{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.712 visninger | Oprettet:

Bange for hund {{forumTopicSubject}}

Hej jeg er ude og gå med 5 måneder gammel Carla
Hun var løs og så kom en sort hund (lab blanding)
Som så løb hen til hende Carla løb så væk og jeg kunne ikke kalde hende til mig. Men nu fik jeg så fat i hende men nu sidder hun og holder øje og gider kun den vej hunden gik hun har også halen mellem benene og ryster??? Har i nogle ide om hvorfor


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bange for hund
  • #1   10. jan 2014 Hun er muligvis blevet forskrækket hvis det er en lille hund og der kommer en stor så hun bliver hunde jo let forskrækket.

  • #2   10. jan 2014 Ja hun er en mindre hunde end den, men vil skyde på hund er 50-60 cm høj

  • #3   10. jan 2014 Ingen tvivl om, at hun er blevet forskrækket. Sørg for hurtigst muligt at få rettet op på det, ved at give hende rigtigt mange positive oplevelser med store sorte hunde - ellers risikerer du, at det "sætter sig" til en generel angst for sorte hunde.

    Måske de kan hjælpe dig på træningspladsen med at arrangere nogle kontrollerede møder med rolige, venlige hunde?


  • #4   10. jan 2014 Altså er din 50-60 eller var hunden som kom 50-60 cm.?

  • #5   10. jan 2014 Hov - ser nu. Det er slet ikke din hund, men én du bare lufter?

  • #6   10. jan 2014 Carla er 30-40 og den anden hund var 50-60

  • #7   10. jan 2014 Jeg kan til stadighed undres over hvad det er for nogle mennesker der betaler unge og tydeligvis totalt Uerfarne børn for at lufte deres hunde/hvalpe smiley ..

    Asta, du skal forsøge at etablere kontakten til vovse, holde den i snor så den ikke bliver udsat for den slags oplevelser uden at du er der til at hjælpe. Hvis indkald ikke virker i denne slags situationer, skal vovse ikke være løs!
    Dette burde du vide når du vælger at modtage betaling for at tage ansvar for andres hunde.

    Hun er i øvrigt blevet rockerforskrækket over at møde en stor hund, helt alene uden ansvarlig hundefører til at hjælpe hende til at reagere hensigtsmæssigt!
    Tag snor på hende og stik hende en kiks hver gang i møder en fremmed hund og undgå steder hvor der er løse hunde!

    Og overvej så lige dit " erhverv" en gang til, alt i mens du selvfølgelig forklarer ejer om den uheldige oplevelse som du har påført vovse!


  • #8   10. jan 2014 Der er lige kommet en sort hund som hun var meget bange for,, og så kom der en berner sennen som hun lige skulle se an

  • #9   10. jan 2014 For det første, så smider du straks din telefon i lommen, og så koncentrerer du dig om at passe den hund, som nogen har overladt dig ansvaret for.
    Alt det her, det kan du finde ud af, når du kommer hjem.

    For det andet, så holder du altid snor på den hund, så den ikke kan løbe fra dig!


  • #10   10. jan 2014 Det her er første gang hun gør det. Jeg kender godt til hunde, og går med 1 anden hund. Nu står hun og kigger på den hund som forskrækkede hende. Men det ser også ud som om den er bange for hende. Hun plejer altid at komme også selv om der er en anden hund så følger hun mig overalt, det fleste hunde der er i den hundeskov jeg lufter Carla i er hvalpe som Carla elsker at lege med men så kommer hun også når jeg kalder.

  • #11   10. jan 2014 Hvorfor har du en hund du ikke ejer, løs??

  • #12   10. jan 2014 ts hvorfor har hunden ikke snor paa nar du ikke hat kontrol over den?

  • #13   10. jan 2014 ved hundens ejer godt du slipper hunden fri?


  • #14   10. jan 2014 Jeg koncentrerer også mig om Carla men det her er min veninde der skriver for mig.
    Og vil gerne lige høre hvornår er man så en uansvarlig hundelufter?? Når man ikke prøver så godt man kan og når man har været hundelufter i 5 år og kender til de fleste hunde her i området??
    Jeg synes selv jeg kender til hunde og ved hvad de har brug for, og er også blevet rost flere gange for at være sådan en god og ansvarlig hunde lufter


  • #15   10. jan 2014 Ja hundens ejer har sagt at jeg SKAL slippe den fri i hunde skove hvor man må have dem løse

  • #16   10. jan 2014 hjernedod hundejer saa

  • #17   10. jan 2014 man er uansvarlig hundelufter nar ens hund for daarlig oplevelser fordi man gaar med hovedet under armen

  • #18   10. jan 2014 Og normalt har jeg kontrol over hende

  • #19   10. jan 2014
    Hvis man er en ANSVARLIG og ERFAREN hundekyndig person så har man ikke behov for at stille et så himmelråbende dumt spørgsmål, som du gør i denne tråd smiley

    I øvrigt, hvis man kender til hunde og ved hvad de har behov for så slipper man ikke andres unghunde løs, med ubrugeligt indkald og overlader en vigtig del af socialiseringsprocessen til " Hovsa" møder med fremmede hunde og dermed udsætter vovse for at blive forskrækket og potentielt få adfærdsproblemer mht at møde fremmede/større hunde i fremtiden.

    Men fantastisk at der er folk der roser dig- det har jeg hørt skulle være så effektivt og enormt udviklende..
    Det var bare ALDRIG mig eller mine hunde der skulle møde dig med en af dine " kunder"....


  • #20   10. jan 2014 og hvem hulan bruger en 7 arrig til HUNDELUFTER?

  • #21   10. jan 2014 Men hun har altid haft gode oplevelser med mig og hun er rigtig glad for mig og heg er rigtig glad for hende

  • #22   10. jan 2014 og jeg tager paa om vinteren fordi jeg drikker vand

  • #24   10. jan 2014
    Ret skal være ret. Dette er ikke udelukkende TS der har kvajet sig!
    Der kunne sikkert skrives romaner om niveauet af dumhed hos de hundeejere der vælger at betro deres vovse til et BARN og dermed udsætte resten af DKs ansvarlige hundejere for at møde førstnævnte " ekvipage" på gader og stræder..

    Jeg fastholder min påstand om at hundeskove/friløbsområder burde ha en særlig afdeling for de elementer der tydeligvis er dummere end vådt bølgepap og i øvrigt har tilsvarende hundeforstand som en selvdød hamster der har ligget i solen i 14 dage i en hedebølge..

    Det her er IKKE udelukkende Astas fejl- det er bare ærgerligt at det kun er hende der udstiller sin dumhed herinde og dermed får " på puklen"..

    TS: få vovse i snor og GÅ tur med den!


  • #25   10. jan 2014 og hvad hjealper det du er glad for hundenog hun er for dig det har intet at gore med at du stadig er for uansvarlig til at tage ansvar for en hund,

  • #26   10. jan 2014 Er helt enig i det TurbuVovserne skriver. Det er ikke kun TS skyld.
    Selvfølgelig skulle hunden aldrig have fået lov til at løbe frit omkring, hvis man ikke kan kalde den til sig.
    Men det er bestemt også ejerens ansvar, hvis han/hun ved at hunden ikke kommer når man kalder, så har ejeren pligt til at hunden holdes i snor når den går tur, uanset om det så er i en hundeskov eller ej.


  • #28   10. jan 2014 Ejeren af Carla er da totalt hjernedød! Man giver simpelthen ikke en 12årig ansvar for sin hvalp. Man sørger dælme selv for opdragelse, træning og socialisering så man har HELT styr på hvad der sker hvornår. Det overlader man simpelthen ikke til et barn. Har man ikke tid eller lyst til den del så bør man simpelthen ikke have hund.
    Ydermere er der åbenbart betaling imellem parterne så forholdet må anses for forretningsmæssigt. Dvs. så må man forvente en vis proffesionalisme og ansvarstagen fra den der yder 'lufte-hund-servicen'. Det ser jeg ikke ske når man slipper en 5 mdr gammel - formegentlig forsigtig - hvalp løs - uanset hvad ejeren siger!!!! En hvalp, der bliver så skræmt at den stikker af fordi der en gang kommer en fremmed hund hen til den (med mindre det ligefrem er en hund der overfalder den), er en hvalp der har brug for positive oplevelser med venlige fremmede hunde og støtte fra sin fører. Den har IKKE brug for at blive sluppet løs i et frit løbs område og møde tilfældige mere eller mindre venlige fremmede hunde.
    Asta: Please lad nu være med at slippe hvalpen, selvom ejeren siger at du skal, og hold dig fra frit-løbsområder, når det ikke er din egen hund.


  • #29   10. jan 2014 Den stak jo ikke af på den måde som i måske tror. Den løb bare langt væk men havde stadig oversigt over hende, og havde jeg kaldt flere gange end jeg gjorde var hun sikkert også kommet med det samme.

    Ejeren af Carla er bestemt ikke hjernedød Mette Marie jeg synes ikke du kan skrive om folk som du ikke engang kender.
    Carla er en hvalp og hvalpe kommer i den alder hvor de vil undersøge flere ting og undersøge ejerens/lufterens grænser. Carla fik det altså fint efter 15 min hvor jeg havde gået lidt rundt med hende hvor hun havde lyst.

    Kimmie: Jeg var 8 da jeg startede som hundelufter. Jeg elskede også hunde da jeg var lille og da det var i mit sommerhus hvor der næsten aldrig gik andre hunde og ingen biler. Der luftede jeg en DSG han var enorm sød og børnevenlig og jeg havde ham tit med hjemme. Og var meget tit sammen med ejerne af denne hund. Vi lærte hinanden rigtig godt af kende.



  • #30   10. jan 2014 Du skriver:
    Den stak jo ikke af på den måde som i måske tror. Den løb bare langt væk men havde stadig oversigt over hende, og havde jeg kaldt flere gange end jeg gjorde var hun sikkert også kommet med det samme.

    Hvad hvis den sorte hund var løbet efter hende og havde bidt hende, jå måske endda bidt hende ihjæl. Mener du så stadig at du havde "oversigt" over situationen ?

    Hold den hund i snor så der ikke sker den noget. Og put nu den tlf i lommen og koncentrer dig om hunden. Det er det du får betaling for og ikke for at stå og skrive i hundegalleriet.
    Når du har afleveret hunden, såkan du tage telefonen op igen og skriv alt det du vil.

    Alle de undskyldninger du kommer med er ikke gangbare. De beviser bare mere og mere at du ikke burde have ansvar for en hund alene og at din viden ikke er så stor som du tror.


  • #32   10. jan 2014 Det kan godt være at du føler at du havde overblik over den, men du skrev jo lige netop at du ikke kunne kalde den til dig. Derfor burde den have været i snor.
    Før den overhovedet får lov at gå løs igen, skal den lære at komme når man kalder, og det er ejerens ansvar at lære den dette.
    Det går simpelthen ikke at den får lov til at gå løs, før der er styr på dette.


  • #33   10. jan 2014 Annesofie H: very well said!

  • #34   10. jan 2014 Den har jo lige netop allerede fået en dårlig oplevelse.
    Du kan sige til dem du møder i skoven at hund godt kan blive bange, hvis deres hund løber hen til den. Få dem til at holde deres hund tilbage, så det er din hund der går hen til dem og ikke omvendt. Så bliver mødet mellem din hund og den anden ikke så slemt.


  • #35   10. jan 2014 Ja og min bonus datter bliver 12 snart, min egen datter 9, ingen af dem går tur med hundene alene, de holder ikke engang hundene, når de er med mig ude og gå.
    Fordi man aldrig ved om der kommer en hund farene ud fra en have eller lign. og så vil jeg ikke have det er mine børn der står med snoren og ansvaret. Børn reagere ikke som voksne!


  • #36   10. jan 2014 Jeg synes ærlig talt ikke det er ok at hakke på en 12 årig der i bedste mening lufter en hund....
    Det er hundens ejer der har ansvar for hvem der håndterer hunden, og ikke pigens.
    Hvis ikke man kan stille et sådan spørgsmål her inde uden straks at blive overdænget med bebrejdelser, så er det godt nok ikke nogle særlig kompetente personer der rådgiver....
    Giv pigen et ordenligt svar på hendes spørgsmål og opret en anden tråd hvor I kan diskutere ansvarlighed generelt set.....


  • #37   10. jan 2014 Annesofie H: Der er faktisk kommet masser af konstruktiv kritik også fra dem der er 'stride tanter' - mig selv incl (snor på, møde med venlige fremmede hunde ) smiley Og nu er det jo ikke den første tråd fra Asta, hvor hun får udsat de hunde hun lufter for - lad os kalde det - knapt så heldige episoder. Og ja, man kunne jo bare flette næbbet og undgå at kommentere i Asta's tråde. Men altså det er en hvalp det går ud over, så har jeg lidt svært ved at tie stille. Jeg har intet imod at blive kaldt en strid tante, da det der foregår i min verden er himmelråbende dumt og uansvarligt. Rent juridisk er det så også en smule problematisk at betale en 12 årig for at have ansvar for sin hund.
    Asta: Jo, jeg vil faktisk tillade mig at kalde Carlas ejer for hjernedød også uden at kende vedkommende. Det er nemlig sådan et det bl.a. er ens handlinger der definere hvem man er og jeg synes faktisk det er temmelig dumt at lade en 12 årig lufte sin hvalp. Uanset hvor glad denne 12 årige er for hunden og hvor glad hunden er for den 12 årige!
    Hundeskove ville jeg holde mig langt væk fra med en hvalp, der ikke var min egen: Der kommer simpelthen for mange tumber, der har et rosenrødt billede af en stor flok lykkelige løse hunde, der bare leger i en stor lykkelig forening og at alle hunde bare er SÅÅÅÅÅ glade for hinande. Virkeligheden er at hundeskove/fritløbsområde er et mareridt for mange hunde.


  • #38   10. jan 2014 Jeg startede selv som hundelufter da jeg var 13, dette var for en kræftsyg dame, som jeg mødte på min avisrute.
    Vi faldt i snak og nogle måneder efter fik jeg lov til at lufte hendes hund, da hun ikke kunne selv og hun vidste hvor meget jeg ønskede mig en hund. Jeg gik med hende HVER dag efter jeg havde afleveret min aviser. Hun ville gerne betaler mig HVER gang, men dette takkede jeg nej tak til, da jeg gjorde det fordi jeg elskede det!

    En gang i mellem fik jeg så en 20'er jeg kunne snolde for i kiosken tæt ved.
    Jeg fik besked på, hvordan jeg skulle gå med hende på. Altid i venstre side, skulle sitte inden vi gik over vejen og sådan. Men IKKE uden snor, selvom hendes indkald var 100% perfekt, medmindre jeg var i lukkede områder med hende måtte jeg godt, uden andre hunde.

    Dette respekterede jeg, jeg kunne ALDRIG drømme om at gå uden snor med hende, eller udsætte hende for situationer, hun fandt ubehagelige.
    Hun hyggede sig bedst alene, uden andre hunde i MIT selvskab.
    Jeg gik med hende HVER dag til jeg blev 15. For da jeg blev 15, fik jeg nyt arbejde, men gik stadig med hende når jeg havde tid.

    Som erfaren hundelufter skal man kunne vurdere hvilke situationer, man kan tillade sig at udsætte hunden for.
    Og en lille hvalp, ville jeg aldrig gå uden snor med, ligemeget hvor perfekt dens indkald er. Hvad nu hvis hun kommer i løbetid og du vader rundt med hende i hundeskoven og hun bliver overrumlet af andre hunde?
    Der skal ikke meget til før man sætter ar på sjælen på en hvalp, såvel som en voksen hund.

    Jeg ville simpelthen ikke turde at gøre det. Hunden er DIT ansvar, når du går med hende. Hvad nu hvis hun var løbet væk? Blevet bidt af en anden hund? Eller endnu værre kørt over?


  • #41   10. jan 2014 Hvis I stadig har brug for at drøfte hvor uansvarlig I mener TS og ejer af hunden er.....så opret en ny tråd og drøft problemer generelt....!

  • #42   11. jan 2014 Nu kan jeg ikke lige nå at svare jer alle og skrive kommentarer men skriver lige det jeg kan.


    Birgitta L: Ja jeg har også tit veninder med, men jeg er en pige der er meget hyper så jeg har ikke rigtig nogle veninder der gider sidde på en bænk. Det kan godt ske jeg gør det i 5 min men ikke længere. Når jeg har veninder med træner vi lidt begge med hende og så løber vi ellers bare rundt.

    Annesofie H: Ja jeg synes de fleste herinde er lidt stride tanter, men det er mest noget jeg holder for mig selv, men synes også de er gode til at hjælpe for det meste. Jeg har helt ret i hvad du skriver om.
    Jeg går også tit i Bernstorff parken med Carla hvor der altid er en masse hunde, og der har hun ingen problemer, der fiser hun rundt og leger med alle der gider lege med hende.
    Dog er hun for det meste en lidt usikker hund, det var hun også da jeg begyndte at gå med hende, der var hun også meget usikker ved andre hunde. Men efter jeg er begyndt at lære hende rigtig godt af kende så er hun blevet mere og mere "åben".
    Og ikke så bange for andre hunde, kun lige idag smiley

    Birgitta:
    Hvilken aftale har I om, hvad du må og hvad du ikke må med Carla?
    -Jeg må ikke gå med hende særlig meget i parken da hun ikke bliver nok aktiveret og motioneret. Hun må ikke drikke af vandpytter. Jeg skal helst træne med hende på gå turene. Jeg må ikke stille hende uden foran en butik? Selvom jeg ikke kunne finde på det da jeg ikke går sådan nogle steder. Når der er andre mennesker der hvor vi går skal hun gå pænt.

    Går du tur med Carla fordi ejeren ikke er hjemme?
    Ejeren arbejder sent nogle gange så ja det er derfor.

    Får du penge for at gå tur med Carla?
    -Ja jeg får 40,- i timen. Men så får jeg så måneds løn sat ind på min konto


  • #44   11. jan 2014 Tusinde tak for svaret, se der var noget jeg kunne bruge !

    Sjovt du nævner det med bøger for har lige i sidste uge lånt en bog med hvad man kan lave med sin hund på gåture. Hun elsker bære rundt på pinde (de fleste gange) Men hun løber væk med dem. Det er kun bolde (ikke tennis bolde) som hun gider aflevere. Og hun aflevere kun pinde hvis jeg siger "Kiks" og så får hun så en.
    Min ene veninde hendes søster har også en hvalp, som hun træner med. Og hun ved også hvordan man træner med hvalpe og er meget glad for hunde. Og min anden veninde vil også gerne være hundelufter. Men det er mest for pengenes skyld. Hvilket jeg også gør lidt men mere fordi jeg elsker det. Og nogle gange går jeg med Carla en time ekstra gratis. (men kun de dage jeg har tid)


  • #45   11. jan 2014 Hvad mener du med nummeret til hvem? Til Carlas ejer eller hvad?

  • #48   14. jan 2014 Ja jeg har Carlas ejers nummer smiley

  • #50   14. jan 2014 Jeg går i en hundeskov hvor der ikke går særlig mange hunde, på en tur møder vi nok omkring 2-4 hunde. Det kommer self lidt an på tidspunktet .
    Så vi kan sagtens træne der for hvis vi går længere ind i skoven er der ingen


  • #52   15. jan 2014 Ja. Jeg fik snakket med Carlas ejer idag, hun sagde også at Carla var blevet lidt mere bange for hunde og mennesker. Men det skyldes mest at hun ikke er blevet klippet i lang tid så hun ser ikke så godt. Men hos Carlas ejer kommer Carla ikke altid når hun kalder. Så det er bare noget vi skal træne videre på

Kommentér på:
Bange for hund

Annonce