{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.602 visninger | Oprettet:

Hund - for hvis skyld??? {{forumTopicSubject}}

Sååå blev hun forarget nok til endnu et indlæg...

Starter med at spørge - er det for din eller hundens skyld at DU har hund??

Spørger om dette, da jeg gang på gang falder over tråde der omhandler:

fejlkøb - vidste ikk en jagthund ville jage mine høns!? bliver den SÅ stor?! iihh hvor en schæfer larmer!

uvidenhed - socialiseres? træning? lederskab? aktivering?

ugidelighed - kræver for meget tid! vil hellere rejse! har fået ny kæreste!

Jeg kan ikke lade være med at tænke over hvilke tanker JEG havde gjort mig inden jeg anskaffede mig en hund..

1. Hvad kan jeg tilbyde i tid og plads?

2. Hvad forventer jeg af hunden?

3. Har jeg råd?

4. Vil jeg det her 10+ år?

5. Ved jeg nok om hunde til at anskaffe mig en?
(pasning, tæning, sundhed osv osv)

Efter nøje overvejelse er det så et spørgsmål om valg af race...

Hunde er forskellige, og det er ikke altid den mest populære eller den man synes er smukkest, sødest eller blødeste der passer til lige DIG..

Jeg vælger hund ud fra hundens egenskaber og psyke.
- Jeg elsker at træne og lægger mange timer i hunden og synes det er FANTASTISK hvor meget de er i stand til at lære..
Jeg vil have en intilligent, energisk, stærk og adræt hund - den passer til mig, og jeg ved jeg kan give den det den behøver for at trives !!

Som sagt - hunde er forskellige !!!
- Når man vælger hund ser man bort fra farve og popularitet og kigger på sit eget liv og DEREFTER race !

Det store spørgsmål - HVAD VIL DU BRUGE DEN TIL???

De fleste racer er fremavlet til at kunne bruges til noget..
Her er lidt hjælp..

Ligge og putte på sofaen?? - Køb en kat!

Klæde ud i tøj?? - Køb en dukke!

Se faaaarlig ud?? - Find en dræbersnegl.. De er gratis!

Bare til selskab??? - Køb en kat!

Ved valg af race er der jo meget at tænke over..

- hvor stor må hunden være?

- hvor meget tid har jeg? både til træning, men også hvor længe er jeg væk hjemmefra? (job, skole, fritidsinteresser, venner osv osv)

- hvad kan jeg tilbyde i form af stimulering, træning, aktivering, socialisering?

- hvordan ser mit liv ud? KAN jeg have hund 10+ år frem?

Når man så har fundet racen der passer til ens liv, temprement og økonomi skal man så sætte sig ind i den race / type hund..
- for igen.. HUNDE ER IKKE ENS!

Synes det er forkasteligt når der kommer tråde fra folk der HAR købt en hvalp og DEREFTER søger oplysninger om racen.. Øøøøhhh har du købt en hund uden at vide hvad den skal bruges til da??

Værre endnu er det nu ( i mine øjne ) når der kommer tråde som:

Anene-hjemme-træning?? Hvordan?

Hvordan aktiverer jeg min hvalp?

Lederskab?

Dominans?

Træning af hvalp?

Fodring af hvalp?

Tænk sig.. Alle disse mennesker har anskaffet sig en hund, men ved ikke hvordan de passer den og sørger for den får de rette oplevelser og stimuleres nok (eller overhovedet!!!)..

En hund er et levende væsen der som mennesker har brug for forskellige ting for at trives..

Tænk dig om før du falder for de brune hundeøjne og den bløde pels - hunde har brug for mere end kiks og dyre halsbånd.. MEGET mere !!

For mig er det vigtigt, at min hund har det bedst muligt - både fysisk og psykisk, at jeg ved hvordan jeg giver min hund de bedste oplevelser; at den ved den kan stole på mig - og at jeg stoler på den..

Jeg har hund, selvfølgelig for min egen skyld da det er et dejligt dyr, men sgu mest for hundens skyld !!

En lang smørre - sikkert noget værre vrøvl, klokken har været sengetid jo *GG*, men budskabet er kort og ligetil..

Vælg hund for hundens skyld - fordi DU kan tilbyde DEN hund det den KRÆVER for at trives..

Be om =)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hund - for hvis skyld???
  • #1   14. okt 2006 smutter i seng nu.. men kigger ind senere på dagen ; )

  • #2   14. okt 2006 Av, den var svær..........hmmmmmmm.

    Jeg købte hund for mine børns skyld (men mest fordi JEG var parat til at have hund de næste 18år)

    Jeg rejser aldrig, er stort set altid hjemme og da mine 3 døtre var i teenageren.....ved alle hvor meget de er hjemme.....smil.

    Og skal jeg være helt ærlig, er jeg syg af en invaliderende sygdom, der gør at mine kræfter hurtigt slipper op og jeg går dårligt...........hmmm, hvilke dyr passer så bedst til mig?? For jeg trænger til selskab!!

    En stor hund kan jeg ikke magte.......kat har jeg haft og hun var sg sin egen....ingen putteri der........smil.

    Hvad så........ja så faldt jeg over chihuahuaen og som de fleste ved, er de meget nemme at ha og kræver ik det store......Lige hvad jeg ka magte........smil... med hensyn til luftning og aktivering.

    Så, ja Nina....jeg fik hund for min skyld og ikke hundens, men syntes nu nok de begge har det godt og blir aktiveret. Og så har de meget glæde af hinanden, når mine kræfter slipper op........


  • #3   14. okt 2006 Bravo Nina.

  • #4   14. okt 2006 Super godt skrevet Nina ;o)

    Og Mads.....Helt enig:o)

    Det eneste jeg vil tilføje er, at hvis man gør sit forarbejde godt inden man får hund bliver det en fantastisk oplevelse, hvis man ikke gør, bliver det et meget hårdt og til tider et meget surt "job".


  • #5   14. okt 2006 Santa............selvfølgelig skal man starte et sted......og ingen starter som prof. hundeejere..........alle har været nybegyndere og hvad der til hører.
    Men der er forskel på nybegyndere........

    Der er dem som får hund fordi deres veninde har en og så kunne det da være hyggeligt........køber bare en hund uden tanke for hvad det egentlig indebærer.

    Så er der dem som vanvittig gerne vil have en hund, men som måske ikke ved så forfærdelig meget om det......men er villig til at knokle for det og sætte sig ind i tingene INDEN de får hunden.......og det er ikke alt man kan sætte sig ind i inden.......noget kommer hen af vejen.....for hvis man ikke ved så meget om hundehold, så kan man jo heller ikke vide hvad man kan blive udsat for ;o)





  • #6   14. okt 2006 Jeg fik Maj fordi JEG ville have hund.. Købte hende fordi både min far, min kæreste og jeg går på jagt og hendes forældre var fremragende jagthunde, hvilken Maj så ikke har det ville gen for - desværre *gg* Men hun nyder at komme med alligevel..

    Valgte en labrador, da det er en hund jeg ikk kan snuble over, træde på, knuse knoglerne på når jeg krammer hende. Og fordi det var en race jeg har haft i 17 år i forvejen.

    Bor på landet, så ofte hun render ude det meste af dagen og aktivere som regel sig selv - ellers skal hun nok sige til i hvert fald.. Og netop det at jeg bor på landet gør at jeg også ville have hund.. For her er altså MEGET mørkt og øde om vinteren...

    Derfor har jeg Majski-pigen


  • #7   14. okt 2006 Hunden kan jo ikke vælge ejer, hvis den kunne det, så var der ikke ret mange hundeejer, men meget få,.

    Så det er jo mennesket der bestemmer om man skal have hund eller ej.

    Vi vælger hunden, fordi man er interseret i den, i den sport som man kan dyrke og deltage i.

    Desværre er der mange som først får øjene op, når de bliver afvist fra diverse klubber mm, på grund af at der ikke er nogen DDK stamtave på kræget.


  • #8   14. okt 2006 Mads Jeg mener du har fat i noget af det rigtige. Jeg har kigget mange annoncer, og det et ofte (selvfølgelig ikke altid) helt unge mennesker. Det er desværre blevet mode blandt de helt unge at få hund, men de skal altså også aktiveres selv om man har været i byen dagen før. Som træner oplever jeg 2 typer af de unge, nemlig de der er meget seriøse med deres hund og gerne ender på konkurrenceholdene og så de der har købt impulsivt og som meget hurtigt falder fra igen når de finder ud af hvad det egentlig koster af tid at give hunden en god og aktiv tilværelse. Da jeg købte min første Landseer brugte jeg over et år til at skaffe informationer og tage på udstillinger og snakke med Landseer-ejere. Derefter tog det mig igen over et år før jeg fik den rigtige hvalp. Så - slå koldt vand i blodet før i køber en hund. Lån evt. en kammerats hund i nogle dage og se hvordan det er når hunden skal ud og gå søndag morgen, hvor man er kommet sent hjem fra byen, og også skal ud selv om himmel og jord står i et.

  • #9   14. okt 2006 Jamen, jeg har da hund for min skyld, ligesom når folk får børn,så mener jeg da osse, at det er for deres egen skyld.

    Men Nina, alle de overnstående ting som du beskriver i forhold til hundekøb, dem havde min mand og jeg brugt meget lang tid på at overvejde.
    Desuden havde vi opdrætter enormt meget i ryggen , hun lånte os forskellige bøger og hjalp med alle de spørgsmål vi kunne have.
    Ikke nok med det, hun stod i den første tid på pinde for hvert eneste spørgsmål vi kunne have, damm jeg kimede den stakkels kvinde ned, men samtidig er de nogle af vores bedste venner, så det gik uden problemer.

    men jeg vil give dig ret i dit indlæg, jeg syntes at for få tænker nok over hvad det vil betyde at få hund og hvilke ting der skal tages stilling til.



  • #10   14. okt 2006 Og mads, jeg er fuldstændig enig med dig.

  • #11   14. okt 2006 Mon ikke de fleste af os har hunde af egoistiske årsager?
    Og mon ikke de fleste nybagte hundeejere vokser med opgaven, men det er da rigtigt at chancerne for et vellykket hundehold forbedres ved et være funderet på et realistisk billede af hund, såvel som potentiel ejer. Og der vil jeg tillægge alle der producerer hunde et medansvar. Dels bekymrer det mig, at mange tæveejere synes, at netop deres hund "skal have lov til at få hvalpe". Uanset hvad hun er skruet sammen af. Og hvordan får man lige et realistisk billede af en hund, indeholdende drifter fra flere racer?
    Samt fænomenet "modehunde", hvor folk køber hund af de forkerte årsager, ligesom der avles på alt i de racer, bare der er puls. Simpelthen fordi de kan sælges.


  • #12   14. okt 2006 har skrevet itl dig på din profil

  • #13   14. okt 2006 rigtigt fedt indlæg. . . smiley Der er rigtig mange mennesker der ikke tænker over de ting. . Hvad det vil sige at ha en hund. . . smiley Jeg har da også købt hund på grund af mig selv smiley Fordi det giver mig glæde i hverdagen. . Men som sagt vi starter ikke som prof. . Men man bliver sku nød til at sætte sig ind i raen og hvad dens behov er smiley Nu har mig og min kæreste en Golden og sådan en hund har jeg aldrig haft før. . Og må da indrømme pu ha de skal aktiveres meget end jeg endeligt regnede med. . Før havde jeg en amr. bulldog og de kræver ikke så meget som en golden :). . . Men omvendt så ved jeg at før savnede jeg en hund man kunne mærke var til stede og det kan jeg nu smiley Jeg ved en golden skal ha masse af motion og skal aktiveres. . . Så det gør jeg med glæde og jeg er nu blevet så bidt af denne race at jeg må have flere når vi flytter på landet :). . . . Men jaa.... nina smiley jeg undre mig over mange af de tråde der nogen gange er herinde. . .:)

    Men skide godt indlæg:)


  • #14   14. okt 2006 man er nød til at aktivere hunden efter hvad den er avlet til.. det er fx utrolig stressende for en hyrdehund, ikke at have noget at vogte, da det jo er det den er avlet til..

    man skal ikke bare går hen og købe en bestemt race fordi man synes den er flot og egentlig ikke kender andet til den


  • #15   14. okt 2006 Sååååå er jeg tilbage =)

    Send det til BT?? ææææhhhh.. nu ser vi lige *GG*
    Måske, men så skal det om skrives, så det ikk er så rodet og skrevet med søvnige øjne *ss*

    Om en kat vil ligge på sofaen og putte er der meget delte meninger om- jeg har kat og den vil meeeeeget gerne =)
    - Men ja.. der er OGSÅ forskel på katte, så køb en BAMSE ; )

    Maxie - ked af at høre om din sygdom =(
    Selvfølgelig er det dig velundt at du skal have selskab nu dine børn ikke er hjemme mere - ellers bliver du jo ensom (og sær *GG*)..
    Vi har alle hunde efter forskellige overvejelser, og du har i det mindste sat dig ind i hvilken race der ville trives nu du ikke er så fandens aktiv - takker guderne for du ikk var faldet for en border collie ; )

    Jeg har ikke lavet indlægget for at sidde og vurdere om i hver især burde have hund, men mere for at få øjnene op på de hundeejere der har købt sig lidt status, og som ikke er klar over at hunde har behov..

    Det bringer mig til Santa Fe´s udtalelse: Det er ikke et menneske, det er et dyr!

    JA!!!!! Det er det nemlig.. Og dyr har ikke de samme værdier som mennesker.. Den er ligeglad med om snoren har kostet 5000 kr, den vil bare gerne ud og gå.. Den tænker ikke videre over om den har en kasse med et tæppe eller en sofa til 10.000 kr at sove i.. bare den ikk fryser er den tilfreds..

    Hunde har basale behov som mad, vand og husly (ligesom alle levende væsner), og for at en hund trives skal der lige lidt ekstra til.. (socialt, mentalt, fysisk osv)
    Det eneste man skal tage i betragtning inden man anskaffer sig en hund er - DET ER EN HUND ! et levende væsen med behov og instinkter.. Sæt dig ind i hvad en HUND er, for det er ikke en bamse, dukke, barn, hamster eller hvad de nu bliver sammenlignet med / købt for at være..

    En hund er en HUND - hverken mere eller mindre..


  • #16   14. okt 2006 Vi får vel alle hund af egoistke grunde. Vi får dem fordi vi gerne vil have dem, det er ikke hunden der vil have os.

    Når vi nu vælger at påtage os ansvaret for sådan et levende væsen, om det er en kat til at have liggende på sofaen (katte kræver faktisk også arbejde) eller om det er en vandrende pind eller at få et barn (som det trods alt ikke er tilladt at aflive hvis det fødes med defekter eller har en mental fortyrrelse (men så er det jo bare forældrene der har behandlet det forkert)). Men så har har uanset type konsekvenser. Man bliver forpligtet til at tage sig af det og give den det den har behov for, foder, aktivering, tryghed ect.

    Det er svært at spå, især om fremtiden, så man kan kun satste på at der ikke sker noget der gør at man en dag må tage afsked med sit, forhåbenligt, højt elskede kæledyr, men man kan gøre alt hvad man kan for at forberede sig på det at have dyr.

    Jeg mener personligt at man burde have et slags kørekort for at måtte anskaffe sig et dyr, og sådan et kort skulle være pænt dyrt at anskaffe sig. Det i håb om at undgå nogle af de der impulskøb, og for at sikre sig at man har taget stilling til hundhandlere og kattefabrikker ect.



  • #17   14. okt 2006 Pauseklovn - Jaaaa.. vi vælger hunden, men ved vi HVAD vi vælger? det er det der er det store spørgsmål..

    Jeg har valgt at have hund frem for feks hest.. jeg elsker heste, men jeg har ikke tid til at være væk hjemmefra i 4 timer om dagen.. så kan jeg ike have en hest jo.. (gider egentlig heller ikke muge ud og i stalden om vinteren længere *GG*)

    Fint vi får dyr for vores egen skyld, men der ER grunde der ikke er acceptable i mine øjne..

    Jeg bliver rystet når jeg møder en hundeejer (både unge som ældre) der tror deres hund er homo når den humper alt på sin vej..
    Det mindste man kan gøre er vel at sætte sig bare en smule ind i det dyr man har anskaffet sig..
    - Man giver jo heller ikk fisk sovs og karttofler, vel?


  • #18   14. okt 2006 Hold kæft et latterligt spørgsmål , HVAD SKAL DU BRUGE DEN TIL !

    De svar du komme kunne man sætte bag på et hvert spørgsmål !


  • #19   14. okt 2006 super godt indlæg Nina:-)
    Jeg fik min hund efter vores familiehund var død af alderdom.......
    Jeg lånte en masse bøger om de forskellige racer, for jeg besluttede mig.
    Jeg ELSKER at træne med min hund, og se hvor hurtigt han lærer det:-)
    Jeg opgir også glædelig en tur i byen, hvis hunden ikke kan blive passet.


  • #20   14. okt 2006 Jeg har hund for MIN skyld. Der var andre der ville kunne give Nala et lige så godt hjem. Det var ikke hende der ringede og bad mig om at hente hende, det var MIG der valgte at tage hende...

    Race messigt, så passer hun meget godt ind her. Hun er aktiv når snoren bliver taget frem, men eller lunter hun rundt, eller ligger og hygger sig med et ben.

    Lederskab, ja, min bulldog er ikke slem, så det er ikke det vilde lederskab vi øver herhjemme. Vi har nogle regler, og de bliver ikke overtrådt. Når vi leger, bestemmer JEG hvornår vi starter og slutter....

    Men det er stadig for min egen skyld jeg har hund...


  • #21   14. okt 2006 *nina* Jaaaa.. vi vælger hunden, men ved vi HVAD vi vælger? det er det der er det store spørgsmål..

    Nu vidste du jo ikke hvad du egentligt fik, da vi hentede Kaoz. Jo, racerne, men intet om hvordan han var. Vi snakkede da mange fordele udlemper på vej op i det mørke, men blev jo ikke klogere. Det var jo kun en masse hvis'er....


  • #22   14. okt 2006 geo - jeg vidste jeg fik en utrænet hund med masser af energi... og det har jeg gjort mit for at efterkomme..
    jeg har ikke hentet en sofapude og derfor skal han ikke ligge til pynt i min sofa dagen lang..


  • #23   14. okt 2006 jasko.. hvorfor er det et dumt spørgsmål?

    vil du vælge en chihuahua til at gå vagt?
    vil du vælge en border collie til jagt?
    vil du vælge en mops som redningshund?


    geo -> ja, nala kunne godt få et godt hjem et andet sted, men et bedre hjem?

    jeg tror i misforstår indlægget da det ligger så dybt i jer hvad en hund behøver.. nogen ved bare ikke hvad det er..


  • #24   14. okt 2006 Nu har jeg jo heller ikke sagt Kaoz er en sofapude. Det er kun Nala der er det, når Claus gider putte med hende.

  • #25   14. okt 2006 geo - ved godt du ikke har sagt han var det *GG*

    pionterede bare, at selvom jeg ikke vidste alt om kaoz vidste jeg nok til at kunne give ham et bedre hjem end han havde (mere tid, træning osv)


  • #26   14. okt 2006 JEN.... hvad ved du om at vi er nye hundeejer????
    nu hvor jeg sidder her og tænker lidt på dette fantastiske indlæg nina:)..... Der er jo ikke noget resultalt i hvordan man passer, motivere osv sin hund rigtigt jo..... Man kan jo kun gøre det efter hvad man har lært osv.....Eller lære af andre folk...!!!! Selvfølige skal man sætte sig ind i selve racen og ikke kun gå efter hvor sød den ser ud osv.....


  • #27   14. okt 2006 Meget fint indlæg, er dog lige lidt uenig et sted. smiley
    Du skriver at det er "værre endnu" når nye hundejere opretter indlæg og spørg' om basale ting, som de måske burde vide i forvejen. Men måske de ved noget, måske de har hørt forskellige ting, måske de er i tvivl, eller vil ha' det bekræftet, og i såfald tager jeg dælme hatten af for at de tør skrive og spørge i dette forum! Så det gør i mine øjne slet ikke hundeejeren dårlig, tværtimod. Hellere det, end en illusion om at, fordi man har læst om hunde i 2 år, ved alt om hvordan man gør, første gang man får en hund mellem hænderne. Man kan og bør sætte sig ind i rigtig mange ting inden man får hund, men man kan ski ikke lære alt!
    Og mht. til at bruge en hund "bare til selskab", så synes jeg det er helt ok! Så længe den er i godt selskab, og stadig får ture og aktivering og hvad der ellers høre sig til. Det er jo langt fra alle der køber hund for at gå til stævner, jagter, hyrdning, politiarbejde osv. I Mange tilfælde er hunden "bare" selskab, og det kan den sagtens ha' et skønt liv ud af! smiley
    Eksempel. Vi ved da godt at vi har en jagthund, og han skal da også med på en jagt når tiden kommer, men det bliver ikke en ting der kommer til at præge hans liv voldsomt, og kommer han aldrig til det, er det ikke et problem i mine øjne. Ja han kræver så mere motion og aktivering, men han lider ikke under at det behov bliver stillet i form af leg, i stedet for jagt. Han får lov at jagte bolde og apportere pinde i vandet, og det mener jeg er tilstrækligt! Det samme mener jeg gælder for collier, labrador, schæfere osv.

    Ved godt det ikke var det du skrev, men tænk hvis vi skulle bruge hunde til præcis det den var opdrættet til... Så kunne man f.eks. ikke ha' en chihuahua, uden at man også have en borg hvor den kunne rende rundt på murkanten og galpe ned til de andre vagthunde. smiley


  • #28   14. okt 2006 Ann-Mai........citat: Så kunne man f.eks. ikke ha' en chihuahua, uden at man også have en borg hvor den kunne rende rundt på murkanten og galpe ned til de andre vagthunde. smiley

    Der fik du sg lattermusklerne igang.........hihi.

    / Chihuahua Maxies mor.........som konstant henter den lille galpende chi ind.


Kommentér på:
Hund - for hvis skyld???

Annonce