{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.565 visninger | Oprettet:

Andreas K
Andreas K
Tilmeldt:
3. maj 2013
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2

Meget nervøs unghund:( {{forumTopicSubject}}

Hej.

Jeg har anskaffet mig en ung hanhund på 14 måneder. Han er ufatteligt nervøs,grænsende til bange.Han er glad og rolig,når man ikke ber ham om noget,men lige så snart man giver ham en kommando,så ændre det sig. Han smider sig ned på jorden og tisser lidt. Kalder jeg på ham,smider han sig ned og kommer kravlende helt nede ved jorden og ligner en undskyldning for sig selv. giver jeg ham kommandoen sit,så ligger han sig også ned. Hvis jeg så retter på han,så ligger han sig ned igen lige med det samme. Han havde samme adfærd,da jeg hentede ham,så det er ikke en adfærd han har fået efter jeg har fået ham.

Jeg har haft ham i en uge og jeg vil gerne ha fjernet den adfærd hurtigst muligt,da jeg gerne vil kunne arbejde med ham uden han smider sig ned,medmindre jeg har bedt ham om det..

Håber virkelig på noget gode råd.

På forhånd tak..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Meget nervøs unghund:(
  • #2   3. maj 2013 Tid, tålmodighed og tillid.

  • Andreas K
    Andreas K Tilmeldt:
    maj 2013

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #3   3. maj 2013 Ja,det tror jeg også..:( Jeg er selv jæger og det var hans tidligere ejer også.. Og nogle jægere har desværre den grimme ide at opdrage deres hunde meget hårdt..:(


  • #4   3. maj 2013 Start forfra, leg med hunden, beløn den, tal til den råb ikke, behandle hunden som en lille hvalp og gå ud fra at alt skal læres på ny og det skal ske med leg og positiv kontakt og ikke råbende kommandoer:)

  • #5   3. maj 2013 Det lyder som om nogen der har brugt den gammeldags opdragelsesmetode lidt for meget. Jeg har set det ved en anden hund, hos en af mine veninder. Jeg bifalder overhovedet ikke hendes måde at træne hund på, og har frabedt at gå ture med hende, for jeg vil ikke se på det. Jeg gik en gang en tur alene med hendes hund, og bare det, at jeg sagde bestemt: På Plads, trykkede hun sig ned mod jorden og lignede en der havde fået bank. Jeg påpegede det overfor min veninde og hun bortforklarede det med, at sådan har hun altid været. Yeah right.

    Men som de andre er inde på. Tålmodig, tid og tillid og en masse positiv indlæring. Det andet de andre gør brug af er at kue sin hund. smiley


  • #7   3. maj 2013 Har du overvejet at få et eller andet der kan dæmpe hans angst her i starten? Han lyder som en hund der er på dupperne og som ikke kan slappe af fordi han ikke har vidst hvad tidligere ejer har kunne finde på.

  • #9   3. maj 2013 Du kan godt rette hunden op, men det tager lang tid...

    Og du er nød til at starte helt forfra.

    Du skal allerførst lære hunden at uanset hvad, kan den stole på at du ALDRIG slår eller råber eller lignende..

    Og du skal droppe alt hvad der hedder træning til at starte med....

    Hunden må kun få succesoplevelser.

    Og hvis du er den mindste smule i tvivl om, om du magter opgaven, så drop det.

    Jeg har en hund der har været behandlet rigtigt grimt. Nu efter 1½ år, er der stadig ting der får hende til at kravle og flygte.... Så det er en lang proces, og det er en hård og opslidende proces, for uanset hvad må du ALDRIG nogensinde hæve stemmen ret meget af hunden mere....



  • #10   3. maj 2013 Kaoz var også ekstremt angst da jeg overtog ham, tissede også på sig selv, krøb og var noget ynkelig..

    Jeg har trænet kontakt, tillid (både til fører og selvtillid), afhjalp de kæmpe reaktioner ved at omdirigere træningen, så det var uden kommandoer.
    - Oplevelser, tryghed, fairness og en ordentlig spand tålmodighed.

    Indenfor de første par måneder var førertilliden på plads, og efter 1 år kunne han også være alene hjemme uden at smadre i frustration og angst.

    Han er i dag 8 år, har stadig angsten siddende, men er jeg stabil og ligevægtig, så ligner han faktisk en rigtig hund smiley

    Der er ved Gud en vej frem, men kom tilbage om 12 måneder, og sig så hvor langt du er nået smiley
    - En angst hund klares ikke på 7 dage smiley


  • #11   3. maj 2013 Og du skal på INGEN måde droppe træningen, det er den der skaber den gode relation - du skal bare omrokere på metoder, forventninger og motivationen smiley

  • #12   3. maj 2013 Det har taget os omkring 2 år at få Max til at blive en hund, der ikke kryber for det mindste. Dog går han stadig hen i sin kurv, når vi hæver stemmen, og så er det uanset hvem, vi hæver stemmen overfor. Men han har forbedret sig uendeligt meget og mere, end vi turde håbe på.

  • #13   3. maj 2013 det behøver altså ikke være pga den har været mishandlet(fysisk) altså med tæsk olign. Det kan være fordi den simpelthen ikke er blevet socialiseret. Jeg har før fået hund hjem fra Serbien, hvor der ikke var tvivl om at den ikke havde set andet end en hundegård. Det tog mig 6 mdr at rette hende så meget op, at jeg kunne tage hende med på udstilling uden at hun troede at hun skulle dø. Så ja det kan lade sig gøre, jeg ville dog lave selvtillids øvelser med ham, frem for deciderede kommandoer, her i starten. F.eks kan man tage den med ud at svømme, og kan det lide det, vil den føle en sejr hver gang den har gennemført, dvs et skridt på rette vej. Dertil kan du tage den med på gågaden, det gjorde jeg 14 dage i træk, min brød sig ikke om at være steder hvor der er mange mennesker. Jeg startede en søndag, hvor der ikke var ret mange mennesker, og kom så hver dag, allerede lørdag hvor der var markedsdag var hun meget bedre, og kunne stå og vente med mennesker omkring sig uden at gå i panik.

  • #14   3. maj 2013 Hov må hellere specificere at med træning mener jeg træning som lydighed, agility og den slags..

    Du skal selvfølgelig træne tillids-øvelser, men alt træning skal være noget du er sikker på han kan honorere, for det er så vigtigt at han får masser af succes.


  • #15   3. maj 2013 Lav noget spor/søge arbejde, det siges at styrke hunden rigtigt meget selvtilids messigt. Lige udrettet øvelser.
    Vil også sige vent lidt med det andet find postive måder, hvor det er hunden arbejder selvstændigt som med svømning spor søge mad.


  • Andreas K
    Andreas K Tilmeldt:
    maj 2013

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #16   3. maj 2013 Jeg takker for de mange fine svar,bortset fra et svar..:) Jeg fortsætter selvfølgelig med træningen,bare på en måde hvor han får positiv respons fra mig istedet for det han fik før..:)

  • #17   3. maj 2013 Søren n
    Du formulerer det ret grimt, men ideen bag er jeg faktisk enig i......ro på, få skabt venskab og relation inden der rettes på hundens adfærd....hvis det overhovedet er nødvendigt at gå og rette på sin hunds adfærd....


  • #18   3. maj 2013 Lyder til at du skal have skabt tillid og en god relation til din hund... belønninger og ros!

Kommentér på:
Meget nervøs unghund:(

Annonce