{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.291 visninger | Oprettet:

Få din hund i snor! {{forumTopicSubject}}

Hej HG.

Jeg har lige været ude og løbe med min labrador blanding. Vi løber igennem den her mose, som er et super dejligt område og delvist indhegnet - fordi der nok engang har gået får eller sådan noget smiley Det er IKKE en hundeskov, men kommunens område.

Jeg løber med min hund, uden snor, men når der kommer andre - med eller uden hund - så tager jeg min hund i snor. Dette gør jeg af flere årsager.
Hvis nu vedkommende som jeg møder er bange for hunde - hvem ved, de findes jo også - så kan vedkommende i det mindste se at jeg har hunden i snor.
Hvis nu vedkommende som jeg møder bare ikke kan lide hunde.
Samt jeg sikre mig at min hund ikke liiige skal hen og snuse til vedkommende, hvilket jeg godt kan forstå at nogen ikke har lyst til.
Og ja, hvis folk har hund med og jeg møder dem, tager jeg min hund i snor da jeg ikke kender den fremmede hund, og hvordan den er - samt måske hvilken påvirkning den hund har på min hund? Og det kan jo også være at vedkommende ikke mener at h*n hund skal hilse på andre hunde.
- der er jo mange grunde! smiley men ingen af grundene er at min hund er aggressiv, for det er han ikke! Han er en hel hanhund, og synes selv jeg har socialiseret ham godt i sin tid - har kun mødt en hund han ikke kunne lide og det var et meget specielt tilfælde.

Nå, men jeg løber så her i mosen, og jeg kan se at der kommer en person med 3 hunde - en person jeg tit har mødt. Han har 2 schæfere og 1 cockerspaniel. Han har den ene schæfer i snor - altid - den virker meget aggressiv, og andre som har mødt ham siger også at den ikke rigtig kan med andre hunde. Så uanset så har han den i snor. Men den anden schæfer og den lille cocker har han ikke i snor. Han gik så et sted, hvor man ikke kan gå en anden vej for at undgå ham. Han vælger så at gå lidt væk med schæferen i snor - fint nok for mig. Men de 2 andre, står bare og glor på mig og min hund, lige der hvor jeg er nød til og skal forbi - der er altså IKKE andre muligheder. Han kalder ikke på dem. Han lader dem bare stå. Jeg får Andy til at gå på plads, for at undgå de her andre hunde så meget som muligt. Men den lille cocker kan ikke lade være og kommer hen til os, da vi er lige ved siden af den. (inden vi kommer op på siden af den, er den virkelig slet ikke til at læse, jeg er virkelig bange for et angreb af den!) Det er faktisk 3. gang at hans hunde er ovre ved mig og min hund, hvor jeg har min hund i snor! Og de andre gange har den her cocker ikke været venligsindet.
Jeg vælger simpelthen at råbe som en gal over den her hund, for at håbe at den går sin vej - imens jeg sikkert men langsomt kommer væk fra stedet.
Da dette er 3. gang det sker, vælger jeg at råbe til manden: "Få snor på dit lort!" (Nej ikke verdens bedre vending, men jeg var fandme gal!) Og hans eneste sætning til mig var: "Jamen min hund har jo ikke gjort din hund noget!" Det var tydeligt at han var pisse ligeglad og mente at jeg bare var en sur kælling. (Fair nok, det var nok også sådan jeg opførte mig lige i situationen, fordi jeg var så gal.)

Men for f*nden da!
I min verden, kunne det lige så godt være min hund som var PISSE aggressiv, og bed hans hund - så skulle jeg jo nok få skylden?
Min hund er kun en blanding, jeg kan ikke bevise at der er de racer i ham, som jeg ved, så hvis min hund i forsvar bider hans lille cocker, så ved vi jo godt at det er min hund som sikkert bliver aflivet - selvom den ikke er aggressiv.
Jeg tror ikke min hund ville gøre den noget, for sådan er han generelt ikke - men hvis han nu gjorde! Hvem ved?

Nå, jeg ved godt at jeg ikke opførte mig eksemplarisk i situationen - besked modtaget. MEN, det er altså TREDJE GANG at hans hunde er ovre ved min hund og jeg, imens jeg har min hund i snor. Og nu synes jeg ganske enkelt at nok er nok. Så jeg har nu tænkt mig at sende ham et pænt skrevet brev, om at jeg at træt af at der kun er plads til ham i den her mose. Og at han burde få snor på sine hunde, hvis han ikke har kontrol over dem, hvilket han tydeligvis ikke har, da han ikke kan kalde de 2 hunde uden snor til sig, da jeg kommer med min hund. Jeg ønsker blot ikke at få min hund aflivet, hvis han vælger at forsvare sig, fordi han føler sig truet på nogen måde? Eller på anden vis det ender i et slagsmål.

Synes I at jeg overreagerer? Eller ville i bare accepterer den her slags sceneri gang på gang? Skal jeg bare accepterer at når jeg møder ham, så skal hans hunde op i både mit og min hunds ansigt?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Få din hund i snor!
  • #2   22. apr 2014 Maiken T

    Jeg er glad for at hører at du i det mindste ikke mener at jeg er helt gal på den. Ja, du har jo nok desværre ret.
    Jeg har ligesom også taget det stille og roligt de 2 andre gange og sagt at det var ok og at det kunne jo smutte osv., men synes bare at nu er det 3. gang, og det kan ikke passe at det smutter så ofte - så burde man få gjort noget ved det.

    Tak for dit input smiley og jeg er enig med dig, det er en sørgelig verden vi lever i, sommetider.


  • #3   22. apr 2014 Jeg har reageret nøjagtig som dig, når folk ikke kan tage hensyn til mine tøser i snor og mig. Jeg bliver noget så edder primitiv!!

  • #5   22. apr 2014 Jeg har ikke helt samme opfattelse af rådene herinde fra, som Maiken har.

    Jeg oplever til gengæld ofte, at folk er ligeså irriterede over løstgående hunde, som du er, og det er min opfattelse, at når folk råder til fx at sætte hegn, lufte et andet sted o.lign. så er det fordi de har erfaret, at 'problem-menneskerne' er uden for pædagogisk rækkevidde, så det vil alligevel ikke nytte noget.

    Jeg synes nu alligevel, at du skal sende ham et brev, evt. vedlagt paragraffen i hundeloven der siger, at man skal have kontrol over sine hunde, og så bede ham om at tage det til efterretning i fremtiden. Hvis det ikke hjælper, så er der vel i realiteten ikke ret mange andre muligheder, end at du 1) fortsætter med at sende breve/skælde ham ud når du møder ham, 2) lærer at leve med det eller 3) lufter hund et andet sted. Det er sørgeligt, at andre skal ødelægge et skønt naturområde på den måde, men der er for mig at se, ikke meget at gøre ved det - politiet kan du godt informere om det, men tror næppe de gør mere ved det, desværre.


  • #6   22. apr 2014 Jeg kan godt forstå du blev sur! Jeg forstår simpelthen ikke alle de mennesker der bare tror at deres hunde skal snakke med alle "for de kan med alle".
    Min hund kan ikke med alle, og er derfor også altid i snor, men den anden dag blev han overfaldet af løse hunde hele 2 gange på en dag, og ingen af gangene kom der nogen som helst respons fra ejernes side. Så jeg er også træt af løse hunde med dumme ejere.


  • #8   22. apr 2014 Sådan Maiken smiley enig!

  • #9   22. apr 2014 Maiken - Jeg kan slet ikke genkende det du skriver.
    Jeg synes primært folk er meget irriterede over løse hunde, og jeg synes sjældent jeg ser nogen herinde, der siger, at det ikke er noget problem. Og hvis der er, så får de huk.

    Altså her i byen er det intet problem, der er så få der går med hund her, så det gør ikke noget. De trælse er til at undgå. Men klart nok, at sådan er det ikke alle steder - men stederne findes da.

    Jeg er helt enig i, at det måske ikke er den bedste måde at gøre det på, jeg giver bare min opfattelse af, hvorfor folk skriver som de gør. :o)


  • #10   22. apr 2014 Men omvendt kan vi jo sidde nok så mange herinde og stemme i, at det da også er for dårligt, og vi kan stå nok så meget sammen om at ville stoppe den mentalitet. Men hvad hjælper det mon ts, når hun igen står ude i mosen og råber af manden? Det hjælper hende vel kun, hvis der er ligesindede omkring hende, og det ved vi jo egentlig ikke om der er. Så i stedet giver folk her på hg råd, som ts måske kan tage til sig og bruge nu og her - fx at lufte et andet sted, hvis hun ikke kan overbevise ham eller selv acceptere adfærden. Og ja, så kan det sagtens være, at hun ikke kan gå nogen stedet i fred for løse hunde, men det ved vi jo heller ikke noget om. Det kan jo lige så godt være, at ts kun har problemet med ham her, og at han primært lufter hund i mosen - og så vil det være let for ts at lufte hund andetsteds. Men vi ved det ikke.

  • #11   22. apr 2014 Du overreagere slet ikke. Selvf. skal man helst snakke pænt... Men sådan en ligeglad attitude er bare provokerende!!!

  • #13   23. apr 2014 Indrømmet jeg er lidt doven, men prøv at søge på ord som løse hunde, hunde uden snor, mødet med andre hunde osv., så vil du blive overdænget med 100% opbakning fra "rigtig mange af os andre", der har det på nøjagtig samme måde som dig! smiley

  • #14   23. apr 2014 Har du mulighed for at snakke med manden i stedet for at sende et brev? Så kan I få en dialog i gang. Det kan være, at han slet ikke har tænkt på hans løse hunde, som noget der kan give problemer.



  • #15   23. apr 2014 Jeg er ikke god til at konfrontere mennesker jeg ikke kender, så jeg havde nok ikke reageret på helt samme måde som dig, men havde råbt og skreget af ham inde i mit hoved.
    Det er bare ikke ok! Men det er jo nok desværre meget svært at få de ligeglade hundeejere til at forstå hvor træls det er.

    Jeg stod med lille bitte lucky (ca. 1 kg tung) som 4 mdrs, hvor der kom to store løse hunde farende hen til os. ejeren stod bare stille og kaldte, men de kom ikke. Så det endte med at jeg måtte tage Lucky op til mig, inden han blev rendt ned. smiley


  • #16   23. apr 2014 Tak for jeres mange indput, og glad for at hører at jeg ikke er alene om at synes at det ikke er ok, det som er sket gentagende gange nu.
    - Selvom min reaktion ikke var for pænt og det kunne jeg godt have gjort på en anden måde, det kan så være at jeg husker det til en anden gang.

    Ja, jeg har tænkt på at kontakte ham og snakke med ham ansigt til ansigt. Men jeg ønsker ikke at kører hjem til ham og hans hunde. Ønsker ikke en lukket dør i mit ansigt, og ønsker ikke på den måde at opsøge ham. Ellers møder jeg ham jo kun de der gange i mosen, hvor han altid har sine 3 hunde med, og ønsker ikke og stå og snakke imens han skal prøve at styre sine 3 hunde. (Da han jo sikkert mener at han ved alt hvad der er værd at vide om hundeopdragelse)
    Så - Lige nu er jeg ved at formulere et brev til manden, som jeg vil sende til ham, og håber så på at han læser det. Hvor jeg ganske enkelt vil bede ham om at holde sine hunde til sig selv, når jeg og min hund skal forbi (som jeg selvfølgelig også vil holde til mig selv) - og at jeg håber på den måde at der kan være plads til os alle sammen, og ikke kun ham og hans hunde.
    Jeg vil vedlægge alle mine kontakt oplysninger, samt skrive at han er velkommen til at kontakte mig, hvis han ønsker en dialog omkring emnet eller andet han ønsker at få uddybet mm. da jeg stadig ønsker at vi begge kan komme i mosen uden nogen sure miner.
    Ændre hans adfærd sig ikke efter det, vil jeg tage en snak med ham, ansigt til ansigt - og så må vi tage den derfra.


Kommentér på:
Få din hund i snor!

Annonce