{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.421 visninger | Oprettet:

Kastration {{forumTopicSubject}}

Hvornår har i fået jeres hund kastreret? Hvis i har?
Vores er kun 5 ½ mdr men er allerede kønsmoden, letter ben. fremviser erektion og har humpet alle hunde han kunne komme til ved siden han var 2 mdr.
Ville det være for tidligt for os at få ham kastreret snart? Vi havde først planlagt at få ham kastreret når han var omkring 1 år, men vi har heller ikke lyst til han skal få for vane at strinte, han har nemlig haft 2 "uheld" her i weekenden og han er ellers renlig...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kastration
  • #1   10. dec 2013 Den vilde Ville var 9 måneder, og det forløb let og smertefrit smiley

  • #2   10. dec 2013 Min blev kastreret da han var 7 måneder smiley

  • #4   10. dec 2013 Det tvivler jeg stærkt på, Han gør det ved hunde han kender og har et rigtigt godt forhold til og gør det også ved hunde han lige har mødt. Han er den førstfødte i kuldet og har hele tiden været den dominerende.

  • #8   10. dec 2013 Ikke for at være uhøflig, men jeg tvivler på han er stresset, det kan godt være det er en skrøne, men det her ikke en tråd om hvorvidt han er stresset, men en tråd om jeg mangler input om hvornår folk får deres vapser kastreret.

  • #9   10. dec 2013 Nej en puli er en ungarsk hyrdehund
    Billedet er fra google - er ikke hans far.. bare så kildehenvisningerne er på plads smiley


    profilbillede
  • #10   10. dec 2013 Strinteri har nu mere med opdragelse at gøre -at hunden er intakt betyder IKKE at den s strinter indenfor... Det er da bare at lære den at lade være.

    Ang humperiet, så er det meget almindeligt at hvalpe humper -oftest simpelthen når de bliver stressede/overgearede -f.eks når man leger lige vildt nok med dem, og det så bare bliver for meget, når legen med andre hunde tager lidt overhånd e.l.
    Derudover sker der jo osse lidt med hormonerne når den bliver lidt ældre, og det kan osse få hunden til at humpe alt med en puls. Men igen er det jo altså noget man selv har indflydelse på om den får lov til... min hanhund var storslem til at humpe da han var 10-12 mdr, men fandt da hurtigt ud af at den slags ble ikke accepteret og det stoppede da lynhurtigt derefter.Han strintede i øvrigt osse inde (jeg fik ham da han var 10 mdr), men ose dette var ovre meget hurtigt -det tog kun et par dages intensivt arbejde, så har han ikke gjort det siden.

    Jeg har ikke noget imod at folk kastrerer -me at kastrere pga adfærd som er HELT normal for alderen, synes jeg måske er lidt voldsomt.


  • #11   11. dec 2013 Og jeg synes 5½ måned er alt alt for tidsligt at kastrere -lad da vovse blive fysisk og mentalt tættere på voksen før man cutter af for hormonerne.
    Kastrationen har betydning for både de mentale og den fysiske udvikling, det er altå værd at have i baghovedet.



  • #12   11. dec 2013 Vi vil ikke kastrere ham fordi han humper eller anden normal adfærd - han humper udelukkende andre hunde og ikke mennesker, og han ved også godt at hans kurv og sådan er off limits, katten bruger den nemlig også smiley
    Han er blevet utrolig hurtigt renlig, om det har været reelle uheld eller strinteri ved vi jo ikke, vi kan jo ikke spørge ham smiley
    Vi er langt fra at bestille tid ved dyrlægen nu her, men søgte nogle input inden vi tog en beslutning.


  • #13   11. dec 2013 Men stopper i ham når han humper andre hunde? Eller vælger i hans lehgekammerater lidt omhyggeligt, så der bl.a. er nogen med imellem der kan sige ordentligt fra (uden at æde ham naturligvis) ?

    Dee r helt normalt for en hvalp at humpe osv -men den skal jo have lært at det er no go, så bare at lade den gøre det, er ikke så hensigtsmæssigt.

    Ang alder, så ville jeg se tiden an -vent til hunden er en hel del tættere på voksen, så kan i jo se om det overhovedet er "nødvendigt" at kastrere... Hvis hunden fungerer godt intakt, synes jeg jo ikke der er grund til at kastrere... og det er da en hel del nemmere at vurdere om kastration er en god ide (og i så fald hvornår) når hunden er mere "færdig" så man ved hvad man står med -kastration kan nemlig osse have uheldige bivirkninger, altefter hvad hun man står med


  • #14   11. dec 2013 VI blander os faktisk sjældent. Jeg er af den mening at hvis vi blander os unødigt i hans socialisering med andre hunde så ødelægger det dynamikken. Han leger meget med naboens 2 hunde, og hanhunden lader ham humpe ham uden at sige til eller fra, det gør tæven også i store, men hun siger fra. I de tilfælde ser vi det ikke nødvendigt at blande os, for han stopper som regel efter Tøsen har sagt fra overfor ham.
    Men er vi i hundeskoven og han gør det ved en fremmed hund, hvor vi kan se den anden er utryg og ikke siger fra stopper vi ham selvfølgelig og får dem fra hinanden.
    Vi har indtil nu været prisgivede og ikke mødt hunde derude der har bidt hovedet af ham


  • #15   11. dec 2013 Hunden ved jo ikke det er forkert at humpe, når I ikke stopper ham i det. En hund skal lære hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert.

    Vores den ene vil også ind imellem humpe den anden, men det bliver stoppet med det samme, jeg vil simpelthen ikke have det. Den anden er oftest også bedøvende ligeglad, men det er jeg simpelthen ikke. Det er uønsket adfærd, og det skal man give udtryk for, fremfor bare at tro man kan kastrere sig fra alt smiley


  • #16   11. dec 2013 Jeg ønsker ikke at kastrere mig fra alt. Hvornår har jeg ytret dette? Jeg har bare konstateret han er blevet kønsmoden, humpningen har slet ikke været en del af dette. Det er blevet konstateret ud fra han er begyndt at lette ben, 2 gange her i weekenden har lettet ben indenfor på trods af at han er renlig og han fremviser erektion ved opstemthed. Dette er alt sammen tegn på kønsmodenhed.

  • #17   11. dec 2013 At lette ben og at blive kønsmoden følger altså ikke ad -hunden kan sagtens være kønsmoden uden at lette ben elle romvendt smiley

    Ang ikke at balnde sig, så ville jeg godt nok være ked af at lægge hund til alt det humpen. Hvis min hund er af en slags der ikek siger fra, er det jo ikke ensbetydende med at den synes det er helt ok den gør det -sandsynligvis er den bare ikke selvsikker nok/erfaren ok til at sige ordentligt fra.
    Jeg synes det er noget af en uskik det der med at "det skal de selv finde ud af" -og du risikerer at din hund får gevaldige øretæver den dag den møder en hund med en kortere lunte, hvor den adfærd ikke bliver tolereret.

    HVIS man har adgang til fornuftige voksne hunde der er gode til at sætte grænser (uden at æde hvalpen/unghunden self), så kan man da godt lade dem klare det selv, for så vil den voksne hund jo opdrage på den unge... men dælme ikke hvis den hund der leges med ikke forstår at sige fra (eller i de tilfælde hvor unghunden bare er ligeglad)


  • #18   11. dec 2013 Vores hunde har aldrig strintet indefor, og hvis de får erektion ( hvilket sker yderst sjælendt), så tvivler jeg på det er fordi de er opstemte, nærmere at det er når noget er rart/de slapper helt af.

    Vores hunde tøsetisser desuden også flere gange på hver gåtur. Men de er altså kønsmodne for længst smiley


  • #19   11. dec 2013 Hvis "humperi" ikke har at gøre med dominans, hvorfor humper nogle hunhunde så andre hunde, både hanner og hunner? (er bare nysgerrig).

    Buster, som er en lille hund på 7 kg., blev kastreret, da han var ca. 1 år.
    Han tissede ikke inde og strintede heller ikke.


  • #20   11. dec 2013 Natraven -meget ofte er det stress-relateret. Min gamle tæve gjorde det f.eks. typisk når legen tog lidt overhånd og blev for vild.

    Men ellers ser man de jo osse ofte ved unghunde når de er allermest hormonforstyrrede.


  • #21   11. dec 2013 Stop uønsket adfærd straks;) så slipper du for at skære i hunden;)

  • #23   11. dec 2013 Han skal have at vide, at i ikke vil have det.

    Han er teenager og prøver lidt grænser, bliver lidt gearet op, og så skal man som hundeejer guide ham til den korrekte opførsel. Stop ham, når han gør det ved andre hunde, hvis de ikke selv siger fra. Ellers kan det ende med, at en anden hund siger voldsomt fra, hvis han bliver ved.


  • #24   11. dec 2013 hvorfor tage en hanhund når i ikke vil havde sådan en alligevel det er også dum at spørge her inde når i ikke vil høre hvad andre fortæller om hvad de har oplevet omkring det selv han er for ung i nu til den


  • #28   11. dec 2013 Jeg lukker det her emne jeg fortryder dybt jeg åbnede det. Jeg søgte konkrete råd men til gengæld føler jeg er blevet mødt af en kommentarer der tydeligvis har en kontekst af at i ikke mener jeg tager ansvar for min hund, på trods af at i aldrig har mødt hunden.
    Jeg har på intet tidspunkt lagt humpningen som grund til han skal kastreres, det har hele været planen. Jeg søgte konkrete råd til hvornår men jeg lukker emnet nu og tager den med dyrlægen istedet og håber på at blive mødt mere imødekommende der end jeg er blevet her,


  • #29   11. dec 2013 Det ville da være synd at slette emnet. Der er da ret mange guldkorn, som andre kan få glæde af.

  • #31   11. dec 2013 Hvor om alting er så synes jeg virkelig at man skal overveje det grundigt, inden man kastrere hunden. Det kan få nogle ret grumme følger for hunden.

    Og som minimum mener jeg at hunden bør være rigtig voksen dvs. omkring 3 år.
    http://www.omhunden.dk/html/kastration_af_hunde.html


  • #33   11. dec 2013 Ulla: Helt enig. Jeg tror heller ikke på at der kommer noget godt ud at lade hundene klare det selv.

  • #34   11. dec 2013 Jeg ville så aldrig kastrere en hund uden en rigtig god grund. Og da slet ikke før den er helt færdig udviklet.
    5 1/2 måned er alt alt for tidligt.

    Og nej jeg er ikke fordømmene, min egen han er kastreret men han var altså over 2 år før det blev gjort.
    Din grund til det virker bare ikke som noget jeg ville anse som en god grund. Sorry.
    Både humpning og strintning kan klares på anden vis. Det kræver blot lidt arbejde.
    Desuden er det slet ikke sikkert de 2 ting vil bliver bedre af at kastrere, specielt ikke hvis årsagen (hvad sandsynligheden er stor for) ligger et helt andet sted end hormoner.

    Kastration har mange bivirkninger, og er det først gjort kan man ikke fortryde.


  • #35   11. dec 2013 Konkret:
    Du bør efter min mening ikke kastrere ham før han er færdigudviklet, både kropsligt og mentalt. Hvis det sker for tidligt risikerer du, at han ikke udvikler sig muskelmæssigt og ikke får kønspræg. Det er også godt at vente til han er mentalt mere stabil, så du har det rette grundlag for at vurdere, om han overhovedet behøver at blive kastreret.

    Dyrlæger vil nogen gange tilråde en tidlig kasteration for at mindske kræftrisiko, men den risiko formindskes også, hvis man gør det lige når de er over puberteten.




Kommentér på:
Kastration

Annonce