{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.320 visninger | Oprettet:

Oscar B
Oscar B
Tilmeldt:
8. feb 2015
Følger: 2 Emner: 1 Svar: 8

Valg af hunderace {{forumTopicSubject}}

Hej Hundegalleri.

Jeg har oprettet sådan et emne før, men da jeg nu har større klarhed over min boligsituation, håber jeg, at I har lyst til at hjælpe igen.

Jeg er en ung fyr på 21 år. Jeg bor i en stueetagelejlighed i Liseleje, med indhegnet have. Jeg arbejder lige nu. Jeg har en kæreste, som formegentlig flytter ind i løbet af i år, hvis hun føler sig klar. Hun studerer lige nu og vil fortsat gøre det, når vi skal have hund.

Jeg er lige flyttet og vi snakker ikke en hund lige nu, måske engang i efteråret eller i det nye år, hvis alt falder i hak smiley

Vi er som sagt begge væk om formiddagen på arbejde og i skole, som så mange andre. Vi er ikke super aktive mennesker, men vi kan godt lide at gå ture og træne agility (når hunden er gammel nok) og lydighedstræning.
Vi vil selvfølgelig gå til hvalpetræning og hundetræning med hunden/hvalpen.

Lejligheden er ikke så stor, så vi søger en hund, som ikke er for klodset eller hyperaktiv. Vi er mest til mellemstore hunde, ikke små hunde. Det mindste vi har haft i tankerne er Shetland Sheepdog pga. sindet.

Vi ønsker en hund, som kan være på, når der sker noget og lærevillig, men som også kan slappe af og køle ned, når man er færdig. Det er meget vigtigt, at hunden kan med andre dyr, da vi har tamrotter.

Vi er okay med pelspeje (børstning, støvsugning o.lign.), men ville så vidt muligt gerne undgå klipning / trimning, dette skal dog ikke komme i vejen for den "perfekte" hund, så dette krav skal man ikke tage så tungt. smiley

Vi kunne godt tænke os en langhåret / semi-langhåret mellemstor hund.

Vi kan tilbyde
- Lejlighed i stueetage (ingen trapper)
- Indhegnet have
- Fast hvalpetræning, når hunden er hvalp
- Fast hundetræning, når den bliver ældre
- Daglige gåture, som alle hunde skal have
- En masse opmærksomhed og kærlighed i dagligdagen smiley
- Erfaring med hunde, vi er begge van til hunde, har begge haft hunde hos vores forældre, men er altid åbne overfor de nye metoder til at opdrage hund på

Har I nogle forslag? Spørg endelig, hvis jeg mangler noget.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Valg af hunderace
  • #1   8. feb 2015 en eurasier? Izabelles er bare sååå dejlige....

  • #5   8. feb 2015 Jeg ved godt, at det kan være lidt svært at specificere, men du siger at i "ikke er super aktive mennesker" men holder af at gå nogle gode ture og eventuelt agility. Kan du prøve at specificere det lidt? smiley altså, hvor lang tid gider i gå morgen, middag og aften, og hvor meget tid derudover vil i bruge på at træne den mentalt?

    Nu nævner i Sheltien, og det er ikke fordi at man overhovedet skal være SUPER aktiv, men den kræver en del motion og i hvert fald mental træning, hvilket man jo selvfølgelig skal være forberedt på smiley Vil i gerne have en samarbejdende race som Sheltien, hvor der ikke skal nær så meget motivation til som fx. hos nogle mere selvstændige racer? smiley


  • #6   8. feb 2015 Så skal I også være forberedt på, at sheltien kan larme helt vildt meget. Det er måske ikke en kvalitet, som foretrækkes ved en lejlighedshund

  • Oscar B
    Oscar B Tilmeldt:
    feb 2015

    Følger: 2 Emner: 1 Svar: 8
    #7   8. feb 2015 Vil Golden Retrieveren godt kunne lade rotterne være? De skulle jo helst ikke ende som frokost. smiley Og umiddelbart tænker jeg ikke på Golden som en meget elegant hund i forhold til agility, men det kan godt være jeg har et forkert billede af racen, i hovedet?

    Vi kunne rigtig godt tænke os en samarbejdsrace, som har meget motivation, for at lære. En kombination af fysisk motion og mental motion, vil fungere bedst til os. Når jeg siger, vi ikke er super aktive, mener jeg, at vi ikke skal ud og have en husky eller en border collie. Der er for meget drive til os... Ud over det, er min kæreste ellers helt forelsket i Border Collie, men den ville ikke trives.

    Vi vil gerne have en hund, som gerne VIL os, men er ikke afhængig af os. Altså ingen selskabs-racer. Dog tænker jeg også, at selvstændighed og selvtillid går hånd i hånd - min kærestes forældres hund (jagthund) er meget usikker og derved ikke særlig selvstændig, trods det modsatte ligger til racen. Det bunder nok i usikkerhed og det kan man vel sortere groft fra, ved at vælge en god opdrætter?

    30-60 minutter pr. tur morgen, middag og aften, men det kunne godt ske, at jeg kunne finde på en længere tur.. De 30 minutter pr. tur er i hvert fald minimum. Herudover har vi intentioner om, at hunden skal have sit foder ude i haven ved hvert måltid og snuse efter maden, da vi kun mener det gavner hunden at lave lidt for maden. smiley Mental / lydighedstræning er min kæreste glad for - hun kan utrolig godt lide, at bruge tid på at lære hunden tricks og derfor er en samarbejdsvillig hund at fortrække.

    Jeg håber dette var svar nok, ellers spørger I bare igen.


  • #8   8. feb 2015 Jeg tænkte noget japansk spids, kromfohrlænder, cavalier King Charles spaniel, pudel og sheltien..

  • #12   8. feb 2015 Når det nu er i begge studere vil jeg anbefalde i får en voksen hund til at starte med smiley da hvalpe kræver en hel del.

  • Oscar B
    Oscar B Tilmeldt:
    feb 2015

    Følger: 2 Emner: 1 Svar: 8
    #15   8. feb 2015 Har lige læst kort lidt om Japansk Spids og den lyder rigtig god, den har rigtig mange af de egenskaber vi søger. Vil læse videre omkring de racer, som bliver forslået smiley

  • Nicolai
    Nicolai Tilmeldt:
    apr 2014

    Svar: 26
    #16   8. feb 2015 Hvad med den islandske fårehund!
    - Det er en mellemstor hund med lang pels
    - Den er god med andre dyr. Generelt har den et venligt og imødekommende sind over for dyr såvel som mennesker (alle her på vejen er vilde med vores smiley )
    - Den har en tænd/sluk-knap. Den er "på" når familien er aktiv, og lægger sig til ro, når familien også er i ro.
    - Den ville elske agillity og gårture.
    - Det er en hyrdehund (vil lære og samarbejde), men tilhører FCI-gruppe 5, spidshund (selvstændigt sindelag). Dette giver en hund, der er vild med at arbejde, men samtidig har et selvstændigt sindelag.
    - Den skal ikke trimmes eller klippes. Pelsen er iøvrigt selvrensende.

    Det var så alle de superfede karakteristika ved racen.
    ________________________________

    Dog skal du lige være opmærksom på nogle ting:

    - den har et højt støjniveau. Gode vaner kan indlæres, men den vil altid "snakke"/brumme. Det er vigtigt at vide, inden man vælger racen.

    - Alene-hjemme-træning skal man være obs på. Dens enorme flokinstinkt gør, at godt kan have svært ved at lære det. Så bare tag det stille og roligt.

    - Nogle linjer i racen har tendens til egetkønsagression. Det er dog på ingen måde overrepræsenteret i avlen, og det er jo bare, at gå uden om de linjer.

    - Den har ulveklør. Ikke noget dårligt, de er fuldstændig uden betydning, man skal bare være obs på, at der altså lige er lidt ekstra negleklipning. Det ville være synd at glemme dem.


  • #18   8. feb 2015 Jeg tror en collie ville passe godt til jer, den er meget førerfikseret, elsker at træne og lære, er elegant og adræt, har en god mellemstørrelse, pelsen er lang ja, men rimelig nem at holde.

    profilbillede
  • #19   8. feb 2015 Jeg tror du skal passe på med spidshunde ,ang. dine rotter
    Jeg istemmer mig de andre Golden eller labben ,Eller en af hyrdehundene Jeg har selv en bla. af Tervuern / bordercollie Hun kunne aldrig finde på at gøre nogen dyr fortræd


  • Oscar B
    Oscar B Tilmeldt:
    feb 2015

    Følger: 2 Emner: 1 Svar: 8
    #21   8. feb 2015 Collien er også en favoritrace hos min kæreste, men jeg troede faktisk ikke, at den ville passe godt til os - der kan man bare se. smiley

    Alle forslag og erfaringer er velkommene, også hvis man ikke er enig i de andre forslag. Vi vil bare gerne lave det rette valg.


  • #23   8. feb 2015 Hvis I overvejer collie, så se kun efter linjer med godt temperament, og vær opmærksom på at der findes forskellige linjer, så udseendet kan variere en del.

  • #24   8. feb 2015 Ud fra hvad I beskriver, vil jeg tro at de fleste hunde, uden et stort aktivitetsniveau, vil kunne passe til jer.

    Du skriver, at I gerne vil have en hund, der kan lide at arbejde, men som stadig er selvstændig. Der tænker jeg hurtigt samojede. Det er godt nok en slædehund, som jo har ry for at være meget selvstændige, men samojeden ligger i den 'lette' ende - også mht. motion. Vores samojede elsker træning, når bare belønning er god, og hun trives med mindre aktivering, end hvad I tilbyder. Det eneste minus er, at de ikke bryder sig om særlig meget alenetid. De elsker alt og alle, og jeg vil tro, at de sagtens kan gå med jeres andre dyr. :o)

    Ellers er jeg meget enig i de andres forslag. :o) Det lyder til, at I har gjort jer nogle gode overvejelse omkring det, og er rimeligt afklarede med hvad I kan tilbyde. :o)


  • #26   8. feb 2015 Det er ikke alle hunde der lære at være renlig og kunne være alene hjemme uden problemer på 6 uger

  • Oscar B
    Oscar B Tilmeldt:
    feb 2015

    Følger: 2 Emner: 1 Svar: 8
    #27   8. feb 2015 Vi har overvejet en omplacerings-hund, hos den DKK specialklub, der nu passer til den race vi vælger. smiley

  • #28   8. feb 2015 Jeg kan ikke forstå du siger ingen selvskabs racer. Jeg agility med min Boston terrier og ja han vil mig gerne. Han går altid løs og er selvskab lille hund der gerne vil stimuleres mentalt samt fysiks. Jeg ved godt den ikk har lang pels. Den betegnes som en god lejlighedhund. Da de normalt ikk er gøende. Min gør kun når han bliver bange.
    Og var han opvokset med rotter havde han taget det med.
    Ellers tænker jeg en løwchen hvis pelsen skal være der. Synes det en sjov intelligent hund.
    Plus disse to racer er ikke ømskindet og vil meget gerne lave noget.


  • #29   8. feb 2015 CF - det var da en underlig udtalelse om collien????
    Mine collier er ikke opvokset med babyer eller små børn, men da vi fik børnebørn for 4 år siden, var der da ingen problemer, gider de ikke børnene går de da bare, men for det meste lægger de sig midt i det hele, for de har trods alt et behov for at prøve at holde styre på det hele.
    Her er et billede af min Frida der var 7-8 år, da billedet blev taget, hun er ikke opvokset med babyer eller små børn, men børnebørnene render hun da rund sammen med, for hun skal holde øje med det hele, det samme gælder for mine to andre hunde.
    Jeg vil ikke påstå, at man ikke kan finde eksemplarer af racen der ikke kan lide børn, men at sige det er et generelt problem synes jeg ikke er fair.


    profilbillede
  • #30   8. feb 2015 Desuden plejer de fleste hunde at holde snuden fra rotterne når de først har fået et hak i tuden af dem smiley

  • #31   8. feb 2015 Jeg tror ud fra jeres beskrivelse at en corgi også kunne passe fint til jer.

    Tag et kig her www.corgi.dk


  • #33   8. feb 2015 Kors i hytten altså !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • #36   8. feb 2015 Cecilie - Mon ikke der menes, at kæresten studere, og derfor har lang sommerferie. ;o)

  • #38   8. feb 2015 Det er jeg enig i.
    Men du skriver dette:
    "Er godt nok ikke mange i job der kan tage 6 ugers fri fordi de får en hvalp." - Hvortil jeg skriver, at der nok ikke hentydes til et job, men skoleferie. :o)


  • #40   8. feb 2015 Cecilie - Jeg snakker om at være ORDENLIGT inde i det.. Ellers kan træningen gå i vasken når man starter i skole igen..

  • #41   8. feb 2015 Men Beltane, ud fra den holdning, er der jo reelt ingen der er geeret til en hvalp. Ikke mange (ud over studerende) har 6 uger ferie, så hvem skulle kunne klare en hvalp, hvis ikke de 6 ugers ferie en studerende har er nok???

  • #43   8. feb 2015 Cecilie - Ah, okay, på den måde. :o) Det var bare ikke lige sådan jeg læste din kommentar. :o)

    Men ja, det kunne da være interessant at høre, hvad folk i job mon så skal gøre. Der er jo ikke lige 6 uger til rådighed, hvilket åbenbart ikke engang er nok, hvis man skal have en hvalp. :o)


  • #44   8. feb 2015 Næ men der forventer man jo heller ikke at hvalpen kan alt når man starter i skole igen

  • #46   8. feb 2015 Beltane: Man forventer vel generelt ikke at en hvalp kan alt når man starter i skole eller på arbejde igen??? Så kan absolut ikke se problemet i at være studerende med hvalp. Faktisk tvært i mod. Studerende kan nemmere holde fri, og har generelt mere ferie at planlægge ny hund ind i. Generelt har studerende mere "fritid" altså tid hvor de ikke er i skole, men hjemme med hunden, om der så er lektier osv. er jo lige gyldigt, for det da nemt at holde pause for at gå med vovse. Så for hvalpen er der da langt mindre alene tid når man starter i skole igen, end der ville være når man starter arbejde igen.
    Så som jeg ser det, er det da langt mere oplagt for en studerende at få hvalp, end der reelt er for en alm. arbejder.


  • #47   8. feb 2015 Studerende kan ikke nemmere holde fri, så kommer de bagud i pensum. Ud over lektier så kommer der jo læreplads osv hvor man skal koncentrere sig om at lære, hvorimod et arbejde kan man det mere på ryg raden.

  • #48   8. feb 2015 Betane: det var da en frygtelig gang pladder. Det er et minimum af alle uddannelser, hvor man skal i lære, og nej, du kommer ikke bagud i pensum, hvis du holder fri- pensum er det læsestof, som du skal igennem før eksamen, og det sidder du altså ikke og læser i undervisningen. Og ud over det så har de færreste videregående uddannelser mødepligt.
    Og hvad så hvis du skal lære eller udføre dit arbejde som du kan på rygraden? Hvad har det med hunden derhjemme at gøre?


  • #49   8. feb 2015 Men Beltane, nu er der vel heller ikke nogen her der forventer, at hunden kan det hele med det samme, vel?

    Jeg kan slet ikke se, hvorfor det skulle være en ulempe at få hund når man studere, fremfor når man arbejder. Som studerende har man sjældent fast mødetider fra fx 8-15 hver dag, men møder fx senere, får tidligere fri - eller har mulighed for at gøre det, fordi der typisk ikke er mødepligt på uddannelsen. Man har ofte også mere ferie og flere fridage/studiedage - og ja, dem bruger man på at læse, men man kan da sagtens tage pauser, for at gå med hunden. Jeg vil da klart foretrække at få hvalp som studerende, fremfor når jeg er i arbejde. Det giver meget mere frihed og plads til at tilgodese hundens behov. Det har man typisk ikke på en arbejdsplads.

    Hvad man så laver, når man er på arbejde - om man er i lære (hvilket langt fra er på alle uddannelser) eller er godt inde i rutinerne, er da helt ligegyldigt, i forhold til at tage sig af en hvalp.

    Ja sorry, men jeg kan overhovedet ikke se det. Det kommer nok også af, at jeg ikke rigtig forstår hvad det er du mener, med det du skriver. Det er enormt forvirrende, at læse dine indlæg igennem. :o)


  • #50   8. feb 2015 Hvad med at holde jer til emnet?

  • #51   8. feb 2015 Hvad med en whippet? De er ganske vist korthårede, men passer ellers rigtig godt til jeres beskrivelse smiley

    Omplaceringshund er en god idé, hvis de er blevet trænet og opdraget ordentligt af deres gamle ejer. For det kan godt være overraskende tidskrævende at træne hvalp og unghund. Taler af erfaring! smiley

    Rigtig meget held og lykke med hundefis smiley


  • #52   8. feb 2015 Kennelmor - Holder du dig selv til emnet, med den og et par af dine andre kommentarer? :o)

  • #54   9. feb 2015 Altså jeg tænker jo også collie når jeg læser startoplægget smiley
    Jeg købte selv hundehvalp dengang jeg var studerende. Hun var den af mine hunde, der suverænt fik den bedste socialisering osv. Jeg læste på landbohøjskolen og havde da nogle lange dage, men så sandelig også nogle korte dage. Mange dage sad jeg derhjemme med bøgerne og lavede opgaver eller skrev på en af de mange store projektopgaver. Så inden man meget katergorisk påstår at man ikke har til en hvalp som studerende så bør man da nok lige spørge ind til hvor meget tid pågældende bruger på studiet om dagen.
    Jeg har heller ikke altid haft mulighed for at tage en laaaaang ferie når jeg har fået hundehvalp og det er da gået godt alligevel. En af gangene var både drømmejobbet og drømmehvalpen, der altså samtid. Dvs. jeg stoppede på mit gamle job en fredag. Samme aften kørte jeg til Kalmar og hentede min hvalp. Holdt 14 dages ferie og startede så på nyt job. Pågældende hund blev da både renlig og velsocialiseret på helt normal tid og blev desuden min - til dato - bedste træningskammerat. Det jeg vil sige er at så længe det er velovervejet og man har en plan så tror jeg altså ikke at det kan gå helt galt uanset om man er studerende, hjemmegående eller har et karrierejob.


  • #57   9. feb 2015 Jeg har kendt mange både collier og labber og må som 'uvildig' tilstå at jeg umiddelbart synes at collies virker MEGET nemmere end labber. Og nej, det er altså ikke naturgivet at labber er 'perfekte' familiehunde smiley


  • #58   9. feb 2015 Hunderacer vil jeg ikke give jer med på vejen , det klare de andre lige så fint. Men jeg vil give jer et par ord , af de trælse, med på vejen.

    I er meget unge. 21 er ingen alder. Og en hund i køber nu vil være med i alle jeres livsfaser.
    Den vil være der når i bliver færdige med jeres studier, den vil være der når i skal flytte , den vil være der når i er syge, når i vil rejse, når i vil have børn, hvis i går fra hinanden: hvem skal have hunden osv osv. En hund er en stor forpligtigelse(særligt) i den alder. En hund er dejlig, men også en udgift. Både økonmomisk og socialt. En afbudsrejse kan f.eks være svær at tage med mindre i har nogen der vil passe den..
    Jeg var 19 da jeg købte hund. Jeg boede i hus, med en jeg troede var manden i mit liv. Jeg havde et arbejde jeg helt sikkert altid skulle have for det var jo drømme jobbet. Idag bor jeg i den anden ende af landet, med ham der rent faktisk ER manden i mit liv (den anden røg efter et års tid), jobbet.. ja lad mig sige det er MEGET langt fra hvad jeg lever af idag. Jeg har et barn og hunden jeg anskaffede mig dengang...? Ja, hun er nu 15 år og ligger og ligger ude i solen og spiser ben. En hund er en STOR forpligtigelse og ikke altid en nem ting at "bokse" med når man er ung.

    Siger ikke i skal lade være..blot tænke nogen år frem. smiley


  • #60   9. feb 2015 Zarah - du har så evigt ret smiley
    Jeg har selv haft hund hele mit liv - også da jeg studerede. Men jeg har altid prioriteret hundene og de venner jeg havde i hundekredse højere end fx studiekammerater. Jeg har aldrig gået på fredagsbar efter skolen om fredagen; der stod jo en hund hjemme på kolligiet og skulle ud og have sin eftermiddagstur. Jeg har kun yderst sjældent taget med i byen for hunden skulle jo ikke være alene om aftenen, når den havde været alene hele dagen. Og nej, billige afbudsrejser springer man ikke lige til med få dages varsel pga hunden.
    Jeg havde heldigvis mange venner gennem hundetræning, så det var ikke fordi jeg sad hjemme på kollegieværelset og kukkelurede sammen med vovse smiley


  • #61   9. feb 2015 Mette Marie: you and me Both smiley Men det er jo ikke sikkert alle er sådan indrettet.. Jeg var i den "heldige" situation at fra mit gymnasie kunne jeg se ned på hundetræningsbanen..tal om tortur! smiley Hvilket så også resulterede i at jeg en dag pakkede mit shit og meldte mig ud midt i en tysktime. smiley Resten er taget som enkelt fag hen af vejen smiley

  • Oscar B
    Oscar B Tilmeldt:
    feb 2015

    Følger: 2 Emner: 1 Svar: 8
    #62   9. feb 2015 Vi er fuldstændig klar over de "begrænsninger" det vil give at have hund. Nu er vi ikke typerne, som er meget ude - i hvert fald ikke steder, hvor hunden ikke kan komme med, så det anser vi ikke som et problem. Min kæreste studerer cirka 26 timer ugentligt og der vil derfor være god tid til at tilbringe tid med hunden resten af dagen smiley

    Collie, japansk spids og sheltie er dem vi gælder mest mod pt. Golden Retriever kunne også godt overvejes, jeg synes dog de kan virke ret store og klumsede, hvor de tre andre racer virker mere elegante i det.. Det kan være jeg tager fejl?

    Mange tak for alle budende. Vi er stadig ikke kommet på en endelig beslutning, men der er jo også god tid at tænke i. Vi glæder os meget til den dag, vi kan realisere drømmen om at få hund. smiley


  • #64   9. feb 2015 Tak Natalie.


  • #65   10. feb 2015 Vi har haft en Golden reteiver på vores AG hold - en smart model. Hun havde bestemt ingen problemer med at komme rundt.



  • Oscar B
    Oscar B Tilmeldt:
    feb 2015

    Følger: 2 Emner: 1 Svar: 8
    #67   10. feb 2015 Bugsy: Vi har fået lov til at have hund, her hvor vi bor nu. Desuden har vi også rotterne - så når vi leder efter bolig skal der i forvejen være husdyr tilladt (ikke i følge loven, men i følge udlejerne.. Og jeg gider ærlig talt ikke stå uden bolig, fordi jeg ikke var ærlig, at vi har tamrotter), så der er ikke meget forskel til dén situation smiley

  • #68   10. feb 2015 Burdyr er ikke husdyr smiley men det er rigtigt der er nogle steder de heller ikke vil burdyr.

    Et godt fif er ikke at spørge om man må holde rotter (så rynker folk på næsen og tænker det værste), men spørge om man må holde gnavere i bur smiley så tror de nemlig set er hamster, marsvin eller lign. smiley

    Jeg har desværre ingen rotter nu, men fik tilladelse til dem hvor jeg boede før, fordi jeg spurgte til gnavere i bur smiley


  • Oscar B
    Oscar B Tilmeldt:
    feb 2015

    Følger: 2 Emner: 1 Svar: 8
    #70   10. feb 2015 Beltane: Yeps, men folk spørger ALTID ind, hvilket burdyr det er, desværre. smiley

    Finkaninus: Desværre ikke. Rigtig mange udlejer, ser, at burdyr går under husdyr. Lovgivningsmæssigt gør det ikke, det ved vi godt, men vi vil simpelthen ikke tage chancen. smiley


  • #72   10. feb 2015 Jeg giver Bugsy ret Da jeg skulle flytte ,så jeg efter lejlighed ,inden jeg ville købe hus
    Men der var ingen hvor jeg måtte ha hund ,så ja så blev jeg bare nød til at købe hus


  • Oscar B
    Oscar B Tilmeldt:
    feb 2015

    Følger: 2 Emner: 1 Svar: 8
    #73   10. feb 2015 Der er vel også forskel på, hvilken region man bor i. Her er det meget svært, uanset om man har hund, kat, rotter, kanin eller marsvin - i hvert fald i det prisleje, som vi har kigget i. smiley

  • #75   10. feb 2015 Caroline: der er heller ingen der siger at man ikke kan. Vi er tilgengæld nogen der siger at det giver nogen udfordringer man skal være indstillet på at møde for at hunden ikke ender i en meget kedelig statestik som kastebold eller på dyrlægens bord fordi den er i vejen..

  • #77   10. feb 2015 Enig og det skriver os der skriver i tråden også. Men desværre er vi jo i mindretal.

  • #80   13. feb 2015 En Toller smiley

Kommentér på:
Valg af hunderace

Annonce