{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.065 visninger | Oprettet:

Hvad kræver en hund? {{forumTopicSubject}}

Den anden dag talte jeg med en der har en lille Westie.

Dengang de stod og skulle købe hund, snakkede de en del med en halvkendt hunde-dame (kan ikke komme på hvad hun hedder) og dem der skulle købe hund, spurgte ind til hvad en hund kræver af gå ture osv.

Svaret var at den kræver det, du vænner den til og hvis man har en stor have så er det fint for hunden, for den får ikke kun noget ud af at snuse efter andre hunde, men også de fugle, katte og andre dyr der færdes i haven.
Så hvis man kun har tid i weekenden til de store ture, så kan det sagtens lade sig gøre stadig og have hund.

De købte så en Westie og hun siger at han er så nem, det er som om han ikke ved at han er en terrier og det er sjældent de hører ham gø.

Hvad siger du til den udtalelse?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad kræver en hund?
  • #1   6. mar 2013 Det kommer jo an på den individuelle hund og racen. Jeg kender da til nogle hunde hvor aktiveringen og gåturene mest virker til at være for ejers skyld, men hvor hundene selv, hvis det stod til dem, nok ville være mindre aktive - og det er ikke fordi ejerne er fuldstændig fanastiske, bare ganske almindelige hundemennesker.

    Herhjemme er Lia derimod altid klar til aktion og hun er ikke en man kan køre træt, men hun er så også en Belgier og sådan en skal man ikke regne med er tilfreds med en tur i haven og en gåtur ned til Brugsen.


  • #2   6. mar 2013 Sådan cirka det sammen som dem der siger at en lille hund kræver mindre motion end en stor hund.
    For mig er det samme som at sige at det lille menneske ikke kræver lige så meget motion som et stor menneske.
    En anelse forkert.

    Hvis en hund kun kommer i haven og på weekend ture, så er det ligesom at et barn kun ser huset også har en pc med internet adgang.
    Jeg synes at hunde som et MINIMUM skal have 1-2 gå ture om dagen, både for motionens skyld (ligesom vi mennesker bør røre os hver dag) og for stimulations skyld.
    Men jeg mener så også at en hund indretter sig. Altså jeg ser tit at i jagtsæsonen kan man træne hundene op til at ville afsted hverdag (og de kan holde til megen træning/jagt) men uden for sæsonen, så behøver de knap så meget.
    Der er så bare langt til at vende en hund til aldrig at se noget nyt til at vende den fra intensiv træning til "mere almindeligt niveau".

    Håber det giver mening smiley


  • #3   6. mar 2013 Jeg synes, alle hunde fortjener mere end bare at se haven hver dag.
    En have en fin til 'nattetissetår' eller hvis man er syg i en kort periode, men jeg ville ikke kunne bære, at hunden ikke fik mere indtryk end hvis der var løbet en kat igennem haven.
    Men nu har jeg også en hund, som bare ELSKER at gå tur højere end noget andet. Det ville være dyreplageri, hvis han kun kom i haven.


  • #4   6. mar 2013 Jeg er til dels enig... Der kan være mange sanse indtryk i en have, men det kommer an på havens beliggenhed og størrelse.

    Tidligere boede vi i rækkehus (alm. boligområde) m grund på 250 kvm, det er begrænset, hvor mange indtryk hunden kan få i haven der.
    Vi bor nu i hus på landet med indhegnet have på 4000 kvm. I vinterperioden går vi min. 2 gange dagligt. Om sommeren, nogen gange kun en gang dagligt, der kan hun være ude hele dagen.
    Vi bor midt inde i en skov, vi har harer og fasaner i haven, alverdens fugle, dådyr går på den anden side af hegnet. Så her kan hun få forskellige indtryk.

    Vi bor rimelig øde, der er ingen der går med andre hunde her... Så når vi går tur, er det ikke andre hundes duft, hun går og snuser efter, men ræve, dådyr og andet vildt.


  • #5   6. mar 2013 Vil sige at de har været heldige smiley men kommer and på hund og race. Men amerikaner, gad ikke morgen gåture da hun fylde fire, men inden hun blev det gik vi morgen tur hver morgen. Og min lille hund som er tibbe og pomeraine, er mega klar på når der skal ske noget.

  • #6   6. mar 2013 Som Batdog skriver:
    "Jeg tror at hunde til en vis grad tilpasser sig det niveau, familien lægger for dagen, men KUN til en grænse."
    Tror præcis det samme..

    Derudover - og nu kommer det jo an på, hvor øde man bor - ser jeg gåture som en fantastisk mulighed for Molly at møde hunde og blive socialiseret..det var hun i stor stil i forvejen, da jeg fik hende, men det er jo altid godt at holde det ved lige smiley
    Og hun ELSKER at møde hunde, så jeg ville ikke have det spor godt med, at hun kun gik tur i weekenderne. Hun skal dagligt have mulighed for at møde nogle af de 40-50 hunde, hun kender i nabolaget - og som hun jo netop kender, fordi gåturene var en meget stor del af hendes start her i hjemmet, så vi mødte jo et hav af vovser! smiley


  • #7   6. mar 2013 Havde engang en kæreste, hvis far havde en Ruhåret hønsehund til jagt, når ikke den blev brugt, lå han ude i bryggerset, væk fra familien og han kom kun allernådigst ind i gangen, når det var rigtig koldt udenfor.
    Han kom selvfølgelig ud og tisse, men i vinterhalvåret lå han dagen lang og natten med i bryggerset, når ikke der var jagt.

    Havde så ondt af ham og han var den skønneste hund, så når jeg var det gik vi ture, men sikke et hundeliv....han indordnede sig dog under det.


  • #8   6. mar 2013 Anja...
    Stakkels hund smiley Og tænk hvor glad de fleste hunde er over at være sammen med deres mennesker... godt du kunne give ham til TLC smiley


  • #9   6. mar 2013 BATDOG: Nu du siger, så er min svigermors hønsehund den mest stressede hund jeg noget side har mødt. Jeg gætter på at det skyldes at den er pænt understimuleret, den kommer nemlig primært i haven og så bliver den luftet et par gange i ugen...

  • #10   6. mar 2013 Nu er jeg helt vildt upassende et øjeblik, men jeg synes faktisk det er enormt tragik-komisk.... Stakkels hund.

  • #11   6. mar 2013 Hvor gammel var den westie? Tror du ikke hun har glemt dens "unge år" ?
    Synes westien er en aktiv og frisk vidunderlig race, har selv haft en gennem 14 ½ år, og hun kunne sagt suseme køre på top gear i klitterne, heden, skoven, markerne etc lige så længe det passede hende! - Hun opdagede først hun var træt når vi kom hjem smiley


  • #12   6. mar 2013 Det ved jeg faktisk ikke...og de har ham stadig ;o)

  • #13   6. mar 2013 Altså nu har jeg selv en Rottweiler tæve, og det da muligt nogle ville syntes jeg så er vildt ond, fordi det altså slet ikke hverdag hun kommer på en gåtur, men hun er tilgengældt dagligt (nogle gange flere gange om dagen) ude på græsplænen i gården og lege med andre hunde og 3-4 gange om ugen er vi i skoven/stranden ..

    Dog syntes jeg da bestemt også nogle af de tilfælde i har skrevet ihvertfald ikke lyder som en godt hundeliv smiley
    Men TS første indlæg her, ja hunden kan vænne sig/indfinde sig med meget, men jeg går nu heller ikke ind for KUN luftning i haven hver dag smiley


  • #14   6. mar 2013 Altså jeg kender en del der har hunde som faktisk kun ser haven eller får 1 tur om dagen, og de lever altså udemærket.

    Mine forældres sheltier får i perioder kun 3 ture om dagen og ialt 1½ times gåtur, og de lever os udemærket.

    Så jeg tror helt klart der er noget sandt i det, men det med hvad en hund fortjener er jo en helt anden snak smiley


  • Mette J
    Mette J Tilmeldt:
    mar 2013

    Følger: 1 Svar: 1
    #16   7. mar 2013 Hej jeg er dansk men bor i Sverige, har boet der i 25 år. Jag har i Sverige uddannet mig innom hund området. Det viker som om man har fler regler i Sverige än i danmark, men de är ikke lige så hårde. Vi Ha inget forbud, men man bestänner vor länge en hund må väre hjemme selv, hvor stort den ska ha , hvor länge den må väre bundet mm. En gang imellen föles det som om danmark bara har sort eller hvidt.
    Her skulle man aldrig sige att en hund ikke behöver ud og gå det skal den minst 3 gange pr dag. Men selvföljelig kan det ske engang imellem att men blir syg.


Kommentér på:
Hvad kræver en hund?

Annonce