{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
856 visninger | Oprettet:

Lene K
Lene K
Tilmeldt:
28. apr 2013
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 2

Allergi - Erfaringer? {{forumTopicSubject}}

Ludvig, som er en malteser på 7 måneder, har desværre fået slem eksem i både ører og under maven ved bagbenene. Vi var ved dyrlægen med ham, og han har med stor sandsynlighed allergi. Han fik straks Prednisolon mod kløen som han skulle have i 10 dage, og derudover antibiotica Noroclav i 3 uger. Vi skiftede også foder ud til Royal Canin Skin Care, som indeholder essentielle fedtsyrer. De første 1-2 uger så vi en bedring, men det er som om det er kommet tilbage igen – Han er stadig meget rød under maven med udslæt og klør sig. Vi skal til tjek igen med Ludvig om en uge, men vil gerne høre om I har erfaringer med allergi - og om I kender nogen produkter som kan minimere dette?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Allergi - Erfaringer?
  • #1   22. sep 2013 Jeg har prøvet alt muligt foder til Peanut, men han fungerer rigtig godt på Royal Canins Hypo Allergenic, tror jeg den hedder. Men det kommer også lidt an på, hvad din hund er allergisk overfor - om det er foderallergi eller allergi overfor noget andet i hjemmet.
    Peanut er allergisk overfor husstøvmider og nogle typer skimmelsvampe. Det vil sige, at jeg afrenser mit badeværelse i rodalon ofte, og at jeg støvsuger tit og lufter meget ud. Husstøvmider er desværre uundgåeligt, når man har hund, men der er alligevel små forbedringer som for eksempel at hans kurv skal vaskes tit og være af noget, hvor der ikke kan samle sig støv i som for eksempel dyner. Derfor sover han heller ikke i sengen.
    Han er blevet symptomfri ved at få allergifoderet, som går ind og afhjælper allergien. Han har også allergi overfor lagermider, som findes i foder med korn, og som fremkommer i foderet i større mængder, jo længere det står efter at være blevet åbnet og generelt. Derfor køber jeg meget små poser foder ad gangen og fugter hans mad, så han ikke kan snuse det op i næsen, og det ikke er så tørt.

    Vi har suppleret med antihistaminer, og dem har han fået dagligt, men nu får han dem ikke længere. Giver ham dem kun i perioder, og det hjælper rigtig meget.


  • #2   22. sep 2013 Vores er allergisk overfor husstøvmider og lagermider, det fik vi testet i en blodprøve, nu for hun hypersensibilisering, samt kingsmore pure sport og hun klør sig minimalt, men hyposensibiliseringen er heller ikke på sit højeste smiley

  • #3   22. sep 2013 Det er ikke nødvendigvis bedst at barfe en allergihund.

    Hvis hunden ikke har en foderrelateret allergi, kan det i realiteten være ret ligegyldigt, og så synes jeg, det er vigtigere at give noget foder, foder, der kan understøtte , forebygge og afhjælpe allergien og symptomerne. Hvis
    Det foder, Peanut får, er spaltet så meget op, at hans krop ikke kan genkende indholdet og derfor ikke kan reagere på det. Peanut reagerer på lagermider, der er i korn, så derfor ville det jo umiddelbart være bedst at fodre kornfrit. Men alle typer af de kornfri produkter, vi har prøvet (utallige), har ikke givet samme resultat på hans øvrige allergier. I foderet, han får nu, kan hans krop ikke genkende lagermiderne, og han er faktisk symptomfri, hvilket jeg ikke har prøvet med noget andet foder. Kender også andre med allergihund, der har haft succes med det.

    At skære alle over én k,am og råde til at barfe, er folk hurtige til - desværre. For os har det aldrig været en mulighed at råfodre på grund af bakterieindholdet, da vi er besøgsvenner på plejehjem og igen fordi jeg har fundet noget foder, Peanut endelig fungerer på.

    Har hunden meget sart hud eller er har sart mave (ligesom Peanut), kan der være mange bedre løsninger end barf.
    Hvis ikke du har en dyrlæge, der ved meget om allergi, er du velkommen til at få en pb med min. Hun har været utrolig behjælpelig med at finde frem til og få det helt rigtige foder hjem til os.


  • #4   22. sep 2013 Grunden til det blev bedre er det forbandede prednisolon.. Dyrlægerne langer det over disken som om det var slik.
    Ja det tager alle symptomer og ja hunden for det bedre, men kun på kort sigt - det symptom behandler men det gør ikke noget godt for kroppen.

    Jeg er rigtig ked af mit sure opstød, men jeg er bare så træt af dyrlægerne kaster det efter hunde med kløe og eller feber - for man ser en lynhurtig bedring, men det er bare ikke sundt. Og igen, når det er ude af kroppen er man tilbage til punkt 0.

    Det eneste allergi jeg har her i huset er en med loppe allergi, så jeg er desværre ikke til meget hjælp, men det var kun for at fortælle at det ikke er sikkert det er pga nyt foder du så en bedring.

    Mit første forsøg ville være at prøve noget kornfrit


  • #5   22. sep 2013 som skrevet i gruppen ville jeg især hvis hunden er fra udenlands avl (uden reel tavl) så den tjekket for hårsækmider da mange af importmalteserne har problemer med disse.
    Undersøge og udelukke eller behandle hudbetændelse/ streptokokker osv.
    Og ja i tilfælde af allergi algeriere mig med en ekspertdyrlæge på området
    evt. skifte til kornfrit (min langt bedste erfaring er med orijen)
    desuden kan rå eller vådfodring være en mulighed. Men det kommer jo helt an på hvad hunden er allergiske overfor


  • #6   22. sep 2013 Jeg vil give Tina ret - du ved ikke om din hund er i bedring før den er ude af prednison - prednison fjerner symptomerne men årsagen er ikke fjernet endnu.

    Ang de allergitest, så vil jeg sige, at man skal tage dem med et gran salt - de kan vise allergi overfor rigtig mange ting, som hunden faktisk godt tåler - der er mange falsk positive svar.
    Min hund blev testet possitiv for husstøvmider, en masse forskelligt pollen og ukrudt, lagermider, uld, ris og andre fødevarer - vi fik faktisk at vide, at hun var multiallergiker.
    Vi skiftede dyrlæge, fandt en god hudspecialist - han kiggede på hende i 5 sekunder og sagde, at hun IKKE havde allergi overhovedet. Han tog et hudskrab og hun havde hårsækmider og blev behandlet for det.
    Så vi havde brugt en formue på ingen ting - havde kun fået fejldiagnose på fejldiagnose.

    I dag er hårsækmiderne væk og hun har nu været rask i 3 år og tåler alt, selvom blodprøven (der blev sendt til England) fortalte os, at hun var multiallergiker og INTET tålte..


  • #7   22. sep 2013 Havde en amerikansk bulldog som var hyper allergiker. Han kunne kun spise foder med fisk, uden tilsætningsstoffer eller andet animalsk fedt. Vi brugte foder fra olivers, og det fungerede fint. Også godbidder derfra. (også kun indeholdende fisk)
    (link fjernet)


  • #8   22. sep 2013 Vi står i samme situation som jer. Berta har også kløet sig meget så vi skiftede til foder uden korn, det hjalp rigtig meget. Hun blev så passet i ferien og fik desværre godbidder hun ikke kunne tåle så vi måtte til dyrlæge hvor hun fik prednisolon og antibiotika. Men efter den kur er overstået så er vi tilbage igen hvor hun klør sig rigtig meget. Vi regner med at vi må afsted og få taget blodprøve for at se hvad hun ikke tåler men når i nu skriver at de kan tage fejl så bliver jeg da helt i tvivl smiley hvad har i andre giver for blodprøven?

  • #9   22. sep 2013 Kennelmor, hvilken hudspecialist? smiley

  • Lene K
    Lene K Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 2
    #10   22. sep 2013 Ludvig er købt hos en dansk opdrætter, og begge forældre er stambogførte uden kendte sygdomme. Derfor kan det naturligvis godt være hårsækmider, men det virker dog mere som allergi, da det også har sat sig kraftigt i hans ører - Det var her det startede. Indersiden har udslæt og er fortykket.

    Lige nu hælder jeg til at forsøge et kornfrit foderprodukt og hvis det ikke virker må næste step være en blodprøve - Dyrlægen virkede dog ikke som om dette kunne give et enstydende svar på hvad han er allergisk over for.


  • #11   22. sep 2013 Marianne det var Michael Butler fra Ålborg Dyrehospital.

  • #12   22. sep 2013 Tak Kennelmor :o)

Kommentér på:
Allergi - Erfaringer?

Annonce