #163   10. aug 2011 Torben -du er nu en spøjs fætter...

    læs og forstå inden man kommenterer...


  • #164   10. aug 2011 Uhm... Popcorn...

  • #165   10. aug 2011 Cola til mig tak :o))

  • #166   10. aug 2011 Tænk at det er blevet en videnskab at have hund, den skal til teurapeuter, den skal til tillidsøvelser, den skal vel også til psykolog, og egentlig kan den vel lide at OCD, ADHD eller andet vi mennesker pålægger dem.
    Det er en HUND, behandel den sådan, så går det nok nemmere og vi slap for alle de mennesker der står og råber på Fido med en godbid i hånden som Fido forøvrigt er ligeglad med.

    Jeg har været længe væk, men kan se det stadig er det samme, hyler man ikke med kliken så er man blot en idiot, nå hopper ud igen, skal på psyk med min hund, den må da trænge til terapi nu( ironi kan forekomme)


  • #167   10. aug 2011 Ja du siger din mening i mange ting hvor du måske burde tænke inden.



  • #168   10. aug 2011 Netop Torben , derfor er jeg også stået af . Gider ikke deres bandekrig . Man må åbentbart ike have en anden mening. Haha og min hund (hunde) er jo ikke schæfere. Sagde en "schæfer" ejer" haha. Hvad ved hun om schæfere. .... Smutter igen . I behøver ikke varme popkorn . Gider ikke amatører !!!!

  • #169   10. aug 2011 Og ja jeg vælger at tage det som noget negativt, for jeg husker godt dit svar længere oppe i denne tråd, et svar som JEG ikke kan tage seriøst.

  • #170   10. aug 2011 anne - hvad havde du forventet?

    At fordi vi er flere af en anden holdning end dig, så ville vi lade en enkelt føre ordet?

    Kom nu ind i kampen og stå ved, hvad du skriver.


  • #171   10. aug 2011 Anne P -hvad havde du forventet, når du taler så nedladende til folk der har andre meninger end dig?
    det er da ikke sikkert at du ved mere om schæfere?

    jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad det skulle hjælpe at vende hunden om? det har jeg aldrig nogensinde fået et svar på...


  • #172   10. aug 2011 Flindt: Der er heller ikke noget forandret hos dig, kan jeg se :))

    Anne P: Hvad med at argumentere i stedet for at slynge påstande ud og kalde os andre for amatører?

    Torben: Tumper? LOL


  • #173   10. aug 2011 Kom nu Anne - fortæl nu om alle dine resultater opnået i diverse konkurrencer med din schæfer-look-alike´s .. det kan da ikke være så umuligt ?

    Hvorfor er vi amatører fordi vi ikke ser vores hunde som små bæster, der kun er ude efter at overtage verdensherredømmet ?


  • #174   10. aug 2011 Torben -

    Ævl, du "siger din mening" - du gemmer dig bag en profil og tør ikke engang stå frem med hvem du er .. tøsedreng !


  • #175   10. aug 2011 og HOV HOV... jeg kan ikke være en del af koret... vi træner i forskellige klubber... :oP
    der er nok en del ting vi ikke er enige om :oP


  • #176   10. aug 2011 Torben: Jeg synes nu ellers nok, der er blevet argumenteret og forklaret, men du forstår det måske ikke??

  • #177   10. aug 2011 Hellere et uvidende fjols end en lille mommas boy, der ikke har nosser nok til at stå frem med hvem han er .. patetisk !

  • #178   10. aug 2011 Søde Torben, det er faktisk Anne og dig, der ikke vil argumentere... Det er jo præcis det, vi andre har gjort...

  • #179   10. aug 2011 Torben - måske hvis du kunne finde ud af at føre en normal "samtale", og ikke bare komme med små korte tilsvininger, der mest af alt minder om noget, der hører til i 5B på Vonsild skole.... måske, vi så ville argumentere....

    men du giver INTET at argumentere imod....

    Og anne sidder bare og læser med, men vælger at gemme sig i stedet for at "tage kampen op" .....

    "YAY"!


  • #180   10. aug 2011 CH -stop så! næste gang opdaterer jeg inden jeg sender indlægget! :-S

  • #181   10. aug 2011 Nat nat M og sov godt smiley

  • #182   10. aug 2011 Tine, så må du sgu lære at fatte dig i korthed *GGG*

    Nat M...:o)


  • #183   10. aug 2011 Tror bare jeg følger M's eksempel... Og lader CH føre ordet for mig.... det ser hun ud til at klare ganske glimragende ;o)

    natter folks ;o)


  • #184   10. aug 2011 Nat Tine - sov godt smiley

  • #186   10. aug 2011 Ja, Maj-Britt, det kan man undre sig over - og herefter selv konkludere, hvorfor de smutter ;o))

  • #188   10. aug 2011 Al respekt for, at man ikke gider dialogen mere...

    Meeen... At lave en: Min far er stærkere end din far og forresten er du DUM - SÅ smutte, det synes jeg måske nok er lige i overkanten ;o)


  • #189   10. aug 2011 Verdensherredømmet . . Jeg har travlt med at vogte samtlige stole herhjemme efter den kommentar, var slet ikke klar over min plads var truet . .

  • #190   10. aug 2011 Præcis CH, det sker tit, desværre.

  • #192   10. aug 2011 Der er noget dér, Maj-Britt .. jeg sidder på min r.. på gulvet mens - mind you, ikke én, men HELE TO HUNDE .. ligger og flyder i sofaen.

    Skal jeg være nervøs her .. er i tvivl smiley


  • #193   10. aug 2011 Janni: Næste gang du kommer fra job, så har hun skiftet låsene ud...

  • #194   10. aug 2011 Åh åh, Zenta sover allerede i sengen og os sofaen smiley :O smiley

    Tror bare jeg pakker mine ting med det samme og smutter smiley

    Nej jeg synes det lyder til at Peter med Quurdy er yderst fornuftig og nok skal få rettet hunden op igen med hjælp. (Og stadig beholde sin stol :))


  • #195   10. aug 2011 Bente det må du ikke engang sige for sjovt smiley
    Min søster synes Zenta er forkælet, (Hvilket hun selvfølgelig ikke er ;)) og hun mener Zenta ligger og flyder på sofaen med tvet tændt mens jeg er på job og knokler smiley


  • #197   10. aug 2011 Hej Peter,

    Her et link, som jeg synes er rigtig godt:

    (link fjernet)


  • #198   10. aug 2011 Nææ, det er jo Irenes hjemmeside..! Jeg "kender" hendes ganske vist kun fra nettet, men hun virker superdygtig.

  • #200   11. aug 2011 Jeg skal da lige love for debatten tog en drejning, siden jeg kiggede forbi igår:-)!
    Den blev da for stund forvandlet til en gang selviscenesættende mudderkastning, men der er dæleme også sagt nogle kloge ting!
    Det handler selvfølgelig om tillid, eller mangel på samme. Derfor viser hunden sig som forsvarsparat.. Ikke dominerende!! CH, ramte vidst hovedet på sømmet med sit første indlæg!

    Nu er jeg jo en af de "grusomme" mennesker der har nægtet hunden adgang til seng og sofa, ikke fordi jeg troede han ville forsøge at blive "herren i huset", men fordi det var sikrest for mine gæster at sidde i mine møbler når han ikke var i dem! Det måtte måtte jeg lige tilføje, af ren og skær frygt for at blive misforstået;-)! Hvis nogen skulle være i tvivl, så går jeg ind for positiv indlæring og tager skarbt afstand fra afstraffelse/undertrykkelse af hunden! Andet vil jeg bestemt ikke have hængende på mig;-)!


  • #202   11. aug 2011 Beanmor - hehe, ja det var også en hård omgang.. Og det har jeg ikke lyst til at gøre igen.. Sagt med et hak i tommelfingeren..

    Morten - Jeg blev også lidt overrasket over denne drejning. da jeg ikke er interesseret i at starte en diskution, men i at søge gode råd og hjælp..

    Jeg syntes heller ikke i kan være det helt bekendt at starte med at tilsvinde hinanden, i netop en tråd, der betyder rigtig meget for mig, i denne periode.. Jeg ser ingen grund til det, også selvom jeg er enig eller uenig.

    Jeg er hamrende glad for de svar jeg har fået, og den opbakning, samt vilje til at hjælpe.. Både på privat besked og her i tråden.
    Jeg ved at flere af jer er meget dygtige hundeførere, med et stort kendskab til lige netop schæferhunde.
    Jeg troede selv jeg var en OK hundefører selv, da det går fint til træningen. Men jeg tog fejl, må man sige.
    Det må jeg jo så bøde for nu, og det er hverken sjovt for mig eller hunden.

    Jeg vil meget gerne opfordre jer til at holde jer til tråden, hvis i forsat har lyst til at hjælpe/komme med gode råd.

    Endnu en gang tusinde tak for den forløbige hjælp.

    CH - Og Carina kom med et svar der overraskede mig på en ikke ligefrem positiv måde.
    Bare til info.


  • #203   11. aug 2011 Der er desværre så kæmpe stor forskel på at træne hund og at opdrage hund.
    De to ting kan slet ikke sidestilles.

    Jeg er SÅ ked af at høre, at svaret du fik ikke var brugbart. Det havde jeg troet, det ville være, det må jeg indrømme.

    Var jeg dig, ville jeg kontakte enten Irene fra Hundeliv eller Maiken fra animalm farm: http://www.animal-farm.org/


  • #204   11. aug 2011 CH -

    Hvorfor ikke bare kontakte Lise ? Hun er mangeårig schæferhundeejer, hun bor ikke så langt væk ... hvorfor bliver du ved med at anbefale andre end hende ?

    Er hun ikke dygtig nok i dine øjne, eller hvad ?


  • #205   11. aug 2011 Martine, what?
    Skal jeg stå til regnskab overfor dig i forhold til hvilke mennesker jeg anbefaler?

    Det forbeholder jeg mig retten til at bestemme HELT selv, tak.


  • #206   11. aug 2011 Chill Conny !!

    Jeg stiller dig et spørgsmål - det kunne du da bare vælge at svare på.

    Jeg synes det virker som om du er mere interesseret i at Peter undgår Lise, end at Peter får den hjælp han har brug for nemlig.

    Man kunne få opfattelsen, at det drejer sig om noget personligt .. men sådan er du da vel ikke ??


  • #207   11. aug 2011 Martine, hvis det er det, du får ud af, at jeg skriver en anbefaling af andre end lise, så tror jeg, du har brug læsebriller. Læs hvad jeg skriver... Lad være med at gætte på mine intentioner.



  • #208   11. aug 2011 I øvrigt - hvor bliver jeg ved med at anbefale andre end Lise?
    Det er så supersjældent at jeg anbefaler nogen, så jeg har svært ved at se, hvor du skulle få samlet den erfaring henne....

    Du ser syner, Martine...



  • #209   11. aug 2011 Kunne i ikke tage jeres personlige opgør et andet sted end her i tråden?

  • #210   11. aug 2011 Conny - jeg har skam læsebriller .. hvorfor bliver du personlig iøvrigt ?

    Forstår ikke hvorfor du ikke bare kan svare på, hvorfor du tilsyneladende mener, at Irene L. og hende Maiken er bedre bud på hjælp til Peter end Lise er ?

    Kender du Lise da ? Eller hvad handler det ellers om ?



  • #211   11. aug 2011 Kirsten, ja, ærligt talt, det er sgu da trættende det der...

  • #212   11. aug 2011 Martine, nu må du sgu lige..

    Er det sådan, at når man anbefaler end ud af de mange der er her i landet, så skal man samtidig argumentere for, hvorfor man ikke vælger alle de andre?

    Det er altså langt ude...

    Jeg anbefaler Peter at kontakte de to, jeg har skrevet - sådan er det, og det må du og Lise jo altså leve med....

    Kan vi så komme videre i teksten?


  • #213   11. aug 2011 Conny -

    Hvorfor hidser du dig så meget op ????? Og hvorfor tager du Lise med ind i det her ? Hun har på intet tidspunkt deltaget, så bland dog hende udenom !

    Jeg stiller dig et spørgsmål om hvorfor <i>du</i> mener, det tilsyneladende er en bedre ide at anbefale to andre, der ikke har haft schæferhunde inde på livet i henved 30 år, end én, der har.

    Hvorfor ikke bare svare på det, Conny ?



  • #214   11. aug 2011 Martine, det er altså virkelig sort det der... Jeg undrer mig såre over, at du ikke kan se, hvor sært det er, det du beder mig om.

    Jeg anbefaler de to fordi den ene har jeg personligt kendskab til og er yderst begejstret for det hun kan og gør, den anden fordi jeg synes hun er knaldhamrende dygtig, dog uden jeg har personligt kendskab til hende. Deres racevalg rager mig en høstblomst.

    Hvorfor jeg ikke vælger en af de rigtig mange andre der er i landet, er vist temmelig irrelevant...

    Og nu er det her vist også ved at være voldsomt uinteressant, tror jeg.


  • #215   11. aug 2011 Fint Conny - du vil ikke svare direkte på hvorfor du ikke mener at Lise er det optimale valg.

    Kald du det bare uinteressant - jeg vil forbeholde mig retten til at kalde det for noget andet ;))))))


  • #216   11. aug 2011 Martine, jeg mener at ANDRE er det optimale valg.. Ganske enkelt. Derfor anbefaler jeg dem, hvad skulle jeg ellers gøre?

    Om jeg begriber, hvorfor jeg skal begrunde hvorfor der er EN jeg ikke vælger ud af de hundreder der er.

    Forpligter man sig til at vælge en bestemt, når man har schæfer, eller?
    Eller forpligter man sig særligt til at stå til regnskab overfor et andet valg, end Lise, når man har schæfer?

    Det er altså virkelig sort, Martine.



  • #217   11. aug 2011 Det er slet, slet ikke det det handler om, Conny !

    Jeg er da fuldt ud klar over, at vi ikke allesammen kan "elske" den samme person, men det er jo heller ikke pointen her.

    Hvis jeg i en tråd ser dig anbefale en træner / adfærdsdut som jeg <i>ikke</i> kender, går jeg da ikke ind og over-ruler din anbefaling. Jeg tænker "nå, Conny virker som en fornuftig person, så det er nok en god anbefaling hun kommer med .. jeg bakker ud og afventer den videre udvikling ... "

    Det gør du ikke !

    Selvom du <i>ikke</i> kender LIse går du alligevel ind og over-ruler .. hvorfor ?

    Mener du ikke, at de personer, der har anbefalet hende er kompetente til det, siden du ikke bare tænker at "det er nok en fin ide" .. og så bare afventer hvad Peter finder ud af med Lise .. og herefter hjælper ham videre med dine alternativer, hvis han ikke får den forventede hjælp hos hende ?

    Det er dén del af det, jeg ikke forstår ...


  • #218   11. aug 2011 Overruler?

    Jeg overruler ikke nogen, jeg skriver - som alle andre gør - hvem jeg personligt anbefaler.

    Jeg beskæftiger mig ikke det mindste med, hvad eller hvem andre anbefaler, hvorfor skulle jeg det?

    Jeg forstår slet ikke hvorfor det er så interessant for dig hvem jeg anbefaler og ikke anbefaler? Det er da en sag mellem Peter og mig.


  • #219   11. aug 2011 Jo Peter, jeg holder mig til tråden nu, det andet var bare sjov, men kan godt se det langt fra er sjovt for dig, sorry smiley

    Har du fået fat i Lise ? smiley


  • #220   11. aug 2011 Conny -

    Du henvender dig til en person som har problemer med sin hund - han er forvirret nok i forvejen uden at der står 700 mennesker og siger "tag ham / tag hende".

    Det er ikke altid at "hjælpe" at stå og smide en masse forslag på bordet .. men fair nok, hvis du ikke kan forstå det, så er den jo bare ikke længere.


  • #221   11. aug 2011 Og så fik schæferhundefolket vist deres sande ansigt - tak for underholdningen!

  • #222   11. aug 2011 Det er en meget lang tråd, så jeg beklager hvis jeg gentager nogen (jeg har sprunget det meste over), men min umiddelbare tanke er at du vil få godt af at få en dyrlæge til at checke om han evt har smerter.

  • #223   11. aug 2011 Søster: Han er for nylig dyrlægeundersøgt og er desuden røntgenfotograferet med fint AD/HD-resultat.

    Peter: Undskyld for at ødelægge din tråd i går. Håber, du vil opdatere, hvordan det hele går smiley


  • #224   11. aug 2011 M: Jeg sidder også i fosterstilling henne i hjørnet ;o)

  • #226   11. aug 2011 Jeg har fået talt med den tidligere ejer igen, og har først lige fået oplyst nu, at han er klikkertrænet og de kun har benyttet klikkertræning.
    Da det ikke var noget jeg blev oplyst om ved overtagelsen, har jeg jo ikke forsat med at benytte klikker.

    Jeg kan så ikke lade være med at tænke om det kan have påvirket hunden på en negativ måde, at jeg så ikke har brugt klikker.
    Bl.a fordi at tidl. ejer, er en kvinde, og dermed lysere stemme end mig.? Men også måden at belønne på. ?

    Jeg er kommet i kontakt med Lise, og har aftalt en konsultaion med hende på Onsdag d. 17.
    Jeg havde en lang samtale med hende, og hun virker i mine øjne, yderst proffesionel og dygtig. Og jeg glæder mig til at komme igang.

    Derudover gik jeg igang med at læse om klikkertræning, og fik anskaffet mig en klikker.
    Jeg har derefter været ude og træne, under gåture, og nøj, hvor kan han huske det klikken. Og for mig at se (måske er det bare en forstilling, af håb) så virker det lidt som om han er allerede er blevet en smule gladere, også herhjemme.

    Men hvad tror i? Kan det have noget med hans adfærd at gøre??

    VH


  • #227   11. aug 2011 Det ved jeg ikke, Peter. Men hvor er det SKØNT at du har fået fat i Lise og at du kan få hjælp af hende. Herfra ønskes ALT mulig held og lykke fremover:-)

  • #228   11. aug 2011 Man kunne vel godt forestille sig, at han er blevet frustreret/usikker over, at du træner på en anden måde. På den anden side er Schæferen en intelligent hund, så han burde kunne finde ud af det..

    Tror helt sikkert, at der er en kommunikationsfejl, klikker eller ej smiley

    Dejligt du har fået fat i hende, så du kan finde ud af, hvad der er gået skævt mellem jeg smiley


  • #229   11. aug 2011 Ja, jeg tror også at det hjælper gevaldigt, når du får ro på, og ved hvad du skal gøre. Hunden mærker lynhurtigt hvordan vi har det, at vi udstråler ro og sikkerhed, især en så intelligent race. Så kommer tilliden helt af sig selv.

    Pøj pøj i det videre forløb smiley


  • #230   12. aug 2011 Lyder godt du har fået fat i Lise, så I kan komme igang smiley

    Kan ikke svare dig på det med klikkeren, men håber og krydser fingre for det allerede ser lysere ud for jer, og respekt for at du med det samme anskaffer dig en klikker og går igang!

    Vil du fortsætte med at opdatere herinde ? Vil gerne følge med i det videre forløb.

    Krydsede fingre her fra til dig og Quurdy smiley


  • #231   12. aug 2011 ved ikke om det har noget med det at gøre... men super at du har fået fat i Lise og nu får noget hjælp smiley

    mht det med stemmen.... kan tydeligt huske Jesses reaktionsmønster overfor M.... og er sikker på, at det hovedsageligt var den dybe stemme, og mere... ja hvad ved jeg, hans fremtoning, der jo klart nok er noget mere anderledes end min....
    han var vokset op med mig... M har ALDRIG gjort ham nogen, men han var en blød hund, og blev bange når M hævede stemmen ....


  • #232   12. aug 2011 Jeg har ikke ret meget tvivl om at der for hunden er stor forskel på at blive trænet af en mand og en dame, uden at ville det kommer mænd ofte til at virke mere truende end kvinder.

    Det lyder rigtig godt at du har fået fat på Lise, rigtig rigtig mange gange held og lykke og husk at opdatere.


  • #233   12. aug 2011 Tusind tak for jeres søde indlæg!
    Og jeg glæder mig rigtig meget til at komme igang.
    Jeg vil i hvert fald, skrive hvordan det går, og kommer til at gå, til dem af jer der i hvert fald er interesserede.

    igen mange tak for jeres svar, og hvis i stadig har nogle ideer eller noget inout at komme med, skal i endelig ikke holde jer tilbage !

    Jeg er meget glad for at have sådan en mulighed for at få hjælp, som her over hundegalleri.!

    Hvis jeg kunne, fik i allesammen et stort knus!

    Vh Peter


  • #234   12. aug 2011 Hvis hunden UDELUKKENDE er trænet med klikker kan forskellen måske godt tricke den omtalte opførsel - i givet fald vil han jo være trænet alene på shaping og positiv bellønning - hvorfor alene hårde nej/føj kommandoer virker temmeligt voldsomme og grænseoverskridende.

    Jeg har ihvertfald det problem med et par af mine hunde (som er rent klikkertrænende) at når der så kommer gæster og reagere på noget hundende gerne må, men som de evt finder forkert, med "skæld-ud" (hårdt nej el. lign.)
    Min gamle schnauzertæve forsvinder prombte ind under min seng, mens min terrierhanhund går i trusler (Viser tænder og brummer)

    Endnu voldsomerre reaktion når jeg en sjælden gang brøler nje af dem, eks hvis der er optakt til lidt småslåskamp...

    Jeg kan forestille mig at noget positiv klikkerundervisning kunne gøre god glæde hos jer.

    Altid godt at snakke træningsformer med den gamle ejer

    STort held og lykke og supergodt at du fik hjælp


  • #235   12. aug 2011 Hunden er trænet med en klikker, men ikke shapet. Ihvertfald ikke 100%....

  • #236   12. aug 2011 Hvad er shapet præcis?

  • #237   12. aug 2011 Groft og kort sagt er shaping at klikkertræne uden ord (kommandoer). Hunden skal tilbyde aktiviteten selv.

    http://www.youtube.com/watch?v=L0XuafyPwkg


  • #239   17. aug 2011 Ser frem til opdate i dag :O)

  • #240   18. aug 2011 Jo, så var vi hos Lise.
    Det var super.
    Vi skulle mødes klokken 12. og var først færdige omkring kl. 18. Men det var nu super hyggeligt.
    Jeg har fået en masse input, og nogle metoder til hvordan det skal lykkes det her.
    Samt skal holde en måneds pause fra træning.

    Det ifølge Lise, virker som om han er meget dominant, men også samtidigt har en et meget stort social behov.
    Jeg har så givet ham kontakt når han ville. Vi har også fundet ud af at han har omgangskreds med for mange forskellige mennesker, der har med at ham at gøre, og hans "sult" for kontakt til mig, er dalet, i og med at jeg er den eneste der træner ham, og stiller krav til ham.

    Så nu skal han have genopbygget denne "sult" for behov hos mig igen, ved at isoleres fra hvor han ofte bliver passet i weekenderne når jeg er på arbejde (det er hos min mor) Der bliver pussenusset for meget om ham. og al kontakt med andre mennesker, skal næsten udelukkes, den næste måned. Ligeledes min egen kontakt til ham, skal være meget minimal, så han simpelthen bliver så sulten efter at få stillet sit høje socialbehov, at han bil gøre "hvad som helst" og bliver stopper med at knurre.
    Jeg skal samtidig være en smule ligeglad med ham, så han stopper sit dominante problem.

    Derudover, skal jeg forsætte med at bruge klikker, så han kan forstå det bedre på træningsbanen ( der er helt sikkert nogle ting vi har misforstået ved hinanden) blandt andet min fremtoning, i forhold til jeg er en mand og tidligere ejer var en kvinde.
    Samt generalle tillidsøvelser.

    Så der er helt sikkert nogle ting at arbejde på.
    Og jeg glæder mig til at komme rigtigt igang.

    VH Peter


  • #241   18. aug 2011 Lidt interessant for mig, for det er en lidt blidere variant af den ignorering af hunden som jeg talte om - eller nok nærmere den time-out som jeg også nævnte.

    At delvis isolere ham fra omgangskredsen og få ham "kodet ind" på dig i dagligdagen igen, synes jeg lyder som en god idé. Og når i så samtidig få styr på den signalforvirring, der har været mellem jer i.f.m. selve træningen, så skal i nok få genopbygget det gode forhold mellem jer.

    Og Peter, tak fordi du holder os informeret, jeg tror vi er en del, der følger med her smiley - jeg håber i hvert fald, du vil blive ved med det - det bliver rigtig spændende at høre om udviklingen går.

    Held og lykke!


  • #242   18. aug 2011 Lyder rigtig rigtig godt Peter smiley Er sku glad på dine vegne smiley

    Når man tænker over det lyder det jo egentlig meget fornuftigt det Lise er kommet frem til, både hvorfor han er som han er nu og hvordan I skal arbejde jer ud af det, hun er sku dygtig smiley

    Der er helt sikkert noget at gå igang med og er sikker på det nok skal lykkes smiley

    Vil gerne fortsat følge med hvis du fortsat opdatere omkring det vidre forløb .


  • #243   19. aug 2011 jeg ved godt det er tidligt i stadiet, men jeg syntes allerede at jeg kan se en lille forbedring. Jeg er begyndt at håndfodre ham, ved alt hans mad, så han registrerer at det er altså mig at maden kommer fra, og det er her de gode resourcer er.
    Det bliver selvfølgelig kun gjort når han ikke er stiv og med høj haleføring.

    Og mange tak for at i gider høre og gider at hjælpe.

    Jeg syntes også sev det lyder fornuftigt.

    Jeg vil meget gerne fordætte med opdateringer hvis i stadig er interesseret.
    Jeg ser lys for enden af en tunnel som var meget mørk i starten. Og jeg kan mærke at det også har gjort mig selv gladere end jeg har været den sidste måned.
    Det bliver en hård og tålmodighedskrævende omgang, både for hunden og for mig, men helt sikkert det værd.

    VH


  • #244   19. aug 2011 Jeg er meget intetesseret i dine opdateringer, det er spændende at følge med i og så skønt at læse om en der er villig til at kæmpe for sin hund. Derudover er jeg helt sikker på at når I har gået det her i gennem sammen vil
    I få et helt særligt bånd. Held og lykke


  • #245   19. aug 2011 Lyder rigtig rigtig godt med den lille forbedring allerede her tidligt i forløbet, så finder man os kampgejsten frem når man kan se fremskridt, skønt smiley
    God ide at håndfodre ham, det vil helt klart hjælpe på det, er jeg sikker på.
    Vil meget gerne høre om det vidre forløb, både fordi jeg virkelig håber det lykkedes for jer, men os fordi det er spændende og man kan jo altid lære noget nyt.
    Det er helt sikkert det værd og det skal nok lykkedes, uden tvivl, I er i gode hænder smiley


  • #246   19. aug 2011 Hatten af fordi du gør et helhjertet forsøg, Peter.

    DET er sq mere end mange mange andre gør!!!

    Og selvfølgelig vil vi gerne opdateres:-)


  • #247   19. aug 2011 Ja, for pokker - meget gerne opdateringer. Og hatten af for dig smiley

  • #249   5. okt 2011 Hej Peter, hvordan går det med dig og Quurdy ? smiley

  • #250   16. okt 2011 Hej igen.
    Vi har holdt os fra hundetræning i PH i en måneds tid, og jeg har fulgt Lises råd og forsat med at bruge klikker.
    Og det har resulteret i at han faktisk er ved at være helt tilbage, hvis ikke bedre.. Han er en helt anden hund og han har ikke knurret ad mig i langt over en måned, selvom han får mad osv..
    Quurdy er meget gladere generalt, det er der ingen tvivl om, og jeg selv er blevet meget mere forstående overfor Quurdy og specielt Scæfere..

    Så jeg kan kun sige at det har hjulpet utrolig meget at følge Lise og begynde at bruge klikker. Jeg er stoppet med at "håndfodre" ham, da der slet ikke er behov for det, og ser samtidig en hund der er meget mere villig til at arbejde med mig, men også en utrolig glad, frisk og tilfreds hund derhjemme, der nu hele tiden søger kontrakt til mig og følger mig overalt..

    Jeg har egentlig ikke lavet så meget om igen, udover at have ændret "omgangstonen" og er blevet bedre til at respektere hans "rum" og tilstedeværelse.. Og det har så resulteret i at jeg ikke faktisk ikke kan være i fred nu, fordi han er blevet så glad.. Så det er med logrende hale han kommer hen nu, og masser af slikken og leg..

    Jeg er blevet rigtig glad og har mere overskud syntes jeg, da det var noget der fyldte rigtig meget i hverdagen både fysisk men bestemt og psykisk.. For man elsker jo bæstet og og det er ikke sjovt når man ikke har det godt..

    Så alt i alt, har jeg fået en ny og meget gladere hund.. Og tusind tak til Lise.. Som i mine øjne, bestemt ved hvad hun snakker om..!
    Og tusinde tak til jer allesammen som har været en del af denne debat.. I er altid til at regne med..

    VH Peter

    Vh Peter


  • #252   16. okt 2011 Hvor ER det skønt at høre, Peter:-) Det var dagens smilende nyhed:-))

  • #253   16. okt 2011 To meget entusiastiske tomler op herfra!

    Det er super fedt at høre. smiley


  • #254   16. okt 2011 SÅÅ skønt at høre smiley Tillykke smiley

  • #255   16. okt 2011 Hvor er det bare SÅ skønt at høre !!! Bliver sku helt glad nu på dine og Quurdys vegne smiley
    Dejligt Lise kunne hjælpe dig med ham smiley


  • #256   16. okt 2011 Hun ka bare det pis, hende Lise ;))

    Fedt at høre Peter - godt du søgte hjælp det rigtige sted, og tillykke med at du har fået din dejlige hund tilbage :)))


  • #257   16. okt 2011 Super, sikke en dejlig opdatering at lukke op til.

  • #259   16. jan 2012 Lise...the one and only ;O)

  • #260   16. jan 2012 Hold nu kæft.... hvordan kan denne tråd være gået min næse forbi smiley

Kommentér på:
han er blevet aggressiv/dominerende mod mig

Annonce