{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.888 visninger | Oprettet:

Aflivning {{forumTopicSubject}}

Sad her i dag (nat smiley ) og så et tv program fra amerikansk dyreværn. De var ude og hente en lille puddelblandig, som var efterladt, da ejer var fraflyttet sin lejlighed. Man regner med at hunden havde været alene i ca. 1 uge.
Hunden var vildt skræmt, knurrende og blev bedøvet ved ankomst til internatet, så den sammenfiltrede pels kunne barberes af.
Den var meget skræmt i starten, men begyndte hurtigt at vise tegn på forbedring.
Efter ca. 1 mdr, blev den videreformidlet til et ægtepar, som man så besøgte kort efter. Hvor man kunne se en totalt forandret hund, som glad løb rundt og legede. Den havde masser af selvtillid og var fuldstændigt tryg.

Sad og kom til at tænke på at mange herinde, ville have sagt: "afliv den", ved synet af den skræmte hund. Og blev nysgerrig efter at høre, hvorfor man egentligt har den holdning ?
Hvad er det der gør, at nogle ikke mener at det giver mening at give skræmte, syge, mishandlede hunde en ny chance for et bedre liv ?

For god ordens skyld, så opretter jeg ikke dette emne for at omvende folk, eller diskutere hvorvidt man nu har ret til at have den holdning eller ej. Jeg er blot nysgerrig efter at høre hvorfor man har den holdning.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Aflivning
  • #2   8. jan 2017 Lens: Lige præcis. Har jo efterhånden set det selv en del gange, med de spanske gadehunde, og så selvfølgelig på tv i diverse rescue-programmer.
    Hundene er forbavsende omstillingsvillige.
    Det jeg bliver overrasket/forundret over er, at vi gentagne gange, i forbindelse med de store dyreværnssager herhjemme, har oplevet at flere med det samme råber: "Aflivning".
    Forstår ikke den her manglende vilje til at give dyrene en chance ? Men er nysgerrig efter at prøve på at forstå det.


  • #3   8. jan 2017 Jeg er sikker på, at de fleste hunde kan komme sig, hvis bare man giver dem tiden til det, og hvis man selv har de rette kompetencer til det.

    Findes den person ikke, så synes jeg klart at hunden skal aflives..


  • #4   8. jan 2017 Helt enig Simone. Det kræver det rette match mellem hund og ejer, hvis hunden er meget skadet. Kan det ikke lade sig gøre, så er en aflivning bedre.
    Det jeg ikke forstår, er at nogle ikke mener at de her hunde fortjener en ny chance ? At de er bedre tjent med at blive aflivet med det samme.


  • #5   8. jan 2017 Jeg ville kun aflive, hvis hunden havde en sygdom, der kun ville blive værre og allerede var smertefuld.
    Fx slem HD, som påvirker hundens liv.

    Selvfølgelig er en hund skræmt, når den har været efterladt i en uge og der pludselig kommer en masse folk og vil pille ved den.
    Psykisk kan de fleste problemer heldigvis rettes ud.


  • #8   8. jan 2017 CF: kan sagtens følge din tankegang, men er der nogle undersøgelser som viser at hunde som er født i vanrøgt, ikke kan blive sunde og velfungerende ?
    Har set adskillige udsendelser, hvor hvalpekuld, og voksne hunde, som kommer fra hvalpefabrikker, har udviklet sig til helt normale og velfungerende familliehunde, så det kan lade sig gøre. Men er helt enig i at mange af dem også har haft alvorlige skavanker/sygdomme, som er = aflivning i min verden.


  • #12   8. jan 2017 CF: Er helt enig i at hundene kan have taget skade, hvis de har været fejl eller underernæret. Men skal man så bare aflive dem med det samme ?

    Noget andet er, er det værre for en herreløs hund at blive bedøvet og opereret, end det er for en hund med ejer ?

    Er helt enig i at der har været en del tilfælde, med rescuedogs, som burde have været aflivet, fordi de har haft for store og alvorlige helbredsproblemer til at de kan få et fornuftigt liv bagefter, men det betyder vel ikke at alle hunde skal aflives, uden at få en chance ?


  • #14   8. jan 2017 Lens: lidt sjovt at du har brugt så mange penge på dyrlæge, til dine genbrugshunde. Ingen af mine har kostet i nærheden af 5000 kr. smiley
    Det eneste jeg har ofret på den ene af mine, var en tandrensning smiley


  • #15   8. jan 2017 Lens: Hvilken kanal kommer det program på ? Synes egentligt at Dyreværnet et langt stykke hen ad vejen gør et godt arbejde. Men har det ret svært med deres NO KILL politik, og deres "kreative" blandingsnavne til hunde der ligner listehundeblandinger smiley

  • #19   8. jan 2017 Det eneste krav jeg har til mine, er at de skal se søde ud i sofaen smiley smiley Det behøver de ikke at være undersøgt af dyrlægen, for at kunne opfylde smiley

    Spøg til side, mine gadehunde har jo alle været forbi dyrlægen, inden de kommer til DK. Men de hunde, som jeg har fået her i DK, har jeg "bare" hentet, og satset på at de var sunde og raske (hvilket de så heldigvis har været smiley ).


  • #22   8. jan 2017 Jeg har også masser af krav, men er så tilpas optimistisk at jeg tænker, at det nok skal lykkes smiley
    Men jeg har jo så også en flok, som den nye lærer af, så det plejer ikke at være et problem. Nogle har dog krævet lidt mere arbejde end andre, men som regel er det gået ret nemt.


  • #23   8. jan 2017 CF: Vil det sige at du mener at man skal aflive dem alle, på forventning om at de kan have taget skade ?

  • #25   8. jan 2017 CF: ok, så du mener ikke at en hund nødvendigvis skal aflives, bare fordi den er underernæret, men kun hvis den også har andre problemer oven i ?

  • #26   8. jan 2017 Jeg er så en af dem der har overtaget en meget vanrøgtet hund. Som kredsformand var jeg (med politi og dyrlæge) , ude og hente en Grand Danois. Huset var forladt og hunden var bogstaveligt muret inde i et værelse. Der var en lille sprække man kunne få hånden ind. I værelset var der lort i en halv meters højde , minus en kvm hvor hunden stod. Han havde mistet alt pels og havde ikke en muskel tilbage. Hans vægt var på 27 kg. Hans vægt burde være ca 90 kg , da han var 90 cm i stangmål og 2 år gammel. smiley Jeg så til ham hver dag på internatet , og da dyrlægen efter 2 uger sagde han ville overleve og uden fysiske men - så skrev jeg papir og overtog ham efter en mdr på internat. Han nåede at få godt 4 vidunderlige år hos os , og blev så tillidsfuld og dejlig. Han er nok en af em der godt kunne være blevet aflivet , men det gik heldigvis godt for os. Så min mening er , at de fleste hunde kan få et godt liv , trods vandrøgt

  • #28   8. jan 2017 Hanne: dejligt at hunden nåede at få en god tid hos jer smiley Jeg har selv en tidligere gadehund, som blev fundet udsultet og angst. Han har boet hos mig i ca. 10 år nu, og er en glad bandit, uden helbredsproblemer smiley Han er dog stadig ikke voldsomt begejstret for mænd, men han er helt klart blevet bedre med tiden.

  • #29   8. jan 2017 CF: Kan sagtens forstå din holdning, når du tager udgangspunkt i den historie. Havde jeg oplevet det samme, havde jeg sikkert heller ikke haft den store tro på at de fleste hunde kan rettes op.

  • #30   8. jan 2017 Det var jo bare min personlige oplevelse. Jeg kørte som kredsformand for dyrenes beskyttelse i 14 år , og havde også til opgave til besøge omplacerede hunde fra internaterne.Der var mange hunde med tvivlsom fortid , som havde fået et fantastisk liv. Så ikke udelukkende baseret på en historie smiley

  • #32   8. jan 2017 CF: Er helt enig i at der nogle gange går lidt for meget følelsesporno i dyreværnssager, men omvendt, så har jeg det egentligt fint med at man bruger alle "kneb" til at få fokus på problemerne og penge til at redde mishandlede dyr.

    Jeg har selv mødt adskillige mishandlede og udsultede tidligere gadehunde, som har levet et langt og godt liv, så jeg ved at det kan lade sig gøre. Selvfølgelig vil man støde på sager, hvor det hele ikke ender rosenrødt, men der findes altså masser af sager, hvor det hele ender godt.
    Jeg har selv en tidligere gadehund, som blev fundet udsultet og angst. Han er ca. 12 år i dag, og har boet hos mig i ca. 10 år. Han har aldrig haft en sygedag. Eneste skavank, er hans mistro til fremmede, specielt mænd, men det lever jeg (og han) fint med.
    Jeg har også set sager, hvor jeg mener at vi mennesker går for langt, i forsøget på at redde mishandlede dyr, men for mig er konklusionen ikke, at man så hellere skal aflive fra starten af, fremfor at give dem en chance. Måske netop fordi jeg har set mange tilfælde hvor "projektet" er lykkedes.


  • #36   8. jan 2017 Birgitta: Kan sagtens følge din tankegang. Skal jeg have store hunde, så bliver de også købt hos ansvarlig opdrætter. Medmindre altså jeg ville have en mynde (galgo), for de er ret ukomplicerede.
    Når jeg har valgt at få hund fra Spanien, skyldes det netop at de spanske internater gør rigtigt meget for at mindske problemerne med løse gadehunde i Spanien, bl.a ved at alle hunde bliver neutraliseret, inden de formidles, samt oplysningskampagner i Spanien. De har seriøse problemer dernede, som jeg gerne ville støtte op om at være med til at få løst. Men at jeg har fået hund fra Spanien er ikke = at jeg i stedet ville have valgt en dansk internathund. Jeg kan ikke udelukke at det også sker en dag, for der er da enkelte af internathundene her i DK, som jeg kunne finde på at adoptere.
    Det er fint nok, hvis man ikke selv har lyst til at få en genbrugshund, hvad enten den kommer fra DK eller udlandet. Men det jeg ikke forstår er, hvorfor nogen mener at hundene fra de store danske dyreværnssager skal aflives, uden at få en chance ? Når nu vi rent faktisk er flere, der magter og orker at tage imod genbrugshunde med lig i lasten.

    Ps. I dag kan alle hunde sygeforsikres, uanset alder og fortid smiley Det ville så have været spild af penge for mit vedkommende, da det eneste som mine gadehunde har fejlet, har været en enkelt med kennelhoste, og en enkelt der trængte til en tandrensning.


  • #38   8. jan 2017 John: Ja, det kunne, og har jeg også gjort. Men ved at jeg har taget imod flere spanske hunde, er der også blevet ledige pladser til at tage flere hunde ind fra gaden. Man skal huske på at de nærmest drukner i gadehunde på de spanske internater, og at problemerne dernede er så voldsomt meget større, end de er herhjemme.
    Forskellen på de danske og spanske internathunde er i bund og grund ikke så stor, de mangler alle et godt og blivende hjem. Bortset fra at internaterne i Spanien huser mange hundrede hunde, hvor der i DK måske sidder 20 på hvert internat. Og så er der bare en større "tradition" for at smide uønskede hunde på gaden i Spanien, i forhold til herhjemme.


  • #39   9. jan 2017 Ville man herinde aflive følgende hund?

    ( der er ikke grimme billeder, men der er tale om en hund som ikke har haft det godt og psykisk er gået ind i sig selv)

    https://youtu.be/gMiOp5uvdlo


  • #42   9. jan 2017 CF


    hvorfor skal dyreværnet nedlægges ?????


    hilsen
    vibeke















  • #44   9. jan 2017 Havde skrevet et længere svar på johns svar på mit tidligere indlæg. Men hg 'hoppede igen og fik trykket forkert, så det blev ikke sendt.

    Det var netop omkring dyreværnet, dog ikke nævnt ved navn.

    Hovedtemaet var en sag omkring vanrøgt, en ældre hund som der blev brugt resourcer på da de måtte fjerne alle dens tænder.oveni har den virkelig dårlige hofter, i en grad at det må kræve smertestillende.
    Men fra samme sag ville de vidererformidle en hvalp som ikke havde skiftet sine mælketænder som den burde, denne udgift tilfalder ny ejer.


  • #46   9. jan 2017 CF


    Nå,den "æder " jeg ikke helt.

    hilsen

    vibeke


  • #47   9. jan 2017 Birgitta: Gadehunde er ikke nødvendigvis hunde der har levet vildt i store flokke i længere tid. De fleste er helt almindelige familiehunde, som bliver smidt på gaden, når familien blive trætte af dem smiley
    Ingen af mine 3 gadehunde har nogensinde forsøgt på at stikke af, heller ikke selvom jeg lader havelågen stå åben, når jeg læsser varer ud af bilen. Jeg har selvfølgelig været meget forsigtig i starten, og øvet indkald længe, før de fik lov at løbe løs, bare lige for en sikkerheds skyld.
    Gadehunde er alle typer hunde, og rigtigt mange af dem er ret ukomplicerede, hvilket man ikke skulle tro, når man læser skræmmehistorierne herinde smiley

    Salla: Lige præcis den video, viser meget tydeligt, hvor stor en forskel det kan gøre, hvis man giver en "håbløs" hund en chance.
    Ingen kan vide om hunden retter sig, og får et godt hundeliv, men hvis ikke den får chancen, så finder man aldrig ud af det.
    Èn af mine veninder tog en spansk gadehund med hjem (som hun selv hentede). Hunden var mager, havde skab, og dårligt knæ. Hun blev behandlet for skab, fik opereret sit dårlig knæ, og har været en festlig følgesvend i de 10 år der er gået siden hun kom til Danmark. De fleste ville nok have sagt at hunden skulle aflives, men hun smeltede min venindes hjerte, så hun var villig til at påtage sig ansvaret, og betale for den nødvendige behandling. Og hun har ikke fortrudt et eneste sekund. Hunden er hendes hjertebarn, hendes once in a lifetime hund, som hun har et helt specielt bånd til.
    Hvorfor skal sådanne hunde bare aflives, når nu der findes mennesker som er villige til at påtage sig ansvaret.
    Er godt klar over at det ikke er alle hunde der kan eller bør reddes, men hvem skal bestemme hvilke hunde der fortjener en chance til ?


  • #50   10. jan 2017 Birgitta: Helt enig. Jeg har ikke et særligt godt indtryk af de foreninger, som henter hunde hertil fra Østeuropa. De virker useriøse, og det er slet ikke ok, at foreningerne ikke forbereder nye ejere på de problemer der kan være med at overtage en gadehund, ligeledes kan jeg under ingen omstændigheder acceptere at foreningerne fralægger sig ethvert ansvar, når først hunden er overtaget af ny ejer smiley
    Af samme grund, vil jeg heller ikke støtte de foreninger.
    Jeg har været heldig med mine 3 gadehunde, og kender flere, som har de dejligste gadehunde, men det er ikke kun en dans på roser, man skal lige overveje om man magter opgaven, og om det er en seriøs organisation, som er værd at støtte.


  • #51   10. jan 2017 På dba er den nye fine race 'gademix'

    Trist, og så skriver de at man får de bedste hunde ud af hunde der har haft det elendigt, for de vil være taknemmelig over at blive reddet smiley


  • #52   10. jan 2017 Jeg må indrømme at jeg er ret frustreret over de der salgsannoncer på dba. Det hører ingen steder hjemme at annoncere for gadehunde i danske aviser. Det er for nemt at friste "svage sjæle" som har hjertet, men ikke viljen/midlerne på rette sted.

  • #53   11. jan 2017 CF


    æder den stadig ikke,og det er vel min egen sag,at have en mening om div. aflivninger

    hilsen
    vibeke


  • #56   11. jan 2017 CF


    hvad fanden mener du med "pige fornærmet"

    bare fordi jeg ikke gider nikke pænt ja og sige at pga. af dig ,har jeg da selv.ændret min opfattelse af emnet

    aflivning

    vi har vel hver sin mening eller ingen mening om emnerne her på hg.

    " hva ba" ;;

    hilsen
    vibeke


  • #58   11. jan 2017 CF


    har desværre ikke mere tid,til ord "skvadder"

    skal lufte min hund inden det dårlige vejr tiltager.

    hav det godt

    vibeke


  • #60   11. jan 2017 C.F.

    timer senere

    ligesom jeg er lidt uenig med dig og aflivning og google ect....

    så jeg også uenig med dig om vejret

    DET er koldt,blæsende og koldt og koldt

    gudskelov holder mopsen med mig,så høm høm blev turen givtigt og kort.

    hav en en god aften

    hilsen
    vibeke


Kommentér på:
Aflivning

Annonce