{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
927 visninger | Oprettet:

Tæve eller hanhund {{forumTopicSubject}}

Hvordan har I valgt?

I starten var jeg mest til hanhund, fordi det var det mine forældre havde - så det var alt vi havde prøvet. Vi ledte efter begge køn, men faldt så for Nicki. Nu er jeg så mest til tæver - fordi det er det eneste jeg har prøvet at træne med! smiley

I bund og grund er jeg lidt tilbøjelig til at ville have tæve igen, fordi det kender jeg.. Men jeg ser også nogle ulemper ved tæverne, jeg gerne ville være foruden.

Jeg har lidt en frygt for, at en hanhund vil blive sværere - især de første 2-3 år, som jo betyder meget for mig, fordi jeg træner med min hund.

Min største frygt ved en hanhund er, at jeg ikke formår at få den til at kunne ignorere tæver i løbetid, når vi træner.. smiley Min største frygt ved en tæve, er at skulle deale med løbetiden igen.


Kommentarer på:  Tæve eller hanhund
 • #1   2. apr 2017 Jeg har tæver, har haft hanhund og helt ærligt, jeg giiiider simpelthen ikke at de strinter alle steder hvor jeg går

 • #2   2. apr 2017 Jeg er opvokset med tæver og derfor er det også tæver jeg har.
  Mine forældre har så en enkelt gang for et par år siden haft en hanhund og det samme havde jeg selv i et halvt år og jeg er kun blevet bekræftet i at hanhunde slet ikke er mig.
  Ikke fordi de er svære eller andet, de siger mig bare ikke noget.


 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 8 Emner: 3 Svar: 2.051
  #3   2. apr 2017 Jeg er mest til hanhunde

  Elsker deres personlighed


 • #4   2. apr 2017 Jeg har/haft begge dele, og hvis jeg skal vælge så er jeg mest til hanhunde. smiley Bla. pga. af det mere "maskuline" udtryk.

 • #6   2. apr 2017 Vi har altid haft hanner men så fik vi Ziva og mine fremtidige skal helt sikkert være en tæve (:

  Tæver virker være lidt sjovere også magter jeg ærlig ikke alt det strinteri.


 • #9   2. apr 2017 Jeg er bedøvende ligeglad.
  Er heldig at have en tæve der ikke er det mindste påvirket af løbetider og er mega god til at gøre sig selv ren.
  Lidt træls der er hjælpertjanser vi ikke kan tage i løbetidsperioderne, men det er det mest bøvlede.
  Tæppetisseren var et svin og blev hormonella, så hun blev steriliseret = problem løst.

  Hanhundene er ligeglade med løbske tæver og det har aldrig været et problem at træne sammen med lækre damer.
  De strinter ikke op af alting, det har aldrig rigtig været noget de har gjort.

  En af mine hanhunde har udfordringer med andre hunde (uanset køn) og en af mine tæver er ikke glad for andre tæver end dem hun bor sammen med.
  Begge bc'erne er temmelig ligeglad med andre hunde og vil bare løbe om kap med dem (har en af hvert køn).

  Så all in all.... Jeg er helt og aldeles ligeglad og jeg går efter individ og ikke køn.
  Det er så også nemmere når 3 ud af 4 hunde er nogle jeg har fået som voksne smiley
  Men tror det er meget et spørgsmål om hvad man gør det til, selvom der selvfølgelig kan være racer hvor der er større forskel på hanner og tæver.
  Synes det er svært at sige noget helt generelt om forskellene mellem mine hanner og tæver.
  Evt. forskelle afhænger nok mest af race og linjer.


 • #10   2. apr 2017 Det er ikke så vigtigt for mig. Jeg er opvokset med begge dele.
  Jeg hælder måske en smuuuule til hanhunde, fordi jeg synes nogle tæver er lidt nogle k*llinger og så er der det med løbetid.
  Men jeg kunne sagtens have en tæve.


 • #11   2. apr 2017 Det var tilfældigt at det blev en tæve - begge køn passer ind her. smiley

 • #12   2. apr 2017 For mig er kønnet ikke vigtigt smiley

 • #13   2. apr 2017 Har sagt det mange gange i de mange tråde, der har været om det - tæver og KUN tæver smiley


 • #14   2. apr 2017 Lige pt har jeg begge dele - to tæver og en hanhund.. Fremover vil jeg kun have hanhunde, gider ikke de løbetider/falsk drægtighed og hvad der ellers hører med smiley

  Man kan selvfølgelig sterilisere, men så synes jeg der skal være en bedre grund end "bare fordi" smiley


 • #15   2. apr 2017 Jeg har en af hver herhjemme lige nu. Jeg er 110% til tæver og skal ikke have andet, nogensinde!


 • #16   2. apr 2017 Jeg er også totalt ligeglad.
  Det eneste der er lidt irriterende ved hanhunde er den der diller der sidder midt på maven. Ved tæver kan løbetiden være lidt træls, især pga de andre hunde man risikerer at få på besøg.

  Det vigtigste for mig er, at hunden passer til mig og de øvrige hunde jeg har.


 • #17   2. apr 2017 Jeg ved at min kommende race ikke har det vildt godt med neutralisering i forhold til pelsen.. Så sterilisering er ikke umiddelbart en mulighed, med mindre der virkelig er grund til det.

  Jeg tror at jeg hælder mest mod hanhund, fordi det ville virkelig blive et problem med en tæve og mine forældres hund, hvis min kæreste og jeg skulle gå fra hinanden.. Men jeg TROR jeg bedre kan lide tævernes sind.. smiley


 • #19   2. apr 2017 Jeg havde mest lyst til at få en tæve. Måske også fordi jeg fik af vide at de kan være nemmere, mere blide og ejer-fikserede.

  Hmm.. der er en grund til at en tæve kaldes en bitch smiley


 • #20   2. apr 2017 Jeg har begge dele, og mærker ikke den store forskel.
  Deres personligheder er forskellige, jo, men det er alle hundes?

  Kan ikke sætte en finger på noget den ene gør, som er typisk hanhund, eller den anden gør, som er typisk tæve smiley


 • #21   2. apr 2017 Jeg fortrækker tæver ligesom mine hunde smiley

 • #22   2. apr 2017 Vi har tæver og jeg har altid kun haft tæver. Første hunde derhjemme var fordi min mor kun ville have tæver, og nu er det så min mand der kun vil have tæver. Én af årsagerne til min mands ønske om tæver skal dog findes i at mine svigerforældre har en hanhund som ikke kan med andre hanner, og derfor ønsker min mand tæver så vi kan have hundene med hos hinanden. Deres hund bliver dog 12 snart - så når vi engang skal have en ny hund, så er han der nok ikke mere, og så tror jeg min mand er mere ligeglad med kønnet - det er jeg nemlig. Jeg foretrækker ikke det ene køn fremfor det andet.

 • #23   2. apr 2017 Jeg har en af hver- fremover skal jeg have handhunde. Når jeg ser på mine egne- og dem jeg træner med og møder rundt omkring, synes jeg hannerne lige har det der ekstra power som jeg er vild med. Og de svinger ikke i humør som tæver ofte gør i løbet af deres cyklus.

 • #24   2. apr 2017 tæver og kun tæver smiley ... gider ikke strinten, humperi, og reaktioner på tæver i løbetid .... mine er steriliserede, og det bliver fremtidige også ... ja de har fået mere underuld, og kraftigere pels, men det klares ved hyppigere trimning, det koster, men det er så den pris jeg betaler .... det er dejligt at undgå løbetiderne, da vi også har hundene med på ferie, camping og hoteller rundt i Europa, men der udover er det også den helbredsmæssige gevinst der har haft afgørende betydning, ingen underlivsbetændelse/kræft, og nedsat risiko for brystcancer ... har mistet en til det skidt...

 • #25   2. apr 2017 Med denne her race, synes jeg ikke det er en mulighed at sterilisere, med mindre det er fordi tæven har en livstruende sygdom.

  Jeg er bare vild med tævernes bygning og størrelse - men man vender sig vel hurtigt til at hanhunden er lidt større.. smiley


 • #26   2. apr 2017 Jeg var mest til tæver, ved ikke helt hvorfor. Måske fordi det er det eneste jeg har prøvet. Nu skal vi have en han, og det skal nok også blive fint smiley Jeg har mest haft bekymringer ift hvor meget han vil fokusere på tæver i løb når vi skal træne, eller går tur. Men det må tiden jo vise, og så finder vi også ud af det til den tid smiley Vi endte med at sige ja til at have en hanhund som første prioritet, fordi det øgede vores chancer for at få en hvalp fra det kuld. Og i den her situation var det mindre væsentligt hvilket køn det var, især når vi ikke har haft sådan virkelig velbegrundede præferencer smiley

 • #27   2. apr 2017 #26 Jeg tror jeg har det meget på samme måde smiley

 • #28   3. apr 2017 Jeg er helt klart mest til hanhunde, synes at de er knapt så hysteriske som tæver. Har dog begge køn, og trives fint med begge køn.


 • #29   3. apr 2017 Hvilken race er det. Det er ikke helt uden betydning, jo smiley

  Jeg har altid været mest til hanner og har nu også prøvet at have tæve.
  Uanset det faktum at jeg er tosset med hende, så er hanner det rette for mig - og manden er blevet meget glad for tævepræget smiley

  Der er ingen tvivl om, at der på træningspladsen er nogle oplagte fordele ved tævens temperament. Der bliver ikke i samme grad stillet spørgsmålstegn ved en masse i unghundeperioden.
  Vi har dog aldrig haft problemer med at få hannerne til at ignorere løbske tæver, når de træner - ikke engang højløbske.
  Det handler jo bare om kontakt og motivation.

  Men hos tæven. .. alt det der hormonhejs. DET synes jeg er op ad bakke.


 • #30   3. apr 2017 CH, det er en langhåret collie, dog af linjer med mere krudt i, end man ser rundt omkring hos hr. og fru Danmark smiley

  Deraf er neutralisering noget jeg ikke umiddelbart vil "regne med" pga. pelsen.


 • #32   5. apr 2017 Jeg har en intakt hanhund og en neutraliseret tæve. Jeg har det fint med begge køn. Min Irske Terrier er en hanhund og min dober er en tæve. Jeg har haft de irer-tæver jeg skal have i mit; tæverne i den race er nogle sære 'gimper'. Hannerne er langt mere ligetil og ukomplicerede. Da racen som hovedregel er egetkønsaggresiv købte jeg naturligvis ikke en Dobermann hanhund, men en tæve. Jeg gider ikke løbetider så derfor bliver mine tæver steriliserede.

 • #33   5. apr 2017 Vaks er jo min første hund, så jeg valgte en tæve den her gang, fordi det har appelleret til mig i lang tid.

  Men egentlig er jeg bare blevet bekræftet i, at jeg OGSÅ kan lide tæver. Synes begge er super skønne, og min næste hund bliver nok valgt efter individ og ikke så strengt på køn - Dermed ikke sagt, at Bella ikke var det bedste individ til mig, det er jeg faktisk overbevist om, at hun er smiley


 • #34   5. apr 2017 Min tæve sjattisser ligeså meget som min hanhund ...

Kommentér på:
Tæve eller hanhund

x