{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.352 visninger | Oprettet:

Dobermann {{forumTopicSubject}}

Nu syntes jeg efterhånden jeg har oplevet flere og flere folk reagere på en sjov måde når jeg siger jeg overvejer at købe en Dobermann som min næste hund...?

Det starter som regel med at vi kommer ind på en samtale om hunde hvor jeg ikke ligger skjul på at jeg gerne vil have en til hund, og at den bestemt skal være en stor hund.
Det ligger lidt op til at de spørg hvilken race jeg kunne tænke mig og når jeg så nævner Dobermann som en af de racer jeg har overvejet kommer der alle slags bemærkninger.

Har sågar oplevet en tæt ven som tit passer vores hund sige at den aldrig kommer ind i deres hjem?

Hvordan kan det være? Jeg syntes selv det er en utroligt flot og lækker race som ville passe perfekt ind i min dagligdag, og kan ikke se nogen grund til at have noget imod den.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dobermann
  • #1   13. mar 2013 Der er du ikke den eneste der oplever det. Har selv oplevet det samme inden jeg fik min dobermann. I dag er alle glad for hende og synes hun er sød.
    Det var min beslutning og det var mig som skulle have hende, så det er også mit valg hvilken hund jeg vil have.


  • #3   13. mar 2013 Syntes bare det er mærkeligt specielt hvis folk ikke har været ude for noget dårligt med en Dobermann. Og folk der så har må bare lære ikke at generalisere.

    Er bare godt træt af det smiley Gider ikke at tage diskutionen op hver gang..


  • #4   13. mar 2013 Uvidenhed er en farlig ting smiley Hvis du virkelig gerne vil have en dobermann, og den passer til dit liv, så go for it!

    -Når først de møder den lille hvalp, så skal de nok komme på andre tanker smiley


  • #5   13. mar 2013 - Varkhond: Ja jeg syntes også det er en af de flotteste hunde:)
    Og kan godt ske det bare er fordi de har stødt på nogen simpelthen ikke har kunne komme af med deres energi:)..

    Det er jo en lækker hund der kan med andre, så syntes ikke der er en pind at være bange for !


  • #6   13. mar 2013 Ja alle hvalpe er smukke !
    Jeg skal nok komme til at få min vilje uanset hvad jeg vælger af hund smiley


  • #7   13. mar 2013 Du skal ikke lytte til hvad folk siger vedr racen, med mindre de har kendskab til racen som en helhed.

    Jeg har haft Dobermann siden jeg var 15 år, opdræt i snart 17 år og jeg har elsket hvert øjeblik smiley

    Racen er en super familiehund, og utrolig loyal hvis bare man behandler den godt.

    Mine 7 stk går sammen til dagligt og også sammen med alle mine katte uden problemer, og kommer der gæster, kan det ende med at være lidt pinligt at det faktisk viser sig at jeg har skødehunde i forklædning som dobermann smiley


  • #8   13. mar 2013 Racen har jo lidt et ry som en temmeligt skarp vagthund, både fra sin oprindelse og fra måden den vises på i film o.l.
    Jeg tror ikke der findes nogen der ikke har set den agressive kuperede dobermann på film smiley

    Min mor siger osse nej tak til at passe hund hvis jge går hen og anskaffer mig en dober. Det har jeg så ikke planer om, men for min mor er det ikke fordi hun ikke er klar over at hunden jo næppe vil æde hende når den kender hende, og hun er osse helt klar over at dober ikke = frådende monster.
    Ikke desto mindre er hun utryg ved dem -og personligt tror jeg det skyldes det billede hun har af racen udfra hvad hun har set. Og det ER altså primært på film o.l. hun har set dem, for ingen i hendes omgangskreds har dober og der ligger ikke nogen uheldige barndomsoplevelser bag det heller.

    Men der er jo ikke andet for en at acceptere at langt fra alle er fan af racen. Det er jo heldigvis dig der skal leve med den, og så må du overveje om du kan finde anden pasning, eller om du tør satse på at når nu de jo ville lære den at kende som en sød lille hvalp, ændrer de måske mening.


  • #12   13. mar 2013 Oplever det tit når jeg er ude med mine.
    Jeg har min dober dreng og to små hunde, katte og kaniner + lidt andet og der er aldrig noget med ham
    Og giver Kristine helt ret det er "små" skødehunde smiley


  • #13   13. mar 2013 Fordomme. Hvad andet kan man sige.
    Jeg har så også oplevet dobbermann hvor jeg absolut ikke har brudt mig om at være i nærheden af dem.!
    Men jeg synes hovedparten er helt igennem fantastiske, og jeg har selv en hemmelig drøm om en dag at få en dobber inden for dørene her, men der går når en sjat år hvis det nogensinde går i opfyldelse. smiley


  • #14   13. mar 2013 Fint med svar det må jeg sige:).
    -Birgitta: Jamen jeg vil gerne have at min næste kan begå sig socialt og er god med små børn samt andre hunde. (velvidende jeg selv skal træne den)

    Jeg løber meget og har haft den bette med til hunde trænning og leg førhen.
    Jeg har altid haft lyst til at få mig en større hund, men er ikke en person der skaffer mig en før jeg har de rigtige omgivelser og forhold. Jeg savner nok en hund der kan klare løbeturende med mig og være lidt mere på ligefod med hvordan jeg er som person:)

    - Syntes self at mig og min kærestes lille hund er den sødeste lille hund og forstå mig vel, jeg syntes det er rart nok at den altid vil være på mit skød og putte, men min næste hund skal være noget andet:)
    Heh nu fik jeg vist skrevet en hel del sludder smiley


  • #16   13. mar 2013 Du skal ikke lytte til Kristine - hendes dobermann er koldblodige dræbere hele bundet! smiley

  • #17   13. mar 2013 Jeg har tidligere også været lidt skræmt af dobberman, fordi jeg ikke kendte ordentligt til racen og fordi de godt kan se lidt skræmmende ud med kuperede ører og hale. Tror at mange har de samme tanker uden at have ordentligt viden om dem. For jeg må indrømme at jeg efter er begyndt at være herinde, er begyndt at synes ret godt om dobermann - nok p.g.a. jeg kom herind lige da Kennel Proud Danish havde en masse lækre hvalpe og jeg begyndte at sætte mig ind i racen.

    Når det kommer til socialisering må du prøve at finde nogle grupper herinde og på fb og mødes med en masse forskellige hunde. For det er ærgerligt, at din kommende dober kan ende med at blive isoleret, fordi folk ikke ved bedre.


  • #18   13. mar 2013 Ha ha ha Sarah, ja du har helt ret, de logre dig til døde og slikker dig ihjel........

  • #19   13. mar 2013 Jacob - alt efter hvor du bor i østjylland, vil vi gerne lege når den tid engang kommer smiley
    Vi har nemlig ikke mange faste lege venner.
    Men man er meget "isoleret" når man kommer med sådan en, oplever desværre mange der er bange for min når vi kommer gående.
    Oplever kommentar som "spiser den ikke andre hunde" "det er da sådan en farlig hund du har der" "ej den der vil vi ikke hilse på, men det er okay med de små" osv


  • #20   13. mar 2013 Indrømmer jeg er en af dem som synes de ser ret så skræmmende ud og går helst udenom dem hvis jeg møder en:) Hvorfor?? Aner det ikke:)

  • #21   13. mar 2013 Specielt choko er skingrende vanvittig! Og Mia.. og ikke nok med det: nej nej de er også BRUNE!!! puuuuhhhaaaa!!!
    Vi væmmes! VÆMMES -siger jeg dig! smiley


    profilbillede
  • #22   13. mar 2013 Ja bare så skrækken i øjnene på Funky, fordi hun er omringet af 3 x 5 mdr hvalpe der ville tillade sig at lege med hende, Føj står der i hendes øjne, de er vildt ulækre de der!! smiley ;-) smiley

  • #23   13. mar 2013 Puhaa smiley Men vi kan nok godt li jer lidt alligevel...

  • #24   13. mar 2013 Se selv hvor syg hende Choko er............. smiley HAHAHAHAHAHA

    profilbillede
  • #25   13. mar 2013 Jeg synes selv doberen er en enormt flot og super elegant hund, men den er meget stor smiley Tænker lidt at som Kathrine siger; den er brugt meget som skurkehund xD

  • #26   13. mar 2013 HAHAHAH - fedt billede! smiley

  • #27   13. mar 2013 Allerede da den var 4 mdr gammel var der jo noget galt med den, se den bare her Muha ha ha
    Elsker det billed med min Chokoladeknap


    profilbillede
  • #28   13. mar 2013 Haha total fedt billed smiley Hvor er hun skøn

  • #29   13. mar 2013 Det er en sindsygt flot hund sådan en dober, og en af mine drømmeracer for fremtiden..

    Hehe det er vel bare fordi hende Choko vil vise hvordan et rigtigt gebis skal se ud?
    smiley


  • #30   14. mar 2013 Jacob W: Ja, det med at folk nærmest afskriver en som ven fordi man vil have sig en dobermann den har jeg skam også mødt. Nå, men jeg var overbevist om at min nye træningsmakker skulle være en dober, så jeg rystede bare lidt på hovedet af det. Jeg har sågar oplevet folk hilse på min søde lille hvalp på 9 uger, som de fandt ååååhhhh så deeeeejliiiig. På svaret om hvad det var for en måtte jeg jo sige dobermann og vupti så trak de pludselig fingrene til sig.....
    Nå, men nu er min doberdame knapt 11 mdr. Og hun har fået omvendt alle skeptikerne i vores omgangskreds. Mere kærlig og venlig hund skal man lede meget længe efter. Jeg tror det er verdens mest misforståede race....
    MEN når det er sagt så er der nogle ting man skal være forberedt på inden man beslutter sig for at det skal være sådan en: Den er forholdsvis stor og MEGET LIVLIG og de to ting i samme hund kan være meget oervældende. F.eks. små børn vælter nemt, når sådan en hyperglad hoppebold kommer forbi dem smiley
    Min er en brugsmodel, så hun har virkelig knald på (men det er jo det jeg skal bruge).
    Man skal IKKE købe en dober fordi man synes den er smuk. Man skal købe en dober fordi man ønsker sig en hund at lave noget med; for det er et must for den at man bruger den til en form for hundesport. Og så skal man være forberedet på at de rigtig godt kan lidt at hører deres egen stemme og så er de meget vagtsomme og er ret hurtige til at give lyd fra sig hvis de synes de hører et eller andet.
    Men altså man møder jævnligt folk der tror den er farlig og vil spise dem, deres børn og hunde. Der er intet den hellere vil en give dem et vådt smækkys midt i hovedet.
    Her er min dobbedut (på billedet er hun 10 mdr) sammen med min irske terrier på snart 4 år. Den står næsten stille på billedet smiley


    profilbillede
  • #31   14. mar 2013 PS. min doberdame er forøvrigt rigtig gode venner med min mors Cairn terrier, der er 4 mdr ældre end hende og hun kan godt finde ud af at lege med så lille en hund uden at mose den totalt. Det er meget svært at tage billeder af, men here goes...

    profilbillede
  • #32   14. mar 2013 Som nogen af de andre siger så er uvidenhed en meget dårlig ting og det gælder jo inden for alting.
    Det er rigtigt at få 25-30 år siden var dobermannen meget mere skarp end den er idag, den dobermann vi har idag er den perfekte dobermann (syntes jeg), den har stadig den gnist den skal have på træningsbanen og ro i sindet samtigdig, en dobermann skal hvile i sig selv og kunne tænde og slukke for gnisten.
    den er trofast, hengiven, kærlig, loyal, modig, frygtløs og nervestærk hund.

    Jeg syntes at du skal tage ud og til nogen opdrættere og finde den hund du gerne vil have, jeg er sikker på at dine venner vil ændre deres holdning lige så snart de lære den at kende.
    Du kunne jo tage en af dem med ud til en opdrætter, vi har ændret mange meninger her hos os smiley

    Sådan her er alle vores piger her hjemme, nogen fjollehoveder og puttergøjer smiley


    profilbillede
  • #33   14. mar 2013 Som nogen af de andre siger så er uvidenhed en meget dårlig ting og det gælder jo inden for alting.
    Det er rigtigt at få 25-30 år siden var dobermannen meget mere skarp end den er idag, den dobermann vi har idag er den perfekte dobermann (syntes jeg), den har stadig den gnist den skal have på træningsbanen og ro i sindet samtigdig, en dobermann skal hvile i sig selv og kunne tænde og slukke for gnisten.
    den er trofast, hengiven, kærlig, loyal, modig, frygtløs og nervestærk hund.

    Jeg syntes at du skal tage ud og til nogen opdrættere og finde den hund du gerne vil have, jeg er sikker på at dine venner vil ændre deres holdning lige så snart de lære den at kende.
    Du kunne jo tage en af dem med ud til en opdrætter, vi har ændret mange meninger her hos os smiley

    Sådan her er alle vores piger her hjemme, nogen fjollehoveder og puttergøjer smiley


    profilbillede
  • #34   14. mar 2013 ha ha ha gentagelse fremmer forståelsen smiley

    ved ikke lige hvad der gik galt for computer idioten her ha ha


  • #35   14. mar 2013 Samtidigt er racen lidt af en spasmager, som virkelig kan få en til at grine, lidt ala de 2 tosser her smiley



    profilbillede
  • #37   14. mar 2013 Gudegodt billede!
    Mht at man bliver isoleret med en dober, så må jeg tilstå at jeg ikke synes det er så slemt. Selvfølgelig støder man på mennesker med fordomme, men min har nu rigtig mange legevenner i den lille by vi bor i.
    .... men OK rigtig mange tror vist at hun er en eller anden labradorblanding med sine kæmpe flapører og lange hale.
    Og, ja de er nogle puttegøjer af rang og inde i deres hoveder er de vist ikke meget større end en lille chi smiley


    profilbillede
  • #38   14. mar 2013 Puttehund kan jeg kun bekræfte

    profilbillede
  • #39   14. mar 2013 Skønne billeder smiley

  • #40   14. mar 2013 Kan også kune bekræfte putterøv smiley

    profilbillede
  • #42   14. mar 2013 Tak for alle de gode svar smiley
    Det er nogle lækre hunde i har, og har da fået en del info jeg kan bruge !
    Er faktisk blevet enig med mig selv nu at jeg vil have en Dober, skal bare lige have hende kæresten til ikke at være så bange for større hunde smiley

    Hun har nemlig ikke haft dyr i sin opvækst så før vi fik den bette var hun helt i den anden side af vejen når der kom hunde ! Det er lidt sjovt at tænke på for det var alle slags hunde selv de helt små smiley Hun er dog rigtigt god med hunde nu, men mistænker hende lidt for at holde lidt igen med større hunde smiley


  • #43   14. mar 2013 Her er lidt af det vi laver smiley

    profilbillede
  • #44   14. mar 2013 Og lige et mere smiley
    Og nej det er selvfølgelig ikke nok de bare er smukke at se på, de skal ud og bruges til et eller andet smiley


    profilbillede
  • #45   14. mar 2013 Skønne skønne billeder smiley


  • #46   14. mar 2013 Uhh hvor er det altså nogle smukke hunde smiley

  • #47   14. mar 2013 Et billede af en meeeeeeeget farlig Doberdame på et A. smiley
    Vil nu sige at de jo alle har forskelligt temperement, feks. Bohema (på billedet) er meget afslappet og nærmest sofahund, kan tændes med bidearbejde. Min gamle hund Laika var moderat energisk og ville gerne arbejde (med agility, bidearbejde eller andet), og Elektra min hvalp (7 mdr) er en energibombe uden lige, hun VIL lave noget hele tiden, og det skal helst være noget nyt hele tiden.


    profilbillede
  • #48   15. mar 2013 Ja, det er jo altså nemmest at fotografere når de sover smiley
    Jeg har vist overhovedet ikke nogen billeder af min der arbejder. Nå, men nej, man skal ikke glemme at selvom de ser dejlig rolige ud når de sover, så er det først og fremmest en hund der er beregnet til at blive brugt. Selvfølgelig er de forskellige og der er også en smule opsplitning i brugsmodel og udstillingsmodel, hvor udstillingsmodellen er knapt så højt gearet som brugsmodellen.
    Jeg er jo selv forholdsvis ny doberejer idet min kun er 11 mdr og min er jo så teenager lige nu. Jeg ledte efter en hund med med massere af drive og lærevillighed og samtidig en vis mål selvstændighed. Jeg endte med en dober af brugslinier og har fået lige præcis hvad jeg ledte efter.
    Når den HAR været ude og bruge hovedet og kroppen så er den en meget hyggelig sofakartofel. Jeg oplever så at det ikke er nok at den får brugt hovedet, men at den faktisk har et behov for også at få brugt kroppen; det er somom det betyder rigtig meget for min at hun kan komme ud og få lov at strække ordentligt igennem mindst en gang om dagen.
    En ting jeg lige skulle vænne mig til med min var, at hun lære nyt uhyggeligt hurtigt (også i forhold til de fx labber af jagtliner, schæfere og border collies vi træner sammen med). Og dette gælder selvfølgelig også uvaner.....
    Jeg vil sige at du skal få din kæreste med ud og møde nogle voksne og fornuftige dobere for de kan altså virkelig virke meget overvældende på folk der er lidt halvbange for store hunde. De er meget livlige, intense og kan være utroligt meget 'in your face' og vil bare sååååå gerne have kontakt og helst slikke dig midt i hovedet. Og så skal du nok ikke gå efter rendyrkede brugslinier for de er nok lidt af en mundfuld.
    Ja, jeg har jo altså ikke nogen arbejdsbillder men her er et billed af Stormy der brokker sig højlydt over at Perle bliver ved med at hoppe rundt og peste ham......


    profilbillede
  • #52   15. mar 2013 Ja, det er jo også noget man lige skal have med i overvejelserne inden man køber en dober: Nogle af dem har pænt meget byttedrift - bl.a. min (er der noget der bevæger sig væk fra hende så vil hun instinktivt rigtig gerne løbe efter). Men de er dog ikke 'udenfor pædagogisk rækkevidde' hvad det angår, som f.eks. nogle af mine irske terriers har været. Og en GODT hegnet have er en rigtig god ide (men det gælder jo ligegyldigt hvilken hund man har).
    Isabelle: Det var da også en ualmindelig træls oplevelse og ja, det lyder som et fjols der havde de to dobere.


Kommentér på:
Dobermann

Annonce