{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.269 visninger | Oprettet:

Hvalp alene hjemme for første gang {{forumTopicSubject}}

Hej alle.
Jeg har for en lille uges tid været så heldig at få en lille westie hvalp, Cody er en hanhund på snart 11 uger.
Og her kommer spørgsmålet, hvordan træner jeg har til at være alene? Når jerngreb på toilet osv. Lukker jeg døren efter mig og så sidder han og piber på den anden side. Hvad kommer der så ikke til at ske når han skal være alene i flere timer?
Håber virkelig der er nogen der vil hjælpe, for det er godt nok hårdt at forlade sådan en lille fyr.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalp alene hjemme for første gang
  • #1   28. jul 2013 Du skal igang med at træne alene hjemme smiley
    Søg i forum, og der kommer et hav af muligheder smiley


  • #2   28. jul 2013 Jeg trænede med Frida på den måde at jeg gik ud af døren sagde farve, og s,de lidt godbidder blev så ude til godbidder blev spist og til hun havde været lidt og roste hende så og gav hende godbidder, efter jeg havde gjord det nogle dage, var hun alene hjemme i 4 timer filmede det og det eneste hun lavede var at pibe lidt og ellers gik hun i kurv smiley

  • Miramax
    Miramax Tilmeldt:
    feb 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 11
    #3   3. feb 2014 hvad gør man hvis man får en hvalp der hyler når man er på arbejde..? og man bor i lejlighed hvor andre kan blive generet af det?

  • Kate C
    Kate C Tilmeldt:
    maj 2013

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 9
    #5   5. feb 2014 På den kennel jeg købte min Bichon Havanais, opfordrede de mig til at købe et bur, af passende størrelse, hvor han skulle være, både om dagen når jeg var væk hjemmefra, og om natten når vi skulle sove, fordi et afgrænset område får hundene til at føle sig trygge. Jeg fulgte rådet, og har ikke haft nogen problemer. Jeg købte også en stor slaskehund, som lå i hans transportkasse, og satte den ind i buret, og havde ingen problemer med hyleri om natten, i den første tid, hvor det ellers er svært, når de bliver taget fra moderen. Han elsker sit bur og lågen bliver kun lukket når enten jeg skal noget, eller når vi skal sove, og jeg lægger altid hans ynglings legetøj og ben ind i buret . Han går selv ind og lægger sig, også i løbet af dagen, når jeg er hjemme. Et andet stort plus er, at jeg næsten ikke har fået ødelagt nogen af mine ting, andet end et par ledninger til min PC, hvor jeg ikke har været opmærksom nok.
    For at han kunne få noget at drikke, når han havde lyst, købte jeg en papegøjefoderskål, som kan hænge i tremmerne, og det fungere rigtig godt. Lige før jul blev pladsen dog for trang i buret, og jeg fjernede transportkassen. I stedet har jeg købt en kuglepude, og han elsker at putte sig i den.
    Når jeg går, brokker han sig godt nok en lille smule, men det stopper dog hurtigt igen og så vidt jeg ved, er han ikke til gene for de andre i huset. Hvis jeg bare lige skal ned i vaskekælderen eller tømme min postkasse, lukker jeg ham ikke ind i buret, og så hyler og piber han og kradser på døren.
    Slutteligt er det også en god løsning i de familier hvor man har børn, for så har hunden et sted, hvor den kan søge ind, når den vil være i fred, hvilket man selvfølgelig skal forklare børnene.
    Håber du finder en løsning der fungerer for dig og din hund. smiley


  • #6   5. feb 2014 At opbevare en hund i bur i mange timer dagligt er en meget dårlig ide! Tænk hvis hunden fx får tynd mave, den har ingen mulighed for at komme væk!
    Hvis teorien om at hunde har det bedst i bur holder stik, så vil det ikke være nødvendigt at lukke lågen, hunden vil selv vælge at blive i buret!
    Derfor at opfordre folk til at bruge bur til alenehjemme hunde er i mine øjne så dumt og et tydelig bevis på at man ikke tænker sig ordentlig om!
    Bure er til korte ophold, transport og evt til nat ved siden af sengen så man kan høre hunden hvis den skal ud!


  • #7   5. feb 2014 Til TS der er rigtig mange tråde om alene hjemme træning;) find en af dem og skynd dig at komme igang, det er vigtigt ikke at gå fra hvalpen før det er trænet ordentligt, jo flere gange hvalpen får en skidt oplevelse jo længere tid vil det tage at få den lært at være rolig og tryg ved at være alene.


  • Miramax
    Miramax Tilmeldt:
    feb 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 11
    #8   5. feb 2014 Hvis hunden bliver tryg i et bur..som den efter min mening kun skal opholde sig i når den sover og i en overgangsperiode når man ikke er hjemme...så er det da rigtig fint.:-) hellere det end en ængstelig hund. Kate Cvar / er din hund så rolig om natten i buret? og tisser den i buret? altså ved uheld?

  • Kate C
    Kate C Tilmeldt:
    maj 2013

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 9
    #9   6. feb 2014 Miramax. Han sover så vidt jeg ved hele natten, og måske leger han også med sine legesager. Hører ham aldrig "sige" noget, heller ikke hvis nogen af de unge mennesker, der bor i ejendommen kommer, sent hjem. Han er fuldstændig tryg, og har aldrig besørget i sit bur, hverken i protest eller ved uheld. Det første jeg gjorde om morgenen, var selvfølgelig at gå ned med ham med det samme.
    Det med transportkassen var min egen ide, og det har givet pote. Når vi skal ud og kører, lægger han sig bare til at sove, eller ligger bare og kigger på mig, for det har han jo være vant til lige fra jeg fik han. Jeg tror også, at slaskehunden har gjort noget godt for ham, for han puttede sig altid ind til den, også når han var ude af buret. Det eneste gang der har været problemer, var da jeg fjernede hans transportkasse fra buret. Efter en ½ time stod jeg op, og satte den ind igen, og så blev der ro. Næste dag fjernede jeg den igen, og lagde en tæppe, af en vis størrelse over buret og der har ikke være noget siden. Tæppet er selvfølgelig trukket til side om dagen.
    Indtil jeg købte kuglepuden til ham lå han tit og ofte rundt omkring i stuen og sov og slappede af, men det gør han ikke ret meget mere. Nu ligger han altid på sin kuglepude. Tror det er blevet hans nye "sutteklud", fordi den bare smyger sig om ham og det er trygt.
    Men buret må ikke bruges som straf, for et eller andet hunden har gjort galt. Der må man finde på noget andet.

    Bodil. Jeg er hverken dum eller noget som helst andet, men er udmærket i stand til at se, når et godt råd er godt, både for min hund og for mig selv.
    Jeg kunne godt se det fornuftige i, at en hvalp føler sig mest tryg i et afgrænset område, så som et bur, hvor den kan bevæge sig rundt i, lege og drikke vand, og som samtidig er den hans helle, hvis han har lyst til at trække sig væk, fra kys kæl, kram, og børn, hvilket man selvfølgelig skal respektere. Hans bur er 90 x60 cm og det står i et hjørne i min stue, som ligger lige ved siden af mit soveværelse, hvor døren er åben om natten. Jeg har fra begyndelsen, kun villet min hund det bedste, og det bedste for ham er nu engang hans bur. Det har også forhindret ham i at rende rundt om natten, og komme til at bide i og æde alt muligt, som han ville kunne komme til skade af. Desuden sov han igennem, fra kl. 00.00 - 6.00 om morgenen fra dag 1, og p.t. sover vi et sted mellem 8 og 9 timer hver nat, hvilket vist ikke er så dårligt for en hundeejer. smiley


  • #10   6. feb 2014 Kate ,
    Hvad mener du med at din hund aldrig har besørget " i protest" i buret?


  • Kate C
    Kate C Tilmeldt:
    maj 2013

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 9
    #12   8. feb 2014 Mette. Det var kun for at understrege, at han er tryg, og ikke bliver mishandlet, som der er nogen der skriver.
    Til gengæld har han 1 gang tisset på mit gulvtæppe i protest over en verbal irettesættelse, som han fik, fordi han var i gang med at bide kanten i stykker på gulvtæppet.
    Til dansklæreren. Jeg forstår ikke rigtig, hvad det er, du mener med, at det er mishandling af min hund, at han har et sted, hvor han føler sig tryg, og hvor han elsker at opholde sig, og han har masser af plads han kan bevæge sig rundt på
    I min termologi er mishandling hvis man enten gør et dyr/menneske psykisk eller fysisk fortræd, eller tvinger dem til noget de ikke har lyst til.
    I skrivende stund, ligger han, og snorker højlydt, i sit bur, hvor lågen stadig er åben.
    Sluttelig var det ikke min mening, at starte en større diskussion om min hund, men blot fortælle Miramax, hvad der gør min hund tryg, og som jeg skrev til hende i mit første svar, at jeg håber, hun finder den løsning, som fungere bedst, både for hendes hund og hende. smiley


  • Miramax
    Miramax Tilmeldt:
    feb 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 11
    #13   8. feb 2014 Tak for svar søde hundeejere smiley jeg bliver dog også lidt trist over at mærke at tonen herinde er lidt grov til tider...sådan lidt angribende....efter min mening kan man sagtens undre sig konstruktivt...

  • Kate C
    Kate C Tilmeldt:
    maj 2013

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 9
    #15   9. feb 2014 Undre mig over, hvorfor mange af jer enten er meget angribende, fordømmende eller sarkastiske, i jeres reaktioner, i stedet for at prøve at føre en konstruktiv dialog, og være åben over for, at andre griber tingene anderledes an.
    Jeg har ikke dårlig samvittighed over, at min hund er i bur når jeg ikke er hjemme og om natten, og ville selvfølgelig aldrig have tvunget ham til at være der, hvis ikke han selv havde villet. Så ville jeg have prøvet at finde en anden løsning.
    Jeg kan med god samvittighed sige, at han får al den kærlighed og omsorg, han har brug for, og er iflg. både dyrlægen og vores hundetræner en meget glad, socialiseret og omgængelig hund, med krudt i røven, og som elsker at lege vildt, både alene og især med andre hunde uanset om de er store eller små. smiley


  • #16   9. feb 2014
    Jeg håber du vælger at alenehjemme-træne din hund frem for at smide den i et bur. En hund der kun kan være alene hjemme fordi den er spærret inde, er ikke en velfungerende hund. Det er den lette løsning folk vælger fordi de ikke gider træne den. At enkelte så endda smider deres hund i bur både dag og nat, burde simpelthen forbydes ved lov. Jeg forstår ikke hvad man skal med en hund, som er et flokdyr, hvis den er spærret inde det meste af et døgn.


  • Kate C
    Kate C Tilmeldt:
    maj 2013

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 9
    #17   10. feb 2014 Tror jeg fra min side, vil lukke diskussion med en kopi af en artikel fra Gærum-dyrekliniks hjemmeside. Synes virkelig at alle jer, der har været fordømmende,I burde læse den, da den sætter en fed streg under, at jeg hverken mishandler eller er ond mod min hund, men bare har fundet en løsning, der er yderst velfungerende for os begge. Håber I alle får en god solskinsdag. smiley :
    Burtræning af hunde
    ]juli 12, 2011
    Tags: hund
    Råd hvis din hund ikke kan være alene hjemme.
    Optræning af hund til at være i et bur, når den er alene hjemme.
    Kan hunden oplæres til at være alene hjemme i et bur og vil det være et overgreb mod hunden?
    Vores reaktion mod at hunden skal opholde sig i et bur, når den er alene
    hjemme og ved andre passende lejligheder er umiddelbar negativ for de fleste mennesker. Dette skyldes, at vi sammenligner hunden med os selv og vi vil bestemt ikke ønske at opholde os bag tremmer meget af tiden. For hunden forholder det sig dog meget anderledes. Hunden er af natur et huledyr. Det kommer til udtryk, når de sover, hvilket de ofte gør under et bord, eller i et hjørne af huset. I naturen graver ulve og vilde hunde sig ofte ned i huller for at sove.
    Dybest set ønsker hunde at føle sig trykke, når de skal sove eller være alene hjemme. Et bur som hundens eget fristed kan derfor være en rigtig god investering.
    Fordele ved at anvende et hundebur.
    Et bur til hunden er med til at løse mange af de problemer, der forårsager stress og angst til ejere af hunde. De tjener et nyttigt formål nemlig at forebygge (og rette) problemer forbundet med destruktiv adfærd og andre alene hjemme problemer og frygt for fremmede mennesker. Et hundebur hjælper med at opdrage hunden, løser problemet med besøgende, der er bange for hunde og er selvfølgelig en fordel, når du rejser med din hund. Hvor bør buret placeres?
    Det bedste sted er at placere buret i hjørnet af et rum i huset hvor der ikke er for varmt eller koldt og uden træk. Hunde kan godt lide at være i nærheden af deres føre (som er dig), så placer buret, hvor din hund kan se og høre dig. Det er en god idé at buret også er hundens eneste hundeseng.
    Hvordan bør et hundebur til hjemmet være opbygget?
    Et hundebur er som regel et firkantet kabinet opbygget af tråd, plast, lærred eller træ. Det er anbefalelseværdigt, at bruge et bur lavet i metal eller stål, da denne type er mindre tilbøjelige til at blive tygget i de første stadier af oplæringen af hunden til at bruge buret og være alene hjemme.
    Uanset hvilken type hundebur, du anskaffer, skal det være stort nok til, at din hund kan strække sig fladt ud på siden og sidde op uden at hovedet rammer toppen. Husk også, at et hundebur som er for stort mister formålet med at skabe sikkerhed og tryghed for hunden. Til nogle bure findes der vaskbare senge ellers kan man benytte et hundetæppe for at gøre det så behageligt som muligt for hunden.
    Det er også en god idé at have et dække (cover) for at det kan blive mørkere på indersiden af buret, dette er med til at berolige din hund og gør det mindre sandsynligt, at den bliver forstyrret af ting der foregår udenfor. Dækket kan enten være et tæppe eller et til formålet fremstillet cover. Uanset hvad du vælger, skal du sørge for din hunds kasse har masser af ventilation og ikke står i direkte sollys
    Hvornår kan du begynde burtræningen?
    Det er bedst at starte på burtræningen, når din hund stadig er hvalp. Det betyder dog ikke, at du ikke kan træne en ældre hund, det bare tager lidt længere tid.
    Hvor lang tid skal hunden bruge buret?
    Planlæg efter at bruge buret, indtil hvalpen er ti eller tolv måneder gammel, når den er over alene hjemme problemerne, hvor den tygger i alting. Du behøver ikke at fortsætte med at anvende buret, når din hund er blevet voksen, men din hund vil sikkert nyde den fortsatte brug af kassen som sin egen specielle plads. Hvis du beslutter dig til ikke at beholde buret, så husk at vende din hund langsomt fra det.
    Bure er ikke kun beregnet til hvalpe, de er også et værdifuldt værktøj til at hjælpe med at løse adfærdsproblemer og alene hjemme problemer hos unge og mere modne hunde. Opdragelse af ældre hunde er meget sværere og kræver mere tålmodighed. Hvis du planlægger at rejse en masse med din hund, kan det meget vel være værd fortsat at bruge buret.
    Hvordan vænner jeg min hund til buret?
    Du kan ikke låse din hund ind i et bur og bare forvente, at hele konceptet virker – det gør det ikke. Du skal bruge tid og tålmodighed til at introducere buret så din hund ser det som sit hjem og specielle sted. Her er et par retningslinjer:
    Start med at efterlade bur døren åben og placere alt din hunds legetøj lige inden for døren. Dette medfører, at hvis den vil have et stykke legetøj, bliver den nødt til at kravle lidt ind i buret for at hente det. Dag efter dag, flytter du legetøjet eller godbidder længere tilbage i buret. Det vil kun tage en dag eller to før din hund begynder at gå ind i kassen for at ligge ned.
    Efter et par dage med hvor hunden sover under åbent bur, lukker du stille og roligt døren (helst mens din hund sover), og lad den være lukket i et par minutter eller indtil hunden vågner op. Når hunden vågner, åbner du døren, roser hunden og kalder den ud fra kassen.
    Efterhånden udvider du den tid som bur døren holdes lukket. Til sidst, vil du være i stand til at opholde dig i rummet, med døren lukket og din hund vil ligge stille, indtil den falder i søvn.
    Når dette er behageligt for din hund, forlad da huset og vend tilbage med det samme. Gå videre til at forlade din hund i længere og længere tid (3 minutter, 5 minutter, 7 minutter, 1 / 2 time, og så videre), indtil du ikke hører nogen gøen eller klynken på noget tidspunkt.
    Fortsæt med at øge den tid du forlader hunden og arbejd på at få en fast rutine for at forlade huset (dvs. at afhente dine nøgler, tage din frakke på osv.)
    Efter tilvænningen, hvad så?
    Sæt din hund i sin kasse med jævne mellemrum i løbet af dagen op til et maksimum på 2 timer.
    Brug ikke kun buret, når du forlader huset. Anbring også hunden i buret, mens du er hjemme. Brug den som en “sikker” zone for hunden.
    Ved at bruge buret når du er hjemme, vil din hund opfatte buret som noget behageligt og ikke bekymre sig om, at du ikke vender tilbage, eller at du forlader hunden alene hjemme. Dette medvirker til at forhindre separationsangst senere i livet.
    Giv din hund et tygge legetøj til beskæftigelse og sørg for at fjerne halsbånd, som kan blive fanget i en åbning.
    Gøre det meget klart for børnene, at kassen ikke er beregnet som et legehus til dem, men en “særlig plads” til hunden,
    Selvom buret er din hunds fristed, må det ikke være forbudt område for mennesker. Væn din hund til fra starten af at lade dig komme ind når som helst.
    Luk ikke hunden ud af buret, mens den gør da den ellers vil opfatte, at gøen er nøglen til at åbne døren til kassen. Vent, indtil den ikke gør eller klynker i mindst 10 sekunder, før den lukkes ud.
    Til sidst, men vigtigst af alt: BRUG ALDRIG buret som en straf OG skæl aldrig ud på din hund mens den er i buret – det er dens fristed, et sted med sikkerhed og bør ikke være associeret med nogen negative oplevelser.
    Hvad med renlighed i kassen?
    Du bør gå tur med din hvalp hver 1-2 timer. Uheld sker dog især om natten. For at minimere dette, lufter du hunden lige før sengetid og som det første tidligt om morgenen. Hvis du hører klynken i løbet af natten, stå op og luft hunden.
    Du må ikke straffe hunden, hvis den besørger i buret. Husk, at en ny hvalp skal ud hver 1-2 timer. Dette omfatter efter fodrings tid, når den vågner op og når du ser den sniffe til gulvet.
    Gør straks rent i buret efter hunden har besørget i kassen, gerne med en speciel lugtfjerner. Brug ikke ammoniak-baserede rengøringsmidler, da disse vil bevirke yderligere tilsmudsning på grund af deres lighed i lugten af urin.



  • #18   10. feb 2014
    Må indrømme, jeg ikke gider bruge min tid på at læse en lang smøre om lyksalighederne ved at spærre sin hund inde i bur det meste af et døgn.
    Hvis hundene foretrak at være i buret, var der ikke nogen grund til at lukke buret.

    Jeg har medlidenhed med alle de hunde, der må leve sådan et liv.
    Jeg håber at Danmark på et eller andet tidspunkt vågner op og får samme lovgivning som Sverige.

    http://www.skk.se/hundagande/tips-och-rad/skotsel/hund-i-bur-vad-galler/


  • Kate C
    Kate C Tilmeldt:
    maj 2013

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 9
    #20   11. feb 2014 Miramax.
    Jeg har fundet andre fora, vedr. hunde i bur, hvor dialogen i tråden er mere saglig og konstruktiv.


Kommentér på:
Hvalp alene hjemme for første gang

Annonce