{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.248 visninger | Oprettet:

sofus B
sofus B
Tilmeldt:
18. jan 2014
Følger: 1 Emner: 3 Svar: 2

god vagt hund ? {{forumTopicSubject}}

Hej. Vi skal flytte ud i et hus nær en stor skov og lidt afsides. Min kone er ikke meget for at være alene der ude og derfor er vi på udkig efter en god vagt hund. Vi har allerede en lille gravhund han, men han er ikke til meget beskyttelse smiley hvad er jeres erfaring ?:)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  god vagt hund ?
  • #1   10. sep 2015 At i lige skal huske på, at en god vagthund er en god vagthund i alle henseender. Og ikke bare når der står en tyv foran huset smiley
    Hvad mener i med en god vagthund? Skal den bare kunne gø farligt ad andre eller hvad? Og hvad søger I i en hund? I kan ende med at stå med en alt, alt for stor mundfuld, hvis i bare kigger på at "den her hund er god til at holde vagt". Der er så meget mere at tage hensyn til.


  • #2   10. sep 2015 Gravhund er fine til beskyttelse. De giver ikke bare lige op

  • #4   10. sep 2015 Nu er der jo forskel på, om du vil have en hund, der alarmerer, eller en hund der også vil forsvare.

    Min egen pharaoh er enormt vagtsom, har altid antennerne ude og giver lyd, hvis noget er anderledes. Men konfrontation? Niks!


  • sofus B
    sofus B Tilmeldt:
    jan 2014

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 2
    #5   10. sep 2015 Det skal være en der kan æde en tyv:)
    Og en vi kan hygge os med. Vi er glade for de lange gå ture osv. Så en der kan det også smiley


  • #6   10. sep 2015 Det lyder som et virkeligt dårligt grundlag at anskaffe sig hund på. Jeg håber i har en særdeles god viden om hunde i bagagen, for det der kan altså ende rigtigt galt.

  • #7   10. sep 2015 Sofus, ønsker du virkelig at stå med en hund der kan æde en tyv? Du er godt klar over hvad sådan en kaliber af hund kræver?

    Og ønsker i virkelig endnu en hund? Ikke bare en god vagthund, for det kan i købe et alarmsystem til, men endnu en hund med alt hvad der følger med af udgifter, træning, energi osv? Vil jeres gravhund fungere med en større hund i huset?


  • #8   10. sep 2015 Hvor sociale er i ? Hvor tit får i gæster ? Har i børn, der evt vil have legekammerater med hjem ?
    I skal være opmærksomme på at den slags hunde der 'æder tyve' også gerne æder gæster.....


  • #10   10. sep 2015 Få en cane corso, en bullmastiff eller en broholmer. Held og lykke med at finde et sundt og mobilt eksemplar. Lykkes det har du en god vagthund, der er til at have for almindelige mennesker - læs de kræver ikke 10 timers aktivering i døgnet for at kunne fungere.

  • #11   10. sep 2015 En broholmer er da ret sund, så vidt jeg ved. Men jeg tror ærlig talt ikke den kan ret meget mere end at sige vov meget højt.

  • #16   10. sep 2015 Isabelle - den var vist grebet frit i luften. Rottweileren bider kun, hvis den er understimuleret eller udøver ressourceforsvar. Når det gælder rotten, kommer alle problemer så til gengæld ind under de to muligheder. smiley

    I samme kategori har vi også schæferen. Æder mindre - fælder mere. Your choice smiley


  • #17   10. sep 2015 Uanset hvilken hund i vælger, så er det jo altså ikke nok for en hund, bare at vade rundt på grunden og passe på.
    Schæfer og rottweiler der bliver forslået kræver noooget mere aktivering om dagen, og ikke hunde jeg på nogen måder vil anbefale.

    Jeg synes du/i skal overveje om i kan eller vil magte opgaven med en større hund, med røv i bukserne.
    Eller om det er et godt alarmsystem i skal investere i.


  • #18   10. sep 2015 Jeg ville udnytte gravhundens gø. Og så få alarm og overvågning i stedet for. Vi har alarm og overvågning og små selvskab racer

  • #22   10. sep 2015 Chili har en ret så lys gøen (fistel). Mange har sagt, at lyden ikke passer til det tykke hoved. smiley

  • #23   10. sep 2015 Lad dem da selv bestemme om de vil have en hund istedet for straks at overfalde ham med om han er klar over hvad den kræver og alverden. Han er nok klar over hvad en hund kræver når de i forvejen har en....


    Og med hensyn til at bo et sted man er utryg, det kan man jo være alle steder. Ikke alle mennesker er glade for at være alene når mørket falder på. Jeg har prist mig lykkelig for min Rottweilers beskyttelse op til flere gange.


  • #24   10. sep 2015 Glimrende for dig, Mia - Du kender også konsekvensen, hvis din hund nakker en indbrudstyv, postbuddet eller andre mennesker, ikke?


  • #27   10. sep 2015 Mon ikke tiden er kommet, hvor debatten lige skal ned på jorden igen? Hvorfor er udgangspunktet ofte, at ts er en retarderet 7 årig knægt? Det kunne være et helt almindeligt menneske, som gerne vil have den tryghed, en god hund kan give. Det er stadig ikke en videnskab at eje en hund, skønt man ud fra indlæggene ofte kunne forledes til at tro det.
    Her kommer tvivlen ikke nogen til gode. Hellere en uskyldig dømt, end en mistænkt der går fri.


  • #29   10. sep 2015 Har Dobermann og ingen af dem jeg har haft har gøet. Men ja, de er MEGET beskyttende, men man skal også lige sørge for og finde ud af hvad man går ind til FØR man anskaffer sig en.

  • #31   10. sep 2015 Jamen så lad dem da anskaffe sig en Riesenschnauzer, det er en flot hund der skulle være vagtsom og kunne klare de lange gåture som de vil ud på, win-win og det er jo ikke nogen videnskab smiley

  • #37   10. sep 2015 ...kender en der fik tømt lejligheden...undtagen lige Grand Danois'en....så det med den skræmmer folk er vist ikke helt sandt...

  • #39   10. sep 2015 Broholmeren vogter alene ved sin tilstedeværelse, størrelse og dybe og vedblivende gøen. De er territoriebevidste, men ikke territoriale. De går ikke på nogen og de bider ikke. Hvis nogen vores ikke kender ret godt, går igennem lågen og ind på gårdspladsen, løber de dem gøende i møde, og går ret tæt ved dem indtil en af os kommer og siger det er ok. Man kan sige, at de passer fremmede op, men de kunne ikke drømme om at være aggressive eller bide. Min tæve er dog lidt skarp. Broholmeren er nok den blideste og mildeste af de store vogtere. Og så er det faktisk en sund race, hvis man eller køber med DKK tavle.


  • #42   11. sep 2015 Men en rotte trives ikke med ikke at blive brugt .

  • #44   11. sep 2015 De har heller ikke sagt de vil. TS har bare sagt de vil have en vagthund.

  • #50   11. sep 2015 Det handler ikke om at man ikke skal have hund hvis man er utryg, men om at det er en skidt ide at anskaffe sig en hund fordi man er det.

    I min verden passer mennesker på hunde og ikke omvendt.
    Det er skønt at hunde siger vov når der er noget uvant, men derfra mener jeg at mennesket skal tage over.

    At have en vogtende race for at beskytte sit hjem føles for mig som overkill i DK - men er man som helhed glad for dem og ønsker dem er det jo en medfølgende egenskab - på godt og ondt.


  • #51   11. sep 2015 Så er jeg da lidt nysgerrig om hvordan i har trænet hunden til at passe på jer Mia?

  • #52   11. sep 2015 Jeg kan ikke lade være med at smile lidt af Birgittas kommentar om at Dobermann kan være ustyrlige og farlige uden uddannelse. Ustyrlig ja, farlig naaaarrhhhh smiley Racen er jo i lang tid blevet avlet væk fra det skarpe sind de engang havde. Langt de fleste moderne dobere er nogle lalleglade hoppebolde. Vagthundeegenskaberne i en moderne dober består mest i at der ikke skal ret meget lyd til før den råber op om det - og så i at den har et rygte for at være en god vagthund smiley Min ville bare opfatte en indbrudstyv som en gæst og sige 'HEEEIIIII du skal da have en krammer og et kæmpe slik midt i hovedet'. VI har haft et par tømmeren gående hele sommeren de kom, når vi var taget afsted på arbejde og Perle gik bare og hyggede sig med dem hele dagen og syntes det var fedt at slippe for at være alene hjemme.

  • #53   11. sep 2015 Vær obs på at hunden typisk skal være et par år gammel før den indtager "vagtrollen"

  • #54   11. sep 2015 Ib - ikke før den indtager rollen, men først da er den på toppen. Det er i øvrigt nok lidt forskelligt fra race til race. smiley

  • #55   11. sep 2015 Søren. Raceforskelle gør selvfølgelig også noget..
    Men hvor mange 4 mdr gamle hvalpe æder indbrudstyve ?

    Hvis man er utryg NU, så hjælper det jo ikke at Fido først er voksen nok til opgaven om flere måneder eller år


  • #56   11. sep 2015 Da mine ambuller var henholdsvis 7 og 8 mdr, så de i al fald så onde ud, at folk ikke bare turde gå ind. Før da gav vennerne af huset 1 bank og gik derpå ind uden at afvente svar. Det stoppede der. Om de var blevet bidt ved, vi af gode grunde ikke.
    En god vagthund skulle gerne virke også uden at bide. Jeg ønsker ikke en tyveknægt skambidt, jeg ønsker ham bare væk smiley


  • #57   11. sep 2015 et halvt år er længe hvis man er utryg og ambullerne må man desværre ikke længere anskaffe sig.
    Min dobermann var der absolut ingen vagthund i det første års tid..
    Herefter var han pænt effektiv.
    Hvis motivationen udelukkende er utryghed så er et alarmsystem både billigere og bedre.


  • #58   11. sep 2015 Den med alarmsystemet har jeg aldrig forstået. Går alarmen, ringer selskabet til dig og fortæller, at du muligvis har indbrud. Fedt, det havde jeg aldrig gættet. Jeg troede, de tre mænd med elefanthuer og boldtræ kom fra jehovas vidner. smiley

  • #59   11. sep 2015 Tyve tjekker sikkerheden i de huse de udvælger.
    tegn på god sikring så som nyere døre og vinduer, besværlige adgangs og flugtveje, overvågningskamera og alarm få dem gerne til at vælge et nemmere sted.

    selvfølgelig kan 42 tænder også være en del af det jeg synes bare der skal være mere end det som baggrund for at man ønsker sig en stor og krævende, potientielt farlig hund


  • #60   11. sep 2015 Nu spørger jeg nok lidt dumt. Men hvad er det der er så pokkers krævende ved de store vogtere ? Dem jeg har kendt igennem tiden (nogle Kuvasc'er, et par Maremmaer, en Sarplaninac og en Kangal - de to sidstnævnte var lang tid før de blev forbudte) har nu ikke krævet en hel masse aktivering. De har været brugt til det de var designet til (holde vagt på afsidesliggende ejendomme) og når jeg siger at jeg 'kendte' dem så er det en sandhed med modificationer smiley ; jeg kender/kendte ejerne. Men hundene havde jeg ingen omgang med; de har altid været lukket i hundegårdene når vi har været på besøg. De har ikke virket som hunde, der var understimulerede og ikke trivedes. De er blevet holdt forsvarligt. Dvs. bag hegn hvor de ikke kunne komme ud og så ikke fx postbuddet eller skraldemanden pludselig løb på dem. De har været til almindelig hvalpetræning. Som voksne fik de gåture og almindelig aktivering i som alle andre hunde, men altid i snor. Som voksne gik de fx ikke til træning, da det ikke sagde de hunde noget som helst. Man kan sagtens have store vogtere uden at man nødvendigsvis er en dårlig hundeejer der ikke har tænkt sig om. Men at man flytter langt ud på landet hvor den ene part ikke rigtig føler sig tryg kan godt undre mig ?

  • #61   11. sep 2015 Det er ikke de store vogtere der er et problem ift. træning/ aktivering. Det er racer som schæfer, rotte osv. Ved de store vogtere skal TS bare være obs på at de næppe er pjattede med gæster.

  • #62   11. sep 2015 Med krævende mener jeg ikke at de skal have timevis af aktivering smiley men at de er krævende på en anden måde end mange andre hunde. De er jo ikke blot fantastisk gode vagthunde når tyven står der og i de situationer man SELV vil have beskyttelse i - de er fantastisk gode vagthunde hele tiden.

  • #63   11. sep 2015 Vær opmærksom på at en hund med stort vagtgen kræver en stor ansvarsfølelse. Nova var f.eks ved at æde en VVSfyr der valgte at bare gå ind i vores bryggers da vi ikke var hjemme på trods af vi havde sagt han skulle lade være.
    Heldigvis for ham nåede han ud.

    Men en hund af den kaliber vil f.eks ikke acceptere at folk kan gå ind og ud og får i børn skal I være særligt obs med legekammerater.


  • #64   11. sep 2015 Det er bredt anerkendt, at anskaffe en hund som terapihund, hvis man har en lidt skrøbelig psyke. Eller for at frisere, pynte og gå på udstilling. Eller endog som erstatning for de børn, man har fravalgt.
    Men vil så gerne anskaffe en hund, fordi man gerne vil have den tryghed, det kan give, så er fanden løs i Laksegade. Jagt- og vagtevner er hele årsagen til, at man domesticerede hunden. Ikke for at den skulle ligge med sløjfer i håret og småfise i sofaen eller for at blive kaldt 'mors lille dreng'.
    Hvad sker der lige?


  • #65   11. sep 2015 Synes nu alle tre grunde er temmelig tåbelige, hvis det er den eneste grund til at man tager et dyr til sig.
    Ser ikke nogen forskel.



  • #68   11. sep 2015 I min fødeby boede en ældre enke i et stort lidt afsides liggende hus. Hun var alene, og mange af byens sladretasker undrede sig over, at hun turde bo der helt alene.
    Jamen Herdis er du aldrig bange for at bo alene?
    -Hvad skulle jeg være bange for?
    Der kunne jo komme en fremmed mand.
    -Det har jeg håbet på i snart 15år, det sker nok aldrig.
    Den gav genklang i byens indre missionske kredse. smiley


  • #69   11. sep 2015 Synes der er stor forskel om man skal have en hund, som bare skal afskrække, så er der rigtig mange muligheder.

    Eller man rent faktisk skal have en vogter.

    Vigtigt at man kigge på hvad ellers hunden skal bruges til og hvilke krav man har til den.
    Man kan sagtens finde en vogter som ikke kræver den vilde aktivering, dog skal man være ekstrem opmærksom på socialisering hele livet.


  • #70   11. sep 2015 Isabelle #66
    jf ts' svar i #5 ønsker de en hund der kan æde en tyv...
    Deraf mit ordvalg.


  • #71   11. sep 2015 Der er alt for meget "ulven kommer" over de hunde jeg har haft til at det ville være sundt at være afhængig af dem for tryghed.... Jeg mener - de er schæfere, de fortæller når der er elskovssyge pindsvin i haven og harer der passerer i gårdspladsen. Men kunne hurtigt blive ret paranoid smiley

  • #72   11. sep 2015 @CH - det er fuldstændig det samme med doberen smiley
    Og ja, det sker at man bliver vækket ved at køteren (der ligger midt sengen smiley ) bryder ud i at glam, der lyder somom der mindst står 30 rockere uden for vinduet. Man bliver jævnt forskrækket og er meget tæt på at kvæle den søde vovse, når man opdager at årsagen til hylet er en natsværmer der flakser 'underligt' på ruden smiley
    ... vi har mange rockerfasaner, terroristharer og bevæbnede rådyr med psykopatiske tendenser, hvis man spørger Perle smiley


  • #74   11. sep 2015 Vores rottweiler lyder også som Darth Vader i løbetid, så snart der er det mindste. En solsort der lander på hegnet, naboens unger på trampolinen osv

  • #77   11. sep 2015 Min første Dober tæve skræmte indsbrudstyve væk som 3-4 mdrs.
    Den næste tæve jeg havde ville jeg ikke lade fremmede gå ind til (og til sidst heller ikke mennesker hun kendte)..
    Det er et spørgsmål om linier.
    MEN en Dobermann der ikke bliver trænet bliver bims i låget.
    Og har du en af brugslinier kan den blive potentielt farlig hvis man ikke passer på. smiley
    Og det er ikke en hund jeg ville anbefale hvis man ikke er interesseret i et AKTIVT hundeliv. smiley


    profilbillede
  • #78   12. sep 2015 Helena: Nemlig! En dober hører til hos folk der vil være temmelig aktive med deres hund og ja, den trives absolut bedst med træning.
    Meeen jeg må jo have passet overordentlig godt på for min brugslinie-fidus virker ikke specielt farlig - snarere temmelig lalleglad smiley smiley smiley Hun er særdeles venlig og for hende er 'en remmet en ven hun endnu ikke har mødt'. Men ja, passer jeg ikke på så får hun gerne revet folk med sine store negle, givet dem et blåt øje med næsen eller slikket dem i hele femøren i sin iver for at sige HEEEEEIIIII smiley


  • #81   13. sep 2015 Vark - man skal tænke sig godt om. Jeg kender een, der fravalgte en vagthund for i stedet at købe et alarmsystem. Ikke særlig klogt. Allerede 3 dage efter det famøse valg/fravalg sprang tandremmen på bilen.
    Jeg havde advaret mod, at lignende ting kunne ske. Selv om der også var fordele. Biltyven måtte gå med uforrettet sag. smiley


  • #82   13. sep 2015 Undskyld OT TS, jeg ved desværre ikke nok om vagthunde, til at hjælpe dig i din søgen.

    Men Birgitta, jeg er en ung pige med angst og er skide utryg ved at være alene når det er mørkt, som i seriøst utryg. Jeg har to hunde. Neeej det er da ikke to store vagthunde, men de giver altså lyd, for det er alarmhunde. Nej de kan ikke gøre en skid, hvis der faktisk kom en tyv eller lign. MEN de hjælper mig helt vildt, og giver mig tryghed. Også selvom det er mig der passer på dem, men de giver mig alarm, og hjælper mig bare ved at de er der.
    Skulle jeg så ikke have mine hunde? smiley


  • #84   13. sep 2015 Til rette vedkommende
    Husk at bruge vandbaseret maling, når du maler fanden på væggen! I dag fås det i ganske fornuftig kvalitet, der faktisk overflødiggør alkydmaling. smiley


  • #86   13. sep 2015 Hvad glæde har man af en god maling, hvis man bare sidder og taler/tænker sort som følge af malersyndrom? smiley

  • #89   13. sep 2015 Der er en af vores maller, der æder hovede og r.. af enhver, der kommer ind på matriklen. De 4 andre er jeg lidt i tvivl om ville gøre noget som helst ?

    Hvis jeg var tilpas utryg ville jeg købe en af de ulovlige - fila, eller noget i den stil - og sige at det var en blanding af skt. bernhard og golden retriever ... eller noget ...

    Tror man skal over i sådan en, for at være sikker på at spætten hakker når det er påkrævet ...


  • #90   13. sep 2015 Martine - ja eller mastino napoletano, der kan løbe en 100m på under et minut. Men som tingenes tilstand er i spadseredragteland, skal man nok være heldig for at finde en, der kan løbe 100m overhovedet. smiley

  • #92   14. sep 2015 Haha, min gør sgu heller ik noget, med mindre folk er truende... ELLER er en mærkelig mand der vil kontakte nogen venners 2 årige datter smiley


  • #93   16. sep 2015 Jackie var alarmhund, hun reagerede på den mindste lyd, der var heller ingen tvivl om at hun havde ædt en indbrudstyv, der ville kun have været et par tøjrester til at putte i skraldespanden tilbage smiley

    Dana er vagthund, hun kommer stormende, og lander foran døren med et bump, for at virke mere truende, og hun rejser pelsen på den første halvdel, så den stritter som et pindsvin, altså på en del af ryggen og siderne, så hun virker meget større fortil og meget slank bagtil, lidt løveagtigt.
    Derfra hvis folk prøver at forsætte, bliver der markeret at de skal blive der, indtil VI har givet tilladelse til at de gerne må komme ind.
    Enhver fremmed evt mulig tyv bliver holdt stangen.
    Men kom der en virkelig forbryder eller tyveknægt, som evt slog ud efter hende, så ved jeg faktisk ikke om hun ville have gods nok til at holde stand.
    Det har vi heldigvis ikke oplevet endnu.


Kommentér på:
god vagt hund ?

Annonce